HOMMAN KESKUSTELU > Tupa

Käännytysten seurantaketju

(1/238) > >>

Elemosina:
Ajattelin toiveikkaasti seurata tämän matu-tsunamin seuraavaa vaihetta, eli perusteettomasti turvapaikkaa hakeneiden käännytyksiä. Suomeen on tänä vuonna tullut 25000 turvapaikanhakijaa ja suurin osa näistä Ruotsista ja irakilaisia nuoria miehiä.

Katsotaan uutisoidaanko näistä ollenkaan, jos yhtään medialla on järkeä päässä niin kyllä kannattaisi uutisoida.

Laitan tähän alkuun uutisointia käännytyksistä. Tarkoituksena olisi liittää tähän ketjuun käännytyksistä tulevia uutisia. Jos modejen mielestä tämä on väärässä paikassa niin siirrettäköön parempaan paikkaan.


--- Lainaus ---Isojen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden turvapaikanhakijaryhmien palauttaminen tilauslennoilla kotimaihin on Ylen mukaan kasvussa. Esimerkiksi tänä syksynä palautetaan kotiin ainakin 200 albanialaista, joiden turvapaikkahakemuksia ei hyväksytty.

Isojen ryhmien palauttaminen kerralla on suhteellisesti halvinta. Suurin osa käännytettävistä matkaa kuitenkin pienemmässä ryhmässä tai yksin. Vapaaehtoisesti Suomesta lähtevät voivat saada tukea paluumatkaan.

Ulkomaalaisasioista vastaava ylikomisario Kaj Wahlman Helsingin poliisilaitokselta toteaa kustannuksien olleen viime vuosian keskimäärin hieman alle tuhat euroa yhden maasta poistetun osalta.

Mikäli maasta poistettavalla ei ole passia tai muita asiakirjoja on hänelle saatava omasta kotimaastaan matkatodistus ja kotimaan on myös otettava hänet vastaan. Selvittäminen voi kuitenkin olla vaikeaa ja kestää vuosia. Tämän ajan henkilö on Suomessa laittomasti.
...
Wahlmanin mukaan Suomi onnistuu kuitenkin eurooppalaisittain vertailtuna hyvin käännyttämään perusteettomat turvapaikanhakijat.
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/satoja_kaannytettyja_laittomasti_maahan-40697
--- Lainaus päättyy ---

roodles.prease:
Olikos se niin että ruotsissa oleskeli 100.000 ja ranskassa jotain 800.000 käännytyksen saanutta mutta jotka eivät ole poistuneet maasta.

Elemosina:
Surullista, uutisointi käännytyksistä on vähäistä tai olematonta.

Sentään hakemuksia raukeaa, mutta missä tyypit?

--- Lainaus ---...
Turvapaikkahakemuksen raukeamisesta päätetään, mikäli hakija itse peruuttaa hakemuksen tai mikäli hakija katoaa viranomaisten ulottumattomiin eikä häntä tavoiteta kahteen kuukauteen.

Suomessa oli maanantaihin mennessä tehty tänä vuonna kaikkiaan noin 5700 turvapaikkapäätöstä, kertoi Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo Uudelle Suomelle tiistaina. Näistä päätöksistä jopa hieman yli 2000 on raukeamispäätöksiä.

– Raukeamisia on noin 38 prosenttia noista 5700 päätöksestä. Todella iso luku, Repo toteaa.

– Näistä valtaosa on irakilaisia, jotka ovat halunneet lähteä prosessista pois ja peruuttaneet hakemuksen.

Repo arvioi, että hakemuksensa peruneista valtaosa poistuu maasta. Osa on hakeutunut vapaaehtoisen paluun järjestelmään, josta saa tukea Suomesta poistumiseen.

Vain yksittäistapauksissa raukeamisessa on Revon mukaan kyse siitä, että henkilö on kadonnut järjestelmästä.
...

Muun muassa keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on ollut huolissaan viranomaisilta "kadonneista" turvapaikanhakijoista, joiden osalta on tehty hakemuksen raukeamispäätös.
...

Lokakuun lopussa, mikä on viimeisin julkaistu kuukausikatsaus, tilanne oli se, että koko vuoden kaikkiaan 4453 päätöksestä myönteisiä oli 1393, kielteisiä 989 ja rauenneita 1229. Tutkimatta oli jäänyt 842 tapausta, joista iso osa oli Dublin-palautuksia.
...

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/146576-yli-2000-turvapaikkahakemusta-peruttu-valtaosa-irakilaisia#.Vl8S1zSmzIc.facebook
--- Lainaus päättyy ---

Kiinnostaisi kyllä tietää moniko 1229 rauenneestä on ns. kadonneita. Tämä ei hyvää tiedä.

repo:

--- Lainaus käyttäjältä: Elemosina - 03.12.2015, 19:00:33 ---Surullista, uutisointi käännytyksistä on vähäistä tai olematonta.

--- Lainaus päättyy ---

Ja tietoisuus tällaisen hyödyllisen seurata-ketjun olemassa olosta voi olla heikkoa. Tähän ketjuun sopinee paremmin jokunen päivä sitten Tuvan seuranta-ketjuun Ruotsin holtiton maahanmuuttopolitiikka. uutisen.

2015-11-28 VU: Ruotsi ei onnistu karkotuksissa, hukassa 14 000 siirtolaista

--- Lainaus ---Lähes 22 000 ihmistä on saanut karkotuspäätöksen Ruotsin maahanmuuttovirastolta lokakuun, Aftonbladet uutisoi perjantaina. 14 000 näistä on sellaisia, joiden olinpaikkaa Ruotsin poliisi ei tiedä. Osan uskotaan olevan yhä Ruotsissa.
...
Ruotsin poliisin mukaan heidän resurssinsa eivät riitä kaikkien karkotusten valvontaan.
--- Lainaus päättyy ---

Tilanne ei näytä hyvältä eikä helpolta, kun kerran rajatta päästetään sisään niin ulos saaminen on kallista (="lisää resursseja"), vaikeaa ja osin mahdotontakin. Rajavalvonnan käyttöönotto ja nollatoleranssi papereitta liikkuville vaikuttaa tehokkaimmalta keinolta, mikä tässä jälleen kerran todettakoon, mutta kun on idealismi vapaasta liikuvuudesta.

Elemosina:
Jostain luin jonkun tiedoksiannon että Helsingissä on turvapaikanhakijoita jotain 6000 ja että albanialaisia iso osa ja jotain käännytyslukuja. Joissa ei kylläkään kerrottu onko kaikki käännytetyt albanialaisia. Suhteellisen tuore uutinen, en vaan muista missä mediassa moinen uutinen oli.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta