Kirjoittaja Aihe: 2015-10-12 Poliisi etsii alle kuuden euron pizzoja – Ilmoita poliisille!  (Luettu 24241 kertaa)

JT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 415
 • Liked: 9555
 • Sameiden vesien sukeltaja
En löytänyt tälle parempaa ketjua - saa siirtää:

”Pit­se­ria­ma­fia­ju­tun” epäilty tut­kin­ta­van­keu­des­ta: Hävittäkää kir­jan­pi­toai­neis­to

Oulun seudulla toimivien tiettyjen ulkomaalaistaustaisten pitseriayrittäjien epäillään syyllistyneen laajalti harmaan talouden harjoittamiseen.

Keskusrikospoliisi on saamassa valmiiksi tutkinnan laajasta rikoskokonaisuudesta, jossa se epäilee turkkilaistaustaisen pitseriayrittäjäsuvun jäseniä erilaisista talousrikoksista vuosina 2010–2014. Rikosepäilyt kohdistuvat kuuteen eri yritykseen, joista osa sijaitsee Oulun seudulla.

Limingantullissa tapahtui heinäkuussa niin sanottuun "pitseriamafiaan" liittyvä välienselvittely, jossa lyötiin pesäpallomailalla, ammuttiin käsiaseella ja ajettiin autolla päälle.

Keskusrikospoliisi epäilee muun muassa sitä, että yritysten varoja on käytetty epäiltyjen henkilökohtaisiin menoihin.

– Firman rahoilla on maksettu omia kuluja aina vaipoista henkilökohtaisiin hygieniavälineisiin, tapauksen tutkinnanjohtaja, KRP:n rikoskomisario Ari Kouva kuvailee.

KRP uskoo, että yritysten kirjanpitoon on viety tekaistuja kuitteja jopa yli puolen miljoonan euron edestä yhden tilikauden aikana. Kuitteja on tehtailtu muun muassa tähän tarkoitukseen varta vasten hankitulla kassakoneella.

Osa kertyneestä kirjanpitoaineistosta on hävitetty tai yritetty hävittää. Kouva kertoo, että vielä poliisitutkinnan aikanakin yksi vangittuna olleista epäillyistä yritti saada sukulaisensa tuhoamaan todisteita.

– Hän yritti viestittää heille, että hakekaa kirjanpitoaineisto ja hävittäkää se johonkin monttuun.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/pitseriamafiajutun-epailty-tutkintavankeudesta-havittakaa-kirjanpitoaineisto/710125/
Kun hollitupalaiset päästää salin puolelle, ne eivät siitä hienostu, vaan muuttavat salin hollituvaksi.
-Kari Suomalainen

Ei ehkä ole liioiteltua sanoa, että turvapaikanhakijat ovat parasta, mitä Suomelle on tapahtunut sataan vuoteen.
- Mirja Niemitalo ("Hyvyyden aalto pyyhkäisi yli Suomen", Kaleva, 2.10.2015)

Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 624
 • Liked: 10673
 • Arvo Pohja
Minusta hyvä pizza maksaa vähintään 8,8 euroa.

I see what you did there. ;D
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8963
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Lainaus
News From Elsewhere
Finland: Police ask for tip-offs on cheap pizzas

Police in Finland are asking the public to report establishments offering cheap pizzas, as part of efforts to root out tax-dodgers.

[...]

Finns commenting on social media have reacted to the campaign with a mixture of bemusement and disbelief. "This pizza-receipt hunting is ridiculous," writes one user on the Economic Crime Investigators' Facebook page. "Shouldn't they concentrate those limited police investigative resources where real problems are?"

http://www.bbc.com/news/blogs-news-from-elsewhere-34515639

Viimeksi Suomi-kuva kirkastui maailmalla KKK-miehen heiluttaessa lippua. Nyt Suomi-kuvaa pääsi kirkastamaan joku virka-asuinen pelle.

Jos se ei ole vielä tullut maailmalla selväksi, on Suomi yhä itä-Saksan perinteitä noudattava korruptoitunut sosialismi; täällä pizzaakaan voi paistaa ilman virastojen leimojen lyöjien lahjomista. Itärajan takanakin on kotimaahan verrattuna rehelliset ja asialliset poliisit. KKK-mies onnistui tempauksellaan pelottelemaan parin tuhannen irakilaisen keskeyttämään matkansa Suomeen sosiaaliturvaa nauttimaan; poliisin tempauksen johdosta yksikään maailmalle haluava britti ei muuta Suomeen -- eikä tule edes käymään --. On se sellainen poliisi.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 527
 • Liked: 8480
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Sopii varmasti tähän ketjuun. Poliisi jahtaa kuuden euron pizzoja, mutta:
Lainaus
Liechtensteinin veronkiertojuttu muuttunut farssiksi – päätös tutkinnan lopettamisesta herättää kysymyksiä

Helsingin poliisissa on lopetettu virkarikostutkinta, jossa verohallinnon johtoa epäiltiin virkarikoksista niin sanotun Liechtensteinin veronkiertojutun hoitamisessa. Jutussa verottajalle paljastui parikymmentä suomalaista, jotka olivat piilottaneet verottajalta noin 1–10 miljoonan sijoitukset.

Tiedot tulivat Suomeen kansainvälisen yhteistyön kautta Liechtensteinin ruhtinassuvun omistaman LGT-pankin tietovuodon seurauksena vuosien 2008–2009 vaihteessa. Kaikki paljastuneet veronkiertäjät välttivät rikosvastuun ja saivat rangaistuksekseen vain tavanomaista lievemmät veronkorotukset.

Tuoreessa päätöksessä todetaan, ettei verohallinnon virkamiehiä ole syytä epäillä rikoksesta, vaikka verohallinto kokonaisuutena toimikin lainvastaisesti päästäessään parikymmentä veronkiertäjää vastuusta omia ohjeitaankin matalammilla veronkorotuksilla.

Monisivuisessa päätöksessä selostetaan laveasti eri viranomaisten roolia tapauksen hoidossa. Vaikka asiaa ei suoraan sanota, on ilmeisenä tarkoituksena osoittaa, ettei verohallinto suinkaan ole ainoa viranomainen, joka ei ole ollut erityisen innokas pöyhimään veronkierrosta narahtaneiden talousvaikuttajien rötöksiä.

Esitutkintapäätös siis toteaa, että verohallintoa ei ole syytä epäillä rikoksesta. Samalla se herättää koko joukon uusia kysymyksiä, kun farssiksi muuttuneen veronkiertojutun käsikirjoituksesta paljastuu uusia juonenkäänteitä.

Poliisilla oli tietoa

Poliisin rooli Liechtenstein-jutussa joutuu esitutkintapäätöksen myötä uuteen valoon. Päätöksestä käy ilmi, että keskusrikospoliisilla on ollut tiedossaan kaikkien narahtaneiden veronkiertäjien nimet. Verottaja toimitti nimilistan KRP:n tiedusteluosastolle saadakseen lisätietoja kiinnijääneistä ja heidän yrityksistään.

KRP ei aloittanut esitutkintaa yhdestäkään tapauksesta oma-aloitteisesti. Verohallinto teki ainoastaan yhden rikosilmoituksen, joka päätyi KRP:n rikostarkastaja Erkki Rossille. Hän teki asiassa tutkimattajättämispäätöksen vuonna 2011.

Tutkintapyyntö virkarikoksista

Eriskummallinen on myös esitutkintapäätöksen kertomus verohallinnon johtoon kohdistuneesta virkarikostutkinnasta. Senkin teki sivullinen kansalainen, joka ei kuitenkaan ole sama henkilö kuin vuonna 2012 ilmoitukset tehnyt professori. Tälläkin kertaa tutkintapyynnön tekijällä voi olettaa kuitenkin olleen hyvä käsitys viranomaisten velvollisuuksista, sillä hän on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori.

Tohtori oli apulaisoikeusasiamiehen päätöksen perusteella tehnyt tammikuussa 2015 tutkintapyynnön useampaankin osoitteeseen. Muun muassa poliisihallitukselle ja Helsingin poliisille tulleessa tutkintapyynnössä pyydettiin selvittämään, onko joku verohallinnossa syyllistynyt virkarikokseen, kun apulaisoikeusasiamies on todennut verohallinnon menetelleen lainvastaisesti.

Samaan aikaan tammikuussa Helsingin poliisin rikoskomisario Kari Lintilä oli ollut oma-aloitteisesti yhteydessä apulaisoikeusasiamieheen ja pohtinut, pitäisikö asiassa aloittaa virkarikostutkinta. Helmikuun  alussa asia ratkesi, kun hän sai tutkittavakseen tohtorin tekemän tutkintapyynnön.
Tutkinta yritettiin lopettaa

Kesäkuussa kuului kuitenkin kummia, kun tutkintapyynnöt tehnyt tohtori kertoi saaneensa poliisihallituksen poliisitarkastaja Tarmo Lamminaholta tiedon, että juttu on niin sanottuna sekalaisilmoituksena Helsingin poliisilla, ja sen tutkinnanjohtajana on komisario Toni Uusikivi.

Tohtori oli ollut yhteydessä tutkinnanjohtaja Lintilään ihmetellen, miksi sama asia on kahdella eri tutkinnanjohtajalla – toisella rikosilmoituksena ja toisella sekalaisilmoituksena. Lintilä oli ottanut selvää, että asia oli ollut Uusikivellä tutkittavana tammikuusta lähtien. Uusikivi oli  lopettanut tutkinnan päätöksellä, jonka mukaan asiassa ei ollut syytä epäillä rikosta. Tutkinta oli puolen vuoden jälkeen lopetettu samana päivänä, jolloin Lamminaho oli ollut yhteydessä tutkintapyynnön tehneeseen tohtoriin. Puuttuiko poliisihallitus tutkintaan?

Lintilä kuitenkin jatkoi omaa tutkintaansa ja Uusikivi perui päätöksensä heti kesäkuussa. Maanantaina 14.12.2015 Lintilä teki lopulta päätöksen, jossa kaiken edellä kerrotun ohella todettiin, ettei verohallinnon edustajia ole syytä epäillä rikoksesta.

Julkisuudessa ei aiemmin ole ollut esitutkintapäätökseen koottua tietoa siitä, miten moni viranomainen on asian käsittelyyn osallistunut. Suomen historian merkittävin yksityishenkilöiden veronkiertojuttu kuivui kuitenkin käsittämättömällä tavalla kokoon.

Jo vuosien ajan niin valtiovarainministeriön, valtakunnansyyttäjänviraston, keskusrikospoliisin, Helsingin poliisin kuin näitä kaikkia valvovan Eduskunnan oikeusasiamiehen kanslian viranomaiset ovat tienneet, mistä jutussa on kyse.

Viimeiset syyteoikeudet törkeistä veropetoksista vanhenivat tiettävästi vasta viime kuun alussa.


Miksi yhtäkään rikostutkintaa ei aloitettu?
http://seura.fi/puheenaihe/ajankohtaista/liechtenstein-veronkiertojuttu-muuttunut-farssiksi-tutkinnan-lopettaminen-herattaa-joukon-uusia-kysymyksia/?shared=303852-463a6f3c-500&utm_content=bufferc06a6&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

Poliisilla ilmeisesti resurssipulaa tai sitten osui liian lähelle tutkinta.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 332
 • Liked: 20492
Pitseriayrittäjä sai tuomion törkeästä veropetoksesta – puolusti aiemmin halpoja pitsoja julkisuudessa
http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005234450.html

Lainaus
Mies puolusti poliisin harmaan talouden vastaisen kampanjan aikana halpojen pitsojen myymistä julkisuudessa, vaikka häntä epäiltiin samaan aikaan rikoksista.
...
JULKISUUDESSA edullisia pitsoja puolustanut yrittäjä on saanut ehdollisen vankeustuomion törkeästä veropetoksesta ja törkeästä kirjanpitorikoksesta Espoon käräjäoikeudessa.

Pääkaupunkiseudulla sijaitseva pitseria myi ruokaa ohi kassan ja jätti merkitsemättä myyntiä kirjanpitoon. Syytetty vältti laittomalla toiminnallaan veroja yhteensä noin 37 000 euroa.

Hän syyllistyi törkeään veropetokseen vuosina 2012–2015 ja törkeään kirjanpitorikokseen vuosina 2012–2014.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Elemosina

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 605
 • Liked: 12234
 • old wave feminist
^Iltalehti kertoo nimenkin.
Lainaus
Yrittäjä puolusti kuuden euron pizzoja julkisuudessa - tuomittiin nyt törkeästä veropetoksesta
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706022200177633_u0.shtml
Avoimilla rajoilla tuhottiin avoin yhteiskunta
EU-turistien CV http://hommaforum.org/index.php/topic,6906.msg1324730.html#msg1324730

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 617
 • Liked: 22039
 • Blues for Allah
^Iltalehti kertoo nimenkin.
Lainaus
Yrittäjä puolusti kuuden euron pizzoja julkisuudessa - tuomittiin nyt törkeästä veropetoksesta
http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706022200177633_u0.shtml
Mitä helvetin hyötyä on kertoa siitä nimestä? Samat jätkät vaihtaa pizzeriaa päittäin uusilla nimillä(henkilöllisyyksilla) naapurimaasta ja homma jatkuu.
Tulee taas uusi yrittäjä kaupunkiin. Suvakkilehdistö lyö ilmaisella mainonnalla markkinat tappiin ja homma jatkuu kymmenettä kertaa verojen maksamattomuuteen.
Ukot häipyy maasta, kuten El Chibibi, mutta klaani jatkaa samaa paskaa vuosikymmenistä toiseen, täällä muslimien veroparatiisissa.
« Viimeksi muokattu: 02.06.2017, 16:47:02 kirjoittanut Faidros. »
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 26 617
 • Liked: 22039
 • Blues for Allah
Kuuden euron pizza ei oo enää mitään, neljän euron lätystäkin jää kuulemma euro vielä yrittäjälle! :facepalm:

https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4271575

Onko tässä Helsingin halvin pizza? – 3,99 euron "Americana" löi ällikällä
Ravintolat: Pizzaa myydään Kontulassa neljällä eurolla. Ovi käy tiuhaan.

 
Valkosipulilla maustetut kinkku-aurajuusto-ananas sekä kebab-paprika-tomaatti -pizzat Kontulan ostarilla. AAPO SIIPPAINEN
Kaisa Paastela
Kaisa Paastela
 
– Mielettömän hyvää! huudahtaa Kirsi Lehto parin ensimmäisen suupalan jälkeen ravintola Iskan Foodissa Kontulan ostarilla.

Lehto, 60, on saanut eteensä kinkku-herkkusieni-tuplajuustopizzan valkosipulilla höystettynä, jonka hän jakaa entisen puolisonsa ja nykyisen parhaan ystävänsä Klaus Lehdon, 65, kanssa.

Lätty on hyvin suurella todennäköisyydellä koko Helsingin halvin, 3,99 euroa, johon kuuluu myös juoma. Tai periaatteessa kyse on tarjouksesta, mutta se on voimassa joka päivä aamusta kello 21 tai 22 asti – riippuen kumpaa mainosplakaattia ulkona uskoo.

Vaikka pöytään istahdettuaan Lehto on juuri kertonut, ettei oikeastaan kauheasti pidä pizzasta, nyt on toinen ääni kellossa.

– Hyvä hinta–laatu-suhde, arvioi kokkina työskennellyt Kirsi Klausin nyökytellessä vieressä.

 
Kannelmäessä asuva Klaus Lehto, 65, ja Kontulaan takaisin muuttanut Kirsi Lehto, 60, kehuivat Iskan Foodin edullista pizzaa. AAPO SIIPPAINEN
AINAKAAN HINNALLA ei Iskanin pizzaa siis ole helppo lyödä laudalta. Kilpailijaa ei nouse esimerkiksi Kurvista, jossa halvimmat pizzat myydään noin kuudella eurolla.

Kontulan ostoskeskuksessakin Iskan peittoaa täpärästi viereisen ravintola Shawarman tarjouksen, niin ikään 3,99 euroa, mutta ilman juomaa.

Kuinka 3,99 euron pizzalla voi maksaa palkan, vuokran ja verot? – näin ravintolan yrittäjä perustelee

Ylipäätään ravintoloita on Kontulassa nyt pitkälti yli 10 ja vaikka osa haluaa jo selvästi profiloitua laadulla, myös hintakisa on tiukkaa: leikkeen saa kympillä, kebabin vitosella.

 
Kuitti tulee mukaan ostoksesta. KAISA PAASTELA
OVISTA lappaa sisään väkeä. Lapsia, jotka ehkä ovat saaneet vanhemmiltaan ruokarahan, nuoria opiskelijoita, työikäisiä, kantasuomalaisia, maahanmuuttajataustaisia... Niin noutoruoan hakijoita kuin ravintolan muutamassa pöydässä syöjiä.

Suosituin tuote näyttäisi olevan juuri neljän euron pizza kolmella vapaavalintaisella täytteellä.

Pakkohan se on maistaa. Tilaan Suomen yleisimmän kombon kinkku-aurajuusto-ananaksen, joten usein Americana-nimelläkin kutsutaan.

Pizza on kookas ja varsin maukas.

– Yllättävän hyvä, kommentoi kebab-paprika-tomaatti-yhdistelmän tilannut kollega Aapo Siippainen.

"Haluan sen fakiirin nähdä, joka Suomessa taikoo pizzan raaka-aineet hieman yli eurolla" – Maran Veli-Matti Aittoniemi kummastelee ostariravintolan laskelmaa

Toteamme, että nämä luomukset pärjäävät moitteitta omassa peruskebab-pizzeria-kategoriassaan.

– Tästä voisi sen 8–10 euroakin ilman miettimistä maksaa, Siippainen huomauttaa.

Saatuani puolet syötyä olen jo onnellisesti unohtanut, että olen joskus pulittanut lähemmäs 20 euroa mustaksi kärähtäneestä artesaanipizzasta.

 
Ravintoloiden hintakilpailu Kontulassa on kovaa. AAPO SIIPPAINEN
PIZZASTA saa kuitin ja ravintolaa pyörittävän, pari vuotta sitten perustetun yrityksen taloustiedoista ei nopealla silmäyksellä löydy huomautettavaa. Yrityksen liikevaihdosta ei tietoa ollut saatavilla.

Kirsi Lehdon mielestä Kontulasta puhutaan liian usen negatiiviseen sävyyn. Lehto on hiljattain löytänyt alueelta asunnon ja tituleeraa itseään paluumuuttajaksi. Hän on jo päättänyt tulla lähipizzeriaansa uudelleen ja aikoo vinkata siitä myös Myllypurossa asuvalle siskolleen.

Halpapizzakohu

Poliisi pyysi ilmiantoja

Moni muistaa takavuosilta, kun poliisi pyysi kansalaisia ilmiantamaan ”alle 6 euron pizzat”, etenkin ne joista ei saa kuittia. Kyseessä oli poliisin harmaan talouden torjuntaan keskittynyt kampanja, joka alkoi syksyllä 2015. Vuonna 2016 Yle kertoi, että kymmenet yhteydenotot poliisin eivät kuitenkaan johtaneet verovilpillisten pizzerioiden löytymiseen, eikä rikosilmoituksia kirjattu.

Sen sijaan vuonna 2017 Iltalehti uutisoi, että aiemmin julkisuudessa 6 euron pizzoja puolustanut yrittäjä oli saanut käräjäoikeudessa tuomion muun muassa törkeästä veropetoksesta.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 709
 • Liked: 6602
 • Kivapuhe sallittu!
Lainaus
Kuuden euron pizza ei oo enää mitään, neljän euron lätystäkin jää kuulemma euro vielä yrittäjälle!

No, ihan normiprosentti tuo 25% kaiken vaivannäön jälkeen. Moni ei-yrittäjä saattaa hämmästyä siitä, että yrittäjälle jää tavallisessa pikkukaupassa kaiken vaivannäön jälkeen noin 10-30% omaa katetta kaikkien verojen ja maksujen jälkeen. Siitä sitten maksetaan verot, kun se siirtyy omaan taskuun...

Muutenkin kun ei tiedä firman asioista, niin ei paljoa osaa sanoa kannattavuudesta. Mikä on vuokra, sähköt, materiaalit, muut kulut vaikuttavat niin paljon kannattavuuteen, ettei ilman kirjanpitoa voi tuosta tietää. Ahkeralla työllä saattaa saada kohtalaisen palkan ja pitämällä yrittäjän eläkemaksut minimissä eli noin 130 eurossa per kuukausi.

Sitten taas monissa etnisissä paikoissa on ollut jos jonkinlaista luovaa kirjanpitoa eli on ollut vaikka kaksi tai useampi kassakone eli kuitin on saanut, mutta ainoastaan yksi kassakone on ollut se verottajalle ilmoitettu.

Sitten lisäksi se, että jos kyse on "pakolaisesta" saa yrittäjänä ALVvapautuksen eli ei tarvitse ALVia maksaa. Tosin ruokapisneksessä tästä ei ole etua, pikemmin haittaa. Alalla on todennäköisesti ihan rehellisiä ja ahkeria ihmisiä, jotka tekevät tuplasti normipäivää pitempiä työaikoja, jotta saavat itselleen toimeentulon. Sitten on niitä, jotka kusettaisivat systeemiä omassa kotimaassaankin.

Tietyssä mielessä taloudellinen aktiivisuus kuitenkin kasvattaa taloutta, mutta tapahtuuko se toisten yrittäjien kustannuksella on sitten se oikea kysymys?
“Everything woke turns to shit” - Donald J. Trump

Tagit: