UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Käännytysten seurantaketju  (Luettu 238592 kertaa)

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 653
 • Liked: 15062
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1110 : 12.02.2020, 15:36:07 »
Honkasalo:

Lainaus
On irvokasta puhua ”vauvakadosta”, kun Suomi heittää käytännössä näiden nuorten ihmisten potentiaalin hukkaan.

Minunkin mielestä on irvokasta puhua vauvakadosta laittomien maassaolijoiden palautuksen yhteydessä. Tiedoksi vaan Honkasalolle, joka varmaan lukee tätä tai kuulee näistä jutuista takkuveljiltään.

-i-

Honkasalo tarkoitti varmaankin nuorten miesten potentiaalia siinä vauvan tekoprosessissa, ei niinkään vauvojen korvaajina sinällään.

Ja totta tosiaan, siitä potentiaalistahan on todisteita melkein jokaisen käräjäoikeuden seinät täynnä: on kyseessä sitten nuori tyttö (tai poika),  vanha mummo,  aikuinen,  tai mitä tahansa siltä väliltä, niin nämä nuoret miehet ovat aina valmiina käyttämään potentiaaliaan. Vaikka sitten väkisin. Jos sillä on pulssi, niin sen kanssa voi (yrittää) lisääntyä. Ja luultavasti vaikkei olisikaan.

V osunee juuri siihen sektoriin, joka taitaa suorastaan haaveilla pääsevänsä Mobuton banaanipikajunan kyytiin. Kello tikittää. Sitä taustaa vasten peilaten, em. lausunto on täysin ymmärrettävä freudilainen lipsahdus..

e:typo
« Viimeksi muokattu: 12.02.2020, 15:47:21 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 843
 • Liked: 60104
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1111 : 13.02.2020, 05:10:29 »

On täysin loogista ja ei-irvokasta puhua vauvakadosta ja samaan aikaan palautella laittomia läpsyttelijöitä takaisin kotimaihinsa, koska haluamme tänne tietenkin lisää valkoisia suomalaisia vauvoja pitämään kansamme elinvoimaa yllä, emme mitään afgaaneja tai muita muukalaisia.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 860
 • Liked: 5477
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1112 : 24.02.2020, 18:43:01 »
Lainaus

14-vuotiasta uhkaa karkotus Thaimaahan, vaikka äiti on Suomen kansalainen ja tyttö on asunut vuosia Suomessa – näin Migri perustelee

Neljätoistavuotiasta Kanyarat Tassamaa uhkaa karkotus Suomesta takaisin Thaimaahan, vaikka hän on asunut Riihimäellä äitinsä Pawichad Saithongin ja Markku Sorsan luona pian kolme vuotta.

Kanyarat käy paraikaa Pohjolanrinteen koulua ja pärjää siellä suomen kielellä. Silti hän ujostelee kertoa, miltä tilanne hänestä tuntuu.

– Hän kysyy koko ajan, milloin saa viisumin. Mutta emme tiedä, miten käy. Tämä tuntuu kaikista pahalta ja surulliselta, vastaa Pawichad tyttärensä puolesta.

Asiaa on puitu kaikissa oikeusasteissa jo muutama vuosi. Viimeisenä oljenkortena on lähdössä kirjelmä Haagin ihmisoikeustuomioistuimeen, joka arvioi suomalaispäätöksiä ihmisoikeuksien näkökulmasta.

Torstaisen haastattelun jälkeen perjantaina 17. päivä pamahti postiluukkuun se, mitä oli pelätty: kutsu saapua poliisin pakeille keskustelemaan Kanyaratin käännytyksestä.

X

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/834285-14-vuotiasta-uhkaa-karkotus-thaimaahan-vaikka-aiti-on-suomen-kansalainen-ja-tytto

Lainaus
Riihimäellä asuvan perheen teinitytärtä uhkaa karkotus Thaimaahan – poliisi otti jo lapselta passin pois: "Eihän alaikäistä voi vain laittaa lentokoneeseen ja sanoa näkemiin"

(...)

Tytölle on annettu kolme viikkoa aikaa poistua Suomesta vapaaehtoisesti.

(...)

– Tuodaan al-Holin lapsia ja Kreikan leiriläisiä Suomeen, mutta sellaisilta viedään elinolosuhteet pois, joilla on kaikki kunnossa. Kyllä tämä on ihan älytön tilanne, Sorsa kivahtaa.
Loput linkistä -> https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/riihimaella-asuvan-perheen-teinitytarta-uhkaa-karkotus-thaimaahan-poliisi-otti-jo-lapselta-passin-pois-eihan-alaikaista-voi-vain-laittaa-lentokoneeseen-ja-sanoa-nakemiin/7735722
Koronan torjuntatoimet "tappavat" enemmän ihmisiä kuin itse virus.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 625
 • Liked: 11292
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1113 : 24.02.2020, 20:01:58 »
Kanyarat käy paraikaa Pohjolanrinteen koulua ja pärjää siellä suomen kielellä.

– Tuodaan al-Holin lapsia ja Kreikan leiriläisiä Suomeen, mutta sellaisilta viedään elinolosuhteet pois, joilla on kaikki kunnossa. Kyllä tämä on ihan älytön tilanne, Sorsa kivahtaa.

Tuostahan tuo syy selviää. Tytöstä ei ole mitään hyötyä kotoutusteollisuudelle.

Sanoisin että aivan turha toivoa että sisäministeri ottaisi tähän yksittäistapaukseen minkäänlaista kantaa. Tai kukaan muukaan vasemmistopoliitikko.

Jotain tuosta uutisesta puuttuu, koska äiti on suomen kansalainen. Aikamoista jos alaikäinen noin vain riistetään äidiltään ja lähetetään synnyinmaahansa.

Jos noin, niin tämä ennakkotapaus tulee pätemään aivan kaikkiin muihinkin. Ai ei vai?
"I care not what puppet is placed upon the throne of England to rule the Empire on which the sun never sets. The man who controls the British money supply controls the British Empire, and I control the British money supply." : Nathan Mayer Rothschild 1815

Onkko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 218
 • Liked: 936
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1114 : 25.02.2020, 14:20:45 »

tämä on se pääasia tuossa karkoituksessa.

Lainaus
Migrin ja tuomioistuinten kanta asiaan on ollut, että äidin ja tyttären välinen huoltajuussuhde on katkennut, sillä kaksikko on asunut erillään niin pitkään.

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 023
 • Liked: 30893
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1115 : 25.04.2020, 12:14:49 »
Iltasanomien jutussa on hyvää kuvausta käännytysprosesseista. Kuten usein on tullut jo sanottua, niin maasta ei juurikaan tarvitse poistua muuten kuin vapaaehtoisesti. Jos poliisi ei kykene syystä tai toisesta poistamaan henkilöä maasta, niin he tekevät vastaanottokeskuksille ilmoituksen vastaanottopalveluiden lakkaamisesta. Sen jälkeen henkilö menee mihin huvittaa. Mikä muuten olisi se oikea tapa toimia tuossa tilanteessa? Päättäviä poliitikkoja voisi haastatella asiasta, etenkin turvallisuusnäkökulman ja systeemin yleisen uskottavuuden kannalta (kielteiselläkin päätöksellä voit jäädä tänne ja kokoomus myöntää silloin mielellään työluvat).

Lainaus
Poliisihallitus: Irakiin palautettu tänä vuonna 40 ja Afganistaniin 21 – poliisi priorisoi ”yhteiskunnalle vaaralliseksi arvioidut”

Poliisin palautusjonossa on 475 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä. Jonossa olevista suurin osa, 177, on irakilaisia.


Iltasanomat 27.9.2019

(…)
[Mia Poutanen, Poliisi:] – Poliisin tehtävänä on palauttaa palautuspäätöksen saaneita, jotka eivät itsenäisesti noudata palautuspäätöstä tai joita ei turvallisuussyistä voi laittaa itsekseen esimerkiksi lentokoneeseen. Kyse voi myös olla henkilöstä, jolla ei ole varoja palata itse, jolloin poliisi on velvollinen palauttamaan henkilön.

Poliisi on tehnyt vastaanottokeskuksille noin 2 000 ilmoitusta vastaanottopalveluiden lakkaamiseksi. Tämä ilmoitus tehdään, kun henkilöä ei pystytä poistamaan maasta poliisin toimin.

Toisin sanoen, noin 2 000 tapauksessa palautus ei ole onnistunut. Asiaa on tilastoitu elokuusta 2016 lähtien.

Useimmiten palautukset ovat keskeytyneet, koska palautuspäätöksen saanut henkilö on hakenut uudelleen turvapaikkaa. Turvapaikkaa on voitu hakea myös aivan viime hetkellä tai henkilö on saattanut kadota juuri ennen palautuksen täytäntöönpanoa.

Mikäli uusintahakemus jätetään esimerkiksi silloin, kun poliisi on saattamassa palautettavaa lentoasemalle, Maahanmuuttovirasto ratkaisee asian.

Jos estettä maastapoistamisen täytäntöönpanolle ei ole, poliisi panee maastapoistamisen täytäntöön.

Viranomaislähteen mukaan ”tilanne saattaa jatkua siten, että maasta poistettava toistaa samaa turvapaikkahakemustaan koko täytäntöönpanon ajan lentokoneessa, vaikka asia olisi juuri ratkaistu Maahanmuuttovirastossa”.

Vastaanottokeskuksista on kadonnut yhteensä noin 7 900 turvapaikanhakijaa, joista noin 500 kuluvana vuonna. Tästä joukosta noin 5 000 henkilöä on tavattu muualla Euroopassa.

– Osa on saattanut hakea uudelleen turvapaikkaa tai palautua Dublin-palautuksena takaisin Suomeen. Viranomaisten tapaamien laittomasti maassa olevien henkilöiden lukumäärä ei ole juurikaan lisääntynyt, Poutanen sanoo.

Poutanen arvioi, että Suomessa oleskelee tällä hetkellä laittomasti noin 2 000 henkilöä.

Poutasen mukaan yksi suurehko laittomasti maassa tavattujen ryhmä koostuu maahantulokieltoon määrätyistä EU-maiden kansalaisista, jotka palaavat kiellosta välittämättä uudelleen Suomeen tekemään rikoksia.

Näillä ihmisillä ei ole mitään tekemistä vuoden 2015 pakolaiskriisin kanssa, jolloin Suomeen saapui 32 476 turvapaikanhakijaa. Tänä vuonna uusia turvapaikanhakijoita on tullut 1 608.

Kaiken kaikkiaan poliisi on palauttanut tänä vuonna elokuun loppuun mennessä noin 1 900 palautuspäätöksen saanutta noin sataan eri maahan.

Eniten henkilöitä on palautettu tänä vuonna Viroon (662), Venäjälle (267), Italiaan (234) ja Romaniaan (139).

– Poliisi priorisoi kaikissa palautuksissa yhteiskunnalle vaaralliseksi arvioidut henkilöt.

Lihavoinnit mun.

On hyvä huomata, että maastapoistamispäätöksiä voi olla tuhansia. Sitten niistä voi valittaa tai kehitetään syy sen estymiselle. Tämän johdosta huomattavasti pienempi määrä lähtee lopulta maasta. Nämäkin sitten lähtevät pääosin omin toimin, välilasku Frankfurtissa pohjalta, eli päätyvät minne huvittaa. Sormenjälkitiedotkin katoavat varsin nopeasti EU:n Eurodac-järjestelmästä (miksiköhän?), joten taas on mahdollista hakea asyyliä jostakin muualta toisella nimellä (kukin prosessi kestää hyvinkin 5-10 vuotta tai koko loppuelämän ajan, kaikki valituskierteet huomioiden). Poliisin saattaen palauttamia on vain joitakin satoja. Vastaava tilanne on koko EU:ssa. Kenen intressi on, että tilanne on tällainen, vaikka viranomaiset ainakin tietävät hyvin missä mennään?
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Luukkarinen

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 8
 • Liked: 20
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1116 : 04.05.2020, 19:51:33 »
Kuinkahan paljon on laittomia suomessa tälläkin hetkellä?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 259
 • Liked: 81690
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1117 : 12.05.2020, 17:55:42 »
Kuten arvata saattoi, Khademi ei kielteisistä päätöksistä huolimatta ole menossa minnekään.

Valitus korkeimpaan hallinto-oikeuteen on lähetetty, ja Svenska Ylen mukaan Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut haastattelevansa Khademia ensi keväänä uudelleen KHO:n päätöksestä riippumatta, ikään kuin uudessa haastattelussa voisi neljän vuoden jälkeen tulla esille jotain käänteentekevää.
...
Näyttää siltä, että Maahanmuuttovirasto on mukana juonessa luomassa lukiolainen Khademille yksilöllinen urapolku oleskelulupaa kohti. Jostain on tullut painetta.

Ja juuri näin tapahtui.

Lainaus
Koulumenestyksellä huomiota saanut Hasan Khamedi sai sittenkin turvapaikan Suomesta: "Nyt voin keskittyä rauhassa ylioppilaskirjoituksiin"

Tampereella lukiota käyvä Hasan Khademi on saanut turvapaikan Suomesta pakolaisaseman perusteella. Turvapaikka myönnetään aina ensin vain neljäksi vuodeksi. Sen jälkeen pitää hakea jatkolupaa.

Maahanmuuttovirasto myönsi Khademille oleskelulupakortin huhtikuussa. Yle on nähnyt henkilökortin, joka vahvistaa asian.

[...]

Maahanmuuttovirasto kuuli Khademia keväällä uudestaan. Turvallisuustilanne Afganistanissa on Khademin mukaan heikentynyt.

Lisäksi päätökseen vaikutti Khademin mukaan hänen identiteettinsä muutos Suomessa.

– Ajatukseni ovat niin länsimaiset, etteivät ne sopisi kotimaahan. Näillä ajatuksilla ei pärjää Afganistanissa, vaan todennäköisesti joutuisin vankilaan tai minua kidutettaisiin, Khademi kertoo suomeksi Ylelle tiistaina.
Yle 23.4.2019

Jos nuo ovat olleet Maahanmuuttoviraston perustelut, niin melkoinen vitsi.


Lainaus
Pakolaisneuvonta
Hasan Khamedi: "Minulla ei ollut mahdollisuutta opiskella ja nyt minulla on. Opiskelu Suomessa on hienoa."

Kiva, että kelpaa. Tosin se löysä turvapaikkajärjestelmämme, joka mahdollistaa useita kielteisiä päätöksiä niin Maahanmuuttovirastosta kuin hallinto-oikeudestakin saaneen turvapaikanhakijan jäädä vuosikausiksi Suomeen vaikka sitten opiskelemaan maksuttomasti, maksaa suomalaisille miljardeja euroja.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 507
 • Liked: 2378
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1118 : 12.05.2020, 18:58:38 »
Vaikka opintosuoritus on selvästi keskivertoa parempi, niin tämä kaveri selvästi ikäistään vanhempi (olen nähnyt muutaman kerran f2f kadulla), hänellä ei ollut tarvetta turvapaikalle ja monien uusintahakemusten ja valitusten jälkeen, neljän vuoden päästä, hän sai turvapaikkaoikeuden. Myös oikeus aloittaa lukio-opinnot ilman oleskelulupaa on taatusti poikkeuksellinen tapaus ja kustannukset otettu yhteiskunnalta ilman oikeutta täällä oloon, joka on selvästi rikos. Tämä taas on mahdollistanut uusintahakemuksessa ja valituksissa osoittaa suorituksia, joilla on merkitystä päätöksen kokonaisharkintaan. Ja tuskin on ollut haittaa Ylen ja lukuisten muiden lehtien tekemät imartelevat ja moraalisävytteiset jutut, joissa tuodaan ilmi miksi Suomi haluaa karkoittaa moisen neron!?

Olen 100%, että hän on huijari. Hän on opiskellut muualla ja todennäköisesti Iranissa. Sen todistaminen voisi olla mahdollista, mutta erittäin iso projekti. Ensiksi pitäisi selvittää missä Afganistanilaiset yleensä asuvat Iranissa ja missä opiskelevat. Sitten lähettäisiin alueen kaikkiin kouluihin sähköpostia, jossa on miehen kuva ja nimi ja muut tietot esim. pituus on yli 190cm, joka on hyvä tunnistamiskeino. Jos jostain löytyisi vahvistus, että "Kyllä tällainen henkilö on opiskellut täällä", niin sillä saisi taas suvakkeja nolattua.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 561
 • Liked: 19406
 • Blues for Allah
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1119 : 12.05.2020, 19:37:13 »
^Käytannössä mahdotonta. Hemmo voi olla maassa vaikka kolmella eri henkilötodistuksella.
Kela maksaa kaikille persoonille rahaa ja valtio opinnot. Jos vielä käy niin, että kolmannetkin paperit hyväksytään Suomeen, tulee saman niminen serkku, Mohammed Mohammed, tulee suoralla lennolla Suomeen ja kaveri vetää henkilökortin väärennöksestä hyvät massit.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 373
 • Liked: 37980
 • Järki käteen kun äänestät
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1120 : 14.05.2020, 12:43:02 »
Myös Iltis hehkuttaa noin 22-vuotiasta kiiltävää kultamunaa. Selvempää tapausta virheelliselle myönteiselle turvapaikkapäätökselle tuskin löytyykään.

Lainaus
Hasan Khademi, 22, kävi viidessä vuodessa peruskoulun, sai turvapaikan ja suoritti lukion – ”äiti on todella iloinen”
Tänään klo 11:56
Viisi vuotta sitten turvapaikanhakija Hasan Khademi, 17, ei ymmärtänyt, miksi ihmiset opiskelevat. Nyt hänestä tulee ylioppilas, jonka pitkä matematiikka on eximia.
...
Opiskeluinto heräsi Suomeen saapumisen jälkeen

Khademi tuli Suomeen elokussa 2015 turvapaikanhakijana. Kotimaastaan Afganistanista hän päätyi ensin Iraniin, josta Turkin, Kreikan ja Saksan kautta Suomeen.

Afgaaninuori ei tiennyt Suomeen saapuessaan maasta mitään. Kieli oli vieras ja kulttuuri täysin erilainen kuin kotimaassa. Khademin mukaan Suomessa on sekä hyviä että huonoja puolia.
...
Kaksi kielteistä turvapaikkapäätöstä masensivat

Joulukuussa 2016 Khademi sai useiden ystäviensä tavoin kielteisen turvapaikkapäätöksen. Se oli karvas pettymys.

– Suomeen tullessamme meille sanottiin, että mikäli opiskelemme, emme tee rikoksia ja opimme kielen, niin saamme varmasti jäädä. Se tuntui lupaukselta.

Vaikka suomen kieli alkoi luonnistua, ei turvapaikkaa tullut. Khademi valitti päätöksestä. Ystävien tuki oli vaikeana aikana korvaamatonta.

– Helpotti, etten ollut ainut, joka sai kielteisen päätöksen. Ystäväni olivat tukenani, enkä jäänyt ongelmieni kanssa yksin. Noiden asioiden käsitteleminen vaati todella paljon.

Kolmannella yrittämällä Khademille myönnettiin turvapaikka Suomesta. Päätös tehtiin vuosi sitten huhtikuussa. ...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/e15083b6-ce40-4aa6-84cf-342b79bd9736
« Viimeksi muokattu: 14.05.2020, 12:44:52 kirjoittanut Uuno Nuivanen »
" I’ll lead an effective strategy to mobilize Trunalimunumaprzure!"

  - Slow Joe Biden

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 809
 • Liked: 10121
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1121 : 14.05.2020, 14:45:45 »
Olen 100%, että hän on huijari. Hän on opiskellut muualla ja todennäköisesti Iranissa. Sen todistaminen voisi olla mahdollista, mutta erittäin iso projekti. Ensiksi pitäisi selvittää missä Afganistanilaiset yleensä asuvat Iranissa ja missä opiskelevat. Sitten lähettäisiin alueen kaikkiin kouluihin sähköpostia, jossa on miehen kuva ja nimi ja muut tietot esim. pituus on yli 190cm, joka on hyvä tunnistamiskeino. Jos jostain löytyisi vahvistus, että "Kyllä tällainen henkilö on opiskellut täällä", niin sillä saisi taas suvakkeja nolattua.

Voit hyvin olla oikeassa? Olisihan se taas kivaa, kun selviäisi koulua käydyn ja todistus saadun toisella nimellä Iranissa... Ja tarvetta turvapaikkaan olevan zero, nada, zip.

Näissä median hehkutuksissa on usein se eeppinen crash and burn -vaihe, joita löytyy lukematon määrä niille omistetusta ketjusta.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 169
 • Liked: 3529
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1122 : 15.05.2020, 01:42:00 »
Laitetaan nimi muistiin.
Ei henkilökohtaista, mutta kun muistamme samanlaiset tapauksemme...

Tilastoilija

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 52
Lähihoitaja Ali Rezaa, 22, ollaan palauttamassa
« Vastaus #1123 : 17.05.2020, 23:17:35 »
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lahihoitaja-ali-rezaa-22-ollaan-palauttamassa-maahan-jossa-han-ei-ole-koskaan-kaynyt-seurakunta-apuun-jotkut-ovat-yrittaneet-kayttaa-meita-hyvakseen-tama-paatos-on-ehdottoman-vaara/7817918

Lainaus
Suomessa kymmenet henkilöt saavat vuosittain kirkkoturvasta apua esimerkiksi kielteisen turvapaikkapäätöksen saatuaan. Turun Mikaelinseurakunta on myöntänyt pakolaisena tulleelle miehelle kirkkoturvan, jonka avulla hänen oleskelulupaprosessiansa pyritään käsittelemään uudestaan.

Turkulainen Ali Reza Heidari on saanut kaksi kielteistä turvapaikkapäätöstä ja häntä uhkaa palautus Afganistaniin. Maaliskuun alussa miehen piti ilmoittautua poliisilaitokselle mahdollista pakkopalautusta varten, mutta Turun Mikaelinseurakunta päätti puuttua tilanteeseen.

työnteko-oikeus loppuu kielteisen turvapaikkapäätöksen tullessa lainvoimaiseksi. Rezan kohdalla tämä tapahtui viime syyskuussa.

Koronaepidemian vuoksi poliisiasemalla tapahtuvat fyysiset ilmoittautumiset ovat tällä hetkellä pannassa, joten Reza ilmoittautuu viranomaisille puhelimitse viikon välein. Palautuslentoja Afganistaniin ei koronan takia myöskään lennetä

Ali Reza Heidari saapui Suomeen Euroopan pakolaiskriisin aikana vuonna 2015. Alaikäisenä maahan saapunut Reza...

Maahanmuuttoviraston mukaan Reza ei olisi Afganistanissa henkilökohtaisen vainon kohde

Rezan asioita edistäneen Turun Valkonauha ry:n toiminnanjohtaja Minna Saundersin

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lahihoitaja-ali-rezaa-22-ollaan-palauttamassa-maahan-jossa-han-ei-ole-koskaan-kaynyt-seurakunta-apuun-jotkut-ovat-yrittaneet-kayttaa-meita-hyvakseen-tama-paatos-on-ehdottoman-vaara/7817918

Näillä matujen asioita ajavilla suomalaisnaisilla on useimmiten fetissi ulkomaalaisia miehiä kohtaan (ja usein vahva halu edistää kaikkea, mikä on suomalaisille miehille haitallista), kuten tuonkin Minnan sukunimestä voi päätellä.

Loistavaan aikaan matun kannalta maaliskuun puolivälissä tulivat koronarajoitukset.
« Viimeksi muokattu: 17.05.2020, 23:49:49 kirjoittanut Tilastoilija »

Videotarkistus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 53
 • Liked: 201
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1124 : 18.05.2020, 01:43:59 »
^
Lainaus
Lähihoitaja Ali Rezaa, 22, ollaan palauttamassa maahan, jossa hän ei ole koskaan käynyt

Tätä en ole kyllä koskaan ymmärtänyt, että millä ihmeen perusteella ukot tulevat Iranista Suomeen hakemaan turvapaikkaa Afganistanin tilanteen perusteella, vaikka eivät ole siellä koskaan käyneetkään. Ja sitten ihmettelevät kun ei tule olea?

Lainaus
Koska olen saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, joudun menemään viikoittain ilmoittautumaan poliisiasemalle. Kirkosta on joku tullut aina mukaani varmistamaan, etten joudu säilöön, Reza sanoo.

Se onkin tosi kiva kuulla, että poliisi ei tee töitään sen takia, että mukana sattuu olemaan joku pastori silli.

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 507
 • Liked: 2378
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1125 : 18.05.2020, 13:48:50 »
^
Lainaus
Lähihoitaja Ali Rezaa, 22, ollaan palauttamassa maahan, jossa hän ei ole koskaan käynyt

Tätä en ole kyllä koskaan ymmärtänyt, että millä ihmeen perusteella ukot tulevat Iranista Suomeen hakemaan turvapaikkaa Afganistanin tilanteen perusteella, vaikka eivät ole siellä koskaan käyneetkään. Ja sitten ihmettelevät kun ei tule olea?

Vielä, kun saisi meidän suvakit tajuamaan nämä faktat. Olen yrittänyt päästä heille sanomaan tai kysymään asiasta, mutta joudun netissä heti blokatuksi. No, pitää ilmeisesti julkisesti lähestyä. Siinäkin on se hankaluus, että kun silakkaparvi on koolla, niin mölinä alkaa lisääntymään, kun kysymykset tulevat vaikeaksi.
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

Tilastoilija

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 13
 • Liked: 52
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1126 : 18.05.2020, 19:00:03 »
Lainaus
Tätä en ole kyllä koskaan ymmärtänyt, että millä ihmeen perusteella ukot tulevat Iranista Suomeen hakemaan turvapaikkaa Afganistanin tilanteen perusteella, vaikka eivät ole siellä koskaan käyneetkään.

Heillä ei ole Iranissa virallista oleskelulupaa. Iran on tiukka, eikä toimi kuten eurooppalaiset, vaan pitää laittomasti maassa olevia paperittomina vaikka sukupolvia.

Afganistanin tilanteen perusteella ei voi saada turvapaikkaa. Turvapaikkaan pitää olla henkilökohtaisen vainon kohde, kuten toisinajattelija/oppositioaktivisti, jonka maan hallitus haluaa hiljentää.

Suomen pitäisi kuskata tuokin tunkeutuja länsirajalle, josta tuli.

MTV kirjoitti artikkelissaan, että "pakolaisena tullut", eli täysin valheellisesti! En eilen edes huomannut tai/ja kiinnittänyt tähän huomiota, kun olen niin turtunut ja tottunut tähän valehteluun.

Jack

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 971
 • Liked: 1976
Vs: Lähihoitaja Ali Rezaa, 22, ollaan palauttamassa
« Vastaus #1127 : 18.05.2020, 19:45:09 »
Näillä matujen asioita ajavilla suomalaisnaisilla on useimmiten fetissi ulkomaalaisia miehiä kohtaan (ja usein vahva halu edistää kaikkea, mikä on suomalaisille miehille haitallista), kuten tuonkin Minnan sukunimestä voi päätellä.

Väestötietoviraston hakupalvelun mukaan Suomessa on 21 naista, joiden sukunimi on Saunders. Onko kaikilla Saunders nimisillä naisilla fetissi ulkomaalaisia miehiä kohtaan vai ainoastaan niillä, jota puhuvat suomea? Vai ainoastaan niillä, joilla jotka puhuvat suomea, ja joilla on suomalainen etunimi?

Historiaa:

Englantiin shaahin hirmuvaltaa 1970-luvulla paennut iranilainen nainen palasi monien muiden pakolaisten tavoin toiveikkaana takaisin Iraniin, kun shaahi syrjäytettiin vallankumouksessa vuonna 1979. Hän sai työpaikan yliopistossa. Islamilainen tasavalta kuitenkin näytti pian todelliset kasvonsa, ja unelmat vapaudesta ja demokratiasta murskattiin. Nainen kertoo esimerkkejä sortamisesta ja teloittamisesta islamilaisessa tasavallassa. Hän kapinoi muiden samanhenkisten kanssa alistavia määräyksiä vastaan niin pitkälle kuin pystyi ja sinnitteli Iranissa muutaman vuoden. Lopulta hän totesi, että se ei ole enää hänen kotimaansa ja matkusti uudestaan Englantiin, minne hän jäi lopullisesti asumaan.

Tarinan voi kuunnella BBC:n arkistosta. Kesto 9 minuuttia. Mielenkiintoinen.

https://www.bbc.co.uk/sounds/play/p01rqkp5

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 168
 • Liked: 7968
 • junior koodari
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1128 : 18.05.2020, 20:02:02 »
^
Lainaus
Lähihoitaja Ali Rezaa, 22, ollaan palauttamassa maahan, jossa hän ei ole koskaan käynyt

Tätä en ole kyllä koskaan ymmärtänyt, että millä ihmeen perusteella ukot tulevat Iranista Suomeen hakemaan turvapaikkaa Afganistanin tilanteen perusteella, vaikka eivät ole siellä koskaan käyneetkään. Ja sitten ihmettelevät kun ei tule olea?

Lainaus
Koska olen saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, joudun menemään viikoittain ilmoittautumaan poliisiasemalle. Kirkosta on joku tullut aina mukaani varmistamaan, etten joudu säilöön, Reza sanoo.

On kai olemassa tiettyjen piirien käyttämä synonyymi afganistalaisesta..`Iranin afga` joka on lojunut mahansa vieressä iranissa, mutta kuullut huhuja maidon ja hunajan maasta jossa eläminen on ilmaista eli Suomesta.

Ei minkään kirkon henkilön mukana olo takaa mitään, jos joku otetaan kiinni ja poistetaan maasta kielteisen turvapaikkapäätöksen mukaisesti, niin turha on pastorin laulaa hoosiannaa.

Tosin nykyisen sisäministerin aikana maastamme poistaminen koskien kielteisiä turvapaikkapäätöksiä on ilveilyä, kaikki saa jäädä, myös Reza.Tässä esimerkki..jopa Suomalaiset atarin kautta seuratut taparikolliset tuumivat, että liekki äijältä pois kun vastaan tulee.

2001--- https://www.aamulehti.fi/kotimaa/karkotettu-mies-raiskasi-puukolla-uhaten-lapsen-murhasi-teinin-ja-hyvaksikaytti-lasta-vankilomalla-24382459
« Viimeksi muokattu: 18.05.2020, 20:17:24 kirjoittanut simppali »

simppali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 168
 • Liked: 7968
 • junior koodari
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1129 : 18.05.2020, 20:21:16 »
Lainaus
Kun Hussein vapautui, hänestä oli jo olemassa lainvoimainen karkotuspäätös vuodelta 2001. Karkottaminen venyi kuitenkin muun muassa siksi, että henkilön karkottaminen Somaliaan on vaikeaa maan sekavien olosuhteiden takia.

Suomen ja Somalian välillä ei käytännössä ole mitään viranomaisyhteistyötä. Palauttamista tai karkottamista Somaliaan on ajoittain pidetty lähes mahdottomana, mutta Husseinin kohdalla se on nyt Helsingin poliisin mukaan onnistunut.

Paskat tuon ruodon kanssa mikään onnistunut, äijä pelkäsi että tulee niitatuksi ja poistui maasta.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 259
 • Liked: 81690
Vs: Lähihoitaja Ali Rezaa, 22, ollaan palauttamassa
« Vastaus #1130 : 19.05.2020, 17:12:09 »
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/lahihoitaja-ali-rezaa-22-ollaan-palauttamassa-maahan-jossa-han-ei-ole-koskaan-kaynyt-seurakunta-apuun-jotkut-ovat-yrittaneet-kayttaa-meita-hyvakseen-tama-paatos-on-ehdottoman-vaara/7817918

Lainaus käyttäjältä: MTV 17.5.2020
Turkulainen Ali Reza Heidari on saanut kaksi kielteistä turvapaikkapäätöstä ja häntä uhkaa palautus Afganistaniin. Maaliskuun alussa miehen piti ilmoittautua poliisilaitokselle mahdollista pakkopalautusta varten, mutta Turun Mikaelinseurakunta päätti puuttua tilanteeseen. Miehelle myönnettiin kirkkoturva, jonka avulla hänen asioitaan yritetään edistää yhteistyössä viranomaisten kanssa.

Seurakunnan mielestä palautuspäätös on väärä, ja Rezalla pitäisi olla oikeus jäädä Suomeen.

Jutussa seurakunta ei esitä ainuttakaan perustetta, miksi turvapaikkapäätökset olisivat vääriä, mutta nyt onkin kyse siitä, että "pitäisi olla oikeus" saada oleskelulupa työn kautta. Miksi sen pitäisi olla oikeus, kun sellainen oikeus vain houkuttelisi Suomeen turvapaikkahuijareita?

Lainaus käyttäjältä: MTV 17.5.2020
Ilman selvää turvapaikkaperustetta ja olemassa olevaa matkustusasiakirjaa miehen paikka olisi viranomaisten mukaan hänen kotimaakseen merkityssä Afganistanissa. Ongelma vain on, ettei Reza ole kertomansa mukaan koskaan käynytkään Afganistanissa.

– Olen hakenut muukalaispassia, mutta sitä ei myönnetä minulle sillä perusteella, ettei minulla ole oleskelulupaa. Oleskelulupaa taas ei myönnetä, jos minulla ei ole passia, Reza selittää.

Maahanmuuttoviraston mukaan Reza ei olisi Afganistanissa henkilökohtaisen vainon kohde, eikä työperäistä oleskelulupaa myönnetä ilman henkilöllisyystodistusta. Muukalaispassi taas myönnetään usein sillä edellytyksellä, että hakija saa kotimaastaan todistuksen siitä, ettei voi saada sieltä passia.

Jos tämä ei onnistu, on henkilöllä lain mukaan edessään käännytys kotimaahansa.

Ei selviä, mikä siinä Afganistaniin palaamisessa oikein mättää. Sieltä pääsee halutessaan Iraniin, jossa perhekin jo odottelee.

Lainaus käyttäjältä: MTV 17.5.2020
– Ali Rezan tapauksessa viranomaisten päätös on ehdottoman väärä jo sen perusteella, että hän pystyy elättämään itsensä ja hänellä on sekä työpaikka että toimeentulo turvattuna Suomessa, toteaa Turun Mikaelinseurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen.

Laissa ei ole määritelty kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden oikeudeksi jäädä Suomeen pelkän työpaikan perusteella, ei ainakaan vielä. Yhteiskunnan edun ja oikeudentajun kannalta on ehdottoman oikein, että parempaa elintasoa tavoittelevia laittomia siirtolaisia ei houkutella käyttämään turvapaikkajärjestelmää hyväksi Eurooppaan pääsemiseen, kuten Ali Reza teki.

Lainaus käyttäjältä: MTV 17.5.2020
– Kirkkoturva ei lähde siitä, että kaikkien tulisi saada jäädä Suomeen. Tuemme ainoastaan heitä, joilla on inhimilliset syyt jäädä tänne. Emme rakenna omaa oikeusjärjestelmää olemassa olevan rinnalle, vaan pidämme ääntä heidän puolestaan, jotka ovat todellisen avun ja tuen tarpeessa, Lehikoinen toteaa.

Niin mikä se "inhimillinen syy" ja "todellinen avun tarve" tässä tapauksessa kirkon kannalta oikein olikaan? Suojeluntarvetta ei ole lähes viiden vuoden tutkimuksissa ilmennyt, eikä Lehikoinenkaan väitä sellaista olevan. Paremman elintason haluaminen on kyllä inhimillistä, mutta ei oikeuta jäämään Suomeen.

Googlasin, ja on muuten melkoisen monta toimittajaa (etenkin Svenska Ylellä) ollut tänä keväänä kampanjoimassa täysin kritiikittömästi Ali Rezan puolesta ja viranomaisia vastaan työnantajiensa tiedotusvälineissä. Aktivistipiireissäkin touhunnutta Ali Rezaa markkinoitiin jo vuosia sitten muun muassa jonkinlaisena kielinerona (ei sitten tullut toista Hasan Khademia), joka oppi suomen ennätysajassa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 5620
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1131 : 24.05.2020, 12:27:21 »
Afganistanin hallinto ja Taleban-liike sopivat tulitauosta

Talebanien julistama tulitauko toi lupauksia vankien nopeammasta vapauttamisesta.

Afganistanissa Taleban-liike on julistanut sunnuntaista alkaen kolmen päivän tulitauon. Afganistanin presidentti Ashraf Ghani vastasi yllättäen tulleeseen tulitaukoilmoitukseen rakentavin elkein. Hän lupasi sunnuntaina nopeuttaa taleban-vankien vapauttamista. Tämä vastaele saattaa olla merkittävä rauhanprosessin etenemisen kannalta, analysoi BBC.

Taleban on tehnyt sopimuksen Yhdysvaltain kanssa ulkomaisten joukkojen vetäytymisestä Afganistanissa. Siinä sovittiin myös vankien vaihdosta Afganistanin hallituksen ja talebanien välillä. Talebanit ovat valittaneet, että vapauttaminen tapahtuu liian hitaasti.

Näinpä osapuolten välille suunnitellut neuvottelut eivät ole päässeet vielä alkamaan. Viime aikoina Taleban on jopa kiihdyttänyt iskujaan Afganistanin hallituksen joukkoja vastaan.

Uutistoimisto AFP:n mukaan hallitus on luvannut vapauttaa 5 000 taleban-vankia, Taleban puolestaan 1 000 hallituksen turvallisuusjoukkojen jäsentä. Tähän mennessä on vapautettu vasta murto-osa luvatusta, puolin ja toisin.

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006517451.html
Aikaisemmin, kun turvapaikkarintamalla on tapahtunut jotain, on vaadittu ja toteutettu tehtyjen toimenpiteiden ajanmukaisuuden ja aiheelisuuden läpikäyntiä ja muutettu päätöksiä.

Jos rauhantila Afganistanissa etenee, olisiko syytä ryhtyä selvittämään ja mahdollisesti perumaan ne myönteiset turvapaikkapäätökset, mitkä ovat perustuneet Talebanin väitettyyn ahdisteluun?
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 625
 • Liked: 11292
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1132 : 29.05.2020, 17:50:13 »
Lainaus
KHO:2020:61
Lainaus
Vietnamin kansalainen A oli saapunut Suomeen kiintiöpakolaisena vuonna 1990. Asiassa oli selvitetty, että A oli hankkinut Vietnamin viisumin ja matkustanut Vietnamiin vuonna 2015 vierailulle sairaan isänsä luo sekä 11.–27.9.2016 isänsä hautajaisiin. Maahanmuuttovirasto katsoi, että A näin tehdessään turvautui vapaaehtoisesti kansalaisuusvaltionsa suojeluun. Maahanmuuttovirasto katsoi lisäksi maatietoon perustuen, että henkilökohtaiset ja kotimaan yleiset olosuhteet, joiden vallitessa A:sta oli tullut pakolainen, olivat lakanneet olemasta, ja että olosuhteiden muutos oli merkittävä ja pysyvä. Maahanmuuttoviraston päätöksen mukaan asiassa ei ollut ilmennyt pakottavia syitä, joiden vuoksi A voisi kieltäytyä turvautumasta Vietnamin suojeluun. Maahanmuuttovirasto lakkautti näillä perusteilla A:n pakolaisaseman.

Hallinto-oikeus hylkäsi A:n valituksen Maahanmuuttoviraston päätöksestä. Hallinto-oikeus totesi, että A ei ollut hänelle varatusta tilaisuudesta huolimatta kertonut, miksi hän katsoi edelleen olevansa kansainvälisen suojelun tarpeessa suhteessa Vietnamiin. Kun otettiin lisäksi huomioon Maahanmuuttoviraston päätöksestä ilmenevä Vietnamin yleistä turvallisuustilannetta koskeva maatieto, A:n pakolaiseksi lähtemisestä kulunut pitkä aika ja se, ettei A:lla ollut selvitetty olleen ongelmia hankkiessaan viisumia tai matkustaessaan ja oleskellessaan Vietnamissa, hallinto-oikeus katsoi, että A ei ollut enää vainon vaarassa suhteessa kotimaahansa.
Lainaus
Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu

Hallinto-oikeuden ja Maahanmuuttoviraston päätökset kumotaan.
Lainaus
Perusteet, joilla valittaja on aikanaan saanut pakolaisaseman, eivät ilmene hänen kiintiöpakolaiseksi ottamistaan koskevista asiakirjoista...

... Maahanmuuttoviraston päätöksessä viitatun maatiedon perusteella on pääteltävissä, että Vietnamissa on tapahtunut pakolaisaseman arvioinnin kannalta merkityksellisiä muutoksia. Ulkomaalaislain 107 §:n 1 momentin 5 kohta ja pakolaissopimuksen 1 artiklan C kohdan 5 alakohta kuitenkin edellyttävät, että selvitetään ne olosuhteet, joiden johdosta asianomainen henkilö on saanut pakolaisen aseman  :P
"I care not what puppet is placed upon the throne of England to rule the Empire on which the sun never sets. The man who controls the British money supply controls the British Empire, and I control the British money supply." : Nathan Mayer Rothschild 1815

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 625
 • Liked: 11292
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1133 : 05.06.2020, 10:22:26 »
KHO:lla pitänyt kiirettä. Peräti neljä uutta päätöstä tänään. 63 päivänselvä lumeavioliitto on mennyt läpi äänin 4-4 >:( (Vai onko esittelijälläkin ääni? Jos on niin sitten 5-4) 64 saman tapainen, jonka osa olisi lähettänyt takaisin hallinto-oikeuteen. Aika paljon samankaltaisuutta noissa kahdessa.
Lainaus
KHO:2020:66
Asian aikaisempi käsittely

Maahanmuuttovirasto on päätöksellään 7.3.2018 diaarinumero 5292/110/2017 hylännyt A:n ja B:n (hakijat) perhesiteen perusteella myönnettäviä oleskelulupia koskevat hakemukset. Perheenkokoajana on Irakin kansalainen C (jäljempänä myös perheenkokoajaja tai valittaja). Perheenkokoaja on A:n aviopuoliso ja B:n isä.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu

Maahanmuuttoviraston ja hallinto-oikeuden päätökset kumotaan ja asia palautetaan Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi oleskeluluvan myöntämistä varten.
Lainaus
KHO:2020:65
Asian aikaisempi käsittely

Maahanmuuttovirasto on 26.3.2018 tekemällään päätöksellä (diaarinumero 11681/150/2017) peruuttanut Kiinan kansalaiselle A:lle 22.11.2012 myönnetyn pysyvän oleskeluluvan.

Maahanmuuttovirasto on samana päivänä tekemällään päätöksellä (diaarinumero 11684/150/2017) peruuttanut A:n aviopuolisolle Kiinan kansalaiselle B:lle 14.6.2005 myönnetyn pysyvän oleskeluluvan.

Maahanmuuttovirasto on päätöstensä perusteluina lausunut muun ohella, että oleskelulupa peruutetaan ulkomaalaislain 58 §:n 1 momentin perusteella, koska valittajat ovat muuttaneet pysyvästi pois maasta.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu


Valitus hylätään.
Lainaus
KHO:2020:64
Asian aikaisempi käsittely

Maahanmuuttovirasto on päätöksellään 3.4.2018 hylännyt A:n (jäljempänä myös hakija) perhesiteen perusteella myönnettävää oleskelulupa koskevan hakemuksen. Maahanmuuttovirasto on päättänyt käännyttää hakijan Espanjaan, missä hänellä on ollut 30.1.2020 asti voimassa oleva oleskelulupa, ja määrännyt hänet Suomea koskevaan kahden vuoden maahantulokieltoon päätöspäivämäärästä lukien. Perheenkokoajana on hakijan aviopuoliso, Suomen kansalainen B.

Maahanmuuttovirasto on päätöksensä perusteluissa lausunut muun ohella, että oleskelulupaa ei myönnetä, koska on perusteltua aihetta epäillä, että hakijan tarkoituksena on maahantuloa koskevien säännösten kiertäminen ulkomaalaislain 36 §:n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu

Valitus hylätään.
Lainaus
KHO:2020:63
Asian aikaisempi käsittely

Maahanmuuttovirasto on 5.11.2017 tekemällään päätöksellä hylännyt perhesiteen perusteella myönnettävää oleskelulupaa koskevan valittajan hakemuksen. Maahanmuuttovirasto on päättänyt käännyttää valittajan kotimaahansa Algeriaan sekä määrännyt hänet kahden vuoden Schengen-aluetta koskevaan maahantulokieltoon päätöspäivämäärästä lukien. Perheenkokoaja on valittajan aviopuoliso, Suomen kansalainen B.

Maahanmuuttovirasto on päätöksensä perusteluissa lausunut muun ohella, että oleskelulupaa ei myönnetä, koska on perusteltua aihetta epäillä, että hakijan tarkoituksena on maahantuloa koskevien säännösten kiertäminen ulkomaalaislain 36 §:n 2 momentissa tarkoitetulla tavalla.

Oleskelulupaa ei ole haettu yhteisen perhe-elämän viettämisen tarkoituksessa.

Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu

Maahanmuuttoviraston ja hallinto-oikeuden päätökset kumotaan ja asia palautetaan Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi oleskeluluvan myöntämistä varten.

Asian ovat ratkaisseet oikeusneuvokset Irma Telivuo, Hannele Ranta-Lassila, Leena Äärilä, Vesa-Pekka Nuotio, Timo Räbinä, Anne Nenonen, Tero Leskinen ja Joni Heliskoski. Asian esittelijä Heidi Jääskeläinen.

Äänestyslausunto

Eri mieltä olleen oikeusneuvos Tero Leskisen äänestyslausunto, johon oikeusneuvokset Vesa-Pekka Nuotio, Leena Äärilä ja Hannele Ranta-Lassila yhtyivät:

”Hylkään valituslupahakemuksen. Velvollisena lausumaan pääasiasta katson, ettei hallinto-oikeuden päätöksen muuttamiseen ole perusteita.
"I care not what puppet is placed upon the throne of England to rule the Empire on which the sun never sets. The man who controls the British money supply controls the British Empire, and I control the British money supply." : Nathan Mayer Rothschild 1815

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 5620
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1134 : 16.06.2020, 12:06:59 »
Tällä hetkellä Tbilisistä Köpikseen on matkalla lento qs4327 (Flightradar). Samainen kone OK-TSF tuli eilen Oslosta Tampereelle ja jatkoi sieltä Tbilisin kautta Kabuliin ja on nyt siis paluumatkalla.

Olisiko niin, että taas on yhteiskuljetuksella heitetty arvolastia Afganistaniin?   
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 5620
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1135 : 10.07.2020, 12:33:41 »
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin ei ottanut tutkittavaksi tapausta, jossa turvapaikanhakija palautettiin Afganistaniin

Valittaja oli hakenut Suomesta kansainvälistä suojelua kolmesti vuosina 2015–2019.


Valittaja oli hakenut Suomesta kansainvälistä suojelua kolmesti vuosina 2015–2019. Maahanmuuttovirasto hylkäsi oleskelulupaa ja turvapaikkaa koskeneet hakemukset, ja myös korkein hallinto-oikeus (KHO) hylkäsi aiheesta tehdyt valitukset.

Ensimmäisellä kerralla valittaja perui valituslupahakemuksensa itse. Kahdella viimeisellä valituskerralla KHO hylkäsi valituslupahakemukset.

Tämän jälkeen palautettava henkilö teki EIT:lle valituksen, jossa hän katsoi palautuksen rikkovan useita kohtia Euroopan ihmisoikeussopimuksessa.

Valittajan mukaan palautus merkitsisi esimerkiksi sopimuksen toisen artiklan (oikeus elämään) ja kolmannen artiklan (kidutuksen ja epäinhimillisen kohtelun kielto) loukkaamista.

EIT:n mukaan ei ollut olennaista syytä uskoa, että tällaisten rikkomusten uhka olisi todellinen, jos valittaja palautetaan Afganistaniin vallitsevissa olosuhteissa.


https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006566556.html


EIT:n tuomiosta tapauksen ja tämän nyt 23-vuotiaan valittajan tarinankerrontaa:

Muutti 5-vuotiaana Iraniin, omat vanhemmat kuolivat kun poika oli nuori, asui sen jälkeen sukulaisperheen luona Iranissa. 15-vuotiaana kasvattiperheen äiti kuoli ja ukko lähti jenkkeihin pakolaiseksi. Ikävuodet 15-18 palloili Iranissa, tuli siellä peppuraiskatuksi ja marraskuussa 2015 ilmestyi Suomeen.

Ensimmäisen asyyli-anomuksen perusteluina muiden maiden korkeat sairaskulu- ja lääkemaksut sekä varattomuus varsinaisen oleskeluluvan saantiin.

Toisessa Migrin anomuksessa vedottiin siihen, että Iranissa tapahtunut peppu-projekti oli nyt pistänyt pääkopan sekaisin.

Toisen kierroksen hovioikeuteen lähetetyissä papereissa mainittiin varattomuus, perheen puuttuminen (huom. päälle kaksikymppinen kaveri) ja lääkärintodistuksenmukaiset  unettomuus,  pelkotilat, jatkuva ahdistuneisuus, muistikuvien palautuminen ja masennus sekä masennus- ja psykoosilääkehoito. Myös tulevaan psykoterapiatarpeeseen vedottiin.

Kolmannessa Migrin anomuksessa esillä oli taas pääkoppa,  puuttuvat omat- ja kasvattivanhemmat sekä tarvittavat hoidot ja kuntoutus.

Migri puolestaan totesi, että tämä pääkopastaan sairas kaveri on Suomessa olleessaan paahtanut kahta hommaa samanaikaisesti


Vielä ehkä merkillepantavaa on, että yhtenä tuomarina oli Pauliine Koskelo, mutta päätös oli  kuitenkin yksimielinen.


https://hudoc.echr.coe.int/eng#{%22itemid%22:[%22001-203911%22]}« Viimeksi muokattu: 10.07.2020, 12:36:14 kirjoittanut Roope2 »
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 023
 • Liked: 30893
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1136 : 11.07.2020, 14:23:24 »
Tämän jälkeen palautettava henkilö teki EIT:lle valituksen, jossa hän katsoi palautuksen rikkovan useita kohtia Euroopan ihmisoikeussopimuksessa.

Valittaja ei tehnyt itse ja yksin mitään valitusta, vaan sen teki joku, usein veromaksajien rahoilla toimiva, vasemmistofasistien järjestö tai useampi, ja näitä on pilvin pimein, sillä ne saavat rahaa ja palkkaa tuhotöiden tekemiseltä tälle maalle ja sen kansalaisille.

Asylanttien "avustustoimilla" tienatessaan ovat samalla kuiskineet tälle kenties täysin lukutaidottomalle, että tehdään valitus, me hoidetaan tää, saat jäädä tänne.

Fasisteille kyse on strategisesta litigoinnista. Sen mahdollistaa "valituksentekijän" puumerkki papereissa. Näin ke yrittävät estää maastapoistamismekanismin toiminnan tai koittavat jumittaa sitä, tai aiheuttaa muuten vain yleistä vahinkoa maalle (kts. Bagdadissa ylösnoussut Ali). Itse he silti julistautuvat suuriksi humanisteiksi ja filantroopeiksi, vaikka pukinsorkkien välissä vilkkuu selvästi häntä.

Lainaus
EIT:n tuomiosta tapauksen ja tämän nyt 23-vuotiaan valittajan tarinankerrontaa:

Muutti 5-vuotiaana Iraniin, omat vanhemmat kuolivat kun poika oli nuori, asui sen jälkeen sukulaisperheen luona Iranissa. 15-vuotiaana kasvattiperheen äiti kuoli ja ukko lähti jenkkeihin pakolaiseksi. Ikävuodet 15-18 palloili Iranissa, tuli siellä peppuraiskatuksi ja marraskuussa 2015 ilmestyi Suomeen.

Ensimmäisen asyyli-anomuksen perusteluina muiden maiden korkeat sairaskulu- ja lääkemaksut sekä varattomuus varsinaisen oleskeluluvan saantiin.

Toisessa Migrin anomuksessa vedottiin siihen, että Iranissa tapahtunut peppu-projekti oli nyt pistänyt pääkopan sekaisin.

(...)
Kolmannessa Migrin anomuksessa esillä oli taas pääkoppa,  puuttuvat omat- ja kasvattivanhemmat sekä tarvittavat hoidot ja kuntoutus.

Jokaiselle on selvää, että noita valituksia ei ole puoskaroinut tämä asylantti itse, vaan tässä maassa toimivat erilaiset vasemmistojärjestöt tai yksityishenkilöt. Asylantin eväät eivät tuollaiseen riitä ja vielä vieraassa maassa. Vaan ei hätää, tarjolla on veronmaksajien kustantama valmis mekanismi, jonka avulla voi valittaa vaikka hamaan tappiin asti samalla aiheuttaen helvetilliset kustannukset yhteiskunnalle. On ihmeellistä, että kukaan ei puutu tuohon sikailuun. Vastuupolitikot eivät eväänsä lotkauta. Jotkut heistä (kts. nykyhallitus) pyrkivät jopa syöttämään tuohon helvetinkoneeseen lisää rahaa, resursseja ja helpotuksia.

Tämän tapauksen hakemusten ja valitusten perustelutkin ovat taas sitä ihtiään. Noilla valitusprosesseilla täällä on notkuttu jo 5 vuotta ja jos joku luuli, että tuohon se jo loppuu ja tyyppi palautetaan, niin mitä todennäköisimmin hän tulee erehtymään. Ei tuossa ole vielä edes käytetty kaikkia kortteja ja optioita. Todennäköisintä on, että lopulta lykkäävät tälle koko tuon oikeusteatterin ja rahanhaaskuun jälkeen ensin jonkun yhden vuoden tilapäisen luvan (maasta kun ei juuri tarvitse poistua muuten kuin vapaaehtoisesti) ja perään toisen samanlaisen, jonka jälkeen lupa muuttuu jo automaattisesti pysyväksi, jolloin se junttilan tuvan seinään jämähtänyt - sanonko mikä? - on jo pultattu pysyvästi siihen kiinni. Haju ei silti edelleenkään haihdu minnekään.
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 023
 • Liked: 30893
STT:n juttu 10.7.2020. Asian yhteiskunnallisen merkittävyyden takia lainattu koko teksti.

Lainaus
Suomeen jäänyt satoja kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita, arvioi Kuntaliitto – kyseessä ensimmäinen laaja kartoitus ilmiöstä

Suomessa on noin 700-1 100 ihmistä, jotka ovat jääneet oleskelemaan maahan ilman oleskelulupaa saatuaan kielteisen turvapaikkapäätöksen, arvioi Kuntaliitto tekemänsä kartoituksen pohjalta.

Kuntaliitto selvitti asiaa kunnilta niiden tarjoamien sosiaalipalveluiden perusteella. Liitto kuitenkin korostaa, että lukuun sisältyy merkittävästi epävarmuutta ja että kyse on ilmiöstä, jota on haastava selvittää tarkasti. Kuntien vastaukset eivät välttämättä erottele kielteisen päätöksen saaneita omaksi ryhmäkseen luotettavasti, minkä lisäksi ihmiset voivat olla läsnä usean eri kunnan tai palvelun tilastoissa.

Toisaalta kohderyhmään kuuluvat henkilöt eivät välttämättä hakeudu palveluiden piiriin, vaikka järjestöjen kautta tiedetään heidän oleskelevan kunnan alueella.

- Kunnat toivat vastauksissa laajasti ilmi, että annetut luvut ovat osin arvioita. Kyseessä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun ilmiötä on ylipäätään laajasti kartoitettu, sanoo Kuntaliiton erityisasiantuntija Ellen Vogt tiedotteessa.

Kuntaliiton mukaan erityisesti sosiaalipalvelujen tietoja voi pitää luotettavimpana, koska ne perustuvat yleensä suoraan tehtyyn päätökseen sosiaalipalvelujen antamisesta. Liitto kertoo tiedotteessa, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille sosiaalipalveluita on tarjottu pitkälti sosiaali- ja terveysministeriön antaman ohjeistuksen mukaan.

Liitto selvitti asiaa kunnille helmikuussa lähetetyllä kyselyllä. Vastaukset kattoivat 166 Manner-Suomen vajaasta 300 kunnasta ja yli kolme neljäsosaa maan väestöstä.

Lihavoinnit mun.

Poliitikot hokevat jatkuvasti laillisuudesta ja oikeusvaltiosta, mutta ei tuo voi tätä maata koskea, kun kielteisillä turvapäätöksillä (selvien huijausyritysten nojalla) voidaan silti jäädä tänne omin päin ja nyt näille tarjotaan vielä yhteiskunnan maksamia sosiaalitukia peräti ministeriön ohjeistusten mukaan. Miksi kukaan ei korjaa näitä laittomasti maassa oleskelevia talteen ja toimita heitä maasta ulos, kuten oikeusvaltiossa on tapana toimia? Sitä voisi media tentata perusteellisesti vastuupoliitikoilta alkaen vähintään vuoden 2015 Pöpilä I hallituksesta: Miksi ette noudata lakeja?

Samalla maan vastuupoliitikot syyllistyvät kaiken lisäksi selkeään ihmisoikeusrikokseen omia kansalaisia kohtaan. Jos joukkotuhontaa koskevat lakipykälät luetaan niin kuin mitä siellä lukee, eikä demla-tuomarin tavalla, niin on harvinaisen selvää, että poliitikot täällä syyllistyvät vähintäänkin noiden lakipykälien rikkomiseen. Ei voida koittaa väittää, että rikottiin pykäliä vain vähän, sillä niitä joko noudatetaan, tai ei (vrt. uunitettiin vain pari juutalaista), muita vaihtoehtoja ei ole. Lisäksi kun tuon "rikottiin vain vähän" puuhailun skaalaa suurempiin volyymeihin, niin sitten lakeja "rikottiinkin jo oikein urakalla". Muitakin soveltuvia pykäliä saattaa juristi löytää. Ei se vetele, että välillä ollaan kovin oikeusvaltiota ja lakeja kunnioittavia, ja hetken kuluttua ei enää ollenkaan.

Ovatko nämä vastuuhenkilöt saaneet huonoja vaikutteita jostakin, eivätkä siksi ollenkaan huomaa sitä, että vaikka Stalin ei joutunut koskaan vastuuseen rikoksistaan ihmisyyttä vastaa, niin kaikki muut natseista alkaen järestään kyllä? Tuon seikan pitäisi jo stimulisoida vastuupoliitikkojen aivotoimintaa. Tuhatvuotisia valtakuntia kun ei ole olemassa, eikä ikuisesti samoja konstellaatioita.
« Viimeksi muokattu: 11.07.2020, 16:58:25 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 354
 • Liked: 8791
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1138 : 11.07.2020, 17:24:29 »
^Miten nämä tukirahat maksetaan käytännössä? Jos rahat pitää käydä itse hakemassa niin siinähän voitaisi heti ottaa etsitty mies kiinni kun tulee kassaluukulle, ja jos taas ne rahat maksetaan tilille niin miksi ihmeessä maksetaan? Niitähän ei edes kuuluisi maksaa, kun ei miehen kuuluisi täällä ollakaan.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 085
 • Liked: 25153
 • Ego sum Spartacus
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1139 : 11.07.2020, 17:29:19 »

Jokaiselle on selvää, että noita valituksia ei ole puoskaroinut tämä asylantti itse, vaan tässä maassa toimivat erilaiset vasemmistojärjestöt tai yksityishenkilöt. Asylantin eväät eivät tuollaiseen riitä ja vielä vieraassa maassa. Vaan ei hätää, tarjolla on veronmaksajien kustantama valmis mekanismi, jonka avulla voi valittaa vaikka hamaan tappiin asti samalla aiheuttaen helvetilliset kustannukset yhteiskunnalle. On ihmeellistä, että kukaan ei puutu tuohon sikailuun. Vastuupolitikot eivät eväänsä lotkauta. Jotkut heistä (kts. nykyhallitus) pyrkivät jopa syöttämään tuohon helvetinkoneeseen lisää rahaa, resursseja ja helpotuksia.


Tässä on yksi saasta joka on ottanut elämäntehtäväkseen Suomen pilaamisen ja rahan kahmimisen valepakolaisten avulla, muistaakseni tuo törkyläjä asuu Porvoossa jossa ei juurikaan monikulttia näe.

Lainaus

Asianajotoimisto Punto on vuoden 2005 alusta lähtien toiminut oleskelulupa- ja kansalaisuusasioihin erikoistunut asianajotoimisto. Maahanmuuttoon liittyviä asioita vuodesta 2003 alkaen hoitanut asianajaja Ville Punto hyväksyttiin Asianajajaliiton jäseneksi vuonna 2009.

Toimintamme kulmakiviä ovat asiantuntemus, periksiantamattomuus sekä kunnian- ja intohimoisuus siihen mitä teemme. Toimeksiantojen hoidossa pyrimme selvittämään jutun realistiset menestymismahdollisuudet ja muut vaihtoehdot sekä selittämään nämä ymmärrettävästi asiakkaalle. Ulkomaalaislaki mahdollistaa monenlaisia oleskelulupaperusteita, mutta niiden käytännön toteutuminen voi olla sattumanvaraista. Erityisen vaikealta näyttäneet tilanteet on kuitenkin usein saatu käännettyä menestyksekkäiksi.

Tyypillisiä toimeksiantojamme ovat:
OLESKELULUPA-ASIAT (ENSIMMÄINEN OLESKELULUPA TAI JATKOLUVAT):
Ulkomaalainen tarvitsee Suomessa oleskeluluvan, jota koskeva hakemus jätetään ulkomailla Suomen edustustoon. Suomessa oleskelulupaa voi hakea jättämällä hakemuksen poliisilaitokselle. Vaikka Suomessakin tehty oleskelulupahakemus tutkitaan, pääosa oleskelulupaperusteista ovat sellaisia, että ulkomaalaisen oletetaan lähtökohtaisesti hakevan lupaa ennen Suomeen saapumista. Kansainvälistä suojelua voi hakea vain Suomessa.

PERHEENYHDISTÄMINEN:
Hakemuksen hylkäysperusteena voi olla esimerkiksi toimeentuloedellytyksen täyttymättömyys eli Suomessa asuvan perheenjäsenen liian vähäiset tulot, lumeavioliittoepäily eli arvio avioliiton solmimisesta oleskelulupatarkoituksessa taikka aikaisemman perhesiteen katkeaminen, jos Suomessa asuva on asunut täällä pitkään erossa perheestään. Lumeavioliittoepäily voi perustua laittomaan maahantuloon ja laittomaan oleskeluun tai puolisoiden haastatteluissa esiin tulleisiin ristiriitoihin.

TYÖPERÄISET OLESKELULUVAT:
Elinkeinonharjoittajan oleskelulupahakemus voidaan hylätä, jos yritys ei ole riittävän kannattava tai, jos Maahanmuuttovirasto epäilee hakemuksen tarkoituksena olevan maahantulosäännösten kiertäminen. Maahanmuuttoviraston mielipidettä on lähes mahdotonta ennustaa, mutta tilanteeseen voidaan varautua. Työntekijän oleskelulupahakemus voidaan hylätä työmarkkinaharkinnan perusteella eli siksi, että alalta ja alueelta löytyy jo riittävästi työvoimaa taikka maahantulosäännösten kiertämisepäilyn vuoksi, jos hakijalla ei ole aikaisempaa työkokemusta. Jatko-oleskelulupahakemus voidaan hylätä, jos aikaisemmin ilmoitetut työsuhteen ehdot eivät ole täysin toteutuneet, esimerkiksi hakija on ollut jonkin aikaa poissa työstä, kuten palkattomalla lomalla. Työntekijän oleskelulupa myönnetään pääsääntöisesti tietylle alalle eikä luvanhaltija saa työskennellä muilla aloilla.

KANSAINVÄLINEN SUOJELU:
Turvapaikka eli Geneven pakolaissopimuksen mukainen pakolaisasema voidaan myöntää kotimaassa vallitsevan vainon vaaran vuoksi. Vaino voi johtua esimerkiksi merkittävästä poliittisesta toiminnasta. Turvapaikan myöntämisen kriteerit ja todisteet arvioidaan tiukasti eikä hakijan kertomus voi koskaan toimia ainoana todisteena. Käytännössä edellytetään kertomusta tukevaa asiakirjanäyttöä. Toissijaista suojelua myönnetään, jos hakijaa uhkaa kotimaassa kidutus tai epäinhimillinen kohtelu taikka, jos kotimaan ja –alueen turvallisuustilanne on sellainen, että kaikki ovat alueella vaarassa. Todisteiden esittämisvelvollisuus on samanlainen kuin turvapaikan myöntämisessä. Alueen turvallisuuteen perustuvan suojelun tapauksissa oikeiksi todetut henkilöllisyysasiakirjat pääsääntöisesti riittävät todisteeksi. Humanitaarinen suojelu täydentää toissijaista suojelua ja perustuu kotimaan yleisiin olosuhteisiin.

Mikäli hakijalle ei myönnetä kansainvälistä suojelua, hänelle voidaan poikkeuksellisesti myöntää oleskelulupa yksilöllisten inhimillisten syiden perusteella. Käytännössä luvan myöntämiseen vaikuttaa yleensä hakijan terveydentila ja hoidotta jäämisen seuraukset kotimaassa. Tällöin arvioidaan myös hakijan kotimaan sairaanhoitojärjestelmän taso.

MAASTA POISTAMINEN ELI KÄÄNNYTTÄMINEN TAI KARKOTTAMINEN:
Maassa laittomasti ilman oleskelulupaa oleskeleva tai viisuminsa voimassaolon ylittänyt ulkomaalainen käännytetään koti- tai asuinmaahansa.
Laittoman oleskelun voi laillistaa laittamalla vireille oleskelulupahakemuksen, mutta laittomasta oleskelusta saa pääsääntöisesti sakkorangaistuksen.
Suomessa oleskelulupaa hakeva käännytetään, jos hänen oleskelulupahakemuksensa hylätään.

Niin sanottu Dublin -käännytys koskee vain turvapaikanhakijoita, jos toinen valtio on ilmoittanut ottavansa vastuun turvapaikkahakemuksen tutkimisesta. Tällöin Maahanmuuttovirasto ei lainkaan tutki turvapaikkahakemusta, vaan se on toisen valtion vastuulla. Dublin-järjestelmään kuuluvat EU-valtiot, Norja ja Sveitsi. Käännytyksen syynä voi olla toisen maan käyttäminen kauttakulkuun tai toisen valtion hakijalle myöntämä Schengen-viisumi. Todistustaakka kauttakulusta on Maahanmuuttovirastolla ja väärennetynkin viisumin käyttö johtaa Dublin –käännytykseen. Tapauskohtaisten syiden perusteella hakemus voidaan poikkeuksellisesti ottaa tutkittavaksi Suomessa. Käännytyksiä on käytännössä vaikea estää ja käytännössä ne jäävät riippuvaisiksi siitä suostuuko toinen valtio käännytykseen.

Käännyttäminen voidaan yleensä laittaa täytäntöön valituksesta huolimatta, ellei hallintotuomioistuin toisin määrää. Suomessa tutkittuun turvapaikkahakemukseen liittyvä käännyttäminen on vain poikkeuksellisesti mahdollista, jos päätöksestä valitetaan ensimmäisessä asteessa.

MAASSA ASUVAN KARKOTTAMINEN:
Karkottamisen perusteena on voi olla jatko-oleskelulupahakemuksen hylkääminen, kun oleskeluluvan aikaisempi peruste (esim. avioliitto tai työsuhde) on päättynyt. Rikostuomio Suomessa voi myös johtaa karkotukseen.

RIKOSASIAT:
Laittoman maahantulon järjestäminen
Joissain tapauksissa puolison, lasten tai muiden sukulaisten taikka muuten ilman hyötymistarkoitusta tapahtuva auttaminen Suomeen syytetään laittoman maahantulon järjestämisenä. Syytteitä on kuitenkin hylätty, jos syy menettelylle on johtunut perhesuhteista tai inhimillisesti ymmärrettävistä motiiveista.

Pääsääntöisesti laittoman maahantulon järjestämisestä syytetään ulkopuolisia matkanjärjestäjiä ja ihmissalakuljettajia, jotka ovat pyrkineet hyötymään ulkomaalaisen tarpeesta päästä Suomeen.

PASSIVÄÄRENNYS:
Joissain tapauksissa turvapaikanhakijoita on syytetty siitä, että ovat esittäneet Suomessa väärennetyn passin päästäkseen hakemaan turvapaikkaa. Turvapaikanhakijoiden osalta oikeuskäytäntöä on kuitenkin muuttanut korkeimman oikeuden antama päätös 2013:21.

Toimistomme hoitaa tapauskohtaisesti myös muunlaisia rikosasioita.


http://www.punto.fi/?p=5