Kirjoittaja Aihe: 2015-10-20 AL:"En enää tiedä mitä rakkaalle Suomelleni on tapahtunut"  (Luettu 17045 kertaa)

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Lainaus
Tunnettu muusikko avautuu: "En enää tiedä mitä rakkaalle Suomelleni on tapahtunut"

Ninni Poijärvi kuvattuna vuonna 2009.
Kotimaa | 20.10.2015 | 17:37 | Päivitetty 17:38

Aamulehti

Tunnettu suomalainen muusikko ottaa kovasanaisesti kantaa turvapaikanhakijoiden tilanteeseen Suomessa. Muun muassa Club for Fivessä esiintynyt muusikko ja laulaja Ninni Poijärvi kertoo Facebook-sivuillaan tarinan, kuinka hän oli tutustunut kolmeen irakilaiseen turvapaikanhakijaan, jotka asuvat tällä hetkellä vastaanottokeskuksessa Vantaalla.

Poijärvi kertoo kahden veljeksistä olleen tunnettuja muusikoita Irakissa, ja he ovat soittaneet useissa eri kokoonpanoissa. He ovat korkeasti koulutettuja ja heillä on erinomainen kielitaito.

Poijärvi kertoo, kuinka miehet ovat auttaneet muita muun muassa kieliongelmien kanssa vastaanottokeskuskessa ja jakaneet niin avuliaasti vastaanottokeskukseen tulleita vaatteita toisille, että unohtivat ottaa itselleen mitään lämmintä talvea varten.

– He ovat mitä sydämellisimpiä ihmisiä. Veljeksillä oli talvea varten pelkät hupparit, mutta he kovasti vakuuttelivat minulle että kaikki on ok.

Poijärvi kertoo kuulleensa miesten rankkoja kokemuksia muun muassa pakomatkasta Suomeen. Kun Poijärvi oli kysynyt, millaista oli asua Vantaalla, miehet hiljenivät.

– Selvisi pikkuhiljaa että vain paria päivää aiemmin näitä veljeksiä oli yritetty heittää polttopulloilla. Ja kun vartijat kutsuivat poliisin paikalle, poliisit, sen sijaan että olisivat kunnolla alkaneet selvittää tapahtumia, alkoivatkin opettaa miehille että "suomalaisia naisia ei sitten saa lähestyä", Poijärvi ihmettelee.

Poijärvi kertoo, että miehille huudellaan hävyttömyyksiä ja näytetään keskisormea joka ikinen päivä, kun he poistuvat vastaanottokeskuksesta. Viikonloppuisin veljekset eivät enää uskalla lähteä ulos ovesta, koska se on liian vaarallista.

– Rasismi maassamme kertoo kyllä jostain todella huolestuttavasta ilmiöstä. Sitä on. Ja sitä on paljon. On tärkeää tiedostaa, että vaikka useimmat näistä maahanmuuttajista ovat korrekteja, sivistyneitä ja älykkäitä, kukaan ihminen maailmassa ei kestä jatkuvaa, jokapäiväistä solvaamista ja nöyryytystä. Puhumattakaan väkivallasta. Nämä ihmiset ansaitsevat mielestäni parempaa, Poijärvi toteaa.

– Haluaisimme niin ottaa mallia ihanasta naapuristamme Ruotsista ja olla hieno, edistyksellinen pohjoismaa. Mutta -anteeksi nyt vain, me vain liukenemme yhä kauemmas kaikesta hyvinvoinnista ja solidaarisuudesta. En enää tiedä mitä rakkaalle Suomelleni on tapahtunut.

Ninni Poijärvi on muusikko ja laulaja, joka on julkaissut neljä soololevyä. Lisäksi hän on vieraillut monien artistien levyillä ja ollut mukana Club for fivessä vuoteen 2005. Nykyisin hän soittaa ja laulaa muun muassa Hoedown-yhtyeessä.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195002725026/artikkeli/tunnettu+muusikko+avautuu+en+enaa+tieda+mita+rakkaalle+suomelleni+on+tapahtunut+.html

Jotenkin tuntuu että Ninni on hiukan naiivi ihminen ja uskoo ihan kaiken mitä hänelle sanotaan.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Chew Bacca

 • Vieras
Että oikein polttopulloilla. Korkeasti koulutettuja muusikkoveljeksiä.

Taiteilijat. Ei voi kuin nauraa.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12424
Koko facebook-purkaus:


Lainaus
Perjantaina minulla oli suuri ilo tavata kolme veljestä. He ovat Aj, Munther ja Yossef Bagdadista, Irakista. Tämänhetkinen asuinpaikka heillä on Vantaan vastaanottokeskuksessa. Kaksi veljeksistä on ollut omassa maassaan melko tunnettuja muusikoita. Kitaristeja, jotka soittavat myös poikkihuilua ja klarinettia. He ovat soittaneet useissakin irakilaisissa kokoonpanoissa. Lisäksi he ovat korkeasti koulutettuja ja varmasti siitä johtuen heidän kielitaitonsa on erinomainen. Pystyimme kommunikoimaan keskenämme mistä tahansa aiheesta ilman minkäänaista kielimuuria.

Omassa vastaanottokeskuksessaan he auttavat paljon muita irakilaisia, he mm. toimivat tulkkeina muiden turvapaikanhakijoiden ja suomalaisen henkilökunnan välillä. He ovat mitä sydämellisimpiä ihmisiä. Kysyin miksi heillä ei ollut päällysvaatteita vaikka oli jo aika kylmä. Että eikö heille ole tuotu lämpimiä vaatteita keskukseen. He vastasivat että kävi niin, että kun keskukseen tuotiin lasti vaatteita he auttoivat koko päivän muita vaatteiden ja tulkkauksen parissa, mutta oikeastaan unohtivat ottaa itselleen vaatteet ja jäivät loppujen lopuksi ilman. Joten näillä veljeksillä ei ole vielä talvea varten juuri mitään varusteita, pelkät hupparit. Mutta he kovasti vakuuttelivat minulle että kaikki on ok.

Meillä oli tosi mukava päivä. He kaikki rakastavat intohimoisesti klassista musiikkia ja toivoisivat kovasti pääsevänsä kuuntelemaan vaikkapa Helsingin orkestereiden harjoituksia. (heillä ei ole tietenkään rahaa juurikaan käytössä joten konserttilippuihin heillä ei ole varaa) Nuorin veljeksistä on lisäksi suuri heavy-musiikin ystävä.
Puhuimme vaikka mistä. Jopa vähän arkaluontoisista asioista, politiikasta, kulttuurieroista, ruuan mausta. Kaikesta pystyimme puhumaan ja olimme myös samaa mieltä käytännössä kaikesta mikä liittyy maailman ongelmiin ja mitä meidän ihmisinä pitäisi tehdä muuttaaksemme maailman paremmaksi. Ruuan mausta puhuimme sen verran että he syövät sitä mitä tarjotaan, ovat ikionnellisia ja kiitollisia että saavat ylipäänsä ruokaa. He ovat toki tottuneet maustetumpaan ruokaan eivätkö he haluaisi käyttää suolaa lainkaan. Mutta he ovat hyvin kiitollisia aivan kaikesta.

Pakomatkallaan he mursivat päivittäin vain pieniä leivänpaloja ja jakoivat palaset keskenään. Ja laihtuivat aivan hirveän paljon. Tällä pitkällä matkalla he joutuivat myös näkemään kamalia asioita, esim kuinka monet vanhemmat hukkasivat omat lapsensa isoissa ihmisjoukoissa eivätkä koskaan enää löytäneet lapsiaan. He näkivät ympärillään myös paljon kärsimystä ja kuolemaa. Joten he ovat onnellisia, että ovat sentään kaikki kolme edelleen yhdessä ja hengissä. (Heillä oli muuten alunperin itselläänkin myös lämpimät takit lähtiessään kotoaan, mutta ne katosivat jonnekin erittäin vaarallisen venematkan aikana.)

Kun yritin useaan otteeseen tiedustella mitä he haluaisivat, he lopulta vastasivat oikeastaan koko vastaanottokeskuksensa puolesta: He toivoisivat että päivisin olisi jotain tekemistä. Keskukseen on toivottu pingispöytää ja/tai kuntoiluvälineitä. Tällä hetkellä siellä ei ole oikein yhtään mitään. Toki he ovat iloisia että ovat saaneet katon pään päällleen ja päässeet asumaan lähelle Helsingin keskustaa jossa voi ainakin silloin tällöin käydä. Mutta matkustaminen on heille näissä olosuhteissa melko kallista. (heillä ei ole bussikortteja jotka mielelläni kyllä soisin annettavan jokaiselle turvapaikanhakijalle. Miten muuten he pääsevät liikeelle ja oppisivat elämään suomalaisessa kulttuurissa? Vastaanottokeskus sijaitsee moottoritien varrella eikä lähellä ole varsinaisesti mitään.)
Mutta he tietävät että voisi olla paljon huonompikin tilanne. He kertoivat että eräs heidän irakilaisista ystävistään on sijoitettu vastaanottokeskukseen, missä olosuhteet ovat todella kauheat. Ulos ei voi mennä koska suomalaiset ovat siellä niin hirveän rasistisia ja pelottavia. (En nyt viitsi mainita kyseistä keskusta, mutta surullisen kuuluisa on jo kauan ollut tämä paikkakunta vaarallisen rasistisesta ilmapiiristään..)

Kysyin millaista on asua Vantaalla. He olivat kohteliaan vähäsanaisia ja yrittivät useaan otteeseen sanoa että kaikki on ihan hyvin. Mutta kun huomasin että kaikki ei ole ihan hyvin ja jatkoin kyselyä selvisi pikkuhiljaa että vain paria päivää aiemmin näitä veljeksiä oli yritetty heittää polttopulloilla. Ja kun vartijat kutsuivat poliisin paikalle, poliisit -sen sijaan että olisivat kunnolla alkaneet selvittää tapahtumia- alkoivatkin opettaa miehille että "suomalaisia naisia ei sitten saa lähestyä".
-------WHAT????
(ajatukseni pitää luultavasti tässä kohdin sensuroida, mutta silti: ……an …….it )
Nämä sivistyneet, koulutetut miehet ansaitsevat mielestäni kyllä vähän parempaa. Kuten kaikki muutkin ihmiset. Yksi veljeksistä sanoi että silloin tilanne hävetti häntä ihan hirveästi. Että hän joutuu yhtäkkiä kuuntelemaan oman, rankan ja pelottavan kokemuksen jälkeen jotain näin nöyryyttävää.
Mutta jatkuvasti veljet korostivat että tämä on vain tilapäistä, kaikki okei, he kyllä kestävät.

He kertoivat myös (ehkä hieman surullisina vaikka yrittivät näyttää hirveän reippailta) että JOKA IKISENÄ päivänä kun he poistuvat vastaanottokeskuksestaan heille huudellaan hävyyttömyyksiä, näytetään keskisormea, huudetaan palaamaan takaisin sinne mistä ovat tulleet.
Ja silti kaikki kolme edelleen vakuuttivat minulle että älä huoli, kaikki okei, he kestävät kyllä. Ja että he ymmärtävät näitä huutajia. Että suomalaisten on varmasti vain niin vaikeaa sopeutua tähän uuteen tilanteeseen, uusiin vieraisiin ihmisiin.

(MUTTA MINÄ EN ENÄÄ KESTÄ. MIKÄ NÄITÄ MEIDÄN SUOMALAISIA IHMISIÄ VAIVAA?????? MIKÄ? MIKÄ? MIKÄ? Mitta on kertakaikkisen täysi. Eikö tälle vihakäytökselle voi jo tulla loppua? Hallitus tehkää nyt …..tti jo jotain asialle, tämä on niin sietämätöntä. Edes Kepu ja Kokoomus! miten tekin vain luimuilette, eikö teitä yhtään hävetä? Voisitte yhdistää voimanne ja vaatia helposti tiukenettuja sanktioita rasistiselle väkivallalle ja uhkailulle. Elämme niin poikkeuksellisia aikoja, silloin pitää toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Nopeasti, ennekuin vihapuheet ja teot muuttuvat liian hirveiksi. Näyttäkää että ette ole ihan niin paskahousuja kuin mitä minä teistä tällä hetkellä ajattelen. Te olette puikoissa, vain te voitte tehdä asialle nopeassa ajassa jotain.)

Viikonloppuisin nämä mukavat veljekset eivät enää uskalla lähteä ulos ovesta, on liian vaarallista, kun nämä samat suomalaisurpot on silloin humalassa ja hyvin agressiivisia. Ymmärrän ystäviäni täysin, en uskaltaisi heidän asemassa minäkään.

Veljekset ovat olleet Suomessa nyt 17 päivää. Ennen tapaamistanmme KUKAAN suomalainen, lukuunottamatta Vantaan vastaanottokeskuksen henkilökuntaa, ei ole puhunut heidän kanssaan. Ei SANAAKAAN. (en laske näitä rasistisia huuteluja puhumiseksi tässä yhteydessä) Minusta tämä on hirveän huolestuttavaa. Haluaisimme niin ottaa mallia ihanasta naapuristamme Ruotsista ja olla hieno, edistyksellinen pohjoismaa. Mutta -anteeksi nyt vain, me vain liukenemme yhä kauemmas kaikesta hyvinvoinnista ja solidaarisuudesta. En enää tiedä mitä rakkaalle Suomelleni on tapahtunut.

Pieni onnenpilkahdus tosin tuli eteeni tänä aamuna. Aj lähetti viestin, jossa sanoi, että aamulla lähtiessään ulos hän sanoi vastaanottokeskuksen vartijalle suomeksi hyvää huomenta. Suomalainen vartija vastasi saman arabiaksi, "sabah elkher". Sydämessäni lähetän tälle tuntemattomalle vartijalle kasapäin lämpimiä ajatuksia.

Ja toinen ihana tarina jonka pojat minulle kertoivat: He hukkasivat Serbiassa parhaan ystävänsä, joka oli myös lähtenyt pakomatkalle Irakista yhdessä veljesten kanssa. He eivät olleet kuulleet hänestä viikkokausiin, eivätkä siis tienneet onko ystävä edes enää hengissä. Ja nyt, yllättäen selvisi että ystävä onkin sijoitettu myös Vantaalle, toiseen vastaanottokeskukseen, aivan kävelymatkan päähän.

Anteeksi. Minun ei alunperin pitänyt tässä rähjätä, vaan lähettää vain päivitys mukavasta iltapäivästäni. Mutta kun tulin kotiin minulta pääsi itku. Aloin miettiä näiden ihmisten kohtaloita. Tuntui niin epätoivoiselta. En pysty enää pitämään sisälläni tätä ahdistusta Suomen rasistisesta ilmapiiristä. Rasismi maassamme kertoo kyllä jostain todella huolestuttavasta ilmiöstä. Sitä on. Ja sitä on paljon. On tärkeää tiedostaa, että vaikka useimmat näistä maahanmuuttajista ovat korrekteja, sivistyneitä ja älykkäitä, kukaan ihminen maailmassa ei kestä jatkuvaa, jokapäiväistä solvaamista ja nöyryytystä. Puhumattakaan väkivallasta.

Lähden itse pian useaksi viikoksi reissuun. Toivon että joku ystävistäni ottaa kopin ja haluaa tutustua tähän mainioon kolmikkoon, uusiin ihaniin ystäviini, Ajiin, Muntheriin ja Yossefiin. Meillä oli yhdessä tosi hauskaa! Ja enemmän kuin mitään muuta he haluaisivat tavata kivoja suomalaisia ihmisiä sekä oppia suomen kielen. Muusikkoystäväni, viekää konsertteihin. Ja vaikka falafelille. (He ovat kovin arkoja ottamaan keneltäkään vastaan mitään, joten tilanne kannattaa hoitaa erittäin hienotunteisesti) Shokran!

https://www.facebook.com/ninni.poijarvi/posts/10153699835528330
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Marko L.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 266
 • Liked: 225
Huutelun ja keskisormen näyttämisen voin kyllä uskoa, mutta missä on kaikki tämä väkivalta joita aina näissä haastatteluissa ja toisen käden kuulopuheissa päivitellään? Jos turvapaikanhakijoiden kimppuun käydään fyysisesti päivittäin, tai edes joka toinen päivä, ja heitä heitellään polttopulloilla, luulisi siitä olevan lehdissä ja televisiossa muutakin kuin huhupuheita. Lehdistön lisäksi ilmeisesti nyt jo poliisitkin ovat mukana tässä rasistisessa salaliitossa.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 135
 • Liked: 11262
 • Anyone?
Liekö uusi levy ilmestymässä, kun on pitänyt mennä kaikelle kansalle sekavia höpöttelemään?
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Marko L.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 266
 • Liked: 225
Tuo koko postaus on kyllä aika kovaa kamaa.

Vai tarvitsisivat he ilmaiset bussikortit. Kelpaisi mullekin. Paikallisbussit on niin suhteettoman kalliita.

Chew Bacca

 • Vieras
Just kävin lataamassa lukiolaiselle matkakortin, tästä jouluun seutua, sata euroa että pääsee kouluun. Tämä siis lastenlipun hinta. Vantaan tuhannelle partaturvalle siis 100 000 eurolla aikaa korttiin niin pääsevät ostamaan joululahjoja. Lastenlipulla.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 13 624
 • Liked: 66329
 • 'Hvis lyset tar os'
Minä voin laulaja tyttöselle kertoa, mitä "rakkaalle Suomelle" on tapahtunut.

Rakasta Suomea on kohdannut totaalinen mokutushelvetti, imatujen invaasio, joka syöksee suomen perikatoon, niin taloudellisesti, kuin kaikin mahdollisin muunlaisinkin tavoin. Suomi-neitoa on porattu ns. kuivalla kakkoseen ja isosti. Lääkäriä tarvittaisiin ja pikaisesti. Saakin olla melkoinen lääkäri, joka nämä haavat kursii kokoon.

Sellaista on rakkaalle Suomelle tapahtunut noin lyhkäisesti. Mietippä sitä hetkonen laulelija laulujesi lomassa, jos lauluiltasi suinkin vain kerkiät.
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Oma polku- kiveen hakattu!

"Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi."

Juffe

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 312
 • Liked: 3144
Rankkaa settiä. Vaikea uskoa, mutta toisaalta ei ole ihan helppoa mieltää sitäkään, mistä vääristelyt kumpuaisivat. Matkastaan turviksilla on toki motiivi esittää sepitelmiä, mutta miksi Suomesta tapahtuneesta? Entä kehtaisiko Ninni väristellä ihan tietoisesti?

Kaksi näkökohtaa:
- Aamulehti on näköjään tehnyt pitkän jutun pelkästään Facebook-päivityksen pohjalta. Minkä tasoista journalistista työtä tuo on?
-
Lainaus
Tällä pitkällä matkalla he joutuivat myös näkemään kamalia asioita, esim kuinka monet vanhemmat hukkasivat omat lapsensa isoissa ihmisjoukoissa eivätkä koskaan enää löytäneet lapsiaan.
Tässä nyt ainakin on esimerkki tarinanpätkästä, joka on jollakin tapaa väritetty. Minkä perusteella nuo kolme veljestä muka voisivat tietää, että vanhemmat eivät löytäneet lapsiaan koskaan enää? Ei tällaista voi "nähdä", ellei vietä kuukausia samassa seurassa. Jos tapaukset ovat tosia, he ovat korkeintaan tavanneet tällaisia vanhempia.

Edit: yksi todennäköinen selitys voisi olla "rikkinäinen puhelin" -ilmiö. Veljekset eivät ole ymmärtäneet kaikkea sanottua ja tapahtunutta, ja/tai Ninni on tulkinnut väärin hänelle kerrotun. Sekä tarinankerrontaperinne.
« Viimeksi muokattu: 21.10.2015, 01:05:40 kirjoittanut Juffe »

Rikastaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 949
 • Liked: 1434
Itsekään en tiedä mitä rakkaalle Suomelleni on tapahtunut. Naiset eivät uskalla kävellä ulkosalla yöaikaan. Etnojengit ryöstelevät ja hakkaavat lapsiamme. Lapsia ahdistellaan. Nuori tyttö polttomurhataan. Verot nousevat. Palvelut heikkenevät.
"Suomalaiset veteraanit ei pääse vieläkään kuntoutukseen, mutta ulkomaalaisille on kyllä tarjota valtion puolesta kaikki perkeleen kriisiavut ja terapeutit heti, jos grillijuhlilla sataa ja tötteröhattu kastuu."
 - Tony Halme

Bigot

 • Vieras
Pitääkö nyt alkaa yleensäkin juttelemaan tuntemattomille vai vain värillisille tuntemattomille vai pitääkö käydä nimenomaan vokista hakemassa kavereita? Ihan tiedoksi Ninnille, että ei täällä joviaalien savolaisten keskelläkään kukaan ole kadulla alkanut kaveeraamaan kanssani. Korkeintaan muutama sana tulee vaihdettua joskus tuntemattomien kanssa. Enkä siis itsekään ala kavereita tekemään tuntemattomista kaduilla, enkä aio edes rasistisesti kohdella tummia eri tavalla.
Että mitäpä jos Ninni neuvoisi lemmikkinsä oma-aloitteisesti etsimään kavereita. Vaikka piinkova rasisti olen, niin lupaan vastata tuntemattomalle vokkilaiselle kunnioituksella ja asiallisesti. Kaveruutta en lupaa.

Marko L.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 266
 • Liked: 225
Rankkaa settiä. Vaikea uskoa, mutta toisaalta ei ole ihan helppoa mieltää sitäkään, mistä vääristelyt kumpuaisivat. Matkastaan turviksilla on toki motiivi esittää sepitelmiä, mutta miksi Suomesta tapahtuneesta? Entä kehtaisiko Ninni väristellä ihan tietoisesti?

Kaksi näkökohtaa:
- Aamulehti on näköjään tehnyt pitkän jutun pelkästään Facebook-päivityksen pohjalta. Minkä tasoista journalistista työtä tuo on?
-
Lainaus
Tällä pitkällä matkalla he joutuivat myös näkemään kamalia asioita, esim kuinka monet vanhemmat hukkasivat omat lapsensa isoissa ihmisjoukoissa eivätkä koskaan enää löytäneet lapsiaan.
Tässä nyt ainakin on esimerkki tarinanpätkästä, joka on jollakin tapaa väritetty. Minkä perusteella nuo kolme veljestä muka voisivat tietää, että vanhemmat eivät löytäneet lapsiaan koskaan enää? Ei tällaista voi "nähdä", ellei vietä kuukausia samassa seurassa. Jos tapaukset ovat tosia, he ovat korkeintaan tavanneet tällaisia vanhempia.

Edit: yksi todennäköinen selitys voisi olla "rikkinäinen puhelin" -ilmiö. Veljekset eivät ole ymmärtäneet kaikkea sanottua ja tapahtunutta, ja/tai Ninni on tulkinnut väärin hänelle kerrotun. Sekä tarinankerrontaperinne.
Se, että tehdään juttuja oikeisiin lehtiin ihmisten some-päivitysten perusteella on "uusi normaali". Halpaa ja nopeaa, trendikästä digi-digiä. Miksi vaivautua itse haastattelemaan näitä turviksia ja tarkastamaan väitteiden todenperäisyyttä, kun voidaan vain kertoa, että joku laulaja on Facebookissa näin kertonut kuulleensa. Eiväthän taiteilijat ja turvapaikanhakijat koskaan väritä puheitaan. Pelkkää faktaa ja totuutta.

Veikkaisin, että tuo tarinankerrontaperinne on se todennäköisin vaihtoehto. Sekä se, että kerrotaan mitä ajatellaan kuulijan haluavan kuulla. Tai sitten veljekset ovat vain olleet niin väsyneitä ja nälkäisiä koko pakomatkan, että ovat alkaneet näkemään näkyjä. Ja totta kai täysin vieraassa paikassa ja kulttuurissa kaikki outo vaikuttaa uhkaavalta. Suomen kielikin on niin kummallista, että puhe kuulostaa uhkailulta. Polttopulloja tämä ei kyllä selitä, mutta ehkä he olivat esim. somen kautta saaneet joltain toiselta turvikselta tietää, että jonkun vokin edustalla jossain oli kuulemma heitelty polttopulloja > tarinankerrontaperinne > "meitä heitettiin polttopullolla".
« Viimeksi muokattu: 21.10.2015, 01:18:55 kirjoittanut Marko L. »

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 482
 • Liked: 43420
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Tuo kyllä kuulosti olevan toisiapäin.

Lainaus
Kaupin sairaalan yhteydessä toimivaan keskukseen on majoitettu 110 miestä ja vanhainkodin alueen rakennukseen noin 250 turvapaikanhakijaa, naisia, miehiä ja lapsia.

Nyt henkilökunta pelkää pimeällä liikkua laajalla sairaala-alueella, kun vastaan tulee äänekkäitä miesryhmiä. Iltalehden haastatteleman hoitajan mukaan miesryhmien käytös on ollut jopa uhkaavaa.

- Peloista pitää voida puhua. Autoja on potkittu ja tuulilasiin syljetty ja niitä on töhritty. Moni kollega on kertonut, että keskisormea näytetään ja jotkut ryhmät kävelevät vastaan ylimielisesti eivätkä väistä. Olemme saaneet vain ohjeet, että jos pelottaa, pitää liikkua pareina autolle pimeässä, hoitaja kertoo.

2015-10-16 Hätämajoituskeskus sairaalan alueella - hoitajat pelkäävät
« Vastaus #21 : 16.10.2015, 21:21:27 »
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Bigot

 • Vieras
^ Kaikki pelkäävät kaikkia. Moku-unelma.

Marko L.

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 266
 • Liked: 225
Pitääkö nyt alkaa yleensäkin juttelemaan tuntemattomille vai vain värillisille tuntemattomille vai pitääkö käydä nimenomaan vokista hakemassa kavereita? Ihan tiedoksi Ninnille, että ei täällä joviaalien savolaisten keskelläkään kukaan ole kadulla alkanut kaveeraamaan kanssani. Korkeintaan muutama sana tulee vaihdettua joskus tuntemattomien kanssa. Enkä siis itsekään ala kavereita tekemään tuntemattomista kaduilla, enkä aio edes rasistisesti kohdella tummia eri tavalla.
Että mitäpä jos Ninni neuvoisi lemmikkinsä oma-aloitteisesti etsimään kavereita. Vaikka piinkova rasisti olen, niin lupaan vastata tuntemattomalle vokkilaiselle kunnioituksella ja asiallisesti. Kaveruutta en lupaa.
Itse olen huomannut olevani ulkomaalaisen näköisille henkilöille jopa kohteliaampi kuin suomalaisen näköisille. Tilanteesta riippuen toki. Varmaan jäänyt jostain nuoruudesta päälle sellainen "mitä ne meistä mahtaa ajatella" -ajattelu, joka vieläkin näkyy tällaisena rasistisena käytöksenä.

Tuntemattomien kanssa ei tosiaan tule pahemmin keskusteltua. Jotain erityistä pitää ympärillä tapahtua, että esim. kadulla alkaisin jonkun täysin tuntemattoman henkilön kanssa juttelemaan. Eli tämä on kyllä mielestäni ihan normaalia ei-rasistista suomalaista käytöstä.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 39 482
 • Liked: 43420
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Jos sitten sovittas sil'viisii, että Suomi kuuluu suomalaisille ja Irak irakilaisille.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

CaptainNuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 501
 • Liked: 5265
Ninni who?
Koskaan kuulutkaan tästä muusikosta...Mutta lärvikirjajuttunsa perusteella uskoo aivan kaiken mitä rikkaus ja toiseus kertoo.
Tuhannen ja yhden yön tarinat 2.0

"Lehto toteaa, että esim. hän itse sekä sosiaalijohtaja Syrjäläinen ovat syntyneet muualla, eivätkä siksi ole kantaväestöä."

Miniluv

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 32 712
 • Liked: 15506
 • 100% kaafir, 100% goy

Lainaus
"En enää tiedä mitä rakkaalle Suomelleni on tapahtunut"

Samaa ihmettelin viimeksi eilen lähimarketissa.


Lainaus
– Haluaisimme niin ottaa mallia ihanasta naapuristamme Ruotsista ja olla hieno, edistyksellinen pohjoismaa. Mutta -anteeksi nyt vain, me vain liukenemme yhä kauemmas kaikesta hyvinvoinnista ja solidaarisuudesta. En enää tiedä mitä rakkaalle Suomelleni on tapahtunut.

Kysäise irakilaisislta, miksi he oikein valitsivat Ruotsin sijaan Suomen?
Dystopian Nightmare 2020s The Great Taking

"Tyyli haukkua vastapuolta on myös ominaista venäläiselle propagandalle, jossa yritetään korostaa omaa ontuvaa argumenttia leimaamalla vastapuoli aliarvoiseksi."

Nanfung

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 065
 • Liked: 550
Lainaus
Pieni onnenpilkahdus tosin tuli eteeni tänä aamuna. Aj lähetti viestin, jossa sanoi, että aamulla lähtiessään ulos hän sanoi vastaanottokeskuksen vartijalle suomeksi hyvää huomenta. Suomalainen vartija vastasi saman arabiaksi, "sabah elkher". Sydämessäni lähetän tälle tuntemattomalle vartijalle kasapäin lämpimiä ajatuksia.

Viiden maanosan kujilla ja raiteilla tallanneena ei kukaan, rihkamakauppiaita lukuun ottamatta, ole tervehtinyt, saati tullut keskustelemaan kanssani. Jos oikein pinnistän muistiani, niin kerran 1970-luvulla Heathrow'n lentoasemalla nuori nainen kysyi, mitä kello näyttää?
« Viimeksi muokattu: 21.10.2015, 05:42:56 kirjoittanut Nanfung »
Suomen kielen sanoissa on pasaatituulen lempeää voimaa ja laulettuna se soi, kuin parhaiten viritetty Stradivarius.

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 227
 • Liked: 6733
 • Harvinainen valkoinen leijona
Enpä tiedä kuka tyyppi on...
Mutta otin ja huvikseni muokkasin hiukan tarinaa. Sadusta tuli nyt paljon uskottavampi, mutta nyt siinä vedetään nenästä hölmäjä paljon vähemmän kuin alkuperäisessä facebook-sadussa oli käynyt.
Koko facebook-purkaus:
http://www.akuankka.fi/artikkeli/akupedia/hahmot/kolme_pienta_porsasta
Lainaus
Perjantaina minulla oli suuri ilo tavata kolme veljestä pientä porsasta. He ovat Aj, Munther ja Yossef Veli Huilu, Veli Viulu ja Veli Ponteva Bagdadista, Irakista. Tämänhetkinen asuinpaikka heillä on Vantaan vastaanottokeskuksessa. Kaksi veljeksistä (veli huilu ja veli viulu) on ollut omassa maassaan melko tunnettuja muusikoita. Kitaristeja, jotka soittavat myös poikkihuilua ja klarinettia. He ovat soittaneet useissakin irakilaisissa kokoonpanoissa. Lisäksi he ovat tottakai korkeasti koulutettuja ja varmasti siitä johtuen heidän kielitaitonsa on erinomainen paitsi vain suomenkieli ei onnistu...

Omassa ??? vastaanottokeskuksessaan he nämä ihmissalakuljettajat auttavat paljon muita irakilaisia, he mm. toimivat tulkkeina muiden turvapaikanhakijoiden ja suomalaisen henkilökunnan välillä. He ovat mitä sydämellisimpiä ihmisiä if you give money. Kysyin miksi heillä ei ollut päällysvaatteita vaikka oli jo aika kylmä. Että eikö heille ole tuotu lämpimiä vaatteita keskukseen. He vastasivat että kävi niin, että kun keskukseen tuotiin lasti vaatteita he... oikeastaan unohtivat ottaa itselleen myivät ensimmäisinä valitsemansa parhaat vaatteet ja jäivät loppujen lopuksi ilman. Joten näillä veljeksillä ei ole vielä talvea varten juuri mitään varusteita, pelkät hupparit. Mutta he kovasti vakuuttelivat minulle että kaikki on ok.

Meillä oli tosi mukava päivä. He kaikki rakastavat intohimoisesti klassista musiikkia rahaa ja toivoisivat kovasti pääsevänsä kuuntelemaan vaikkapa Helsingin orkestereiden harjoituksia ryyppäämään ja naisiin. (heillä ei ole tietenkään rahaa juurikaan käytössä can you pay? joten konserttilippuihin heillä ei ole varaavaikka pakolaismatkasta olikin varaa maksaa) Nuorin veljeksistä on lisäksi suuri heavy-musiikin ystävä.
Puhuimme vaikka mistä. Jopa vähän arkaluontoisista asioista, politiikasta, kulttuurieroista, ruuan mausta, maahanmuuttokritiikistä. Kaikesta pystyimme puhumaan ja olimme myös samaa mieltä käytännössä kaikesta mikä liittyy maailman ongelmiin myös maahanmuuttokritiikin oikeellisuudesta ja tarpeellisuudesta ja mitä meidän ihmisinä pitäisi tehdä muuttaaksemme maailman paremmaksi pakolaisten kotiinpaluun mahdolliseksi ja pian. Ruuan mausta puhuimme sen verran että he syövät sitä mitä tarjotaan eli myös sianlihaa, ovat ikionnellisia ja kiitollisia että saavat ylipäänsä ruokaa. He ovat toki tottuneet maustetumpaan ruokaan eivätkö he haluaisi käyttää suolaa lainkaan. Mutta he ovat hyvin kiitollisia aivan kaikesta eli myös kielteisestä turvapaikkapäätöksestä.

Pakomatkallaan... he joutuivat myös näkemään kamalia asioita, esim kuinka monet vanhemmat hukkasivat omat lapsensa isoissa ihmisjoukoissa ja ainakin sata vuotta kului eivätkä koskaan enää löytäneet lapsiaan. He näkivät, mutta onneksi heidän ei tarvinnut auttaa niitä vanhempia. He näkivät ympärillään myös paljon kärsimystä ja kuolemaa ja usein iltaisin he ihmettelivät miksi juuri heidän ympärillään muut kärsivät mutta he ovat niitä joille ei mitään pahaa satu. Joten he ovat onnellisia, että ovat sentään kaikki kolme edelleen yhdessä ja hengissä. (Heillä oli muuten alunperin itselläänkin myös lämpimät takit kurpitsavaunut lähtiessään kotoaan Euroopanlomalle, mutta ne katosivat myytiin jonnekin erittäin vaarallisen venematkan laivaristeilyn aikana.)

Kun yritin useaan otteeseen tiedustella mitä he haluaisivat, he lopulta vastasivat oikeastaan koko vastaanottokeskuksensa puolesta: He toivoisivat että päivisin olisi jotain tekemistä mutta heille on kerrottu Suomen suuresta työttömyydestä. Keskukseen on toivottu pingispöytää ja/tai kuntoiluvälineitä. Tällä hetkellä siellä ei ole oikein yhtään mitään myytävää. Toki he ovat iloisia että ovat saaneet katon pään päällleen ja päässeet asumaan lähelle Helsingin keskustaa jossa voi ainakin silloin tällöin käydä. Mutta matkustaminen on heille näissä olosuhteissa melko kallista can you pay it?. (heillä ei ole bussikortteja lentolippuja kotimaahansa jotka mielelläni kyllä soisin annettavan jokaiselle turvapaikanhakijalle. Miten muuten he pääsevät liikeelle ja oppisivat elämään suomalaisessa kulttuurissa takaisin kotiinsa? Vastaanottokeskus sijaitsee moottoritien varrella Suomessa eikä lähellä koko maassa ole varsinaisesti mitään Irakilaisille.)
Mutta he tietävät että voisi olla paljon huonompikin tilanne. He kertoivat että eräs heidän irakilaisista ystävistään on sijoitettu vastaanottokeskukseen, missä olosuhteet ovat todella kauheat.  Ulos ei voi mennä koska suomalaiset Isot Pahat Sudet ovat siellä niin hirveän rasistisia ja pelottavia mutta tokikaan eivät lähellekään niin pelottavia kuin Irakilaiset ihmiset koska turvapaikkaa haetaan. (En nyt viitsi mainita kyseistä keskusta maata, mutta surullisen kuuluisa on jo kauan ollut tämä paikkakunta Irak vaarallisen rasistisesta ilmapiiristään..)

Kysyin millaista on asua Vantaalla. He olivat kohteliaan vähäsanaisia ja yrittivät useaan otteeseen sanoa että kaikki on ihan hyvin. Mutta kun huomasin että kaikki ei ole ihan hyvin ja jatkoin kyselyä selvisi pikkuhiljaa että vain paria päivää aiemmin näitä veljeksiä oli Iso Paha Susi yrittänyt yritetty heittää polttopulloilla. Ja kun vartijat kutsuivat poliisin paikalle, poliisit -sen sijaan että olisivat kunnolla alkaneet selvittää tapahtumia- alkoivatkin opettaa miehille että "suomalaisia naisia ei sitten saa lähestyä".
-------WHAT???? Yes!!!!
(ajatukseni pitää luultavasti tässä kohdin sensuroida, mutta silti: ……an …….it ettekö ilman opastusta tajua ettei naisia saa ahdistella)
Nämä sivistyneet, koulutetut miehet ansaitsevat mielestäni kyllä vähän parempaa kunnon kurin ja järjestyksen. Että osaisivat olla ja elää sivistyneesti Kuten kaikki muutkin ihmiset. Yksi veljeksistä sanoi että silloin tilanne hävetti häntä ihan hirveästi että melkein oikein harmitti se veljesten aikaisempi tökeä naisten ahdisteleminen. Että hän joutuu yhtäkkiä kuuntelemaan oman, rankan ja pelottavan kokemuksen jälkeen jotain näin nöyryyttävää kuin naisten oikeudet ja tasa-arvo vaan voi olla.
Mutta jatkuvasti veljet korostivat että tämä on vain tilapäistä sillä he palaavat pian Irakiin, kaikki okei, he kyllä kestävät.

He kertoivat myös (ehkä hieman surullisina itkusilmäisinä ja ääni murtuen vaikka yrittivät näyttää hirveän reippailta ja huusivat ja heiluttelivat käsiään rajattomasti) että JOKA IKISENÄ päivänä kun he poistuvat vastaanottokeskuksestaan heille huudellaan hävyyttömyyksiä, näytetään keskisormea, huudetaan palaamaan takaisin sinne mistä ovat tulleet. Ja kaikki tämä siis tapahtuu Vantaan-Helsingin keskustan maisemilla.
Ja silti kaikki kolme pientä porsasta edelleen vakuuttivat minulle että älä huoli, kaikki okei, he kestävät kyllä. Ja että he ymmärtävät näitä huutajia ja että kyllä minunkin pitäisi ymmärtää, mutta että taidan olla todella helposti linssiinviilattavaa ihmistyyppiä. Että suomalaisten on varmasti vain niin vaikeaa sopeutua tähän uuteen tilanteeseen, uusiin vieraisiin ihmisiin satuihin ja tarinoihin, lööperiin ja basaarihelppoheikkeihin.

(MUTTA MINÄ EN ENÄÄ KESTÄ. MIKÄ NÄITÄ MEIDÄN SUOMALAISIA PAKOLAISTEN LÄHTÖMAIDEN IHMISIÄ VAIVAA?????? MIKÄ? MIKÄ? MIKÄ? Mitta on kertakaikkisen täysi. Eikö tälle vihakäytökselle Lähi-Idässä voi jo tulla loppua? Hallitus tehkää nyt …..tti jo jotain asialle, tämä on niin sietämätöntä. Edes Kepu ja Kokoomus! miten tekin vain luimuilette, eikö teitä yhtään hävetä? Voisitte yhdistää voimanne ja vaatia helposti tiukenettuja sanktioita Syyrialle ja Irakille rasistiselle niiden väkivallalle ja uhkailulle. Elämme niin poikkeuksellisia aikoja, silloin pitää toimia tilanteen vaatimalla tavalla. Nopeasti, ennekuin vihapuheet ja teot muuttuvat liian hirveiksi. Näyttäkää että ette ole ihan niin paskahousuja kuin mitä minä teistä tällä hetkellä ajattelen. Te olette puikoissa, vain te voitte tehdä asialle nopeassa ajassa jotain. Pommittakaa vaikka koko Syyria ja Irak paskaksi, jotta nämä VOKkilaiset pääsevät takaisin kotimaihinsa)

Viikonloppuisin nämä mukavat veljekset eivät enää uskalla lähteä ulos ovesta, Helsingin keskustassa ja etenkin Vantaan Itäkeskuksessa on liian vaarallista, kun nämä samat VOKissa vierailevat suomalaisurpot on silloin humalassa ja hyvin agressiivisia. Ymmärrän ystäviäni täysin, en uskaltaisi heidän asemassa minäkään mikäli yhtään itseäni ja viikonloppukäytöstäni tunnen.

Veljekset ovat olleet Suomessa nyt 17 päivää. Ennen tapaamistanmme KUKAAN suomalainen, lukuunottamatta Vantaan vastaanottokeskuksen henkilökuntaa bussikuskia, kauppojen myyjiä, poliiseja, sotilaita rajan kokoamiskeskuksessa, ja vapaaehtoistyöntekijöitä ei ole puhunut heidän kanssaan. Ei SANAAKAAN. (en laske näitä rasistisia huuteluja puhumiseksi tässä yhteydessä enkä ylipäänsä mitään muutakaan suullista kontaktia jota suomalaisilta voi kuulla) Minusta tämä on hirveän huolestuttavaa. HaluaisimmeHaluaisin itse niin ottaa mallia ihanasta naapuristamme Ruotsista ja olla hieno, edistyksellinen pohjoismaa joka on taantuva ex-hyvinvointivaltio ja tuleva kehitysmaa ja raiskausten suurvalta. Mutta -anteeksi nyt vain, me vain liukenemme yhä kauemmas kaikesta hyvinvoinnista ja solidaarisuudesta tuosta Ruotsin tulevaisuudesta. En enää tiedä mitä rakkaalle Suomelleni ideologialleni on tapahtunut.

Pieni onnenpilkahdus tosin tuli eteeni tänä aamuna. Aj lähetti viestin, jossa sanoi, että aamulla lähtiessään ulos hän sanoi tuntemalleen vastaanottokeskuksen muslimi-mamutaustaiselle vartijalle suomeksi hyvää huomenta. Suomalainen vartija vastasi saman arabiaksi, "sabah elkher". Sydämessäni lähetän tälle tuntemattomalle vartijalle kasapäin lämpimiä ajatuksia No, ohhoh!!.

Ja toinen ihana tarina jonka pojat minulle kertoivat: He työllä ja vaivalla eksyttivät hukkasivat Serbiassa parhaan ystävänsä, joka oli myös lähtenyt pakomatkalle Irakista yhdessä veljesten kanssa. He eivät olleet kuulleet hänestä viikkokausiin, eivätkä siis tienneet onko ystävä edes enää hengissä. Ja nyt, yllättäen selvisi että ystävä onkin sijoitettu myös Vantaalle, toiseen vastaanottokeskukseen, aivan kävelymatkan päähän.

Anteeksi. Minun ei alunperin pitänyt tässä rähjätä, vaan lähettää vain päivitys mukavasta iltapäivästäni rähjäsin kuitenkin. Mutta kun tulin kotiin minulta pääsi itku. Aloin miettiä näiden ihmisten kohtaloita omaa elämääni. Tuntui niin epätoivoiselta. En pysty enää pitämään sisälläni tätä ahdistusta Suomen rasistisesta ilmapiiristä joka johtuu omasta ideologiastani. Rasismi Ylittämätön suvaitsevaisuusideologinen tyhmyys maassamme kertoo kyllä jostain todella huolestuttavasta ilmiöstä. Sitä on. Ja sitä on paljon. On tärkeää tiedostaa, että vaikka useimmat näistä maahanmuuttajista ovat korrekteja, sivistyneitä ja älykkäitä haukkuvat suomalaisia rasisteiksi ja ahdistelevat ja ovat väkivaltaisia, kukaan ihminen maailmassa ei kestä jatkuvaa, jokapäiväistä solvaamista ja nöyryytystä. Puhumattakaan väkivallasta. Ei edes suomalainen.

Lähden itse pian useaksi viikoksi reissuun selvittämään näitä ongelmiani. Toivon että joku ystävistäni ottaa kopin ja haluaa tutustua tähän mainioon porsaskolmikkoon, uusiin ihaniin ystäviini, Ajiin, Muntheriin ja Yossefiin Veli Huiluun, Veli Viuluun ja Veli Pontevaan. Meillä oli yhdessä tosi hauskaa! Ja enemmän kuin mitään muuta he haluaisivat tavata kivoja mahdollisimman hyväuskoisia suomalaisia ihmisiä sekä oppia suomen kielen ja lainsäädännön. Muusikkoystäväni, viekää konsertteihin. Ja vaikka falafelille tai porsaan grillipihville. (He ovat kovin arkoja ottamaan keneltäkään vastaan mitään, joten tilanne kannattaa hoitaa erittäin hienotunteisesti ei kannata antaa mitään) La Shokran!

https://www.facebook.com/ninni.poijarvi/posts/10153699835528330
« Viimeksi muokattu: 21.10.2015, 03:34:25 kirjoittanut Alarik »

M13

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 880
 • Liked: 747
Suhtaudun vähintään erittäin skeptisesti vasemmistolaisten kyynelsilmätyttöjen kertomuksiin, varsinkin sen viimeisen "rasistisen baaristapoisto-casen" jälkeen, joka sitten ei liittynytkään ulkomaalaisiin millään tavalla, vaan vasemmistolaistyllerön loukattuun egoon, kun ei saanutkaan rauhassa tehdä väkivaltaa työtään tekeviä kohtaan.

http://www.city.fi/kulttuuri/yokerho+lady+moon+jalleen+rasististen+syytosten+kohteena/9172

http://www.city.fi/opas/lady+moon+kertoo+oman+versionsa+illan+tapahtumista/9177
Näin lasketaan yksittäistapauksia

"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly, and applying the wrong remedies."
 Ernest Benn

guest7001

 • Vieras
"Tunnettu muusikko avautuu".

Se riitti, kun näin jutun otsikon. Bullshit amplifier detector värähti heti tappiinsa. Ja mikä ihmeen "tunnettu muusikko"? Ikinä en ollut kuullutkaan, eli taitaa olla julkisuustemppu.

Kyllä tulee olemaan sydäntäsärkevää, sitten kun näiltä lässyttäviltä ituhipeiltä viedään apurahat Troikan tekemän budjetin yhteydessä.

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 605
 • Liked: 14721
Lainaus
Pakomatkallaan he mursivat päivittäin vain pieniä leivänpaloja ja jakoivat palaset keskenään. Ja laihtuivat aivan hirveän paljon. Tällä pitkällä matkalla he joutuivat myös näkemään kamalia asioita, esim kuinka monet vanhemmat hukkasivat omat lapsensa isoissa ihmisjoukoissa eivätkä koskaan enää löytäneet lapsiaan. He näkivät ympärillään myös paljon kärsimystä ja kuolemaa. Joten he ovat onnellisia, että ovat sentään kaikki kolme edelleen yhdessä ja hengissä. (Heillä oli muuten alunperin itselläänkin myös lämpimät takit lähtiessään kotoaan, mutta ne katosivat jonnekin erittäin vaarallisen venematkan aikana.)

Matka Irakista Suomeen 15 000 €. Sisältää valmiin tarinan.

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 893
 • Liked: 1882
Lainaus
Pakomatkallaan he mursivat päivittäin vain pieniä leivänpaloja ja jakoivat palaset keskenään

Mitä noita kirkkonummen ipakolaisia olen nähnyt, niin ei siellä yhtään oikeasti laihaa ole ollut. Eivät ole kyllä päässeet pakomatkalla laihtumaan.

On se tietty hyvä, että on löytäny englannin kielen taitosia pakolaisia. Ne mitä tähän mennessä olen kohdannut, niille olisi ollut sama vaikka savoa puhua, kun yksinkertaisemmatkin englannin sanat aiheuttaa silmät teevadeiksi ilmiön.

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 710
 • Liked: 12423
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas

Lainaus
"En enää tiedä mitä rakkaalle Suomelleni on tapahtunut"


Kysäise irakilaisislta, miksi he oikein valitsivat Ruotsin sijaan Suomen?

Tai mikseivät ne valinnet Viroa tai jotain muuta Baltian maata? Niissä paitsi hakijoita ja niin myös virkaloisia on vähän joten päätöksetkin syntyvät nopeasti.
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 726
 • Liked: 41284
 • The Buddha of Kerava
Viulunsoittaja pihalla.

PS: Uusi levy on tullut 12.9. ja varmaan keikkaakin pukkaa. Nyt täytyy saada huomiota jollain kuumalla aiheella..
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

VeePee

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 734
 • Liked: 6052
Lainaus
Pakomatkallaan he mursivat päivittäin vain pieniä leivänpaloja ja jakoivat palaset keskenään

Sadussa on jopa lähes raamatullisia aineksia. Miksi nälästä heikentyneet veljekset eivät myyneet iPhonejaan ja ostaneet niistä saamillaan satasilla sapuskaa itselleen?

Mitä itse näen noita Vantaan iNälkiintyneitä niin malkoisen hyvinvoivilta he minun silmääni näyttävät. Parrat ajeltu harkitusti millin miehekkäälle sängelle ja rajattu äärimmäisen tarkasti. Kasvojen iho on sileä ja niin hyvin hoidettu, että kallista kosmetiikkaa on kulutettu vuosien saatossa runsain mitoin. Hiukset on leikattu ja muotoiltu ihan viimeisen päälle geeliä säästelemättä. Meitsi näyttää iHerrasmiesten rinnalta pultsarinomaiselta rupulta. Eiei, ei nämä herrasmiehet ole ikinä nälkää nähneet, paitsi ehkä elokuvissa.

Ei tarhaiän jälkeen enää satuja pitäisi uskoa, tyttömuusikonkaan. Tai mikä lie tuntematon suuruus, minä ainakaan ikinä kuullutkaan.

Late

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 700
 • Liked: 513
Korkeasti koulutettuja erittäin hyvän kielitaidon omaavia tunnettuja muusikoita, joiden niskaan sataa polttopulloja ja joille näytetään joka päivä keskaria ja huudetaan törkeyksiä. True story.

Man in a Suit

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 246
 • Liked: 3608
 • Yskikööt hihoihinsa vaan!
Erehdyin lukemaan tuon alkuperäisen artikkelin. Jostain kumman syystä tuli semmoinen olo että haluttaa paukuttaa päätä pöytään ja itkeä epätoivosta, että noin tyhmiä ihmisiä on päässyt suomessa kasvamaan. Meidän koululaitoksessa on tosiaan semmoinen vika että se ei opeta kyseenalaistamaan asioita vaan kaikki kerrottu on totta.

Toinen "vika" on meidän yhteiskunnassa, suomalaiset ei juurikaan valehtele toisilleen joten miehen sana pitää paikkaansa. Siihen meidät on opetettu uskomaan.

Onnea kirjoittajalle, valitsemallaan tiellä. Ehkä jonain päivänä hänkin valaistuu, toivottavasti siihen ei tarvita kovin kauheaa "kohtaamista". Sellainen on edessä jos noissa porukoissa liikkuu.
« Viimeksi muokattu: 21.10.2015, 08:48:19 kirjoittanut Man in a Suit »
Kaukaa aroilta kohoaa
Iivana Julman haamu.
Turman henki, se ennustaa:
verta on näkevä aamu.

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5202
Korkeasti koulutettuja muusikkoveljeksiä.

Voihan olla että: pari vuotta islamilaista etnologiaa Bagdadin yliopistossa = korkea koulutus.
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Tagit: