Kirjoittaja Aihe: 2015-10-05 Itärajan yli suuntautuva turvapaikanhakijaliikenne (yhdistetty)  (Luettu 812103 kertaa)

edb

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 401
 • Liked: 1506
Nettilehti Info Migrants on julkaissut pitkän haastattelun jossa syyrialaiseksi itseään väittävä jantteri kerää säälipisteitä Venäjän puolella Suomen rajaa. Jutun mukaan rajan tuntumassa kyttää ylitysmahdollisuutta porukkaa lähi-idästä ja muualta. Kylmä on ja muu ei kelpaa paitsi paree elämä EU:n alueella.

Lainaus käyttäjältä: Info Migrants
Stuck at the Russian-Finnish border: 'I feel that I will die here, in the cold'
By  Michaël Da Costa Published on : 2023/12/04

Nasser*, a 43-year-old Syrian and former English teacher and translator in Damascus, finds himself stranded at the Russian-Finnish border for over two weeks. He is waiting for a possible solution to cross and get out of Russia, where he has been living without legal documents since 2021. He shared his story with InfoMigrants.

Nasser* told InfoMigrants that he was brought to the border alongside hundreds of other migrants coming from Syria, Yemen, Belarus, Iraq, and even countries as far as Somalia.

The 43-year-old Syrian has been trying to get to Finland to seek asylum, but the Finnish authorities have closed their border to stem the flow of migrants that has seen an increase in the last couple of weeks.

Desperate to find a solution, and stuck in a remote place where freezing temperatures can drop to -15 and -25 degrees Celcius at this time of the year, Nasser feels stuck, used by the Russian authorities and tricked by the person that helped him arrive to the North of Europe. He fears for his life, and is desperate to find a solution.

"I have been here for more than two weeks now, and deep down I am really desperate and just hoping for better days to come, as soon as possible. I feel like I am living in a hell made of ice, where my life got to a point where there is no way out, where it’s the end of the road, the end of MY long road since I left my country, Syria.

...

The person told me that I would have to give him around 1500 dollars to pay for the transportation, for food and also to give cash to the people I meet along the way, the police, or even the people working for him.

...

I have been living, or may I say, surviving in Russia since the summer of 2021, and I have been staying in Moscow at different places: some fellow Syrians, but also people that I met along the way helped me to have something to eat every day, and have a place to stay while I have been trying to find a solution to go to Western Europe.

...

We were transported by car, from Moscow to St Petersburg, and we had to stop many times because there was a lot of military and police along the way. Our driver told us that we could get arrested, and if we did, we had to bribe the police and pray that they would let us go. Lucky us, we didn’t get caught and we reached St Petersburg. We stayed in the city for a couple of days, and we had to pay another guy in cash to be taken by car to be dropped off at the Finnish border.

We paid many policemen along the way, and even when we got closer to the Finnish border, we had to pay one person to use a bike. That was weird because the Russian border guards were not doing anything to stop us, some of them were laughing, and they were talking with some drivers that took other migrants here.

They know what is going on, and we all feel the same: we are being used by the Russian government to put pressure on the European Union, to put pressure on Finland.

We all feel that we are being used, as animals stuck in a place where we can’t escape.
It’s a trap. I heard a few people did cross the border some days ago, but I haven’t seen them. I don’t think more people will cross the border now. Nobody can cross the border anymore, it seems closed and we are stuck here.

Some of us sleep in tents, some others stay in cars but have to pay for that like if it was a night at a hotel. It’s cold, super cold, and I don’t know how long I am going to be able to handle it. There are other Syrians, and people from Somalia, and Yemen, and we are all scared and don’t know what is going to happen. We don’t know what to do, we feel like we are in a dead-end zone. We try to stay positive and support each other but it’s very, very hard. No human should be going through something like this.

We all feel that we are being used, as animals stuck in a place where we can’t escape. Putting people in this kind of situation is inhumane, the people that brought us here lied to us and made money by lying to us. I feel that I have no way out and that I will die here, in the cold.

I want a better life, I don’t want to be here. I just hope for the best and hope that we will be taken out of this situation. I can’t give up, I won’t give up, but sometimes, some dark thoughts take over. I thought I had gone through a lot of bad experiences in my life so far since I got arrested back in Syria and tortured, and I never expected I would go through a 'hell of ice' like that in my life."

https://www.infomigrants.net/en/post/53623/stuck-at-the-russianfinnish-border-i-feel-that-i-will-die-here-in-the-cold
Uutisvirta.net – uutisia, blogeja, puheenvuoroja valtavirran ulkopuolelta

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 294
 • Liked: 88957
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
^Konekäännös. Varakopio alkuperäisestä liitteessä. Tätä voisi jakaa ulkomaille, tyyliin "ei kannata tulla Venäjän rajalle jäädytään 20 asteen pakkaseen. Täällä ei ole tarjolla muuta kuin rahojen menetys ja lopulta jäätyminen."

Jumissa Venäjän ja Suomen rajalla: "Tunnen, että kuolen täällä, pakkasessa"

Tekijä: Michaël Da Costa  Julkaistu: 2023/12/04

Nasser*, 43-vuotias syyrialainen ja entinen englannin opettaja ja kääntäjä Damaskoksessa, joutuu jumiin Venäjän ja Suomen rajalla yli kahdeksi viikoksi. Hän odottaa mahdollista ratkaisua ylittääkseen ja päästäkseen pois Venäjältä, jossa hän on asunut ilman laillisia asiakirjoja vuodesta 2021 lähtien. Hän jakoi tarinansa InfoMigrantsille.

Nasser* kertoi InfoMigrantsille, että hänet tuotiin rajalle satojen muiden Syyriasta, Jemenistä, Valko-Venäjältä, Irakista ja jopa Somaliaan asti tulevien siirtolaisten ohella.

43-vuotias syyrialainen on yrittänyt päästä Suomeen hakemaan turvapaikkaa, mutta Suomen viranomaiset ovat sulkeneet rajansa pysäyttääkseen parin viime viikon aikana lisääntyneen siirtolaisvirran.

Nasser haluaa epätoivoisesti löytää ratkaisun ja juuttunut syrjäiseen paikkaan, jossa pakkaslämpötilat voivat pudota -15 ja -25 asteeseen tähän vuodenaikaan, ja hän tuntee olevansa jumissa, Venäjän viranomaisten käyttämä ja häntä auttaneen henkilön huijaama. pohjoiseen Eurooppaan. Hän pelkää henkensä puolesta ja etsii epätoivoisesti ratkaisua.

"Olen ollut täällä nyt yli kaksi viikkoa ja olen todella epätoivoinen ja toivon vain parempia päiviä mahdollisimman pian. Minusta tuntuu, että elän jäästä tehdyssä helvetissä, johon elämäni joutui. pisteeseen, josta ei ole ulospääsyä, missä se on tien loppu, MINUN pitkän tieni loppu sen jälkeen kun lähdin maastani Syyriasta.

En koskaan uskonut joutuvani tällaiseen tilanteeseen, mutta tässä olen muiden satojen ihmisten kanssa jumissa niin kylmässä paikassa, että minulla on pitkiä hetkiä päivällä ja yöllä, jolloin tuskin tunnen kehoani. Mutta en voi luovuttaa, enkä voi luovuttaa huolimatta siitä, että olen kaninkuolassa ja minulla on synkät ajatukset.

Joku ehdotti, että joku, pari viikkoa sitten tapaamani syyrialainen maanmies, kuljettaisi minut tänne, ja hän otti minut kosketuksiin jonkun kanssa, joka auttaa ihmisiä ylittämään rajan Venäjältä Suomeen. Sain puhelinnumeron ja halusin ottaa yhteyttä ja ottaa selvää mahdollisuuksista lähteä Venäjältä. Olen ollut täällä nyt kaksi vuotta ja olen pelännyt, että poliisi jää kiinni ja lähettää takaisin kotiin.

"Huolimatta siitä, että olen jäniskolossa ja minulla on synkkiä ajatuksia, en voi luovuttaa".

Parin päivän mietittyäni, pitäisikö minun tehdä se vai en, päätin soittaa kyseiselle henkilölle ja kysyä, mitä minulta tarvittaisiin päästäkseni pohjoiseen ja että minut viedään rajalle yrittämään ylittää se ja lopulta päästä sisälle. Euroopan unioni, joka on ollut tavoitteeni siitä lähtien, kun minun piti lähteä Syyriasta.

Henkilö kertoi minulle, että minun pitäisi antaa hänelle noin 1500 dollaria maksaakseni kuljetukset, ruuan ja myös käteistä matkan varrella tapaamilleni ihmisille, poliisille tai jopa hänelle työskenteleville.

Se oli paljon rahaa, mutta olin epätoivoinen, joten minun piti löytää keinoja saada tuo summa lähettääkseni hänelle rahat ja saada käteistä mukaani matkustamista varten.

Henkilö, jolle lähetin rahat, on Istanbulissa, hänellä on vahva turkkilainen aksentti ja hän kertoi minulle, että hänellä on yrityksiä Turkin ja Venäjän välillä.

Poliisi perässä

Olen asunut, tai saanko sanoa, selvinnyt Venäjällä kesästä 2021 lähtien, ja olen asunut Moskovassa eri paikoissa: jotkut syyrialaiset, mutta myös matkan varrella tapaamani ihmiset auttoivat minua syömään. joka päivä, ja minulla on paikka yöpyä, kun olen yrittänyt löytää ratkaisua lähteä Länsi-Eurooppaan.

Se on ollut erittäin rankkaa, erittäin rankkaa, mutta minulla ei ollut vaihtoehtoa: olin englannin opettaja ja kääntäjä Damaskoksessa, ja vuoden 2021 alussa poliisi alkoi seurata minua ja pidätti minut saman vuoden helmikuussa. , sanoen olevani petturi ja että annoin ulkomaille tietoa Syyriasta, että olin muiden maiden hyväksi työskentelevä vakooja ja uhka hallitukselle.

Juttelin vain ihmisten kanssa ulkomailla, koska opiskelin Englannissa ja Skotlannissa opiskelijana ja sain siellä paljon ystäviä. Mutta se johtuu myös siitä, että puhun sujuvaa englantia, että monet hallituksen jäsenet ajattelevat, että olen uhka heille, että vastustan hallitusta. Vainoharhaisuus on kaikkien aikojen huipussaan, ja väkivalta on ainoa vastaus hallitukselle ja poliisille.

Vangittu, kidutettu Syyriassa

Minut vietiin vankilaan useiksi viikoiksi, ja minua kidutettiin. Unettomuus, poltettu savukkeilla, minulle laitettiin sähköjohdot, loukkaannuin syvästi ja minulla on edelleen monia arpia tuolta ajalta kaikkialla kehossani ja selässäni. Olin loukkaantunut ja loukkaantunut kaikista noista huonoista hoidoista ja luulin, että elämäni olisi ohi.

Minut vapautettiin muutaman kuukauden kuluttua, luultavasti siksi, että he ajattelivat, etten ollut enää uhka tai koska he ajattelivat, että "oin läksyni" pysyä kaistallani ja olla ottamatta yhteyttä ulkomaisiin ihmisiin, mutta he sanoivat, että he jatkaisivat seuraamistani. ja että he tunsivat jokaisen perheeni kansan ja satuttaisivat heitä, jos teen jotain hallintoa vastaan. Olin kivettynyt, laihduin noin 25 kiloa ja halusin vain yhtä asiaa: paeta maasta.

"Vainoharhaisuus on kaikkien aikojen huipussaan, ja väkivalta on ainoa vastaus hallitukselle ja poliisille."


Minulla ei ollut niin paljon vaihtoehtoja, ainoa vaihtoehto oli lähteä Venäjälle, koska joku tuttuni oli ollut siellä vuodesta 2019 ja kertoi minulle, että hänellä voisi olla venäläinen ystävä, rikas ystävä, joka tarvitsisi englannin opettajan ja sponsoroi minua, pidä minut paikalla, kun etsin ratkaisua Länsi-Eurooppaan.

Ystäväni otti minut yhteyttä johonkin, joka työskenteli tuolle rikkaalle ystävälle, joka sai minulle viisumin kuukaudeksi, mutta minun piti mennä Irakiin ja sieltä Dubaihin ja lentää Moskovaan. Se maksoi minulle 4000 dollaria. Lähdin eräänä yönä enkä koskaan katsonut taaksepäin. Kun pääsin Irakiin, minun piti lentää Dubaihin, ja saavuin Moskovaan. Yhteyshenkilöni odotti minua lentokentällä ja pelkäsin jääväni kiinni ja lähetettäväksi kotiin.

Venäjällä -- eletään kiinni jäämisen pelossa

Venäjälle lähtö oli ensimmäinen osa suunnitelmaani Länsi-Eurooppaan, mutta suunnitelma ei ole mennyt toistaiseksi vähintäänkin hyvin. Kuukauden kuluttua viisumini ei ollut enää voimassa, ja tuo rikas venäläinen mies potkaisi minut ulos asunnosta, jossa asuin muiden ihmisten kanssa.

Aloin elää pelossa, sillä tiesin, että jos minut jäisi kiinni, olisin joutunut vankilaan. Sen jälkeen aloin asua kahdeksan syyrialaisen kanssa ja muutin muihin asuntoihin joidenkin ystävien kanssa kahden, kolmen viikon välein välttääkseni paikannusta tai pidätystä.

Joinakin päivinä auttoimme siivoamaan rikkaiden ihmisten taloja ja meille maksettiin vähän käteistä ja annettiin ruokaa. Mielessäni ajattelin vain noita uhrauksia ja sitä, että lähtisin mahdollisimman pian ja olisin matkalla Länsi-Eurooppaan.

On ollut vaikeaa saada rahaa, säästää rahaa, mutta piilouduin kuukausi toisensa jälkeen.

Ukrainan sodan myötä rajat sulkeutuivat yksi toisensa jälkeen, ja saimme uhkauksia ja jotkut poliisit pyysivät meiltä rahaa, jotta meitä ei viedä vankilaan. Minun piti asua monissa eri osissa Moskovaa, ja lokakuuhun asti minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin odottaa ja tarkistaa, mikä olisi paras vaihtoehto lähteä Venäjältä. Ja se tilaisuus mennä Suomen rajan yli ilmestyi, ja tässä minä nyt olen.

Saapuminen Suomen rajalle

Meidät kuljetettiin autolla Moskovasta Pietariin ja jouduimme pysähtymään monta kertaa, koska matkan varrella oli paljon armeijaa ja poliiseja. Kuljettajamme kertoi meille, että meidät voidaan pidättää, ja jos niin tapahtuisi, meidän täytyi lahjoa poliisit ja rukoilla, että he päästäisivät meidät menemään. Onneksi emme jääneet kiinni ja saavuimme Pietariin. Vietimme kaupungissa pari päivää ja jouduimme maksamaan toiselle kaverille käteisellä, että hänet viedään autolla Suomen rajalle.

Maksoimme monille poliiseille matkan varrella, ja jopa kun tulimme lähemmäs Suomen rajaa, jouduimme maksamaan yhden henkilön pyörän käytöstä. Se oli outoa, koska venäläiset rajavartijat eivät tehneet mitään estääkseen meitä, jotkut heistä nauroivat ja he keskustelivat joidenkin kuljettajien kanssa, jotka veivät tänne muita siirtolaisia.

He tietävät, mitä tapahtuu, ja me kaikki tunnemme samalla tavalla: Venäjän hallitus käyttää meitä painostaakseen Euroopan unionia, painostaakseen Suomea.

"Meistä kaikista tuntuu, että meitä käytetään hyväksi eläiminä, jotka ovat juuttuneet paikkaan, josta emme voi paeta."

Se on ansa. Kuulin, että muutama ihminen ylitti rajan muutama päivä sitten, mutta en ole nähnyt heitä. En usko, että rajan ylittäisi enää enemmän ihmisiä. Kukaan ei voi enää ylittää rajaa, se näyttää suljetulta ja olemme jumissa täällä.

Jotkut meistä nukkuvat teltoissa, toiset autoissa, mutta joutuvat maksamaan siitä kuin jos se olisi yöpyminen hotellissa. On kylmää, erittäin kylmää, enkä tiedä kuinka kauan kestän sitä. On muita syyrialaisia ​​ja ihmisiä Somaliasta ja Jemenistä, ja me kaikki olemme peloissamme emmekä tiedä mitä tapahtuu. Emme tiedä mitä tehdä, tunnemme olevamme umpikujassa. Yritämme pysyä positiivisina ja tukea toisiamme, mutta se on erittäin, erittäin vaikeaa. Kenenkään ihmisen ei pitäisi joutua kokemaan tällaista.

Meistä kaikista tuntuu, että meitä käytetään hyväksi eläiminä, jotka ovat juuttuneet paikkaan, josta emme voi paeta. Ihmisten asettaminen tällaiseen tilanteeseen on epäinhimillistä, ihmiset, jotka toivat meidät tänne, valehtelivat meille ja tekivät rahaa valehtelemalla meille. Tunnen, ettei minulla ole ulospääsyä ja että kuolen tänne, kylmään.

Haluan paremman elämän, en halua olla täällä. Toivon vain parasta ja toivon, että meidät viedään pois tästä tilanteesta. En voi luovuttaa, en anna periksi, mutta joskus synkät ajatukset valtaavat. Luulin, että olin kokenut paljon huonoja kokemuksia tähänastisessa elämässäni sen jälkeen, kun minut pidätettiin takaisin Syyriassa ja minua kidutettiin, enkä koskaan odottanut, että joutuisin elämässäni läpi tuollaista "jäähelvettiä".

*nimi muutettu

« Viimeksi muokattu: 04.12.2023, 15:39:29 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 384
 • Liked: 9679
 • Hädänalainen rap-muusikko
No jopas on kökköä propagandaa, arvatenkin verorahoitteisten kansalaisjärjestöjen tuutista.

Jälleen kerran; mitäs läksit?  :facepalm:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Ei ole mahdollista houkutella parhaita osaajia, jos samalla pyllistetään kaikille, jotka pökkäävät silmään katukuvassa." - Rosa Meriläinen 2023

"Mun mielestä valta on ihanaa!" - Eva Biaudet 2021

Psalmi 12:6-10

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 634
 • Liked: 24147
No jopas on kökköä propagandaa, arvatenkin verorahoitteisten kansalaisjärjestöjen tuutista.

Jälleen kerran; mitäs läksit?  :facepalm:

Ihan OK propagandaa tuo on, jos sitä levitetään lähtömaissa. Voi olla, että jokunen jätetään tuon takia yrittämättä Suomeen.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 704
 • Liked: 6842
Ehkä pitäisi vähän opiskella historiaa. Venäjän puolella on vähän erilaiset toimintatavat, joten jos täältä lähtisin, niin en tasan tarkkaan ainakaan itään.

Siellä ei kysellä, nippuihin ja säilöön, jollei ole passia ja viisumia tai dollareita. Ihonvärin perusteella voi aika helposti, ettei ole venäläinen ja tullaan kysymään paperit.

Ja vaikka venäjä on harvinaisen huono-onninen päättäjiensä ja ylimystön suhteen, niin kuri kyllä on kohdillaan.

Noilla dollarimäärillä olisi kyllä päässyt vähän vapaamielisempään ympäristöön, kuin Venäjälle. Vieläpä lämpimään.

Kaikki kunnia tulokkaille, jotka ovat jaksaneet opetella kieltä, että pärjäävät, perustaneet yrityksiä tai löytäneet työpaikan. Ei mitään heitä vastaan. Mut kun heistä olisi paljon hyötyä lähtömaissaan. Ei sielläkään tyhmiä olla, vähänkin fiksut ottavat jalat alleen kun sotilasjuntta ottaa vallan. Jäljelle jää köyhä kansa, sotilaat ja pieni ylimystö.

Minussa on sen verran jäljellä hitunen ihmisyyttä, että lapset voitaisiin ottaa sisään. Äidit, joilla paperit mukana ja voidaan todentaa dna-testeillä sukulaisuus. Poislukien ISIS-morsiamet.

13-vuotiaat, ilman papereita vinkuvat partalapset suoriltaan takaisin hakemaan niitä puuttuvia dokumentteja.

"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 123
 • Liked: 42066
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
^
Lainaus
Minussa on sen verran jäljellä hitunen ihmisyyttä, että lapset voitaisiin ottaa sisään. Äidit, joilla paperit mukana ja voidaan todentaa dna-testeillä sukulaisuus.

Ankkurilapset ja perheenyhdistämiset on saatava loppumaan kokonaan. Se on ollut suuri haittaväestön monistuskeino.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Lyyti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 644
 • Liked: 6293
 • Sananvapaustaliban.
Valitettavasti on niin, että jos jotkut päästetään, on sama päästää kaikki. Venäjältä löytyy paljon heitä jotka päästettäisiin, heidät löydetään ja työnnetään rajalle, jos tähän aletaan.

Kuten sanoin, tuon maan raakalaismaisella johdolla ei ole pidäkkeitä. Heidän kanssaan toimitaan matemaattisen logiikan kovien lakien mukaan. Kärsimys vähenee parhaiten kun Suomi ei osoita heikkoutta.
Vastuullista öyhötystä vuodesta 2017.

Vale, emävale, yle.

duc

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 956
 • Liked: 13924
 • Dying Tecumseh (Ferdinand Pettrich)
Nyt itärajan yli tulleet matut ovat rikoksesta epäiltyjä:

Lainaus
Itärajalle tulleita turvapaikanhakijoita epäillään nyt valtionrajarikoksesta

Tutkinta kohdistuu yli 600 henkilöön, jotka ovat tulleet laittomasti rajan yli.

Rajavartiostot ovat aloittaneet esitutkintoja valtionrajarikoksista.

Valtionrajarikoksesta voidaan epäillä, jos rajan ylittää luvattomasti ilman asiakirjoja tai muualta kuin rajanylityspaikalta. Rikoksesta ei voi epäillä alaikäisiä.

Jokaisesta laittomasta rajanylityksestä tehdään esitutkinta. Rikoksesta ei kuitenkaan tuomita, jos epäilty hakee kansainvälistä suojelua.

Venäjä käynnisti välineellistettyyn maahanmuuttoon perustuvan hybridioperaation Suomen itärajalla. Suomeen on nyt saapunut marraskuun aikana 913 turvapaikanhakijaa.

- -
Korostus minun.

https://yle.fi/a/74-20063498

Kuinka monta paperit hukannutta sai osakseen esitutkinnan vuoden 2015 aikana, kun Ruotsin rajan yli tultiin? Veikkaan ettei yksikään. Heillä tietysti oli silloisen hallituksen antama lupa tulla Suomeen, Ruotsin ja EU:n kanssa sovittu. Case closed.

Kiinnostavaa on seurata, miten tämä hoidetaan eri tavalla kuin kahdeksan vuotta sitten. Silloin pullahalattiin, nyt epäillään rikoksesta.
ὕβρις, νέμεσις, και κριτική 'häpäisy, kosto ja tuomio'

Memento mori 'Muista kuolevaisuutesi'

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 537
 • Liked: 51539
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Lainaus
Jokaisesta laittomasta rajanylityksestä tehdään esitutkinta. Rikoksesta ei kuitenkaan tuomita, jos epäilty hakee kansainvälistä suojelua.

Tietenkin haluton kultamuna on tarkoitus kiristää hönkäisemään taikasana, jolloin Hölmölä saa pitää rikkauden ikuisesti + 'perheenjäsenet'.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129950
Kiinnostavaa on seurata, miten tämä hoidetaan eri tavalla kuin kahdeksan vuotta sitten. Silloin pullahalattiin, nyt epäillään rikoksesta.

Eikös tuo ole mennyt Suomessa noin ennenkin? Epäillään, mutta ei tuomita, jos hakee turvapaikkaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 072
 • Liked: 6320
 • Hamster supremacy
Kiinnostavaa on seurata, miten tämä hoidetaan eri tavalla kuin kahdeksan vuotta sitten. Silloin pullahalattiin, nyt epäillään rikoksesta.

Eikös tuo ole mennyt Suomessa noin ennenkin? Epäillään, mutta ei tuomita, jos hakee turvapaikkaa.

Lueskelin vuoden 2015 uutisia, niin silloin Venäjän läpi tulleet matut osteli halpoja autoja Venäjän puolelta, jotka dumbattiin samoin kuin tsygät nyt Suomeen. Varmaan saivat jonkun syytteenkin siitä, ilman että ketään todellisuudessa tuomittiin.

Tässä on edelleen sama semi-kaksinaismorali, että kun lampsii Venäjän kautta, niin hybridisotaa ja kun lampsii Ruotsin kautta, niin asia nyt muka olisi jotenkin erilainen, vaikka samoja matujahan ne on ja lopulta Kontulassa sossulla lopun elämän. Tietty jos Kremli jotenkin aktiivisesti ajaa niitä Suomeen, niin kai sen voi lukea hybridisodaksi. Tosin onko ne Ruotsin kautta tulevat sitten jotenkin vähemmän hybridisotaa? Sama tuote; kaupat vaan eri.
« Viimeksi muokattu: 04.12.2023, 22:45:27 kirjoittanut Hamsteri »
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 076
 • Liked: 40081
Lainaus käyttäjältä: Ilmari Käihkö
...
Kova retoriikka vaikuttaa väistämättä myös asenteisiin. ”Rajakriisin” kiehunnan jälkeen turvapaikanhakijoita onkin julkisuudessa käsitelty lähes yksinomaan Venäjän käsikassaroina.

Mutta ihmiset ovat ihmisiä, eivät luoteja.
...

Italialaislehden mukaan Välimeren yli pyrkijät kutsuvat itseään ja toisiaan maahanmuuttosotilaiksi. He ovat pääosin asepalvelusikäisiä pysyvästi tuntemattomaksi jääviä nuoria miehiä. Näillä sotilailla on aseet jalkojen välissä jo tullessaan -> raiskausaallot. Nämä maahanmuuttosotilaat käyttävät yliedustetusti väkivaltaa, lisäävät rikollisuutta ja ryhtyvät terrori-iskuihin, jollaista on realisoitunut jo useaan otteeseen, etenkin Ranskassa ja Saksassa. Taustalla islamilaiset terroristijärjestöt, kuten ISIS. Kuolonuhrien määrä lasketaan jo nyt sadoissa. Haavoittuneet ja loukkaantuneet vielä päälle. Eikö Käihkö ole tosiaan koskaan kuullut tästä Euroopan maiden kansalaisille erittäin vaarallisesta ilmiöstä ja sen luonteesta? Jos ei, niin on korkea aika alkaa sivistämään itseään. Asioista autuaan tietämättömän ei kannata ryhtyä asiantuntijaksi.

Samoin vaikuttaa siltä, että Käihköllä ei ole mitään realistista käsitystä edes Suomeen kohdistuvan (asyyli)maahanmuuton realiteeteista. Sen aiheuttamista yhä pahemmiksi Suomessa kasaantuvista taloudellisista vahingoista (kestävyysvaje), lisääntyvästä rikollisuudesta, väkivallasta ja turvattomuudesta. Kehitysmaamaahanmuuton mukanaan tuomasta kasvavasta lapsiköyhyydestä ja koulu- & koulutusvastaisuudesta, joka edelleen ruokkii negatiivisia kierteitä, seurauksena mm. katuryöstöt ja -jengit.

Käihkö ei taida vielä edes tietää, että jopa puolet Suomessa olevista ulkomaalaisista on asyyliperusteisia, joiden nettoelinkaarikustannukset ovat eräillä profiileilla - joita nämä itärajan yli tunkevat pääosin edustavat - jopa miljoona euroa/hlö. Tuossa trafiikissa on kyse vielä pääosin elintasosiirtolaisuudesta ja asyylipetkutuksista, mikä pitäisi olla selvää jo "sokean Reetankin" tasoisille asiantuntijoille.

YK:n ihmisoikeussopimuksia vilkaisemalla havaitsee nopeasti, että tuolla trafiikilla loukataan ja rikotaan todella raskauttavalla ja törkeällä tavalla suomalaisten ihmisoikeuksia. Demokratiassa oman maan kansalaisten ihmisoikeuksilla täytyy olla ylin absoluuttinen arvo. Muuten ei olla enää demokratia, eikä harjoiteta kansanvaltaa.
« Viimeksi muokattu: 05.12.2023, 11:02:03 kirjoittanut akez »
Euroopan kattava saksalaistutkimus: He suvaitsevat vain omaa suvaitsevaisuuttaan. Vasemmistolaiset ja vihreät ovat erityisen suvaitsemattomia toisin ajattelevia kohtaan, toisin kuin konservatiivit.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 152
 • Liked: 23959
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Krista valittaa:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010036271.html

Lainaus
Kiuru kommentoi studiossa valiokunnan ilmapiiriä, jota on syytetty riitaisaksi.

– Sosiaali- ja terveysvaliokunnassa on ollut ylilyöntejä pitkin syksyä. Tämä on kestämätön työilmapiiri kenelle tahansa, Kiuru linjasi A-studiossa, kun häneltä kysyttiin puoluetoveri Ville Merisen (sd) huolista liittyen valiokunnan työilmapiiriin.

Kiuru sanoi, ettei hyväksy tällaista työilmapiiriä johtamassaan valiokunnassa.

– Minä en aio millään tavalla toimia niin, että vaikenen näistä hallituksen tekemistä sosiaaliturvaleikkauksista vain siksi, että ahdistellaan, haukutaan, moititaan, käydään henkilöön kiinni... Se ei muuta sitä tosiasiaa, että tässä on kyse puolentoista miljardin euron leikkauksista.

Miksei Kok ja Sdp sovi keskenään, että tuo Kokoomuksen riemuhanke hoidettaisiin vähentämällä 1500 matua?
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 692
 • Liked: 61860
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Nettilehti Info Migrants on julkaissut pitkän haastattelun jossa syyrialaiseksi itseään väittävä jantteri kerää säälipisteitä Venäjän puolella Suomen rajaa. Jutun mukaan rajan tuntumassa kyttää ylitysmahdollisuutta porukkaa lähi-idästä ja muualta. Kylmä on ja muu ei kelpaa paitsi paree elämä EU:n alueella.

Lainaus käyttäjältä: Info Migrants
Stuck at the Russian-Finnish border: 'I feel that I will die here, in the cold'
By  Michaël Da Costa Published on : 2023/12/04

Desperate to find a solution, and stuck in a remote place where freezing temperatures can drop to -15 and -25 degrees Celcius at this time of the year, Nasser feels stuck, used by the Russian authorities and tricked by the person that helped him arrive to the North of Europe. He fears for his life, and is desperate to find a solution.

Ryssä kusettaa ja ihmissalakuljettaja kusettaa ja suomalaisen veronmaksajan tehtävä on korvata tyhmälle kusetus.

Kaikki nigerialaiskirjeiden huijaamat voisivat myös lähettää laskun Suomen valtiolle. Meidän tehtävähän on korjata koko maailman vääryydet.

Toisaalta, kun varaton matu raiskaa, matun elämän vankeudessa ja sen jälkeen sosiaaliturvalla maksaa veronmaksaja ja matulle määrätyt korvaukset uhrille kivusta ja särystä maksaa veronmaksaja.

Sama kuvio.

Tee rikos tai tule kusetetuksi. Suomipoika maksaa. Nyt, aina ja iäti. Hölmölä.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 512
 • Liked: 65727
 • 'Hvis lyset tar os'
Lueskelin vuoden 2015 uutisia, niin silloin Venäjän läpi tulleet matut osteli halpoja autoja Venäjän puolelta, jotka dumbattiin samoin kuin tsygät nyt Suomeen. Varmaan saivat jonkun syytteenkin siitä, ilman että ketään todellisuudessa tuomittiin.

Tässä on edelleen sama semi-kaksinaismorali, että kun lampsii Venäjän kautta, niin hybridisotaa ja kun lampsii Ruotsin kautta, niin asia nyt muka olisi jotenkin erilainen, vaikka samoja matujahan ne on ja lopulta Kontulassa sossulla lopun elämän. Tietty jos Kremli jotenkin aktiivisesti ajaa niitä Suomeen, niin kai sen voi lukea hybridisodaksi. Tosin onko ne Ruotsin kautta tulevat sitten jotenkin vähemmän hybridisotaa? Sama tuote; kaupat vaan eri.

On tuossa se pieni vivahde-ero: tilatut vs. pakkosyötetyt. Tai imaistut vs. työnnetyt.  Itse lopputuote on kyllä prikulleen samaa kauraa- kuten totesitkin. Tilattu ei mene hybridisotanimikkeen alle- kun taas tilaamattomat menevät. Hölmöläisiä hybriveivataan molemmista suunnista- sekä sisäisesti, että ulkoisesti.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129950
Lainaus
Taru Tujunen: Taistelu Venäjän vaikuttamista vastaan käydään jokaisen mielessä

Informaatiovaikuttamisen tunnistamisen tulee jatkossa olla kaikkien hallitsema kansalaistaito.
Helsingin Sanomat 5.12.2023

Jopa Sauli Niinistö on nykyisellään Tujuseen verrattuna selkeä ja ymmärrettävä, koska on valinnut olla sellainen. Tujusta sen sijaan nolottaa sanoa, mitä ajattelee, joten kätkee poliitikkojen ja suomalaisten kritiikin hämärään puheeseen "informaatiovaikuttamisesta".

Lainaus käyttäjältä: Taru Tujunen
ITÄRAJAN viime viikkojen tapahtumat ovat kirvoittaneet tänä syksynä enemmän yhteis­kunnallista keskustelua kuin mikään toinen poliittinen puheenaihe. Rajamme eri ylityspisteille on ilmestynyt kuin taikaiskusta poikkeuksellisen paljon ihmisiä, joilla ei ole ollut asianmukaisia matkustus­asiakirjoja matkassaan.

Nämä ihmiset eivät ole tulleet rajalle sattumalta, vaan kyseessä on ollut Venäjän organisoima informaatio­vaikuttamis­operaatio, jonka iso osa suomalaisista nieli purematta.

MIKÄ saa yhden Euroopan parhaiten aseistetuista Nato-maista pelkäämään kourallista umpihangessa pyöräileviä pakolaisia? Nyt rajalle saapuneet ihmiset eivät ole Suomelle merkittävä turvallisuusuhka. Venäjän Suomeen kohdistamassa operaatiossa on kyse mielikuvista ja viestinnästä.

Nyt rajalle saapuneet ihmiset? Näillä on kummallinen tarve vähätellä määrää ja vaikutuksia keskittymällä niihin, jotka ovat jo tulleet, kun potentiaalia on Valko-Venäjän rajatapahtumien perusteella helposti satoihin tuhansiin asti. Tuhannen Suomeen jäävän turvapaikanhakijan pelkät elinkaarikustannukset ovat puolen miljardin euron luokkaa, ja turvallisuusvaikutuksia voi tarkastella vaikka aiemmista rikostilastoista ja viime syksyn katujengiuutisista.

Haittamaahanmuutto on vaikutuksiltaan hyvin konkreettista, ei mielikuvia ja viestintää, jolla puolestaan Tujusen johtama konsulttitoimisto Ellun kanat on vuosikaudet propagoinut maahanmuuton lisäämisen puolesta ja peitellyt sen haittoja.

Lainaus käyttäjältä: Taru Tujunen
Venäjän tavoitteena ei ole ollut kaaoksen luominen Suomen rajalle, vaan Venäjä pyrkii siihen, että meistä suomalaisista tulisi polarisaation kautta itsemme suurin uhka. Polarisoitunut kansakunta on heikko. Temppu tehdään operaatiolla, joka saa massiivisen mediahuomion, kaappaa päivänpolitiikan agendan ja kiihdyttää sosiaalisessa mediassa käytävän kansalaiskeskustelun tappiinsa. Tuhat pakolaista riittää saamaan tämän aikaiseksi. Lopputulos: Venäjä 6 – Suomi 0.

Tujunen ei sano sitä suoraan, mutta rajatapahtumien vähättely ja kansalaiskeskustelun paheksuminen paljastaa, että Tujusen mielestä ongelma tapahtuneessa oli turvapaikanhakijoiden välineellistetyn tulon laaja vastustaminen, joka johti lopulta rajanylityspaikkojen sulkemiseen. Tujunen kuten muun muassa Pakolaisneuvonnan toimintaa tukenut Ellun kanatkin ajaa näin Suomelle samanlaista turvapaikkapolitiikkaa kuin honkasalot ja scheininit – ja Venäjä.

Lainaus käyttäjältä: Taru Tujunen
On siis tärkeää, että ymmärrämme, mistä informaatiovaikuttamisessa on kyse. Kyberturvallisuuskeskuksen nettisivuilla informaatiovaikuttaminen määritellään “toiminnaksi, jolla pyritään vaikuttamaan yleiseen mielipiteeseen, ihmisten käyttäytymiseen ja päätöksentekijöihin sekä sitä kautta yhteiskunnan toimintakykyyn”. Kun ymmärrämme tämän, osaamme paitsi tunnistaa informaatiovaikuttamisen myös vastustaa sitä.

INFORMAATIOVAIKUTTAMISEN kohteena on ajatus “meistä” eli yhteisöt. Taitavan informaatiovaikuttajan on helppo valita aseensa. Politiikan keskustelut, jotka jakavat kansaa eniten, ovat informaatiovaikuttamisen tehokkainta polttoainetta.

Kansakunnan yksituumaisuuden horjuttaminen johtaa lähes aina hämmennykseen ja poliittisesti kiistanalaisiin päätöksiin. Keskustelu, jossa me suomalaiset ihan itse asetimme vastakkain maan turvallisuuden ja kansainvälisten sopimusten noudattamisen, on tästä oiva esimerkki. Poliittinen vakaus ei lisääntynyt, vaan syntyi suomalaista yhteiskuntaa hajottava asetelma.

Eli mielipiteen ilmaiseminen ihmisiin ja päätöksentekijöihin vaikuttamiseksi muuttuikin tässä tapauksessa kansakunnan yksituumaisuutta horjuttavaan informaatiovaikuttamiseen osallistumiseksi, jos esitti vääränlaisen mielipiteen, että maan turvallisuus ja kansainvälisten sopimusten noudattaminen (absoluuttinen turvapaikanhakumahdollisuus kaikissa tilanteissa) olivat tilanteessa vastakkain, kuten ne kaikkien tietäen olivat.

Tämä on älykkääksi tietämältäni Tujuselta aika matalamielinen cop-out. Miksei vain kerro suoraan argumenttejaan, miksi turvapaikanhakuoikeus menee hänen mielestään kaiken edelle, sillä tavoitteiden ristiriidan ovat kiistäneet vain jotkut pahimmat ihmisoikeusfundamentalistit?

Lainaus käyttäjältä: Taru Tujunen
Demokratiaan ja poliittiseen keskusteluun kuuluvat erimielisyydetkin. Polarisaatiota ja siihen johtavia kehityskulkuja tulee kuitenkin aktiivisesti purkaa. Erilaiset mielipiteet ja näkökulmat ovat arvokkaita, jos osaamme olla asettamatta niitä toisilleen vastakkaisiin poteroihin.

Miten "polarisaatiota ja ja siihen johtavia kehityskulkuja" olisi itärajan tapahtumista käytävässä keskustelussa sitten pitänyt "aktiivisesti purkaa"? Kun vastakkain oli välttämättä kaksi täysin vastakkaista näkemystä ("raja kiinni" – "raja auki"), jotka eivät mahdollista kompromissia?

Ei kai tuota voi lukea kuin niin, että tietynlaisia mielipiteitä ei olisi pitänyt esittää ollenkaan tai niille ei olisi pitänyt ainakaan antaa tilaa valtamediassa ja poliittisessa keskustelussa.

Lainaus käyttäjältä: Taru Tujunen
INFORMAATIOVAIKUTTAMISEEN varautumisen tulee olla osa Suomen maanpuolustusta. Keinoja pohdittaessa on muistettava, että taistelu käydään suomalaisten mielissä ja yhteisöissä. Faktoihin perustuvan tiedon jakaminen muun muassa kouluissa ja mediassa on hyvä lähtökohta, mutta se tuskin yksin riittää.

Meidän tulee samaan aikaan vahvistaa meille suomalaisille tärkeitä, luotettavia yhteisöjä. Yhdistysten luvatussa maassa tämä ei liene mahdotonta. Nyt jos koskaan tarvitsemme hyvin toimivaa kansalaisyhteiskuntaa. Myös suomalaista kulttuuria tarvitaan kipeämmin kuin aikoihin. Kulttuurilla rakennetaan suomalaisten yhteenkuuluvuuden tunnetta ja lisätään kansallista turvallisuutta.

Informaatiovaikuttamisen tunnistamisen tulee jatkossa olla kaikkien hallitsema kansalaistaito. Demokratian puolustaminen edellyttää meidän kaikkien osallisuutta. Ellemme ryhdy nyt aktiivisiin informaatiovaikuttamisen vastatoimiin, keskustelu etenee jatkossakin Venäjän pelikirjan mukaan.

Oletetaan sitten huvin vuoksi, että Venäjä pyrki rajaoperaatiollaan vaikuttamaan ensisijaisesti julkiseen keskusteluun Suomessa niin, että täällä väitellään rajan sulkemisesta puolesta ja vastaan. Entä sitten? En ymmärrä, millä tavoin keskustelu olisi voitu nyt välttää, kun joka tapauksessa jouduttiin ottamaan kantaa ratkaisevaan kysymykseen, pidetäänkö raja auki vai suljetaanko se.

Tai no, keskustelu olisi vältetty tänä vuonna, jos päätös olisi ehdollistettu lain tai periaatteen tasolla Venäjän vaikuttamisoperaatioon jo etukäteen rajavartiolain käsittelyn yhteydessä viime vuonna.

e: Turunen => Tujunen
« Viimeksi muokattu: 05.12.2023, 13:53:09 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 692
 • Liked: 61860
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Viro on myös ilmaissut tarvittaessa sulkevansa itärajansa.

Onko Virokin nyt Venäjän informaatiovaikuttamisen uhri, joka pelaa Putinin pussiin?

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129950
Lainaus
”Tällaiset puheenvuorot pelaavat suoraan Venäjän pussiin” – Li Andersson kritisoi perussuomalaisten retoriikkaa rajaselkkauksessa

[...]

Suomi on sulkenut kahdeksi viikoksi itärajan henkilöliikenteeltä Venäjän hybridioperaation takia. Andersson kritisoi perussuomalaisten retoriikkaa rajaselkkauksessa.

Andersson sanoo pitäneensä ”erittäin hämmentävänä” valtiovarainministeri Riikka Purra kirjoitusta, että päätöksiä pitää voida tehdä laillisuusvalvojan kannasta huolimatta. Hän lisää, että perussuomalaisten riveistä myös vaadittiin apulaisoikeuskanslerin eroa.

Perussuomalaisten puheenvuoroissa on Anderssonin mukaan myös kyseenalaistettu kansainvälisiä sopimuksia.

– Minun näkemykseni on, että tällaiset puheenvuorot pelaavat suoraan Venäjän pussiin.

Monenkeskinen sääntöpohjainen järjestelmä on Suomen kaltaisten pienten valtioiden etu, hän sanoo.

– Se mikä erottaa yhteiskuntajärjestelmäämme esimerkiksi Venäjästä on se, että pidämme arvossa riippumatonta laillisuusvalvontaa ja olemme sitoutuneita kansainväliseen oikeuteen sekä kansainvälisiin sopimuksiin.

Anderssonin mukaan Suomen pitää vastata Venäjän hybridivaikuttamiseen, mutta yhteensovitettava se kansainvälisiin velvoitteisiin.

Kansallinen turvallisuus ja kansainvälinen oikeus eivät ole vastakkaisia asioita, hän sanoo.

– Tämä on myös vastuullista valtioneuvoston jäsenten viestiä kaikille.
Yle 5.12.2023

Minusta taas hämmentävää on se, että Li Andersson puuttuu tapahtuneessa vain sulkupäätöstä edeltäneisiin perussuomalaisten puheisiin, että itäraja on saatava kiinni vaikka laillisuusvalvojan mielipiteen ja kansainvälisten sopimusten vastaisesti, kun Andersson itse on antanut kaiken aikaa ymmärtää, että rajojen sulkeminen olisi hallitukselta EU-lain ja kansainvälisten sopimusten vastaista. Andersson ei kuitenkaan kritisoi hallituksen päätöstä, sen perusteluja, rajan välitöntä sulkemista vaatineita kokoomuslaisia ja keskustalaisia tai pääministeri Orpoa, vaan ainoastaan perussuomalaisia.

Toisin kuin Li Andersson väittää, kansallinen turvallisuus ja kansainvälinen oikeus ovat tämänhetkisen rajatilanteen kannalta ilmiselvästi vastakkaisia asioita, ja muun väittäminen olisi valehtelua. Andersson ei vastannut haastattelussa kolmesti esitettyyn suoraan kysymykseen, olisiko raja pitänyt jättää auki, vaan intti, ettei ole koskaan tarpeen tehdä valintaa kansallisen turvallisuuden ja kansainvälisten velvoitteiden välillä, koska ne voidaan toteuttaa yhtä aikaa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Lahti-Saloranta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 979
 • Liked: 38702
 • Eläkeikää lähestyvä keittiömies
Jännä juttu tuo urvellus laillisuusvalvojasta. Kunpi se viimekädessä on, Puumalainen vai Pöysti. Minusta tuolle sulkemispäätökselle on Pöystin siunaus ja hänellä taitaa olla enemmän jämiä. Viimekädessähän hallitus teki tuon sulkemispäätöksen kuultuaa perustuslakivaliokuntaa.
Vaikka tarkoitusperät olisivat maailman parhaat, niin monien, täysin erilaisten kulttuuritaustojen omaavien ihmisten kotouttaminen onnistuneesti ei ole mahdollista

sata

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 24
 • Liked: 29
Rajat auki:
https://yle.fi/a/74-20063593

'Itäraja voi aueta pian, mutta kaikkia esteaitoja ei pureta: ”Varaudumme toki siihenkin, että tilanne muuttuu vielä”
Rajavartiostot valmistautuvat avaamaan itärajan rajanylityspaikat torstaina 14. joulukuuta.


Kuuntele juttu2:11
Nuijamaan suljettu raja-asema

Avaa kuvien katselu
Tämä Lappeenrannan Nuijamaan rajanylityspaikka voisi aueta ensi viikon torstaina. Kuva: Kare Lehtonen / Yle
MARIKA ANTTONEN
15:10
Avaa Yle-sovelluksessa

Jaa
Itärajan raja-asemien sulku päättyy tämän hetkisen tiedon mukaan ensi viikon keskiviikkona 13. joulukuuta. Kaakkois-Suomen rajavartiolaitoksen apulaiskomentaja Heikki Ahtiaisen mukaan Lappeenrannan Nuijamaan, Virolahden Vaalimaan ja Imatran rajanylityspaikat aukeaisivat näin ollen 14. joulukuuta keskiyöllä, heti keskiviikon vaihduttua torstaiksi.

– Estelaitteiden purkamiseen varataan muutamia tunteja. Ei siihen kauaa mene, että saadaan liikenne kulkemaan, Ahtiainen sanoo.

Ahtiaisen mukaan esteiden purkamista voidaan jatkaa, kunhan liikenneväylät ovat auki rajanylityspaikoilla.

Kaikkia esteitä ei Ahtiaisen mukaan pureta kerralla, sillä rajavartiolaitos varautuu myös siihen, että ylityspaikat joudutaan jossain vaiheessa sulkemaan uudelleen.

– Varaudumme toki siihenkin, että tilanne muuttuu vielä ja sulkupäätöstä esimerkiksi pidennetään. Tavoitteenamme on edelleen, että hallitsematon maahantulo saadaan hallittua. Ja pitää katsoa, jatkuuko ilmiö jos rajat avataan.

Kartta Suomen itärajan raja-asemista

Avaa kuvien katselu
Kaikki itärajan rajanylityspaikat lukuunottamatta Vainikkalan raja-asemaa ovat tällä hetkellä kiinni. Kuva: Maiju Hakalahti / Yle
Omat aukioloajat
Nuijamaa, Vaalimaa ja Imatra ovat auki ympäri vuorokauden. Muut itärajan rajanylityspaikat aukeaisivat omien aukioloaikojensa mukaisesti.

Pohjois-Karjalan ja Kainuun rajavartiostot eivät lähde arvioimaan, miten iso urakka esteiden purkaminen on.

– Kykenemme avaamaan rajanylityspaikat annetussa aikataulussa ja toimeenpanemaan valtioneuvoston kaikkia päätöksiä, sanoo apulaiskomentaja Samuli Murtonen Pohjois-Karjalan rajavartiostosta.

Myös Lapin rajavartiolaitokselta kerrotaan, että ylityspaikat varaudutaan avamaan torstaina 14. joulukuuta.

Itärajan rajavartiostot toimivat tämän hetkisen valtioneuvoston päätöksen mukaisesti. Rajavartiolaitoksilta kerrotaan, että niillä ei ole ennakkotietoa päätösten mahdollisesta jatkosta.'

Kuullostaa ihanan lailliselta.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 537
 • Liked: 51539
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Hyvä uutinen turvislaumoille, kyllä sisäänpääsyä viikon vielä jaksaa odotella.  :facepalm:

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 294
 • Liked: 88957
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
... Li Andersson väittää ... ettei ole koskaan tarpeen tehdä valintaa kansallisen turvallisuuden ja kansainvälisten velvoitteiden välillä, koska ne voidaan toteuttaa yhtä aikaa.

Irrationaalinen Li on hyvä malliesimerkki vasemmistolaisesta mielenlaadusta. Kaksoisajattelun avulla on mahdollista uskoa kahta keskenään ristiriitaista ajatusta samanaikaisesti, ja projisoinnilla voidaan työntää omat viat persujen synneiksi. Kansallisen turvallisuuden asioissa marxilaiset ovat erityisen vaarallisia.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 782
 • Liked: 5088
 • Puolinuiva
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000010037308.html

Lainaus
Siirtolaiset kärkkyvät Murmanskissa Suomen rajan avautumista, sanoo paikallinen taksikuski

Myös Suomen rajavartiolaitos kertoo, että rajan tuntumaan on jäänyt ihmisiä, jotka saattavat yrittää päästä turvapaikanhakijoina Suomeen.

MURMANSKIIN on jäänyt siirtolaisia odottamaan Suomen rajan avautumista. Näin sanoo Murmanskin rautatieasemalla päivystävä taksikuski, jota HS haastatteli toissa sunnuntaina Murmanskissa.

Taksikuski salakuljetti siirtolaisia Suomeen vuosina 2015 ja 2016. Tänä vuonna hän on seurannut toimintaa lähinnä sivusta.
[maksumuuri]
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

Viimeinen linja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 883
 • Liked: 2246
Jaahas... Onkohan ralli taas alkamassa ja panokset nousee. Toivottavasti ei mutta kuka tietää.

MTV:n tiedot: Suomi on varautunut jopa kymmenien tuhansien laittomien maahantulijoiden varalle
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-n-tiedot-suomi-on-varautunut-jopa-kymmenien-tuhansien-laittomien-maahantulijoiden-varalle/8834714
Lainaus
– Tilanne elää joka päivä. Se potentiaali, kun ruvetaan laskemaan lähtömaista, mikä on tehokkaalla kuljetusverkostolla – niin silloin puhutaan tuhansista jopa kymmenistä tuhansista ihmisistä, kertoo Rajavartiolaitoksen esikunnan majuri Ville Joskitt MTV Uutisille.

Joskittin mukaan kaikki riippuu siitä, millaiset pidäkkeet on saapua tuonne itärajan taakse ja pyrkiä laittomasti tulemaan Suomeen.

Paukkupakkaset ja itärajan ylityspisteiden sulkeminen on pysäyttänyt toistaiseksi ilman viisumia Suomeen tulleiden maahantulon, vaikka Venäjän puolella on yhä rajavartiolaitoksen mukaan epätavallisen paljon suuria ihmisjoukkoja.
...
– Suomen rajavartiosto on äärimmäisen ammattitaitoinen ja erittäin hyvin valmistautunut. Lisäksi he ovat ennakoineet useita eri vaihtoehtoja, jotka voivat toteutua, sanoo Frontexin tiedottaja Piotr Świtalsk.

Świtalsk muistuttaa, että esimerkiksi Valko-Venäjä toi Puolan vastaiselle rajalle vuonna 2021 joka päivä useilla lennoilla Bagdadista suoraan tuhat ihmistä päivässä.
...
Frontexin edustajan mukaan Suomen tulee olla valppaana maaliskuussa, kun sää lämpenee.
...
Frontexilla on kaiken kaikkiaan lähes 3000 suuruiset joukot, joita voidaan tarvittaessa siirtää lisää Suomeen.

Lisätty lainaus uutisesta
« Viimeksi muokattu: 08.12.2023, 00:15:31 kirjoittanut Skeptikko »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 294
 • Liked: 88957
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Lainaus
– Suomen rajavartiosto on äärimmäisen ammattitaitoinen ja erittäin hyvin valmistautunut. Lisäksi he ovat ennakoineet useita eri vaihtoehtoja, jotka voivat toteutua, sanoo Frontexin tiedottaja Piotr Świtalsk.
...
Frontexilla on kaiken kaikkiaan lähes 3000 suuruiset joukot, joita voidaan tarvittaessa siirtää lisää Suomeen.

Pyydän, kertokaa minulle, että kaikki ei taas ole menossa aivan päin helvettiä.

Nyt siis joku ulkomaalainen tyyppi kertoo meille miten ulkomaalaiset voivat auttaa roudaamaan haittaulkomaalaisia Suomeen.

Kontrolloidusti.

Kun emme muka itse osaa sitä tehdä tarpeeksi tehokkaasti.

Aina kun uusi pohja on saavutettu, sitä kuvittelisi, että tämä olisi tässä.

Ei se ollut. Lisää on tulossa.
« Viimeksi muokattu: 08.12.2023, 01:37:26 kirjoittanut Lalli IsoTalo »
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 123
 • Liked: 42066
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Lainaus
– Suomen rajavartiosto on äärimmäisen ammattitaitoinen ja erittäin hyvin valmistautunut. Lisäksi he ovat ennakoineet useita eri vaihtoehtoja, jotka voivat toteutua, sanoo Frontexin tiedottaja Piotr Świtalsk.
...
Frontexilla on kaiken kaikkiaan lähes 3000 suuruiset joukot, joita voidaan tarvittaessa siirtää lisää Suomeen.

Kertokaa minulle, että tämä ei taas menossa aivan päin helvettiä.

Tällä kertaa joku ulkomaalainen tyyppi kertoo miten ulkomaalaiset auttavat roudaamaan ulkomaalaisia Suomeen.

Kontrolloidusti. :facepalm:

Haluaisin kertoa Sinulle, että asiat eivät ole menossa päin helvettiä. TP Niinistö antaa ymmärtää etteivät asiat ole menossa päin helvettiä. Sitten se MUTTA: Niinistö on ennenkin horissut pehmeitä kryptisiä. Koittakaapa ottaa selvä mitä se nyt sanoi. Minä en saa tuosta tolkkua.

Lainaus
Niinistö itä­rajan tilanteesta: ”Venäjä on tekemässä virheen”
[...]
– Otetaan Venäjän viimeisin yritys työntää ihmisiä Suomen rajalle. Mielestäni Venäjä on tekemässä virheen, koska kaikella tällä on negatiivinen vaikutus yleiseen mielipiteeseen Suomessa ja naapurimaissa. Olen varma, että ihmiset Saksassa ja muissa EU-maissa ymmärtävät myös, että Suomi, EU ja Eurooppa eivät voi antaa joutua kiristetyksi näin, Niinistö sanoi.
[...]
RAJAN on määrä pysyä suljettuna 13. joulukuuta asti. Tämä voi kuitenkin muuttua.

Pääministeri Petteri Orpo (kok) sanoi torstaina STT:n mukaan, että hallitus seuraa tarkasti itärajan tilanteen kehittymistä ja tekee päätöksiä raja-asemien aukiolosta viimeistään ensi keskiviikkona.

Hän ei ennakoinut, millaisia päätöksiä hallitukselta saattaisi olla tulossa.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että asiat ovat nyt hyvin, mutta ne päätökset tehdään siinä ajassa.
[...]
Ylen haastattelussa joulukuun alussa presidentti Niinistö sanoi, että Suomen päätös sulkea raja oli viesti Venäjälle, että ”me emme hyväksy tällaista välineellistettyä maahanmuuttoa”.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000010043419.html
Lihavuus omani. Lue linkistä loput rivien väleistä.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129950
Lainaus
Niinistö itä­rajan tilanteesta: ”Venäjä on tekemässä virheen”
[...]
– Otetaan Venäjän viimeisin yritys työntää ihmisiä Suomen rajalle. Mielestäni Venäjä on tekemässä virheen, koska kaikella tällä on negatiivinen vaikutus yleiseen mielipiteeseen Suomessa ja naapurimaissa. Olen varma, että ihmiset Saksassa ja muissa EU-maissa ymmärtävät myös, että Suomi, EU ja Eurooppa eivät voi antaa joutua kiristetyksi näin, Niinistö sanoi.

Minäkin olen varma, että ihmiset ymmärtävät, että meitä ei voi antaa kiristää tällä tavalla. Ongelma onkin saada EU ja poliitikot ymmärtämään. Suomelta alistumista vaativa EU-lainsäädäntö on edelleen sama kuin aiemminkin, eikä kukaan ole tehnyt elettäkään muuttaakseen sitä yhtään vähemmän hulluksi vaan paremminkin päinvastoin (EU:n maahanmuuttopaketti).

Lainaus
Hallitus otti juridisen riskin

Suomi perusteli vuonna 2005 EU-lain rikkomista kansallisella turvallisuudella, mutta hävisi.

Hallituksen päätös sulkea koko itäraja asettaa vastakkain suomalaisen lainsäädännön sekä EU-oikeuden ja Euroopan ihmisoikeussopimuksen. Kansalliseen turvallisuuteen vetoaminen ei automaattisesti riitä syyksi poiketa EU-laista, joka velvoittaa antamaan aidon mahdollisuuden hakea turvapaikkaa.

”EU-oikeus ei nähdäkseni mahdollista sitä, että jäsenvaltio estää turvapaikkahakemuksen jättämisen kokonaan”, oikeustieteen professori Susanna Lindroos-Hovinheimo Helsingin yliopistosta sanoo.

Apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen torppasi 21. marraskuuta Petteri Orpon (kok) hallituksen ensimmäisen suunnitelman koko itärajan sulkemiseksi. Puumalaisesta hallituksen perustelut eivät taanneet, ettei päätös rikkoisi Suomen perustuslaissa, EU-oikeudessa ja Euroopan ihmisoikeussopimuksessa turvattua oikeutta hakea turvapaikkaa.
...
Suomen Kuvalehti 5.12.2023  (maksumuuri)

Suomen Kuvalehden artikkelin perusteella on jokseenkin selvää, että EU-tuomioistuin hylkäisi Suomen rajasulun perustelut, mutta toisaalta päätöksen saamiseen voi mennä vuosia, jos oikeusprosessin panee käyntiin joku muu kuin komissio, joka ei juuri nyt vaikuta siihen innokkaalta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Penan kaveri Eki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 666
 • Liked: 3387
 • EU asetuksen mukaan pätevä henkilö
Iltaläpyskä: Niinistö ottaa kantaa myös Venäjän rajalle ajamiin ihmisiin.
Lainaus käyttäjältä: Pressamme Sale
Uskon, että Venäjä tekee virheen, koska tällä kaikella on kielteinen vaikutus Suomen ja naapurimaiden yleiseen mielipiteeseen, Niinistö sanoo.
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c08df0e2-5b70-4340-9021-212875657aac

Silti suomipoika, kädet taskuissa, rystyset valkoisina ja sulkijalihas rentona, ottaa vastaan minkä Valde kyvyttömyyttään meille tyrkyttää, koska kv-sopparit ja eu-direktiivit. Missä on aikaamme Ryti, joka sumplisi kansakuntaamme asiat kondikseen?

Thank you Sir, may I have another!
« Viimeksi muokattu: 08.12.2023, 02:50:00 kirjoittanut Penan kaveri Eki »
Hetkellinen kaksisuuntainen kielikääntäjä

pamaus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 574
 • Liked: 186
 • Bang, Bang, Bang...
Iltaläpyskä: Niinistö ottaa kantaa myös Venäjän rajalle ajamiin ihmisiin.
Thank you Sir, may I have another!

Saahan sitä kantaa ottaa ja antaa, muutta onko sillä paskan vertaa painoarvoa?

Kun rähinä syttyy ja raja siirtyy loppuu oy Alko ab:n toiminta näiltä Imatran kulmeilta. Voi jopa olla, että paikkakunta nuketetaan helvettiin. koska Imatra tuottaa sähköä ja täällä vahva teollinen perustuotanto. Ehkä, jopa siksi, että Valtionhotellilla on maine itsenäisyytemme kanssa.

No, ilmaiseksi täältä ei lähdetä, omavarat on kunnossa ja ilma-aseissa riittää potkua yhden käppäukon tarpeisiin.
Pamaus - tapahtui Viipurissa 30.11.1495.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129950
Lainaus
Johanna Vuorelman kolumni: Mielipideteollisuus perustuu uskoon, että mielipiteesi on omasi – oikeasti se on jaettu sinulle

Yleinen mielipide on häilyvä ja epämääräinen – silti meidän pitäisi olla jatkuvasti jotain mieltä, Vuorelma ihmettelee.
Yle 8.12.2023

Kuinka moni arvasi otsikosta, mikä tietty ei kansalaisten sisäsyntyinen näkemys vaan ylhäältä jaettu yleinen mielipide on innoittanut Johanna Vuorelman kirjoittamaan aiheesta?

Lainaus käyttäjältä: Johanna Vuorelma
Silti mielipideteollisuus perustuu edelleen uskomukselle, että mielipide on henkilökohtainen ja yksityinen eikä sosiaalisesti tuotettu ja jaettu. Mielipidettä pidetään välillä lähes yhtä henkilökohtaisena ominaisuutena kuin ihmisen synnynnäisiä piirteitä. Se luo mielipiteiden ympärille suojaavan kehän: toisen mielipide on pyhä ja sitä pitää kunnioittaa.

Mielipiteen pyhä asema modernissa yhteiskunnassa on tiiviisti kytköksissä kansanvallan ihanteeseen. Demokraattinen järjestelmä perustuu ideaan, että kansalaisten mielipide ohjaa poliittista päätöksentekoa. Mielipiteitä janoavan yhteiskunnan paradoksi kuitenkin on, että yksittäisen kansalaisen mielipiteellä on harvoin vaikutusta yhtään mihinkään.

Paremminkin pitäisi keskittyä siihen, minkälaisessa poliittisessa ja kulttuurisessa ilmapiirissä kansalaisten mielipiteet rakentuvat ja miksi.

Kun valtaosa suomalaisista oli hiljattain sitä mieltä, että Suomen itäraja pitää sulkea, ja Suomi voi jättää noudattamatta kansainvälisten sopimusten velvoitteita, kyselyn tulosta voi tulkita pikemminkin yhteiskunnan poliittisen ilmapiirin kuvauksena kuin kansalaisen sisäsyntyisenä näkemyksenä.

Jos media keskittyy tauotta itärajan tilanteen dramaattiseen uutisointiin ja poliittisessa retoriikassa käytetään kovaa uhkaretoriikkaa, se heijastuu väistämättä yleiseen mielipiteeseen.

En muista vastaavaa kriittistä puheenvuoroa ulkoministeriön kehitysapugallupien, valtamedian ilmastonmuutosuutisoinnin tai oikeastaan mistään muustakaan yhteydestä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: perikato