HOMMAN UUTISHUONE > Pohjoismaat

2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)

(1/101) > >>

kirjoittelija:

--- Lainaus ---Ulkomaat 5.10.2015 klo 20:33
Tanska vaikeuttaa kansalaisuuden saamista
Oikeisto sai sosiaalidemokraattien tuen päätökselle, joka kiristää tuntuvasti muun muassa kielitaitovaatimusta ja aikaa, jonka hakijan on ollut elätettävä itsensä täysin ilman tukia.

Tanska tiukentaa kansalaisuuden saamiselle asettamiaan kielitaitoon, yhteiskunnalliseen tietämykseen ja taloudelliseen asemaan liittyviä vaatimuksia.

– Tanskan kansalaiseksi pääseminen on niin erityistä, että on kohtuullista nostaa rimaa, sanoo integraatioministeri Inger Støjberg.

Tanskan hallituspuolue, keskustaoikeistolaisen Venstren, on saanut hankkeelleen kansankäräjillä oikeiston ja myös sosiaalidemokraattien tuen. Uudet vaatimukset tulevat voimaan lokakuun puolivälissä.

Siitä lähtien hakijan on ollut oltava taloudellisesti riippumaton neljä ja puoli vuotta edeltäneiden viiden vuoden aikana. Nykyisin vaatimus on kaksi ja puoli  vuotta.

Kielitaitotesti kovenee huomattavasti

Uutistietämystä mittaavaa testiä pidennetään 30 kysymyksestä 40:een. Ennen riitti 22 oikeaa vastausta, uusi vaatimus on 32. Lisäksi pidennetään aikaa, jonka on pitänyt kulua mahdollisesta sakko- tai muusta tuomiosta.

Kielitaitotestissä hakijan on yllettävä kolmostasolle nykyisen kakkostason sijasta, ellei hän ole jo kahdeksan vuoden ajan ollut taloudellisesti riippumaton. Tanskan kolmostaso vastaa kansainvälistä B2-luokitusta, jolle yltävä pystyy sekä ymmärtämään että ilmaisemaan suullisesti ja kirjallisesti varsin monimutkaisiakin asioita.

Kansalaisuusvaatimusten kiristäminen noudattaa samaa linjaa kuin Tanskan heinäkuinen päätös turvapaikanhakijoiden tukien leikkaamisesta. Tässä kuussa voimaan tullut päätös lähes puolitti tuen hakijoilta, joilla ei ole mukanaan lapsia, ja muidenkin tuet laskivat selvästi.

Lähteet: AFP

http://yle.fi/uutiset/tanska_vaikeuttaa_kansalaisuuden_saamista/8356807

--- Lainaus päättyy ---

Voisiko Suomikin vaikeuttaa kansalaisuuden saamista?

Tällä hetkellähän suomi antaa suomen kansalaisuuksia koko suomessa olonsa ajan sossun asiakkaina oleville, kielitaitoa ei tarvita koska suomen kielen opettaja voi kirjoittaa todistuksen että osaa suomea vaikkei oikeasti osaakaan, tästäkin pilipali-kielitaitovaatimuksesta on poikkeuksia eli kotiin eristetyt sanaakaan suomea puhumattomat perheenäidit voivat saada suomen kansalaisuuden sekä oppimishäiriöiset (eli sellaiset joita ei kiinnosta oppia mitään kun rahaa saa sossusta) voivat saada suomen ansalaisuuden.

Pähkähulluuden huippuna suomi antaa suomen kansalaisuuksia raiskauksista ja väkivaltarikoksista tuomituille muutaman vuoden pidemmän odotusajan jälkeen.

Hornsmith:
No huh, taitais jäädä meikäläisen kuluneella päällä tanskan kansalaisuus saamatta. Hengissä pysyis kun tuttujen kattofirman porukat on niin alkottuneita että paikkajalle olis duunia, mutta muuten saattais töksähtää. :o  On siellä nykyään niin hiton kallista että taidan jatkaa hermojen savustamista täällä Suomen selkosilla.

edit: Joo mä tiedän että EU kansalaiset jne... meinasin että jos nasahtas vaikka irakilaiseen muijjaan, kansalaistuis sinne ja sitten pyrkis danuihin.

Pennit ja markat:
Suomen pitää ottaa pikaisesti mallia Tanskasta meidän maahanmuuttopolitiikkaan. Tiukka linja perheenyhdistämisissä, kansalaisuuden saamisessa (vaativa kielikoe mun puolesta ehdoton kriteeri), jne.

Eisernes Kreuz:
Kyllä tämä on ikävää! Nyt Tanskakin asemoi itsensä Itä-Eurooppaan!

Onneksi Suomi sentään vielä kantaa vastuuta maailman sorretuista kansoista. Alas rasismi ja fasismi!

Shemeikka:
Ei mitään mätää Tanskanmaassa! Itselläni on Suomen ja Ruotsin kansalaisuudet ja niitä jaetaan kuin karkkia vaalikylässä; kansalaisuuden saaminen on kuin henkilökorttia hakisi. Täyttää lomakkeen ja maksaa maksun, vastaus tulee aikanaan. Suomen ja Ruotsin kansalaisuuden saaminen ei tunnu mitenkään erityiseltä tapahtumalta vaikka sen tulisi tuntua.

Olen joskus miettinyt että olisi nastaa muuttaa Tanskaan ja aikanaan hakea sen kansalaisuutta. Jos hakemus tulisi hylsynä takaisin, sekin olisi voitto; jossain sentään kansalaisuus on arvossaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta