UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju  (Luettu 229303 kertaa)

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 851
 • Liked: 2149
 • ääärinuiva
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #510 : 31.12.2019, 00:47:08 »
^^Myös Hesarilla sama epäilyt virheellisesti äärioikeistoon suuntaava sapluuna:

Helsingin Sanomat: Juutalaisviha kasvaa Yhdysvalloissa ja Euroopassa – New Yorkin pormestari lupasi kiristää turvatoimia puukkohyökkäyksen jälkeen 30.12.2019



Mutta, yleensä nää kaiken maailman hörhönatsit, joista viikoittain YLEn uutisissa muistutetaan meidän varoa, haukkuvat ns. rahajuutalaisten perään. Siis tarranatseja jotka kylvävät vihaa Rothschildien, Sorosien ja Zuckerbergien, sekä muita mukamas juutalais-vapaamuurari-konspiraatioon kuuluvien juutalaisten kohtaan.

Tässä taas hyökättiin juutalaisten uskonnonharjoitusta vastaan.... Vois YLE nyt suoraan vaan kertoa että ketkä vastustavat juutalaisten uskonnonharjoittamista. Ettei tarvitsisi insertissä kuvattujen henkilöiden mukaan arpoa, mistä taas olikaan kyse.



Taitaa raha ratkaista tässäkin asiassa. Rahajuutalaisille vittuilu on nähtävästi suurempi uhka, kuin "mielenterveys ongelmaisen"  AA-kerholaisen oirehtimiset tavallisia juutalaisia kohtaan.

Ei kai Ylenanto voi taaskin tekijän mielenterveyteen vedoten, uskonnon syyksi olettaa, mutta ettei valehtelusta jää kiinni, jätetään kertomatta oikeat asiat.
Missä ******i siellä ongelma.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 963
 • Liked: 69921
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #511 : 31.12.2019, 13:20:22 »
Helsingin Sanomat yrittää liittää Monseyn mustan viidakkoveitsimurhaajan äärioikeistoon Hitlerin kautta, mutta vaikenee visusti mustasta ääriryhmästä, joka on nyt liitetty kahteen peräkkäiseen juutalaisvastaiseen iskuun New Yorkin seudulla.

Lainaus
New Yorkin puukotuksesta epäiltyä syytetään viharikoksesta, viittasi päiväkirjamerkinnöissään Hitleriin

VIIDEN ihmisen puukottamisesta kesken juutalaisten hanukkajuhlan epäilty mies on saanut syytteen viharikoksesta. Jo aiemmin häntä oli syytetty viidestä murhan yrityksestä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan mieheltä oli löytynyt päiväkirjamerkintöjä, joissa hän oli viitannut natsijohtaja Adolf Hitleriin, natseihin ja juutalaisvastaiseen liikkeeseen. Myös hänen puhelimestaan löytyi merkkejä siitä, että hän oli etsinyt tietoa muun muassa Hitlerin juutalaisvastaisuudesta ja avannut artikkelin, jossa käsiteltiin New Yorkin poliisin lisääntynyttä valvontaa juutalaisiin kohdistuvien rikosten vuoksi.
...
Helsingin Sanomat 31.12.2019

Reutersin alkuperäisen jutun mukaan tuo Hesarin mainitsema "juutalaisvastainen liike", johon epäilty on päiväkirjoissaan viitannut, oli sama Black Hebrew Israelites kuin New Jerseyn juutalaisvastaisessa iskussa kolme viikkoa sitten.

Lainaus
The complaint said his journals also included apparent references to Black Hebrew Israelites, a fringe movement the Southern Poverty Law Center identifies as a hate group. Its ideology asserts that blacks were usurped by Jews as God’s true chosen people.

Even before the Monsey attack, government investigators and researchers at the Anti-Defamation League were examining social media postings linking one of the kosher supermarket assailants to individuals associated with the Black Hebrew Israelites.
Reuters: U.S. prosecutors charge suspect in Hanukkah stabbing rampage with hate crime 31.12.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kova luu

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 194
 • Liked: 443
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #512 : 31.12.2019, 13:33:12 »
Mustaihoiset natsit, siinäpä suvakeilla pähkäilemistä, että miten suhtautuisi, kognitiivinen dissonanssi hajottaa suvakin pään, löytyisikö silakoilta vastausta ongelmaan?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 32 963
 • Liked: 69921
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #513 : 31.12.2019, 13:37:45 »
^^Sama Maikkarilla:

Lainaus
New Yorkin hanukkajuhlaiskun epäilty sai viharikossyytteet - mies kirjoitti antisemitistisiä näkemyksiä ennen iskua

Yhdysvaltain viranomaiset ovat nostaneet viharikossyytteet juutalaisten hanukkajuhlaan iskenyttä miestä vastaan. Epäillyn on kerrottu viitanneen päiväkirjoissaan natsi-Saksan johtajaan Adolf Hitleriin.

Epäilty sai jo aikaisemmin syytteen viidestä murhan yrityksestä.

Mies tunkeutui lauantaina Monseyssä lähellä New Yorkin kaupunkia rabbin kotona pidettyyn hanukkajuhlaan ja puukotti viittä ihmistä.

Tuomioistuimelle jätetyn kanteen mukaan 37-vuotias mies oli merkinnöissään kirjoittanut antisemitistisiä eli juutalaisvastaisia näkemyksiä, viitannut natsikulttuuriin ja piirtänyt hakaristejä.

Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI:n allekirjoittamassa kanteessa todettiin, että syytetyn puhelimen internetselaimessa oli avattu artikkeli, jonka otsikossa kerrottiin New Yorkin kaupungin poliisin lisäävän läsnäoloa juutalaisnaapurustoissa. Mies oli myös kirjoittanut selaimeensa neljästi 9. marraskuuta ja 16. joulukuuta välisenä aikana, miksi Hitler vihasi juutalaisia ja etsinyt tietoa "sionistitemppeleistä" New Yorkin alueella.
...
MTV 31.12.2019

Maikkarin jutun lopussa vieläpä viitataan New Jerseyn äskettäiseen juutalaisvastaiseen iskuun, joka siis Monseyn iskun kanssa liitetty Yhdysvaltain valtamediassa Black Hebrew Israelites -ryhmään, mutta tästä taustasta ei mainita.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Totuus EPT

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 851
 • Liked: 2149
 • ääärinuiva
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #514 : 01.01.2020, 18:47:47 »
Pientä päivitystä tuosta Hanukka-puukottajasta.

Lainaus
UPDATE 1:30PM: A highly credible law-enforcement source tells YWN that the Monsey stabbing attack suspect ,Thomas E. Grafton, is a RECENT MUSLIM CONVERT.
https://www.jihadwatch.org/2019/12/ny-highly-credible-law-enforcement-source-says-man-who-stabbed-jews-celebrating-chanukah-is-convert-to-islam
https://www.theyeshivaworld.com/news/general/1814985/sunday-live-blog-with-latest-updates-on-monsey-attack.html
Missä ******i siellä ongelma.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 273
 • Liked: 4242
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #515 : 05.01.2020, 19:23:29 »
Viime toukokuussa Yle uutisoi antisemitismistä Saksassa, jutun viimeinen kappale meni näin:
Lainaus
27.5.2019

Saksan sisäministeriön mukaan antisemitististen rikosten määrä kasvoi viime vuonna viidenneksellä. Tilastojen mukaan yhdeksässä tapauksessa kymmenestä rikoksien takana olivat äärioikeistolaiset.

https://yle.fi/uutiset/3-10804051

Ilmeisesti Ylelle tuli sen verran palautetta Saksan sisäministeriön erikoisesta tavasta luokitella antisemitistisiä rikoksia, että juttuun lisättiin seuraavana päivänä tällainen teksti:
Lainaus
Hallituksen raportissa tosin todetaan, että tilastointimenetelmää on arvosteltu siitä, että rikokset luokitellaan äärioikeistolaisiksi, kun tekijää ei tiedetä.

Antisemitismin torjunnasta vastaava Felix Klein kertoo The New York Times -lehdelle, että hän on jo käynnistänyt hallituksessa keskustelun tilastointimenetelmien tarkistamiseksi. EU-tutkimuksessa suuri osa juutalaisista on kertonut kokeneensa antisemitistisiä tekoja muslimien taholta.

Klein toteaa, että kaikki antisemitismin muodot ovat yhtä vaarallisia, oli tekijä sitten äärioikeistolainen, muslimi tai äärivasemmistolainen.

Täydennetty 28.5.2019: Lisätty Saksan antisemitismirikosten tilastoinnin ongelmista neljä viimeistä kappaletta.

Kaikki hyvin, luotettava media on korjannut jutussaan olleen virheen, jatkossa sitten leviää internetissä oikeaa tietoa.

Mutta ei, puolen vuoden päästä pitää taas koittaa kepillä jäätä, tunnistaakohan nyt kukaan valeuutistamme huijaukseksi, laitetaan samantien äärioikeiston tilalle uusnatsistit:
Lainaus
Kaksi pidätetty Saksassa juutalaisen hautausmaan vandalisoimisesta
-----
Saksassa juutalaisvastaisten tekojen määrä on ollut nousussa viime vuosina. Vuonna 2018 niiden määrä oli noussut 20 prosenttia vuoteen 2017 verrattuna, poliisin tilastot kertovat. Poliisin mukaan suurimmassa osassa tapauksista tekojen taustalla oli uusnatsistinen liike.

Yle (31.12.2019): Kaksi pidätetty Saksassa juutalaisen hautausmaan vandalisoimisesta

Eipä huomannut kukaan, joten jatketaan samalla linjalla, tosin itse jutussa haastateltavat esittävät aivan vääriä näkemyksiä:
Lainaus
Saksassa juutalaisviha vahvistuu ja joukkomurha jäi vain yhden oven päähän – "Minulle sanotaan: Totu siihen"
-----
Salomo kertoo solvausten tulevan kaikista suunnista: äärivasemmistolta, äärioikeistolta ja Lähi-idästä saapuneilta maahanmuuttajilta. Kritiikki Israelin politiikkaa kohtaan on hänen mukaansa usein vain naamioitua juutalaisvihaa.
-----
Hänen mukaansa vuoden 2015 jälkeen ilmapiiri muuttui, kun Saksaan tuli satojatuhansia turvapaikanhakijoita pääosin Lähi-idästä. Monessa arabimaassa viha Israelia ja juutalaisia kohtaan on laajaa.
-----
Yle (5.1.2020): Saksassa juutalaisviha vahvistuu ja joukkomurha jäi vain yhden oven päähän – "Minulle sanotaan: Totu siihen"

Mutta ei hätää, Luotettavan Media luotettava toimittaja korjaa haastateltavien väärät näkemykset oikeilla faktoilla:
Lainaus
Tilastoissa ulkomaalaisten tekemiksi luokitellut juutalaisvastaiset hyökkäykset ja vihapuhe ovat kasvussa. Valtaosa on edelleen silti äärioikeiston tekemiä.

Ja jotta asia ei jäisi kenellekään epäselväksi, kerrotaan vielä hienolla grafiikalla, mistä oikein on kyse:

Ajattara

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 471
 • Liked: 2137
 • Je suis Mannerheim
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #516 : 05.01.2020, 21:13:27 »
Mustaihoiset natsit, siinäpä suvakeilla pähkäilemistä, että miten suhtautuisi, kognitiivinen dissonanssi hajottaa suvakin pään, löytyisikö silakoilta vastausta ongelmaan?

Toki: "En ymmärrä, mihin se vaikuttaa, jos hyökkääjä oli musta."





DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 937
 • Liked: 2937
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #517 : 06.01.2020, 02:13:51 »
Kai tuossa Saarikoskella on se ajatusmalli, että kun länsimaat tieteitä ja kehitystä toivat Afrikkaan, niin toivat myös rasismin alueelle, jossa sitä ei aiemmin tunnettu... :P

Veikko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 699
 • Liked: 14992
 • "Ich bin Jude"
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #518 : 06.01.2020, 02:48:44 »
Mustaihoiset natsit, siinäpä suvakeilla pähkäilemistä, että miten suhtautuisi, kognitiivinen dissonanssi hajottaa suvakin pään, löytyisikö silakoilta vastausta ongelmaan?

Mustien kansalaisoikeusaktivistien ja muiden mustien johtajien ("pyhimysten") ja mustien kansalaisoikeusliikkeiden juutalaisviha on jo vanha juttu. Olen itsekin saattanut joskus kirjoittaa siitä tänne.

James Baldwin, Black power movement, Malcolm X, Muhammad Ali, Nation of Islam ovat tunnettuja juutalaisvihastaan. Yhdysvaltain mustille juutalaiset ovat rotuvihollisia, jopa ehkä vakavammassa määrin kuin valkoiset, sillä he ovat myös "sionisteja" ja sillä tavalla myös uskonnollisia vihollisia, sillä (myös) Yhdysvaltojen mustat kokevat islamin omaksi taisteluliikkeekseen valkoisen vallan murskaamiseen - ja mustan vallan saavuttamiseen.

Kun en nyt jaksa etsiä parempia lähteteitä tälle, niin https://en.wikipedia.org/wiki/African_American%E2%80%93Jewish_relations .

Pieni lainaus siitä:

Lainaus
Nation of Islam
Louis Farrakhan, leader of the Nation of Islam, has made several remarks that the Anti-Defamation League and others consider anti-Semitic
See also: Nation of Islam and antisemitism

The Nation of Islam, a black religious and political group, expressed several anti-Semitic pronouncements in the late 20th century. The group's founder, Elijah Muhammad, targeted whites in general, and he also asserted that whites—as well as Jews—are devils, implicated in the history of racism against blacks. But he did not consider Jews to be any more corrupt or oppressive than other whites were.

In 1993, Nation of Islam spokesman Khalid Abdul Muhammad called Jews "bloodsuckers" in a public speech, leading to widespread public condemnation. The Nation of Islam's current leader, Louis Farrakhan, has made several remarks that the Anti-Defamation League and others consider anti-Semitic. He is alleged to have referred to Judaism as a "dirty religion" and he is also alleged to have called Adolf Hitler a "very great man"; Farrakhan denied these claims but a tape obtained by The New York Times supports the claim that he did and that he praised Hitler.

Elijah Muhammad claimed that blacks—not whites or Europeanized Jews—are the chosen people.[92] Louis Farrakhan, has also claimed that African Americans are the chosen people. In a 1985 speech, Farrakhan said "I have a problem with Jews ... because I am declaring to the world that they are not the chosen people of God. ... You, the black people of America and the Western Hemisphere [are]."
"Tiedän varmasti, että sinä, oi Eurooppa, tulet tuhotuksi." - Mohammed Bouyeri, Theo van Goghin murhaaja

"Van Goghin murhan jälkeen kukaan ei ole uskaltanut ilmaista itseänsä yhtä vapaasti kuin ennen." - Theo van Goghin ystävä.

"Taas tänäänkin opin jotain uutta. Vain idiootit EIVÄT lue hommaa." - Kirjoitti: tos

valkovuokko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 523
 • Liked: 1080
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #519 : 06.01.2020, 08:53:44 »
Ruotsissa Expressen-lehti toteaa pääkirjoituksessaan, miten antisemitismi rehottaa Malmön kouluissa, ja miten se on häpeällistä.
Den är en skam att antisemitism har blivit vardag i Malmös skolor
Expressen tunnustaa, että etenkin Lähi-Idästä saapunut maahanmuuttajaväestö on tuonut juutalaisvastaisuutta mukanaan Ruotsiin.

Lisäksi moititaan hallituksen haluttomuutta ja hidastelua ongelman hoidossa, mm demaripoliitikko on vaatinut juutalaisia itse vastuuseen siitä miten heihin suhtaudutaan Apropå hotbilden mot judar svarade han bland annat att judarna måste ta lite ansvar själva för hur de betraktas och inte tro att politiker kan göra allt. Exempelvis borde den judiska församlingen ta avstånd från Israels politik, menade han.

https://www.expressen.se/ledare/antisemitismen-i-malmos-skolor-ar-en-stor-skam/

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 364
 • Liked: 6436
 • Your Yeoman Purser
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #520 : 07.01.2020, 22:06:27 »
Mari Karppinen selostaa siellä, että Trump uhkaa pommittaa Iranin kulttuurikohteeita. Mistä Maikkari oikeasti onkii tietonsa.
Sanoja joita ei ole olemassa: vasemmistodiktatuuri, ihmisvelvollisuudet, tasavastuu, maskilisti, suomalaisvastaisuus, fennofobia, ihmisoikeuskerroin, misandria

l'uomo normale

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 323
 • Liked: 6192
 • Je suis. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Tiedotusvälineiden pahimmat vääristelyt - todisteketju
« Vastaus #521 : 21.01.2020, 00:30:37 »
https://yle.fi/uutiset/3-11165951

Lainaus
Afrikan rikkaimpana naisena tunnetun Angolan ex-presidentin tyttären Isabel dos Santosin olot ovat käymässä tukaliksi.

Julkisuuteen on vuotanut yli 700 000 dokumenttia, jotka todistavat dos Santosin hankkineen yli kahden miljardin dollarin omaisuutensa epämääräisillä keinoilla. Vehkeilyn myötä dos Santosin omaisuus on kasvanut ja Angolan valtio velkaantunut.

Luanda Leaksiksi ristityssä vuodossa ilmitulleet asiakirjat ovat Platform to Protect Whistle Blowers in Africa -järjestön hankkimia. Tutkivan journalismin verkosto ICIJ jakoi dokumentit mediataloille. Esimerkiksi brittilehti The Guardian on päässyt yhdessä 36 muun mediatalon kanssa tutkimaan vuodettuja tietoja.

[...]

Eteläisessä Afrikassa Atlantin rannalla sijaitseva Angola on tunnettu luonnonvaroistaan. Maa on Afrikan toiseksi isoin öljyntuottaja, ja sillä on merkittävät timanttivarat. Silti miltei kolmasosa maan asukkaista elää alle kahdella dollarilla päivässä.

Dos Santosin perhe kuuluu eliittiin, joka on elänyt köyhyyden keskellä hulppeaa elämää. Afrikan rikkain nainen on hankkinut omaisuutensa öljyyn, timantteihin ja maakauppoihin liittyvillä järjestelyillä.

Liiketoimista ison osan on allekirjoituksellaan junaillut dos Santosin isä José Eduardo dos Santos, joka oli Angolan presidenttinä 38 vuotta. [...]

Ei YLE eikä Hesarikaan esitä analyysiä, miten kierot jenkit järjestivät Angolassa valtaan länsimaisten suuryhtiöitten sätkynuken siirtomaavallan päättymisen jälkeen. Ehkä siksi että ainakin Dos Santosin valtaan astumisen aikana Angola oli vielä marxilainen yksipuoluevaltio ja sosialistinen talousjärjestelmä paperilla ja käytännössä. Hesarin kommenteissakaan (kun eilen luin) kukaan ei jostain syystä pannut merkille että kyse oli juuri samppanjasosialismin eikä laissez-faire kapitalistisen diktatuurin afrikkalaisesta versiosta.
« Viimeksi muokattu: 21.01.2020, 00:43:38 kirjoittanut l'uomo normale »
And madness and despair are a force.

Tagit: vaalit