Kirjoittaja Aihe: Sananvapaus Suomessa  (Luettu 12324 kertaa)

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 587
 • Liked: 13371
 • The only way to fight hate is with even more hate
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #60 : 20.04.2021, 17:05:51 »
Tyyppi on oivaltanut asian jota hänet on sankoin joukoin äänestetty ajamaan.
Lainaus
KK 249/2021 vp

Eduskunnan puhemiehelle

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) on Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, jonka lakisääteisiin tehtäviin kuuluvat elokuvien ja televisio- ja radio-ohjelmien säilyttäminen sekä niihin liittyvä tutkimus, kuvaohjelmien tarjoamisen valvonta ja mediakasvatuksen edistäminen. KAVIn Mediakasvatus- ja kuvaohjelmakeskus (MEKU) on vastuussa kuvaohjelmien tarjoamisen valvonnasta, eli se kouluttaa kuvaohjelmaluokittelijoita ja valvoo heidän toimintaansa. Lisäksi MEKU valvoo kuvaohjelmien tarjoamista.

Kuvaohjelmalaki (710/2011) sisältää ikärajojen merkitsemisen ja valvonnan periaatteet, joiden tarkoitus on suojella lapsia kuvaohjelmien eli esimerkiksi elokuvien, televisio-ohjelmien ja pelien haitallisilta vaikutuksilta. Haitallisen sisällön, kuten väkivallan, seksuaalista tai ahdistusta aiheuttavan sisällön ja päihteiden käytön, näkeminen voi tutkimusten mukaan aiheuttaa lapselle esimerkiksi nukahtamisvaikeuksia, painajaisia ja pelkoja tai lisätä lapsen levottomuutta tai aggressiivisuutta.

European Audiovisual Observatoryn (EAO) mukaan Suomessa on yli 2,5 miljoonaa suoratoistopalveluiden käyttäjää. Eniten käyttäjiä on EAO:n mukaan Yhdysvaltalaisella Netflixillä. Ulkomaisten suoratoistopalveluiden kautta tarjottavat kuvaohjelmat eivät kuitenkaan kuulu kuvaohjelmalain soveltamisalaan ja KAVIn valvonnan piiriin, vaan ulkomaiset suoratoistopalvelut noudattavat sen maan lainsäädäntöä, jonne ne ovat rekisteröityneet.

Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:

Onko hallituksella keinoja varmistaa, etteivät Suomessa suoratoistopalvelujen kautta tarjottavat ohjelmat sisällä lapsille haitallista sisältöä?

Helsingissä 20.4.2021
Pirkka-Pekka Petelius virh
Suht iso periaatteellinen kysymys. Jos vastaukseksi tulee edes vihjaus siitä että keinoja pohditaan niin huh, huh.

"Ihmisten välineellistäminen poliittisten tarkoitusperien edistämiseksi on jyrkästi tuomittavaa": Sisäministeri Ohisalo (virh.) 1.9.2021

AcastusKolya

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 881
 • Liked: 1762
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #61 : 20.04.2021, 17:14:52 »
Muutama kuva Maarit Niiniluodon kirjasta Karin ääni. Määrääköhän Raijuli tämän kirjan roviolle...
Pesunkestävä militaristivaskisti.

K. Martel

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 312
 • Liked: 575
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #62 : 13.05.2021, 19:08:34 »
Lainaus

Mielenosoitus järjestettiin Suomen Tallinnan-suurlähetystön edessä.

Konservatiivinen ”Sihtasutus Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks” (Perheen ja traditioiden suojelemissäätiö) eli SAPTK järjesti mielenosoituksen entisen sisäministerin, kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd.) tueksi Tallinnassa Suomen Viron-suurlähetystön edessä osoitteessa Kohtu 4, kertoo Postimees. Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on nostanut Päivi Räsästä vastaan kolme syytettä kansanryhmää vastaan kiihottamisessa.

Mielenosoittajien viron- ja suomenkielisissä kylteissä luki ”Onko Suomesta tullut ideologinen diktatuuri?”, ”Rouva valtakunnansyyttäjä Toiviainen, lopettakaa kristittyjen vainoaminen” ja ”Onko kristillinen avioliittoetiikka Suomessa kriminalisoitu?”.

-Päivi Räsästä vastaan aloitetulla oikeusprosessilla on selvä laajempi viesti koko yhteiskunnalle: jos et hyväksy vallitsevaa ideologiaa, jos et halua joutua valtiollisen repressiokoneiston hammasrattaisiin, pidä suusi kiinni, sanoi SAPTKin johtaja Varro Vooglaid.

Vooglaid myös korosti, että mielenilmauksen tarkoitus on myös kertoa Viron yhteiskunnalle siitä, kuinka vakavaan vaaraan sananvapaus Virossa joutuisi, jos ns. vihapuheen kieltävä laki säädettäisiin maassa. Neuvostomiehityksen jälkeen sananvapautta on pidetty Virossa ehdottoman pyhänä periaatteena, eikä maassa ole tähän mennessä ollut kansanryhmää vastaan kiihottamisesta rankaisevaa lakia. Euroopan Unioni on vaatinut Viroa säätämään tällaisen lain, jonka puuttumisen takia Viroa uhkaa eurokomission sakko.

Mielenosoitukseen osallistui myös Viron konservatiivisen kansanpuolueen (EKRE) kansanedustajia, kuten Anti Poolamets ja Monika Helme.
Virossa mielenosoitus Päivi Räsäsen tueksi

(Ateisti, mutta pitäisi se sananvapaus olla kristityilläkin jopa EU:ssa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 681
 • Liked: 94556
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #63 : 29.05.2021, 10:57:51 »
Suomalainen sananvapausjärjestö varjelisi sananvapautta rajoittamalla sananvapautta.

Lainaus
Sananvapauden varjelu vaatii Suomelta tehokkaampia toimia

Lainsäädännön uudistamisen ohella on kiinnitettävä huomiota poliisin ja syyttäjien resursseihin. Myös sanan­vapaus­komissiosta voisi olla apua.

KESKUSTELUKULTTUURIN tulehtunut ilmapiiri, vihapuhe ja maalittaminen ovat huolestuttaneet Suomessa monia presidenttiä myöten. Naton Stratcom-tutkimuskeskuksen raportti nosti esille hallitukseen kohdistuneen verkkovihan. Ylen viime vuonna teettämässä tutkimuksessa neljännes vastaajista pelkäsi omien yhteiskunnallisten näkemysten kertomista muiden ihmisten mahdollisten reaktioiden vuoksi.

Myös käsitykset sananvapauden rajoista eroavat toisistaan paljon, ja se tulee keskustelussa usein esiin. Sananvapauden rajat muuttuvat yhteiskunnan kehittyessä ja ihmisten näkemysten muuttuessa. On tärkeää käydä keskustelua sananvapaudesta, mutta keskustelun pitäisi olla rakentavaa.

On vaarana, että sananvapauden rajat määrittyvät vallalla olevan polarisoituneen, reaktiivisen ja äänekkäimpien toimijoiden hallitseman keskustelun kautta. Mitä kauemmin keskustelukulttuurin tila on huono, sen vaikeampaa sen muuttaminen on. Kuten monet ovat varoittaneet, vihapuheesta voi tulla ”uusi normaali”.

[...]

EU-komissio antoi helmikuussa Suomelle muistutuksen siitä, että säännös väkivaltaan yllyttämistä koskevasta vihapuheesta on pantu virheellisellä tavalla täytäntöön. Suomessa ei ole kriminalisoitu vihapuhetta, joka kohdistuu rodun, ihonvärin, uskonnon, syntyperän taikka kansallisen tai etnisen alku­perän mukaan määräytyvän ihmis­ryhmän yksittäiseen jäseneen. Suomessa ei ole komission mukaan myöskään varmistettu, että rasismiin ja muukalaisvihaan liittyviä rikoksia voidaan tutkia ja niistä voidaan nostaa syytteet ilman uhrin tekemää ilmoitusta tai syytöstä. Komissio kiinnitti huomiota siihenkin, ettei Suomessa ole kriminalisoitu vihapuheen erityisten muotojen eli kansainvälisten rikosten ja holokaustin julkista puolustelua, kieltämistä tai törkeää vähättelyä.

TOISAALTA Suomen pitäisi soveltaa nykyistä lainsäädäntöään johdon­mukaisesti ja tehokkaasti. Poliisi ja syyttäjät tarvitsevat enemmän resursseja, koulutusta ja ohjeistusta.

Hyvin pieni osa ilmoitetuista viharikoksista johtaa syytteeseen, ja harvoista tapauksista edes ilmoitetaan poliisille. Oikeusministeriön vuonna 2016 julkaiseman raportin mukaan vain 21 prosenttia häirintää tai vihapuhetta kokeneista oli ilmoittanut siitä.

NORJASSA hallitus asetti viime vuonna sanan­vapaus­komission, jonka loppuraportti valmistuu ensi vuonna. Komissio arvioi sananvapauden tilaa yhteiskunnassa sekä siihen vaikuttavia sosiaalisia, teknologisia, oikeudellisia ja taloudellisia tekijöitä.

Samankaltainen elin voisi auttaa parantamaan keskustelukulttuuria myös Suomessa. Sanan­vapaus­komission työ voisi havainnollistaa, miten sananvapaus liittyy jokapäiväiseen elämäämme ja miksi sitä pitää varjella. Esimerkiksi toimittajien häirintä koskee meitä kaikkia, koska se heikentää lehdistönvapautta ja sen kautta kansalaisten oikeutta saada luotettavaa ja totuudenmukaista tietoa yhteiskunnallisesti merkittävistä asioista.

ÄÄRITAPAUKSET ja provosoivat lausunnot saavat nykyisin suurimman huomion, mutta keskustelu sananvapaudesta kuuluu jokaiselle. Sananvapaus ja siihen liittyvä oikeus vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä muilta on turvattu perustuslaissa.

Sananvapauskeskustelussa pitäisi muistaa myös ryhmät, jotka eivät nyt nouse juurikaan esiin. Muun muassa lasten ja nuorten, kehitysvammaisten sekä ikäihmisten sananvapauteen pitäisi kiinnittää nykyistä enemmän huomiota.

Joy Hyvärinen

Kirjoittaja on Suomen Penin johtokunnan jäsen.
Helsingin Sanomat 29.5.2021

Lainaus käyttäjältä: Joy Hyvärinen, Suomen Pen
EU-komissio antoi helmikuussa Suomelle muistutuksen siitä, että säännös väkivaltaan yllyttämistä koskevasta vihapuheesta on pantu virheellisellä tavalla täytäntöön. (..) Komissio kiinnitti huomiota siihenkin, ettei Suomessa ole kriminalisoitu vihapuheen erityisten muotojen eli kansainvälisten rikosten ja holokaustin julkista puolustelua, kieltämistä tai törkeää vähättelyä.

Asia on ollut tähän asti jäsenmaiden omassa harkinnassa, kuten pitääkin.

On huolestuttavaa, että EU on ryhtynyt painostamaan jäsenmaita ja sananvapauden mahdollistajia monella rintamalla sananvapauden rajoittamiseksi. Kehityksen luulisi huolestuttavan erityisesti länsimaisia sananvapausjärjestöjä, mutta niilläpä onkin kansandemokraattinen suhtautuminen sananvapauteen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 970
 • Liked: 10259
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #64 : 29.05.2021, 14:09:41 »
^ Kun on viime aikoina tullut lueskeltua aika paljon mm. yhden todellisen sananvapauden puolustajan, Glenn Greenwaldin juttuja, niin tuo(kin) avautuminen tuntuu suorastaan mielipuolisen hauskalta. Ihmeelliseksi on maailma mennyt, kun kansalaisoikeusjärjestöt ja valtamedia ovat kovimmat sananvapauden rajoittamista ajavat tahot. Lisäksi valtamedia on niin Greenwaldin kuin omastanikin mielestä nykyisin ylivoimaisesti suurin disinformaation levittäjä. Voisipa jopa sanoa, että ne ovat täysiä propagandapuljuja. Lisäksi niistä on tullut vallan vahtikoirien sijaan kansan vahtikoiria. He herjaavat, valehtelevat, maalittavat ja mustamaalaavat ihmisiä ja ihmisryhmiä täysin rajoituksetta, mutta heitä itseään ei saisi arvostella millään tavoin.

Ja kuitenkin he näkevät itsensä jonkinlaisina demokratiaa puolustavina hyvinä ihmisinä...  :facepalm:  :silakka:
"The Left is not necessarily aiming at totalitarianism. But their know-it-all mindset leads repeatedly and pervasively in that direction" - Thomas Sowell, 2015

"They were not rigging the election; they were fortifying it" - Time, 2021

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 681
 • Liked: 94556
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #65 : 28.06.2021, 13:07:24 »
Leikolaakin tullut joskus arvostettua. Oi niitä aikoja.

Lainaus
Markus Leikolan kolumni: Internet on sananvapaudelle hyvä renki, mutta huono isäntä

Leikola sivuaa sananvapautta tuoreessa sote-uudistusta puolustavassa kolumnissaan, jossa hän antaa ymmärtää kannattavansa nykyistä sananvapauden rajoittamista parempana sananvapautena.

Lainaus
Markus Leikolan kolumni: Isot laivat kääntyvät hitaasti, mutta ennen kaikkea isosti

Kaikki isot järjestelmän muutokset heijastelevat sekä jo tapahtunutta ympäristön muutosta että pitkäaikaisia toiveita tulevaisuuden maailmasta, kirjoittaa MTV Uutisten kolumnisti Markus Leikola, ja muistuttaa, että perusoikeus- ja peruskoulu-uudistuksetkin kestivät ikuisuudelta tuntuvan ajan, mutta tänä päivänä emme osasisi elää enää maailmassa ennen niitä.

Juuri juhannuksen alla Arkadianmäeltä kaikui ilosanoma: sote on valmis! Moni rohkeni epäillä: nytkö, mikä muuttuu, vain toimenpanoko enää jäljellä?

Tällaisia isot uudistukset ovat. Niitä tehdään kerran neljännesvuosisadassa tai enintään vuosikymmenessä. Ne ulottuvat usean vaalikauden ja hallituskauden yli. Niitä ei voi tehdä kuin rukkaamalla lakeja ja hallintoa, vaikka kyse ei ensi sijassa olekaan laeista ja hallinnosta.

Mutta ajatellaanpa hetki, että näin ei olisi. Että eläisimme 2020-luvun Suomessa samalla mallilla ja palveluilla, samanlaisessa yhteiskunnassa kuin 1920-luvulla? Kukaan ei olisi siihenkään valmis.

[...]

Edellinen suuri uudistus oli perusoikeusuudistus. Lainsäädäntöön se vietiin 1995 ja osaksi uutta perustuslakia 2000. Sitä edelsi tilkkutäkki, jossa osa säädöksistä oli peräisin vuoden 1919 poikkeusoloista, jolloin valtakunnanrajat eivät olleet vakiintuneet ja ensimmäistä presidenttiäkin vasta valittiin.

Sananvapaus oli kyllä tullut lakiin jo 1906, mutta sitä rajoitettiin milloin milläkin tavalla ja vielä 1980-luvulla esimerkiksi elokuvia sensuroitiin, jos oletettiin niiden voivan vahingoittaa Suomen ulkomaansuhteita – nykyään täysin mahdotonta edes kuvitellakaan.

Sananvapaus oli käytännössä ollut kymmeniä vuosia täysin poliittisten suhdanteiden armoilla. Vasta vuonna 1995 esimerkiksi taiteen vapaus, tieteen vapaus, kielelliset oikeudet ja kulttuuriperinnön saivat vahvan suojan.

Ja nyt tiedetään, että kun samasta vuodesta alkoi internetin voittokulku, on hyvä, että suomalaiset käytännöt yhtenäistettiin muun Euroopan kanssa, jottei kukaan voi keinotella väittämällä, että Ruotsin internetissä voi tehdä ratkaisevasti eri asioita kuin Suomen internetissä. Mitä enemmän suomalaiset kansalaiset ja vientituotteet liikkuvat rajojen yli Euroopassa, sen hyödyllisempää, ettei perusoikeuksien tasoisista asioista tarvitse vääntää joka kerta rajoja kaikkiin suuntiin ylitettäessä.

Vielä vuonna 2021 on nähty, että Euroopassa on sellaisiakin maita, joissa tämä ei ole ollenkaan itsestään selvää.

Mitä enemmän oikeuksia, sitä enemmän niiden keskinäistä sovittelua. Ei ole tarkoitus, että laki antaa kaikkiin mahdollisiin tarkoituksiin yleispätevän vastauksen, vaan esimerkiksi ihmisarvon loukkaamattomuuden suhde sananvapauteen vaatii tuhansia ja taas tuhansia kertoja uudelleen selvittämisiä.
MTV 26.6.2021

Lopun viittaus tarpeeseen selvittää "tuhansia ja taas tuhansia" kertoja "ihmisarvon loukkaamattomuuden suhde sananvapauteen" vihjaa, että Leikola ymmärtää aivan hyvin, että Suomen nykyinen, useimpiin muihin EU-maihin verrattuna poikkeuksellisen huono sananvapaustilanne ei juonnu vuoden 1995 perusoikeusuudistukseen vaan nimenomaan muualla kolumnissa mainitsemiinsa "poliittisiin suhdanteisiin".

Sananvapaustuomioissa (etenkin PS-kansanedustajat) siirryttiin kokonaan uusille urille kymmenisen vuotta sitten Jussi Halla-ahon uskonrauha- ja kiihottamissyytteiden ja -tuomioiden myötä. Sittemmin maalitolppia on siirretty valtakunnansyyttäjän toimiston johdolla yhä kauemmas mistään järjellisestä niin, että syytteitä ja tuomioita on jaeltu esimerkiksi muslimiterroristien listaamisesta ja kristillisen näkemyksen puolustamisesta raamatunlauseilla.

Suomen radikaali sananvapauslinjan muutos ei perustu uusiin lakeihin vaan uusiin lakitulkintoihin, joiden tarvetta perustellaan sopivasti valikoiduilla EIT-tuomioilla tai vaikka yhteiskuntarauhalla (helposti radikalisoituvien muslimien lepyttäminen).

Se, mitä Suomessa saa tällä hetkellä rangaistuksetta sanoa, ei ole sittenkään niin kaukana 1980-luvun Neuvostoliiton nöyristelyn ajoista. Tabujen aiheet vain ovat muuttuneet. Ja aivan kuten silloin, todellista ulkoista painetta merkityksellisempää on ollut leimakirveen ja sananvapausrajoitusten käyttö sisäpolitiikassa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 13 376
 • Liked: 20580
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #66 : 14.08.2021, 19:12:34 »
Perussuomalaisten puoluekokouksessa Turun yliopiston apulaisprofessori ja Eduskuntatutkimuksen keskuksen johtaja, Markku Jokispilä, esitti haastattelussa huolensa sananvapauden tilasta Suomessa, jota yriotetöään kaventaa mm. vihapuheeseen ja maalittamiseen vetoamalla. Kannattaa katsoa:

Puoluekokous 2021
https://www.youtube.com/watch?v=9eFCdG_FCas&t=28079s

En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 58
 • Liked: 39
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #67 : 25.08.2021, 20:04:01 »
Sananvapauden mallimaassa Yhdysvalloissakaan ei saa kirjoittaa ja julkaista ihan mitä tahansa. Vihapuhe joka sisältää väkivallalla uhkaamista tai väkivaltaan yllyttämistä on laitonta. Muuten amerikkalaiset saavat soittaa suutaan niin paljon kuin haluavat.

Tästä pitäisi Euroopankin ottaa mallia. Olen varma, että Keskusta, Kokoomus ja Perussuomalaiset hyväksyisivät tämänlaisen lainsäädännön Suomeen. Eivätkä sosialidemokraatitkaan ole toivottomia tapauksia, kuten esimerkit ulkomailta todistavat.
”On yksi ihmisryhmä, yksi uskonto, joka julistaa olevansa kaiken kritiikin yläpuolella." (Ayaan Hirsi Ali)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 572
 • Liked: 33508
 • Ego sum Spartacus
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #68 : 21.09.2021, 16:40:46 »
Lainaus
X

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Kansallisen kivääriyhdistyksen (NRA) perustajan ja pitkäaikaisen puheenjohtajan sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. 77-vuotias mies tuomittiin 40 päiväsakkoon, mikä tekee hänen tuloillaan 680 euroa.

Mies oli yhdistyksen puheenjohtajana toimiessaan julkaissut yhdistyksen nettisivuilla kirjoituksen otsikolla "Puheenjohtajalla on asiaa". Viime vuoden kesällä julkaistussa kirjoituksessa sanottiin muun muassa, että roduilla on merkittäviä eroja.

Tekstissä väitettiin, ettei musta väestö kykene hyödyntämään tehokkaasti suotuisaa lämmintä ilmastoa kasvattaakseen ravintoa itselleen ja karjalle, ja että impulsiivisuus sekä silmitön väkivallan käyttö on tyypillistä mustalle rodulle.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan kirjoitus sisältää afrikkalaisperäistä väestöä solvaavia tai panettelevia kannanottoja, ja se on omiaan herättämään suvaitsemattomuutta, halveksuntaa ja jopa vihaa kirjoitusten kohdetta kohtaan. Oikeuden mukaan kirjoituksessa myös vahvistetaan tiettyyn ryhmään kohdistuvia ennakkoluuloja.

– Kirjoitusta ei ole pidettävä sananvapauden rajoissa esitettynä asiallisena, ankarassakin muodossa hyväksyttävänä kritiikkinä taikka sallittuna liioitteluna tai provokaationa, kansliatuomiossa todetaan.

X

https://www.uusimaa.fi/uutissuomalainen/4301914

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 873
 • Liked: 12962
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #69 : 21.09.2021, 17:41:19 »
Näköjään mielipiteenvapaus on Suomessa mennyttä? Vai meneekö tuomioistuimesta Afrikassa hommat "putkeen"?

Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

kekkeruusi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 172
 • Liked: 3788
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #70 : 21.09.2021, 18:58:39 »
"Kiihottaminen kansanryhmää vastaan" on wanha kunnon kommarisyytös. Eli syyllinen on löydetty ja pitää löytää "rikos". Koko rikosnimike ei ole minkään arvoinen ja sen alle voidaan laittaa melko lailla mitä tahansa.

Mutta tietenkin vain tiettyjen henkilöiden osalta. Ns. normikansalainen ei tietenkään voi haastaa valtaapitäviä samalla nimikkeellä. Mielivaltaa koko "rikos".

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 58
 • Liked: 39
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #71 : 03.10.2021, 16:14:17 »
Entä jos 100 000 suomalaista kirjoittaisi Facebook-sivulleen totuudenmukaista arvostelua islamista, siis juuri niitä tosiasioita joiden kertomisesta yleensä päätyy käräjille. Kaikkia ei millään voitaisi haastaa oikeuteen.
”On yksi ihmisryhmä, yksi uskonto, joka julistaa olevansa kaiken kritiikin yläpuolella." (Ayaan Hirsi Ali)

AmorEnTiemposDeCorona

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 146
 • Liked: 121
 • Guido Don Lust
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #72 : 04.10.2021, 07:33:52 »
"Kiihottaminen kansanryhmää vastaan" on wanha kunnon kommarisyytös. Eli syyllinen on löydetty ja pitää löytää "rikos". Koko rikosnimike ei ole minkään arvoinen ja sen alle voidaan laittaa melko lailla mitä tahansa.

Mutta tietenkin vain tiettyjen henkilöiden osalta. Ns. normikansalainen ei tietenkään voi haastaa valtaapitäviä samalla nimikkeellä. Mielivaltaa koko "rikos".

Ja seuraavassa vaiheessa mikäli tietyt puolueet saavat tahtonsa läpi Suomen lopullisesta monikultturistamisesta rikosnimike lienee "rotusuhteiden vaarantaminen" tai vastaava ja se kuulunee rikoslainkohtiin "rikoksista valtiota vastaan" tai "rikoksista yleistä turvallisuutta vastaan" ja minimi 10 vuotta vankeutta.
Rauhan Susi. Perustuslaki 12 § Proud Western Chauvinist. This (is the) Holy Ground

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 58
 • Liked: 39
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #73 : 09.10.2021, 17:26:40 »
Entä jos 100 000 suomalaista kirjoittaisi Facebook-sivulleen totuudenmukaista arvostelua islamista, siis juuri niitä tosiasioita joiden kertomisesta yleensä päätyy käräjille. Kaikkia ei millään voitaisi haastaa oikeuteen.

Tai sitten painettaisiin 100 000 t-paitaa, joissa olisi tällainen kuva:
http://www.zombietime.com/mohammed_image_archive/draw_mohammed/europa_mo.jpg

Jos joku tulisi kysymään paidasta, vastattaisiin heille että siinä Eurooppa-neito potkaisee islamin pois Euroopasta, soita poliisille, hirveä rikos meneillään, uskonrauhan rikkomista ja kiihottamista kansanryhmää vastaan.
« Viimeksi muokattu: 10.10.2021, 07:16:06 kirjoittanut VesaH »
”On yksi ihmisryhmä, yksi uskonto, joka julistaa olevansa kaiken kritiikin yläpuolella." (Ayaan Hirsi Ali)

zupi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 970
 • Liked: 10259
Vs: Sananvapaus Suomessa
« Vastaus #74 : 14.10.2021, 21:20:32 »
Eikun kannattamaan.

"The Left is not necessarily aiming at totalitarianism. But their know-it-all mindset leads repeatedly and pervasively in that direction" - Thomas Sowell, 2015

"They were not rigging the election; they were fortifying it" - Time, 2021

Tagit: