Kirjoittaja Aihe: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)  (Luettu 665981 kertaa)

Hohtis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 163
 • Liked: 7249
 • Mikä röyhkeys
 Kannattaa varautua pahimpaan. Venäjä syöttää matuja niin pitkään, kunnes Suomi ei enää päästä ketään sisään. Matut jäävät rajavyöhykkeelle ja alkavat paleltua hengiltä. Jos Suomi avaa rajansa, jatkuu haittamatujen ja ohessa erkkareiden syöttö Suomeen. Jos Suomi ei avaa rajojaan, Venäjä katsoo olevansa pakotettu "humanitaariseen suojeluun ihmishengistä piittaamattoman Suomen toimien takia". Sisäpoliittisesti pinnat himaan ja narratiivi Suomea vastaan saa uutta vauhtia.

Mitä se humanitaarinen suojelu on? Venäjä toimittaa raja-asemien lähelle tietysti majoitustelttoja, muonaa, polttoainetta, lääkintähuoltoa, henkilökuntaa ....  eli kaikkea sitä, mitä hmm myös sotaväki tarvitsee. Palvelleille hompansseille saattaa olla tuttu käsite "työntävä huolto". Saattaahan siinä tulla jokunen pressukuorma-autollinen kranaattejakin, pressussa punainen risti.

Nuo Suomen raja-asemille vievät tiet Venäjän puolella on muuten peruskorjattu aivan viime vuosina ja ne ovat todella leveät ja hyväkuntoiset. Oikein nopeat ajella miehistönkuljetusajoneuvoilla.
« Viimeksi muokattu: 20.11.2023, 22:19:16 kirjoittanut Hohtis »

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 616
 • Liked: 10942
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
^ Hmm.. tuossa skenaariossa matuja voisi käyttää ihmiskilpinä ryssän huoltovarikoiden ja reservin suojaamiseksi hölmöläisten vastaiskuilta...  ???

Eivät taida ihmiskilviksi suostua, ja sitten vielä ne perhanan kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet.

Suomi, Pohjolan Hamas? Ei kuulosta kivalta.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 773
 • Liked: 22672
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Vaalimaalta Pietariin ja Sortavalasta Petroskoihin johtavat tiet korjattiin jo vuosia sitten tankit kestäviksi entisen niin kuoppaisen tien sijaan, ettei voinut ajaa omaa kaistaa puoliakaan matkasta. Etenkin keskitie Sortavalata Petroskoihin on yhtä lentokenttää. No, onneksi olen havainnut myös Suomen puolella Vaalimaan tiellä melko mittavaa varautumista.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Hohtis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 163
 • Liked: 7249
 • Mikä röyhkeys
^ Hmm.. tuossa skenaariossa matuja voisi käyttää ihmiskilpinä ryssän huoltovarikoiden ja reservin suojaamiseksi hölmöläisten vastaiskuilta...  ???

Eivät taida ihmiskilviksi suostua, ja sitten vielä ne perhanan kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet.

Suomi, Pohjolan Hamas? Ei kuulosta kivalta.
^ Hmm.. tuossa skenaariossa matuja voisi käyttää ihmiskilpinä ryssän huoltovarikoiden ja reservin suojaamiseksi hölmöläisten vastaiskuilta...  ???

Niinpä. PV tietysti tietää, jos VF kerää hyökkäyksellistä materiaalia raja-asemille vaikka se olisi naamioitu humanitaariseksi avuksi. Ja joutuu reagoimaan siirtämällä omaa voimaa korkeampaan valmiuteen lähemmäs rajaa.

-> joka antaa Venäjän narratiivissa oikeutuksen siirtää taisteluosastoja Suomen rajojen lähelle 'suojelemaan' matuja, koska "Suomi valmistautuu käyttämään sotilaallista voimaa siviilejä vastaan" jne....
« Viimeksi muokattu: 20.11.2023, 22:37:23 kirjoittanut Hohtis »

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 727
 • Liked: 5322
Miten nämä Afrikan somalit ja Irakin iirakit yms. venäjänmaan kautta tulevina ovat kauhistus? Että oikein kohta 1 000 vainottua on tullut Venäjän halki juuri nyt. Euroopan halki tulleista kultamulkuista Ruotsi raaski lahjoittaa Suomelle 35 000 mustaa ja ruskeaa jihadistia yms. 2015. Samaa rupusakkia on tilattu lisää korjaamaan väestönkehitystämme ja pulaamme halpatyövoimasta. Kusipäisiä asiantuntijoita ja tutkijoita meillä jo on aivan saatanasti. Uskossaan vahvat sosialistit ja ahneet kapitalistit ovat kääntäneet takkinsa? Kelpaako sama "olen 17 ja voin todistaa sen" huijari Euroopan läpi Suomeen avustettuna, mutta samanlaiset  heebot eivät kelpaa ryssän polkimetonta polkupyörää taluttamalla. Polkimet unohtuivat samoin kuin henkilöpaperit.
Seuraavaksi kulkuvälineeksi ehdotan potkukelkkaa. Siihen mahtuu istumaan muija ja kakarat tai heimoveli.

Liitteenä venäläisen keksijän Ivan Uspatoffin versio:
« Viimeksi muokattu: 20.11.2023, 23:11:23 kirjoittanut Radio »

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 299
 • Liked: 22959
Vaalimaalta Pietariin ja Sortavalasta Petroskoihin johtavat tiet korjattiin jo vuosia sitten tankit kestäviksi entisen niin kuoppaisen tien sijaan, ettei voinut ajaa omaa kaistaa puoliakaan matkasta. Etenkin keskitie Sortavalata Petroskoihin on yhtä lentokenttää. No, onneksi olen havainnut myös Suomen puolella Vaalimaan tiellä melko mittavaa varautumista.

Juu se tie Läskelästä Itään korjattiin joskus 2014. Loput Kinnermäen  risteyksen tienoilta Prääsään Pietari Murmansk-tiellle ihan 2018-19. On tosiaan kaksikaistaista, mutta päällystetyt pientareet ovat käytännössä kaistan levyiset. Siis talvella norminopeus ainakin itselläni oli 120-130. Kesällä 150-160 +- kuten paikallisillakin. Varsinkin kun siellä aniharvoin näki DPS:ssää.

Tie rajalta Niiralasta Puikkolan ja Ruskealan kautta T-risteykseen, josta lähtee Etelään Sortavalaan ja Pohjoiseen kohti Rautalahtea, Kirjavalahtea ja Läskelää ja Itään korjattiin myös 2018-2019. Oli jo karussa kunnossa. Se perusparannus oli 90-luvun puolivälissä suomalaisten rakentama kehitysapuna.

Ja 2014 eteenpäin rakennettiin Sortavalasta etelään Käkisalmen kautta kohti Rautua uusittua tietä, joka on vastaavaa tyypiltään, kuin Läskelästä Itään. Vielä 2010-luvun puolivälissä Vuoksen ylitys oli se heikoin linkki, mutta lie sekin uusittu. Raudun pohjoispuolelta Pietarin kehätielle sinne Parnaksen tienoille oli jo silloin ihan nelikaistainen motari. Tehty silloin 2010-luvun alussa. Menee muuten sivuten Kerron kylää, siis Kerro massiv. Ja kaikenlaista mielenkiintoista suunnattua maastotrombi radioantennia on myös Parnaksen rampista itään KAD:ia kun osaa katsoa oikeaan paikkaan? UVB76? ;)

Ja Murmansk-Pietari-tiellä vähän etelään Petroskoin liitymästä ja Polovinasta - Matroosassa on kyllä aika kiintoisa iso antennimastokehä.

Ja Kannaksen E18/M10 oli noin vuoden 2019/20 tienoilla perusparannettu Motariksi Lintulan tienoille.

Se tielenkki ympäri Laatokan Länsiosan Suomen rajan pintaan on nimeltään "Sortavala". Ja tosiaan se on kyllä aika helvetillinen väylä välillä keskellä ei mitään. Siellä siis saa ajaa reikä päässä, ilman juuri pelkoa poliisista, kun se on aika keskellä ei yhtään mitään. Siellä taitaa olla pätkä jonkin verran Läskelän jälkeen olevalta huoltoasemalta Itään noin 100 km, jossa ei ole edes huoltoasemia. Mutta isoja päällystettyjä  levikkeitä ja parkkialueita on, joilla osalla on sellaiset betonista valetut ajoneuvojen huoltokorokkeet ajosiltoineen, joissa ajoneuvoja voi huoltaa alta...

Se uusi tie kulkee Lahdenpohjan ja Lumivaaran läpi. Nille tienoille on valtava Venäjän armeijan maavaraus, muutama km nykyrajalta.

Samalle kohdalle osuu Syvänoro, jossa on pieni rajanylityspiste puukuormille. Venäjä halusi saada siitä ison kansainvälisen ylityspaikan Parikkalaan.

"Parikkalan Syvänoron rajanylityspaikkaa ei lähivuosina kansainvälistetä. Pitkään ajetun asian torppaantuminen herättää närkästystä Etelä-Karjalassa.

– Mie ihmettelen suuresti Orpon päätöstä! Jotta me saataisiin Suomi nousuun, niin pitäisi toimia sen mukaisesti. Liikennehankkeet ovat tärkeimpiä hankkeita, joita pitäisi saada toimimaan, Etelä-Karjalan liiton hallituksen varapuheenjohtaja Tiina Wilén-Jäppinen (sd.) ihmettelee Orpon päätöstä.

– Se on harmillinen ratkaisu Etelä-Karjalan kannalta, sanoo Etelä-Karjalan liiton hallituksen puheenjohtaja Jukka Kopra (kok.).

;D  Kerrankin Orpo osui vaikka vahingossa oikeaan.. Ja Kopra haluaa sulkea nyt rajan. Olisi lisää suljettavaa, jos Syvänorossa olisi nyt iso ylityspaikka matuineen...

https://yle.fi/a/3-8115358

"Lahdenpohjasta on valmistunut perusparannettu ja päällystetty pistoliittymä Parikkalan rajanylityspaikalle. Liittymä vihittiin käyttöön runsas vuosi sitten. Tieosuuden kustannukset olivat 6,5 miljoonaa euroa.

Tiehankkeen taustalla on Venäjän hallinnon pyrkimys kytkeä Venäjän ja Suomen tieverkostot toisiinsa Parikkalan rajanylityspaikan kautta.

Venäjä on ajanut määrätietoisesti tavaraliikenteelle tarkoitettua Parikkala-Syväoron väliaikaista rajanylityspaikkaa kansainväliseksi ylityspaikaksi. Kansainvälistämisen myötä raja-asema avautuisi myös henkilöliikenteen käyttöön.

Suomi on ollut nihkeä venäläisten visioiman raja-asemahankkeen suhteen. Suomessa on katsottu, että itärajalla on jo riittävästi ylityspaikkoja henkilöliikenteen tarpeisiin.

Venäjä lähestyi Suomea rajanylityspaikkaa koskevalla nootilla muutama vuosi sitten. Hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittinen ministerivaliokunta vastasi noottiin ja ilmoitti, ettei Suomi ole valmis avaamaan Parikkalan rajanylityspaikkaa kansainvälisen henkilöliikenteen käyttöön. Tuolloin sisäministerinä toiminut Petteri Orpo (kok) perusteli Suomen haluttomuutta ylityspaikan kehittämiseen itärajan liikennemäärien vähenemisellä sekä Suomen heikolla taloustilanteella.
"

https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201701232200057953

Kun on niitä teitä ajellut ja laskeskelee 1+1...  Niin kyllä noissa ei kovin väkirikkaille alueille, siis joku Käkisalmi 20 000 as. Sortavala 20 000 as...  Lahdenpohja 10 000 yms.  rakennetuissa jättiteissä ja innossa kytkeä ne tiet mahdollisimman monesta paikkaa Suomen tieverkkoon, taustalla on ollut selkeästi myös sotilaallisia ambitioita?

Onneksi noita lisäylityspaikkoja ei rakennettu. Olisivat kusinen juttu nyt. Mutta siellä maastossa on näitä pikkuisia entisiä/ puukuormille tarkoitettuja ylityspaikkoja. Mikään ei estä Venäjää työntämästä niistä matuja yli...
« Viimeksi muokattu: 20.11.2023, 23:24:05 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Stobelius

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 641
 • Liked: 1195
Miten nämä Afrikan somalit ja Irakin iirakit yms. venäjänmaan kautta tulevina ovat kauhistus?

Koska Ruotsilla ei ole samanlaisia motiiveja aiheuttaa hässäkkää Suomen rajalle tai määrätä tulijoille erilaisia sabotaasitehtäviä Suomessa. Ruotsi ei pommita Ukrainaa, eikä pyri valloittamaan Eurooppaa.

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 971
 • Liked: 14218
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Euroopan halki tulleista kultamulkuista Ruotsi raaski lahjoittaa Suomelle 35 000 mustaa ja ruskeaa jihadistia yms. 2015. Samaa rupusakkia on tilattu lisää korjaamaan väestönkehitystämme ja pulaamme halpatyövoimasta. Kusipäisiä asiantuntijoita ja tutkijoita meillä jo on aivan saatanasti. Uskossaan vahvat sosialistit ja ahneet kapitalistit ovat kääntäneet takkinsa?


Jos hallitus hoitaa tämän tilanteen hyvin ja perusteellisesti, se on todella hyvä mahdollisten myöhempien invaasioiden hoidon kannalta, tulivat ne mistä suunnista tahansa.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lue enemmän, luule vähemmän: Väestönvaihto

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 971
 • Liked: 14218
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Suljetaan vaikka muut ylityspaikat ja jätetään Raja-Jooseppi auki. Tulee varmaan ikimuistoinen polkupyöräretki.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lue enemmän, luule vähemmän: Väestönvaihto

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 31 552
 • Liked: 13649
Emo & P, otetaas rauhallisemmin.

@Emo @P
"Harvinaista yhteisymmärrystä puolueiden välillä":  Gazalaisia Eurooppaan, toivoo kaksi israelilaispoliitikkoa

Kenellekään ei pidä antaa turvapaikkaa. Suomi on täynnä.

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 773
 • Liked: 22672
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
P. Jos haluaa jännitystä elämään, niin kannattaa kesällä ajaa Pietariin perjantaina sekä palata sunnuntaina. Ohi mennään pitkin pientareita tai vastaan tullaan kolme rinnan. Lisäksi joka kerta näkee kuolonkolareita.
”Oma kansa ensin” -ajattelu on vahingollista.
-Tytti Tuppurainen

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 971
 • Liked: 14218
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Suljetaan vaikka muut ylityspaikat ja jätetään Raja-Jooseppi auki.


Siitä eteenpäin voisi tarkastella Venäjän toimintaa muualla Suomen rajan tuntumassa lähtökohtaisesti epäilyttävänä.

Leirin voisi perustaa jonnekin Inarijärven ja Urho Kekkosen kansallispuiston väliseen suhteellisen harvaanasuttuun tilaan.

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lue enemmän, luule vähemmän: Väestönvaihto

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 342
 • Liked: 64484
 • 'Hvis lyset tar os'

Suljetaan vaikka muut ylityspaikat ja jätetään Raja-Jooseppi auki.


Siitä eteenpäin voisi tarkastella Venäjän toimintaa muualla Suomen rajan tuntumassa lähtökohtaisesti epäilyttävänä.

Leirin voisi perustaa jonnekin Inarijärven ja Urho Kekkosen kansallispuiston väliseen suhteellisen harvaanasuttuun tilaan.

Joo kiitos ei. Jos nyt välttämättä haluatte jotain leirejä perustella- niin jollekin asuttamattomalle saarelle- josta ainoa kulkuyhteys olisi lauttaliikenne, tai muu vastaava. Tänne erämaille niitä ei kaivata. Porotkin häiriintyisivät.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 617
 • Liked: 42523
 • Ego sum Spartacus
Suomalaiset rakensivat Z-liittoon Kostamuksen, nyt sieltä tulee sandaalinläpsyttäjiä ja gibrilejä tuhoamaan Suomen.

Lainaus

Onnea rajan takaa

Katso
34 min
·
dokumentti
·
historia
(12.11.1980) Kertomus kaivosteollisuuskaupunki Kostamuksen työntekijöiden arjesta rajan takana sekä lyhyestä viikonlopusta, joka on siirtotyömaalla työtä tekevälle ainoa aika perheelle, omille asioille ja suomalaiselle yhteiskunnalle.


https://areena.yle.fi/1-3681021


P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 299
 • Liked: 22959
^Kekkosen kosto ?   :roll:

Ei olla muistettu lipoa riittävästi Itään?

Väykkä on menossa taas kuin tikka puuhun neuvottelemaan, kuin vanhasta YYA-muistista.

https://www.paavovayrynen.fi/2023/11/17/rajan-tilanteesta-pitaisi-keskustella-venajan-kanssa/

"
Rajan tilanteesta pitäisi keskustella Venäjän kanssa

Tilanne Suomen ja Venäjän välisellä rajalla on ikävällä tavalla kärjistynyt.

Venäjän viranomaiset ovat kautta aikojen vartioineet rajaa myös omalla puolellaan siten, että ne eivät ole päästäneet raja-alueelle henkilöitä, joiden matkustusasiakirjat eivät ole olleet kunnossa.

Tähän toimintaan Venäjän viranomaisilla ei ole ollut kansainväliseen oikeuteen tai sopimuksiin perustuvaa velvoitetta, vaan se on perustunut hyvään tahtoon naapurimaita kohtaan.

Tästä käytännöstä Venäjän viranomaiset ovat poikenneet vain vuodenvaihteessa 2015-2016.

Tuolloin raja saatiin rauhoitetuksi hallitusten välisillä keskusteluilla."
« Viimeksi muokattu: 21.11.2023, 00:16:18 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 971
 • Liked: 14218
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia

Joo kiitos ei. Jos nyt välttämättä haluatte jotain leirejä perustella- niin jollekin asuttamattomalle saarelle- josta ainoa kulkuyhteys olisi lauttaliikenne, tai muu vastaava. Tänne erämaille niitä ei kaivata. Porotkin häiriintyisivät.


Suursaari olisi muuten hyvä mutta kun se on Venäjän hallussa. Kökar voisi olla myös ihan hyvä, mutta leirin perustaminen asuttuun saareen olisi vähän huono juttu. Vaasan ja Oulun lähellä on myös saaria, mutta ne sijaitsevat harmillisen lähellä rannikkoa. Poistuminen saarelta olisi liian helppoa, etenkin talvella jäällä kävellen, joten aitaus joka tapauksessa tarvittaisiin. Siispä tarkoitukseen voisi sopia jokin harvaanasuttu alue sisämaasta, ja niitä Suomessa kyllä on.

En pitäisi huonona sitäkään vaihtoehtoa että Suomi ryhtyisi tekemään yhteistyötä Ruandan kanssa kuten Tanska ja Britannia.
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lue enemmän, luule vähemmän: Väestönvaihto

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 588
 • Liked: 3131
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
nyt sieltä tulee sandaalinläpsyttäjiä ja gibrilejä tuhoamaan Suomen.

Naamavärkin perusteella kuski on kirgiisi. Kautta aikojen on sieltä tullut lähinnä rosvojoukkioita. Osa Moskovan alamaailmaa heidän pyörittämä.

https://www.spectator.co.uk/article/why-a-gangsters-death-in-central-asia-matters/

Valdelta tietopyyntö FBI:lle, niin NSA kertoo vejarin kengännumeron. Tai Bellingcat mätsää ajokorttirekisteriä vastaan.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2023, 00:35:06 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Talvi -86 oli erinomaisen kylmä ja raikas. -30° koko tammikuun ajan. Eki vietti sen mullina skuttassa.

Radio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 727
 • Liked: 5322
Suljetaan vaikka muut ylityspaikat ja jätetään Raja-Jooseppi auki. Tulee varmaan ikimuistoinen polkupyöräretki.

Ehdotin tuota jo:
Lainaus
Kansainväliset sopimukset ja ihmisoikeudet (hah) vaativat polkupyörällä tulon sallimista. Yritys kieltää sitä olisi kai sotarikos?
Paras paikka itärajalla olisi Raja-Jooseppi! Vuonna 2019 rajanylityksiä Raja-Joosepin rajanylityspaikalla rekisteröitiin 80 800. Kapasiteetti riittänee alkuun ainakin.
"Inarissa sijaitsevan Raja-Joosepin rajanylityspaikan hankkeessa rakennettiin rajanylityspaikalle uusi liikennealue ja uusi asemarakennus, jonne Tulli- ja rajatarkastusasema siirtyivät. Hanke kuuluu Kolarctic CBC rajat ylittävän yhteistyön ohjelmaan. Hanke valmistui kesäkuussa 2023." Kertoo Väylävirasto.
Lapin VOKit Tornio, Kolari ja Rovaniemi ovat lähellä. Polkupyörällä.

Polkimettomalla lastenpyörällä ei ihmissaastojen lähettämien siirtolaisten tarvitse montaa metriä polkea. Moskovan Trustivapaa Bussikuljetus kuljettaa matut ja polkupyörät tuodaan rekalla. Joten on ihan turhaa siirrellä reiän paikkaa. Kaikki asyyliturismi kieltoon sodan ajaksi! Ja kaikkiin ilmansuuntiin!!

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 299
 • Liked: 22959
P. Jos haluaa jännitystä elämään, niin kannattaa kesällä ajaa Pietariin perjantaina sekä palata sunnuntaina. Ohi mennään pitkin pientareita tai vastaan tullaan kolme rinnan. Lisäksi joka kerta näkee kuolonkolareita.

Juu parhaillaan ohittivat siten, että toinen oikealta ja toinen piennarta vasemmalta. Kun oppii ajamaan kuin paikalliset, niin ei jää jalkoihin. Vauhtia se 160 kesällä. Kehätiellä vähän alta 200. Ohittelua vaan heittämällä itsekin. En kehtaa postata tuulilasikamerapätkiä. On tulllut ohiteltua muuten aika rekkajonoja Kannaksella. Ja Pietarissa... Heh, oma lukunsa sekin.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 971
 • Liked: 14218
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Näistä on siis varoitettu etukäteen:
Lainaus

Professori: Venäjän kaksois­kansalaiset ovat riski Suomen turvallisuudelle – kylmäävä ennuste Putinin seuraajasta

Professori Kari Liuhdon mielestä keskustelu Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuuden poistamisesta on käytävä nyt, kun kriisi ei ole päällä.

Anna-Maija Naakka
2023-09-01 06:00

– Suomessa asuu 35 000–40 000 Suomi–Venäjä-kaksoiskansalaista. Luulemmeko me, ettei FSB (Venäjän turvallisuuspalvelu) käytä näitä ihmisiä? Turun yliopiston kansainvälisen liiketoiminnan professori Kari Liuhto kysyy.

Turussa järjestettävän Eurooppa-foorumin keskustelun aiheena on Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka kahtiajaon ja uuden kylmän sodan maailmassa.

Liuhdon, Suomen Pankin pääjohtajan Olli Rehnin ja kansanedustaja Pekka Haaviston välinen keskustelu liikkuu pääosin Venäjässä, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Liuhdon mukaan yksi suurista uhkista on kuitenkin Suomen sisällä.

– Juttelin erään venäläisen henkilön kanssa. Hän tuntee maansa järjestelmän riittävän hyvin, että uskaltaa sanoa tämän olevan asia, jota siellä mietitään. Hänen mielestään olemme naiiveja, jos ajattelemme, ettei Venäjä käyttäisi kaksoiskansalaisiaan, Liuhto tarkentaa väitettään.

Hän viittaa tällä Medvedevin doktriiniin, jonka mukaan Venäjällä on oikeus ja velvollisuus puolustaa kaikkia kansalaisiaan myös maan rajojen ulkopuolella. Pahimmassa tapauksessa se voisi tarkoittaa sotilaallista interventiota, mikäli Venäjä kokisi kansalaisiaan kohdeltavan Suomessa väärin.

– Se ei ole todennäköistä tai akuuttia, mutta se on mahdollista. Venäjä on aina käyttänyt ihmisiä hybridivaikuttamisessa, ja me olemme nyt luoneet sen mahdollisuuden, Liuhto sanoo.

Suomi hyväksyi kaksoiskansalaisuuden vuonna 2003, ja säännöt ovat samat kaikkien maiden kansalaisille. Liuhdon mukaan Suomi on yksi harvoista, ellei ainoa Venäjän naapurimaa, jolla tällainen on. Keskustelu kaksoiskansalaisuuden poistamisesta venäläisiltä pitäisi käydä nyt. Siihen on muutama syy.

– Kaksoiskansalaisuuden poistaminen provosoisi Venäjää, mutta tilanne ei ole nyt akuutti. Venäjän armeija on muualla eikä pysty tekemään mitään. Keskustelua ei kannata jättää hetkeen, jolloin se on meille vaarallista. Ongelma pitäisi siivota nyt.

– Putinin jälkeen tulee todella tiukka, aggressiivinen johtaja, joka elää vihollisten hankkimisella. Talous on lähdössä alta, joten viholliset ovat ainoa, jotka pitävät Venäjän yhteiskunnan yhtenäisenä. Asiaa ei pitäisi tehdä heille helpoksi.

Liuhto huomauttaa, että kaksoiskansalaisuuden poistaminen ei tarkoittaisi venäläisten ajamista maasta. He voisivat jatkaa Suomen kansalaisina, jolloin riski olisi pienempi, tai Venäjän kansalaisina. Jälkimmäisessä tapauksessa heitä voisi pyytää kriisitilanteessa lähtemään maasta.

Liuhdon mielestä venäjänkielisten integraatiota pitäisi vahvistaa esimerkiksi lisäämällä omaa venäjänkielistä tv-tuotantoa sekä katkaisemalla kaapelikanavat, joista tulee venäläistä propagandaa.

– Olemme venäläisen median silmissä natseja, ja retoriikka on aivan sama kuin Ukrainaa kohtaan ennen sotaa. Se on niin pöyristyttävää valetta, että sitä ei jaksa kauan katsoa, vaikka olen katsonut sitä ammatikseni 30 vuotta.

Liuhto ei sulje pois myöskään sitä, että jotkut kaksoiskansalaiset työskentelisivät Venäjälle.

– Kiina tekee tätä paljon. Juuri hiljattain henkilö ei päässyt työskentelemään ministerille, koska hän puolisonsa on kiinalainen. Supo oli näyttänyt punaista valoa.

– Ongelmaa ei kannata liioitella, mutta tilanne menee koko ajan tiukemmaksi. Me emme halua Suomeen ihmisiä, joiden mielestä Putinin sota Ukrainassa on oikeutettu.

Lähde: https://www.is.fi/politiikka/art-2000009823011.html
Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Lue enemmän, luule vähemmän: Väestönvaihto

Reino Rivimies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 360
 • Liked: 1190
Joku kyseli sopivaa saarta turvapaikanhakijoille.

Entinen varuskuntasaari Örö on sellainen. Riittävän suuri ja meri on harvoin käveltävässä jäässä sen ympärillä.

koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 422
 • Liked: 8752

Joku kyseli sopivaa saarta turvapaikanhakijoille.

Entinen varuskuntasaari Örö on sellainen. Riittävän suuri ja meri on harvoin käveltävässä jäässä sen ympärillä.


Muuten kelvollinen, mutta siinä on lähellä runsaasti pieniä saaria. Olisi liian helppo uida saarelta toiselle, välillä leväten, ja siten lopulta päästä mantereelle. Pisimmät uimamatkat sillä tavoin olisivat noin 175 metriä.

Isokarin saari voisi olla sopiva. Sijaitsee Uudenkaupungin edustalla merellä. Matkaa lähinmpää rantaan taitaa olla yli 10 km ja meriväyliä välissä. Pinta-alaa saarella on 180 hehtaaria eli sinne mahtuisi varmaan yli 10 tuhatta rikollisesti Suomeen tullutta matua viihtymisleirille telttailemaan. Armeijalta teltat ja soppatykit sinne ja iso lasti polttopuita tehtäväksi.

Uusien Putin-matujen virta varmaan tyrehtyisi Suomeen itärajalla heti kun sana kiiresi sieltä, että tämmöiseen jouduttiin. Luultavasti kahden vuoden sisällä 99+ prosenttia sinne viedyistä luvattomista itärajan ylittäjistä olisi jo halunnut jo vapaaehtoisesti palata kotimaahansa.

Tuota saarta valmistellessa matujen viihtymisleiriksi ne voitaisiin laittaa odottelemaan sinne saakka Rosatomin Pyhäjoen voimalan asuntoihin. Sinne vaan aita ympärille ja suljettu viihtymiskeskus tulille. Siellä Pyhäjoen ydinvoimalatyömaalla on tuhat asuntoa ja 120 000 neliötä venäläisten rakennuksia. Niitä rakennuksia voi nykyisen lain mukaan ilmeisesti ottaa pakolla matujen majoitukseen.


koojii

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 422
 • Liked: 8752

Isokarin saari voisi olla sopiva. Sijaitsee Uudenkaupungin edustalla merellä. Matkaa lähinmpää rantaan taitaa olla yli 10 km ja meriväyliä välissä.


Uimamatka 2.7 kilometriä eli huomattavasti parempi kuin Örö.

Näyttää olevan matkaa kansalaisenkarttapaikan mukaan lähimmällä rannalle jossa tie kulkee 13 kilometriä. Sitten lähin saari, missa on on mökkejä tai taloa on noin 8 kilometrin päässä.

Pari pientä luotoa tms. oli siinä uimareitin varrella jossa voi vähän hengähtää.

Kova temppu se ois meressä uida edes tuota 2,7 kilometriä kun siinä voi olla monenlaista virtausta ja aallokkoa eikä se merivesikään ole lainkaan yhtä lämmintä koskaan kuin jossain kotona Irakissa tai Somaliassa.

Tuon noin 8 kilometriä kun jaksaisi uida niin, että pisin uintimatka ilman levähdyskohtaa on 5 kilometriä, niin pääsisi saarella josta voisi varastaa kenties veneen joltain mökiltä tai talosta ja soudalle sillä sitten mantereelle. 

Tai sitten uida tuo 13 kilometriä hieman useammalla pysähdysellä.

Itse uin enimmillään reilua 10 kilometriä viikossa uimahallissa. En todellakaan silti uskaltaisi tuollaiselle uintimatkalle lähteä, kun todennäköisemmin se jäisi viimeiseksi uintireissuksi kuin että perille pääsisin. En edes pienellä soutuveneellä uskaltaisi lähteä tuolle matkalla vaikka sää olisi miten tyyni kun se voi muuttua merellä hetkessä ja se on menoa sitten sen. Toki sen voisi soutaa jos vieressä koko matkan kulkisi isompi pelastusvene jolle voi siirtyä jos keli alkaa mennä huonoksi. Enkä talvella uskaltaisi kävellä omin nokkineni sieltä pois jäätä pitkin, koska en tunne niitä alueen merivirtauksia ja missä on heikkoa jäätä ja missä mahdollisesti kulkee laivareittejä joihin voi upota jäihin.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 47 391
 • Liked: 82966
 • Kansallisromantikko
Sikäli kuin muistan nyt oikein, niin kansainvälisistä sopimuksesta voi erota ilmoitusmenettelyllä. Olenkohan ymmärtänyt asian ihan oikein?

XII artikla
Eroaminen

Kun tämä yleissopimus on ollut voimassa seitsemän vuotta, jäsenvaltio voi ottaen huomioon III artiklan 4 kappaleen määräykset ilmoittaa neuvoston puheenjohtajalle kirjallisesti eroavansa järjestöstä. Ero tulee voimaan ilmoituksen antamista seuraavan tilivuoden lopussa tai kyseisen jäsenvaltion ehdottamana myöhäisempänä ajankohtana.

Tällöin ero tulisi voimaan vuoden 2024 lopussa, mutta velvoitteet voisi unohtaa samantien, ja se onkin toinen tapa erota.

Ihan kumpi vaan tapa käy minulle.

Lainaus
XIII artikla
Velvoitteiden täyttämättä jättäminen

Jos jäsenvaltio ei täytä tämän yleissopimuksen mukaisia velvoitteitaan, se menettää järjestön jäsenyyden neuvoston päätöksellä, joka tehdään kahden kolmasosan ääntenenemmistöllä kaikista jäsenvaltioista.

Riittääkö tähän hallituksen pääministerin ilmoitus, vai tarvitaankohan tämän eduskunnan äänestystä? Kansainväliset sopimukset eivät muistaakseni ole Suomen lakeja, vaan ihan sopimuksia.
^^^
Siinä menisi duunit pakolaisapu ry:ltä, kansainvälisen oikeuden asiatuntijoiltaja sun muilta dosenteilta ja desanteilta, ja huuto ja parku olisi sen mukainen.
“Kansa, joka valitsee päättäjiksi  korruptoituneita poliitikkoja, teeskentelijöitä, varkaita ja pettureita, ei ole uhri, vaan avunantaja.”
— George Orwell

Hyvesignaloinnin hinta on hyytävä!!
● Jihadistien terrori-iskut
● Rikollisjärjestöjen pommitukset
● Armeija kaduille
● Sivistysvaltiosta kehitysmaa

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 927
 • Liked: 23054
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Mitään uhkailuun perustuvaa vipua Suomella ei ole käyttää. Tarjolla on ainoastaan lahjontaa, jotta ryssä hetkeksi lopettaisi itse luomansa kriisin liekkiin puhaltamisen.

Heikolle poliitikolle semmoinen lahjonta voi tosiaan vaikuttaa houkuttelevalta. "Rauha meidän aikanamme" jne.

Tätä(kin) teemaa kuvailee aika värikkäästi Mika Waltari teoksissa "Nuori Johannes" ja "Johannes Angelos". Konstantinopolin heikot, elähtäneet virkamiehet uskovat, että sulttaani pysyy kyllä aisoissa, kun vain neuvotellaan ja lahjotaan. Sulttaanin päivänselviltä sotavalmisteluilta suljetaan silmät, koska niin on mukavampaa ja koska ei saa suututtaa sulttaania epäilemällä hänen hankkivan sotaa. Suututtaminenhan voisi johtaa sotaan. Kun hyökkäyksen lopulta käsitetään ja myönnetään olevan tulossa ja ryhdytään valmistelemaan puolustusta, ollaan auttamatta jälkijunassa. Ja sitten käy niin kuin käy.

Näkeekö joku yhtymäkohtia Venäjän kanssa asioimiseen?

Joo, mä näen tän yhtymäkohtaan 1991-92. Olisi silloin pitänyt anoa Natoa. Ekojen joukossa.

Mutta ei anottu, ei haettu. Ja sitten tuli Tavja, woke ja mätä.

Suomen valtamedia ajaa edelleen tavjaa, wokee ja mätää.

Valtamedia on ollut vuodet 1992-2023 pääjehu, voimakkain näistä kaikista.

Se, että nyt tavjaa vähän ihmetellään, ei ole mitään. Valtamedia vetää edelleen, woke ja mätä mukana. Niin kuin taustayhteisöt ja -kumppanit. 
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Cassa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 89
 • Liked: 220
Olettekos huomanneet tämmöisen seikan:

Rajavartiolain 16 pykälän mukaan valtioneuvosto voi päättää rajanylityspaikan sulkemisesta määräajaksi tai toistaiseksi,
jos sulkeminen on välttämätöntä vakavan yleiselle järjestykselle, kansalliselle turvallisuudelle tai kansanterveydelle aiheutuvan uhan torjumiseksi.

Eli nyt on rajanylityspaikkoja suljettu em. perusteluilla.

Mutta nämä polkupyörämiehet ovat vain siirtyneet - eli toimenpiteillä ei ole saatu uhkaa torjutuksi. Loogisesti pitäisi siis kaikki rajanylityspaikat sulkea.

Toisaalta, Geneven sopimuksen artikla 32 kertoo:
Lainaus
Sopimusvaltiot eivät saa karkottaa alueellaan laillisesti oleskelevaa pakolaista paitsi kansalliseen turvallisuuteen tai yleiseen järjestykseen liittyvistä syistä.

Eli nyt, kun rajapaikkoja on jo laitettu kiinni perusteena kansallinen turvallisuus tai yleinen järjestys, niin samalla perusteella
voidaan palauttaa jo aiemminkin maahan saapuneet.


Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 38 775
 • Liked: 40958
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Ensinnäkin LOL tätä ketjua. Tämä on kyllä paras ketju koko Hommalla koskaan. Ja sikälikin paras että koko Homman funktio on tässä. Toinen LOL kun liketän hyvejä mielipiteitä olipa ne samoja kuin omani tai sitten ei. Suurinosa kuitenkin on, mutta aivot meinaa mennä skitsofreniaan kun tulee tuota hajota ja hallitse jäsentenvälistä sivu tolkulla niin ettei kerkeä lukemaankaan.

Asiaan:

Huomasitteko: Orpo laittoi sanansa, pallinsa ja naamansa yhden ainoan kortin varaan. Kaikki pelimerkit yhdelle numerolle. Juridisesti oikein... poikki. Taitaa olla kuitenkin selusta turvattuna jollain EU-viralla - kunhan ei vain A Stubbin kun paikka vapautuu.

Huomasitteko: PSläiset eivät ole laittaneet pelimerkkejään, tai ainakin hyvin hiljaista on, paitsi kohu tuli kuten aina kun J H-a avasi ajatuksensa, ja Rantanenkin sairastui niin ei tullut Maanantaina jankuttamaan samaa turhaa poikkilevyä.

Orpo laskee sen varaan että nimenomaan PS on iskunvaimentimena kun tulee juridisesti hylsy niin PS:n kannatus romahtaa. Pakkohan se on kun lukee muutamat Homman kommentit. (LOL) Äänestäminen loppuu kun jää valehtelemisesta kiinni housut nilkoissa.

PS katsoo niin että Kokoomushan tässä ottaa juridisesti lättyynsä koska PM-puolue. Taitaa käydä vastenpäin, koska Kopra. Orpo lähtee hekotellen ytimiin.

Kansa taitaa hävitä tämän pelin jos nuo pelaa valehdellen vielä pitkäänkin wanhoilla toimimattomilla säännöillä tätä sotaa. Tämän sodan voittaa se kuka tekee eikä kysele. Kuinka se lainaus olikaan @Hohtis ? Who dares, wins.

Uudet säännöt joita ei vielä ole:

- Kaikki rajat valvontaan, mutta itärajalle muuri ja nato-lanka ja Golem väijyyn syömään rajanrikkojat.
- Ei enää asyyleja kenellekään.
- Puuhaleirit, lukitut, matuille. Syökööt samaa kuin allekirjoittanut - uunilenkkiä ja perunoita (nam).
- Ansaitkoon paluulippunsa vaikka lumityössä ja sosiaalisen median tiedoittajana kotiinsa, että Soumi ei olekaan kiva eikä ilmaista elämää ole. Älkää tulko.
- Kotiin pääsee kun vartiopäällikköä tervehtii 3 kertaa kantapäät kopsahtaen: There is no place like home!  There is no place like home!  There is no place like home!
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 616
 • Liked: 10942
 • Oulu- Uleåborg
  • Esa Paloniemi- nude but not naked
Suomenkielinen OmaMedia/Karjalan Sanomat kertoo tilanteesta Venäjän puolella näin. Kutsuvat tulijoita siirtolaisiksi.

Lainaus
Kostamuksen kaupunkipiirissä on järjestetty Suomeen pyrkiville siirtolaisille väliaikainen leiri. Asiasta tiedottaa TASS-uutistoimisto viitaten Karjalan väestön elintoimintojen turvaamisen ja turvallisuuden komitean lehdistöpalveluun.

— Parhaillaan [Kostamuksessa] järjestetään tilapäinen majoituspiste. <…> Venäjän hätätilaministeriön Karjalan päähallinto työskentelee sen parissa ja järjestää telttaleiriä, jossa tarjotaan lämmintä ateriaa, virasto kommentoi uutistoimistolle.

Kostamuksen kaupunkipiirikunnan johtaja Sergei Novgorodov kertoi VKontaktessa, että tilanne on hallinnassa.

— Asiakirjojen tarkastuspaikalle on perustettu leiri siirtolaisille. Siinä voi lämmitellä. Kaikki tästä vastuussa olevat virastot toimivat yhteistyössä keskenään. Tilanne on hallinnassa. Kerron lisää tietoja myöhemmin, Novgorodov kertoi sosiaalisissa medioissa.

Suomen hallitus sulki Suomen ja Venäjän valtakunnanrajan rajanylityspaikkoja Kaakkois-Suomessa vuorokauden vaihtuessa lauantaiksi 18. marraskuuta. Suljetut rajanylityspaikat ovat Imatran, Niiralan, Nuijamaan ja Vaalimaan raja-asemat. Turvapaikanhaku keskitetään Sallan ja Vartiuksen raja-asemille. Suomen Vartiuksen raja-asemaa vastaa Venäjän puolella Lytän rajanylityspaikka, joka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Kostamuksesta.

TAGIT: Finnish, Karjalan Sanomat,
LISÄÄ AIHEESTA
KARJALAN SANOMAT

https://omamedia.ru/fi/
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

https://esapaloniemi.webnode.fi/
Nude but not naked

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 588
 • Liked: 3131
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Lainaus
3.) Venäjä tulkitsi Suomen toimet niin, että maidemme välinen rajasopimus on rauennut. Pääministeri Mikhail Mishustin allekirjoitti lokakuun 26. asetuksen, jolla Venäjä omasta puolestaan päätti vuodesta 2012 voimassa olleen sopimuksen.

— Edvard Vapaamieli (@edvpml) November 20, 2023

Edelleen, pidän zyssän tempausta lempata tänne somppuja ja muita ali-ihmisiä ihan mulqquna aktiona, mutta pitääkö eetvarttin kirjoitus kutiaan?

Tätä kait ei hyysäristä voi lukea, vaikka rakastavat mustaa cardaania yli kaiken...

Ainakin kolmoiskohta pitää kutiinsa, koska:

Lainaus
Распоряжение Правительства Российской Федерации от 20.10.2023 № 2905-р
"О прекращении действия Соглашения между Правительством Российской Федерации и Правительством Финляндской Республики о содействии приграничному сотрудничеству между Российской Федерацией и Финляндской Республикой"

Venäjän federaation hallituksen 20. lokakuuta 2023 antama määräys nro 2905-r
"Venäjän federaation hallituksen ja Suomen tasavallan hallituksen välisen Venäjän federaation ja Suomen tasavallan välisen rajat ylittävän yhteistyön edistämistä koskevan sopimuksen irtisanomisesta
"
    http://publication.pravo.gov.ru/document/0001202310200049

Edit: Ja Interfax tietää kertoa, että tästä on informoitu Suomen viranomaisia:
Lainaus
The Foreign Ministry has been instructed to notify Finland of the decision.
    https://interfax.com/newsroom/top-stories/95699/

Mutta on näköjään otettu hieman ennakkoa, koska irtisanomisaika:
Lainaus
The agreement on the promotion of the cross-border cooperation, signed in 2012 in Helsinki, will ended in 90 days, next Jan. 24, the ministry said.
    https://www.aa.com.tr/en/world/russia-summons-finnish-ambassador-over-ending-cross-border-cooperation-agreement/3034686


Tuosta voidaan päätellä, että Iivana on valmis viemään tilanteen ns. päätyyn asti.

Lainaus
Aivan varmasti vetää päätyyn asti. Nähty jo Ukrainasta, että Venäjä tulee vetämään päätyyn ja sama koskee Suomea. Käänteentekevä hetki oli henk. koht. kansainvälinen pidätysmääräys Putinista. Sen jälkeen ei paluuta entiseen enää ole ollut Putinin elinaikana.

Venäjän perääntyminen nyt Suomea vastaan olisi heikkouden osoitus ja sitä Putin ei salli.

Suomen pitää nyt tarkoin miettiä, että uskaltaako se tähän leikkiin lähteä, koska se on vedettävä päätyyn asti ja siiheen kuuluu pakkasessa värjöttelevät nappisilmät, jossain vaiheessa ehkä myös lapset.

Ja jos ei uskallusta päätyyn asti vetämisestä ole, niin on parempi lopettaa leikki saman tien ja kysyä Venäjältä, että mitä he tällä kertaa oikeasti haluavat.
    https://maanpuolustus.net/threads/ven%C3%A4j%C3%A4n-masinoimat-pakolais-virrat-suomeen.8413/page-116#post-1380222

Eli Suomi joutuu noukkimaan talteen lapsoset jotka jää rajavyöhykkeelle. Tilanne ehkä rauhoittuu talveksi, mutta ensi keväänä alkaa varsinainen rumba 1300 km pitkä letkajenkka ja siksi Niinistö kiirehtii jotain EU:n sisäistä taakanjakoa, joka meille ikävästi, ei tule tapahtumaan.
« Viimeksi muokattu: 21.11.2023, 07:43:31 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Talvi -86 oli erinomaisen kylmä ja raikas. -30° koko tammikuun ajan. Eki vietti sen mullina skuttassa.

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 588
 • Liked: 3131
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Tässä Pietarilaisen Fontankan 16.11 tekemä juttu, käännetty englanniksi:
Lainaus
"They are brought to the border in cars with bicycles in the back. They only jump on the bikes at the border," says the border guard. "It is interesting that the cars are mainly registered in Finland," the border guard tells the reporter.

The editor of the Fontanka newspaper cannot find a bicycle rental point on the side of the road in the border zone. Instead, the diagonally parked Russian jeep UAZ with Russian license plates attracts attention. A man in a field suit lifted a bicycle from the car and gave it to a dark-skinned man. A smiling African boy gingerly pedals a children's bike. The guy said in bad English that he was from Somalia. He had first come to Belarus, but since he can't get to Finland from there, he decided to try via Russia. He paid 300 rubles or 3 euros for the bike. The UAZ turns on its emergency lights and crawls towards the border barriers of Finland, followed by another dark guy on a bike. The reporter tried to talk to the tough face of UAZ, but he did not give any comments.
...
Refugees from Russia have come to Finland before, including those with a Schengen visa. In 2022, Finns counted 1025 such travelers who arrived in Finland with Schengen visas and immediately applied for asylum in Finland... So it's not about the amount, it's about the fact that previously the Russian border control did not let travelers out of the country without a Schengen visa.
    https://naapuriseura.fi/en/suomen-raja-asemien-sulkeminen-hammentaa/

Ajatella, somali haluaa nimenomaan tulla Suomeen.

Edit: Fontankan video. Tietääkö Homman eräjormat, onko kovanaaman maastopuku kenenköhän varustoja?
    https://www.fontanka.ru/2023/11/16/72918521/
« Viimeksi muokattu: 21.11.2023, 08:15:58 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Talvi -86 oli erinomaisen kylmä ja raikas. -30° koko tammikuun ajan. Eki vietti sen mullina skuttassa.

Tagit: perikato sota