UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Jämsään vok tai useampi  (Luettu 26600 kertaa)

Pennit ja markat

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 768
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #30 : 30.10.2015, 14:04:09 »
Sama homma kuin muuallakin Suomessa - nyt vain odotellaan, kenen kohdalle "yksittäistapaus" sattuu.  :facepalm:

Jos omat lapseni kävisivät kyseistä koulua, voisi olla koulun vaihto tai kotikoulu vakaassa harkinnassa. Eniten tautivaaran takia - en haluaisi lapsilleni esim. tuberkuloosia. Mutta myös raiskaus- ym. turvallisuusriskien takia.

endercon

 • Vieras
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #31 : 01.11.2015, 00:14:48 »
Jämsän kuntapäättäjä Pekka Kataja järjestää tiistaina lautakunnan hätäkokouksen, jossa hän esittää vastaanottokeskuspäätöksen peruuttamista. Katajan mukaan Jämsänkosken yläkoulun viereen sijoittuva vastaanottokeskus aiheuttaa todellisen turvallisuusuhan.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/jamsalainen-kuntapaattaja-vaatii-hatakokouksessa-vartijoita-tai-poliiseja-koululle/2161198#cxrecs_s

Lainaus
Jämsän sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pekka Kataja (ps.) järjestää tiistaina lautakunnan hätäkokouksen, jossa hän esittää vastaanottokeskuspäätöksen peruuttamista. Katajan mukaan Jämsänkosken yläkoulun viereen sijoittuva vastaanottokeskus aiheuttaa todellisen turvallisuusuhan.

– Päätösesitykseni on, ettei vastaanottokeskusta voida perustaa niin pitkään kuin koulu sijaitsee vieressä. Jos keskus vastoin meidän näkemystä perustetaan, tulee meidän päättää turvajärjestelyistä. On asennettava turvakameroita. On itsestäänselvää, että välituntien aikaan pelkkä opettajien valvonta riitä. Tuskin saamme kuitenkaan poliisia paikalle joka välitunniksi, mutta sitten on palkattava vartioita, joilla on laajat valtuudet. Tämän maksavat Pihlajalinna ja Maahanmuuttovirasto, eivät Jämsän kaupunki, Kataja painottaa.

Kataja sanoo olevansa turvallisuusvastuussa sivistyslautakunnan puheenjohtajana. Hän joutui kutsumaan kokouksen koolle itsenäisesti, sillä Jämsän hallintojohtaja Annaliisa Lehtinen ilmoitti perjantaina, etteivät käsiteltävät asiat kuulu sivistyslautakunnan toimivaltaan.

– Lautakunta on viime viikolla kokoontunut eikä asia ollut siellä esillä. Vastaanottokeskuksen perustaminen ei kuulu sivistyslautakunnan toimivaltaan. Kaupungin tilojen turvallisuutta hallinnoi Tilakeskus. Kaupungin edunvalvonnasta ja yleisestä turvallisuudesta vastaa kaupunginhallitus, Lehtinen sanoo.

"Päätämme, että edellytämme"

Katajan mukaan koulun turvallisuuden täytyy voida olla sivistyslautakunnan hallinnassa. Ellei lautakunta voi päättää valvonnasta, aikoo se joka tapauksessa tehdä turvallisuusuhasta ilmoituksen poliisille.

 – Päätämme, että edellytämme, että se taho joka tuo todellisen turvallisuusuhan koulun, hoitaa turvamies- ja kamerajärjestelyt sinne ja maksaa kaikki kustannukset.

Entä jos näin ei tapahdu?

– Päätämme, että me edellytämme näin. Jos he eivät meidän edellyttämiä päätöksiä toteuta, niin ihmettelemme, Kataja sanoo.

Kataja kertoo yrittäneensä selvittää Jämsään saapuvien turvapaikanhakijoiden taustaa.

– Uhkaa ei saa päästä syntynään ja nyt uhka on syntynyt. Olen ollut ennen tätä yhteydessä Maahanmuuttovirastoon ja myös Pihlajalinnaan. Sieltä on vain sanottu, ettei tiedetä ketä sinne tulee. Seassa voi olla vaikka minkälaisia henkilöitä, Isiksen taistelijoita tai sellaisia, joissa on poikkeuksellisia taipumuksia seksuaalisiin häirintään.

Yleisestä turvallisuudesta Suomessa vastaa poliisi – eikä se pidä Jämsän vastaanottokeskusta turvallisuusuhkana.

– En näe vastaanottokeskusta missään nimessä uhaksi. Poliisi ei voi sanoa, ettei mitään tapahdu. Yksittäistapauksia voi sattua sekä suomalaisten että ulkomaalaisten keskuudessa, linjaa rikoskomisario Ari Luoto Sisä-Suomen poliisista.

Poliisi ei pysty aukottomasti selvittämään henkilöiden taustaa eikä siten tulijoita pystytä erittelemään Katajan toivomalla tavalla.

– Poliisi selvittää henkilöllisyyden, matkareitin ja maahantulon. Lain mukaan maahantulleille henkilöille pitää järjestää majoitus.

Tutkintapyyntö poliisille

Sivistyslautakunnan hätäkokous järjestetään yhtä aikaa Pihlajalinnan järjestämän keskustelutilaisuuden kanssa. Pihlajalinnan vastaanottokeskus aloittaa toimintansa maanantaina.

Yhtiön viestinnästä vastaaja johtaja Terhi Kivinen kertoi perjantaina, ettei heillä ole tietoa kokouksen järjestämisestä osana Pihlajalinnan tilaisuutta.

– Kaikki ovat tervetulleita tiedotustilaisuuteen. Teemme yhteistyötä muun muassa kaupungin, poliisin ja läheisen yläkoulun rehtorin kanssa.

Jämsän hallintojohtaja Annaliisa Lehtisen mukaan tiistain sivistyslautakunnankokous ei tule olemaan päätövaltainen.

– Sivistyslautakunta voi puheenjohtajan kutsusta toki kokoontua pitämään kokousta, mutta katson, että kyseisessä kokouksessa ei ole asianmukaisesti valmisteltua esityslistaa, jonka perusteella se voisi tehdä päätöksiä. Sivistyslautakunta voi itse arvioida, mikäli se kokoontuu, onko kokous laillinen ja onko sillä edellytyksiä tehdä siinä päätöksiä. Tällöin viranhaltijoidenkin tulee siihen osallistua. Tässä vaiheessa viranhaltijoita on ohjeistettu, että kokouskutsua ei tarvitse noudattaa, Lehtinen linjaa.

Pekka Kataja on ilmoittanut tekevänsä poliisille tutkintapyynnön Lehtisen menettelystä. Hänen tiistain kokous pidetään joka tapauksessa.

Jos viranhaltijat eivät tule paikalle he syyllistyvät virkavirheeseen, Kataja sanoo.

Boldaukset omia

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 688
 • Liked: 9588
 • Anyone?
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #32 : 01.11.2015, 12:23:54 »
Ruotsissa vanhemmat laittoi stopin, kun oli tarkoitus majoittaa matuja toimivan koulun jumppasaliin. Norjassa taas, kun matula tuli päiväkodin viereen. Suomessa, antaa tulla vaan, nämä kotoutusasiat onnistuu meillä niin paljon paremmin.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

TattiJooseppi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 416
 • Liked: 542
http://www.jamsanseutu.fi/Uutiset/1195004234150/artikkeli/auvila+valmistautui+turvapaikanhakijoiden+saapumiseen+asuntolasta+tulee+koti.html

Lainaus
Auvila valmistautui turvapaikanhakijoiden saapumiseen – Asuntolasta tulee koti

Eilen sunnuntaina Auvilan kampuksen asuntolassa syttyivät valot pitkästä aikaa.

Paikat piti saada kuntoon, sillä ensimmäiset 50 turvapaikanhakijaa saapuvat Jämsään mahdollisesti maanantaina aamutuimaan.

– Kun Tornion järjestelykeskuksessa tulee bussi täyteen, se lähtee kohti Jämsää, kertoi Pihlajalinnan vastaanottokeskusten palvelujohtaja Seppo Rantanen.

Pihlajalinna majoittaa keskuksiinsa aikuisia sekä perheitä. Yksin tulevia lapsia ei sen vastaanottokeskuksiin oteta.

Toive on, että Jämsään tulisi perheitä.

– Mutta tarkalleen tiedämme saapujien nimet ja syntymäajat vasta, kun bussi on lähdössä Torniosta.

Rantasen mukaan tulijalle on tärkeintä peti ja ruoka, turvallisuus ja terveys.

Huoneistoja kuntoon laittanut talkooväki varusti neljän hengen huoneet patjoin, peitoin ja tyynyin. Sen lisäksi jokainen saa liinavaatteet ja välttämättömät hygieniatarvikkeet.

Oikeita sänkyjä ei ensi alkuun ole.

Suomesta ovat kerrossängyt loppuneet, mutta tilauksessa ne ovat, sanoo Rantanen.

Auvilan kampus täyttyy yksi talo kerrallaan. Näin voidaan helpommin ohjata tulijat suomalaiseen elämänmenoon.

Kotoutus alkaa saman tien. Suomen kielen opinnoissa auttavat paikalliset opettajat. Monenlaisia arkitaitojakin tarvitaan.

– He eivät välttämättä osaa käyttää sähköhellaa tai pyykinpesukonetta.

Suomen lait ja asetukset käydään tulijoiden kanssa läpi heti alkupäivinä.


Tulijat ruokailevat koululaisten kanssa lomittain viereisen koulun ruokalassa. Maahanmuuttajille tarjotaan kolme ateriaa päivässä. Lisäksi he voivat itse kokata tai keittää teetä soluasuntojen keittiössä.

– Auvilan kampuksesta tulee turvapaikanhakijoiden koti, korostaa Rantanen, jolla on pitkä kokemus maahanmuuttaja- ja pakolaistyöstä Suomessa ja Afrikassa.

– Turha pelko pois, rauhoittelee Kian Dowlatabadi, joka toimii Auvilan VOK:en paikallisjohtajana. Hän on syntyisin Iranista ja opiskellut teatteria, mediaa ja islamin filosofiaa. Muslimina hän pystyy tunnistamaan hälytysmerkit, jos tulijoiden joukossa sattuisi olemaan ääriaineksia.

Pihlajalinnan Jämsän VOK (vastaanottokeskus) työllistää seitsemän henkilöä. He ovat terveys-, sosiaali- ja opetusalan ammattilaisia.

Mutta paljon yhteistyötä tarvitaan moneen suuntaan. Tulijoiden aktivointi ja kontaktien luominen kantaväestöön auttaa kotoutumista. Rantasen mukaan tulijat haluaisivat toimia vaikka talkooapulaisina tai lähteä mukaan urheiluseuroihin. Tärkeintä on, ettei heidän tarvitse olla jouten.

Kun tämmöistä sontaa lukee, alkaa oikeasti voimaan pahoin. Sängytkin tulee heti kun saadaan maahan. Ruokaa riittää kolmesti päivässä, sen lisäksi verovaroin kustannetut omat kokkailut päälle. Yksityislääkärit hoitamassa. Pedit on pedattu ja vapaaehtoiset idiootit rehkineet niska limassa että paikkakunta saadaan rikastettua. Perkele. Lihavoinnit omia

Edit: lisäksi vielä tuo että lait ja asetukset käydään läpi. Jos ei välttämättä osaa käyttää hella tai pesukonetta niin voi miettiä, ymmärtääkö lakien ja asetusten päälle mitään.
« Viimeksi muokattu: 02.11.2015, 09:55:36 kirjoittanut TattiJooseppi »

Tuulenhenki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 206
 • Liked: 3976
 • Saatanantaja, enkelintäjä
Lainaus
– He eivät välttämättä osaa käyttää sähköhellaa tai pyykinpesukonetta.
Jos nämä ovat niitä huippuosaajia, niin millaisia ne vähän tyhmemmät sitten ovat?
Don't despair
Show no fear
Life your life without regrets

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 313
 • Liked: 6324
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
eikä kukaan näistä tämän mielipuolisen toiminnan masinoijista ymmärrä, että joka vitun vokki mikä saadaan pystyyn, on jo täynnä samana päivänä. eli jos halutaan pysyä tahdissa, 2-3 uutta 40-150 hengen vokkia pitäis olla joka päivä pystyssä. eikö niillä nyt mene ymmärrykseen tämä pelleily  :facepalm:
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

nevahood

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 481
 • Liked: 1447
 • Ahkera monitaituri
Onnea Jämsä!

Nyt laskuri käyntiin. Seitsemän työntekijää, keskipalkka X, kunnallisveroa maksavat Y/kk. Katsotaan milloin ensimmäinen koululainen on rikastettu ja lasketaan paljonko Jämsä tällä tienasi.
Suurkiihottaja Runeberg

Pennit ja markat

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 768
Siellä koululaiset ruokailevat lomittain turvapaikanhakijoiden kanssa, samassa tilassa...  :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 600
 • Liked: 17193
 • Blues for Allah
Nyt loppui koululaisilta possunliha, kun täytyy sovittaa ruoka halaliksi.
Perheitä toivotaan... my ass!
Toivottavasti tutkivat kirput ja taudit, ennen kuin päästävät samoihin tiloihin koululaisten kanssa.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

caamora

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 402
 • Liked: 193
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #39 : 02.11.2015, 15:55:33 »
Hmm. Rantalainen tietää että tulijat haluavat toimia talkooapuna ym, mutta ei tiedä keitä sieltä on tulossa?

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 688
 • Liked: 9588
 • Anyone?
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #40 : 02.11.2015, 16:01:27 »
Ääriaineskin oli tunnistettu, vaikkei tiedetä ketä tulossa. Eikä alaikäisiä lapsia. 17v pölähtää sinne kuitenkin useampi.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Juhani Harju

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 112
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #41 : 02.11.2015, 16:18:02 »
"Suomesta ovat kerrossängyt loppuneet, mutta tilauksessa ne ovat, sanoo Rantanen."

Täyden palvelun Barona / Luona Oy:n vastaperustettu kerrossänky-liiketoimintayksikkö kiittää tilauksesta ja hyvästä yhteistyöstä.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 174
 • Liked: 3901
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #42 : 02.11.2015, 21:38:50 »
Ei tullut elinvoimaa vielä tänään Jämsään:

Lainaus
Jämsän vastaanottokeskuksessa odotetaan – maanantaina ei vielä saapunut asukkaita

Jämsän vastaanottokeskus odotti vielä maanantaina illansuussa turvapaikanhakijoita. Ensimmäisen bussilastin piti tulla Tornion rekisteröintikeskuksesta. Sen tulo näytti venyvän siis aikaisimmillaankin yön tunteihin.

– Tornio ilmoittaa meille turvapaikanhakijoiden tulosta yleensä noin kahdeksan tuntia ennen saapumisaikaa. Ensimmäisenä Jämsään on tulossa perheitä, kertoi vastaanottokeskusta ylläpitävän Pihlajalinnan palvelujohtaja Seppo Rantanen.

Maanantai-iltana kello kahdeksan aikaan Rantasella ei ollut tietoa turvapaikanhakijoiden tulemisen ajankohdasta.

Auvilan kampuksella oleviin entisiin opiskelija-asuntoihin perustettu vastaanottokeskus saatiin avauskuntoon sunnuntaina.

Rantanen kertoi keskuksen tilanteesta Jämsän kaupunginhallitukselle maanantai-iltana.

Tiistaina pidetään yleisötilaisuus

Tänään tiistaina Auvilan koulun auditoriossa pidetään kello 18 avoin yleisötilaisuus vastaanottokeskuksen asioista.

Samaan aikaan samaan paikkaan on sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pekka Kataja (ps.) kutsunut koolle lautakunnan kokouksen. Kataja on itse valmistellut asialistan, jossa hän esittää vastaanottokeskuspäätöksen peruuttamista.

Hänen mukaansa Auvilan väistötiloissa toimivan Jämsänkosken yläkoulun viereen sijoittuva vastaanottokeskus aiheuttaa todellisen turvallisuusuhan. Lisäksi pitäisi selvittää soveltuuko rakennus ihmisten majoittamiseen.

Jämsän hallintojohtaja Annaliisa Lehtisen mukaan kokousta ei ole valmisteltu asianmukaisesti, eikä osa asioista edes kuulu lautakunnan toimivaltaan. Viranhaltijoiden ei siten tarvitse noudattaa kokouskutsua.

KSML: Jämsän vastaanottokeskuksessa odotetaan – maanantaina ei vielä saapunut asukkaita

Impivaaran tiikeri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 373
 • Liked: 2934
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #43 : 03.11.2015, 12:55:08 »
Elinvoima on saapunut. Tosin vain 29 kpl, mutta uutena aluevaltauksena olemme saaneet vastaanottaa pakolaisia Iranista. Tulijapotentiaali Iranista on kohtalainen, 80 miljoona kpl.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/ensimmaiset-turvapaikanhakijat-saapuivat-jamsaan/2164295


Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 174
 • Liked: 3901
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #44 : 03.11.2015, 16:18:27 »
Jämsässä oli syyskuun lopussa työttömyysaste 16,8 % (koko maa 12,8 %), Keski-Suomen seitsemänneksi korkein, joten kyllä maahanmuuttajien ansiosta syntyvät työpaikat tulevat tarpeeseen.

Ja ennen kaikkea pakolaisten mukanaan tuoma dynamiikka, sen arvo tulee olemaan käsittämättömän suuri:

Lainaus
Työn tarjontaa painottava taloustiede korostaa, että maahanmuuttajat luovat talouteen dynamiikkaa. Mitä enemmän työntekijöitä tulee työmarkkinoilla, sitä enemmän syntyy työpaikkoja.

Iisalmen Sanomat 29.11.2014 (pääkirjoitus)

PenaSetä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 485
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #45 : 03.11.2015, 17:25:16 »
no, enää siitä ei sitäkään vähää saa.
kirjoittelen tänne kyllä jotain mielenkiintoista tapahtuu..

tämä on ollut sellaista lintukoto seutua, esim viimeisen 20vuotta on auto ollut tuossa pihassa ovet auki ja avain lukossa, nyt ei oiken uskalla jättää.

Tiedän tunteen....käy lukemassa kirjoittamiani kokemuksia tuosta Saarijärvi-topicista. Hyvin samantyyppinen pikkukaupunki kuin Jämsä ja kylän kokoon nähden suhteellisen suuri vokki. Olen kirjoitellut sinne hiukan blogimaisesti havaintoja, juoruja, huhuja paikallisia lehtijuttuja ja itse havaittua asioita syksyn ajalta, yhteiselosta vokin kanssa.

Lisäksi opettajat toki varmasti yrittävät mokuttaa lapsukaisista vieraanpelon pois, ja pahinta on jos he onnistuvat. Suomalainen pentu tuumaa että nää on ihan samaa porukkaa kuin isoveljeni kavereineen, niille voi vähän aukoa päätä leikkisästi, tai harrastaa muuta koninleikkiä. Ja sitten mennään.

Täällä sentään oli koulussa tuossakin asiassa joku maalaisjärki. Ainakin ala-asteelaisille opettajat puhuivat asiallisesti turvapaikanhakijoista ja korostettiin, että näiden luokse ei pidä mennä, vaikka kuinka huutelisivat ja houkuttelisivat. Se on asiatonta. Ja tälläistä kohdattaessa pitää heti ilmoittaa aikuisille.
Täällä ei myöskään neulottu lapasia tai tehty tervetuloa-kortteja, kuten kuulin joissain muissa Jyväskylän ympäristössä olevissa kouluissa suunniteltu tehtävän.koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 261
 • Liked: 11932
 • Impivaaran mylvivä härkä
Lainaus
Keskustelu vastaanottokeskuksesta kuumeni: "Kuka vastaa uhrin jälkihoidosta?"

Jämsässä vastaanottokeskusta koskevan keskustelutilaisuuden tunnelma kuumeni illan mittaan. Keskustelua käytiin skeptisissä, jopa vihamielisissä merkeissä.

– Mutta entäs jo tapahtuu ikävä yksittäistapaus, kuka sen maksaa? Yksittäisiä tapauksia sattuu aika paljon: kuka vastaa uhrin jälkihoidosta? yleisöstä kysyttiin.

– Miksi nämä eivät lähde Turkista tavallisilla keinoilla vain rikollisten avulla? Minua kiukuttaa sellaisten jobbareiden elämä Euroopan laidoilla. Kuinka moni on tullut rehellisellä kyydillä? toisessa puheenvuorossa mietittiin.

Myös se mietitytti yleisöä, että riittääkö turvapaikanhakijoille työpaikkoja, kun niitä ei ole kyläläisilläkään. Lisäksi vastuukysymykset tuotiin esille.

– Me monet jotka asumme lähellä täällä, jos tapahtuu jotain huonoa, kuka kantaa vastuun? Mistä saa apua nopeasti niin, ettei tarvitse odottaa tuntikausia tai ettei poliisi saavu yhdellä partiolla. Ei kai vastuu voi olla poliisilla kun Pihlajalinna perustaa tällaisia leirejä?

Pipoja ja kaulaliinoja

Vastaanottokeskuksen henkilökunta ja poliisit rauhoittelivat jämsäläisiä.

– Olemme ohjeistaneet muun muassa, että suomalaisia tulee tervehtiä, mutta jo jutteleminen saatetaan kokea häiritseväksi, kertoi vastaanottokeskuksesta vastaava Pihlajalinnan palvelupäällikkö Seppo Rantanen.

– Kannustaisin ennakkoluulottomaan kanssakäymiseen. On valinta, miltä kannalta asiaa halutaan katsoa. Toivoisimme, että pidetään mielessä ihmisarvo ja tasa-arvo, vastaanottokeskuksen lääkäri vakuutti.

Myös myönteisiä kannanottoja kuultiin: jotkut halusivat tietää, miten tavalliset jämsäläiset voivat auttaa. Rantanen kertoi, että pula on talvivaatteista.

– Meillä on tullut ihmisiä esimerkiksi sandaaleissa. Tarvitsemme talvivaatteita lapsille, naisille ja miehillä. Kestotarve on pipoista, hanskoista ja kaulaliinoista.

Osa keskustelijoista kantoi huolta myös paikallisten toiminnasta.

– Nuoret miehet eivät saa mennä jakamaan oikeutta viikonloppuöisin.
http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/keskustelu-vastaanottokeskuksesta-kuumeni-kuka-vastaa-uhrin-jalkihoidosta/2164699?pwbi=a27cec968bbbf8a7d7df48ecfa8c1d85
« Viimeksi muokattu: 03.11.2015, 22:02:46 kirjoittanut koli »
Mörökölli

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 688
 • Liked: 9588
 • Anyone?
Keuruu ja Jämsä on eri paikkakuntia. Otsikot kuntoon. Hyvä tunnelma lehtijutun mukaan ollut, ei mikään unelmahöttöhattara kuin normi vok-infot.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

koli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 261
 • Liked: 11932
 • Impivaaran mylvivä härkä
Keuruu ja Jämsä on eri paikkakuntia. Otsikot kuntoon. Hyvä tunnelma lehtijutun mukaan ollut, ei mikään unelmahöttöhattara kuin normi vok-infot.

Hups, no onhan siellä Keuruullakin Vokki, vai tuliko sinne sitä lopulta? Nyt on otsikko korjattu.
Mörökölli

liero

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 18
 • Liked: 27
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #49 : 03.11.2015, 23:23:38 »
rikkkaus saapui sitten viime yönä.
http://www.jamsanseutu.fi/Uutiset/1195004522224/artikkeli/vastaanottokeskus+terveystarkastus+kahden+viikon+sisaan.html

keskustelu tilaisuus oli auvilassa klo1800 tänään, kuulopuheet sanovat että kärkeviäkin kysymyksiä ja puheenvuoroja oli, vastaukset oli käytännössä samasta kirjasta luettuja kun jokaisen muunkin vokin tilaisuudessa.
meiltä ei valitettavasti päässyt ketään paikalle kuulemaan kun jonkun veroeuroilla tuokin maksetaan.
illalla 22 aikaan pihanläpi kun autoili ei näkynyt ketään, jokusessa ikkunassa valot...
« Viimeksi muokattu: 03.11.2015, 23:31:34 kirjoittanut liero »

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 647
 • Liked: 13148
 • Kuka jos en minä
Nuoret miehet eivät saa oikeutta. Lakia senkin edestä. Romuttamalla oikeuslaitoksen luottamuksen kanssaihmisten silmissä saadaan kyllä niitä joilla on oikeus. Se sitten onko korpilaki parempi kuin nykyinen ihmisiä suojaamaton on makuasioita.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Käytätkö youtubea? Voit auttaa kansallismielisiä kaatamaan mobiilistriimauseston alle 1000 tilaajan kanavilta, tilaamalla nämä kanavat: https://striimiinfo.blogspot.com/2019/04/tarvii-tuhat-tilaajaa.html

ervatsalo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 119
 • Liked: 128
Keuruu ja Jämsä on eri paikkakuntia. Otsikot kuntoon. Hyvä tunnelma lehtijutun mukaan ollut, ei mikään unelmahöttöhattara kuin normi vok-infot.
Ihan samanlaisia munattomia idioottejahan nuo vaikuttavat lehtijutun perusteella olevan jämsäläiset kuin kaikki muutkin. Millään tavalla eivät yrittäneetkään estää oman paikkakuntansa tuhoamista Pihlajalinnnan toimesta. Vierestä katselivat vaan ja nyökyttelivät "Yes, massa".

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 854
 • Liked: 12841
 • Lohjan persut
Lainaus
– Mutta entäs jo tapahtuu ikävä yksittäistapaus, kuka sen maksaa? Yksittäisiä tapauksia sattuu aika paljon: kuka vastaa uhrin jälkihoidosta? yleisöstä kysyttiin.
Tähän ei siis vastattu lainkaan?

ervatsalo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 119
 • Liked: 128
Lainaus
– Mutta entäs jo tapahtuu ikävä yksittäistapaus, kuka sen maksaa? Yksittäisiä tapauksia sattuu aika paljon: kuka vastaa uhrin jälkihoidosta? yleisöstä kysyttiin.
Tähän ei siis vastattu lainkaan?
Miksi olisi pitänyt vastata, vastaushan pitäisi olla kaikille selvä: Uhri ja uhrin perhe maksavat ja vastaavat jälkihoidosta. Tietenkin.

Paitsi tietysti jos yksittäistapauksella tarkoitetaan alle 18-vuotiaan, yksin maahan tulleen, kaikkein heikoimmassa asemassa olevan jälkihoitoa, silloin veronmaksajat ojentavat auttavan kätensä.
« Viimeksi muokattu: 04.11.2015, 09:28:19 kirjoittanut ervatsalo »

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 174
 • Liked: 3901
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #54 : 04.11.2015, 11:01:59 »
Lainaus
Vastaanottokeskusta koskeva hätäkokous peruttiin viime hetkellä: "Ei voida pitää"

Jämsän sivistyslautakunnan puheenjohtaja Pekka Kataja (ps.) perui koolle kutsumansa sivistyslautakunnan kokouksen sillä kellonlyömällä, kun kokouksen piti tiistaina alkuillasta alkaa.

– Olen saanut tiedon, että täksi päiväksi koolle kutsumani sivistyslautakunnan kokouksen kokouskutsu ei ole tavoittanut määräajassa kaikkia sivistyslautakunnan jäseniä. Näin muodoin kokousta ei voida pitää, Kataja ilmoitti Pihlajalinnan järjestämän keskustelutilaisuuden aluksi.

Kataja kutsui viime viikolla koolle hätäkokouksen, jonka oli määrä torpata vastaanottokeskuksen perustamin. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus aiheutti jo ennalta vilkasta keskustelua.

Kataja kertoi kuitenkin, että Jämsän opetusjohtaja on nimeämässä työryhmän valmistelemaan turvallisuuteen liittyvien suunnitelmien päivittämistä.

Jämsä on Katajan mukaan pyytänyt opetushallitukselta neuvoa koulun pelastussuunnitelman päivittämistarpeeseen tilanteessa, jossa koulujen olosuhteissa tapahtuu muutoksia tai koulujen oppilaiksi tulee oppilaita haavoittuvista olosuhteista.

– Tällä voidaan tarkoittaa esimerkiksi vastaanottokeskuksen sijoittumista koulun läheisyyteen, Kataja totesi.

KSML: Vastaanottokeskusta koskeva hätäkokous peruttiin viime hetkellä: "Ei voida pitää"

Lainaus
Poliisi Jämsässä: "Vastaanottokeskuksen perustaminen ei vaaranna yleistä turvallisuutta"

Jämsässä pidettiin tiistaina illalla tiedotustilaisuus tuoreesta vastaanottokeskuksesta. Auvilan auditoriossa järjestetyssä tilaisuudessa oli paikalle lähes 300 jämsäläistä. Komisario Juha Mäntynen vakuutti puheenvuorossaan Jämsän turvallisuustilanteen olevan hyvä.

Vastaanottokeskuksen perustaminen ei vaaranna yleistä turvallisuutta. Yleistykset vaikuttavat turvallisuudentunteeseen – myös heidän, jotka ovat joutuneet tulemaan tänne tahtomattaan muun muassa sota-alueilta, Mäntynen totesi.

Mäntynen kertoi myös Suojelupoliisin tiistaisesta päätöksestä muuttaa turvallisuusarviotaan. Supo perusteli muutosta kahdella asialla. Maahantulijoiden joukossa saattaa olla henkilöitä, joilla on yhteyksiä kyseenalaisiin järjestöihin, ja toisaalta kotimainen radikalismi ja vihateot ovat merkittävästi lisääntyneet.

– Meidän kaikkien tehtävänä on estää tällaisen lisääntyminen, sillä voi olla kohtalokkaat seuraukset, Mäntynen painottaa.

KSML: Poliisi Jämsässä: "Vastaanottokeskuksen perustaminen ei vaaranna yleistä turvallisuutta"

Lainaus
Jämsään saapui lisää turvapaikanhakijoita

Jämsään saapui tiistain ja keskiviikon välisenä lisää turvapaikanhakijoita. Auvilan vastaanottokeskukseen tuli 15 uutta asukasta. Turvapaikanhakijat pääsivät perille Jämsään yöllä noin kello kolmen aikaan.

Uudet asukkaat ovat miehiä Iranista, Irakista, Syyriasta, Afganistanista ja Bangladeshista.

Kyseessä oli toinen Jämsään saapunut ryhmä. Ensimmäiset 29 asukasta tulivat vastaanottokeskukseen maanantain ja tiistain välisenä yönä. Nyt vastaanottokeskusessa asuu yhteensä 44 henkilöä. Vastaanottokeskukseen mahtuu arviolta 180 turvapaikanhakijaa.

KSML: Jämsään saapui lisää turvapaikanhakijoita

Impivaaran tiikeri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 373
 • Liked: 2934
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #55 : 04.11.2015, 11:05:40 »
Bangladesh News:

Lainaus
"We should all take a look in the mirror and ask how we can help," Sipila told national broadcaster YLE.

http://bdnews24.com/world/2015/09/05/finland-s-pm-sipila-offers-his-home-to-refugees


Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 466
 • Liked: 6082
 • Simply the Pest
  • Western Rifle Shooters Association
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #56 : 04.11.2015, 11:51:41 »
Lainaus
Ksml: "Vaihdettiinko heille hellat, kun niillä oli paistettu sianlihaa?"

Jämsän Auvilan vastaanottokeskukseen on tuotu ensimmäiset 29 turvapaikanhakijaa


Keskisuomalainen kertoo Pihlajalinnan järjestämästä keskustelutilaisuudesta 300 asukkaalle Jämsässä. Kaikki eivät mahtuneet auditorioon.

Keskustelu oli osin vihamielistä. Ksml kertoo muun muassa seuraavista yleisökysymyksistä:

– Saavatko koululaiset sianlihaa edelleen? Ja pitääkö paikkansa, että asuntoloihin jouduttiin vaihtamaan hellat, koska niillä on aiemmin paistettu sianlihaa?

– Onko heille työpaikkoja kun ei ole kyläläisillekään?

– Jos tapahtuu jotain huonoa, kuka kantaa vastuun? Mistä saa apua nopeasti niin, ettei tarvitse odottaa tuntikausia tai ettei poliisi saavu yhdellä partiolla.

– Mistä tämä auttamisen halu nyt tulee, meillä on syrjäseudulla yksinäisiä, miksi emme halua auttaa heitä?

Pihlajalinnan työntekijät ja poliisi vastailivat kyselijöille. Hellojen vaihto ei heidän mukaansa pidä todellakaan paikkaansa.

Komisario Juha Mäntysen mukaan vastaanottokeskuksen perustaminen ei vaaranna yleistä turvallisuutta.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/hellat%20jamsa-42865
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 688
 • Liked: 9588
 • Anyone?
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #57 : 04.11.2015, 11:54:36 »
Saako toivoa yleisen turvallisuuden romahtamista jo nyt, edes pikkuisen? Ei jaksaisi venata sitä ensi kesän miljoonaa saapuvaa matua.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

ervatsalo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 119
 • Liked: 128
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #58 : 04.11.2015, 12:06:38 »
Saako toivoa yleisen turvallisuuden romahtamista jo nyt, edes pikkuisen? Ei jaksaisi venata sitä ensi kesän miljoonaa saapuvaa matua.
Ei se kuule poliisien ja poliitikkojen puheissa romahda yleisesti ikinä, vaikka tulisi 10 milj. irakilaista ja afgaania. Kaikki mitä tekevät kun ovat aina niitä yksittäistapauksia. Eli yksittäisesti voi romahtaa vaikka kuinka paljon, mutta yleisesti ei nykyisen hallintomallin aikana ikinä. Paitsi jos joku tekee itselleen kolmiohatun valkoisesta pahvista.

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 313
 • Liked: 6324
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
Vs: Jämsään vok tai useampi
« Vastaus #59 : 04.11.2015, 15:10:12 »
Vokkien mukana lisääntyvää rikollisuutta ei ole kunnes pian toisin todistetaan
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

Tagit: