Kirjoittaja Aihe: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)  (Luettu 953374 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 483
 • Liked: 135463
Helsingin Sanomat: Vartiuksen raja-asemalla vieraillut Orpo: Tilanne on hyvin poikkeuksellinen, lisätoimia valmistelussa 20.11.2023

Lainaus
ORPO painottaa, että tehtävien päätösten tulee olla huolellisesti valmisteltuja ja oikeasuhtaisia. Viestin sekä Venäjälle että kolmannen maiden kansalaisille tulee Orpon mukaan olla selvä.

Emme hyväksy, että näin toimitaan näin. Tämä on järjestelmällinen operaatio ja haluamme tehdä siitä lopun.”

Aika lailla muokattu siitä, mitä Orpo tuossa kohtaa oikeasti sanoi:

"Päätökset pitää myöskin valmistella huolella, jotta ne on juridisesti oikein ja sitten kun ne tehdään, niin ne ovat oikeasuhtaisia. Viesti on selvä Venäjälle ja viesti on selvä niille kolmannen maiden kansalaisille, jotka mahdollisesti suunnittelevat Suomeen pyrkimistä, että me emme salli tätä toimintaa ja halutaan saada tämä poikki."

Lainaus käyttäjältä: Petteri Orpo
"Päätökset pitää myöskin valmistella huolella, jotta ne on juridisesti oikein ja sitten kun ne tehdään, niin ne ovat oikeasuhtaisia."

Orpo painottaa siis päätöksien lainmukaisuutta, joka tarkistetaan oikeuskanslerilta, joka tuskin hyväksyy turvapaikanhakijoiden vastaanoton keskeyttämistä.

Lainaus käyttäjältä: Petteri Orpo
"Viesti on selvä Venäjälle ja viesti on selvä niille kolmannen maiden kansalaisille, jotka mahdollisesti suunnittelevat Suomeen pyrkimistä, että me emme salli tätä toimintaa ja halutaan saada tämä poikki."

Te nimenomaan sallitte tämän toiminnan, ja juuri se on se viesti, jonka lähetätte Venäjälle ja kolmansien maiden kansalaisille.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 029
 • Liked: 14149
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Venäläisistä polkupyöristä:

Lainaus
­
Kostamuksessa asuva Viktoria kertoi IS:lle, että useilta kaupunkilaisilta on varastettu polkupyöriä. Hänen mukaansa asialla eivät ole olleet Suomeen pyrkineet turvapaikan­hakijat, vaan siirtolaisille polkupyöriä myyneet venäläiset.

Kostamuksen asukkaat ovat kertoneet sosiaalisessa mediassa erikoisista polkupyörävarkauksista. IS:n tavoittama Viktoria kertoi, että osa kadonneista pyöristä oli yllättäen palautettu maanantain iltapäivällä takaisin rappukäytävään.

20:35
KESKUSTELU Kostamuksen asukkaiden some-ryhmissä on käynyt vilkkaana viime päivinä. Ihmiset ovat lähettäneet ryhmiin valokuvia, videoita ja havaintojaan havaitsemistaan siirtolaisten ryhmistä.

Karel Inform -sivusto kuvailee Kostamuksen asukkaiden olevan sokissa Suomen vastaisen rajan tapahtumista. Kaupunkilaiset ovat kertoneet pelkäävänsä kävellä ulkona ja he ovat pohtineet jopa, onko lasten turvallista liikkua kaupungilla.

– Heidän mukaansa kaupunkiin ovat kirjaimellisesti hyökänneet siirtolaiset, jotka haluavat päästä Suomeen, uutissivusto kuvailee.

KOSTAMUKSEN sosiaalisessa mediassa on julkaistu myös useita paikallisten ihmisten postauksia, joissa he ihmettelevät polkupyöriensä outoja katoamisia.

– Tietääkö kukaan, missä on kadonneiden polkupyörien hautausmaa? Etsisin sieltä omaa polkupyörääni, kirjoittaa VKontakten Antibesedka-ryhmässä esimerkiksi Viktoria-niminen nainen. Hän on julkaissut viestinsä ohessa kadonneen pyöränsä kuvan.

– Mitä tapahtuu? Minulta vietiin polkupyörä rappukäytävästä. Jos joku näkee, niin ilmoittakaa, kirjoittaa puolestaan Svetlana. Hänen viestinsä yhteydessä on niin ikään kuva kadonneesta pyörästä.

Viktorian ja Svetlanan sunnuntaina julkaisemien postausten perään on ilmestynyt useita valokuvia, joissa näkyy hylättyjä polkupyöriä kasoittain tienvarren lumihangessa.

SOMEKESKUSTELUISSA Kostamuksen asukkaat esittävät arvioita, joiden mukaan Suomeen suunnanneet siirtolaiset eivät ole itse käyneet varastamassa pyöriä, sillä Venäjän viranomaiset eivät ole antaneet siirtolaisten edes liikkua Kostamuksen keskustaan saakka.

Epäilyjen mukaan siirtolaisten liikennettä Suomen rajalle ohjailevat venäläiset ovat sen sijaan käyneet ensin varastamassa pyöriä ja myyneet ne sitten eteenpäin turvapaikan­hakija­kandidaateille.

– Piilottakaa polkupyörät pois sisäänkäynneiltä. Odottakaa, kun kaupungin ympärille ilmestyy telttaleirejä. Hauskuus alkaa nyt, yksi keskusteluryhmien kommentoijista kirjoittaa.

IS SAI yhteyden polkupyöränsä kadottaneeseen Viktoriaan maanantaina iltapäivällä. Viktoria vahvisti, että hänen pyöränsä on yhä kateissa. Hänen mukaansa syyllisiksi epäillään venäläisiä, jotka ovat pyrkineet hyötymään Suomeen pyrkineistä turvapaikan­hakijoista.

- -

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010002417.html

Lienee realistinen kuvaus, miten polkupyörät kulkeutuvat Suomen raja-asemille. Miten nuokin naiset polkupyöränsä saavat takaisin? Ei juuri kiinnostane rajavartijoita, ei ainakaan Venäjän puoleisia.
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 103
 • Liked: 23339
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Ei huolta, huomenna A-studio pohtii, mihin venäjä pyrkii. Saamme viimein selkoa asiasta.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3793
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
YLE hoitanut A-studioon ihmisoikeusaktivistin "asiantuntijaksi" ja kommentitkin on sen mukaisia.

Kaikki turvapaikkahakemukset on otettava hänen mukaan vastaan, vaikka henkilö tunkeutuisi väkivalloin rajan yli. Jos näillä mennään, niin samahan se enää mitä tässä tehdään. Kaikki tulee ajan kanssa sisään, ja ulos ei saada. YLE ei mädätystä lopeta, edes kriisitilanteessa.

Niin noh, vihervassari maailmanparantaja voi kertoa, miten EIT on tulkinnut ja antanut tuomion asiassa (koska oikeus päästä kv-suojeluun sekä valtion velvoite järjestää suojeluprosessi on mainittu EU:n perustamisasiakirjassa).

Mutta sen lisäksi meillä on omasta takaa vielä ulkomaalaislain 95§, missä rajan virkamiehiä velvoitetaan ottamaan hakemus vastaan:

Lainaus
Kansainvälistä suojelua koskeva hakemus on jätettävä poliisille tai rajatarkastusviranomaiselle maahan saavuttaessa tai mahdollisimman pian sen jälkeen.
...
Poliisin tai rajatarkastusviranomaisen on rekisteröitävä hakemus viipymättä
    https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/20040301#L6P95

Tärkeintä olisi saada nimenomaan noi kv-velvoitteet katkolle. Sen jälkeen moni muukin asia hoituisi huomattavasti jouheammin.
Sepittelee, koska sepitekin voi toimia oikein hyvin

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 122
 • Liked: 26370
@P @dothefake

Voitte huokaista helpotuksesta, mitään radikaalia ei tapahdu eikä itse asiassa mitään tapahdu, Orpo on just niin turvonnut pullamössö kuin
.

Mitä sinä minulle Orvosta lässytät. En ole ollut ukon fani milloinkaan.

Olen todennut, että Persut ovat se puolue, joka yrittää hallituksessa painaa järkeä päätöksiin, mutta ovat vähemmistö hallituksessa jota tälläiset orvot johtavat.

Ja täällä keskitytään persujen haukkumisen ja todetaan ettei enää koskaan äänestetä persuja. Ketä sitten orpoja, vihreitä vai kioskeja, jotka syövät äänet ilman mitään vaikutusta mihinkään.

Ei tänne hourupäiden palstalle kiinnosta enää kohta kommentoida lainkaan.

”Lässytät”, ”Vanjan pelikirja”, ”vollotus”, ” täällä itketään kuin pikkulapset”, ”hourupäät” … ja tällä meuhaamisella meinaat motivoida ihmisiä äänestämään persuja? Suorastaan pakottaa ihmiset äänestämään persuja?

Ihme riehumista. On ihan ok haukkua persuja, kunhan Muhammadista (pthyi) ei piirretä kuvaa tai herjaa heitetä.


En ole persujen jäsen.

Minusta äänestäkää ihan ketä vaan ja haukkukaa rajan tilanteesta vaan persuja. Jos yhtään tuntee Suomen poliittisen järjestelmän toimintaa, niin ymmärtää, että persut siellä eivät yksin päätä. Siellä on esim. RKP säätämässä hallituksessa.

Systeemi vaan on sellainen. Puolueen pitäisi saada yli 50 pinnaa äänistä, että se yksin voisi asiat hoidella.

Mikä muu puolue teistä ajaa paremmin tätä rajansulku asiaa ja on todennut ministerinsä äänellä, että pakolaissopimukseen ei tarvitse hirttäytyä kuin hirttoköyteen.

Olen yrittänyt kirjoittaa realistisesti todellisuuden huomioon ottaen. Siis keitä hallituksessa istuu ja miten hallitus toimii Suomessa. Se ei nyt v#ttu vie tee minusta jotain orvon ja hänen mahon politiikkansa fanipoikaa, kuten tuossa tägäyksessa yrität uskotella. Minusta raja pitäisi saada kiinni, saada push backit. Lopettaa turvapaikkahakemusten vastaanotto idästä tulevilta ja pistää pystyyn suljetut turvasäilöt niille, jotka onnistuvat itsensä vääjäämättä pitkän rajamme yli tunkemaan. Uskoisin, että persujen tavoiteet hallituksessa ovat aikalailla nämä samat.

Mutta maailma ja todellisuus on se mikä on. Ja sen kanssa joudutaan elämään. Se ei tunnu teille kohkaajille oikein uppoavan. Laiva kääntyy hitaasti kaaosten kautta. Ja kaaoshan tässä tulee, jos orvot eivät sulje aluksi rajoja ja ala kirellä värkätä lakeja uusiksi. Jos teistä oikeasti asiaan on ratkaisu äänestää sinimustia tai jotain muuta kioskia ensi vaaleissa, tai olla äänestämättä niin onnea vaan.

Mutta minua ei tarvitse tagätä mihinkään orpolässytykseen, kun se ukko on vituttanut vuodesta 2015 niin, että.... Katso vaikka viestejäni vuosilta 2015-16. Jos on asiaa, niin ilmaise asiallisesti, mutta elä tägää minua ihan täyteen soopaan lässyttävässä v"ttuilu mielessä. Kiitos.« Viimeksi muokattu: 20.11.2023, 22:11:18 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 483
 • Liked: 135463
Lainaus
Jos itäraja suljetaan, mitä tehdään raja­puomien väliin jääville ihmisille? Näin Pelto­kangas ja Kopra vastaavat

HALLITUS on pohtimassa lisärajoituksia itärajalle.

Toistaiseksi neljä pohjoisinta raja-asemaa on enää auki ja turvapaikka­hakemukset on keskitetty Vartiuksen ja Sallan raja-asemille.

Eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtaja Mauri Peltokangas (ps) ja puolustus­valiokunnan puheenjohtaja Jukka Kopra (kok) kannattavat lisärajoituksia itärajalle, jos Venäjä jatkaa ihmisten työntämistä rajavyöhykkeelle. Jos itäraja pannaan kiinni, rajavyöhykkeellä olevat ihmiset ovat valiokuntien puheenjohtajien mielestä Venäjän vastuulla.

[...]

Jos rajat ovat kiinni ja Venäjä työntää edelleen ihmisiä raja-asemille – jätetäänkö ihmiset kylmettymään vai otetaanko heidät sisään Suomen puolelle?

– Tämä on yksi avainkysymys. Ikävää, jos näin kävisi, otetaan hypoteesi. Jos Suomi ryhtyy järjestelmällisesti ottamaan toisen maan työntämää porukkaa sisään, tästä tulee automaatti ja tätä kukaan ei toivo. Allekirjoitan puhemies Jussi Halla-ahon (ps) lausunnon. Minusta se on Venäjän vastuulla, Peltokangas vastasi.

PUOLUSTUSVALIOKUNNAN puheenjohtaja Kopra on samoilla linjoilla kuin Peltokangas.

Hallitus voi tarvittaessa sulkea kaikki itärajan raja-asemat ja keskittää turvapaikka­hakemukset esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentälle tai satamaan.

– Se johtaa siihen, että raja suljetaan ja turvapaikka­hakemuksia ei vastaanoteta raja-asemilla, puolustus­valiokunnan puheenjohtaja Kopra muistutti.

Jos itäraja on kiinni, miten Helsinki-Vantaalle pääsee?

– Nyt täytyy panna kansallinen turvallisuus etusijalle. Tämä on keinotekoinen asia, jonka Venäjä on luonut. Tässä ei ole kysymys humanitaarisesta turvapaikan­hausta, vaan ihmisten hyväksikäytöstä ja Venäjän valtapoliittisten intressien toteuttamisesta ja Venäjän halusta vahingoittaa Suomea.

Jos joku raja-asema jätetään auki, voiko nopeutetun turvapaikka­menettelyn ottaa käyttöön?

--- Ilman muuta. Meillä pitää olla nopeutettu käsittely, jolla mieluusti tunneissa tai päivissä saadaan ohjattua ihmiset takaisin sinne mistä ovat tulleet.
Ilta-Sanomat 20.11.2023

Niin hienoa kuin onkin kuulla vaihteeksi tiukkoja vaatimuksia, tällaiset töksäytykset palauttavat maan pinnalle.

Puolustus­valiokunnan puheenjohtaja Kopra siis ihan oikeasti luulee, että Suomen turvapaikkaprosessissa on olemassa erikseen jokin "nopeutettu menettely", joka mahdollistaa nyt itärajalta tulevien käännyttämisen "tunneissa tai päivissä" "takaisin sinne mistä ovat tulleet" eli ilmeisesti Venäjälle tai kotimaahansa? Ei ole, koska ette ole sellaista ikinä säätäneet.

Samoin äsken Ylen tv-uutisissa toimittajan mukaan presidentti Niinistö luulee, että Suomen rajalle tulleet turvapaikanhakijat on aiemmin voitu palauttaa rajalta suoraan Venäjälle, mutta nyt on kiistaa siitä, että venäläiset eivät enää toimi yhteistyössä. Tuo voi olla toimittajan väärinkäsityskin, mutta en tiedä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Torspo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 898
 • Liked: 3716
Kiljunen jankuttaa kansainvälistä sopimusjärjestelmää. Tuolla on Puola, Latvia, Viro, yms. jotka päättäväisesti käyttävät omaa järkeä ja soveltavat sopimuksia. Ja sitten palataan Hölmölään. Hölmölässä asiat hoidetaan vähän eri tyylillä.
Ruotsin rajalla otettiin noin 30 miljardia euroa persnettoa ja kanniskeltiin laukkuja. Tuleeko balteille ja Puolalle tuollaisia sanktioita? Oikea vastaus on ei. Ehkä vähän nuhteita jostain kun joku ammattivalittaja vie asian eteenpäin.

Itärajalla on taas tarjolla noin miljoonan kuluerä per sandaalipari, tai nuhtelu ihmisoikeusihmisiltä. Ottaisin mieluusti nuhteita rilkollis-, raiskaus- ja levottomuusaallon sijaan.

Hohtis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 735
 • Liked: 10144
 • Mikä röyhkeys
 Kannattaa varautua pahimpaan. Venäjä syöttää matuja niin pitkään, kunnes Suomi ei enää päästä ketään sisään. Matut jäävät rajavyöhykkeelle ja alkavat paleltua hengiltä. Jos Suomi avaa rajansa, jatkuu haittamatujen ja ohessa erkkareiden syöttö Suomeen. Jos Suomi ei avaa rajojaan, Venäjä katsoo olevansa pakotettu "humanitaariseen suojeluun ihmishengistä piittaamattoman Suomen toimien takia". Sisäpoliittisesti pinnat himaan ja narratiivi Suomea vastaan saa uutta vauhtia.

Mitä se humanitaarinen suojelu on? Venäjä toimittaa raja-asemien lähelle tietysti majoitustelttoja, muonaa, polttoainetta, lääkintähuoltoa, henkilökuntaa ....  eli kaikkea sitä, mitä hmm myös sotaväki tarvitsee. Palvelleille hompansseille saattaa olla tuttu käsite "työntävä huolto". Saattaahan siinä tulla jokunen pressukuorma-autollinen kranaattejakin, pressussa punainen risti.

Nuo Suomen raja-asemille vievät tiet Venäjän puolella on muuten peruskorjattu aivan viime vuosina ja ne ovat todella leveät ja hyväkuntoiset. Oikein nopeat ajella miehistönkuljetusajoneuvoilla.
« Viimeksi muokattu: 20.11.2023, 22:19:16 kirjoittanut Hohtis »
Heti kun tyhmät, laiskat ja lahjattomat huomaavat olevansa enemmistö he keksivät sosialidemokratian.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 757
 • Liked: 11307
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
^ Hmm.. tuossa skenaariossa matuja voisi käyttää ihmiskilpinä ryssän huoltovarikoiden ja reservin suojaamiseksi hölmöläisten vastaiskuilta...  ???

Eivät taida ihmiskilviksi suostua, ja sitten vielä ne perhanan kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet.

Suomi, Pohjolan Hamas? Ei kuulosta kivalta.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 103
 • Liked: 23339
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vaalimaalta Pietariin ja Sortavalasta Petroskoihin johtavat tiet korjattiin jo vuosia sitten tankit kestäviksi entisen niin kuoppaisen tien sijaan, ettei voinut ajaa omaa kaistaa puoliakaan matkasta. Etenkin keskitie Sortavalata Petroskoihin on yhtä lentokenttää. No, onneksi olen havainnut myös Suomen puolella Vaalimaan tiellä melko mittavaa varautumista.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Hohtis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 735
 • Liked: 10144
 • Mikä röyhkeys
^ Hmm.. tuossa skenaariossa matuja voisi käyttää ihmiskilpinä ryssän huoltovarikoiden ja reservin suojaamiseksi hölmöläisten vastaiskuilta...  ???

Eivät taida ihmiskilviksi suostua, ja sitten vielä ne perhanan kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet.

Suomi, Pohjolan Hamas? Ei kuulosta kivalta.
^ Hmm.. tuossa skenaariossa matuja voisi käyttää ihmiskilpinä ryssän huoltovarikoiden ja reservin suojaamiseksi hölmöläisten vastaiskuilta...  ???

Niinpä. PV tietysti tietää, jos VF kerää hyökkäyksellistä materiaalia raja-asemille vaikka se olisi naamioitu humanitaariseksi avuksi. Ja joutuu reagoimaan siirtämällä omaa voimaa korkeampaan valmiuteen lähemmäs rajaa.

-> joka antaa Venäjän narratiivissa oikeutuksen siirtää taisteluosastoja Suomen rajojen lähelle 'suojelemaan' matuja, koska "Suomi valmistautuu käyttämään sotilaallista voimaa siviilejä vastaan" jne....
« Viimeksi muokattu: 20.11.2023, 22:37:23 kirjoittanut Hohtis »
Heti kun tyhmät, laiskat ja lahjattomat huomaavat olevansa enemmistö he keksivät sosialidemokratian.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 800
 • Liked: 5435
 • Radiomiina
Miten nämä Afrikan somalit ja Irakin iirakit yms. venäjänmaan kautta tulevina ovat kauhistus? Että oikein kohta 1 000 vainottua on tullut Venäjän halki juuri nyt. Euroopan halki tulleista kultamulkuista Ruotsi raaski lahjoittaa Suomelle 35 000 mustaa ja ruskeaa jihadistia yms. 2015. Samaa rupusakkia on tilattu lisää korjaamaan väestönkehitystämme ja pulaamme halpatyövoimasta. Kusipäisiä asiantuntijoita ja tutkijoita meillä jo on aivan saatanasti. Uskossaan vahvat sosialistit ja ahneet kapitalistit ovat kääntäneet takkinsa? Kelpaako sama "olen 17 ja voin todistaa sen" huijari Euroopan läpi Suomeen avustettuna, mutta samanlaiset  heebot eivät kelpaa ryssän polkimetonta polkupyörää taluttamalla. Polkimet unohtuivat samoin kuin henkilöpaperit.
Seuraavaksi kulkuvälineeksi ehdotan potkukelkkaa. Siihen mahtuu istumaan muija ja kakarat tai heimoveli.

Liitteenä venäläisen keksijän Ivan Uspatoffin versio:
« Viimeksi muokattu: 20.11.2023, 23:11:23 kirjoittanut Radio »
Daavidin linko on valittu Suomen puolustusvoimille korkeatorjuntajärjestelmäksi. Hankinta sisältää Stunner-ohjuksia, ohjuslavetteja, datalinkkejä ja Elta Systemsin sensoreita. ITSUKO-hankeen tarjouspyynnöissä ehtona oli 15 kilometrin korkeusulottuvuus.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 122
 • Liked: 26370
Vaalimaalta Pietariin ja Sortavalasta Petroskoihin johtavat tiet korjattiin jo vuosia sitten tankit kestäviksi entisen niin kuoppaisen tien sijaan, ettei voinut ajaa omaa kaistaa puoliakaan matkasta. Etenkin keskitie Sortavalata Petroskoihin on yhtä lentokenttää. No, onneksi olen havainnut myös Suomen puolella Vaalimaan tiellä melko mittavaa varautumista.

Juu se tie Läskelästä Itään korjattiin joskus 2014. Loput Kinnermäen  risteyksen tienoilta Prääsään Pietari Murmansk-tiellle ihan 2018-19. On tosiaan kaksikaistaista, mutta päällystetyt pientareet ovat käytännössä kaistan levyiset. Siis talvella norminopeus ainakin itselläni oli 120-130. Kesällä 150-160 +- kuten paikallisillakin. Varsinkin kun siellä aniharvoin näki DPS:ssää.

Tie rajalta Niiralasta Puikkolan ja Ruskealan kautta T-risteykseen, josta lähtee Etelään Sortavalaan ja Pohjoiseen kohti Rautalahtea, Kirjavalahtea ja Läskelää ja Itään korjattiin myös 2018-2019. Oli jo karussa kunnossa. Se perusparannus oli 90-luvun puolivälissä suomalaisten rakentama kehitysapuna.

Ja 2014 eteenpäin rakennettiin Sortavalasta etelään Käkisalmen kautta kohti Rautua uusittua tietä, joka on vastaavaa tyypiltään, kuin Läskelästä Itään. Vielä 2010-luvun puolivälissä Vuoksen ylitys oli se heikoin linkki, mutta lie sekin uusittu. Raudun pohjoispuolelta Pietarin kehätielle sinne Parnaksen tienoille oli jo silloin ihan nelikaistainen motari. Tehty silloin 2010-luvun alussa. Menee muuten sivuten Kerron kylää, siis Kerro massiv. Ja kaikenlaista mielenkiintoista suunnattua maastotrombi radioantennia on myös Parnaksen rampista itään KAD:ia kun osaa katsoa oikeaan paikkaan? UVB76? ;)

Ja Murmansk-Pietari-tiellä vähän etelään Petroskoin liitymästä ja Polovinasta - Matroosassa on kyllä aika kiintoisa iso antennimastokehä.

Ja Kannaksen E18/M10 oli noin vuoden 2019/20 tienoilla perusparannettu Motariksi Lintulan tienoille.

Se tielenkki ympäri Laatokan Länsiosan Suomen rajan pintaan on nimeltään "Sortavala". Ja tosiaan se on kyllä aika helvetillinen väylä välillä keskellä ei mitään. Siellä siis saa ajaa reikä päässä, ilman juuri pelkoa poliisista, kun se on aika keskellä ei yhtään mitään. Siellä taitaa olla pätkä jonkin verran Läskelän jälkeen olevalta huoltoasemalta Itään noin 100 km, jossa ei ole edes huoltoasemia. Mutta isoja päällystettyjä  levikkeitä ja parkkialueita on, joilla osalla on sellaiset betonista valetut ajoneuvojen huoltokorokkeet ajosiltoineen, joissa ajoneuvoja voi huoltaa alta...

Se uusi tie kulkee Lahdenpohjan ja Lumivaaran läpi. Nille tienoille on valtava Venäjän armeijan maavaraus, muutama km nykyrajalta.

Samalle kohdalle osuu Syvänoro, jossa on pieni rajanylityspiste puukuormille. Venäjä halusi saada siitä ison kansainvälisen ylityspaikan Parikkalaan.

"Parikkalan Syvänoron rajanylityspaikkaa ei lähivuosina kansainvälistetä. Pitkään ajetun asian torppaantuminen herättää närkästystä Etelä-Karjalassa.

– Mie ihmettelen suuresti Orpon päätöstä! Jotta me saataisiin Suomi nousuun, niin pitäisi toimia sen mukaisesti. Liikennehankkeet ovat tärkeimpiä hankkeita, joita pitäisi saada toimimaan, Etelä-Karjalan liiton hallituksen varapuheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen (sd.) ihmettelee Orpon päätöstä.

– Se on harmillinen ratkaisu Etelä-Karjalan kannalta, sanoo Etelä-Karjalan liiton hallituksen puheenjohtaja Jukka Kopra (kok.).

;D  Kerrankin Orpo osui vaikka vahingossa oikeaan.. Ja Kopra haluaa sulkea nyt rajan. Olisi lisää suljettavaa, jos Syvänorossa olisi nyt iso ylityspaikka matuineen...

https://yle.fi/a/3-8115358

"Lahdenpohjasta on valmistunut perusparannettu ja päällystetty pistoliittymä Parikkalan rajanylityspaikalle. Liittymä vihittiin käyttöön runsas vuosi sitten. Tieosuuden kustannukset olivat 6,5 miljoonaa euroa.

Tiehankkeen taustalla on Venäjän hallinnon pyrkimys kytkeä Venäjän ja Suomen tieverkostot toisiinsa Parikkalan rajanylityspaikan kautta.

Venäjä on ajanut määrätietoisesti tavaraliikenteelle tarkoitettua Parikkala-Syväoron väliaikaista rajanylityspaikkaa kansainväliseksi ylityspaikaksi. Kansainvälistämisen myötä raja-asema avautuisi myös henkilöliikenteen käyttöön.

Suomi on ollut nihkeä venäläisten visioiman raja-asemahankkeen suhteen. Suomessa on katsottu, että itärajalla on jo riittävästi ylityspaikkoja henkilöliikenteen tarpeisiin.

Venäjä lähestyi Suomea rajanylityspaikkaa koskevalla nootilla muutama vuosi sitten. Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta vastasi noottiin ja ilmoitti, ettei Suomi ole valmis avaamaan Parikkalan rajanylityspaikkaa kansainvälisen henkilöliikenteen käyttöön. Tuolloin sisäministerinä toiminut Petteri Orpo (kok) perusteli Suomen haluttomuutta ylityspaikan kehittämiseen itärajan liikennemäärien vähenemisellä sekä Suomen heikolla taloustilanteella.
"

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201701232200057953

Kun on niitä teitä ajellut ja laskeskelee 1+1...  Niin kyllä noissa ei kovin väkirikkaille alueille, siis joku Käkisalmi 20 000 as. Sortavala 20 000 as...  Lahdenpohja 10 000 yms.  rakennetuissa jättiteissä ja innossa kytkeä ne tiet mahdollisimman monesta paikkaa Suomen tieverkkoon, taustalla on ollut selkeästi myös sotilaallisia ambitioita?

Onneksi noita lisäylityspaikkoja ei rakennettu. Olisivat kusinen juttu nyt. Mutta siellä maastossa on näitä pikkuisia entisiä/ puukuormille tarkoitettuja ylityspaikkoja. Mikään ei estä Venäjää työntämästä niistä matuja yli...
« Viimeksi muokattu: 20.11.2023, 23:24:05 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 731
 • Liked: 16377
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Euroopan halki tulleista kultamulkuista Ruotsi raaski lahjoittaa Suomelle 35 000 mustaa ja ruskeaa jihadistia yms. 2015. Samaa rupusakkia on tilattu lisää korjaamaan väestönkehitystämme ja pulaamme halpatyövoimasta. Kusipäisiä asiantuntijoita ja tutkijoita meillä jo on aivan saatanasti. Uskossaan vahvat sosialistit ja ahneet kapitalistit ovat kääntäneet takkinsa?


Jos hallitus hoitaa tämän tilanteen hyvin ja perusteellisesti, se on todella hyvä mahdollisten myöhempien invaasioiden hoidon kannalta, tulivat ne mistä suunnista tahansa.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 731
 • Liked: 16377
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Suljetaan vaikka muut ylityspaikat ja jätetään Raja-Jooseppi auki. Tulee varmaan ikimuistoinen polkupyöräretki.

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 903
 • Liked: 15815
 • 100% kaafir, 100% goy
Emo & P, otetaas rauhallisemmin.

@Emo @P
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

25 muslimia brittien alahuoneessa, joista 4 omalta listalta

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 103
 • Liked: 23339
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
P. Jos haluaa jännitystä elämään, niin kannattaa kesällä ajaa Pietariin perjantaina sekä palata sunnuntaina. Ohi mennään pitkin pientareita tai vastaan tullaan kolme rinnan. Lisäksi joka kerta näkee kuolonkolareita.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 731
 • Liked: 16377
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Suljetaan vaikka muut ylityspaikat ja jätetään Raja-Jooseppi auki.


Siitä eteenpäin voisi tarkastella Venäjän toimintaa muualla Suomen rajan tuntumassa lähtökohtaisesti epäilyttävänä.

Leirin voisi perustaa jonnekin Inarijärven ja Urho Kekkosen kansallispuiston väliseen suhteellisen harvaanasuttuun tilaan.


Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 643
 • Liked: 66447
 • 'Hvis lyset tar os'

Suljetaan vaikka muut ylityspaikat ja jätetään Raja-Jooseppi auki.


Siitä eteenpäin voisi tarkastella Venäjän toimintaa muualla Suomen rajan tuntumassa lähtökohtaisesti epäilyttävänä.

Leirin voisi perustaa jonnekin Inarijärven ja Urho Kekkosen kansallispuiston väliseen suhteellisen harvaanasuttuun tilaan.

Joo kiitos ei. Jos nyt välttämättä haluatte jotain leirejä perustella- niin jollekin asuttamattomalle saarelle- josta ainoa kulkuyhteys olisi lauttaliikenne, tai muu vastaava. Tänne erämaille niitä ei kaivata. Porotkin häiriintyisivät.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 337
 • Liked: 44672
 • Ego sum Spartacus
Suomalaiset rakensivat Z-liittoon Kostamuksen, nyt sieltä tulee sandaalinläpsyttäjiä ja gibrilejä tuhoamaan Suomen.

Lainaus

Onnea rajan takaa

Katso
34 min
·
dokumentti
·
historia
(12.11.1980) Kertomus kaivosteollisuuskaupunki Kostamuksen työntekijöiden arjesta rajan takana sekä lyhyestä viikonlopusta, joka on siirtotyömaalla työtä tekevälle ainoa aika perheelle, omille asioille ja suomalaiselle yhteiskunnalle.


https://areena.yle.fi/1-3681021


P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 122
 • Liked: 26370
^Kekkosen kosto ?   :roll:

Ei olla muistettu lipoa riittävästi Itään?

Väykkä on menossa taas kuin tikka puuhun neuvottelemaan, kuin vanhasta YYA-muistista.

https://www.paavovayrynen.fi/2023/11/17/rajan-tilanteesta-pitaisi-keskustella-venajan-kanssa/

"
Rajan tilanteesta pitäisi keskustella Venäjän kanssa

Tilanne Suomen ja Venäjän välisellä rajalla on ikävällä tavalla kärjistynyt.

Venäjän viranomaiset ovat kautta aikojen vartioineet rajaa myös omalla puolellaan siten, että ne eivät ole päästäneet raja-alueelle henkilöitä, joiden matkustusasiakirjat eivät ole olleet kunnossa.

Tähän toimintaan Venäjän viranomaisilla ei ole ollut kansainväliseen oikeuteen tai sopimuksiin perustuvaa velvoitetta, vaan se on perustunut hyvään tahtoon naapurimaita kohtaan.

Tästä käytännöstä Venäjän viranomaiset ovat poikenneet vain vuodenvaihteessa 2015-2016.

Tuolloin raja saatiin rauhoitetuksi hallitusten välisillä keskusteluilla."
« Viimeksi muokattu: 21.11.2023, 00:16:18 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 731
 • Liked: 16377
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Joo kiitos ei. Jos nyt välttämättä haluatte jotain leirejä perustella- niin jollekin asuttamattomalle saarelle- josta ainoa kulkuyhteys olisi lauttaliikenne, tai muu vastaava. Tänne erämaille niitä ei kaivata. Porotkin häiriintyisivät.


Suursaari olisi muuten hyvä mutta kun se on Venäjän hallussa. Kökar voisi olla myös ihan hyvä, mutta leirin perustaminen asuttuun saareen olisi vähän huono juttu. Vaasan ja Oulun lähellä on myös saaria, mutta ne sijaitsevat harmillisen lähellä rannikkoa. Poistuminen saarelta olisi liian helppoa, etenkin talvella jäällä kävellen, joten aitaus joka tapauksessa tarvittaisiin. Siispä tarkoitukseen voisi sopia jokin harvaanasuttu alue sisämaasta, ja niitä Suomessa kyllä on.

En pitäisi huonona sitäkään vaihtoehtoa että Suomi ryhtyisi tekemään yhteistyötä Ruandan kanssa kuten Tanska ja Britannia.

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3793
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
nyt sieltä tulee sandaalinläpsyttäjiä ja gibrilejä tuhoamaan Suomen.

Naamavärkin perusteella kuski on kirgiisi. Kautta aikojen on sieltä tullut lähinnä rosvojoukkioita. Osa Moskovan alamaailmaa heidän pyörittämä.

https://www.spectator.co.uk/article/why-a-gangsters-death-in-central-asia-matters/

Valdelta tietopyyntö FBI:lle, niin NSA kertoo vejarin kengännumeron. Tai Bellingcat mätsää ajokorttirekisteriä vastaan.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2023, 00:35:06 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Sepittelee, koska sepitekin voi toimia oikein hyvin

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 800
 • Liked: 5435
 • Radiomiina
Suljetaan vaikka muut ylityspaikat ja jätetään Raja-Jooseppi auki. Tulee varmaan ikimuistoinen polkupyöräretki.

Ehdotin tuota jo:
Lainaus
Kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet (hah) vaativat polkupyörällä tulon sallimista. Yritys kieltää sitä olisi kai sotarikos?
Paras paikka itärajalla olisi Raja-Jooseppi! Vuonna 2019 rajanylityksiä Raja-Joosepin rajanylityspaikalla rekisteröitiin 80 800. Kapasiteetti riittänee alkuun ainakin.
"Inarissa sijaitsevan Raja-Joosepin rajanylityspaikan hankkeessa rakennettiin rajanylityspaikalle uusi liikennealue ja uusi asemarakennus, jonne Tulli- ja rajatarkastusasema siirtyivät. Hanke kuuluu Kolarctic CBC rajat ylittävän yhteistyön ohjelmaan. Hanke valmistui kesäkuussa 2023." Kertoo Väylävirasto.
Lapin VOKit Tornio, Kolari ja Rovaniemi ovat lähellä. Polkupyörällä.

Polkimettomalla lastenpyörällä ei ihmissaastojen lähettämien siirtolaisten tarvitse montaa metriä polkea. Moskovan Trustivapaa Bussikuljetus kuljettaa matut ja polkupyörät tuodaan rekalla. Joten on ihan turhaa siirrellä reiän paikkaa. Kaikki asyyliturismi kieltoon sodan ajaksi! Ja kaikkiin ilmansuuntiin!!
Daavidin linko on valittu Suomen puolustusvoimille korkeatorjuntajärjestelmäksi. Hankinta sisältää Stunner-ohjuksia, ohjuslavetteja, datalinkkejä ja Elta Systemsin sensoreita. ITSUKO-hankeen tarjouspyynnöissä ehtona oli 15 kilometrin korkeusulottuvuus.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 122
 • Liked: 26370
P. Jos haluaa jännitystä elämään, niin kannattaa kesällä ajaa Pietariin perjantaina sekä palata sunnuntaina. Ohi mennään pitkin pientareita tai vastaan tullaan kolme rinnan. Lisäksi joka kerta näkee kuolonkolareita.

Juu parhaillaan ohittivat siten, että toinen oikealta ja toinen piennarta vasemmalta. Kun oppii ajamaan kuin paikalliset, niin ei jää jalkoihin. Vauhtia se 160 kesällä. Kehätiellä vähän alta 200. Ohittelua vaan heittämällä itsekin. En kehtaa postata tuulilasikamerapätkiä. On tulllut ohiteltua muuten aika rekkajonoja Kannaksella. Ja Pietarissa... Heh, oma lukunsa sekin.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 731
 • Liked: 16377
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Näistä on siis varoitettu etukäteen:
Lainaus

Professori: Venäjän kaksois­kansalaiset ovat riski Suomen turvallisuudelle – kylmäävä ennuste Putinin seuraajasta

Professori Kari Liuhdon mielestä keskustelu Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuuden poistamisesta on käytävä nyt, kun kriisi ei ole päällä.

Anna-Maija Naakka
2023-09-01 06:00

– Suomessa asuu 35 000–40 000 Suomi–Venäjä-kaksoiskansalaista. Luulemmeko me, ettei FSB (Venäjän turvallisuuspalvelu) käytä näitä ihmisiä? Turun yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan professori Kari Liuhto kysyy.

Turussa järjestettävän Eurooppa-foorumin keskustelun aiheena on Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka kahtiajaon ja uuden kylmän sodan maailmassa.

Liuhdon, Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin ja kansanedustaja Pekka Haaviston välinen keskustelu liikkuu pääosin Venäjässä, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Liuhdon mukaan yksi suurista uhkista on kuitenkin Suomen sisällä.

– Juttelin erään venäläisen henkilön kanssa. Hän tuntee maansa järjestelmän riittävän hyvin, että uskaltaa sanoa tämän olevan asia, jota siellä mietitään. Hänen mielestään olemme naiiveja, jos ajattelemme, ettei Venäjä käyttäisi kaksoiskansalaisiaan, Liuhto tarkentaa väitettään.

Hän viittaa tällä Medvedevin doktriiniin, jonka mukaan Venäjällä on oikeus ja velvollisuus puolustaa kaikkia kansalaisiaan myös maan rajojen ulkopuolella. Pahimmassa tapauksessa se voisi tarkoittaa sotilaallista interventiota, mikäli Venäjä kokisi kansalaisiaan kohdeltavan Suomessa väärin.

– Se ei ole todennäköistä tai akuuttia, mutta se on mahdollista. Venäjä on aina käyttänyt ihmisiä hybridivaikuttamisessa, ja me olemme nyt luoneet sen mahdollisuuden, Liuhto sanoo.

Suomi hyväksyi kaksoiskansalaisuuden vuonna 2003, ja säännöt ovat samat kaikkien maiden kansalaisille. Liuhdon mukaan Suomi on yksi harvoista, ellei ainoa Venäjän naapurimaa, jolla tällainen on. Keskustelu kaksoiskansalaisuuden poistamisesta venäläisiltä pitäisi käydä nyt. Siihen on muutama syy.

– Kaksoiskansalaisuuden poistaminen provosoisi Venäjää, mutta tilanne ei ole nyt akuutti. Venäjän armeija on muualla eikä pysty tekemään mitään. Keskustelua ei kannata jättää hetkeen, jolloin se on meille vaarallista. Ongelma pitäisi siivota nyt.

– Putinin jälkeen tulee todella tiukka, aggressiivinen johtaja, joka elää vihollisten hankkimisella. Talous on lähdössä alta, joten viholliset ovat ainoa, jotka pitävät Venäjän yhteiskunnan yhtenäisenä. Asiaa ei pitäisi tehdä heille helpoksi.

Liuhto huomauttaa, että kaksoiskansalaisuuden poistaminen ei tarkoittaisi venäläisten ajamista maasta. He voisivat jatkaa Suomen kansalaisina, jolloin riski olisi pienempi, tai Venäjän kansalaisina. Jälkimmäisessä tapauksessa heitä voisi pyytää kriisitilanteessa lähtemään maasta.

Liuhdon mielestä venäjänkielisten integraatiota pitäisi vahvistaa esimerkiksi lisäämällä omaa venäjänkielistä tv-tuotantoa sekä katkaisemalla kaapelikanavat, joista tulee venäläistä propagandaa.

– Olemme venäläisen median silmissä natseja, ja retoriikka on aivan sama kuin Ukrainaa kohtaan ennen sotaa. Se on niin pöyristyttävää valetta, että sitä ei jaksa kauan katsoa, vaikka olen katsonut sitä ammatikseni 30 vuotta.

Liuhto ei sulje pois myöskään sitä, että jotkut kaksoiskansalaiset työskentelisivät Venäjälle.

– Kiina tekee tätä paljon. Juuri hiljattain henkilö ei päässyt työskentelemään ministerille, koska hän puolisonsa on kiinalainen. Supo oli näyttänyt punaista valoa.

– Ongelmaa ei kannata liioitella, mutta tilanne menee koko ajan tiukemmaksi. Me emme halua Suomeen ihmisiä, joiden mielestä Putinin sota Ukrainassa on oikeutettu.

Lähde: https://www.is.fi/politiikka/art-2000009823011.html

Reino Rivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 523
 • Liked: 1752
Joku kyseli sopivaa saarta turvapaikanhakijoille.

Entinen varuskuntasaari Örö on sellainen. Riittävän suuri ja meri on harvoin käveltävässä jäässä sen ympärillä.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 539
 • Liked: 9094

Joku kyseli sopivaa saarta turvapaikanhakijoille.

Entinen varuskuntasaari Örö on sellainen. Riittävän suuri ja meri on harvoin käveltävässä jäässä sen ympärillä.


Muuten kelvollinen, mutta siinä on lähellä runsaasti pieniä saaria. Olisi liian helppo uida saarelta toiselle, välillä leväten, ja siten lopulta päästä mantereelle. Pisimmät uimamatkat sillä tavoin olisivat noin 175 metriä.

Isokarin saari voisi olla sopiva. Sijaitsee Uudenkaupungin edustalla merellä. Matkaa lähinmpää rantaan taitaa olla yli 10 km ja meriväyliä välissä. Pinta-alaa saarella on 180 hehtaaria eli sinne mahtuisi varmaan yli 10 tuhatta rikollisesti Suomeen tullutta matua viihtymisleirille telttailemaan. Armeijalta teltat ja soppatykit sinne ja iso lasti polttopuita tehtäväksi.

Uusien Putin-matujen virta varmaan tyrehtyisi Suomeen itärajalla heti kun sana kiiresi sieltä, että tämmöiseen jouduttiin. Luultavasti kahden vuoden sisällä 99+ prosenttia sinne viedyistä luvattomista itärajan ylittäjistä olisi jo halunnut jo vapaaehtoisesti palata kotimaahansa.

Tuota saarta valmistellessa matujen viihtymisleiriksi ne voitaisiin laittaa odottelemaan sinne saakka Rosatomin Pyhäjoen voimalan asuntoihin. Sinne vaan aita ympärille ja suljettu viihtymiskeskus tulille. Siellä Pyhäjoen ydinvoimalatyömaalla on tuhat asuntoa ja 120 000 neliötä venäläisten rakennuksia. Niitä rakennuksia voi nykyisen lain mukaan ilmeisesti ottaa pakolla matujen majoitukseen.


koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 539
 • Liked: 9094

Isokarin saari voisi olla sopiva. Sijaitsee Uudenkaupungin edustalla merellä. Matkaa lähinmpää rantaan taitaa olla yli 10 km ja meriväyliä välissä.


Uimamatka 2.7 kilometriä eli huomattavasti parempi kuin Örö.

Näyttää olevan matkaa kansalaisenkarttapaikan mukaan lähimmällä rannalle jossa tie kulkee 13 kilometriä. Sitten lähin saari, missa on on mökkejä tai taloa on noin 8 kilometrin päässä.

Pari pientä luotoa tms. oli siinä uimareitin varrella jossa voi vähän hengähtää.

Kova temppu se ois meressä uida edes tuota 2,7 kilometriä kun siinä voi olla monenlaista virtausta ja aallokkoa eikä se merivesikään ole lainkaan yhtä lämmintä koskaan kuin jossain kotona Irakissa tai Somaliassa.

Tuon noin 8 kilometriä kun jaksaisi uida niin, että pisin uintimatka ilman levähdyskohtaa on 5 kilometriä, niin pääsisi saarella josta voisi varastaa kenties veneen joltain mökiltä tai talosta ja soudalle sillä sitten mantereelle. 

Tai sitten uida tuo 13 kilometriä hieman useammalla pysähdysellä.

Itse uin enimmillään reilua 10 kilometriä viikossa uimahallissa. En todellakaan silti uskaltaisi tuollaiselle uintimatkalle lähteä, kun todennäköisemmin se jäisi viimeiseksi uintireissuksi kuin että perille pääsisin. En edes pienellä soutuveneellä uskaltaisi lähteä tuolle matkalla vaikka sää olisi miten tyyni kun se voi muuttua merellä hetkessä ja se on menoa sitten sen. Toki sen voisi soutaa jos vieressä koko matkan kulkisi isompi pelastusvene jolle voi siirtyä jos keli alkaa mennä huonoksi. Enkä talvella uskaltaisi kävellä omin nokkineni sieltä pois jäätä pitkin, koska en tunne niitä alueen merivirtauksia ja missä on heikkoa jäätä ja missä mahdollisesti kulkee laivareittejä joihin voi upota jäihin.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 51 621
 • Liked: 96307
 • Emeritus mediaöyhöttäjä
Sikäli kuin muistan nyt oikein, niin kansainvälisistä sopimuksesta voi erota ilmoitusmenettelyllä. Olenkohan ymmärtänyt asian ihan oikein?

XII artikla
Eroaminen

Kun tämä yleissopimus on ollut voimassa seitsemän vuotta, jäsenvaltio voi ottaen huomioon III artiklan 4 kappaleen määräykset ilmoittaa neuvoston puheenjohtajalle kirjallisesti eroavansa järjestöstä. Ero tulee voimaan ilmoituksen antamista seuraavan tilivuoden lopussa tai kyseisen jäsenvaltion ehdottamana myöhäisempänä ajankohtana.

Tällöin ero tulisi voimaan vuoden 2024 lopussa, mutta velvoitteet voisi unohtaa samantien, ja se onkin toinen tapa erota.

Ihan kumpi vaan tapa käy minulle.

Lainaus
XIII artikla
Velvoitteiden täyttämättä jättäminen

Jos jäsenvaltio ei täytä tämän yleissopimuksen mukaisia velvoitteitaan, se menettää järjestön jäsenyyden neuvoston päätöksellä, joka tehdään kahden kolmasosan ääntenenemmistöllä kaikista jäsenvaltioista.

Riittääkö tähän hallituksen pääministerin ilmoitus, vai tarvitaankohan tämän eduskunnan äänestystä? Kansainväliset sopimukset eivät muistaakseni ole Suomen lakeja, vaan ihan sopimuksia.
^^^
Siinä menisi duunit pakolaisapu ry:ltä, kansainvälisen oikeuden asiatuntijoiltaja sun muilta dosenteilta ja desanteilta, ja huuto ja parku olisi sen mukainen.
— Monikulttuuri = Kulttuurien sota
— Maahanmuutto = Intiaanien kohtalo
— Velka maailmanhalaukseen = Jälkeläiset velkaorjksi
— Ei omaisuutta = Systeemiriippuvainen orja
— Vihreä siirtymä = Kallis luontotuho
— Hiilineutraalius = VHM:n kuristus
— Lopputulosten tasa-arvo = tuho lähtökohtien tasa-arvolle
— Missä N, siellä R

Tagit: perikato