Kirjoittaja Aihe: Käännytysten seurantaketju  (Luettu 326340 kertaa)

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 389
 • Liked: 5809
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #30 : 11.12.2016, 20:37:46 »
^ Mutta tuohan on hyvä käytäntö Irakilaisilla, tarvitaan suosittelija ja takaaja että pääsee sinne asumaan, otetaan käyttöön mieluusti täälläkin, opitaan uusia käytäntöjä tulijoilta!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

ollio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 55
 • Liked: 86
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #31 : 05.01.2017, 08:55:30 »
Ruotsissa yritettiin palauttaa 13 afgaania. Lentokoneessa 28 vartijaa:Ruotsin maahanmuuttoviraston sisäinen raportti paljastaa: kaaos palautuslennolla
Tänään klo 06:14
Ruotsin maahanmuuttoviraston sisäisestä raportista käy ilmi, kuinka maasta poistetut afganistanilaiset turvapaikanhakijat aiheuttivat kaaoksen palautuslennolla.


Ruotsin maahanmuuttoviraston sisäisestä raportista käy ilmi, kuinka maasta poistetut afganistanilaiset turvapaikanhakijat aiheuttivat kaaoksen palautuslennolla.
Tilanne alkoi käydä rauhattomaksi jo Arlandan lentokentällä, jossa osa karkotetuista alkoi tuntea olonsa epätoivoisiksi.
Osa karkotetuista uhkaili naispuolisia vartijoita seksuaalisesti ja yhden vartijan kimppuun hyökättiin.
 Ruotsin maahanmuuttoviraston sisäisestä raportista käy ilmi, kuinka maasta poistetut afganistanilaiset turvapaikanhakijat aiheuttivat kaaoksen palautuslennolla. Kuvituskuva.
Ruotsin maahanmuuttoviraston sisäisestä raportista käy ilmi, kuinka maasta poistetut afganistanilaiset turvapaikanhakijat aiheuttivat kaaoksen palautuslennolla. Kuvituskuva. ALL OVER PRESS
Asiasta kertoo ruotsalaislehti Aftonbladet.

Lehden mukaan palautuksen aikana maahanmuuttoviraston työntekijöitä uhkailtiin ja heitä vastaan hyökättiin. Lisäksi useat maasta poistetut henkilöt jouduttiin matkan aikana laittamaan rautoihin.

Ruotsin maahanmuuttovirasto järjesti karkotuksen nopealla aikataululla ja lyhyellä varoitusajalla huolimatta pakolaisjärjestöjen suurista mielenosoituksista.

Raportissa kuvataan 13. joulukuuta järjestettyä palautuslentoa, jossa kolmetoista afganistanilaista palautettiin Ruotsista Afganistanin pääkaupunkiin Kabuliin.

Henkilöistä yksitoista oli kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija. Kaksi muuta karkotettiin maasta rikoksen vuoksi. Lennolla oli lisäksi 28 vankeinhuoltolaitoksen vartijaa.

Maasta karkotetut henkilöt noudettiin maahanmuuttoviraston säilöstä puoli kolmen aikaan yöllä ja heidät kuljetettiin lentokentälle.

Tilanne alkoi kärjistyä jo lentokentällä

Ruotsin maahanmuuttoviraston raportin mukaan tilanne alkoi käydä rauhattomaksi jo Arlandan lentokentällä.

Karkotuksen paneminen täytäntöön kuitenkin kesti ja moni karkotetuista tunsi olonsa epätoivoiseksi. Lentokentällä pitkän odotuksen jälkeen osa karkotetuista alkoi osoittaa vastarintaa.

Yksi karkotetuista alkoi raportin mukaan suunnitella mellakkaa. Lisäksi naispuolisia vartijoita uhkailtiin seksuaalisesti.

Lopulta vartijoiden oli laitettava kolme henkilöä rautoihin. Lisäksi mellakkaa suunnitellut henkilö pistettiin putkaan kuudeksi tunniksi.

Myös toinen henkilö yritti saada mellakkaa aikaiseksi, mutta yritys epäonnistui. Varsinainen lentomatka sujui lopulta rauhallisesti ilman välikohtauksia.

Kun lentokone laskeutua Kabuliin, karkotetut henkilöt alkoivat aiheuttaa jälleen ongelmia.


Monet heistä eivät suostuneet poistumaan koneesta, mikä aiheutti selkkauksen. Tämän kamppailun aikana vartijoita uhkailtiin ja yhden kimppuun hyökättiin.

Vankeinhuoltolaitoksen tiedottajan Viveca Hilbertin mukaan palautuslennoilla ei yleensä ole näin montaa palautettavaa. Siihen nähden matka ei ollut erityisen rauhaton.

Hilbert sanoo, että yksikään vartijoista ei loukkaantunut. Hän ei halunnut kommentoida matkaa muuten.

Osa saattaa päätyä Isisin riveihin

Blank Spot Project -verkkojulkaisulle puhunut karkotettu afganistanilainen kertoo lentomatkan olleen pyörryttävä. Hän kertoo monien karkotettujen tulleen kahlituiksi ja olleen peloissaan.

- Matkan aikana emme saaneet käydä vessassa ja pissata suljetuin ovin. Ovi oli koko ajan auki ja kaksi vartijaa seurasi toimiasi koko ajan. Se sai yhden meistä vihaiseksi. Kun poistuimme koneesta, tämä henkilö löi vartijaa, joka oli seurannut hänen virtsaamistaan, ja vartija löi häntä takaisin, Mustafa Naubi kertoi Blank Spot Projectille.

Osa karkotetuista hakeutui Kabulissa Swedish Committee for Afghanistan -kansalaisjärjestön pariin toivoen saavansa töitä. Muiden karkotettujen liikkeistä ei ole tietoa, Aftonbladet kertoo.

- Nuoret, turhautuneet miehet, jotka eivät näe mitään toivoa, ovat kaikkein vaarallisimpia. Heidät voidaan houkutella äärijärjestöjen pariin. Tiedämme, että Isis pyrkii saamaan jalansijaa Afganistanissa, järjestön tiedotuspäällikkö Björn Lindh kertoo.

Ruotsin hallitus on aiemmin ilmoittanut lisäävänsä karkotusten määrää merkittävästi vuoden 2017 aikana.

Lähteet: Aftonbladet ja Blank Spot Project

JARI HIMANEN
jari.himanen@iltalehti.fi

            -------------------------------------------------------------------------------------


Kustannustehokas vaihtoehto on Antonov-124. Tälläisellä rahtikoneella voi turvallisesti ja ihmisoikeuksia rikkomatta kuljettaa kerralla puolentuhatta palautettavaa humaanisti kotiinsa.
Normi matkustajakoneessa tarvitaan poliisi molempiin käsipuoliin ja pahimmille vielä pitelijä jalkoihinkin. WC käynti on kauhea säätö, joka helposti johtaa riehumiseen.

Rahtikoneen luukuista mahtuu ajamaan vaikka useamman kaksikerroksisen bussin kyytiin ja perillä  ulos. Busseista ei tulla ulos lennon aikana ja ne on varustettu jalankuvat+reikä lattiassa tyylin eriöillä ja pillimehuilla.

Antonoveja käytetään laajasti EU-maissa mm. sotilaskuljetuksissa.,Myös Suomella on kokemuksia Antonovien vuokraamisesta kun Afganistaniin lennätettiin rauhanturvaajien ajoneuvoja.

Lähtömaissa tieto nopeista ja massiivisista palautuksista lopettaa kiinnostuksen investoida rahoja turvapaikkalottoon EU-maissa.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 28 240
 • Liked: 25729
 • Blues for Allah
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #32 : 05.01.2017, 09:05:00 »
Tupolev 154:a saisi nyt halavalla. Eikä tarvis lentää takas ja jos hyvä fläpä käy, ei ehkä perillekään.
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Sydämistynyt

 • Vieras
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #33 : 05.01.2017, 09:07:03 »
Oli tuossa vaiherikkaassa palautuslentosattumuksessa yksi erityisen helpotusta herättänyt kohta:

Lainaus
Kun poistuimme koneesta, tämä henkilö löi vartijaa, joka oli seurannut hänen virtsaamistaan, ja vartija löi häntä takaisin, Mustafa Naubi kertoi Blank Spot Projectille.

Ruotsalaisvartijalla meni lopulta kuppi nurin ja hän löi perseilevää afgaania takaisin.  Ehkä Ruotsilla on vielä toivoa.

ollio

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 55
 • Liked: 86
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #34 : 05.01.2017, 09:13:17 »
Reutersin tietojen mukaan vartija löi takaisin käsilaukulla. Toivo on mennyttä.

Mehud

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 356
 • Liked: 8594
 • Parempi kuin muslimi! Aina! Oi! Oi! Oi!
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #35 : 05.01.2017, 19:35:52 »
Kaaosta kotimaissa, kaaosta pakomaissa ja kaaosta palautuslennoilla. Mitenkäs tätä kaaosta on kaikkialla minne nämä jalallaan astuvat?
"Se, että eurooppa ei ammu tunkeilijoita rajoilleen, ei kerro euroopan hyvyydestä, vaan sen saamattomuudesta!" - Mehud-

Suojele lastasi monikulttuurisuudelta. Kerro heille tarinoita entisestä Suomesta ja nykyisestä ruotsista. Siinä oppii tyhmempikin kakara äänestämään oikein kun aika koittaa. Näytä itse esimerkkiä!

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 965
 • Liked: 18671
 • Kuka jos en minä
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #36 : 08.01.2017, 02:11:41 »
Rahtikoneeseen suljettu häkki jossa wc-tilat. Jos rahtia menee vaikkapa 20 000kg niin 4000kg häkki+kuivavessa ja 160 läpsyttäjää marssitetaan kyytiin koneen ovesta. Toisessa päässä ovi auki ja ukot ulos. Hittoako noita normaaleihin vuorolentoihin laittamaan jos kerran poliiseja ei riitä eikä käytännössä mitään tapahdu kun perseilevät. Kentällä vesitykkiin sammutusletku jos eivät marssi kiltisti sisään/ulos ja sitten vaikka paineella työntäen sisään/ulos. Riittää muuteman miehen henkilökunta jos ovet ja liitännät voi irrottaa/avata/sulkea ohjaamosta käsin ilman että tarvitsee olla matujen kanssa kontaktissa. Isompaan koneeseen saa enemmän kerralla. Päättää vain mikä on sopivankokoinen tarpeeseen. Karkotuskeskuksessa odotellaan että koneellinen tulee täyteen ja eikun palauttamaan. Tuohon piisaa kolmatta bussia josta marssitetaan suoraan koneen ruumaan. Siirtoautot lainaan vaikka vankiloista jos ei ole varaa kalustoa muokata. Projektin hinta yksi rahtikone+muutema kymppitonni rakenteluun. Yksisuuntaovi suomen päähän lentokentälle.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Marjapussi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 393
 • Liked: 1088
 • Kollaa Kestää
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #37 : 08.01.2017, 05:43:25 »
Rahtikoneeseen suljettu häkki jossa wc-tilat. Jos rahtia menee vaikkapa 20 000kg niin 4000kg häkki+kuivavessa ja 160 läpsyttäjää marssitetaan kyytiin koneen ovesta.

Miksei Antonov An-225 https://fi.wikipedia.org/wiki/Antonov_An-225 . Siihen mahtuisi 2500 kultamunaa ;) , mutta turhapaikkaturistien "ihmisoikeudet" takaavat kotiin lennon vähintään turistiluokassa. Käsittääkseni ainoa syy mikseivät he voi lentää businessluokassa on valtiomme säännöt, jotka estävät heitä matkaoppaana palvelevia poliiseja matkustamassa siinä. Asiahan voidaan toki ratkaista, että Jabba ottaa heidät mukaansa jolloin moniosaajat pääsevät diskorahoinneen busineksessä kotiin etteivät menetä kasvojaan suvun esessä.
Marokon kauhu oli sanansa mittainen eikä velipoikakaan jäänyt Aarnea pahemmaksi epätoivotun maahanmuuton estämisessä. Mutta kuka tulee torjumaan aiheettoman turvapaikkaturismin?

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 135
 • Liked: 11262
 • Anyone?
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #38 : 08.01.2017, 08:34:44 »
Miksei niillä Tupoleveilla, joilla se putoamisherkkyys on suuri? Matkoja saisi kokonaisedulliseen hintaan.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 852
 • Liked: 5344
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #39 : 10.01.2017, 19:50:13 »
Rahtikoneeseen suljettu häkki jossa wc-tilat. Jos rahtia menee vaikkapa 20 000kg niin 4000kg häkki+kuivavessa ja 160 läpsyttäjää marssitetaan kyytiin koneen ovesta.

Miksei Antonov An-225 https://fi.wikipedia.org/wiki/Antonov_An-225 . Siihen mahtuisi 2500 kultamunaa ;) , mutta turhapaikkaturistien "ihmisoikeudet" takaavat kotiin lennon vähintään turistiluokassa. Käsittääkseni ainoa syy mikseivät he voi lentää businessluokassa on valtiomme säännöt, jotka estävät heitä matkaoppaana palvelevia poliiseja matkustamassa siinä. Asiahan voidaan toki ratkaista, että Jabba ottaa heidät mukaansa jolloin moniosaajat pääsevät diskorahoinneen busineksessä kotiin etteivät menetä kasvojaan suvun esessä.

Kyllä ne nyt sen yhden epämiellyttävän yksisuuntaisen matkan Suomesta kehitysmaihin jaksavat, aikuiset miehet...

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5485
 • Radio Free Yerevan
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #40 : 27.01.2017, 12:25:39 »
Lainaus
Käännytykset kaksinkertaistuivat – poliisi poisti viime vuonna maasta pienen kunnan verran ulkomaalaisia

Poliisi poisti viime vuonna maasta 6 657 henkilöä, joista 1 671 palautettiin saatettuna. Suurin osa saatettuna palautetuista kuljetettiin Irakiin poliisin järjestämillä charterlennoilla.

Suomen poliisi poisti maasta viime vuonna 6 657 henkilöä, kun vuonna 2015 luku oli 3 180. Viime vuonna poistetuista henkilöistä 1 671 poistettiin saatettuna, eli niin, että poliisi vei henkilön lentokoneeseen ja saattoi tämän kotimaahansa asti. Vuonna 2015 saattoja tehtiin 679.

Poliisihallituksen mukaan käännytysten kasvu johtuu turvapaikanhakijoiden määrän – ja turvapaikanhakijoiden saamien kielteisten päätösten – lisääntymisestä.

– Maastapoistamispäätöksiä on tullut huomattavasti enemmän täytäntöönpantavaksi, sanoo poliisihallituksen poliisitarkastaja Mia Poutanen.

Saatettuna palautettujen määrän kasvua selittää se, että poliisi palautti viime vuonna poikkeuksellisesti kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita irakilaisia charterlennoilla. Poliisin järjestämillä lennoilla on aina kaksi poliisia saattamassa matkustajia. Näillä erityislennoilla kuljetettiin viime vuonna Bagdadiin noin 1 400 irakilaista.

Saatettu palauttaminen saattaa tarkoittaa myös sitä, että vastentahtoinen käännytetty viedään kotimaahansa väkisin, tarpeen vaatiessa raudoissa. Charterlennoilla ei pakkopalautettavia ole poliisin ja sisäministeriön mukaan ollut, vaan tällaiset henkilöt palautetaan normaalien matkustuslentojen yhteydessä.

– Minun tiedossani ei ole yhtään tällaista tapausta. Lähtökohtana on ollut, että lennot on järjestetty vapaaehtoisesti palaaville, ja järjestely tehtiin hyvässä yhteistyössä Irakin viranomaisten kanssa, Poutanen sanoo.

Yle

TAULUKKO: Poliisin toimeenpanemat käännytykset
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 532
 • Liked: 51514
 • 1001 yön tarinoita: Ahmed ja Kela Gold
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #41 : 27.01.2017, 12:29:17 »
Lainaus
poliisi poisti viime vuonna maasta pienen kunnan verran ulkomaalaisia

Mutta keskikokoisen kunnan verran niitä jäi maahan.

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 920
 • Liked: 19308
 • Kertaluonteinen ja ainutlaatuinen yksittäistapaus.
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #42 : 27.01.2017, 14:33:06 »
Lainaus
Hayder suljettiin säilöön, eikä hän ymmärrä miksi – "Ainoa ongelmani on kielteinen turvapaikkapäätös"

Irakilainen Hayder Al-Hatemi kieltäytyi palaamasta Irakiin, ja joutui sen seurauksena säilöönottoyksikköön. Työpaikka suomalaisessa leipomossa ei auttanut.

– Miksi minua pidetään täällä kuin kriminaalia, Al-Hatemi kysyy oltuaan säilössä yli kaksi viikkoa.

Al-Hatemia korpeaa myös työpaikan menetys. Hänellä oli kymmenen kuukauden määräaikainen sopimus Laitilan leipomon avustajana ja lupaus vakituisesta työpaikasta tulevaisuudessa.

Al-Hatemin kohtalo on vielä hämärän peitossa. Hän on jättänyt Maahanmuuttovirastolle uuden turvapaikkahakemuksen, tällä kertaa uusilla perusteilla. Hän kertoo saaneensa Irakista uusia uhkauksia, joista ei uskalla kertoa julkisuuteen Irakissa odottavan koston pelossa.
http://yle.fi/uutiset/3-9424011

Hyvä jos joku saa ihan oikeita töitä, mutta leipomon avustaja kuullostaa kyllä pseudotyöltä, jonka ainoa tarkoitus on harhauttaa viranomaisia työperusteiseen oleskelulupaan. Leipomon apulaisia löytyy aivan varmasti Suomestakin vaikka jonkin kehitysvammaisten etujärjestön kautta.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

multa tulille

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 936
 • Liked: 1103
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #43 : 27.01.2017, 14:50:55 »

Lainaus
Hayder suljettiin säilöön, eikä hän ymmärrä miksi – "Ainoa ongelmani on kielteinen turvapaikkapäätös"

Hän kertoo saaneensa Irakista uusia uhkauksia, joista ei uskalla kertoa julkisuuteen Irakissa odottavan koston pelossa.
http://yle.fi/uutiset/3-9424011

Hyvin on opittu nämä  kurpitsavankkuritarinat, ensin keksitään kuinka on saatu "uhkauksia", sitten kerroatan niitä Migrin Kyösteille (niin että heidän on välilä poistuttava sivuhuoneeseen nauramaan) ja sitten markkinoidaan toimittelijoille ja muille hyväuskoisille samaa tarinaa "muttei voida kertoa mitään, kun uhkaukset" :facepalm: :facepalm: :facepalm: 

Voi herrä isä minkälainen aivokummitus Suoneen (sata vuotta, Suomi kuuluu kaikille !!) näitten maahantunkeutjien myötä on luotu. Yleenäsä sanotaan ettei koskaan ole liian myöhäistä, mutta näistä kun lukee niin välillä alkaa tuntua että kuilun reuna ei kyllä enää kovin kaukana ole....

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 965
 • Liked: 18671
 • Kuka jos en minä
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #44 : 27.01.2017, 14:55:15 »
Lainaus
Hayder suljettiin säilöön, eikä hän ymmärrä miksi – "Ainoa ongelmani on kielteinen turvapaikkapäätös"

Irakilainen Hayder Al-Hatemi kieltäytyi palaamasta Irakiin, ja joutui sen seurauksena säilöönottoyksikköön. Työpaikka suomalaisessa leipomossa ei auttanut.

– Miksi minua pidetään täällä kuin kriminaalia, Al-Hatemi kysyy oltuaan säilössä yli kaksi viikkoa.

Al-Hatemia korpeaa myös työpaikan menetys. Hänellä oli kymmenen kuukauden määräaikainen sopimus Laitilan leipomon avustajana ja lupaus vakituisesta työpaikasta tulevaisuudessa.

Al-Hatemin kohtalo on vielä hämärän peitossa. Hän on jättänyt Maahanmuuttovirastolle uuden turvapaikkahakemuksen, tällä kertaa uusilla perusteilla. Hän kertoo saaneensa Irakista uusia uhkauksia, joista ei uskalla kertoa julkisuuteen Irakissa odottavan koston pelossa.
http://yle.fi/uutiset/3-9424011

Hyvä jos joku saa ihan oikeita töitä, mutta leipomon avustaja kuullostaa kyllä pseudotyöltä, jonka ainoa tarkoitus on harhauttaa viranomaisia työperusteiseen oleskelulupaan. Leipomon apulaisia löytyy aivan varmasti Suomestakin vaikka jonkin kehitysvammaisten etujärjestön kautta.

Löydän heti elintarvikealan, suurtalouskokin tai ravintola-alan koulutukset ja kaikki passit ja luvat omaavia suomalaisia joille ei palkkatyötä löydy. Eräskin tekee noilla nollakursseilla ruokaa muille nollakurssilaisille mutta palkkaa siitä hommasta ei tule eikä ole tulevaisuudessakaan tiedossa. Siis samaa hommaa kuin muuten leipurikondiittori, suurtalouskokki etc tekis, mutta haukkupalkalla ja senttiäkään ei tule. Jollet tee niin menee tuet. Suomalaisvihan kolmas sortokausi.
Hedelmistään puu tunnetaan.

''UPMn Kyselytutkimuksessa 40 prosenttia ei sisäistänyt sitäkään että puu on vessapaperin ja pahvin raaka-aine.''

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 389
 • Liked: 5809
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #45 : 27.01.2017, 17:22:29 »
Al Hatemille tiedoksi, että minuakin korpraali, syynä Al Hatemin lorvipaikkashoppailu!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 761
 • Liked: 129561
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #46 : 28.01.2017, 03:27:42 »

Hayder suljettiin säilöön, eikä hän ymmärrä miksi – "Ainoa ongelmani on kielteinen turvapaikkapäätös"

Hän kertoo saaneensa Irakista uusia uhkauksia, joista ei uskalla kertoa julkisuuteen Irakissa odottavan koston pelossa.
http://yle.fi/uutiset/3-9424011

Ei riittänyt Ylelle tuo Eero Mäntymaan nyyhkyjuttu netissä ja tv-uutisissa, vaan myös Svenska Ylen toimittaja, RHC-aktiivi Barbro Björkfeltin piti päästä purkamaan tuntojaan pitkään ja itkuiseen Hayder-tarinaan:

Lainaus
Haider har vänliga ögon och öppen blick, men jag ser att ögonen är röda. Han har gråtit. Det griper tag i maggropen på mig.
Svenska Yle: En levande människas kamp i systemet 28.1.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 779
 • Liked: 5082
 • Puolinuiva
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #47 : 28.01.2017, 04:16:14 »
Lainaus
Saatettu palauttaminen saattaa tarkoittaa myös sitä, että vastentahtoinen käännytetty viedään kotimaahansa väkisin, tarpeen vaatiessa raudoissa. Charterlennoilla ei pakkopalautettavia ole poliisin ja sisäministeriön mukaan ollut, vaan tällaiset henkilöt palautetaan normaalien matkustuslentojen yhteydessä.

– Minun tiedossani ei ole yhtään tällaista tapausta. Lähtökohtana on ollut, että lennot on järjestetty vapaaehtoisesti palaaville, ja järjestely tehtiin hyvässä yhteistyössä Irakin viranomaisten kanssa, Poutanen sanoo.

Johtuisiko Poutanen siitä, että Irak ei hyvin mielellään ota pakkopalautettuja? Onneksi palautussopimus on kuitenkin ihan just syntymässä sillä tämä on Soinin ykkösprioriteetti.
Dear @realDonaldTrump, Sweden is immigration friendly, international & liberal. One of the most prosperous, richest, safest places on earth.

— Alexander Stubb (@alexstubb) 19. helmikuuta 2017

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 277
 • Liked: 18452
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #48 : 28.01.2017, 07:36:44 »

Hayder suljettiin säilöön, eikä hän ymmärrä miksi – "Ainoa ongelmani on kielteinen turvapaikkapäätös"

Hän kertoo saaneensa Irakista uusia uhkauksia, joista ei uskalla kertoa julkisuuteen Irakissa odottavan koston pelossa.
http://yle.fi/uutiset/3-9424011

Ei riittänyt Ylelle tuo Eero Mäntymaan nyyhkyjuttu netissä ja tv-uutisissa, vaan myös Svenska Ylen toimittaja, RHC-aktiivi Barbro Björkfeltin piti päästä purkamaan tuntojaan pitkään ja itkuiseen Hayder-tarinaan:

Lainaus
Haider har vänliga ögon och öppen blick, men jag ser att ögonen är röda. Han har gråtit. Det griper tag i maggropen på mig.
Svenska Yle: En levande människas kamp i systemet 28.1.2017

Oikein "ystävälliset silmät" ja kaikkea?

Elätys loppuiäksi myönnetty!

Barbrolle Heijarilla voisi olla yksi ystävällinen lihakin...

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #49 : 28.01.2017, 08:23:17 »
-Katseensa oli tumma kuin aavikon yö ja kosketuksensa pehmeä kuin kamelin turpa  :facepalm:

Ja kyllä Barbro tietää!

Minullakin on tuollaisia kansanperinteestä kumpuavia puheenparsia koskien Hayderin täydellistä ymmärtämättömyyttä säilöönottonsa suhteen:

-Minäkö tyhmä? Nyt en lainkaan ymmärtänyt!
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 761
 • Liked: 129561
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #50 : 18.02.2017, 12:07:27 »
Barbro tekee Yleisradiossa työtä, jolla on tarkoitus:

Lainaus
Migris chef träffade protesterande asylsökande på Järnvägstorget

I Helsingfors demonstrerar en grupp asylsökande från Irak och Afghanistan mot tvångsdeporteringar och för en humanare asylpolitik. Demonstrationen har pågått i över en vecka.

Protesten började utanför Kiasma och efter första veckan flyttade den till Järnvägstorget. Allt fler finländare hittar nu dit.

- Jag är väldigt oroad över tvångsdeporteringarna till Irak och även till andra länder. Sådana sker hela tiden nu. Det borde bli en ändring på det, säger Ruka Toivonen, en ung finsk kvinna som jag träffar på Järnvägstorget.

- Vad har du gjort här på demonstrationen?

- Hittills har jag försökt sprida ordet till alla mina bekanta om att de ska komma hit och hälsa på. Här är god stämning trots att det är fuktigt och kyligt. Och det finns allt möjligt praktiskt man kan hjälpa till med. Det behövs mer mat och dryck och hela infrastrukturen måste skötas om. Här finns nog jobb.

Ruka Toivonen säger att bästa sättet att få veta vad som egentligen sker är att själv vara på plats och tala med människorna.

[...]

En demonstrant från Afghanistan vädjade till Jaana Vuorio att Finland skulle upphöra med deportationer till osäkra länder såsom Irak och Afghanistan.

- Röda Korset har just upphört att arbeta i Aghanistan.

- Jag vet vad som händer i Afghanistan, men enligt UNHCR finns det vissa områden dit man kan återvända, sade Vuorio.

- När ett hus brinner är det omöjligt att leva i ett enda hörn av det. Så är det med Afghanistan. Talibanerna och Isis kontrollerar de flesta provinserna och regeringen är genomkorrumperad. Det kan man också läsa i Transparency Internationals senaste rapport.

Det här avtalet mellan EU och Afghanistan om att tvångsreturnera afghanska flyktingar handlar om pengar. Vår regering bryr sig mera om pengar än om sitt eget folk.

- Vi vill ha slut på dessa deporteringar.

- Det är polisen som verkställer deportering av flyktingar, påpekade Vuorio.

- Jag förstår er poäng så klart, sade hon. Och jag vet att situationen i Afghanistan är mycket komplex.

- Det är galet att familjer med små barn, tvååringar, blir utsparkade från flyktingförläggningarna i detta kalla väder. Ska de klara sig utomhus utan mat? frågade den afghanske mannen.

- Kommunerna ger väl någonslags nödhjälp.

- Men ni vet väl att när vi får vårt tredje negativa beslut (avslag på rätten att överklaga till högsta förvaltningsdomstolen) blir vi illegala i Finland?

- Papperslösa, rättade Vuorio.

När en flyktingfamilj med barnvagn trängde sig in i den lilla hopen kring Vuorio vände hon sig till polismannen bredvid henne och sa: här kan vi inte vara hela dagen.

[...]

En del politiker besökte demonstrationen under den första veckan. Från SFP har åtminstone riksdagsmännen Anders Adlercreutz, Anna-Maja Henriksson, Veronica Rehn-Kivi och Eva Biaudet varit på plats.

Vänsterförbundets ordförande Li Andersson och Paavo Arhinmäki och Veronika Honkasalo hälsade också på. Tarja Filatov från SDP och Ville Niinistö och Emma Kari från de Gröna kom också.

De flesta ovannämnda har själva rapporterat om sina besök hos flyktingarna via sociala media.

Även inrikesminister Paula Risikko dök upp i torsdags och Yles program Kioski intervjuade Sannfinländarnas riksdagsman Simon Elo vid demonstrationen.

Juha Sipilä har hittills varit med bara på bild.

[...]

Författaren Merete Mazzarella, som i höstas startade en brevkampanj för en mer rättvis asylpolitik har med sin man besökt demonstrationen mer än en gång.

- Vi har blivit väl emottagna och har haft intressanta samtal. Vi har blivit bjudna på te och haft med oss lite mat. Samtidigt är det sorgligt att se flyktingarnas desperata hopp.

Pastor Marjaana Toiviainen hör till dem som hakade på för några dagar sedan.

- Nu är det dags för oss som bor här i landet att komma med ut på Järnvägstorget och visa vårt stöd för en mer human asylpolitik.

Barbro Björkfelt har gjort tre dokumentärer om de asylsökandes situation. Nästa dokumentär som kommer under våren 2017 heter Den sökande gråter.
Svenska Yle 18.2.2017
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 301
 • Liked: 23916
 • antikomintern
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #51 : 18.02.2017, 12:59:37 »
^ Tähän missiojournalistiin henkilöityvät kyllä kaikki humanitaarisen massamaahanmuuton kannattajaan (tai ainakin aktiivitoimijaan) yhdistetyt kliseet (sukupuoli, kielivähemmistöön kuuluminen, oman perheen monietninen koostumus, ammattitausta). Jos yhden positiivisen puolen yrittää etsiä, on se tämä vähemmistökielellä operoiminen, joka sulkee nämä pamflettimaiset ulostulot isommassa mittakaavassa suomenkielisen enemmistön ulottuvilta.

Näitä juttuja voisi kirjoitella ja julkaista Höblässä, mutta se että julkaisukanavana toimii Yle, kertoo taas Ylestä paljon. Toimittajalla saa olla oma agenda ja vahva bias jutuissaan. Tuostakin jutusta löytyy lista oikeamielisistä poliitikoista, joita kirjoittaja selvästi suosittelee äänestettäväksi tulevissa kuntavaaleissa. Ja onhan siellä vielä perinteinen "ei saa sanoa laiton maassaoleskelija, pitää sanoa paperiton"-terminologiaopetus.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 761
 • Liked: 129561
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #52 : 18.02.2017, 13:21:25 »
Ja onhan siellä vielä perinteinen "ei saa sanoa laiton maassaoleskelija, pitää sanoa paperiton"-terminologiaopetus.

Kuvaa tätä sairasta aikaa Suomessa, että Maahanmuuttoviraston ylijohtaja korjaa laitonta siirtolaista, että ei saa sanoa "laiton", vaan oikea termi on "paperiton".
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 389
 • Liked: 5809
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #53 : 18.02.2017, 22:29:48 »
Ja onhan siellä vielä perinteinen "ei saa sanoa laiton maassaoleskelija, pitää sanoa paperiton"-terminologiaopetus.

Kuvaa tätä sairasta aikaa Suomessa, että Maahanmuuttoviraston ylijohtaja korjaa laitonta siirtolaista, että ei saa sanoa "laiton", vaan oikea termi on "paperiton".
Niinpä, varsinkin kun migri on antanut jo paperit jossa lukee hylsy!!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Timo Rainela

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 777
 • Liked: 4127
 • fundamentalisti patriootti - pro deep squatter®
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #54 : 22.02.2017, 19:41:39 »
Neljä poliisia tarvitaan yhden jantterin käännytykseen.
Rahaakin tarjotaan, jos paluu sujuu ilman voimatoimia - vaan ei kelpaa, eikä tule tapahtumaan, toteaa "kuolemaan tuomittu" irakilainen.

Lainaus
Videotallenne: Poliisi ilmoittaa irakilaiselle pakkokäännytyksestä – matu äänitti salaa tulkatun keskustelun
Irakilainen matu oli käyttäytynyt väkivaltaisesti Oulun päässä lentokoneessa. Matulle ilmoitetaan, että neljä poliisimiestä lähtee viemään häntä Irakiin. Nyt matu inttää, että hän ei lähde Irakiin ja tulee rikkomaan lentokoneen!
Lähde: youtube.com

T3/MV
https://www.youtube.com/watch?v=fYIzfsCXD5Q
TR: Muuten olen sitä mieltä, että naisten olemassaolo politiikassa, virkahallinnossa ja päätöksenteossa on suurin yksittäinen syy kansakuntamme yhtenäisyyden ja moraalisen, eettisen, sivistyksellisen sekä pratopalogistisen rappion ja tuhon liikkeelle panevana voimana. Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta.

Kyklooppi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 524
 • Liked: 6619
 • Musertunut Suomen kansalainen.
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #55 : 23.02.2017, 00:48:49 »
Jos olet kiltti poliisi antaa 400 - 500 euroa ...
Ihmisjäte.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 277
 • Liked: 18452
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #56 : 23.02.2017, 07:57:06 »
Jos olet kiltti poliisi antaa 400 - 500 euroa ...

Mihin voi illmoittautua? Saako samaan rahaan lomalennon etelään?

Nanfung

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 065
 • Liked: 550
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #57 : 23.02.2017, 11:21:37 »
Barbro Björkfelt har gjort tre dokumentärer om de asylsökandes situation. Nästa dokumentär som kommer under våren 2017 heter Den sökande gråter.
Svenska Yle 18.2.2017[/quote]

Suvaitsevaisuuden apostoleiksi julistautuneet germaanien puhdaspiirteiset perilliset yrittävä epätoivon vimmalla vapautua menneisyyden haamuistaan?
Suomen kielen sanoissa on pasaatituulen lempeää voimaa ja laulettuna se soi, kuin parhaiten viritetty Stradivarius.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 25 939
 • Liked: 68007
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #58 : 25.02.2017, 08:20:19 »
Tammikuussa maasta poistettiin kaksi kertaa enemmän matuja kuin viime vuonna yhteensä.

Kovasti voivotellaan, että säilöönottoyksiköt ovat täynnä. Tästäkin on puhuttu jo vuoden päivät, mutta hallitus ei ole tehnyt asialle mitään, vaan ainoastaan vatuloinut peukalo perseessä.

Haloo, jos tuolla on tuhansia ja tuhansia kielteisen päätöksen saaneita matuja pyörimässä eikä niistä kovin moni ole todennäköisesti valituskierroksenkaan jälkeen saamassa turvapaikkaa, niin olisikohan syytä olla hieman enemmän kuin v***u 70 paikkaa säilöönottoyksiköissä? Tämäkin asia tuli varmaan taas yllätyksenä?

:facepalm:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/201702242200076439_uu.shtml (25.2.2017)

Lainaus
Poliisi urakoi - tammikuussa maasta poistettiin 419 ihmistä, joista 187 lähti vapaaehtoisesti

Säilöönottoyksiköt ovat nyt tupaten täynnä. Vuoden ensimmäisen kuukauden aikana täytäntöön pantujen käännytysten määrä on kaksi kertaa suurempi kuin viime vuonna yhteensä.

Poliisi urakoi nyt tosissaan lainvoimaisen käännytyspäätöksen saaneiden henkilöiden poistamiseksi Suomesta. Tammikuun aikana poliisi poisti maasta kaikkiaan 419 käännytyspäätöksen saanutta ulkomaalaista. Heistä vajaa puolet eli 187 lähti vapaaehtoisesti, loput poistettiin pakkotoimin.

Vuoden ensimmäisen kuukauden aikana täytäntöön pantujen käännytysten määrä on kaksi kertaa suurempi kuin viime vuonna yhteensä. Vuonna 2016 Suomen poliisi toteutti onnistuneesti 287 lainvoimaista käännytyspäätöstä.

Helsingin ulkomaalaispoliisin komisario Liisa Lintuluoto alleviivaa, ettei poliisi ole vastuussa päätöksistä, vaan niiden täytäntöönpanosta. Poliisi ei päätä kuka jää ja kuka lähtee, mutta poliisitoiminnan marssijärjestys on tehtyjen päätösten mukainen.

- Olemme päätöskoneiston tehokas työrukkanen, komisario kiteyttää.

Ulkomaalaispoliisilla on meneillään kiivas työjakso. Lintuluoto kehuu poliisin operatiivista toimintaa tehokkaaksi. Haasteitakin on.

- Suomen poliisilla on EU:ssa hyvä maine laittomasti maassa olevien poistamisessa. Meillä on ollut vuodesta toiseen hyvä kontrolli ja erinomaiset prosessit. Nyt käännytettäviä on kuitenkin selvästi enemmän kuin aiemmin ja tehokkaan toiminnan varmistaminen edellyttää riittäviä resursseja myös säilöönoton puolella, selvittää Lintuluoto.

Liian vähän paikkoja

Käännytyksistä vastaavan Lintuluodon mukaan Suomessa on säilöönottopaikkoja selvästi liian vähän tämän hetkiseen tarpeeseen nähden. Poliisin omista tiloista ei komisarion mielestä löydy järkevää ratkaisua ongelmaan.

- Poliisilaitosten tilat eivät sovi tämän tyyppiseen toimintaan. Inhimillinen käännytyspäätösten toimeenpano edellyttää nimenomaan säilöönottoyksikön tyyppistä talteenottoa, selvittää Liisa Lintuluoto.

Metsälä ja Joutseno täynnä

Suomessa on tällä hetkellä ainoastaan kaksi säilöönottoyksikköä. Toinen sijaitsee Lappeenrannan naapurissa Joutsenossa, toinen Helsingin Metsälässä. Asiakaspaikkoja yksiköissä on yhteensä 70.

- Kaikki asiakaspaikat ovat olleet täynnä koko alkuvuoden. Kun yksi lähtee, toinen tulee, tiedottaa vs. johtaja Anri Leppänen Metsälän säilöönottoyksiköstä.

Joutsenon säilöönottoyksikössä on vastaava tilanne.

- Täyttä on. Miehiä on jouduttu jo ottamaan ylipaikoille, kertoo Joutsenon yksikön apulaisjohtaja Antti Jäppinen.

Jäppinen antaa kiitosta poliisin toiminnalle.

- Poliisi on hoitanut hommansa ihailtavan tehokkaasti. Täyttä on ja töitä riittää, mutta asiakaskunta vaihtuu kiivaaseen tahtiin.

Joutsenon säilöönottoyksikön apulaisjohtajan mukaan poliisi on hoitanut maastapoistamiset napakasti, eikä yhteentörmäyksiä ole juurikaan ilmennyt.

- Asiakkaat saattavat kyllä tapella keskenään ahtaissa tiloissa, mutta poliisi on saanut hoitaa työnsä kuten pitääkin. Asiakkaat on haettu rauhallisissa merkeissä aamuyöllä tai aamulla ja kuljetettu sen jälkeen hyvässä yhteisymmärryksessä Helsinki-Vantaan lentokentälle, kertoo Antti Jäppinen.


Täyteen ahdetussa Metsälässä ei sielläkään ole ilmennyt erityisiä järjestyshäiriöitä.

- Vaikka talo on ääriään myöten täynnä, on meillä ollut todella rauhallinen alkuvuosi. Eristyshuoneita ei ole tarvittu lainkaan, myhäilee johtaja Anri Leppänen.

Lisäpaikkoja luvassa

Joutsenon säilöönottoyksikköön on luvassa lisää asiakaspaikkoja. Rakenteilla olevaan laajennusosaan tulee kesäkuun loppuun mennessä kymmenen lisäpaikkaa. Vuoden lopussa asiakaspaikkoja on määrä lisätä vielä kolmellakymmenellä.

- Mikäli suunnitelmat toteutuvat, Joutsenon säilöönottoyksikössä on vuoden 2018 alussa kaiken kaikkiaan 70 asiakaspaikkaa, iloitsee apulaisjohtaja Jäppinen.

Ulkomaalaispoliisin mukaan säilöönottopaikkojen kokonaismäärä ei ole riittävä sittenkään.

- Poliisin operatiivisen toiminnan suurin urakka on vielä edessäpäin, siihen paineeseen olisi hyvä varautua riittävällä tavalla etukäteen, sanoo komisario Lintuluoto Helsingin ulkomaalaispoliisista.


21 000 kielteistä

Viime vuonna maahanmuuttoviranomaiset tekivät yli 21 000 kielteistä turvapaikkapäätöstä. Päätöksistä suurin osa on vielä valituskierroksella tuomioistuimissa. Poliisi aloittaa maasta poistamisen vasta sen jälkeen, kun kaikki valitustiet on koeteltu ja kielteinen turvapaikkapäätös saa lainvoiman.

Suurin valitusmassa on tällä hetkellä hallinto-oikeuksien käsiteltävänä. Ruuhkautunutta valitusjonoa puretaan parhaillaan neljässä hallinto-oikeudessa Helsingissä, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa. Mikäli turvapaikkapäätös pysyy kielteisenä myös hallinto-oikeudessa, jatkaa pääosa hakijoista valitusprosessiaan aina korkeimpaan hallinto-oikeuteen saakka.

Vapaaehtoisesti tai pakolla

Lainvoimaisen käännytyspäätöksen saaneet henkilöt pyritään poistamaan maasta ensisijaisesti vapaaehtoisen paluujärjestelmän avulla. Mikäli vapaaehtoinen lähtö ja sen yhteydessä myönnettävä paluuraha eivät houkuttele, poistaa poliisi laittomasti maassa olevat henkilöt pakolla. Pakkopoistaminen tapahtuu joko saattaen tai valvoen.

- Menemme mukaan lentokoneeseen tai katsomme kentällä, että maasta poistettava henkilö todella nousee koneeseen. Valvotussa poistamisessa voimme käyttää myös rajavartioviranomaisten virka-apua, kertoo komisario Liisa Lintuluoto.

Lintuluoto sanoo havainneensa, että yhä useampi suomalainen ymmärtää poliisin roolin lainvoimaisten päätösten toimeenpanijana.

- Tunnelmat ovat aivan toiset kuin vaikkapa viisi vuotta sitten. Kansalaiset käsittävät, että virka velvoittaa poliisin toimimaan. Toteutamme maahanmuuttoviranomaisten ja tuomioistuinten tekemät päätökset käytännössä mahdollisimman tehokkaalla tavalla. Siten, että yhteiskunnan kokonaisetu toteutuu.

Komisario Liisa Lintuluoto muistuttaa, että lainvoimaisten päätösten rivakka täytäntöönpano on paras vaihtoehto sekä suomalaiselle yhteiskunnalle, että myös maasta poistettaville henkilöille itselleen.

- Ei ole kenenkään kannalta hyvä, että maassa oleskelee ihmisiä, joilla ei ole oleskeluun oikeutta.
Laiton asuminen ja viranomaisilta piilottelu ei ole ihmisarvoista elämää. Laajassa mitassa tuon tyyppinen toiminta hankaloittaa myös niiden ulkomaalaistaustaisten henkilöiden elämää, jotka ovat jo saaneet oleskeluluvan Suomesta tai Suomen kansalaisuuden.
Ei ota vieraat milloinkaan
kallista perintöänne.
Tulkoot hurttina aroiltaan!
Mahtuvat multaan tänne.

Hakkapeliitta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 217
 • Liked: 4567
 • muurinrakentaja
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #59 : 25.02.2017, 08:58:06 »
Noh vaikka paikkoja on tosiaan liian vähän, olen silti positiivisesti yllättynyt tuosta määrästä.
Monikulttuurisuus on aivan ihana asia. Se on yksi tärkeimmistä rikkauksista. Jotta se säilyy rikkautena, koulussa täytyy olla enemmän resursseja.