Kirjoittaja Aihe: Käännytysten seurantaketju  (Luettu 326374 kertaa)

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 921
 • Liked: 19309
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1170 : 29.06.2023, 12:22:56 »
Lainaus
Ruotsiin tulee palautuskeskus kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille – ”Ei tarkoittaa ei”

Ruotsin hallitus ja ruotsidemokraatit ovat antaneet maan maahanmuuttovirastolle määräyksen perustaa palautuskeskus, joka on tarkoitettu kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille. Asiasta kertoi Ruotsin maahanmuuttoministeri Maria Malmer Stenergard torstaina lehdistötilaisuudessa ruotsalaismedian mukaan.

Palautuskeskuksen tarkoituksena on kerätä kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt yhteen paikkaan. Tällä viestitettäisiin Stenergardin mukaan turvapaikkahakuprosessin päättymistä.

Viime vuonna noin 74 prosenttia turvapaikanhakijoista sai Ruotsin viranomaisten mukaan kielteisen päätöksen, ja heistä vain 39 prosenttia lähti maasta itsenäisesti, kertoo SVT.

– Tämä on täysin riittämätöntä.
On korkea aika todeta, että ei tarkoittaa oikeasti ei, jos halutaan ylläpitää järjestäytynyttä maahanmuuttoa, Malmer Stenergard sanoi.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/22208371-6231-4fa2-b348-4b3f5fb5756b

Jokohan palautuskeskuksen voisi Ruotsin mallin mukaan perustaa Suomeenkin? Ihmisoikeuksien suurvalta Ruotsi lienee todennut, että se ei ole ihmisoikeuksien eikä kansainvälisten sopimusten vastainen.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 764
 • Liked: 129583
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1171 : 03.07.2023, 12:00:09 »
Lainaus
Irakilaismies aiotaan yllättäen pakko­palauttaa, vaikka hän ei ole tehnyt rikosta – Ministeriössä ei tietoa linjan­muutoksesta

Kansalaistensa pakkopalautuksia vastustava Irak on suostunut tähän asti ottamaan vastaan vain rikoksista tuomittuja. Monet Suomessa oleskelevat irakilaiset pelkäävät nyt, että linja muuttuu.
Helsingin Sanomat 3.7.2023

Suomessa laittomasti oleskelevat irakilaiset pelkäävät...

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
”N.N. ei ole poistunut Suomesta vapaaehtoisesti, vaikka hänellä olisi ollut siihen mahdollisuus”, lukee poliisin päätöksessä ulkomaalaisen säilöönotosta.

Suomessa kahdeksan vuotta asunut nuori irakilaismies odottaa paraikaa palauttamista Irakiin. Hän on saanut kielteisen oleskelulupapäätöksen.

Kielteisen oleskelupäätöksen saaneiden palautukset Irakiin ovat olleet pitkään jäissä, sillä Irak ei ole suostunut kirjoittamaan matkustusasiakirjoja kansalaisilleen, jotka eivät halua itse palata. Mies vastustaa palautusta.

Poikkeuksen ovat tehneet rikoksesta tuomitut Irakin kansalaiset. Heitä Irak on ottanut koko ajan vastaan.

Tämä mies ei kuitenkaan ole tehnyt rikosta.

Miestä ollaan palauttamassa ulkomaalaisrikkomuksen perusteella. Se selviää poliisin päätöksestä, jonka HS on nähnyt. Rikkomuksia on useampi, mutta ne ovat kaikki ovat samasta syystä: paperittomuudesta.

"Paperittomuutta" tuskin mainitaan poliisin päätöksessä. Eiköhän siinä todeta miehen oleskelevan Suomessa laittomasti ilman oleskelulupaa.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Sekä Suomi että EU ovat käyneet jo pitkään Irakin kanssa neuvotteluja palautussopimuksesta. Keskustelua palautusten tehostamisesta on käyty myös EU:n jäsenmaiden kesken, ja tehokkaat palautukset mainitaan myös Suomen uudessa hallitusohjelmassa.

Siitä mitä tehostaminen käytännössä voi tarkoittaa, ei ole ollut varmaa tietoa, kerrotaan Turvapaikanhakijoiden Tuki ry:stä.

”Paljon on ollut huhuja liikkeellä, mutta paljon vähemmän mitään konkreettista. Tuntuma kuitenkin on, että palautuksia on viime aikoina tehty yhä lievempien rikosten perusteella”, asiantuntija Veera Kaleva sanoo.

Palautusten tehostamisesta on puhuttu jo ainakin toistakymmentä vuotta. Tilanne on muuttunut aina vain pahemmaksi. Hallitusohjelmassa mainitaan lupaavasti mahdollisuus sitoa palautussopimukset kehitysapurahoitukseen, mutta uskon vasta, kun näen.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Yksi paperittomien irakilaisten peloista on ollut juuri se, että palautuksen syyksi voisi alkaa riittää jo pelkkä paperittomuus – eli ulkomaalaisrikkomus –  tai jokin muu yhtä lievä asia. Tai ihan vain jo pelkkä rikosepäily.

Onhan se hurjaa, ettei laittomasti maassa oleskelevan palautukseen riitä Suomessa se, että oleskelee maassa laittomasti.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Irakilaiset paperittomat ovat merkittävä ryhmä Suomessa. Maahan saapui vuosina 2015–2016 tuolloin yli 20 000 turvapaikanhakijaa pelkästään Irakista.

Osa heistä on sittemmin saanut oleskeluluvan, osa palannut Irakiin vapaaehtoisesti, osa jatkanut matkaansa jonnekin muualle.

Jäljelle jääneiden tarkkaa määrää on vaikea arvioida, mutta paperittomia arvioidaan selvitysten mukaan olevan Suomessa kaiken kaikkiaan joitakin tuhansia.

Heistä noin 3 000 on vuosina 2015–2016 turvapaikanhakijoina tulleita, ja he ovat pääosin irakilaisia.

Jäljelle jäänyt joukko on taustaltaan moninainen, mutta heitä yhdistää se, että he kokevat, etteivät voi palata Irakiin.

Kokevat, etteivät halua palata Irakiin. Kaikkien kohdalla on moneen kertaan todettu, että palaamiselle ei ole estettä.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Veera Kalevan mukaan valitusvaiheet voivat olla hyvin pitkiä, ja se osaltaan selittää sitä, miten monet irakilaiset ovat pystyneet elämään Suomessa niin pitkään.

”Monet ovat kouluttautuneita, töitä tekeviä ihmisiä, jotka ovat jo monella tavalla kotoutuneet tänne, mutta eivät saa silti laillistettua oleskeluaan. Heidän palauttamisensa yhtäkkiä Irakiin olisi julmaa.

Palautuksissa ei ole mitään julmaa, kun jokainen heistä on todettu Suomen liberaalia turvapaikkajärjestelmää hyväksikäyttäneeksi huijariksi, eikä se tosiaankaan tapahtuisi yhtäkkiä vaan jo vuosia myöhässä. Heillä olisi ollut velvolisuus lähteä vapaaehtoisesti, mutta valitsivat haistattaa suomalaisille jättäytymällä tänne laittomasti.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Maahanmuuttoa ja turvapaikkaprosesseja tutkinut Erna Bodström Helsingin yliopistosta kuvailee pitkään Suomessa ilman oleskeluoikeutta eläneiden irakilaisten tilannetta ”limboksi”.

”Nämä ihmiset ovat jääneet elämään eräänlaiseen välitilaan. He ovat väsyneitä, ja monilla on masennusta ja muita mielenterveysongelmia”, Bodström sanoo.

Kuten aktivisti Bodström tietää, välitila on heidän oma valintansa, kun olisivat voineet palata vapaaehtoisen paluun ohjelmassa pesämunan kanssa Irakiin.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Asiantuntija Outi Popp Turvapaikanhakijoiden Tuki ry:stä on ollut yhteydessä säilössä käännytystä odottavaan mieheen.

Hän kertoo, että mies on tullut Suomeen 2015 turvapaikanhakijana. Mies on ollut silloin vielä alaikäinen. Mies on hakenut turvapaikkaa useita kertoja.

Poppin mukaan mies on ahdistunut, eikä ymmärrä, miksi hänet on otettu kiinni tai miksi häntä ollaan käännyttämässä.

Aktivisti Popp voisi kertoa miehelle, että hänet ollaan käännyttämässä, koska on moneen kertaan vahvistettu, että hänellä ei ole perusteita turvapaikkaan tai muutenkaan oleskelulupaan.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Paperittomien määrä lähti nousuun Suomessa vuoden 2015 jälkeen. Ennen sitä heitä arvioitiin olevan Suomessa vain joitakin satoja.

Ongelma ei ole tulosta vain Irakin haluttomuudesta ottaa vastahakoisia kansalaisiaan vastaan, vaan myös toimista, joita Suomessa tehtiin vuosien 2015–2016 pakolaiskriisin seurauksena.

Kun turvapaikkahakemuksia tuli yhtäkkiä valtavasti, laadun sijasta painotettiin nopeutta, Bodström sanoo. Sipilän hallitus heikensi turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa, kavensi oikeusapua ja lyhensi valitusaikoja.

Roskaa. Tällaisesta yhteydestä ei ole näyttöä. Laatu ei tilastojen mukaan koskaan notkahtanut asetetun laaturajan alle, eikä myöskään oikeusavun tai valitusaikojen vähäisillä muutoksilla ole havaittu siihen yhteyttä.

Bodström antaa ymmärtää, että nämä tuhannet ihmiset olisivat oikeasti oikeutettuja turvapaikkaan, mutta mikään ei viittaa tällaiseen valtavaan systemaattiseen virheeseen, etenkin kun Suomen hyväksymisprosentit ovat olleet jopa moninkertaisia muun muassa Ruotsiin ja Tanskaan verrattuina.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Bodströmin mukaan turvapaikkamenettelyissä tehtiin myös suoranaisia virheitä. Päätöksiä tehtiin puutteellisin tiedoin, eikä perusteita tutkittu kunnolla.

Vaikka osa virheistä korjattiin oikeusasteissa, kaikissa tapauksissa näin ei ollut.

”Kielteisen päätöksen saaneiden joukossa oli paljon henkilöitä, jotka vielä vähän aiemmin olisivat oleskeluluvan saaneet.

Tietysti oli, koska tuolloin Suomessa maailman ainoana maana oleskelulupia myönnettiin jopa kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille. Suomen ääriliberaaleilla käytännöillä ei kuitenkaan ollut mitään tekemistä kansainvälisten sopimusten velvoitteiden kanssa. Oleskelulupia jaettiin vaikka ilman todettua suojeluntarvetta, kunnes käytäntöjä viimein järkeistettiin edes hieman. Suomen hyväksymisprosentit ovat edelleen maailman kärkeä.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Tämä liittyy Bodströmin mukaan paitsi kiristyneisiin käytäntöihin myös erityisesti humanitaarisen suojelun kategorian poistamiseen laista.

Kyseistä maahanmuuttoministeri Astrid Thorsin luomaa kategoriaa ei ollut missään muussa maassa, kun se vuonna 2016 poistettiin. Vuonna 2015 sen perusteella myönnettiin oleskelulupa muistaakseni noin 40 irakilaiselle, joten merkitys oli sitä kautta pieni mutta poikkeuksellisena vetotekijänä suuri.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Vaikka turvapaikkahakemuksen voi uusia, käytännössä sitä ei tutkita enää uudelleen, ellei henkilöllä ole esittää uusia perusteita, Bodström sanoo.

Jotkut ovat kuitenkin voineet saada myönteisen päätöksen vasta 4. tai 5. hakemuksen jälkeen. Se on kuitenkin yleensä vaatinut sen, että henkilö on viimeinkin saanut jostakin ammattimaista apua hakemuksen laatimiseen.

Uudet kierrokset lisäävät myönteisen päätöksen todennäköisyyttä, koska myönteiseen päätökseen riittää yhden henkilön mielipide, kun kielteiseen tarvitaan kaksi, eikä myönteisestä päätöksestä valiteta. Hakemuksen käsittelijäksi voi sattua vaikka Migrissä työskentelevä pakolaisaktivisti.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Marinin hallitus teetti sisäministeriöllä selvityksen, miten pitkään ilman oleskelulupaa maassa oleskelleiden tilanne voitaisiin ratkaista, sillä nykyisellä lainsäädännöllä siihen ei voi vaikuttaa.

Keväällä 2022 valmistuneessa selvityksessä esitettiin toimenpiteeksi, että kaikkien viimeistään ennen vuoden 2016 loppua turvapaikkahakemuksensa jättäneiden oleskelu laillistettaisiin erillislailla.

Marinin teettämässä selvityksessä ei tutkittu sellaisia vaihtoehtoja, joissa laittomat siirtolaiset olisi saatu pois Suomesta. Lopputulos laittoman oleskelun laillistamista oli pääteltävissä jo tehtävänannosta.

Lainaus käyttäjältä: Essi Myllyoja, HS
Selvityksessä kuitenkin todettiin, että varsinaisista ratkaisuista asiassa päätetään erikseen.

”Poliittista tahtoa asian edistämiseen ei lopulta löytynyt tarpeeksi”, Bodström toteaa.

Vielä vähemmän tahtoa ratkoa paperittomien irakilaisten ongelmaa voi odottaa uudelta hallitukselta, jonka tavoitteena on kiristää maahanmuuttoa.

Bodström on tutustunut uuteen hallitusohjelmaan, ja hänestä on selvä, että myös paperittomien asema heikentyy entisestään.

”Ihmisiä estetään yhä tehokkaammin laillistamasta oleskeluaan. Se tarkoittaa lisää toivottomuutta ja yhä vähemmän vaihtoehtoja ihmisille, joilla niitä on jo valmiiksi vähän.”

Nämä Suomea hyväksikäyttävät ihmiset eivät selvästikään tarvitse vaihtoehtoja vaan vaihtoehdottomuutta ja keppiä.

Hallitusohjelmassa mainitaan kehitysavun ehdollistaminen palautussopimuksiin. Jos vapaaehtoinen paluu ei kiinnosta, niin tervemenoa sitten vaikka Ruandaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 994
 • Liked: 9044
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1172 : 03.07.2023, 12:50:43 »
Aiheellisempi lehtijutun aihe olisi selvittää, kuka/ketkä valtionhallinnossa ovat laiminlyöneet tehtävänsä. Jos vaikka verojenkerääjä slarvaisi käännyttäjien tavoin, taitaisi tulla aikamoinen haloo.
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

totuuspuheasiamies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 897
 • Liked: 3317
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1173 : 03.07.2023, 13:41:49 »
Lainaus
Tämä mies ei kuitenkaan ole tehnyt rikosta.

Kun ulkomaan kansalainen oleskelee lainvastaisesti maassa, tekee ulkomaan kansalainen rikoksen. Sitä paitsi Irakissa tai muissa maissa tehtaillut rikokset eivät näy Suomen poliisin järjestelmässä. Eikä Hesari tiedä, onko irakilainen tehnyt Suomessa rikoksia, joista ei vain ole jäänyt kiinni.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 764
 • Liked: 129583
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1174 : 04.07.2023, 13:56:34 »
Lainaus
Irakilaismies aiotaan yllättäen pakko­palauttaa, vaikka hän ei ole tehnyt rikosta – Ministeriössä ei tietoa linjan­muutoksesta

Kansalaistensa pakkopalautuksia vastustava Irak on suostunut tähän asti ottamaan vastaan vain rikoksista tuomittuja. Monet Suomessa oleskelevat irakilaiset pelkäävät nyt, että linja muuttuu.
Helsingin Sanomat 3.7.2023

Suomessa laittomasti oleskelevat irakilaiset pelkäävät...

Helsingin Sanomissa tuntuu olevan hätä siitä, että laittomat siirtolaiset palautetaan kotiinsa.

Lainaus
Paperittoman irakilaismiehen tapaus ei ole yksittäinen – Jopa satoja uhkaa nyt palautus, kertoo poliisi

Poliisi on alkanut taas lisätä paperittomien palautuksia kotimaihinsa.

PALAUTUSTA kotimaahansa odottavan irakilaismiehen tapaus ei ole yksittäinen, vaan sama tilanne on edessä mahdollisesti sadoilla muillakin paperittomilla irakilaisilla, samoin kuin muunmaalaisilla.

HS kertoi maanantaina Suomessa kahdeksan vuotta asuneesta irakilaismiehestä, joka on saanut kielteisen oleskelulupapäätöksen ja odottaa poliisin säilössä palauttamista Irakiin.

Se voi tapahtua aivan lähipäivinä. Mies vastustaa palautusta.

Hänet aiotaan palauttaa ulkomaalaisrikkomuksien perusteella, siis käytännössä paperittomuudesta, ei rikostuomion perusteella.

Poliisihallitus ei kommentoi yksittäisiä tapauksia, mutta toteaa, että vastaavassa tilanteessa olevia irakilaisia on vähintään useita satoja.

Poliisin palautustoiminnan näkökulmasta linja ei ole muuttunut, vaan poliisi noudattaa voimassa olevaa lainsäädäntöä. Ulkomaalaislaki velvoittaa poliisia ryhtymään toimenpiteisiin ulkomaalaisen maasta poistamiseksi, jos hän ei täytä maahan tulon tai maassa oleskelun edellytyksiä”, kertoo poliisitarkastaja Ari Jokinen poliisihallituksesta.

[...]

”Ulkomaalaisen tulisi noudattaa hänen asiassaan saamaa kielteistä oleskelulupapäätöstä ja poistua omaehtoisesti maasta päätöksen mukaisesti. Mikäli ulkomaalainen ei noudata päätöstä, on poliisin lakisääteisenä tehtävänä poistaa hänet maasta”, Jokinen toteaa.

Hän myös korostaa, että asia ei koske vain irakilaisia, vaan kaikkia kansallisuuksia. Jokisen mukaan poliisi palauttaa ulkomaalaisia vuosittain noin sataan eri maahan.
Helsingin Sanomat 4.7.2023

Mikään ei poliisin tai ministeriön mukaan ole muuttunut, mutta kaikkien maiden laittomia siirtolaisia ryhdytään ehkä nyt palauttelemaan, kuten laki määrää.

En tiedä, mutta tulee mielikuva, että jokin punavihreä möykky on viimein lähtenyt liikkeelle viemäriä tukkimasta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 235
 • Liked: 26742
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1175 : 11.07.2023, 09:47:43 »
Facebook (Stop Deportations): Deportation Alert/Iraq - pakkopalautusvaroitus/Irak
https://migranttales.net/facebook-stop-deportations-deportation-alert-iraq-pakkopalautusvaroitus-irak/
Lainaus
Irak on taipunut EU:n kovaan painostukseen ja alkaa ottaa vastaan kaikki kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet kansalaisensa, asiasta perillä oleva lähde vahvistaa verkostollemme. Tietojemme mukaan EU on uhannut Irakia pakotteilla.

According to our sources EU starts to deport rejected Iraqi asylum seekers, after threatening Iraq with sanctions.

Ja ilmeisesti edelleen monilla punavihreillä on sellaiset harhakuvat, että Irakissa olisivat joku suursota menossa ja kaikkia palautettuja uhkaisi varma kuolema, vaikka tosiasiassa olot ovat pääosin aika rauhallisia ainakin useimmille ihmisille ja länsimaalaisiakin on alkanut matkailla siellä:

I Brought My Brother to BAGHDAD, IRAQ (His First Time in Middle East!)
https://www.youtube.com/watch?v=9rLvd9DyZy8

Exploring BAGHDAD at Night With an Iraqi Girl: Iraq Travel Vlog
https://www.youtube.com/watch?v=PjtNe2c80U4

The Modern Side of BAGHDAD & Meeting Locals! Iraq Travel Vlog شاب أمريكي يزور أماكن حديثة في بغداد
https://www.youtube.com/watch?v=ZfP133EyQ_U

This is how IRAQI Men Treat TOURISTS! Modern Side of BAGHDAD منطقة بغداد الحديثة
https://www.youtube.com/watch?v=AobbU_CUrzA

TRAVELING TO BAGHDAD AS A TOURIST
https://www.youtube.com/watch?v=5eFiNcloCeA

Visiting FALLUJAH, IRAQ in 2023: What It's Like
https://www.youtube.com/watch?v=s8REorNoUZ0
« Viimeksi muokattu: 11.07.2023, 10:12:07 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 544
 • Liked: 15431
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1176 : 27.09.2023, 11:53:48 »
Asia on kiinnostava ja vaikka on aivan liian varhaista tarkastella onko ehtinyt tapahtumaan muutosta niin vilkaistaan kuitenkin. Eivät nuo ainakaan väärään suuntaan ole menneet :)
Lainaus
Käännyttäminen

Päätökset 6/2022 - 8/2022
Yhteensä 670

Henkilö voidaan käännyttää jo ulkorajalla, jos hän ei täytä maahantulon edellytyksiä. Käännyttäminen on edessä myös silloin, kun henkilö on hakenut Suomessa jo ollessaan ensimmäistä oleskelulupaa, eikä hänelle myönnetä lupaa. Myös viisumilla tai viisumivapaasti Suomessa oleskeleva henkilö poistetaan tarvittaessa maasta käännyttämällä. Henkilö voidaan käännyttää, jos hän on Suomessa oleskelunsa aikana syyllistynyt rikoksiin tai jos hän ei poistu Suomesta viisumin tai viisumivapausajan umpeuduttua.

Ei käännytetä 104
Rauennut 1
Käännytetään 565

Irak 95-45, Venäjä 72-22, Viro 44-1, Romania 30-0, Somalia 20-5

Päätökset 6/2023 - 8/2023
Yhteensä 830

Ei käännytetä 96
Rauennut 5
Käännytetään 729

Venäjä 105-19, Irak 70-35, Romania 52-0, Nigeria 36-1, Georgia 30-5, Kirgisia 30-1, Turkki 23-4, Somalia 20-6
Lainaus
Karkottaminen

Päätökset 6/2022 - 8/2022
Yhteensä 373

Oleskeluluvan saanut henkilö¸ jolle ei myönnetä uutta oleskelulupaa tai joka on syyllistynyt Suomessa rikoksiin, poistetaan maasta karkottamalla. Myös oleskeluoikeutensa rekisteröinyt EU-jäsenvaltion kansalainen ja oleskelukortin saanut EU-kansalaisen perheenjäsen voidaan karkottaa Suomesta vastaavilla perusteilla. Karkottamista esittää poliisi tai Rajavartiolaitos. Maahanmuuttovirasto voi ottaa karkottamisen harkittavaksi myös omasta aloitteestaan, jos henkilöllä on vireillä oleskelulupa-asia Maahanmuuttovirastossa.

Ei karkoteta 121
Rauennut 3
Karkotetaan 249

Venäjä 44-19, Irak 22-11, Turkki 13-12, Kosovo 19-5, Vietnam 18-2

Rikoksiin syyllistyminen perusteena vain 24 päätöksessä ja heistä 6 sai karkoituspäätöksen. 16 ei karkoteta ja kaksi rauennutta.

Päätökset 6/2023 - 8/2023
Yhteensä 383

Ei karkoteta 94
Rauennut 8
Karkotetaan 281

Irak 36-14, Venäjä 31-7, Uzbekistan 23-1, Kosovo 16-5

Rikoksiin syyllistyminen perusteena 62 päätöksessä ja heistä 34 sai karkoituspäätöksen. 25 ei karkoteta ja kolme rauennutta.
tilastot.migri.fi
"Healthy free speech is when someone says something you don't like" - Elon Musk 04/2022

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 852
 • Liked: 5344
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1177 : 03.10.2023, 19:11:07 »
Ja ilmeisesti edelleen monilla punavihreillä on sellaiset harhakuvat, että Irakissa olisivat joku suursota menossa ja kaikkia palautettuja uhkaisi varma kuolema, vaikka tosiasiassa olot ovat pääosin aika rauhallisia ainakin useimmille ihmisille ja länsimaalaisiakin on alkanut matkailla siellä:

Punavihreät tykkää mainostaa itseään "korkeastikoulutettujen" ihmisten blokkina, joista moni on ihmeen älyllisen laiska päivittämään näkemyksiään. Kerran kun jokin asia tälle koulutetaan olemaan hänen näkemyksensä, hän myös koulutettuna on myös sitä mieltä - tosiasioista riippumatta.

Tämän takia tällaiset Irakiin liittyvät idiotismit ovat mahdollisia.

Riukulehto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 802
 • Liked: 7793
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1178 : 23.10.2023, 16:23:14 »
Nainen oli hakenut Suomesta kansainvälistä suojelua ja oleskelulupaa sillä perusteella, että hän oli Kreikassa haavoittuvassa asemassa. Maahanmuuttovirasto ei ollut myöntänyt tälle oleskelulupaa. Nyt Korkein hallinto-oikeus on puolestaan sitä mieltä, että Maahanmuuttoviraston päätökset on kumottava siltä osin kuin muutoksenhakijalle ei ole myönnetty oleskelulupaa ja hänet on käännytetty Kreikkaan sekä määrätty Suomea koskevaan maahantulokieltoon, ja asia on palautettava näiltä osin Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi.

Pitkä juttu linkissä: https://www.kho.fi/fi/index/paatokset/vuosikirjapaatokset/1697707235864.html
Alexander Stubb: " Mitä matalammat rajat Suomen ja Venäjän välillä, sen parempi." 25.10.2011

Stubb: "Itäkeskukseen kun menee, se on kuin Somalia. Se on hieno paikka.” 28.8.2015

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 994
 • Liked: 9044
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1179 : 17.12.2023, 11:36:55 »
Näin EU- ja NATO-maassa  Italiassa


Italian laitaoikeistohallitus päätti alkuvuodesta lisätä palautuskeskusten määrää eri puolilla maata. Siirtolaisia voidaan uuden asetuksen myötä säilyttää keskuksessa jopa puolitoista vuotta aiemman kolmen kuukauden sijaan.

https://yle.fi/a/74-20065109
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija

Torspo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 784
 • Liked: 3210
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1180 : 17.12.2023, 14:57:13 »
Näin EU- ja NATO-maassa  Italiassa


Italian laitaoikeistohallitus päätti alkuvuodesta lisätä palautuskeskusten määrää eri puolilla maata. Siirtolaisia voidaan uuden asetuksen myötä säilyttää keskuksessa jopa puolitoista vuotta aiemman kolmen kuukauden sijaan.

https://yle.fi/a/74-20065109
Tästä seuraa dominoefekti, järkevät maat yksi toisensa perään tiukentavat lakeja ja kansainvaellus siirtyy läpimädän vassaroinnin maihin, kuten Suomeen.

Ainoa keino estää mustan pekan jääminen käteen on muuttaa lait ennakoivasti, ettemme joudu joka suunnasta tulevan elintasopakolaisvyöryn kohdemaaksi.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 994
 • Liked: 9044
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1181 : 23.12.2023, 16:12:56 »
"Rantasen mukaan Suomen ja EU:n ongelmana on se, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita hakijoita on vaikea palauttaa kotimaihinsa.

Esimerkiksi EU:hun saapuneista miljoonasta turvapaikanhakijasta vain 70 000 on kyetty palauttamaan kotimaihinsa. Rantasen mukaan palautussuhde on vastaava myös Suomessa."https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e019079c-9115-4ddf-ad46-30faa711ce1bEli prosessi ei toimi ja tuottaa sekundaa. Miten teollisuus tai yksityinen ihminen toimisi? Lopettaisi välittömästi prosessin käytön lisävahingon välttämiseksi ja ryhtyisi korjaamaan sitä tai hommaisi uuden ja paremman.

Miten reagoi demokraattisesti valittu hallinto? Toteaa vian ja lisää pökköä pesään, josko lisävauhti eliminoisi vian haitat.


PS
Jossainpäin Hommaa oli ansiokkaasti juuri mainittu ns. Lopullinen Ratkaisu:  Vetovoimatekijät
”Koulussa menestyminen on vain siitä kiinni, kuinka paljon ja miten teet töitä. Oma asenne vaikuttaa tosi paljon.”

Maryam Imtiaz, Pakistanista 13-vuotiaana Suomeen muuttanut Aalto-yliopiston opiskelija