UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Käännytysten seurantaketju  (Luettu 227081 kertaa)

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 093
 • Liked: 9366
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1050 : 10.08.2019, 09:35:29 »

Eli mikä se kansainvälinen sopimus olikaan missä  "turvattomasta" maasta lähdön jälkeen (omasta aloitteesta) muuttuneet olosuhteet oikeuttivat turvapaikkaan ?

 :flowerhat:
Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 554
 • Liked: 26705
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1051 : 10.08.2019, 11:10:43 »
Edellä kerrotaan Sardareista ja Samireista, jotka aiotaan pakkopalauttaa kotimaihinsa. Samalla äärivasemmisto on aloittanut tavanomaisen metelöintinsä, myös mediassa.

Tapausten todellisia taustoja emme voi tietää, koska viranomaiset eivät sitä voi ja saa kertoa, mutta voimme silti tehdä "valistuneita arvailuja".

Tilastojen mukaan poliisi on yleensä poistanut saattaen vain muutama sata henkilöä vuodessa ja siinä luvussa ovat mukana kaikki muutkin kuin asylantit.

Vuoden 2015 Sipilän tuhotyön jälkeen pakkopalautettujen määrä nousi ainakin hetkellisesti. Siten vuonna 2017 maasta poistettiin poliisin saattamana noin 550 hlöä, joista 424 oli kielteisen asyylipäätöksen saaneita. Vuoden 2018 luvuissa liikutaan samalla tasolla ensimmäisen puolivuoden pohjalta arvioiden.

Asyylikuvioiden kannalta oleellinen seikka on se, että maasta ei tarvitse juurikaan poistua muuten kuin vapaaehtoisesti. Tämä seikka on havaittavissa myös Rinteen hallituksen ohjelmasta, jonka mukaan paukut satsataan vapaaehtoiseen paluuseen.

Ketä sitten silloin ovat nämä saattaen palautettavat?

No, tietenkin rikollisia. First things first, jos resurssit ovat tiukalla.

Koska asyyliporukka on huomattavan rikollista sakkia kaikkialla Euroopassa ja täältä lähti pakkopalautuksena vuonna 2017 vain 424 asylanttia (34.000 tuli vuonna 2015 kiitos Sipilän), niin lienee varsin selvää, että edes kaikkia rikollisia asylantteja ei palauteta (asylanttien kohdalla sille on muuten kynnys hyvin korkealla).

Edellisen pohjalta on jo pääteltävissä, mistä Samirin ja Sardarin kohdalla mahtaa olla kyse, vaikka viranomaiset eivät pukahtaisi asiasta sanaakaan.

Suurin osa tavanomaisesta "Refugees Welcome" -porukasta on tietenkin täysin pihalla tapauksesta, josta metelöivät. Heille asioiden oikea tola valkenee sitten vasta Crash and Burn -vaiheessa.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 153
 • Liked: 3051
 • Puolinuiva
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1052 : 10.08.2019, 11:57:50 »
Tämä Kemijärven sankari on siis onnistunut asiattomasti oleilemaan Suomessa nyt neljä vuotta ja viimeisimmän uusintahakemuksen viimeisin valituskierros koskee nyt kristityksi kääntymistä. Joko homo-kortti on jo käännetty?

Ottaen huomioon miten pitkään tällainen uusintahakemus ja valitusruljanssi kestää, jokainen onnistuneesti palautettu on pieni, oman liputuspäivän ansaitsema ihme. Uutisen perusteellahan kaikki (!) samaa kääntymiskikkaa käyttäneet Sardanin VOK:ki kaverit saivat turvapaikan. Riittää, että pitkään käsittelyketjuun sattuu johonkin kohtaan edes yksi suvakki ja lopputuloksena on Kela-gold loppuelämäksi.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 554
 • Liked: 26705
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1053 : 12.08.2019, 20:02:54 »
Iltasanomat tänään.

Lainaus
Touko Aalto ohjeistaa puoluetovereitaan hallituksessa: ”Pakkopalautukset pitäisi keskeyttää”

Aalto kertoo saaneensa yhteydenottoja pakkopalautuksiin liittyen.


Vihreiden entinen puheenjohtaja Touko Aalto ohjeistaa Twitterin välityksellä hallituksessa istuvia puoluetovereitaan siinä, miten hänen mielestään turvapaikanhakijoiden pakkopalautusten suhteen tulisi toimia.

Hän kertoo saaneensa yhteydenottoja aiheeseen liittyen.

– En voi osaltani paljoa vastata, mutta sen verran tohdin hallituksen suuntaan viestiä, että pakkopalautukset pitäisi keskeyttää vähintään siksi ajaksi, että uudet maa-arviot saadaan tehtyä, Aalto kirjoittaa twiitissään.
(…)

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006202385.html

Ketjussa on edellä lukuja, joita katsoessa Toukokin tajunnee puhuvansa jostakin mistä ei ymmärrä mitään. Ei kannata lähteä ammattilobbareiden vietäväksi. He kyllä jymäyttävät joka käänteessä tietämättömiä.

Poliisin saattaen palauttamia (ns. Toukon pakkopalautetut) on vuosittain vain muutama sata ja nämäkin pääosin rikollisia. Laiton maassaoleskelukin on rikos. Kuitenkaan edes kaikkia rikollisia asylantteja ei poisteta maasta.

Kertokaapa siellä vihreissä, miksi systeemi ei varmista kansalaisten etujen ja turvallisuuden toteutumista? Tämän pitäisi olla prioriteettihanke.

Toukon mallilla turvapaikkajärjestelmä voidaan lopettaa kokonaan ja jakaa kaikille tulijoille saman tie oleskeluluvat, kansalaisuus, asunto ja ilmainen elämä, koska hänen systeemissä ketään ei koskaan poisteta maasta. Onko realistista tai edes mahdollista, ja kuinka kauan?

Käytännössä meillä on jo melkein tuollainen systeemi. Sanoisin, että nyt on aika unohtaa ilmastot ja kauhistua vielä suuremmasta eksistentiaalisesta uhasta, jotka tuhoaa samalla vielä ilmastonkin.

EDIT lisätty linkki

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 554
 • Liked: 26705
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1054 : 12.08.2019, 22:01:18 »
Mauri Peltokankaan näkemyksiä maastapoistamisesta. Juttu julkaistu tänään Suomen uutisissa.

Lainaus
Peltokangas: Hallituksen haluttomuus laittomien siirtolaisten palauttamiseen kotimaihinsa on sylkemistä oman maan heikompiosaisten päälle

– Suomen valtion ainoa tehtävä on oman maan ja sen kansalaisten elämän turvaaminen kaikissa elämän tilanteissa, ei laittomasti maassa olevien. Suomen oikeuslaitos on ulkomaalaisten tekemissä rikosasioissa ja niiden tuomitsemisessa pelkkä vitsi, mutta jostain se käsky tähän tapaan toimia tulee, kansanedustaja Mauri Peltokangas jyrähtää.


Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas viittaa irakilaisen turvapaikanhakijan edesottamuksiin Satakunnassa, kun tämä syyllistyi juhannuksen aikaan kolmena peräkkäisenä päivänä lapsen törkeään raiskaamiseen.

– Tämä sankari oli edellisenä vuonna ehtinyt jo kunnostautumaan samankaltaisissa rikoksissa, mutta ilman mainittavampaa sanktiota.

– Ehdollinen tuomio ei ole rangaistus, se on lupa jatkaa törkeää käytöstä ja he myös käyttävät suomen oikeuslaitoksen antamaa mandaattia tehdä mitä haluavat, eivät he piittaa, Peltokangas sanoo.

Kotouttamistoimet ovat turhia

Peltokankaan mielestä tämänkaltaiset rikokset ja niiden toisto kertovat vain siitä, ettei tekoihin syyllistyneillä ole minkäänlaista halua toimia yhteiskuntamme asettamien lakien ja sääntöjen mukaan.

– Me kaikki tiedämme jo vuosien kokemuksesta, ettei mitkään kotouttamistoimet ja raha auta tähän ongelmaan. Siksi ainoa keino vähentää näitä rikoksia ja suojata oman maan kansalaisia on kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden säilöönotto. Yksinkertaista ja tehokasta, mutta tahtotilaa ei hallitukseltamme omien lastemme suojelemiseen löydy.

– Samaan aikaan kun hallituksemme suoltaa kauniita sanoja turvapaikanhakijoiden ihmisoikeuksista ja ihmisarvoista, lompsii kaduillamme Maahanmuuttoviraston johtaja Pekka Nuutisen mukaan peräti 7 000 kielteisen päätöksen saanutta laitonta maassaolijaa.
(…)

https://www.suomenuutiset.fi/peltokangas-hallituksen-haluttomuus-laittomien-siirtolaisten-palauttamiseen-kotimaihinsa-sylkemista-oman-maan-heikompiosaisten-paalle/

Ajattara

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 693
 • Liked: 3320
 • Strange Death of Europe
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1055 : 16.08.2019, 07:49:47 »
3 afgaani-parkaa palautettu yksityiskoneella 12 poliisin saattamana varmaan kuolemaan.


Lainaus
THE 3 DEPORTED AFGHANI ASYLUM SEEKERS HAVE ARRIVED IN KABUL
They were deported in private plane by Finland and escorted by 12 police men. The deported tell they hear gun shots in Kabul and are afraid.

PAKKOPALAUTETUT 3 TURVAPAIKANHAKIJAA LENNÄTETTIIN KABULIIN YKSITYISKONEELLA
12 ulkomaalaispoliisia saattoi kolmea afgaaniturvapaikanhakijaa. Pakkopalautetut kertovat olevansa peloissaan. Yksi heistä ei ole koskaan asunut Afganistanissa. Kadulta kuuluu ampumisen ääniä. Useimmat pakkopalautetuista pyrkivät mahdollisimman pian pois Afganistanista.

Solidarity, brothers!
#StopDeportationsFinlandhttps://www.facebook.com/SeisKarkotuksille/posts/2360307420923328
« Viimeksi muokattu: 16.08.2019, 07:51:28 kirjoittanut Ajattara »
'Jos näillä ”erikoisjoukoilla” on aseet, voidaan käskeä kotiin.' - suomalainen kansanedustaja 2020

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 250
 • Liked: 18659
 • Blues for Allah
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1056 : 16.08.2019, 08:06:35 »
^Voi himpun verran maksaa tuollainen 12 poliisin yksityislento. Se tekee yksi poliisi jokaista afgaanin raajaa kohti. ;D
No, kalliimmaksi se olisi näitä Suomessa pitää.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 923
 • Liked: 10347
 • Anyone?
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1057 : 16.08.2019, 09:24:20 »
Lainaus
Useimmat pakkopalautetuista pyrkivät mahdollisimman pian pois Afganistanista.
Ihan sama kunhan eivät takaisin Suomeen yritä.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 093
 • Liked: 9366
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1058 : 16.08.2019, 09:42:14 »

Tuo väliin kirjoitettu "kadulta kuuluu ampumisen ääniä" on kuin koprolalian oireiden kesken lauseen "vittusaatana!" ja juttu jatkuu normaalisti.

kommenteista:

Juha Keltti - (aseistakieltäytyjien liiton joku henkilö)
"Miksi Maria Ohisalo ryhtyi sisäministeriksi? Jos tämä jatkuu, hän menettää sen yleisen arvostuksen jonka oli ansainnut köyhyystutkijana, ja lisää puolueelleen vahinkoa jonka Pekka Haavisto on tehnyt piittaamattomuudella internoitujen suomalaisten lasten ja äitien pelastamisesta."

 :facepalm:  :facepalm:

Korona on jossain toisella planeetalla. Ei sellaista voi sattua koivun ja tähden alla.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 598
 • Liked: 75439
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1059 : 22.08.2019, 13:23:08 »
Lainaus
Mari Turunen: Valtiollinen koneisto on syyllistynyt julmuuteen ennenkin – Sardarin ja muiden käännytettyjen kohtalo muistuttaa Suomen historian häpeätahraa

Heinrich ja Kurt Hupper, Georg, Jan ja Franz Olof Kollman, Hans Martin Korn, Elias Kopelowsky sekä Hans Szybilskij.

Vuonna 1942 Suomen valtiollinen poliisi Valpo luovutti kahdeksan juutalaista pakolaista Gestapolle Helsingin Eteläsatamassa. Luovutetuista kaksi oli lapsia. Pakolaiset ohjattiin Hohenhörn-laivaan, joka matkusti Tallinnaan ja edelleen keskitysleirille Auschwitziin. Vain yksi heistä selvisi hengissä.

Päätöksen näiden kahdeksan juutalaisen kohtalosta oli tehnyt Suomen hallitus iltakoulussaan 3.11.1942 ja täytäntöönpanoviranomaisena toimi Valpo. Kansalaisjärjestöt ja monet vaikuttajat vastustivat luovuttamista, siinä onnistumatta.

Tapahtumista oli kulunut viisikymmentäkahdeksan vuotta, kun Suomen valtion edustajana pääministeri Paavo Lipponen pyysi anteeksi juutalaiselta yhteisöltä tätä ”Suomen historian häpeän hetkeksi” nimittämäänsä tapahtumaa.

[...]

Viime vuonna kirjoitin Uuteen Tiehen hädästä, jota Suomessa koetaan käännytettyjen turvapaikanhakijoiden puolesta. Monen suomalaisen oikeustaju on horjunut, kun ihmisiä käännytetään kuolemanvaaraan, vaikka perustuslakiin sisältyvä palautuskielto määrää, että ”ketään ei saa lähettää maahan, jossa häntä uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus, vaino tai muu epäinhimillinen tai ihmisarvoa loukkaava kohtelu.”

Palautuskielto sisältyy perustuslain lisäksi ulkomaalaislakiin sekä Suomea sitoviin kansainvälisiin sopimuksiin. Maaliskuussa 2018 Maahanmuuttoviraston tulosaluejohtaja Tirsa Forssell totesi Helsingin Sanomien haastattelussa, että vaikka turvapaikanhakijan kääntyminen todetaan aidoksi, hänet voidaan silti palauttaa.

”On monia paikkoja, jonne voidaan palauttaa matalan profiilin kristitty. Esimerkiksi Iraniin voidaan. Myös joillekin alueille Pohjois-Irakiin on palautettu, mutta aika vähän. Afganistaniin ei ole palautettu”.

Todellisuudessa kristittyjä ex-muslimeja on käännytetty myös Afganistaniin ja tuota matalan profiilin kristityn perustelua käytti myös Helsingin hallinto-oikeus todetessaan, että iranilainen kristitty Sardar voisi elää maassa ”maltillisen kristityn elämää”.

Haastattelemani iranilaiset kristityt ovat kertoneet, että he pelkäävät maan uskonnollista poliisia. Sen otteeseen joutui myös Suomesta Iraniin käännytetty Sardar jo lentokentällä. Sardariin ei ole saatu yhteyttä lentokentällä suoritetun kuulustelun ja lyhyen perhetapaamisen jälkeen. Kukaan ei tiedä mitä hänelle on tapahtunut.

Valtakunnallista julkisuutta saanut iranilaisen Sardarin tapaus ei valitettavasti ole yksittäinen poikkeus. Hänen kaltaisiaan on monia muitakin, mutta heidän tapauksistaan ei ole turvallista kirjoittaa.

Miten nämä tapahtumat poikkeavat 30- ja 40-lukujen kauheuksista? Silloin Suomessa vedottiin ulko- ja sisäpoliittisiin syihin, keskusteltiin ja tehtiin päätöksiä, jotka sitten täytäntöönpanoviranomainen toteutti. Sitten ajateltiin, että ei kuulu enää meille.

Uskon, että joudumme vielä tekemään tiliä aikamme tapahtumista. Silloin meitä muistutetaan näistä nimistä: Sardar, Hassan, Ebrahim, Nazar, Taher, Ahmed, Abdullah, Shirin.
Seurakuntalainen 20.8.2019

Aikamme muistetaan sellaisista nimistä kuin Rahmani, Juusuf, Yasser, Saif, Hassan, Mohamed, Mohamed ja tietysti Abderrahman.

En usko, että tekoihin johtaneesta politiikasta vastanneet joutuvat koskaan tilille.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 589
 • Liked: 7092
 • ...ääni kun on, nyt Kansanradion!
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1060 : 22.08.2019, 13:57:21 »
Tapahtuuko Afganistanissa systemaattinen joukkotuho ja onko siellä keskitysleirejä? Pelkkä epävakaisuus ei ole mikään syy olla palauttamatta laittomasti maahantulleita epämääräisiä tyyppejä sinne mistä ovat tulleetkin.

Suomen historiassa on häpeätahroja, mutta pahin oli se hetki kun suomalaista kulttuuria ja sivistystä alettiin polkea alas islamin ja tekopyhyyden tieltä. Me saamme tehdä tiliä kauan siitä, kun aloimme tekemään suomesta rosvojoukkojen elatusmaata.
- "Mitään antifaa ei edes ole olemassa!"

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 554
 • Liked: 26705
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1061 : 22.08.2019, 16:23:44 »
Lainaus
Mari Turunen: Valtiollinen koneisto on syyllistynyt julmuuteen ennenkin – Sardarin ja muiden käännytettyjen kohtalo muistuttaa Suomen historian häpeätahraa

... Monen suomalaisen oikeustaju on horjunut, kun ihmisiä käännytetään kuolemanvaaraan, vaikka perustuslakiin sisältyvä palautuskielto määrää, että ”ketään ei saa lähettää maahan, jossa häntä uhkaa kuolemanrangaistus, kidutus, vaino tai muu epäinhimillinen tai ihmisarvoa loukkaava kohtelu.”

Palautuskielto sisältyy perustuslain lisäksi ulkomaalaislakiin sekä Suomea sitoviin kansainvälisiin sopimuksiin. ...

Mari Turunen on laatinut kovin tunteisiin vetoavan kirjoituksen, jonka hän perustaa lähes 80 vuoden takaisiin tapahtumiin yrittäen vetää siitä paralleelia nykyaikaan. Tuo ei kuitenkaan toimi. Silloisilla tapahtumilla on hyvin vähän yhteistä nykypäivän kanssa, jossa turvapaikkajärjestelmää käytetään laajamittaisena laittoman maahanmuuton väylänä, jossa petos ja valhe rehottaa. Jopa alan ihmiset myöntävät ja tunnustavat tämän puhessaan "mixed migrationista".

Siltikään Suomesta ei pääsääntöisesti tarvitse poistua muuten kuin vapaaehtoisesti, edes vuosikausia kestäneiden kaikkien valituskierrosten jälkeen saadun kielteisen päätöksen takia. Täällä lopullinen hyväksymisprosentti on todellisuudessa lähes 100%, sillä jokin temppu tai kikka yleensä lopulta onnistuu ja oleskelulupa heltiää. Sitä ei sitten yleensä enää peruta.

Poliisin saattaen palauttamia on tavallisesti ollut vuosittain muutama sata. Nyt 2015 vuoden ryntäyksen jälkeen määrä on ollut lähes kaksinkertainen, mutta ilmeisesti palautumassa jo normaalitasolle.

Nämä poliisin saattaen palautettavat ovat pääosin rikollisia ja voinevat olla myös turvallisuusuhkia (esim. terrorismi), mutta virassaan toimiva viranomainen ei voi sitä paljastaa yksittäisten tapausten kohdalla. Saattaen vuosittain palautettavien määrä on kuitenkin niin pieni, että edes kaikkia rikollisia asyylinhakijoita ei poisteta maasta. Euroopasta on raportoitu, että edes terroristeja ei ole saatu aina poistettua maasta, koska ovat valittaneet ja vedonneet epäihmimilliseen kohteluun osoitemaassa.

Nyt Mari Turunen on aloittanut parkumisen näiden puolesta. Voi perustellusti kysyä, jotta miksi? Haluaako hän, että täältä ei enää ikinä poisteta ketään, ei rikollisia, ei laittomasti maassa oleskelevia, ei terroristeja, eikä ketään muitakaan?

Ehkä Marin kannattaisi hetkeksi pysähtyä miettimään sitä, mihin Mari Turusen -linja meidät johtaisi. Osviittana voi mainita, että Nigerian 30.000 bokoharamilaisen johdosta jokainen 200 miljoonasta nigerialaisesta olisi oikeutettu turvapaikkaan täällä juuri noiden "kv. sopimusten" yms. takia, joihin Turunen viittaa. Olisiko tämä realistista? Eräs mielenkiintoinen teemaan liittyvä seikka on myös se, että tutkimusten mukaan 1,2 miljardia afrikkalaista ja aasialaista haluaisi muuttaa Eurooppaan. Miten meille mahtaisi silloin käydä? 

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 598
 • Liked: 75439
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1062 : 23.08.2019, 11:55:50 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Historian kauheudet toistuvat Suomessa – palautamme vainottuja ihmisiä kuoleman syliin

Munkkiniemen puistotielle Helsingissä on valettu kolme pientä laattaa. Jokaisessa laatassa on ihmisen nimi ja tieto siitä, että hänet luovutettiin Suomesta Gestapolle marraskuussa 1942 ja kuljetettiin Auschwitziin.

Kolme nimeä kuuluvat talossa asuneelle perheelle: isälle, äidille ja heidän puolitoistavuotiaalle lapselleen. Perheen isä ja äiti olivat paenneet juutalaisten vainoja kotikaupungistaan Wienistä ja muuttaneet turvaan Helsinkiin vuonna 1938. Heidän pikku poikansa oli syntynyt täällä.

Näitä kompastuskiviksi kutsuttuja muistolaattoja on eurooppalaisten kaupunkien kaduilla jo yli 60 000. Helsingissä sellainen on Munkkiniemen lisäksi Hotelli Tornin edessä muistuttamassa Suomesta turvaa hakeneesta latvialaisesta juutalaismiehestä. Valtiollinen poliisi haki hänet hotellihuoneestaan ja luovutti Gestapolle samana päivänä kuin munkkiniemeläisperheen.

[...]

Nämä historian kauheudet toistuvat Suomessakin vuonna 2019. Palautamme täältä turvaa hakeneita ihmisiä takaisin turvattomille alueille, joissa heitä uhkaavat vaino, kidutus ja jopa kuolema.

Suomessa toimivien kristillisten kirkkojen johtajat julkaisivat poikkeuksellisen yhteisvetoomuksen turvapaikanhakijoiden oikeuksien puolesta. Suomalaiset arkkipiispat ja muut kirkkokunnanjohtajat yli tunnustuskuntarajojen kritisoivat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden ihmisten palauttamista alueille, joissa he joutuvat kuolemanvaaraan.

Kirkkojen johtajat muistuttivat, että yhteiskunnan ja sen viranhaltijoiden vastuisiin kuuluu ihmisarvoisen elämän suojaaminen ja sen edellytysten turvaaminen.

Jottei kompastuskiviä tarvitsisi muurata kaduillemme enempää.

Kirjoittaja on Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki
Kirkko ja kaupunki 23.8.2019
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Luka Mokonesi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 886
 • Liked: 1679
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1063 : 23.08.2019, 12:40:27 »
Lainaus
Kirkkojen johtajat muistuttivat, että yhteiskunnan ja sen viranhaltijoiden vastuisiin kuuluu ihmisarvoisen elämän suojaaminen ja sen edellytysten turvaaminen.

Tähän sitten taas lista turvanpaikanhakijoiden, sellaisen saaneiden ja "pakolaisten" uhreista.
"Maapallon elämä on kestänyt suurempia muutoksia kuin mitä ihminen on nähnyt. Maapallo selviää hyvin ihmisestä ja on täällä vielä kauan ihmisen jälkeenkin." -mannym

"Gustafsson on asunut Bangkokissa 57 vuotta, mutta sanoo yhä olevansa farang." -HS-

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 801
 • Liked: 22224
 • Ego sum Spartacus
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1064 : 23.08.2019, 13:03:17 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Historian kauheudet toistuvat Suomessa – palautamme vainottuja ihmisiä kuoleman syliinKirjoittaja on Kirkko ja kaupungin päätoimittaja Jaakko Heinimäki
Kirkko ja kaupunki 23.8.2019

Vain täysin sairas ja kieroutunut henkilö voi rinnastaa holokaustin uhrit ja nykypäivän rikolliset maahantunkeutujat.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 244
 • Liked: 57254
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1065 : 28.08.2019, 12:49:30 »
Stop dipoteissöns -tättähäärät järjestävät 14.9. Helsingissä Afganistanin hyötypalautusten vastaisen marssin ja miekkarin.

https://www.facebook.com/events/1147153105673193/

Lainaus
Pakkopalautukset Afganistaniin SEIS !
به زبان دری در پایان.

Afganistanin turvallisuustilanne heikkenee päivä päivältä. Vetoamme päättäjiin pakkopalautusten lopettamiseksi. Turvapaikkaa Suomesta hakeneiden saattaminen hengenvaaraan on vastoin Suomen solmimia ihmisoikeussopimuksia. Pakkopalautukset tulisi jäädyttää ja varmistua, ettei Suomi loukkaa ehdotonta palautuskieltoa ja saata ihmisiä hengenvaaraan.

Kokoonnumme 14.9.2019 klo 12.15 Helsingin Rautatientorille valmistautumaan Pakkopalautukset Afganistaniin SEIS! - mielenosoitusmarssiin. Järjestäytyminen tapahtuu Rautatientorilla klo 12.15 alkaen ja marssi lähtee liikkeelle klo 12.45 kohti Kansalaistoria.

Paikalle kutsutaan päättäjiä, virkamiehiä, järjestöjen edustajia ja ihmisoikeuksien puolesta taistelevia yksityishenkilöitä. Ohjelmassa on mm. puheita ja musiikkia.

Vaadimme:

1- Afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden tilanteen uudelleen arviointia ja päätöksentekoperusteiden korjaamista.

2- Pakkopalautusten välitöntä pysäyttämistä.

3- Vallitsevan lain mahdollistamaa muukalaispassin myöntämistä afganistanilaisille turvapaikanhakijoille heidän hakiessaan muita oleskelulupia (työntekijän ja opiskelijan oleskelulupa, oleskelulupa Suomessa suoritetun tutkinnon tai perhesiteen perusteella).

4- Väliaikaisen oleskeluluvan palauttamista ulkomaalaislakiin.

Mielenilmauksen takana on  joukko afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden tilanteesta huolestuneita yksityishenkilöitä. 

Tukijärjestöt:
- Maailmanpyörä Koroinen Ry
- Wee See You yhdistys ( paremman turvapaikkapolitiikan puolesta)
- Stop Deportations verkosto
- V-S SAK Nuoret

(...)

Perustelut:

1- Maahanmuuttoviraston linjaukset turvapaikanhakijoiden lähtömaiden eri alueiden turvallisuudesta eivät vastaa monien asiantuntijoiden eikä UNHCR:n ohjeistuksia.

2- Suomen nykyisen turvapaikkapolitiikan ja Afganistaniin pakkopalautusten perusteena toimii edelleen entisen hallituksen turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma (8.12.2015), jonka tarkoituksena oli ensisijaisesti vähentää turvapaikanhakijoiden määrää Suomessa ja vähentää turvapaikkamenettelyn kustannuksia. Nykyisen hallituksen ohjelma näyttää lupaavalta turvapaikkaan liittyen, mutta senkään varassa ei voida  perua kaikkia tehtyjä kiristyksiä tai saada turvapaikkapolitiikkaa ja -lainsäädäntöä oikeudenmukaiseen suuntaan riittävän nopeasti. Jotta ehdotonta palautuskieltoa ei rikottaisi Pakkopalautukset Afganistaniin on keskeytettävä välittömästi.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 051
 • Liked: 26536
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1066 : 28.08.2019, 13:41:00 »
3 afgaani-parkaa palautettu yksityiskoneella 12 poliisin saattamana varmaan kuolemaan.
Lainaus
PAKKOPALAUTETUT 3 TURVAPAIKANHAKIJAA LENNÄTETTIIN KABULIIN YKSITYISKONEELLA
12 ulkomaalaispoliisia saattoi kolmea afgaaniturvapaikanhakijaa. Pakkopalautetut kertovat olevansa peloissaan. Yksi heistä ei ole koskaan asunut Afganistanissa. Kadulta kuuluu ampumisen ääniä. Useimmat pakkopalautetuista pyrkivät mahdollisimman pian pois Afganistanista.

Niin varmasti epäilemättä kuuluu. Afganistan on asukkaidensa afgaanien rakentama ja ylläpitämä. Siellä jaetaan rynnäkkökiväärit pikkupojillekin iljettävän anaalisen miehisyysriitin jälkeen. Afganistania ei hallitse kansan demokraattisella vaaleilla valittu eduskunta eikä presidentti. Sitä hallitsevat huumekeisarit. Järjestystä ei ylläpidä poliisi suomalaisen rikoslain ohjaamana vaan uskonnollinen shariaryhmittymä omine sairaine pinttymineen. Oli maa minkälainen tahansa Afganistan on paras maa afgaaneille. Sen me olemme Suomessakin havainneet aivan konkreettisesti.

Muita missä kuuluu ns. "ampumisen ääniä",  laukauksia, on paitsi kaikki muut kehitysmaat niin myös Ruotsi. Ja Suomi perässä. Rion favelassa kuuluu enempi. Tarvitseeko Ukrainaa mainita ollenkaan. Kaikissa näissä maissa odottaa varma kuolema niiden omille rakentajilleen.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 215
 • Liked: 15654
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1067 : 10.09.2019, 12:06:03 »
Lainaus
MUSTA TIISTAI: Ruotsi pakkopalauttaa tänään 80 afgaaninuorta.

Ruotsissa on pidetty 1.9. alkaen mielenosoituksia joissa on jätetty kenkäpareja julkisille paikoille protestina nuorten pakkopalautukselle. Mielenosoitukset vaativat Ruotsia armahtamaan yksintulleet ja pysäyttämään pakkopalautukset. Tänään pidetään suuri mielenosoitus Malmössä, jonne on tullut eniten turvapaikanhakijoita.

Ruotsilla on ollut samantyyppisiä puutteita turvapaikkakäytännöissä kuin Suomella. Noudattaako Ruotsi palautuskieltoa tänään?
https://www.facebook.com/SeisKarkotuksille/posts/2378573899096680?__tn__=-R

Lainaus
Ruotsi pakkopalauttaa 80 afgaaninuorta - suurmielenosoitus Malmössä.
https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10156882418868533/

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 923
 • Liked: 10347
 • Anyone?
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1068 : 10.09.2019, 13:05:51 »
^Pallerot yritti lähteä haneen. Rasistit otti kiinni.  :'(
Lainaus
Poliisin mukaan karkurit olivat rikkoneet ikkunoita, jonka jälkeen olivat päässeet karkusalle. Kaikenkaikkiaan 12 karkoitettavaa kolmansista maista tulluta henkilöä pääsi karkuun. Poliisi haravoi Märstan aluetta yön aikana ja saikin kiinni kuusi karkuria, jotka toimitettiin takaisin säilöön ja edelleen odottamaan kotimaan lentoa.

SVT:n uutisten mukaan kaikki karkurit olivat afgaaneja ja syynä epäillään olevan se, että huomenna tiistaina ainakin 80 afgaania tullaan lennättämään kotiin Kabuliin. Poliisin mukaan afgaanit eivät halua kotiin ja koska heille tuli tilaisuus karata he tekivät sen.
https://pt-media.org/2019/09/09/afgaanien-joukkopako-maahanmuuttoviraston-sailosta/

"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 215
 • Liked: 15654
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1069 : 12.09.2019, 14:43:34 »
Ruotsissa on meneillään holokausti.

Lainaus
RUOTSI PAKKOPALAUTTI 50 NUORTA AFGAANIA YÖLLÄ - 50 DEPORTED TO KABUL
https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10156885209493533/

Lainaus
Harri
Voiko tämän lähemmäksi holokaustia 2010-luvulla päästä?

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 845
 • Liked: 3478
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1070 : 16.09.2019, 16:34:10 »
Lainaus
Tarja Halonen mielenosoittajille: Palautuslennot tulee lopettaa
[...]
Helsingin keskustan kansalaistorilla pidettiin lauantaina afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden palautuksia vastustanut Stop Deportations -tilaisuus.

Sen alussa luettiin presidentti Tarja Halosen tilaisuuteen lähettämä viesti:

– Olette ehdottomasti oikealla asialla. Suomen on varmistettava, että avun pyytäjän palauttaminen on turvallinen ratkaisu. Uutiset Afganistanista antavat aiheen suureen huoleen, ja takaisin lähetettyjen osalta tulee seurata heidän kohtaloaan ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin turvallisuuden takaamiseksi. Parasta olisi lopettaa palautuslennot, kunnes tilanne rauhoittuu.

SDP:n kansanedustaja ja ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja puhui mielenosoituksessa ja osallistui heidän marssilleen. Tuomioja sanoi, että Suomi on joutunut ”outoon ja väärään seuraan”, kun ”emme noudata edes niitä samoja periaatteita, joita useimmat muut EU-maat käsitellessään turvapaikkahakemuksia tai palautuksien ratkaisuja tekevät”.

– Asetan toiveeni siihen, että meillä on uusi hallitus, joka haluaa korjata tilanteen, Erkki Tuomioja totesi puheessaan ja arvosteli edellistä hallitusta.

– Tämä ei voi jatkua, ja siksi ensimmäiseksi on lopetettava pakkopalautukset ja on otettava koko turvapaikka- ja palautusjärjestelmäkäsittely uuteen harkintaan. Niin, ettei enää ketään Suomesta lähetetä turvattomiin olosuhteisiin.

https://www.verkkouutiset.fi/tarja-halonen-mielenosoittajille-palautuslennot-tulee-lopettaa/

Tuhokaksikko Halonen&Tuomioja antoivat tukensa yllämainitulle tättähäärien mielenosoitukselle Pakkopalautukset Afganistaniin SEIS!. Kaikkien palautettavien turvapaikkahakemukset ja valitukset on käsitelty useaan otteeseen Migrissä ja hallinto-oikeudessa ja lisäksi palautusmaiden turvallisuudesta on tehty maa-arvio.

Edit: Nykyhallitus saattaa hyvinkin lopettaa palautukset toistaiseksi. Venäjä voi tietysti halutessaan käyttää tätä välittömästi Suomea vastaan ja alkaa markkinoida Suomea afgaaneille maana, jonne saa jäädä varmasti. Jos Suomen ulkopoliittiset linjaukset eivät miellytä, Suomen itäraja alkaa yllättäen vuotaa. Vaikkapa ensialkuun sata afgaania päivässä eli noin 40 000 vuodessa.
« Viimeksi muokattu: 16.09.2019, 17:11:17 kirjoittanut takalaiton »
Oulu is not safe - start deportations.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 515
 • Liked: 6594
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1071 : 16.09.2019, 16:43:51 »
Mitä Tuomioja tarkoittaa sillä, että Suomi ei noudata tp-hakemusten käsittelyssä ja palautuksissa samoja periaatteita kuin muut EU-maat. Niitähän on 27.

Jopa Ruotsilla on pienemmät hyväksymisprosentit keskeisimpien lähtömaiden osalta ja se palauttaa kielteisen päätöksen saaneita takaisi kotimaahansa, kuten esim. ylläoleva 50:n palautus Afganistaniin. Tanskan turvapaikkapolitiikka on Ruotsia tiukempaa.

Etelä-Euroopan maat, kuten Italia ja Espanja jakavat harvakseltaan myönteisiä päätöksiä. Puhumattakaan esim. Baltian maiden, Unkarin ja Puolan turvapaikkapolitiikasta.

e: Kirjoitusvirheen korjaus
« Viimeksi muokattu: 16.09.2019, 16:49:43 kirjoittanut kivimies »
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 923
 • Liked: 10347
 • Anyone?
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1072 : 16.09.2019, 16:46:46 »
^^VMP. Kuvitellaan toisin päin. Viinalle perso Pera karkoitetaan Thaimaasta takaisin Suomeen. Onko silloin Thaimaa vastuussa, jos Pera saa palattuaan vaikkapa keklusta ja kuolee juoppojen keskinäisissä kirmailuissa?

Uskomatonta tuo sossujen paijausvietti...
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 215
 • Liked: 15654
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1073 : 16.09.2019, 17:22:40 »
Tuhokaksikko Halonen&Tuomioja antoivat tukensa yllämainitulle tättähäärien mielenosoitukselle Pakkopalautukset Afganistaniin SEIS!. Kaikkien palautettavien turvapaikkahakemukset ja valitukset on käsitelty useaan otteeseen Migrissä ja hallinto-oikeudessa ja lisäksi palautusmaiden turvallisuudesta on tehty maa-arvio.

Jo on aikoihin eletty, kun edes entiset presidentti, ministeri, kansanedustaja ym. ym. ym. eivät luota Suomen oikeusjärjestelmään.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 598
 • Liked: 75439
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1074 : 16.09.2019, 22:20:36 »
Lainaus käyttäjältä: Verkkouutiset
– Olette ehdottomasti oikealla asialla. Suomen on varmistettava, että avun pyytäjän palauttaminen on turvallinen ratkaisu. Uutiset Afganistanista antavat aiheen suureen huoleen, ja takaisin lähetettyjen osalta tulee seurata heidän kohtaloaan ja ryhtyä tarvittaviin toimenpiteisiin turvallisuuden takaamiseksi. Parasta olisi lopettaa palautuslennot, kunnes tilanne rauhoittuu.

Turvallisuusarviot eivät perustu terrori-iskuissa kuolleiden määrään. Iskuja ei kohdisteta Afganistaniin palautettaviin, eikä iskuissa kuoleminen ole heille erityisen suuri vaara.

Lainaus käyttäjältä: Verkkouutiset
SDP:n kansanedustaja ja ex-ulkoministeri Erkki Tuomioja puhui mielenosoituksessa ja osallistui heidän marssilleen. Tuomioja sanoi, että Suomi on joutunut ”outoon ja väärään seuraan”, kun ”emme noudata edes niitä samoja periaatteita, joita useimmat muut EU-maat käsitellessään turvapaikkahakemuksia tai palautuksien ratkaisuja tekevät”.

Tästä huomaa, että Tuomioja on aivan pihalla. Suomi on myöntänyt afganistanilaisille oleskelulupia jos ei EU:n korkeimmalla prosentilla niin kuitenkin esimerkiksi tuplasti suuremmalla kuin Ruotsi. Suomi on tässä varmasti EU:n kärkeä. Sama pätee niin turvapaikkaprosessiin kuin palautuksiinkin, kun päätöksistä valittaminen on Suomessa poikkeuksellisen helppoa ja pitkämielistä.

Lainaus käyttäjältä: Erkki Tuomioja
Asetan toiveeni siihen, että meillä on uusi hallitus, joka haluaa korjata tilanteen. Tilanteen, joka syntyi sen vuoksi, että edellisessä hallituksessa oli mukana yksi puolue, joka halusi sulkea rajat ja halusi täysin piittaamatta ihmisten turvallisuudesta ja tulevaisuudesta lähettää heitä pois. Tämä ei voi jatkua, ja siksi ensimmäiseksi on lopetettava pakkopalautukset ja on otettava koko turvapaikka- ja palautusjärjestelmä...käsittely uuteen harkintaan niin, että enää ketään ei Suomesta lähetetä turvattomiin olosuhteisiin. Sellaisiin olosuhteisiin, jossa heidän henkensäkin voi olla vaarassa.

Arvatenkin Tuomioja viittaa "yhdellä puolueella" Perussuomalaisiin, joka siis hänen mukaansa on painostanut vuoden 2015-2017 ja 2017-2019 hallituksia, Maahanmuuttovirastoa, Suomen hallinto-oikeuksia KHO mukaan lukien ja vieläpä Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta olemaan piittaamatta Afganistaniin palautettavien hengestä ja turvallisuudesta. Kovia poikia ja tyttöjä.

Tuomioja ilmeisesti vaatii hallitusta puuttumaan oikeusistuimien päätöksiin, mutta pakkopalautusten lopettaminen normaalissa järjestyksessä vaatisi eduskunnalta ihan uuden lain. Tuomioja tai kukaan mukaan ei ole täsmentänyt, millainen tämä laki olisi ja mihin se oikein perustuisi. Ei ainakaan Suomen "useimpia muita EU-maita" tiukempiin lakeihin tai turvapaikkapolitiikkaan, sillä ne ovat kaikilla mittareilla löysyydessään Euroopan ja siten koko maailman kärkeä.

Mielenosoituksen puheita Facebookissa, katsokoon ken pystyy:
Lainaus
-1:44:10
Tarja Halosen terveiset
-1:43:00
Erkki Tuomioja
-1:40:30
Frank Johansson, Amnesty
-1:34:00
Inka Hopsu, Vihreiden kansanedustaja
...
-45:30
Hussein al-Taee ("sain [eduskuntavaaleissa] afganistanilaisten äänet, joten kohtuullista, että seison nyt täällä")
...
« Viimeksi muokattu: 17.09.2019, 09:33:17 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 598
 • Liked: 75439
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1075 : 17.09.2019, 10:25:27 »
Lainaus käyttäjältä: Verkkouutiset
Tuomioja sanoi, että Suomi on joutunut ”outoon ja väärään seuraan”, kun ”emme noudata edes niitä samoja periaatteita, joita useimmat muut EU-maat käsitellessään turvapaikkahakemuksia tai palautuksien ratkaisuja tekevät”.

Mitä Tuomioja tarkoittaa sillä, että Suomi ei noudata tp-hakemusten käsittelyssä ja palautuksissa samoja periaatteita kuin muut EU-maat. Niitähän on 27.

Jopa Ruotsilla on pienemmät hyväksymisprosentit keskeisimpien lähtömaiden osalta ja se palauttaa kielteisen päätöksen saaneita takaisi kotimaahansa, kuten esim. ylläoleva 50:n palautus Afganistaniin. Tanskan turvapaikkapolitiikka on Ruotsia tiukempaa.

Afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden ensimmäisen kierroksen hyväksymisprosentteja Eurostatin vuoden 2018 tilastoista:
Lainaus
EU28 46
Suomi 63
Ruotsi 32
Tanska 20
Saksa 43 (eniten afganistanilaisia turvapaikanhakijoita EU-alueella)

Tuomiojan valehteluun liittyy myös se, että nämä StopDeportations-hörhöt kuten myös Pakolaisneuvonta levittävät propagandaa, jonka mukaan Suomen turvapaikkapäätökset ja koko turvapaikkajärjestelmä olisivat Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ja YK:n kidutuksen vastaisen komitean päätösten vastaisia:

Lainaus
Pakolaisneuvonta on vuoden 2009 jälkeen vienyt 13 tapausta YK:n kidutuksen vastaiseen komiteaan (CAT).

– Viimeisin täytäntöönpanokielto on tämän vuoden heinäkuulta. Neljässä tapauksessa CAT on päätynyt langettavaan päätökseen eli nimenomaisesti todennut, että nämä henkilöt olisivat olleet Suomen viranomaisten päätösten vuoksi todellisessa vaarassa joutua kidutuksen kohteeksi kotimaassaan. Kolme tapausta on vielä vireillä. Muissa Maahanmuuttovirasto on itse korjannut päätökset, jonka vuoksi ne ovat rauenneet CAT:ssa.

Näissä dokumentoiduissa tapauksissa palautuksen on siis estänyt vain se, että turvapaikanhakijan avustaja on vienyt asian kidutuksen vastaisen komitean käsittelyyn. Tämän lisäksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimessa (EIT) on parhaillaan vireillä kaksi Pakolaisneuvonnan tapausta.
Kirkko ja kaupunki: Migrin tiedossa ei ole palautuskiellon rikkomuksia, Pakolaisneuvonta näkee asian toisin – tapauksia viety kidutuksen vastaiseen komiteaan 30.8.2019

Kertomatta jäi, että täytäntöönpanokielto ei tarkoita tuomiota virheellisestä päätöksestä vaan aikalisää lisätiedon hankkimiseksi ja pelkkä valituksen vireilläolo ei sitäkään. Samoin nuo mainitut neljä langettavaa päätöstä on tehty tapauksista ennen vuoden 2016 nimelliseksi jääneitä turvapaikkapolitiikan kiristyksiä eli jo aikaisempien hallitusten linjausten (mukana mm. Vihreät) perusteella toteutetusta politiikasta.

Sen sijaan Sipilän hallituksen ajalta ei ole ainuttakaan langettavaa päätöstä, vaikka örkkipropagandassa annetaan ymmärtää Perussuomalaisten kääntäneen hallituksen turvapaikkapolitiikan äärikireäksi ja kansainvälisten sopimusten vastaiseksi. Pelkästään hakijamäärien huiman kasvun perusteella Suomelle annettujen langettavien tuomioiden määrän olisi luullut monikymmenkertaistuvan, mutta hörhöjen harmitukseksi niitä ei ole tullut enää ollenkaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 598
 • Liked: 75439
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1076 : 18.09.2019, 13:03:53 »
Samoin nuo mainitut neljä langettavaa päätöstä on tehty tapauksista ennen vuoden 2016 nimelliseksi jääneitä turvapaikkapolitiikan kiristyksiä eli jo aikaisempien hallitusten linjausten (mukana mm. Vihreät) perusteella toteutetusta politiikasta.

Sen sijaan Sipilän hallituksen ajalta ei ole ainuttakaan langettavaa päätöstä, vaikka örkkipropagandassa annetaan ymmärtää Perussuomalaisten kääntäneen hallituksen turvapaikkapolitiikan äärikireäksi ja kansainvälisten sopimusten vastaiseksi. Pelkästään hakijamäärien huiman kasvun perusteella Suomelle annettujen langettavien tuomioiden määrän olisi luullut monikymmenkertaistuvan, mutta hörhöjen harmitukseksi niitä ei ole tullut enää ollenkaan.


Lainaus
”Asiakaskunnassa on aiempaa enemmän ihmisiä, jotka ovat päätyneet ihmiskaupan uhreiksi Suomessa”

Pakolaisneuvonnan juristi Anna Smallenburg haaveilee aikamatkasta. Hän haluaisi palata ajassa taaksepäin siihen ihmisoikeuksista tinkimättömään Suomeen, jonka turvapaikkajärjestelmän oikeudenmukaisuuteen saattoi luottaa.

[...]

Saatuaan opiskelupaikan, Smallenburg marssi heti ensimmäisellä opiskeluviikolla Amnestyn juristiryhmän uusien aktiivien tapaamiseen ja päätyi lopulta vetämään ryhmän toimintaa monen vuoden ajan.

Juristiryhmän kautta Smallenburg kuuli ensimmäistä kertaa Pakolaisneuvonnasta, tuosta voittoa tavoittelemattomasta lakiasiaintoimistosta ja asiantuntijajärjestöstä, joka antaa oikeudellista apua ja neuvontaa turvapaikanhakijoille, pakolaisille ja muille ulkomaalaisille Suomessa.

[...]

Pakolaisneuvonnan juristina Smallenburgin päätyötä on turvapaikkaprosessin eri vaiheissa avustaminen, minkä ohella hän hoitaa myös perheenyhdistämisjuttuja ja muita oleskelulupa-asioita. Lisäksi työhön kuuluu yhteiskunnallinen vaikuttaminen asiantuntijalausuntojen antamisen ja erilaisiin työryhmiin osallistumisen kautta.

[...]

Vuonna 2016 tehdyt heikennykset turvapaikanhakijoiden oikeusturvaan ovat sekä vaikeuttaneet Smallenburgin ja hänen kollegoidensa työtä että murentaneet hänen uskoaan Suomeen ihmisoikeuksia puolustavana maana.

”Se, että on lähdetty heikentämään yhden ihmisryhmän oikeuksia tällä tavalla, on ollut minulle henkilökohtaisesti todella vaikea asia sulattaa”, Smallenburg myöntää, ”että Suomessakin voidaan tehdä näin.”

Valitettavaa Smallenburgin mielestä on myös se, että Pakolaisneuvonnan juristit ovat joutuneet viime vuosina jälleen tekemään suomalaisten tuomioistuinten päätöksistä valituksia tai täytäntöönpanokieltohakemuksia ylikansallisiin elimiin, kuten Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen ja YK:n kidutuksen vastaiseen komiteaan saakka.

[...]

Tulevaisuuteen Smallenburg suhtautuu varovaisen toiveikkaasti. Turvapaikanhakijoiden oikeusturvan parantamiseksi ei hänen mielestään olisi tarpeen keksiä mitään uutta vaan ennemminkin palata ajassa taaksepäin.

”Muistan vielä ajan, kun yhteistyö eri viranomaistahojen kanssa sujui hyvin ja pystyimme luottamaan siihen, että asiakkaat saivat tarvitsemansa avun.”

Ennen kuin Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä moninkertaistui lyhyessä ajassa syksyllä 2015, turvapaikkamenettelyn laatu Suomessa oli vielä hyvä. Vuonna 2016 tehdyt muutokset oikeusapuun ja erityisesti vaadittuun työmäärään nähden liian mataliksi määritellyt oikeusapupalkkiot ovat vaikuttaneet myös Pakolaisneuvontaan, joka on joutunut lakimuutosten seurauksena supistamaan toimintaansa.

”Me teemme edelleen sen, mitä täytyy tehdä – tietenkin. Mutta se tarkoittaa sitä, että teemme puolet siitä työstä ilman minkäänlaista korvausta.”
Amnesty 28.8.2019

Suomen aikoinaan saamista langettavista päätöksistä huolimatta Pakolaisneuvonnan juristi Anna Smallenburg kuvaa edellistä hallitusta edeltäneen ajan ihmisoikeuksien kulta-ajaksi, kun taas viime vuodet, kun langettavia päätöksiä ei ole enää tullut, ovat olleet yhtä piinaa.

Miksi ihmeessä? Koska Pakolaisneuvonnalta otettiin pois sille lahjoitettu setelikone eli rajoituksettomat palkkiot kaikkien turvapaikanhakijoiden avustamisesta. Vastaavaa rahantekoautomaattia ei ole tiettävästi missään muualla maailmassa, mutta nyt Rinteen hallitus aikoo palauttaa sen takaisin.

Voi tuosta tehdä senkin johtopäätöksen, että Suomen saamien langettavien päätösten määrällä ei ole Pakolaisneuvonnankaan mielestä oikeasti mitään merkitystä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 598
 • Liked: 75439
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1077 : 26.09.2019, 15:29:00 »
Lainaus
Neljä vuotta turvapaikkapäätöstä odottanut nuori päätyi itsemurhaan – mielenilmaus vaatii keskustelua turvapaikanhakijoiden tilanteesta

Uusikaarlepyy järkyttyi nuoren turvapaikanhakijan itsemurhasta. Mielenilmauksen järjestäjät pitävät turvapaikanhakijoiden vuosiakin kestävää epävarmuutta epäinhimillisenä.

Uudessakaarlepyyssä järjestetään tänään torstai-iltana mielenilmaus tasa-arvon puolesta.

– Puolustamme jokaisen ihmisen oikeutta elää sellaista elämää, jossa on toivoa ja uskoa tulevaisuuteen, sanoo yksi tilaisuuden ideoijista, Uudenkaarlepyyn seurakunnan kirkkoherra Mia Anderssén-Löf.

Kaupungissa järkytyttiin alkuviikosta, kun nuori turvapaikanhakija teki itsemurhan. Hän oli odottanut turvapaikkapäätöstä vuodesta 2015 lähtien. Kun päätös lopulta viime viikolla tuli, se oli kielteinen.

– Suru on suuri, sanoo Nykarleby flyktingvänner -yhdistyksen puheenjohtaja Tony Forsbacka, joka yhdessä vaimonsa Åsan kanssa tuntee kaupungissa olevien turvapaikanhakijoiden tilanteen.

[...]

Åsa Forsbackan mukaan juuri vuonna 2015 Suomeen tulleet turvapaikanhakijat ovat vaikeimmassa tilanteessa. Turvapaikanhakuprosessi ei nykylainsäädännön mukaan saa kestää enää useita vuosia.

– Näille pojille se tarkoittaa, että prosessi heidän osaltaan vie vielä kauemmin. Ensin pitää käsitellä nyt Suomeen tulevien hakemukset eli he ovat prioriteetti ja heidän prosessinsa menee nopeasti. Näille, jotka tulivat 2015, käy aina vain huonommin, Forsbacka toteaa.

Tony Forsbacka kehottaakin miettimään koko yhteiskunnassa, mitä asialle voitaisiin tehdä.

– Se, että ihmiset ovat tälläisen paineen alla neljä vuotta, ei ole inhimillistä, Tony Forsbacka sanoo.

[...]

Mia Anderssén-Löfin mukaan Uudenkaalepyyn tragediasta tekee erityisen se, että sen taustalla on yhteiskunnan rakenteellinen epäoikeudenmukaisuus, joka ei liity yksilöön eikä paikalliseen yhteisöön.

Anderssén-Löf peräänkuuluttaa yhteiskunnallista puuttumista turvapaikanhakijan itsemurhaan ajaneeseen tilanteeseen.

– Hän ei ole ainoa, joka on päätynyt tähän tilanteeseen ja tähän ratkaisuun. Se tekee akuutin kysymyksestä, miten me käsittelemme rakenteellista ongelmaa, jonka myötä ihmiset eivät näe ulospääsyä tilanteestaan, Anderssén-Löf sanoo.

[...]

– Nyt on kyse kuitenkin myös siitä, miten me yhteiskuntana kohtaamme tämän epäoikeudenmukaisuuden, joka johtaa ihmiset näin epätoivoiseen tilanteeseen.
Yle 26.9.2019

Mikä ihmeen "rakenteellinen epäoikeudenmukaisuus"? Afganistanilaisten hyväksymisprosentit ovat Suomessa kaksinkertaiset Ruotsiin ja kolminkertaiset Tanskaan verrattuna.

Turvapaikkahakemuksen käsittely ei kestänyt neljää vuotta, kuten toimittaja Hanna Leiwo tuossa valehtelee, vaan kyseessä oli jo toinen kielteinen turvapaikkapäätös, kuten käy ilmi alkuperäisen ruotsinkielisen jutun otsikostakin. Toisin sanoen hakemukset ovat olleet ainakin neljän eri henkilön tutkimia, ja he kaikki ovat olleet yhtä mieltä ḱielteisestä päätöksestä.

Rakenteellista epäoikeudenmukaisuutta on korkeintaan se, että myönteisen päätöksen voi saada aivan liian helposti yhden tutkijan arviolla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 339
 • Liked: 2923
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1078 : 26.09.2019, 18:54:51 »
"”Me teemme edelleen sen, mitä täytyy tehdä – tietenkin. Mutta se tarkoittaa sitä, että teemme puolet siitä työstä ilman minkäänlaista korvausta.”

Jos haluaa vatvoa jonkun geelin turvapaikkahakemuksen viidettä hylkyä uusiksi loputtomasti, on aivan oikein että tekee sen omalla ajallaan ja kustannuksellaan eikä veronmaksajien.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12040
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1079 : 26.09.2019, 19:51:10 »
Lainaus
Neljä vuotta turvapaikkapäätöstä odottanut nuori päätyi itsemurhaan – mielenilmaus vaatii keskustelua turvapaikanhakijoiden tilanteesta

Uusikaarlepyy järkyttyi nuoren turvapaikanhakijan itsemurhasta. Mielenilmauksen järjestäjät pitävät turvapaikanhakijoiden vuosiakin kestävää epävarmuutta epäinhimillisenä.

Uudessakaarlepyyssä järjestetään tänään torstai-iltana mielenilmaus tasa-arvon puolesta.

– Puolustamme jokaisen ihmisen oikeutta elää sellaista elämää, jossa on toivoa ja uskoa tulevaisuuteen, sanoo yksi tilaisuuden ideoijista, Uudenkaarlepyyn seurakunnan kirkkoherra Mia Anderssén-Löf.

Kaupungissa järkytyttiin alkuviikosta, kun nuori turvapaikanhakija teki itsemurhan. Hän oli odottanut turvapaikkapäätöstä vuodesta 2015 lähtien. Kun päätös lopulta viime viikolla tuli, se oli kielteinen.

– Suru on suuri, sanoo Nykarleby flyktingvänner -yhdistyksen puheenjohtaja Tony Forsbacka, joka yhdessä vaimonsa Åsan kanssa tuntee kaupungissa olevien turvapaikanhakijoiden tilanteen.

[...]

Åsa Forsbackan mukaan juuri vuonna 2015 Suomeen tulleet turvapaikanhakijat ovat vaikeimmassa tilanteessa. Turvapaikanhakuprosessi ei nykylainsäädännön mukaan saa kestää enää useita vuosia.

– Näille pojille se tarkoittaa, että prosessi heidän osaltaan vie vielä kauemmin. Ensin pitää käsitellä nyt Suomeen tulevien hakemukset eli he ovat prioriteetti ja heidän prosessinsa menee nopeasti. Näille, jotka tulivat 2015, käy aina vain huonommin, Forsbacka toteaa.

Tony Forsbacka kehottaakin miettimään koko yhteiskunnassa, mitä asialle voitaisiin tehdä.

– Se, että ihmiset ovat tälläisen paineen alla neljä vuotta, ei ole inhimillistä, Tony Forsbacka sanoo.

[...]

Mia Anderssén-Löfin mukaan Uudenkaalepyyn tragediasta tekee erityisen se, että sen taustalla on yhteiskunnan rakenteellinen epäoikeudenmukaisuus, joka ei liity yksilöön eikä paikalliseen yhteisöön.

Anderssén-Löf peräänkuuluttaa yhteiskunnallista puuttumista turvapaikanhakijan itsemurhaan ajaneeseen tilanteeseen.

– Hän ei ole ainoa, joka on päätynyt tähän tilanteeseen ja tähän ratkaisuun. Se tekee akuutin kysymyksestä, miten me käsittelemme rakenteellista ongelmaa, jonka myötä ihmiset eivät näe ulospääsyä tilanteestaan, Anderssén-Löf sanoo.

[...]

– Nyt on kyse kuitenkin myös siitä, miten me yhteiskuntana kohtaamme tämän epäoikeudenmukaisuuden, joka johtaa ihmiset näin epätoivoiseen tilanteeseen.
Yle 26.9.2019

Mikä ihmeen "rakenteellinen epäoikeudenmukaisuus"? Afganistanilaisten hyväksymisprosentit ovat Suomessa kaksinkertaiset Ruotsiin ja kolminkertaiset Tanskaan verrattuna.

Turvapaikkahakemuksen käsittely ei kestänyt neljää vuotta, kuten toimittaja Hanna Leiwo tuossa valehtelee, vaan kyseessä oli jo toinen kielteinen turvapaikkapäätös, kuten käy ilmi alkuperäisen ruotsinkielisen jutun otsikostakin. Toisin sanoen hakemukset ovat olleet ainakin neljän eri henkilön tutkimia, ja he kaikki ovat olleet yhtä mieltä ḱielteisestä päätöksestä.

Rakenteellista epäoikeudenmukaisuutta on korkeintaan se, että myönteisen päätöksen voi saada aivan liian helposti yhden tutkijan arviolla.

Muistaakseni Tanskassa hyväksytään 16% Afgaanien turvapaikahakemuksista joten Suomen Maahanmuuttovirastolla 4 kertaa niin löysä linja kuin Tanskalla.

Somalien ja Irakilaisten osalta Suomen Maahanmuuttoviraston linja on 6-7 kertaa löysempi kuin Tanskalla koska Tanska hyväksyy muistaakseni 8% irakilaisten hakemuksista ja 9% somalien hakemuksista.

Siitä olen samaa mieltä että 4 vuoden odottelu on kohtuutonta.

Suomen olisi pitänyt hylätä tuon Afgaanin turvapaikkahakemus keväällä 2016 sisäisen paon mahdollisuuden perusteella ja lähettää hänet heti takaisin Afghanistaniin ja valitus hylkäävästä päätöksestä olisi pitänyt käsitellä niin että hän on odottelee Afghanistanissa.

Jos nuori kertoi olevansa alle 18-v niin hänelle olisi pitänyt tehdä ikätesti sen selvittämiseksi onko hän oikeasti ala-ikäinen (nyt 95% ala-ikäisiksi itseään väittävistä jätetään testaamatta) ja jos olisi ollut oikeasti ala-ikäinen niin Suomen olisi pitänyt solmia yhteistyösopimus Afhanistanissa olevan lastenkodin kanssa ja lähettää hänet sinne lastenkotiin Afghanistaniin ja maksaa siellä olo eli joku 200-300 euroa kuussa kunnes hän täyttää 18-v kun nykyään maksetaan turvapaikanhakijabisneksessä Suomessa rahastaville noin 50 000 euroa vuosi ala-ikäisestä.

Kaikkein humaaneinta olisi ollut pysäyttää hänet jo rajalle koska hän tuli Venäjän tai Ruotsin kautta ja kehottaa hakemaan turvapaikkaa Ruotsista tai Venäjältä.

Surullinen tapaus.

Hän olisi kuulunut Suomessa ollessaan EU-direktiivin mukaiselle pakolaisleirille jossa olisi ollut lääkäri ja psykologi paikalla joille voi jutella ja tarkkailu että itsemurhia ei pääse tapahtumaan ja jossa asutaan koko hakemuksen käsittelyn ajan ja josta pois pääsee vain luvan kanssa.

Suomen viranomaiset jättivät tuon miehen heitteille.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.