UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Käännytysten seurantaketju  (Luettu 129827 kertaa)

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 078
 • Liked: 7788
 • Anyone?
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #180 : 07.09.2017, 15:34:52 »
^Sanna Valtonen aikoo tehdä kantelun. Ilmeisesti haluaa ne lennot takaisin Helsinki-Vantaalle?  8)
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 794
 • Liked: 4889
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #181 : 07.09.2017, 17:42:11 »
^Sanna Valtonen aikoo tehdä kantelun. Ilmeisesti haluaa ne lennot takaisin Helsinki-Vantaalle?  8)
Tottakai haluavat, olisi liian raskasta mennä riehumaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle :roll: töihinkin pitäisi jaksaa mennä, eiku ei nyt sentään!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 141
 • Liked: 7483
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #182 : 07.09.2017, 18:55:41 »
Täysistunto
Torstai 7.9.2017 klo 16.02


Suullinen kysymys kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuksesta

Lainaus
16.22 Mika Raatikainen ps

Rouva puhemies! Kysyisin ministeri Risikolta koskien Jyväskylän vastaanottokeskuksessa viime maanantaina tapahtunutta vakavaa poliisin virkatoimiin kohdistunutta uhkaa ja estämistä maastapoistamistilanteessa. Ensin poliisi joutui mielenosoittajien piirittämäksi, minkä jälkeen se joutui pyytämään apuun lukuisia lisäpartioita. Poliisi sai ammattitaidollaan tilanteen hallintaan, mutta se kesti kuitenkin kuusi tuntia. Tämä on yhteiskuntarauhan kannalta erittäin huolestuttavaa. Kun kymmeniä poliiseja on kerrallaan sidottu yhteen tehtävään jossain vastaanottokeskuksessa, on se automaattisesti pois muiden poliisitehtävien suorittamisesta. Mihin toimenpiteisiin ministeri ryhtyy ja aikooko ministeri varmistaa, että maastapoistaminen tehostuu ja että poliisin resurssit — mistä täälläkin on nyt puhuttu ja jotka ovat Euroopan pienimmät, jos lasketaan, paljonko poliiseja on väkilukuun katsottuna — riittävät myös muiden poliisitehtävien asianmukaiseen hoitoon, jos ja kun Jyväskylän kaltaiset tilanteet vastaanottokeskuksissa uusiutuvat?
Lainaus
16.23 Sisäministeri Paula Risikko (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa rouva puhemies! Meillähän on tällä hetkellä noin 7 200 poliisihenkilöä ja heinäkuun tilastojen mukaan vain 25 on työttömänä. Eli meillä on eräällä lailla kaikki poliisit nyt töissä, ja on hyvä asia, että olemme pystyneet pitämään meidän poliisihenkilömme työssä.

Ja on aivan selvää — aivan niin kuin kysyjä omasta ammattitaidostaan lähtien tietää — että jos jossain sitten paljon tarvitaan, niin se on jostain pois. Tärkeää on kuitenkin varmistaa, että joka paikassa säilyy se turvallisuudentunne ja viranomaisten määrä. Tässä, mikä tapahtui Jyväskylässä, tapahtui valitettava tilanne, että siellä lähdettiin vastustamaan poliisin toimintaa, ja kyllä lähtökohta on se, että viranomaisten toimintaa ei pidä vastustaa. Jos on kritiikkiä maahanmuuttopolitiikkaa vastaan, niin ei ole oikea tapa estää viranomaisia toimimasta. He tekevät työtään.
Lainaus
16.24 Mika Raatikainen ps (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa rouva puhemies! Kysyn vielä ministeri Risikolta: Maassamme on arvioitu olevan tällä hetkellä noin 11 800 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta turvapaikanhakijaa. Joidenkin arvioiden mukaan maassamme pyörii ehkä tuhansia niin sanottuja paperittomia eli laittomasti maassa oleskelevia, joiden olinpaikkaa ei välttämättä tiedä kukaan. On selvää, että laittomasti maassa olevat, usein tuntemattomat henkilöt, muodostavat Suomelle turvallisuusuhan. Se, että he saavat vapaasti liikkua kansalaisten keskuudessa, aiheuttaa suomalaisille pelkoa ja huolta sekä omasta että läheisten turvallisuudesta — nyt puhun oikeasta turvallisuudesta, en mistään turvallisuudentunteesta, mikä on erikoinen termi. Turun tapahtumien jälkeen kansalaisten usko turvalliseen Suomeen on horjunut merkittävästi. Aikooko hallitus ryhtyä konkreettisiin toimenpiteisiin vastatakseen ihmisten pelkoon ja huoliin esimerkiksi siten, että kielteisen päätöksen saaneet siirretään suljettuihin palautuskeskuksiin odottamaan mahdollisimman nopeaa palautusta?
Lainaus
16.25 Sisäministeri Paula Risikko (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa rouva puhemies! Meillä on tällä hetkellä hieman yli 15 000 henkilöä vastaanottokeskuksissa. Heistä noin 11 000 on sellaista, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen, 2 700 sellaista, jotka odottavat vasta ensimmäistä päätöstä, ja 1 400 sellaista henkilöä, jotka odottavat sitä kotouttamista. Mainitsitte tässä nimenomaan kielteisen päätöksen saaneet, heistä noin 10 000 on valittanut tästä, ja on aivan selvää, että meillä varmasti tulee olemaan lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneita entistä enemmän.

Tähän kyllä sisäministeriössä ollaan varauduttu, koska nythän tämä vasta rupeaa näkymään. Tähän asti on tullut vain hissun kissun niitä päätöksiä, nyt alkaa näkyä tämä. Ja me olemme varautuneet tähän. Meillä on 1 400 semmoista henkilöä, jotka odottavat siellä palautusjonossa poliisin palautusta, ja suuri syy siihen ei ole poliisien toiminta vaan ennen kaikkea se, että ei ole matkustusasiakirjoja sieltä omasta maasta.

Kysyitte tästä säilöönotosta. Säilöönoton kynnys on erittäin korkea, mutta lähtökohta on, että kaikkien niiden kohdalla, jotka saavat lainvoimaisen kielteisen päätöksen, ja nyt tulevina aikoina myös muut kielteisen päätöksen saaneet, [Puhemies koputtaa] käydään uhka-arvio läpi, [Puhemies koputtaa] ja jos on uhkavaara, tulee säilöönotto.
Lainaus
16.26 Jani Mäkelä ps (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Tästä ministerin vastauksesta ei nyt oikein selvinnyt se konkretia, mitä hallitus aikoo tämän asian eteen tehdä. Tämähän on äärimmäisen huolestuttava ilmiö. Suomessa ei voi olla niin, että viranomainen joutuu väistämään mellakoitsijoiden tieltä. Mitä hallitus nyt aikoo tehdä käytännössä tälle asialle? Aiotaanko poliisin keinovalikoimaa lisätä? Aiotaanko poliisille hankkia uusia voimankäyttövälineitä, uusia voimankäyttövaltuuksia? Tarvitaanko uutta lainsäädäntöä siihen, että esimerkiksi palautuslentojen estäminen saadaan estettyä? Elikkä että ihmiset saadaan lentokoneeseen, lentokone ilmaan. Nythän on jatkuvasti uutisia, että suorastaan neuvotaan, miten palautuslentoja estetään. Kuinka tähän aiotaan reagoida?
Lainaus
16.27 Sisäministeri Paula Risikko (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa rouva puhemies! Viime aikoina on tullut poliisilta sellainen toive — viimeistään nyt tämän kevään aikana, kun on nähty, että tämä määrä kasvaa — että käytäisiin vielä lainsäädäntö läpi, että miten voitaisiin eräällä lailla niin kuin sanktioida tällaista estämistä. Ja nyt en puhu auttamisesta. Jokainen ymmärtää sen, että lähimmäisen auttaminen on sallittua, ja hädänalaisen ihmisen auttaminen on lähimmäisen työtäkin. Mutta kysymys on siitä, että jos estät poliisia tekemästä työtään ja jos palautusta estät, niin siihen ollaan nyt arvioimassa sitä, tulisiko sitä sanktioida tarkemmin. Sitten, mitä pitää tehdä muuta: se, että meillä pysyvät nämä resurssit ja toimintavaltuudet ja että meillä on kalustoa. Nyt hallitus on päättänyt, että lisätään kalustoa, lisätään resursseja, lisätään myös lainsäädännöllä toimintavaltuuksia. Nämä ovat niitä keinoja, millä me taistelemme sitä vastaan, että meille syntyisi täällä yhteiskunnassa joukko ihmisiä, jotka ovat maassa laittomasti [Puhemies koputtaa] ja jotka useimmiten tulevat hyväksikäytetyiksi — koska ei [Puhemies koputtaa] suomalaisillakaan kaikilla ole puhtaat jauhot pussissa.
Lainaus
16.28 Päivi Räsänen kd (vastauspuheenvuoro)
Rouva puhemies! On todella tärkeää, että poliisit ja muut viranomaiset saavat täyden tuen myös meiltä poliitikoilta virkatehtäviensä hoitamiseen.

Kun tuossa Jyväskylän tapauksessa kävi ilmi, että kyseessä olivat hazara-heimoon kuuluvat henkilöt, niin kysyn samalla sitä, että minkälainen käsitys teillä, ministeri, on siitä, onko maatieto ajan tasalla sen suhteen, minkälaiset olosuhteet ja minkälainen vainotilanne tuolla heimolla on Afganistanissa. Tässähän on aivan viime aikoinakin tapahtunut aivan silmittömiä surmaamisia, jotka ovat kohdistuneet nimenomaan naisiin ja lapsiin, siviileihin Afganistanissa.
Lainaus
16.29 Sisäministeri Paula Risikko (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa rouva puhemies! Tuolla meillä Maahanmuuttovirastossa on nimenomaan maatietoyksikkö, joka jatkuvasti käy läpi näitä, ja siinä he käyttävät monia eri lähteitä, ulkoministeriön tuottamia tietoja mutta myöskin kansainvälisiä tietolähteitä, koko ajan. En voi tietenkään ottaa kantaa yksittäiseen tapaukseen, mutta sen mukaan, mitä tiedotusvälineistä olen lukenut, tässäkin olisi ollut jo lainvoimainen kielteinen päätös, jolloinka se on jo koeteltu aika monessa oikeusasteessa, ja jokainen oikeusaste tekee aina itsenäisiä päätöksiä, ei katso sitä, mitä toiset ovat tehneet. Eli kysymykseenne: minun on voitava luottaa siihen, että ne maatietoyksikön tiedot ovat ajantasaisia, ja sitten pitää muistaa, että samassa maassa voi olla paikkoja, jonne voi mennä, vaikkei ihan siihen paikkaan, missä on kaikkein kriittisintä, palattaisikaan.
Kysymyksen käsittely päättyi.
Suuri osa median käyttämästä argumentaatiosta on täysin ideologista, käsitesisällöiltään määrittelemätöntä ja tyhjäksi jätettyä blanco-argumentaatiota, jossa vahvoja mielleyhtymiä herättävät käsitteet on otettu käyttöön täysin tendenssimäisen manipulaation ja propagandan välineinä.

Jukka Hankamäki 8.2.18

Laskentanuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 250
 • Liked: 1993
 • Mämmi on mielestäni rasismia
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #183 : 08.09.2017, 08:14:29 »
Palautuslennot siis siirretään pois Hki/ Vantaa lentokentältä konfliktien takia?

Ymmärrän kyllä, että poliisi ei halua "provosoida" mutta kyllä tässä annetaan semmoinen mielikuva, että mielenilmauksilla/ perseilyllä voidaan vaikuttaa poliisin toimintaan.

Olisi ollut toinenkin tie: Joukkojen hallinta.

Lentoasemat kautta euroopan ovat sattuneesta syystä poliisin/ armeijan tehovalvonnassa ja olisi voitu tehdä päätös, että lentokentän välittämässä löheisyydessä kaikenlainen mielenilmaus-, osoitus jne. on kiellettyä kansallisen/ yleisen turvallisuuden nimissä, terrorin uhkaa unohtamatta.

Ja sitten kun päätös olisi tehty niin seuraavaa palautuslentoa "vastustavat" henkilöt olisi otettu säilöön ja tarvittaessa syyte perään. Vaikka sitten 100 mellakkapoliisia paikalle. Yleinen hässäkkä siitä olisi tullut mutta poliisi olisi antanut vahvan signaalin, että lentokentällä tai sen läheisyydessä ei perseillä.

Olisi loppunut aika nopeasti tuo "perseily", poliisin noudattaessa oikeuden tekemää päätöstä palautuslentojen suhteen. Ja myös kunnioitus virkavaltaa kohtaan olisi noussut. Tällä päätöksellä annettiin signaali, että "perseilemällä" voi vaikuttaa poliisin toimintaan ja lentokentillä/ läheisyydessä saa hillua vapaasti.

Nyt valittiin se kuuluisa " mennään siitä mistä aita on matalin" strategia.

"Monilla on asioihin vain yksi näkemys, vaikka kuinka sanotaan, että ollaan suvaitsevaisia." - Teemu Selänne
(HS 31.1.2017)

Punski

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 84
 • Liked: 22
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #184 : 08.09.2017, 14:33:32 »
Hyvä idea, mutta resurssit. Eivät kauhean mielellään kutsu 100 mellakkapoliisia joka viikko.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 455
 • Liked: 2030
 • Dissidentti
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #185 : 08.09.2017, 14:44:50 »
Nyt valittiin se kuuluisa " mennään siitä mistä aita on matalin" strategia.

Paawon mielestä toimittiin täysin oikein. Joku budjetti pitää kaikella tekemisellä olla ja koska kyseessä on verovaroilla kustannettava ruljanssi on täysin oikein että siirrytään muualle jos muilla keinoin olisi edessä ennustamattomat resurssoinnin ja rahan tarpeet. Maija kuljettaa pallerot Lappeenrantaan asti suunnilleen samalla rahalla kuin Hki-Vantaalle, kulut ei siitä juuri nouse.

Mellakoiva paskasakki Ihmisoikeusaktivistiporukka sen sijaan joutuu matkustamaan periferiaan mieltä osoittamaan kukin omalla tavallaan ja omilla keinoillaan eli käytännössä mammat eivät maalle mene. Paikallisjaostoissa ei niin paljoa väkeä noilla kulmilla ole että yhdellä saattopartiolla selvitään mahdollisesta möykkäjengistä.

Vai hei olisko jollain bussia jolla kerettäsiin ajoissa takaisin Stadiin aamulattelle? Anyone?  :facepalm:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Oikeus harrastaa turvallista seksiä kuuluu kaikille, myös nuorille." - Emma Kari

"The absence of alternatives clears the mind marvelously." Henry Kissinger

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 053
 • Liked: 11720
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #186 : 10.09.2017, 14:37:43 »
Joku anarkisti yrittää perustella miksi palautusten vastustaminen on hyväksyttyä:

Lainaus
Kansalaistoiminta on inhottava muistutus siitä, että äänioikeus on saavutettu Euroopassa mellakoimalla, että hyvinvointivaltiota on rakennettu lakkoilemalla, että yhteiskunnan instituutiot ylipäätään eivät ole ikuisia, vaan kaikki on muutoksessa. Ajatus, että voimme lopulta luottaa vain yhteiseen käsitykseemme siitä mikä on oikein emmekä voi tarkistaa sitä mistään suuresta moraalin kirjasta, on kaikkein kauhistuttavin konservatiivien näkökulmasta. Siksi se yritetään kovasanaisesti ja kaikin käytettävissä olevin keinoin painaa unholaan. Konservatiivi haluaa nukkua yönsä hyvin poliisin turvaamana, samalla kun yhdeksän kuun ikäinen vauva matkaa lentokoneella Suomesta Afganistaniin.
https://lahtinenveikka.wordpress.com/2017/09/10/pakkopalautukset-paljastavat-mita-konservatiivit-kaikkein-eniten-pelkaavat/

Löytyi rhc:n kautta: https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155196989533533/

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 794
 • Liked: 4889
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #187 : 10.09.2017, 15:16:34 »
Hyvä idea, mutta resurssit. Eivät kauhean mielellään kutsu 100 mellakkapoliisia joka viikko.
Väittäisin että kerta olisi riittänyt.
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 590
 • Liked: 3272
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #188 : 19.09.2017, 10:06:42 »
Onko jyväskylän taksisuharin perheestä kuulunut nyt mitään? Palautus kuitenkin taidettiin keskeyttää, lehdistö on kai ollut hipihiljaa siitä aiheesta.
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 820
 • Liked: 13405
 • antikomintern
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #189 : 19.09.2017, 19:46:49 »
Häkellyttävää vauhtia tästä Oikeus Elää -liikkeestä on kasvanut oikea massojen kansanliike. Jos luulette, että mielenosoituksen vahvuus oli kahdeksan henkeä, niin unohdatte yhdeksännen, joka otti kuvan. Migri on kohta polvillaan kera hallituksen. Ja tätä vauhtia mielenosoittajia riittää jo juhannuksena Kolmen sepän patsaan ympäri. "Demosta" on RHC:ssa myös videoita - en ole katsonut, en jaa.

Positiivista on, että tänään taas hyötypalautetaan. Jaa, kone on tainnut lähteä jo 19.15 Helsinki-Vantaalta, jos palautus Turkish Airlinesilla perinteisesti Istanbulin kautta. Huusiko palautushenkilö itsensä ulos vaiko eikö? Pääseekö Kuoleman Lento TK1764 matkustajineen perille? Jatkunee seuraavassa osassa.

https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155219983458533/
« Viimeksi muokattu: 19.09.2017, 20:34:59 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 336
 • Liked: 1684
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #190 : 19.09.2017, 20:08:28 »
^ mammat ja palleroitset joukkotreffeillä?Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 580
 • Liked: 1913
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #193 : 26.09.2017, 17:27:15 »
Löytyy sisäministeriön sivulta:

"Euroopan unionin neuvosto on antanut EU:lle valtuuden neuvotella palautussopimuksista myös seuraavien valtioiden kanssa: Marokko (2000), Kiina (2002), Algeria (2002),...

Neuvotteluprosessi näiden maiden osalta ei ole toistaiseksi edennyt takaisinottosopimukseen saakka."

Siis liki seitsemäntoista vuotta on tahkottu Marokon kanssa, vaan kun joku ilkeämielinen voisi lisätä: "Mutta onhan prosessi maksanut vaan hauskaakin on ollut..."

http://intermin.fi/maahanmuutto/vapaaehtoinen-paluu-ja-alauttaminen/palautussopimukset

PS
Miten tekstiä lukiessani mieleeni tuli eräs Siilinjärveläinen tehopakkaus...

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 266
 • Liked: 7631
 • Riippumaton selvittelijä
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #194 : 26.09.2017, 18:07:27 »
Nämä palautussopimukset ovat kyllä yksi idiotismin huipennuksista!

Mitä kuttua siinä sopimaan yhtään mitään, jos jonkun maan perseilevä kansalainen halutaan palauttaa "kotiin kasvamaan"? Sinne vaan ukkoa koneeseen ja menoksi. Mitä ne musustaniat voisivat siinä tilanteessa tehdä? Soittaa YK:lle? "Suomi tuo meidän kansalaisiamme maahan! Estäkää se!"
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 820
 • Liked: 13405
 • antikomintern
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #195 : 30.09.2017, 20:55:55 »
Suomen Kuvalehden Aurora Rämö on tehnyt pii-iitkän jutun hyötypalautuksista. Mukana sankari-Zakin paluu Suomeen ja paljon tunteita...

Lainaus käyttäjältä: Aurora Rämö/Suomen Kuvalehti
Pakkopalautukset: Suu tukkoon tyynyllä, ei lupaa hyvästeihin tai puheluihin – ”Toimimme kuten laki sanoo”

Yhtenvertaisuusvaltuutetulla on vain oikeus tarkkailla palautuslentoja ja kirjoittaa rarpotti ”poliisin toiminnan kehittämiseksi”.

Afganistanilaiset piti hakea Metsälän säilöönottokeskuksesta seitsemältä illalla. Niin luki poliisin charter-infossa.

Oli huhtikuun 3. päivä, maanantai.

Poliisi oli tehnyt tarvittavat paperityöt. Riskimatkustajastailmoitus lentoyhtiölle (lomake U20), ilmoitus saattotarpeesta (U25), ilmoitus ulkomaalaisen maastapoistamisesta (U26). Koordinointi Euroopan rajaturvallisuusviraston Frontexin kanssa.

Palautettavat lastattaisiin illallisen jälkeen autoon ja koneeseen. Laskeuduttaisiin tunniksi tankkaamaan Tbilisiin.

Aamulla oltaisiin Kabulissa.
 

Palautuslento ei ollut ensimmäinen. Mutta nyt tieto kulki nopeammin kuin aiemmin.

Pakkopalautus, niin mediassa kutsutaan niiden kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kotiin lennättämistä, jotka eivät halua lähteä.

Poliisi ei puhu pakkopalautuksista. Kyse on saatetusta maasta poistamisesta.

...

Turvapaikanhakijat näkivät vastaanottokeskuksissa, miten poliisi haki afganistanilaisia säilöön.

He kertoivat suomalaisille tuttavilleen. Yhteydet olivat tiiviit. Vapaaehtoisten avustama, pakolaispolitiikkaa vastustava mielenosoitus Helsingin Rautatientorilla oli jatkunut melkein kaksi kuukautta.

Aktivistit kirjoittivat Seis karkotuksille –blogissaan, että palautettavien joukossa on lapsiperheitä.

Twitterissä levisi tieto, että ainakin kaksitoista ihmistä on suljettu säilöihin. Mukana lapsi ja raskaana oleva nainen.

Keskustelua oli satoja viestejä.

Facebookissa koottiin mielenosoitusta Pasilan poliisitalolle ja lentokentälle. Stop deportations! Ei pakkopalautuksille! Afganistan ei ole turvallinen maa!

...

Seuraavana päivänä selvisi, ettei koneessa ollutkaan alaikäisiä lapsia. Eikä raskaana olevaa naista.

Kabuliin oli lennätetty seitsemän miestä ja kolme naista, iältään 18–59-vuotiaita.

Julkinen keskustelu kääntyi aktivistien levittämiin virheellisiin tietoihin.

Syntipukiksi löytyi vihreiden silloinen puheenjohtaja Ville Niinistö, joka oli tviitannut palautettavista.

Oppositiojohtaja agitoi ihmisiä sosiaalisessa mediassa tarinoillaan. Ville Niinistö on yksi pahimpia uhkia oikeusvaltioperiaatteen toteutumiselle.

Ville Niinistö pyytää anteeksi.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg puhui organisoidusta ja voimakkaasti levitetystä väärästä informaatiosta.

”Nyt ei malteta pysähtyä edes hetkeksi kysymään, voiko tämä olla totta Suomessa. Mennään vain tunteiden mukana”, hän sanoi Kalevalle.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen maalaili A-studiossa mielenosoituksista koituvia riskejä. Ne voisivat aiheuttaa lentokentällä 300 sivullisen kuoleman. Kuka siitä kantaa vastuun?

Ollaan liikkumassa jo kohti yhteiskuntarauhan järkkymistä.

...

Seuraavalla kerralla poliisi oli varautunut.

Charter-lennosta ei kerrottu kenellekään.

16. toukokuuta poliisi haki kymmenen afganistanilaista, joista neljä oli alaikäisiä. Edes vastaanottokeskusten henkilökunta ei tiennyt, mitä oli meneillään.

Kaikilta palautettavilta kerättiin puhelimet pois.

Yksi yritti saada soittaa avustajalleen. Ei onnistunut. Toinen tahtoi ilmoittaa Suomeen jäävälle tyttärelleen. Ei, on annettu sellainen ohje, poliisi kielsi. Kolmas tahtoi puhua suomalaisen vaimonsa kanssa. Ei.

Lähtö oli niin nopea, ettei yksi saanut matkatavaroitaan mukaan.

Kaksi henkilöä vietiin Töölön putkaan odottamaan lentokentälle siirtämistä. Toinen pyysi saada afgaanivaatteensa. Ei. Yhteydenpitokielto ei sallinut.

”Edellisestä Afganistan-palautuslennosta saadun kokemuksen seurauksena poliisi toteutti tämän operaation valmistelun niin salaisena, että valtuutetulla oli vaikeuksia saada valvonnan kannalta tarpeellisia tietoja”, yhdenvertaisuusvaltuutettu kirjoitti raporttiinsa.

...

Palautuksia on paljon.

Vuonna 2016 palautettiin 3 920 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta.

Tänä vuonna on elokuun loppuun mennessä palautettu 1 343. Tahtia on tehostettu syksyn mittaan, sisäministeriö on ilmoittanut.

Suurin osa on lähtenyt vapaaehtoisesti.

Päätös on tehtävä niin sanotussa maastapoistamispuhuttelussa.

Turvapaikanhakijan on kerrottava poliisille, suostuuko hän valtion korvaamaan palautukseen, lähteekö hän omalla kustannuksella vai kieltäytyykö hän lähtemästä.

Elokuun loppuun mennessä on saatettu 190 kieltäytynyttä. Heistä 60 oli irakilaisia, 30 afganistanilaisia.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu ehtii osallistua vain murto-osalle lennoista. Ne valitaan sen mukaan, kuinka haavoittuvassa asemassa lähtijät ovat. Toimistossa on kolme työntekijää, jotka valvovat palautuksia.

Tehtävä on ristiriitainen. Yhdenvertaisuusvaltuutetun tulisi puuttua epätasa-arvoiseen tai epäinhimilliseen kohteluun. Kaikkialla muualla paitsi lennoilla. Niillä valtuutettu saa vain tarkkailla.

Valvojat kirjoittavat näkemästään raportin ”poliisin toiminnan kehittämiseksi”.

Lukuisina kertoina huomautettavaa ei ole löytynyt.
koko pitkä ja tunteikas juttu: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/pakkopalautukset-suu-tukkoon-tyynylla-ei-lupaa-hyvasteihin-tai-puheluihin-toimimme-kuten-laki-sanoo/?shared=987408-71fa706c-4
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 820
 • Liked: 13405
 • antikomintern
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #196 : 12.10.2017, 14:16:22 »
Taas Oikeus Elää -porukka epäonnistui ja kaksi irakilaista on päässyt palaamaan kotimaahansa. Mikseivät loldiers-anarkistit syöksyneet keppihevosineen suihkuturbiineihin estämään koneen lähtöä? Pieni hinta se on muiden ihmisoikeuksista tulla ja jäädä asumaan Suomeen.

Lainaus
Turvapaikkaa voi hakea vielä vaikka lentokoneen portailla.

Juu, ilman muuta ja lennon molemmissa päissä vieläpä...

Ja seuraavaksi sitten pommiuhkauksia.

Aiheesta tavanomainen pöyristelyketju tuttuine kommentoijineen löytyy täältä:
https://www.facebook.com/SeisKarkotuksille/posts/1946465548974186

e: päivitetty kuva, jossa mukana jokunen kommentti. Varsinkin tuo pommiuhkausuhkausjuttu on taattua Tuomoa.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2017, 14:21:00 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 29 950
 • Liked: 48698
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #197 : 12.10.2017, 15:00:13 »
Turvapaikkaa voi hakea vielä vaikka lentokoneen portailla.

Ei nyt sentään lentokoneen portailla, mutta sikäli samantekevää, että pelkkä uuden hakemuksen tekeminen ei keskeytä palautusta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 820
 • Liked: 13405
 • antikomintern
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #198 : 12.10.2017, 15:23:03 »
^ Jäi lainaukseen merkitsemättä, että tuo oli Oikeus Elää / Stop Deportations -porukan kanta ja laintulkinta, jossa jokainen (uusinta)hakemus on yhtä tärkeä ja arvokas ja ansaitsee tulla huolella ajan kanssa tutkituksi ja samalla mitätöi kaiken asiasta aikaisemmin päätetyn ja missään tapauksessa päätöstä ei voi odotella muualla kuin Suomessa. Ei pidä ihmetellä käännytettävien oikuttelua, jos nuo anarkistit ovat näille tällaisia valheita suomalaisesta lainkäytöstä syöttäneet. Ja taitavat jotkut tuolla laidalla itsekin uskoa näihin juttuihinsa.
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 820
 • Liked: 13405
 • antikomintern
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #199 : 20.10.2017, 00:19:26 »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Punski

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 84
 • Liked: 22
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #200 : 25.10.2017, 23:27:42 »
Onko tänään palautuslentoa?

Tällaista Twitteristä puhutaan: https://twitter.com/stopkarkoitus

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 820
 • Liked: 13405
 • antikomintern
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #201 : 25.10.2017, 23:49:59 »
^ Ilmeisesti sellainen tulevana yönä toteutetaan Afganistaniin. Mielettömiä mellakkamielenosoituksia ei liene odotettavissa lentokentällä. Poliisi on kieltänyt kaikki mielenosoitukset siellä. Toivottavasti lumisade ei sotke palautusta.

https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155310565358533/
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 820
 • Liked: 13405
 • antikomintern
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #202 : 26.10.2017, 14:28:49 »
Helsingin poliisi ilmoittaa, että viime yönä hyötypalautettiin Afganistaniin neljä aikuista miesturistia.


lisäys: Ja ohessa ihmisoikeushysteerikon reaktio hyötypalautukseen:Natsipoliisit!

« Viimeksi muokattu: 26.10.2017, 14:35:53 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 820
 • Liked: 13405
 • antikomintern
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #203 : 29.10.2017, 12:45:36 »
Sunnuntain ratoksi - Nina Leinonen ja Iltalehti esittävät. Onpa joku nimetön kollegakin todistanut huijarisiirtolaisen palauttamista ja tämän riehumista lentokoneessa, mutta kiinnittänyt ainoastaan huomionsa poliisin rauhoittaviin toimiin. Olisiko tuo riehuja pitänyt päästää muiden matkustajien ja henkilökunnan kimppuun? Olisiko tuo kollega ottanut miehen ilman käsirautoja viereensa istumaan ja paijannut rauhalliseksi? Nämä "humanistit" eivät sitä paitsi tiedä, minkä raiskaajamurhaajan palautus on menossa, mutta sympatiat ovat aina palautettavan puolella.

Lainaus käyttäjältä: Nina Leinonen/Iltalehti
Näkökulma: Turvapaikanhakijoiden käännytyksissä tuskin sähköiskuja, mutta kovia otteita ja tietojen pimitystä

Hurjimmat huhut maastapoistamistapauksista tuskin pitävät paikkansa, mutta aivan turhasta vapaaehtoiset eivät huuda, kirjoittaa toimittaja Nina Leinonen.

Sähköpanta lennolla. Salassa pidettävien asiakirjojen luovuttaminen vainoajille. Hakkaamista. Pään peittämistä. Rauhoittavaa lääkitystä. Tietojen pimittämistä. Puhelimen takavarikointi.

Muun muassa näin vapaaehtoiset ja vasten omaa tahtoaan Suomesta poistetut turvapaikanhakijat kertovat käännytysprosesseista. Olen seurannut muutamaa maasta poistamista sekä turvapaikanhakijoiden ja heitä auttavien vapaaehtoisten sekä poliisien näkökulmasta. Yhdessäkään tapauksessa en ole ollut mukana säilöönottoyksikössä tai lentoasemalla, kun käännytys on alkanut. Kirjoitukseni perustuu siis kuva- ja videomateriaaliin ja ihmisten sanoihin.

Poliisi kieltää käyttävänsä väkivaltaa tai laittomia välineitä maasta poistettavien rauhoittamiseksi. Poliisi ei myöskään myönnä, että se lääkitsisi maasta poistettavia vastoin näiden tahoa rauhoittavilla lääkkeillä. Poliisi myöntää, että joutuu ajoittain käyttämään käännytystapauksissa voimakeinoja. Uskon, että näin myös on.

Uskon myös sen tai ainakin toivon, ettei poliisi anna salassa pidettäviä asiakirjoja vastaanottavan maan viranomaisille. Toivon, että Suomen poliisilla on ymmärrys siitä, mihin oloihin he henkilöt palauttavat. Kopio sikäläisestä rikosilmoituksesta Maahanmuuttoviraston asiakirjojen liitteenä voi olla palautettavalle henkilölle kohtalokas väärissä käsissä.

Livevideoiden ja kuvamateriaalin välityksellä olen nähnyt poliisin käyttävän kovakouraisia otteita maasta poistamisten yhteydessä. Poistettava on tehnyt tuolloin vastarintaa.

Kollegani todisti yhtä maastapoistamistapausta matkustaessaan sattumalta samalla lennolla, jolla oli myös poliisien saattama henkilö. Tämä tapahtui keväällä.

Kollega kertoi, että kyseistä henkilöä oli saattamassa kolme poliisia, ja ”aika rajunnäköisesti joutuvat pitämään miestä kiinni maaten koneen takaosassa”.

Kollegan mukaan mies makasi penkillä käsiraudoissa ja pään päälle oli laitettu huopa ilmeisesti poliisien toimesta. Yksi poliiseista oli miehen jalkopäässä ja toinen painoi miestä alas pään ja rinnan kohdalta. Mies huusi koko ajan suomeksi "apua", kun kollegani meni ohitse. Hän ei huomannut, että maasta poistettava henkilö olisi rimpuillut tai tapellut.

Hän totesi, että tilanne oli omituinen: ”hämmentävän näköistä, kun miestä painetaan raudoissa penkillä maahan koneessa ja mies huutaa apua”.
koko kurjuustarina: http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710272200492149_u0.shtml
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 18 849
 • Liked: 37478
 • Ilon ja toivon admin
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #204 : 29.10.2017, 14:49:23 »
^ Vähän lisää samaan aiheeseen. Poliisi vastaa väitteisiin:

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201710272200491094_u0.shtml (29.10.2017)

Lainaus
Ulkomaalaispoliisi vastaa väitteisiin liian kovista voimakeinoista palautuksissa: ”Voimme käyttää käsirautoja ja käsirautavyötä”

(...)

Komisario Janne Lepsu Helsingin ulkomaalaispoliisista tyrmää villeimmät huhut palautettavien huonosta kohtelusta.

Lepsu avaa Iltalehdelle poliisin käytäntöjä käännytystapauksissa.

- Jos henkilö laittaa hanttiin, voimme käyttää käsirautoja ja käsirautavyötä siten, että henkilön kädet ovat edessä. Se on yllättävän inhimillinen tapa.

Lepsu sanoo, ettei kaasusumutinta, etälamautinta tai teleskooppipatukkaa käytetä käännytyslennoilla.


- Etälamautin on sovelias silloin, kun vastarinnan uhka nousee korkealle, mutta sitä ei käytetä saattotehtävillä.

Käytännössä käännytyslennoilla poliisin on mahdollista turvautua sidontavälineisiin ja hallintaotteisiin.

(...)

Huhut seis

Lepsu sanoo olevansa kyllästynyt virheellisiin huhupuheisiin poliisin käyttämästä väkivallasta.

- Se minua vaivaa, että puhutaan että käännytyksissä pahoinpidellään. Tehdään turhia ilmoituksia. Jos syytöksiä esitetään, on asia tutkittava ja tämä vie resursseja.

Hän myös tyrmää muun muassa huhun, jonka mukaan ulkomaalaispoliisit tunkeutuisivat turvapaikanhakijoiden asuntoihin hakiessaan heitä palautuslennoille.


- Ei varmasti ulkomaalaispoliisissa tapahdu sellaista, että rynnätään väkivalloin sisään asuntoon tai huoneeseen kertomatta millä asialla ja keitä ollaan, Lepsu vakuuttaa.

Hän sanoo, että poliisin tunnistaa aina virkavaatetuksesta. Jos poliisilla on siviilivaatteet, poliisi kertoo, kuka on ja näyttää virkamerkin.

Paljon huhuja liikkuu myös siihen liittyen, mitä asiakirjoja Suomen poliisi antaa kohdemaassa vastaanottavalle viranomaiselle, usein poliisille.

Lepsun mukaan asia riippuu siitä, mihin maahan henkilö saatetaan. Esimerkiksi Irakissa Suomen poliisi antaa sikäläiselle viranomaiselle turvapaikanhakijan henkilöllisyyspaperit, eli yleensä henkilöllisyystodistuksen, passin ja kansalaisuustodistuksen.

- Paikallinen viranomainen saattaa kysyä käännytyksen syytä, mutta emme anna ei tietoja turvapaikkahakemuksesta. Vastataan, että poliisi saattaa, koska kyseinen henkilö ei halunnut palata itse, Lepsu kuvailee esimerkkitilannetta vaikkapa Bagdadin lentokentällä.

(...)

Tuhansia laittomasti maassa

Lepsu on huolissaan tulevasta. Hän arvioi, että seuraavan 6-12 kuukauden aikana Suomeen jää tuhansia laittomasti maassa oleskelevia henkilöitä. Näillä ihmisillä on lainvoimainen päätös, jonka mukaan heidän on poistuttava maasta. Eri syistä he kuitenkin jäävät Suomeen, eikä poliisi tavoita heitä niin sanottua pakkopalautusta varten.

- Irakilaisilla ja afgaaneilla paljon kielteisiä päätöksiä, ja täytäntöönpanokelpoisuus on noussut nopeasti. Poliisi ei pysty vastaamaan siihen, Lepsu kertoo.

- Milloin tästä tulee ongelma, vaikea sanoa, hän pohtii.

Lepsu jatkaa, ettei 10 000 laitonta henkilöä välttämättä ole ongelma, vaan se, että laittomasti maahan jäänyt päätyy rikoksen uhriksi tai rikoksen tielle.

- Ei ihminen välttämättä mitään pahaa tee ollessaan laittomasti maassa, hän lisää.

Lepsulta ei kuitenkaan heru ymmärrystä maahan laittomasti jääville henkilöille.

- Kaksi kielteistä päätöstä pitäisi jo kertoa, että on mentävä. Olisin tyytyväinen, jos he lähtisivät pois maasta vapaaehtoisesti.

(...)
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

LateH

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 41
 • Liked: 208
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #205 : 29.10.2017, 16:10:30 »

Lainaus käyttäjältä: Nina Leinonen/Iltalehti
Sähköpanta lennolla. Salassa pidettävien asiakirjojen luovuttaminen vainoajille. Hakkaamista. Pään peittämistä. Rauhoittavaa lääkitystä. Tietojen pimittämistä. Puhelimen takavarikointi.

Minä puolestani olen kuullut, että palautuslennoille otetaan eläviä vuohia, joista henkilökohtainen businessluokan halal-kokki loihtii mureaa sisäfilettä matkaevääksi. Kabuliin saavuttua jokaiselle palautetulle annetaan tarkka kopio Juha Sipilän talosta tontteineen ja maksetaan sopeutumiseläkettä 65-vuotiaaksi asti.

Sananvastuulliset terveiset Iltalehden Nina Leinoselle ja Turun Sanomien Rebekka Härköselle lähettää hommaforumisti Late H.
Suomi, tammikuu 2016

Suomessa tuhansia tunnistamattomia laittomia maahantulijoita väärillä henkilötiedoilla.
Sotarikollisia, terroristeja, ISIS värväreitä ja ääri-islamilaisia taistelijoita.

PAKOLAISKRIISIN SUURIN TURVALLISUUSUHKA KANSALAISELLE ON JOKU SUOMALAINEN KATUPARTIO JOSSAIN.
ministerit Sipilä, Stubb ja Orpo

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 089
 • Liked: 14825
 • Ego sum Spartacus
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #206 : 29.10.2017, 19:50:11 »
Lainaus
Poliisi valmistelee 14-vuotiaan thaimaalaistytön käännyttämistä Suomesta Thaimaahan, vaikka tytöllä ei ole maassa ketään, joka huolehtisi hänestä ja voisi hoitaa hänen asioitaan.

Yle kertoi tytön tilanteesta aiemmin. Nyt tytön Thaimaassa asuva isä kertoo Ylelle näkemyksensä. Hän haluaa tytön jäävän Suomeen äitinsä luo, koska ei itse pysty elättämään tyttöä eikä hoitamaan tytön asioita.

Puolitoista vuotta Suomessa ollut tyttö on hakenut Maahanmuuttovirastolta oleskelulupaa toistamiseen, jotta hän voisi jatkaa asumista Suomessa äitinsä, pikkusiskonsa ja isäpuolensa kanssa.

Poliisin kannalta mikään ei ole muuttunut.

Tytön äiti ja isäpuoli ovat käyneet poliisiasemalla kertomassa uuden oleskelulupahakemuksen jättämisestä.

– Poliisin kannalta mikään ei ole muuttunut, kertoo isäpuoli Harri Aaltonen.

Uusi oleskelulupahakemus ei estä aiemman maastapoistamispäätöksen toteuttamista.

Isä ei halunnut päästää pientä lasta Suomeen

Maahanmuuttovirasto päätti toukokuussa, että Thaimaasta keväällä 2016 Suomeen tullut tyttö ei saa jäädä ainoan virallisen huoltajansa, äitinsä, luo ja määräsi samalla hänet käännytettäväksi.

Maahanmuuttovirasto katsoo, että tytön tosiasiallinen huoltaja on isä, koska tyttö on asunut pitkään Thaimaassa.

Aikaisemmin hän oli liian pieni vielä, sen takia olin huolissani.

Äiti olisi halunnut tuoda tytön Suomeen jo vuosia sitten, kun hän meni naimisiin Harri Aaltosen kanssa ja muutti Suomeen. Isä esti lapsen lähdön Thaimaasta.

– Aikaisemmin hän oli liian pieni vielä, sen takia olin huolissani, mutta tällä hetkellä hän on jo iso, perustelee tytön isä aiempia päätöksiään.

Tilanne on muuttunut myös muilta osin. Isä kertoo Ylelle, että hän on sairas eikä hänellä ole työtä eikä rahaa.

Kun tyttö asui Thaimaassa, hänestä huolehti käytännössä viimeiset vuodet hänen isoäitinsä, koska isä oli töissä.

Välillä isoäiti pyörtyi, ei pystynyt huolehtimaan lapsesta.

Tytön isän mukaan isoäiti on jo vanha ja hänellä on monia sairauksia, eikä hän pysty auttamaan tytön huoltamisessa.

– Välillä isoäiti pyörtyi, ei pystynyt huolehtimaan lapsesta.

Isoäiti on myös muuttanut muualle eikä asu enää tytön isän kanssa samassa taloudessa.

– Tällä hetkellä ei ole ketään, joka huolehtisi hänestä, kertoo isä.

Maahanmuuttoviraston mukaan asiassa ei ole käynyt ilmi, että tyttö olisi vaarassa jäädä vaille huolenpitoa Thaimaassa.

Maahanmuuttovirasto katsoo päätöksessään, että tyttö voi jatkaa asumistaan isänsä ja isoäitinsä kanssa.


Suomesta käännytettävä tyttö isäpuolensa hartioilla Thaimaassa vuonna 2006.Harri Aaltosen kotialbumi
Maahanmuuttovirasto ei ole kuullut tytön isää. Isä on valmis matkustamaan kotimaakunnastaan 400 kilometriä Bangkokiin, jotta voisi kertoa Suomen viranomaisille tilanteesta.

Tytön äiti ja isäpuoli ovat puolestaan valmiita maksamaan matkan, jos Maahanmuuttovirasto järjestää isälle mahdollisuuden tulla kuulluksi Suomen suurlähetystössä.

Tällä hetkellä ei ole ketään, joka huolehtisi hänestä.

Isä on jo monta kertaa yrittänyt saada paikallisilta viranomaisilta varmennuksen kirjalliseen selvitykseensä, jonka hän haluaisi toimittaa Suomen viranomaisille.

Thaimaan viranomaiset eivät kuitenkaan voi varmentaa mitään tyttöä koskevia asiakirjoja, koska isällä ei ole laillista oikeutta edustaa lasta. Hänen isyyttään ei ole vahvistettu.

Thaimaan viranomaiset ovat vahvistaneet äidin yksinhuoltajuuden, joten äiti on ainoa, joka voi edustaa lasta.

Vanhemmat eivät ymmärrä Migrin näkemystä lapsen edusta

Maahanmuuttovirasto katsoo, että oleskeluluvan myöntäminen tytölle Suomeen ei ole tytön edun mukaista. Tytön isä on täysin eri mieltä.

– Minun mielestä lapsen on parasta asua äidin kanssa Suomessa.

Samaa mieltä ovat myös tytön äiti ja isäpuoli, jotka tällä hetkellä huolehtivat tytöstä ja hänestä aiheutuvista kuluista. Tyttö käy koulua ja elää normaalia yläkoululaisen elämää.

Maahanmuuttoviraston mukaan halu tarjota tytölle parempi elämä ja koulutusmahdollisuudet Suomessa eivät oikeuta oleskelulupaan perhesiteen perusteella, jos perheyhteyttä ei ole.

Maahanmuuttovirasto katsoo äidin ja tyttären siteen katkenneen, kun äiti muutti Suomeen vuonna 2007.

Minun mielestä lapsen on parasta asua äidin kanssa Suomessa.

Ennen kuin äiti haki tyttärensä Suomeen, hän kävi Thaimaassa tytön luona kymmenen kertaa ja viipyi 1-2 kuukautta kerrallaan. Kun äiti oli Suomessa, äiti ja tytär pitivät yhteyttä videopuheluilla.

Valitus tytön toukokuussa saamasta kielteisestä oleskelulupapäätöksestä on käsiteltävänä Hämeenlinnan hallinto-oikeudessa. Oikeus on toistuvasti hylännyt hakemuksen siitä, että tytön käännyttämistä ei toteutettaisi.

Kun tyttö poistetaan maasta, Suomen poliisi luovuttaa tytön Thaimaan poliisille. Sitä ennen Thaimaan viranomaisten on selvitettävä, kenelle poliisi vuorostaan tytön luovuttaa. Virallista vanhempaa, huoltajaa tai muuta edunvalvojaa tytöllä ei Thaimaassa ole.

https://yle.fi/uutiset/3-9900390

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 594
 • Liked: 14675
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #207 : 29.10.2017, 20:56:16 »

Reija Härkösen kaltaisilta täyspaskoilta pitäisi kaivaa esiin tieto siitä, minkälainen perusteettomuus, epärehellisyys tai rikollisuus heidän mielestään olisi sallittava syy esim. palauttamiselle. Suoraa vastausta tuskin saisi, mutta oletan että vaikka turvapaikanhakija olisi tappanut koko Suomen ulkopuolisen maailman väestön mielijohteesta, se ei voisi olla palauttamiselle Härkösen mielestä kohtuullinen peruste.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

siviilitarkkailija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 186
 • Liked: 17502
 • covfefe
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #208 : 29.10.2017, 21:04:35 »
Tuossa thaikkutytön jutussa voisi olla perusteita uudellenarviointiin. Vaikea sanoa muuta kun ei tiedä yksityiskohtia. Isä on kuitenkin hoitanut tyttöä.
Maailmassa ei ole mitään muuta vakavaa asiaa kuin huumori...

Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 3 820
 • Liked: 13405
 • antikomintern
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #209 : 29.10.2017, 21:32:05 »
^^ Tuossahan on niin paljon pielessä, ettei tosikaan. Poliisi tiedottaa tehdystä palautuslennosta ja ääriäärilaita vinkuu jotain "surevista kansalaisista". Eihän noiden mielestä yhtäkään saa palauttaa minnekään, vaan likaisen tassun ylitettyä rajan, on Suomen velvollisuus rahdata koko suku ja klaani perässä eläteiksi. Jopa taannoinen raiskaajamurhaajasomalin karkotus aiheutti närää tuossa porukassa, mikä on täysin käsittämätöntä. "Suomi vaarantaa somalialaiset Somaliassa palauttaessaan sinne rikollisen somalin!" VMP.
Kun allah saapuu kaupunkiin
Turkuun, Barcelonaan, Berliiniin,
Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin,
Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin,
Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...