UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.  (Luettu 16318 kertaa)

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 444
 • Liked: 25721
 • Nuiva VHM-sillanrakentaja & sananvapauttaja
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #30 : 16.03.2016, 09:50:45 »
En ota mitään kantaa jutun totuudenmukaisuuteen. Mutta jos jotain tiedotetaan, se pitäisi tehdä yksityiskohtaiseen tyyliin, jossa on mainittu kellonajat, ihmisten määrä, ja poliisiauton numero, joka kävi noutamassa perseilijät talteen.
"Pääkaupunkiseudun Kelan asiakkaista 2/3 ei puhu äidinkielenään suomea." - HS 4.2.2018

"Vietin päivän päiväkoti Jousessa Kontulassa. Tämä on päiväkoti, jossa lähes 80 prosentilla lapsista ei ole kotikielenä suomi. Tämä on päiväkoti, jossa kasvavat uudet suomalaiset."
- Emma Kari, Facebookissa

Nimityspäivä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 104
 • Liked: 19
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #31 : 16.03.2016, 11:19:54 »
Mihinkäs rakoon tippuu erinäisten uskovaisten ryhmien "katupartiointi" jossa yritetään tarjota pelastusta harhautuneille? Tai ovelta ovelle kulkevat samat tapaukset? Eikö siinä ole kyse jo hiukan häiritsevämmästä asiasta kuin yleisillä kaduilla liikkuvat ryhmät.

Tapza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3028
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #32 : 16.03.2016, 12:31:42 »
Nyt vasta sattui tämä ketju silmään. Päätä kivistää nämä irtisanoutumiset. Minkä #%¤&n takia ei voida vaan partioida yhdessä niitä katuja ja vastustaa Suomen matuttamista muodottomaksi? Ne muut ehdottoman "tärkeät" asiat kuten siionismin, illuminaatin ja liskoihmisten salajuonet voisi pohtia ihan muulla ajalla ihan muissa ympyröissä.
∆v = ve⋅ln(m0/mf)

UgriProPatria

 • Vieras
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #33 : 16.03.2016, 12:35:18 »
Kirjoitin juuri toiseen ketjuun viestin, joka sopisi ehkä vieläkin paremmin tähän ketjuun:

http://hommaforum.org/index.php/topic,110458.150.html

Lainaus
Vs: Kansallismielisille jonkinlainen kattojärjestö Suomeen?
« Vastaus #164 : tänään kello 12:26:41 »

Koska meillä on saamaton ja oman kansansa turvallisuudesta piittaamaton valtiojohto, ehdotan yhä enenevää kansalaisaktivismia oman kansamme ja Isänmaamme puolesta.

Soldiers of Odin on jo järjestäytynyt ja niiden kaverusten tulee kaiken aikaa muistaa, että toimivat Suomen lain ja hyvien tapojen puitteissa, vaikka sanonkin, että kunnon nyrkkitervehdys suomalaisia pikkutyttöjä ahdistelevia ulkomaalaisia ... en sanaa keksi, sillä eläimetkään eivät toimi niin... vastaan on ymmärrettävä ja sotilaallinen toimi. Sillä missä on Suomen Puolustusvoimat? Ei näy, eikä kuulu, vaikka Suomenkansa lapsineen ja eläimineen, oma, suomalainen luontomme on maan sisäisesti jatkuvan, valtavan rikollisuuden kohde, eli alkuperäiskansan vastaisen, väkivaltaisen rikoksen uhri.

Meillä on siis jo Soldiers of Odin.

Mutta entä ongelman ydin: maahantunkeutujat, joita vastaan Suomen Puolustuvoimien tulisi ampua järeällä tykillä, mutta eivät tätä tee. En ehdota omatoimista tykillä ampumista, pidetään Paksut Bertat kellareissa odottamassa aikaansa.

Mutta, entä ihmismuuri Tornion raja-asemalle, emme päästä miehittäjiä yli rajan omaan maahamme? Ehdotan täysin aseetonta vastarintaa, vain seisomme rajalla, emmekä päästä ohi. Mikäli matut itse käyvät väkivaltaisesti kimppuumme, se on heidän tekonsa, johon saamme vastata. Heille on tehtävä selväksi, että he eivät ole tervetulleita Suomeen ja että suhtaudumme heihin aina vihollisina, rikollisina, ulkomaisina, vieraina miehittäjinä.


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 089
 • Liked: 43948
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #34 : 19.03.2016, 12:12:49 »
Toimittaja kysyy äärioikeiston määritelmää, tutkijalle se tarkoittaa ajatusta kansallisesta yhtenäisyydestä:

Lainaus
Kasvokkain: Tommi Kotonen ymmärtää, miksi Soldiers of Odin valtaa alaa – ”Aluksi tarvitaan vain Facebook-ryhmä”

Soldiers of Odin -järjestö on onnistunut luomaan helposti kopioitavan, nykyaikaisen toimintamallin, jossa ryhmän toimintaan lähtemisen kynnys on matala. Facebook on järjestön keskeinen työkalu, arvioi Suomen tunnetuin äärioikeiston tutkija, tohtori Tommi Kotonen. Kasvokkain on juttusarja, jossa esitellään joka lauantai ajankohtaiseen teemaan liittyvä henkilö.

[...]

Miten määrittelisit käsitteen äärioikeisto? Millaiset arvot ja tavoitteet ovat tärkeitä suomalaiselle äärioikeistolle?

Ajatus kansallisesta yhtenäisyydestä on ollut aina hyvin tärkeä suomalaiselle äärioikeistolle. Joskus äärioikeistolaiset ryhmät ajavat sitä suoranaisen rasismin, joskus etnisten erottelujen kautta. Tähän liittyy monesti aggressiivinen nationalismi.

[...]

Voiko äärioikeiston käsitettä määritellä järjestöjen toimintatapojen kautta?


Kyllä. Äärioikeisto ohittaa perinteiset politiikan muodot ja toimii kaduilla ulkoparlamentaarisin keinoin. Äärioikeistoryhmien toimintatavoissa ja organisoitumisen malleissa on suuria eroja.

[...]

Mitkä järjestöt Suomessa ovat äärioikeistolaisia?

Äärioikeistolaisiin järjestöihin voi Suomessa lukea Vastarintaliikkeen ja Soldiers of Odinin. Myös Finnish Defence Leagueta voi pitää äärioikeistoon kuuluvana ryhmittymänä, mutta se on erityistapaus. Kyse on vastajihadistiliikkeestä, joka keskittyy vain islamin vastustamiseen. Järjestön ideologinen pohja on kapea. Tämänkin järjestön ideologiassa kansallisen yhtenäisyyden ajatus on kuitenkin keskeinen.

Suomen Sisu on rajatapaus. Ideologialtaan se kuuluu varmasti äärioikeistoon, mutta toimintamuodoiltaan se on maltillinen.

[...]

Suomen Sisun ohjelmateksteistä löytyy kaikuja 1930-luvun aatteista.  Akateeminen Karjala-Seura (AKS) on ollut aitosuomalaisena liikkeenä keskeinen inspiraattori Suomen Sisulle. Se on luontevaa, sillä Suomen Sisu perustettiin aikanaan Suomalaisuuden liiton nuoriso-osastoksi. Sisulaiset ovat perehtyneet myös IKL:n teksteihin ja ajatteluun. Muut nykyiset äärioikeistoryhmät eivät liene niihin ihmeemmin perehtyneet.

Pyrkiikö äärioikeisto perustamaan oman puolueen?

En ole nähnyt mitään selkeitä merkkejä siitä, että joku varsinaisista äärioikeistoryhmistä olisi  järjestäytymässä puolueeksi. Esimerkiksi maahanmuuttokriittisellä Hommaforumilla on jatkuvasti keskustelua siitä, pitäisikö vaikkapa Suomidemokraattien ympärille rakentaa uusi puolueorganisaatio. Se on kuitenkin toinen juttu.

Suomidemokraateilla on omia epäilyksiään parlamentaarisen demokratian suhteen. Se on perinyt suoran demokratian idean Muutos 2011:ltä. Suomidemokraatit ei kuitenkaan ole äärioikeistolainen ryhmä, vaan se kuuluu pikemmin populistien joukkoon.
Yle 19.3.2016
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vesa Heimo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 660
 • Liked: 1428
 • Nussittuna nukkuisit sikeästi.
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #35 : 19.03.2016, 12:18:55 »
No nyt  on aika veikeä tuo Roopen tulkinta sanotusta. Eli tutkija sanoo että kansallinen yhtenäisyys on aina tärkeää äärioikeistolle, ei se samalla sitä tarkoita että kansallisen yhtenäisyyden tavoittelu on äärioikeistolaista.

Yhtähyvin voisi sanoa että tunnukset ovat tärkeä osa äärioikeistoryhmittymiä tarkoittamatta että esimerkiksi Jokerien kannattajat olisivat äärioikeistoryhmiä koska niilläkin on tunnukset.

Ei nyt ihan joka asiaa tarvitse tulkita ihan miten lystää ja vetää siitä sopivia olkiukkoja milloin mihinkin tarkoitukseen.
« Viimeksi muokattu: 19.03.2016, 12:22:49 kirjoittanut Vesa Heimo »

ämpee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 901
 • Liked: 10578
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #36 : 19.03.2016, 12:25:00 »
Lainaus
Voiko äärivasemmiston käsitettä määritellä järjestöjen toimintatapojen kautta?

Kyllä. Äärivasemmisto ohittaa perinteiset politiikan muodot ja toimii kaduilla ulkoparlamentaarisin keinoin.

Äärimmäinen oikeisto ei nauti suurtakaan suosiota, mutta äärimmäisellä vasemmistolla sen sijaan on julkisia symppareita, tai jopa osallisia, eduskuntaa myöten.
Media, siis se perinteinen valehteleva media, ei löydä äärivasemmistoa mistään, mikä jotuu pelkästään siitä etteivät toimittelijat ymmärrä tarkkailla toisiaan, mutta äärioikeisto sen sijaan löytyy, kas kummaa, aina sieltä missä ei olla median kanssa samaa mieltä.

Tutkimattakin pidän selvänä, että Suomen tunnetuin äärioikeiston tutkija, tohtori Tommi Kotonen, kuuluu tavalla tai toisella äärivasemmistoon.
Jäseneltä ISO: "Kotouttaminen on hölmöläisten puuhaa, kotiutuminen ja yhteiskuntaan integroituminen on maahantulijoiden omalla vastuulla."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 089
 • Liked: 43948
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #37 : 19.03.2016, 12:33:36 »
No nyt  on aika veikeä tuo Roopen tulkinta sanotusta.

Minusta tutkija lähti liikkeelle siitä, että tietyt ryhmät ovat hänen mielestään äärioikeistoa, ja luetteli sitten joidenkin tällaisten ryhmien piirteitä. Muuten äärioikeiston määritelmä jäi tasolle "ajatus kansallisesta yhtenäisyydestä" ja "toimii kaduilla ulkoparlamentaarisin keinoin", mikä on aika heikko esitys tutkijalta.

Kerro toki oma tulkintasi, jos olet eri mieltä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 069
 • Liked: 7721
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #38 : 19.03.2016, 13:21:09 »
Mun mielestä tässä ei ole kyse muusta kuin fanttien ja antifanttien kilpavarustelusta.

Antifantit järjestäytyivät ensin, joten fanttien oli pakko tehdä sama ja ne menivät keksimään paremman formaatin.

Varisverkostolla on typerä nimi ja se järjestää turhanaikaisia mielenosoituksia, joissa vaaditaan sitä ja tätä, mutta Soldiers of Odin yrittää olla avuksi muille.

http://varisverkosto.net/

Tyypillisestä näillä porukoilla on kannattajakunta muutamissa kymmenissä, mutta Soldiers of Odinilla paukkuu kohta kahdensadan jäsenen raja, sikäli kun ei ole jo paukkunut, joten antifanttien kannattaisi alkaa miettiä, mitä ne voisivat tarjota muille, jolleivät ne halua jäädä jalkoihin.

Vaatiminen ei enää tomi.
Kun haluat tietää, mistä suomalaisuudessa todella on kyse. Huom! Saa käyttää opetustarkoituksiin.

Maskuliininen versio

Feminiininen versio

Sukupuolineutraali versio

törö

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 069
 • Liked: 7721
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #39 : 19.03.2016, 13:56:27 »
Mä kattelin eilen pitkästä aikaa vähän Parlandin vanhoja videoita ja 90-luvun alkupuolella äärilaitojen toiminta oli niin pysähdyksissä, että fanttien ja antifanttien johtajat tappoivat aikaa yhdessä.

Tuo on pätkä niiden kotitekoisesta elokuvasta, missä kaikki parodioivat omaa aatesuuntaansa, eikä keskustelu ole edennyt niistä ajoista ollenkaan, paitsi että markka on vaihtonut euroksi.

Harvoin on leffa kestänyt aikaa yhtä hyvin.

https://www.youtube.com/watch?v=jEGoTLezqZw

Nyt näyttäis siltä, että odinit ovat saaneet potkaistua homman taas liikkeelle lopettamalla perinteeksi muodostuneen oman navan kaivamisen ja alkamalla pyörittää yleishyödyllistä toimintaa.
Kun haluat tietää, mistä suomalaisuudessa todella on kyse. Huom! Saa käyttää opetustarkoituksiin.

Maskuliininen versio

Feminiininen versio

Sukupuolineutraali versio

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 341
 • Liked: 6318
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #40 : 19.03.2016, 14:02:25 »
"suomen tunnetuin äärioikeistotutkija" - ihan nevöhööd mulel joten tämäkin kirjoitelma on vain kiihottamista Odineita vastaan
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 051
 • Liked: 3535
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #41 : 03.11.2016, 08:57:57 »
Tällainen tuli vastaan:
Lainaus
”Maltillistuneet” Odinit päättäjille: ”Köydenpäivä tulee”
SEURA

Hmm.. No aika isismäisiä kuvia. En tosin tiedä onko nämä suomen soo:n vai jonkun muun maan ottamia kuvia.
Koska elämme epävakauden aikoja jokainen ostaa itselleen vatupassin.

-Repomies

UgriProPatria

 • Vieras
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #42 : 03.11.2016, 09:04:32 »
Tällainen tuli vastaan:
Lainaus
”Maltillistuneet” Odinit päättäjille: ”Köydenpäivä tulee”
SEURA

Hmm.. No aika isismäisiä kuvia. En tosin tiedä onko nämä suomen soo:n vai jonkun muun maan ottamia kuvia.

Suvakit ottaneet kuvia, tietysti. Valhemediat eivät kaihda mitään valheita.

Opinionsfromthevoid

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 268
 • Liked: 202
 • Roviolla on vielä tilaa!
Vs: Soldiers of Odin ja muu katupartiointitoiminta.
« Vastaus #43 : 05.11.2016, 04:47:11 »
Partioiko tämä järjestö vielä jossakin? Ei ole kuulunut tai näkynyt, ainakaan PK-seudulla.
Meidät "eriävää" mielipidettä omaavat tullaan polttamaan rasisminvastaisuudelle pyhitetyllä roviolla.

Tagit: