UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)  (Luettu 91065 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 916
 • Liked: 78422
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #360 : 05.06.2019, 10:54:41 »
Ei ihme, että Riikka Uosukainen menee vaihtoon Pohjoismaiden-kirjeenvaihtajan paikalta:

Lainaus
Muuttuuko Tanskan tiukka maahanmuuttopolitiikka vaalien jälkeen? Nämä viisi asiaa kiinnostavat huomisessa vaalituloksessa

[...]

2. Muuttuuko muista Pohjoismaista poikkeava tiukka maahanmuuttopolitiikka?

Tanska on kiristänyt viime vuosina maahanmuuttopolitiikkaansa muita Pohjoismaita tiukemmaksi. Kiristyksistä on ollut laaja poliittinen yksimielisyys. Sosiaalidemokraatit ovat tukeneet oikeistopopulistisen Tanskan kansanpuolueen kanssa oppositiosta hallituksen esityksiä.

Hallitus julkaisi vuosi sitten ohjelman, joka muun muassa pakottaa maahanmuuttajien lapset yksivuotiaana päiväkotiin. Lähiöiden asuntoyhtiölle annetaan valtuudet häätää tai kieltäytyä vuokraamasta asuntoja rikoksista tuomituille maahanmuuttajille. Lisäksi valtio voi ottaa haltuunsa tai purkaa maahanmuuttajalähiöissä rakennuksia ja sulkea kouluja.

Sosiaalidemokraattien omassa maahanmuutto-ohjelmassa esitetään, että turvapaikka- tai oleskelulupapäätöstä ei saisi hakea enää Tanskasta, vaan YK:n tai EU:n valvomilta leireiltä kolmansista maista.

Ylen haastattelema sosiaalidemokraattien kansanedustaja ja ryhmän tiedotusvastaava Nicolai Wammen sanoo, että puolue haluaa muodostaa yksin vähemmistöhallituksen, joka hakee tukea asiasta riippuen vasemmalta tai oikealta. Maahanmuuttopolitiikassa sosiaalidemokraatit haluavat Wammen mukaan jatkaa yhteistyötä oikeiston ja Tanskan kansanpuolueen kanssa.

Sosiaalidemokraattien vasemmistolaiset tukipuolueet ovat äänestäneet tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa vastaan ja vaativat suunnanmuutosta.

Sosiaaliliberaali puolue Radikale Venstre on vaatinut sosiaalidemokraateilta jopa kirjallisia takuita maahanmuuttopolitiikan pehmentämisestä. Kiista maahanmuuttopolitiikasta saattaa johtaa ankaraan poliittiseen vääntöön vaalien jälkeen.

Pääministeri Lars Løkke Rasmussen sanoi ruotsalais-norjalaisen talk-show- isännän Fredrik Skavlanin haastattelussa huhtikuussa, että tanskalaiset ovat maahanmuuttopolitiikassaan realistisempia ja puhuvat maahanmuutosta avoimemmin kuin ruotsalaiset. Ruotsalaisissa vasemmistopuolueissa on puolestaan ihmetelty Tanskan tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa ja puhuttu “maasta, jota emme enää tunne”.

[...]

Hallituspuolueille ennustettua tappiota on selitetty osittain hallitusvastuulla ja se voi myös heikentää uskollisen tukipuolueen Tanskan kansanpuolueen kannatusta. Lisäksi sosiaalidemokraatit ovat saaneet tiukilla maahanmuuttokannoillaan osan populistien kannattajiksi siirtyneistä tukijoistaan palaamaan.

Yksi syy oikeistosiiven mahdolliselle vaalitappiolle ja vasemmistovihreiden nousulle voi olla sekin, että osa äänestäjistä on vain väsynyt jyrkkään maahanmuuttopolitiikkaan.
Yle 4.6.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

alussaolisana

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 065
 • Liked: 3037
 • 17 v.
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #361 : 05.06.2019, 12:20:05 »
Routa porsaan kotio ajaa.

Tanskassa on hiukan enemmän ihmisiä kuin suomessa, wikipedian mukaan 5,749 milj. Arviot muslimien määrästä vaihtelevat mutta virallisestikin luku on 300 000 eli 5,3 prosenttia väestöstä, ja luku on noussut selvästi viime vuosina. Vertailuna suomessa arvioidaan olevan n. 60 000 muslimia.

Kysymys kuuluu onko Tanska jo menetetty?

Minä yritän hieman visioida Euroopan tulevaisuutta, jota Tanskan politiikka ennakoi.

Alkuperäisväestö Tanskassa on ymmärtänyt uhkan ja on alkanut yhtenäistyä. Näin tulee käymään laajalti. Tähän yhtenäistymiseen tulee liittymään myös monia ei-muslimitulokkaita, jotka hyväksytään osaksi liikehdintää.

Seuraa lakien uudelleen tulkintaa, lakien - myös perustuslakien - uusiksi kirjoittamista ja ennenkaikkea ihmisoikeususkonnon älämölöttäjien hiljeneminen ajan hengen muuttuessa.

Kansakunnille vahingolliset ”kansainväliset sopimukset” siirtyvät paperijätteeksi.

Demokratiaa jouduttaneen väliaikaisesti purkamaan, koskapa ihmiset ymmärtävät laajalti, että nykyisen kaltainen demokratia tukee islamisaatiota ja lopulta poistuu kalifaatin nieluun. Sodankaltaisessa tilassahan demokratiaa aina puretaan ja sen tyyppisestä kriisiajasta tulee olemaan kysymys.

Kansalaisuuksien purkaminen ja massiiviset karkotukset tyyliin ”juutalaiset ulos Isabellan Espanjasta” nousevat ensin keskusteluun, sitten lainsäädäntöön ja käytäntöön. Maailmahan ei oikeasti ole muuttunut miksikään, vaan ihmiskunta on vuosisadasta toiseen hyvin samanlainen. Tämä siis muslimeille, tuskin juutalaisille, joista suurin osa on jo tässä vaiheessa paennut Länsi-Euroopasta.

Oikeusistuimet eivät ota valituksia käsittelyyn seuraavista syistä: syyttäjät, tuomarit ym. ovat itsekin alkaneet ajatella; syyttäjät, tuomarit ym. ymmärtävät että heidän uransa joko jatkuu tai on jatkumatta; syyttäjät, tuomarit ym. otetaan pieneen puhutteluun; laki on muuttunut. Eli karkotukset tulevat olemaan tyyliin ”ei valitusoikeutta”.

Veikkaan, että Euroopassa tullaan näkemään niinkin rajua meininkiä, että islam kielletään laissa monin paikoin ja sen kaikkinaisesta harjoittamisesta seuraa karkotus.

En oikein näe mitään, mikä estäisi tämän kehityksen. Mahdolliset massiiviset kristinuskoon kääntymiset muslimien leirissä olisivat toki rauhaa rakentavia, mutta niiden kääntöpuoli lienee massiivinen jihadistinen liikehdintä asiasta suivaantuneiden musulmaanien taholta. Tämä sitten taas kiihdyttää ja vahvistaa veikkaamaani kehitystä. Massiivisia ateismiin tai humanismiin kääntymisiähän muslimien taholta emme tule näkemään - nämä ideologiat eivät yksinkertaisesti vastaa muslimin sisäiseen tarpeeseen.

Suurin ongelma kaikessa tässä ei tule olemaan itse projekti, vaan sen vaikutus maailmanpolitiikkaan. Valitettavasti se tulee ajamaan ihmiskunnan kulttuurivyöhykkeiden väliseen konfliktiin eikä sapelinkalisteluja voida välttää. Turkin ja Kreikan raja kuumenee kiehuvan metallin asteelle, kunhan saksalaiset heräävät tekemään arvattavan. Ranskan ja Italian johdolla tapahtuva pohjois-afrikkalaisten ”kotiinlähtö” sitävastoin onnistunee ihan ”vahvemman oikeudella”. Joka tapauksessa monikulttuuri-ideologia ja sen väistämätön vastaliike tulee ajamaan maapallon vähintään suursodan partaalle. Kiitos vaan, monikulttuurihullut! Tähän vielä sisällissodan kaltaiset tilat monin paikoin, kiihtyvä kristittyjen vaino muslimimaissa ja terrorismi muualla sekä luultavasti myös muslimien kohtaamat julmuudet ja ylilyönnit länsimaissa.

Tämä siis vain oma, ajattelun pohjalta syntynyt ennustukseni Euroopan lähiajoista. Ei siis profetia eikä poliittinen ohjelmajulistus. Itse tietysti olisin toivonut, että näin ei käy ja rauha maassa, mutta valitettavasti se mahdollisuus on jo karannut reaalihorisontista, näkisin.

Kaiken tämän jälkeen EU on pelkkä muisto, Euroopassa on enemmän itsenäisiä valtioita kuin ennen EUta ja osa siirtolaisväestöstä on jäänyt Eurooppaan ja sulautuu pikku hiljaa väestöihin, mutta islam loistaa poissaolollaan joitakin mahdollisia poikkeuksia lukuun ottamatta. Tosin luulen, että konflikti tulee olemaan niin raju, että sen seurauksena poliittinen ideologia ja uskonto nimeltä islam tulee jopa poistumaan samalle hautausmaalle Baalin palvonnan seuraksi. On nimittäin varmaa, että islamilla on synty, elo ja kuolema aivan kuten sen perustajallakin.
"Harmageddonin tapahtumapaikka sijaitsee nykyisessä Israelissa Afulan kunnassa (38 900 asukasta) ja sinne voi ajaa valtatie 66:a pitkin. Kunta mainostaa itseään sloganilla "Afula, hauska paikka asua"."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 916
 • Liked: 78422
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #362 : 25.06.2019, 12:06:30 »
Viimeiset kymmenen vuotta suomalais- ja ruotsalaistoimittajien tarina on ollut, että tanskalaiset ovat muukalaisvihamielisiä, eikä heitä pidä matkia. Nyt kun jo tanskalaisdemaritkin ovat "rasisteja", täytyy narratiivia muuttaa niin, että viime vaalit olivat menestys Tanskan tiukan maahanmuuttopolitiikan purkamista vaativille ja että muut puolueet joutuvat seuraamaan perässä.

Lainaus
Sjælsmarkin lapset hämmentävät Tanskassa

Tanskalaiset puolueet joutuvat nyt arvioimaan ulkomaalaispolitiikkaansa uudestaan.

SJÆLS­MARKIN lapset. Hieman yli sata alle 18-vuotiasta lasta on ollut alku­vuoden tanskalaisen politiikan keskiössä.

Lapset asuvat kielteisen turva­paikkapäätöksen saaneiden vanhempiensa kanssa Sjæls­markin vanhassa kasarmissa. He ovat keskuksessa, koska he eivät voi lähteä tai eivät suostu poistumaan maasta. Heidät on käytännössä eristetty muusta Tanskasta. He eivät saa itse laittaa ruokaa, jotta heidän ei tarvitsisi käydä ruoka­ostoksilla. Näin ei pääse syntymään sosiaalisia kontakteja.

Parlamentin oikeusasiamies on tehnyt keskuksen oloista selvityksen. Sen mukaan lasten elämää keskuksessa leimaavat rauhattomuus, yksinäisyys ja hämmennys, mutta olot eivät riko kansainvälisiä lasten oikeuksia eivätkä Euroopan ihmisoikeuskonventiota.

[...]

TANSKA oli Euroopan ensimmäisiä maita, joissa oikeistopopulistinen puolue nousi merkittävään valta-asemaan. Tanskan kansanpuolue (DF) nousi silloisen oikeistohallituksen vaa’ankieliasemassa olevaksi tukipuolueeksi vuonna 2001.

Alkoi ulkomaalais- ja maahanmuuttolakien kiristys. Yhteiskunnallinen keskustelu alkoi pyöriä yhä enemmän ulkomaalaisten ympärillä. Ei-läntisille maahanmuuttajille muodostui vähitellen samankaltainen rooli kuin EU:lle Britanniassa: ­oikeastaan kaikki ongelmat johtuivat heistä.

[...]

SJÆLSMARKIN unohdetut lapset. Niin keskuksen lapsia kutsui sosiaaliliberaalin Radikale Venstre (RV) -puolueen puheenjohtaja Morten Østergaard toukokuussa.

RV kampanjoi sillä, että lapsiperheiden pitää saada asua muualla kuin keskuksessa ja että lapsille pitää taata normaalimpi elämä. Puolue oli vaalien suurvoittaja yhdessä sosialistisen kansanpuolueen (SF) kanssa, joka myös haluaa kohentaa heikoimmassa asemassa olevien ulkomaalaisten oloja Tanskassa. Molemmat tuplasivat kannatuksensa.

Vaaleissa valta vaihtui Venstre-puolueen johtamalta oikeistolaiselta blokilta vasemmistolaiselle blokille. Punainen blokki sai 91 kansankäräjien 179 paikasta. Blokin suurin puolue on sosiaalidemokraatit 25,9 prosentin kannatuksella.

DF:n kannatus romahti edellisvaalien 21,1 prosentista 8,7 prosenttiin. Se on puolueelle katastrofi, mutta se ei ole katastrofi tiukalle ulkomaalaispolitiikalle. 70 prosenttia tanskalaisista äänesti puolueita, jotka ajavat nykyistä tai siitä vieläkin tiukempaa politiikkaa. Suuret keskipuo­lueet, keskustaoikeistolainen Venstre ja sosiaalidemokraatit kannattavat nykyistä tiukkaa linjaa.

RV:n kannatus nousi 8,8 prosenttiin. Vaikka RV on porvaripuolue, se on mukana punaisessa blokissa. Sille kehkeytynee samanlainen vaa’ankielen asema kuin DF:llä oli oikeistohallituksen tukijana. Tämä tarkoittaa, että ensimmäistä kertaa 2000-luvulla merkittävää poliittista valtaa käyttää puolue, joka kapinoi avoimesti vallitsevaa ulkomaalaispolitiikkaa vastaan, ja joka ratsasti tällä kapinalla vaalivoittoon.

Se tarkoittanee myös, että muissakin puolueissa arvioidaan uudestaan ulkomaalaispolitiikan avainasemaa strategiassa. Vaalit olivat 2000-luvulla ensimmäiset, joissa se ei ollut teema ylitse muiden.

JUHANNUSVIIKOLLA ulkomaalaispolitiikka jo kriisiytti hallitusneuvottelut, joita sosiaalidemokraattien johdolla käyvät RV, SF ja siitä vielä enemmän vasemmalla oleva Yhtenäisyyslista. RV:n Østergaard jäi pois tilaisuudesta, jossa muut neuvottelijat julistivat päässeensä sopuun kasvihuonepäästöjen 70 prosentin vähentämisestä vuoteen 2030 mennessä. Østergaard kannatti sopua, mutta perusteli poisjääntiään sillä, että samalla ei saatu sopua hyvinvointipolitiikasta, taloudesta ja – Sjælsmarkin lapsista.

Annukka Oksanen

Kirjoittaja on Kööpenhaminassa asuva, talouteen, politiikkaan ja Pohjoismaihin erikoistunut toimittaja.
Helsingin Sanomat 25.6.2019

Lainaus käyttäjältä: Annukka Oksanen, HS
He ovat keskuksessa, koska he eivät voi lähteä tai eivät suostu poistumaan maasta.

Tämä on sitä samaa kiertelyä, millä Suomessa puhutaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneista "paperittomista", jotka eivät muka voi lähteä kotiinsa, mutta joille ei myöskään myönnetä oleskelulupaa.

Oikeasti Suomessa saa oleskeluvan, jos lähtemisen estyminen ei johdu turvapaikanhakijan vastahankaisuudesta. Kaikki "paperittomat" ovat Suomessa ja eiköhän myös Sjælsmarkissa täysin omasta syystään.

Lainaus käyttäjältä: Annukka Oksanen, HS
Tämä tarkoittaa, että ensimmäistä kertaa 2000-luvulla merkittävää poliittista valtaa käyttää puolue, joka kapinoi avoimesti vallitsevaa ulkomaalaispolitiikkaa vastaan, ja joka ratsasti tällä kapinalla vaalivoittoon.

Se tarkoittanee myös, että muissakin puolueissa arvioidaan uudestaan ulkomaalaispolitiikan avainasemaa strategiassa.

Radikale Venstren vaalivoitto (kannatus Vasemmistoliiton luokkaa) ei ollut niin merkittävä, että muut puolueet löysentäisivät maahanmuuttopolitiikkaansa. Samaa povattiin Suomen valtamediassa myös vuoden 2011 demarivoiton jälkeen, ja kuinkas kävikään. Tanskan demarit ovat tiukentaneet politiikkaansa niin, että Suomessa henkeään haukkovat muutkin kuin demarit.

Lainaus käyttäjältä: Annukka Oksanen, HS
Vaalit olivat 2000-luvulla ensimmäiset, joissa se ei ollut teema ylitse muiden.

Ei pidä paikkaansa. Viime vaalit eivät tosiaankaan olleet ensimmäiset 2000-luvulla, joissa maahanmuuttopolitiikka ei ollut tärkein teema. Vuoden 2011 vaaleissa demarit uskottelivat vaalikampanjassaan, että maahanmuuttopolitiikkaa ei löysennetä, jolloin tärkeimmäksi teemaksi nousi talous. Pääministeripuolueeksi päästyään demarit kansalaisten mielestä pettivät lupauksensa – ja hävisivät seuraavat vaalit.

Tein Hommaforumilta haun tutulta kuulostavan toimittajan nimellä, ja aiemmat jutut ennalta-arvattavia.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kivimies

 • Vieras
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #363 : 26.06.2019, 09:01:50 »
^
Tanskan uusi hallitus päätti hallitusohjelmassaan sulkea em. keskuksen, nostaa pakolaiskiintiötä nollasta, ryhtyä kotouttamaan turvapaikan saaneita kotiinpaluun sijasta ja peruuttaa suunnitelman karkotussaaresta. Myös työperäisen maahanmuuton sääntöjä löysennetään.

Sosiaalidemokraattien vaalilupaukset paljastuivat kusetukseksi.

Lainaus
Tanskan maahanmuuttopolitiikassa suunnanmuutos – uusi hallitus pehmentää tiukkaa linjaa, suunnitelma karkotussaaresta roskakoriin

[...]

Uuden hallituksen myötä Tanska ryhtyy jälleen integroimaan maahanmuuttajia riippumatta siitä, kuinka kauan nämä ovat Tanskassa. Tanska ehti jo käytännössä lopettaa turvapaikanhakijoiden integroimisen toiveenaan näiden mahdollisimman nopea kotiuttaminen. Uusi hallitus lupaa palauttaa myös integraatiotuen, jota edellinen hallitus leikkasi.

Edellisen hallituksen kohua herättänyt suunnitelma karkotuspäätöksen saaneiden ihmisten siirtämisestä eristetylle saarelle heitetään roskakoriin ja hallitus aloittaa selvityksen korvaavasta suunnitelmasta.

Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden lapsiperheiden huonoilla asuinoloilla kohua herättänyt Sjælsmarkin keskus suljetaan.

Tanska ryhtyy tauon jälkeen taas vastaanottamaan kiintiöpakolaisia, mutta uusi hallitus ei kerro pakolaiskiintiön suuruutta. Kiintiöpakolaisten vastaanotossa aiotaan keskittyä naisiin ja lapsiin. Edellinen hallitus lopetti kiintiöpakolaisten vastaanoton kokonaan. Uusi hallitus myös helpottaa työperäistä maahanmuuttoa. [...]

Pääministeriksi nouseva sosiaalidemokraattien Mette Frederiksen ja hallituksen tukipuolueiden puheenjohtajat Sosialistisen kansanpuolueen Pia Olsen Dyhr, Yhtenäisyyslistan Pernille Skipper ja Radikaali Venstren Morten Østergaard kertoivat uuden hallituksen ohjelmasta hieman ennen puoltayötä tiistaina. [...]

Yle (28.6.2019)

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 065
 • Liked: 7946
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #364 : 26.06.2019, 11:17:35 »
Tämä vie pohjaa ajatukselta, että muihin puolueisiin voisi oikeasti vaikuttaa kasvattamalla persujen kannatusta.

Ilmeisesti se on 51% tai ei mitään.
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

sattuma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 646
 • Liked: 1300
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #365 : 26.06.2019, 11:43:13 »

Koaliitiolla näyttäisi olevan juuri 91 paikka, eli miniimienemmistö.

     Socialdemokraterne (48)
     Radikale Venstre (16)
     Socialistisk Folkeparti (14)
     Enhedslisten (13)
   

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 916
 • Liked: 78422
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #366 : 26.06.2019, 11:48:02 »
Tanskan uusi hallitus päätti hallitusohjelmassaan sulkea em. keskuksen, nostaa pakolaiskiintiötä nollasta, ryhtyä kotouttamaan turvapaikan saaneita kotiinpaluun sijasta ja peruuttaa suunnitelman karkotussaaresta. Myös työperäisen maahanmuuton sääntöjä löysennetään.

Sosiaalidemokraattien vaalilupaukset paljastuivat kusetukseksi.

Demarit väittävät edelleen pitävänsä kiinni tiukasta linjasta, mutta kuka heitä enää uskoo?

Lainaus
FREDERIKSEN linjasi Jyllands-Postenin haastattelussa yleisesti ottaen tiukkaa pakolaislinjaa, vaikka muutamia myönnytyksiä tehdäänkin.

”Keskitymme edelleen kotiuttamiseen ja tilapäiseen oleskeluun. Pakolaisena voit saada turvaa Tanskasta, mutta kun tilanne rauhoittuu, täytyy palata kotiin”, hän sanoi lehdelle.
Helsingin Sanomat: Tanskaan tulee uusi vasemmistohallitus, joka lupaa jatkoa tiukalle maahanmuutto­politiikalle ja polttomoottori­autojen kieltoa 26.6.2019

Tämä siis toinen kerta (edellinen vuonna 2011), kun Tanskan demarit pääsivät valtaan pettämällä lupauksen tiukasta maahanmuuttopolitiikasta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 159
 • Liked: 37060
 • Hymyile tänään! Huomenna on kaikki huonommin.
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #367 : 26.06.2019, 12:06:59 »
Liian hyvältähän se kuulostikin ollakseen totta.  :(
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

risto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 045
 • Liked: 2652
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #368 : 26.06.2019, 12:11:47 »
Tämä vie pohjaa ajatukselta, että muihin puolueisiin voisi oikeasti vaikuttaa kasvattamalla persujen kannatusta.

Ilmeisesti se on 51% tai ei mitään.

 :facepalm:

Tanskan Kansanpuolue kärsi rökäletappion, koska sikäläiset demarit väittivät edustavansa suunnilleen samaa linjaa.

Ennen rökäletappiota Kansanpuolue on saanut sanella maahanmuuttopolitiikan lähes mielensä mukaan, eikä sillä ole ollut ikinä lähellekään 51% osuuksia.

Se ei siis selvästikään ole "51% tai ei mitään", vaan "21,1%:lla saat rutkasti valtaa, 8,7%:lla on tyytyminen tähteisiin".

Lisäys:

Kansanpuolueen notkahdukseen vaikutti myös uuden, tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa ajavan Nye Borgerligen perustaminen ja heidän voittamansa 4 kansanedustajaa. Nollaan paikkaan jäänyt etnonationalistinen Stram Kurs söi sekin maahanmuuttokriittisen liikkeen ääniä.

Yhteensä Kansanpuolue, Nya Borgerlige ja Stram Kurs saivat 8,7 + 2,4 + 1,8 = 12,9% äänistä ja yhdessä puolueessa / vaaliliitossa edustajia olisi tullut n. 23, eikä vasemmiston allianssi olisi saanut muodostettua enemmistöhallitusta, vaan Tanskan tiukka maahanmuuttopolitiikka olisi saanut paitsi jatkoa, myös lisäkiristyksiä.

Jälleen nähdään miten ideologinen sokeus johtaa onnettomuuteen. Onnea siis vain Nya Borgerlige ja Stram Kurs onnistuneesta hyödyllisten idioottien operaatiosta!
« Viimeksi muokattu: 26.06.2019, 12:25:07 kirjoittanut risto »
"JH-a:n ei suurmoskeijalle oli niin pitkä ja perusteellinen, että tyhmimmät luulivat sen olevan kyllä." -Faidros.

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 576
 • Liked: 3294
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #369 : 26.06.2019, 12:19:16 »
Kyseessä on vain hallitusohjelma. Toivottavasti opposition paine torppaa suuremmat lievennykset.

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 171
 • Liked: 2602
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #370 : 26.06.2019, 12:32:18 »
Itse en suoraan hahmota, miten merkittävästi tämä tosiasiassa löysentää Tanskan maahanmuuttokäytantöjä, eli tuleeko tämä selvästi kasvattamaan muuttovolyymiä ja kustannuksia vai onko kyseessä pikemminkin viilaukset. Pahalta kuitenkin kuulostaa. Joka tapauksessa tämä on haitallista siltä kannalta, että tosiasioista riippumatta meikäläinen media pääsee nyt pitkän aikaa hehkuttamaan sitä kuinka "Tanska on myöntänyt virheensä ja on palaamassa inhimillisen maahanmuuttopolitiikan linjalle."

Periaatteessahan maahanmuuton järkeistämisen tulisikin mennä niin, että kiristysten jälkeen välillä taas hiotaan yksityiskohtia löysempään suuntaan kun jokin kiristystoimenpide osoittautui huonosti toimivaksi tai kohtuuttomaksi (koska ensimmäisellä yrittämällä ei varmasti saada kaikkea kohdalleen). Ja sitten taas kiristellään tarvittaessa ja toimivampia käytäntöjä keksittäessä. Mutta tässä ei varmaankaan ole kyse sellaisesta...?

En muista olivatko demarit luvanneet maahanmuuton kiristyksiä tai linjan pitämistä ennallaan. Silloinhan tämä on suoraa lupausten pettämistä.  Jos ovat vain luvanneet "tiukkaa linjaa", niin silloin löysennykset ovat lupausten valossa puolustettavissa jos voivat uskotella kokonaislinjan pysyvän kireänä.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 542
 • Liked: 58654
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #371 : 30.07.2019, 19:06:08 »
Tanskan demarivetoinen hallitus haluaa ottaa jälleen kiintiöpakolaisia :facepalm: Tanskan kansanpuolue syyttää näitä vaalilupaustensa rikkomisesta.

Kiintiöpakolaisia ei ole otettu maahan sitten vuoden 2015. Sitä ennen määrä oli n. 500/vuosi.

Niin oli kovat puheet ennen vaaleja... tarinan opetus: älä koskaan luota sosialistiin.

http://cphpost.dk/news/denmark-asks-un-for-quota-refugees-again.html (30.7.2019)

Lainaus
Denmark asks UN for quota refugees again

New immigration minister Mattias Tesfaye ends Danish ban

Following a couple of years of not accepting quota refugees, Denmark is gearing up to once again permit the vulnerable group to enter the country.

Earlier this month, new immigration minister Mattias Tesfaye informed the UNHCR that Denmark would once again begin receiving quota refugees – starting already in 2019.

“It’s too early to say when the first quota refugees can be welcomed and the precise number for 2019 has yet to be ascertained,” Tesfaye told Politiken newspaper.

DF: Broken promise

The decision, which was among the points the new Socialdemokratiet-led government highlighted in its platform in the wake of its general election win in June, will take some time to implement due to a few practical steps that the authorities will need to take.

Before Denmark put a stop to its quota refugee intake a few years ago, the country took in about 500 quota refugees annually.

Dansk Folkeparti contends that reintroducing quota refugees is a bad idea and accused Socialdemokratiet of breaking its election promise that it would continue a stern policy on immigration if elected.

Denmark hasn’t taken in quota refugees since 2015 and in late 2018 a number of mayors in Denmark said their municipalities were once again prepared to take in quota refugees.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 960
 • Liked: 9490
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #372 : 10.10.2019, 22:15:56 »
Rasmus Paludan ei vielä viime vaaleissa lyönyt itseään ja puoluettaan läpi mutta he tulevat syrjäyttämään kansanpuolueen pääasiallisena maahanmuuttokriittisenä puolueena.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 542
 • Liked: 58654
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #373 : 23.10.2019, 00:55:18 »
Tuoreen tutkimuksen mukaan 28 % tanska­laisista haluaisi karkottaa kaikki muslimit maasta (45 % vastustaa). 39 % on yleisesti sitä mieltä, että mamut, jotka eivät tee töitä, pitää karkottaa (32 % vastustaa).

Huolestuttavan pieniä lukuja karkotusten kannatuksen osalta. Toivottavasti tuosta nousevat.

https://samnytt.se/ny-undersokning-fler-an-var-fjarde-dansk-vill-utvisa-muslimska-invandrare/ (22.10.2019)

Lainaus
Ny undersökning: Fler än var fjärde dansk vill utvisa muslimska invandrare

I Danmark visar en ny opinionsundersökning att allt fler danskar anser att muslimska invandrare ska lämna landet. Hela 28 procent av de tillfrågade instämmer helt eller delvis i att ”muslimska invandrare bör utvisas” och ännu fler, 39 procent, instämmer helt eller delvis i att ”invandrare som saknar arbete ska utvisas”.

Det är den danska tidningen Mandag Morgen tillsammans med professor Jørgen Goul Andersen vid Aalborgs universitet som har genomfört en undersökning av väljarnas åsikter i samband med Folketingsvalet tidigare i år.

Det framgår av undersökningen, i vilken över 5 900 personer deltog, att mer än var fjärde dansk – 28 procent – är anser att muslimska invandrare ska utvisas från landet. Mindre än hälften, 45 procent, av danskarna motsätter sig att utvisa muslimer från landet:

Tidningens undersökning visar även att 39 procent av de tillfrågade anser att invandrare som saknar arbete bör utvisas ur landet. Det är värt att poängtera att väsentligt färre – endast en av tre danskar eller 32 procent – motsätter sig detta.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 542
 • Liked: 58654
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #374 : 26.10.2019, 05:54:28 »
https://twitter.com/HommaMedia/status/1187618040034164738


https://www.dw.com/en/denmark-approves-stripping-is-fighters-of-citizenship/a-50970297 (24.10.2019)

Lainaus
Denmark approves stripping IS fighters of citizenship

The bill was fast-tracked amid concerns imprisoned IS fighters may escape during a Turkish offensive against Syrian Kurdish forces.

Denmark's parliament approved legislation on Thursday that allows people with dual citizenship who fought for the "Islamic State" (IS) group in Syria and Iraq to be stripped of their Danish nationality.

Lawmakers fast-tracked the bill amid concerns that IS fighters imprisoned by Syrian Kurdish forces could escape amid fighting with the Turkish military and its proxy rebel force.

"There is a risk that the Kurdish-controlled IS camps in the border area will collapse, and that foreign fighters with Danish citizenship will seek to return to Denmark," Prime Minister Mette Frederiksen said last week. "These are people who have turned their backs on Denmark and fought with violence against our democracy and freedom. They pose a threat to our security."

The legislation allows the minister for immigration and integration to revoke the Danish citizenship of dual national IS fighters without a trial. Individuals stripped of their citizenship will have four weeks to appeal against the decision.

A majority of parties in parliament backed the bill after it was amended to include a "sunset clause," meaning it would expire in July 2021 unless parliament decided otherwise.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 1969
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #375 : 26.10.2019, 10:28:45 »
Liittyy löyhästi Tanskan maahanmuuttopolitiikkaan, koska jengit ja pizzeriat ja pommit.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006286279.html

Lainaus käyttäjältä: HS 2019-10-26
Kööpenhamina kipinöi jengisodan jäljiltä – kaupungissa 15 räjähdystä vuoden aikana

Lainaus
Poliisin mukaan räjähdykset liittyvät kahden eri rikollisryhmän välisiin erimielisyyksiin. Räjähdysten kohteiksi ovat valikoituneet muun muassa pitseria, thairavintola, verotoimisto ja poliisiasema.

Räjähdyksissä kukaan ei ole kuollut tai vakavasti loukkaantunut. Yksi tuoreimmista tapauksista koettiin Amagerin kaupunginosassa lokakuun puolivälissä, kun käsikranaatti räjähti vesipiippuravintolan ulkopuolella ja aiheutti lieviä loukkaantumisia.

Lainaus
Poliisi teki syyskuussa mittavan vastaiskun, kun Kööpenhaminan poliisi takavarikoi 20. syyskuuta tehdyissä ratsioissa 57 asetta ja suuren määrän ammuksia eri kohteista Fynin saarella.

Lainaus
Aiemmat rikollisten yhteenotot on hoidettu ampuma-asein ja pahoinpitelyin. Räjähdykset ovat uusi taktiikka, joka on tuttu Juutinrauman vastarannalta Ruotsin Malmöstä.

Lainaus
Kööpenhaminan yliopiston kriminologi ja antropologi David Sausdal pitää mahdollisena, että Tanskan rikollispiirit ovat omaksuneet vaikutteita Ruotsista.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 188
 • Liked: 3126
 • Puolinuiva
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #376 : 26.10.2019, 11:04:08 »
Lainaus käyttäjältä: HS 2019-10-26
Kööpenhamina kipinöi jengisodan jäljiltä – kaupungissa 15 räjähdystä vuoden aikana

Tämän äärelle on hyvä pysähtyä hetkeksi. Olemme siis saavuttaneet pisteen, jossa kehitysmaalaiset  pommittavat pohjoismaista pääkaupunkia useammin kuin kerran kuukaudessa.

Tanska on vuosikymmeniä jatkuneella maailmanhalauksella ja moraaliposeerauksella ajanut itsensä sellaiseen kuseen, että nyt jopa uusi punavihreä hallitus painottaa humanitääristen mamujen kotiuttamista kotouttamisen sijaan (lainaus alla). Tämä on tietysti tyhjää sanahelinää, sillä niitä demografisia muutoksia mitä Tanskassa ja Ruotsissa on tapahtunut ei voi perua ilman sisällissotaa ja keskitysleirerejä. Suomi ja Islanti ovat ainoat Pohjoismaat, joilla on vielä toivoa.

https://yle.fi/uutiset/3-10848275
Lainaus
Tiukan maahanmuuttopolitiikan säilyttämisellä vaaleissa kampanjoineiden sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Mette Frederiksen painottaa useista lievennyksistä huolimatta Tanskan noudattavan edelleen tiukkaa linjaa.

– Painopiste on edelleen kotiuttamisessa ja tilapäisyydessä. Kun olet pakolainen ja tulet Tanskaan, voit saada meiltä suojelua, mutta kun rauha on tullut, sinun täytyy palata kotiin, Frederiksen totesi Jyllands-Postenin mukaan.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 922
 • Liked: 5385
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #377 : 30.10.2019, 06:40:08 »
Samassa gaalassa, missä Greta kieltäytyi palkinnosta, jaettiin Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto. Palkinnon sai tanskalainen Jonas Eika.

Eika kritisoi voittopuheessaan voimakkaasti kotimaansa ankaraa maahanmuuttopolitiikkaa.

”Tanskassa rasismi on sekä kulttuurista että oikeudellista. Meillä vallitsee Tanskassa valtionrasismi”, hän sanoi.

Tanska on Pohjoismaista se, joka on politiikallaan kaikista voimakkaimmin pyrkinyt vähentämään turvapaikkamaahanmuuttoa.

Nykypolitiikan muukaan turvapaikanhakijoita ei pyritä kotouttamaan vaan palauttamaan lähtömaihinsa heti kun se on mahdollista. Myös pääministeripuolue sosiaalidemokraatit kannattaa tiukkaa linjaa, jota Tanskassa on ajanut etenkin Tanskan kansanpuolue.

Eika kritisoi tätä Tanskan demareiden linjavalintaa, mutta sanoi kohdistavansa sanansa myös muille Pohjoismaiden pääministereille. He kaikki istuivat yleisössä.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006289872.html"Tuo ei-kotoutus, vaan palautus"-politiikka kuullosta ihan järkevältä.


”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 542
 • Liked: 58654
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #378 : 26.11.2019, 21:51:03 »
^^^^ Tästä uudesta laista olikin tuossa muutama viesti sitten juttua.

https://twitter.com/HommaMedia/status/1199364691438403584


https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/663526f2-aa70-4167-b2f8-b13dbfa74a77 (26.11.2019)

Lainaus
Tanska perui kansalaisuuden kahdelta jihadistilta

Tanskan hallitus sovelsi ensimmäisen kerran uutta lakia ja perui kansalaisuuden kahdelta Isisiin liittyneeltä kaksoiskansalaiseltaan.

Uuden lain mukaan hallituksella on mahdollisuus perua Tanskan kansalaisuus ulkomaisilta taistelijoilta, joilla on kaksoiskansalaisuus. Päätös kansalaisuuden perumisesta voidaan tehdä ilman oikeuden päätöstä ja vaikka henkilöt oleskelisivat ulkomailla.

Uusi laki tuli Tanskassa voimaan lokakuun lopussa.

Maahanmuutto- ja integraatioministeri ei kertonut tarkempia tietoja kyseisistä henkilöistä. Tanskan median mukaan toinen on 25-vuotias mies ja toinen nuori nainen, joilla oli Turkin ja Tanskan kansalaisuus.

Berlinske-päivälehden mukaan oikeus oli määrännyt Kööpenhaminassa eläneen miehen pidätettäväksi poissa olleena vuonna 2016, koska mies oli liittynyt Isisiin. Miehen kerrotaan jättäneen Tanskan 2013 19-vuotiaana.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 542
 • Liked: 58654
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #379 : 04.12.2019, 04:37:28 »
Tanska­n maahanmuutto- ja kotouttamisministeri Mattias Tesfaye otti pois kansalaisuuden jo kolmannelta "kalifaattiin" lähteneeltä ISIS-jihadistilta. Tanskassa tämä onnistuu kaksoiskansalais-islam­istien kohdalla näin helposti.

https://www.friatider.se/tredje-terrorist-fr-ntas-danskt-medborgarskap (2.12.2019)

Lainaus
Tredje IS-terrorist fråntas danskt medborgarskap

Danmark har nu fråntagit medborgarskapet från ännu en islamistisk terrorist. Totalt har tre personer på kort tid förlorat sina danska pass, uppger Berlingske.

Danmarks snabbehandlade lag som gör det möjligt att frånta terrorresenärer danskt medborgarskap fortsätter fungera.

På ett par veckor har redan tre islamister som rest utomlands för att strida förlorat sina pass.

(...)

Idag fråntas den tredje personen sitt danska medborgarskap. Den personens identitet är ännu inte känd.

Enligt den danska lagstiftningen krävs det inte domstolsbeslut för att återkalla medborgarskapen, utan invandringsminister Mattias Tesfaye (S) kan själv göra det. Men medborgarskapet kan bara dras in om terroristen i fråga har dubbla medborgarskap.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 542
 • Liked: 58654
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #380 : 20.12.2019, 20:05:06 »
Tanskassakin alkaa olla väestöllisesti varsin synkkä tilanne pitkään jatkuneen typerän maahanmuuttopolitiikan vuoksi.

Viime vuonna koko maassa jo joka viidennen vastasyntyneen äiti oli joko ensimmäisen tai toisen sukupolven maahanmuuttaja. Lisäksi on tiettyjä kaupunkeja, kuten Ishøj, Vallensbæk, Høje-Taastrup, Brøndby, Albertslund jne. joissa osuus on reippaasti korkeampi eli 40-60 %.

https://www.kansalainen.fi/tanskan-demografia-muutoksessa-jo-joka-viidennen-lapsen-aiti-on-maahanmuuttajataustainen/ (20.12.2019)

Lainaus
Tanskan demografia muutoksessa – jo joka viidennen lapsen äiti on maahanmuuttajataustainen

Tanskan tilastokeskuksen julkaisema raportti osoittaa, että maahanmuuttajataustaisten osuus väestöstä kasvaa nopeasti. Maassa on jo alueita, joissa enemmistö lapsista syntyy maahanmuuttajaäidille.

Tanskalaisessa Ishøj’n kunnassa maahanmuuttajataustaisten osuus väestöstä on kasvanut 40 prosenttiin. Maasta löytyy myös kuntia, joissa maahanmuuttajien osuus on vieläkin suurempi, mutta Ishøj’ssä huomiota herättää lapset. Vastasyntyneistä kahdella kolmesta on maahanmuuttajataustainen äiti, ja äidin tausta on usein Euroopan ulkopuolisissa maissa. Viime vuonna koko maassa jo joka viidennen vastasyntyneen äiti oli joko ensimmäisen tai toisen sukupolven maahanmuuttaja.

Ishøj ei ole kuitenkaan erikoisuus Tanskassa. Tanskan tilastokeskuksen raportti paljastaa, että suuntaus on sama useilla muilla alueilla Tanskassa. Vallensbæk’ssa 58 prosentilla, Høje-Taastrup’ssa 53 prosentilla, Brøndby’ssä 51 prosentilla...

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

valla_valla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 218
 • Liked: 6995
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #381 : 21.12.2019, 15:28:15 »
Kannattaa yrittää ymmärtää sellainen asia, että Tanska ei poikkea Ruotsista oikeastaan mitenkään. No, on siellä tullut poliittisella tasolla jotain muutoksia, mutta mitä tällaisella näpertelyllä on mitään merkitystä kun esimerkiksi Kööpenhamina, Aalborg ja muut isot kylät ovat ihan samanlaisia ghettoja kuin Malmö. Sitäpaitsi Tanska on pieni maa pinta-alansa ja väkimääränsä nähden verrattuna Ruotsiin, joten tuo monikulttuurisuus näkyy paljon selvemmin kuin Ruotsissa. Ruotsissa voi ehkä löytää - ehkä - jotain Norrlandin kyliä, joissa ei ole ehkä ihan samaa tulijoiden paljoutta, mutta kun Tanska on käytännössä yhtä isoa kaupunkia niin ne keharit näkyvät kaikkialla.

Eli tarkoittaa sitä, että jos Suomi olisi vaikkapa vain Uudenmaan kokoinen niin kaikki uussuomalaiset olisivat paljon näkyvämmin populaatiossa kuin nyt, jolloin ne hajaantuvat isoon maahan Vaasaa, Ouluun jne.

Lisäksi Tanskan riesana on Saksa ja Hollanti. Oletteko koskaan matkustaneet Hampurista Tanskaan menevällä junalla? Kannattaa testata. Käytännössä lähes kaikki matkustajat ovat kehareita. Kehareilla on todella hyvät verkostot Saksaan ja Hollantiin ja se näkyy kyllä kaikkialla.

Joten Tanskaa ei pidä missään nimessä pitää jonain edelläkävijänä vaan se pitää listata ihan samaan katastrofialueeseen Ruotsin ja pohjoisen Keski-Euroopan maiden kanssa.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 960
 • Liked: 9490
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #382 : 21.12.2019, 15:45:14 »
Sama juttu Norjassa. Jostain syystä hommaltakin joskus kehutaan Norjaa kuinka se mukamas olisi jokin nuiva maa. Todellisuudessa Norjassa on jo miljoona ulkomaalaistaustaista.

Tietenkin paljon muista Pohjoismaista ja varsinkin Puolasta mutta sitten kymmeniä tuhansia Pakistanista, Irakista, Somaliasta yms.

Norjan väkilukuhan on viimeisen 20v aikana noussut rakettimaisesti. Aiemmin se oli n puoli miljoonaa asukasta pienempi maa kuin Suomi. Kohta se menee Suomen ohi.

valla_valla

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 218
 • Liked: 6995
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #383 : 21.12.2019, 16:00:09 »
^ Totta. Tämä näkyy varsinkin Oslon seudulla todella konkreettisesti. Itse asuin vuosina 2004-2005 Oslon kupeessa Drammenissa eikä siellä silloin ollut mitään keharimäärää. En edes muista olisinko silloin nähnyt kehareita mitenkään erityisesti. Mutta kun reilu 10 vuoden jälkeen 2016 tammikuussa kävin samoilla nurkilla ja viimeksi viime talvena Oslossa niin voi vittu varsinkin Oslon keskusta on aivan täynnä niitä. Se on pahempi kuin Helsinki. Oikeasti Itäkeskus näyttää joltain impivaaralta verrattuna Osloon.

Kannattaa todellakin muistaa, että vaikka Pohjoismaiden välillä on joitakin poikkeuksia lain ja kulttuurin suhteen, niin silti meillä on sama "kulttuuripohja" Pohjoismaiden kesken, eli se loputon hyväntahtoisuus ja ymmärtäminen pakolaisraasuja kohtaan.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 542
 • Liked: 58654
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #384 : 03.01.2020, 20:56:04 »
https://twitter.com/HommaMedia/status/1213168146171023362


https://www.france24.com/en/europe/20200103-video-reporters-one-way-ticket-forced-repatriation-for-denmark-s-syrian-refugees-damascus-safe (3.1.2020)

Lainaus
One-way ticket: Forced repatriation for Denmark's Syrian refugees?

In Denmark, several Syrian families are living in fear of being deported to Syria, where the civil war continues. The Danish government considers Damascus and its region "safe" places and says the refugees must return there. Daham Alasaad followed one such family for this report.

When we met the Salameh family in their flat in Slagelse, 80 kilometres north of the Danish capital Copenhagen, we asked them how they felt. The answer was a flood of tears.

"I'm thinking of committing suicide," said the 48-year-old Syrian father Zaher, while looking at his wife Lina, 45, and three daughters Raneem, 18, Haia, 12, and Celine, 6. He continued in a sad voice: "I escaped from Syria because of war and now I'm in psychological war in Denmark."

(...)

On March 27, Zaher and his family had individual interviews at the Sandholm refugee centre, lasting 12 hours in total. Most of the questions were about details of the family’s life in Damascus. The interrogator told Zaher that Damascus was considered safe to return to. "Damascus is safe? Have you ever been to the detention centres, have you heard of the disappeared people?" Zaher retorted.

(...)

After this new interrogation, the family’s residency permits in Denmark stopped. An official then visited them and offered them money to go back to Syria voluntarily. "He offered me 480,000 Danish kronor (€64,200) to return to Syria and said they would pay me even more for the children’s private schools, medicine and furniture if we rented a flat in Damascus." But Zaher replied: "Even if you give me one billion Danish kronor, I will not return to Syria, I will not return to death."

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 6 246
 • Liked: 23457
 • antikomintern
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #385 : 01.03.2020, 01:50:22 »
Tanskassa on kaikenlaisia hienouksia, kuten vaatimus siitä, että ulkomaalainen saa maan kansalaisuuden vain, jos osoittaa hallitsevansa maan tapakulttuuria ja hyväksyvänsä sen. Maan tapakulttuuriin kuuluu tervehtiminen kättelemällä, mikä pitää kansalaisuudenjakoseremoniassa käytännössä tehdä.

Mies kieltäytyi kättelemästä toista miestä Kööpenhaminan raatihuoneella eli kaupungintalolla pidetyssä juhlallisessa perustuslakiseremoniassa – ei saanut kansalaisuutta. Hyvin yksinkertaista, perin selvää. Ja jollei mies kahden vuoden sisällä hoida asiaa seremoniassa kuntoon, raukeaa myös kansalaisuushakemus. No, eipä maa yhtä (ulkomaalais)miestä kaipaa, harvoin useampaakaan.

https://www.kansalainen.fi/mies-kieltaytyi-kattelemasta-ei-saanut-tanskan-kansalaisuutta/
Lainaus
Mies kieltäytyi kättelemästä – ei saanut Tanskan kansalaisuutta (29.2.2020)

Yli 500 henkilöä sai Tanskan kansalaisuuden tiistaina Kööpenhaminassa. Vain yksi mies kieltäytyi kättelemästä, millä oli seuraamuksia.

(...)

Mies sanoi selkeästi, että hän ei halua kätellä. Kyseessä oli hiljainen protesti. Hän ei huutanut tai kiljunut – eikä media ollut paikalla, Kööpenhaminan kaupunginvaltuutettu Badar Shah sanoo. Sukupuoli ei liity tapahtumaan, sillä molemmat osapuolet olivat miehiä.

Tanskassa joulukuussa 2018 voimaan astunut laki vaatii kättelemään ennenkuin kansalaisuuden voi myöntää. Lain taustalla on tuolloinen maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg.

Tanskassa tervehditään kättelemällä. Se on tässä maassa tapa osoittaa kunnioitusta. Siksi se on osa seremoniaa, Støjberg on sanonut.

(...)

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 922
 • Liked: 5385
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #386 : 30.03.2020, 16:46:15 »
Poliisi pysäytti rutiinikontrollissa sunnuntainvastaisena yönä Tanskassa Århusissa auton, missä matkustajana oli 20-vuotias Jasser Yasser Ibrahim. Vastoin poliisin ohjeita tämä Jasser Yasser nousi autosta ja yski päin kahta poliisia lausuen “corona”. Jasser Yasser pidätettiin siltä seisomalta poliisin väkivaltaisesta vastustamisesta.

Sunnutaina aamupäivällä oikeudenistunnossa hänet tuomittiin neljäksi viikoksi häkkiin. Kun häntä oltiin kuljettamassa oikeudenistunnon jälkeen takaisin kammarille, hän pakeni poliiseilta. Herrasta on tehty etsintäkuulutus.Uutinen ei sinänsä ole maailmaamullistava, vaan se, että tämä Jasser Yasserin etsintäkuulutus valokuvineen ja tarkkoine tuntomerkkeineen (lähi-idästä, tummahko iho) on julkaistu niin poliisin kuin tv2:n web-sivulla ja useassa sanomalehdessä.


Østjyllands Politi har valgt at efterlyse en 20-årig mand fra Aarhus-området, efter det søndag middag lykkedes ham at flygte, da han havde været i retten.

Manden, Jasser Ibrahim, blev anholdt natten til søndag, da en patrulje gennemførte en rutinekontrol af en bil i Aarhus. Ibrahim var passager i bilen, men blev uenig med betjentene, da han imod deres anvisning steg ud af bilen.


Har du set denne mand: Flygtede efter at have hostet politifolk i hovedet
Østjyllands Politi beder om hjælp til at finde 20-årige Jasser Yasser Ibrahim, der søndag formiddag flygtede fra politiet.

Østjyllands Politi har valgt at efterlyse en 20-årig mand fra Aarhus-området, efter det søndag middag lykkedes ham at flygte, da han havde været i retten.

Manden, Jasser Ibrahim, blev anholdt natten til søndag, da en patrulje gennemførte en rutinekontrol af en bil i Aarhus. Ibrahim var passager i bilen, men blev uenig med betjentene, da han imod deres anvisning steg ud af bilen.

Uenighedern førte til, »at han råbte ”corona”, hvorefter han på kort afstand først hostede mod den ene betjents hoved og derefter vendte sig rundt og hostede mod den anden betjent,« oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den 20-årige blev anholdt på stedet og sigtet for vold mod polititjenestemand.

Søndag formiddag blev han fremstillet for retten i Aarhus og varetægtsfængslet i fire uger.

Efterfølgende blev han transporteret til politigården i Aarhus, men ved indgangspartiet lykkedes det ham at flygte.

https://jyllands-posten.dk/aarhus/politiretsvaesen/ECE12044622/har-du-set-denne-mand-flygtede-efter-at-have-hostet-politifolk-i-hovedet/

https://ekstrabladet.dk/112/politijagt-mand-hostede-paa-betjente/8070662

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2020-03-29-anholdt-for-at-hoste-betjente-i-ansigtet-paa-vej-fra-retten-stak-han-af

https://politi.dk/oestjyllands-politi/efterlyste-og-savnede-personer/20aarig-mand-flygtede-efter-han-blev-varetaegtsfaengslet-for-at-raabe-corona-og-hoste/2020/03/29”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Huppupelikaani

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 449
 • Liked: 4211
 • Dirty white boy
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #387 : 04.05.2020, 10:48:54 »
Tanska palauttaa enemmän tp-hakijoita kuin ottaa vastaan ensimmäisen kerran sitten vuoden 2011. Hieno maa, ties monennenko kerran. Jopa kaikkein hädänalaisimpia, eli somaleita, syyrialaisia ja irakilaisia häipyy enemmän kuin saapuu. Milloin hölmölässä? Alkaa pikku hiljaa argumentit loppua nykyisen politiikan jatkamiseksi.

Lainaus
Tanskasta poistui viime vuonna enemmän turvapaikanhakijoita kuin uusia tuli tilalle. Integraatiosta vastaavan ministeriön tekemän analyysin mukaan Tanskasta poistuneita oli viime vuonna noin 730 enemmän kuin Tanskaan saapuneita.

———

Ministeriön analyysissä käytiin läpi turvapaikanhakijoiden ja perheenyhdistämisen kautta Tanskaan saapuneiden tilannetta. Somalian, Syyrian, Irakin ja Bosnia-Hertsegovinan kansalaisia palaa nyt kotimaihinsa enemmän kuin heitä saapuu Tanskaan.

———

Tanskan tavoitteena on, että turvapaikanhakijat eivät jäisi maahan pysyvästi, vaan palaisivat kotimaahansa heti tilanteen salliessa. Tanskassa esimerkiksi maksetaan vapaaehtoisesti poistuville korvaus.

———
https://yle.fi/uutiset/3-11333900
Poikaseni, kunpa tietäisit, miten häikäilemättömästi tätä maailmaa hallitaan.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 506
 • Liked: 19274
 • Blues for Allah
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #388 : 04.05.2020, 11:09:38 »
^En usko, että ne kotimaihinsa ovat palanneet vaan sellaiseen maahan, jossa on parempi sosiaaliturva ja "perheen"yhdistämissäännökset.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 012
 • Liked: 1969
Vs: 2015-10-09 Tanskan maahanmuuttopolitiikka (yhdistetty)
« Vastaus #389 : 05.08.2020, 18:51:01 »
Jyllands-Posten 2020-08-03: Importen af muslimske migranter er en kronisk fiasko

Lainaus
Anthropologists, atomic physicists, archaeologists, biomedicines, civil engineers, computer scientists, business economists, ethnologists, installers, IT geniuses, pharmacists, philosophers, doctors, literati, chemists, quantum mechanics, laboratory technicians, mathematicians, mechanical engineers, software, dentists, multimedia scientists, performance, theater studies, film studies, political science, etc.

So valuable and well-qualified were they allegedly, the 21,000 Syrians who trotted cheerfully up the E45 and E47 motorways five years ago, without the bourgeois government and Minister of Justice Søren Pind doing anything to stop them: a wandering intelligentsia.

...

Now, however, it turns out that almost 40 percent of the Syrians have received Danish lessons at the same level as those given to illiterates.

It also turns out that only every other man and fewer than every fifth woman is in work today, and that the rest live on public welfare in the royal Danish welfare state, which like the Swedish, Norwegian, German and Belgian is open to most from the outside, if only they could get the left and the media to shut them in.

...

I wish more people had listened to the warnings back then. The surprised can not claim that they were not warned. They deliberately chose to overhear them and demean them. As usual.

...

And then the Minister of Foreign Affairs and Integration Mattias Tesfaye comes today and calls the history of the Syrians in Denmark a failure. In that he is right, but he can thank all his predecessors, red and blue, for having made the importation of Muslim immigrants a chronic failure. A failure that we happily inflict on ourselves completely voluntarily year after year.

Understand who can. I can not.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Tagit: tanska