Kirjoittaja Aihe: Käännytysten seurantaketju  (Luettu 38645 kertaa)

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 193
 • Liked: 5994
 • Anyone?
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #180 : 07.09.2017, 15:34:52 »
^Sanna Valtonen aikoo tehdä kantelun. Ilmeisesti haluaa ne lennot takaisin Helsinki-Vantaalle?  8)
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

"Turvallisuuskylki edellä" - Paula Risikko Ykkösaamussa 16.09.2017

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 445
 • Liked: 3648
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #181 : 07.09.2017, 17:42:11 »
^Sanna Valtonen aikoo tehdä kantelun. Ilmeisesti haluaa ne lennot takaisin Helsinki-Vantaalle?  8)
Tottakai haluavat, olisi liian raskasta mennä riehumaan pääkaupunkiseudun ulkopuolelle :roll: töihinkin pitäisi jaksaa mennä, eiku ei nyt sentään!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 916
 • Liked: 5718
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #182 : 07.09.2017, 18:55:41 »
Täysistunto
Torstai 7.9.2017 klo 16.02


Suullinen kysymys kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuksesta

Lainaus
16.22 Mika Raatikainen ps

Rouva puhemies! Kysyisin ministeri Risikolta koskien Jyväskylän vastaanottokeskuksessa viime maanantaina tapahtunutta vakavaa poliisin virkatoimiin kohdistunutta uhkaa ja estämistä maastapoistamistilanteessa. Ensin poliisi joutui mielenosoittajien piirittämäksi, minkä jälkeen se joutui pyytämään apuun lukuisia lisäpartioita. Poliisi sai ammattitaidollaan tilanteen hallintaan, mutta se kesti kuitenkin kuusi tuntia. Tämä on yhteiskuntarauhan kannalta erittäin huolestuttavaa. Kun kymmeniä poliiseja on kerrallaan sidottu yhteen tehtävään jossain vastaanottokeskuksessa, on se automaattisesti pois muiden poliisitehtävien suorittamisesta. Mihin toimenpiteisiin ministeri ryhtyy ja aikooko ministeri varmistaa, että maastapoistaminen tehostuu ja että poliisin resurssit — mistä täälläkin on nyt puhuttu ja jotka ovat Euroopan pienimmät, jos lasketaan, paljonko poliiseja on väkilukuun katsottuna — riittävät myös muiden poliisitehtävien asianmukaiseen hoitoon, jos ja kun Jyväskylän kaltaiset tilanteet vastaanottokeskuksissa uusiutuvat?
Lainaus
16.23 Sisäministeri Paula Risikko (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa rouva puhemies! Meillähän on tällä hetkellä noin 7 200 poliisihenkilöä ja heinäkuun tilastojen mukaan vain 25 on työttömänä. Eli meillä on eräällä lailla kaikki poliisit nyt töissä, ja on hyvä asia, että olemme pystyneet pitämään meidän poliisihenkilömme työssä.

Ja on aivan selvää — aivan niin kuin kysyjä omasta ammattitaidostaan lähtien tietää — että jos jossain sitten paljon tarvitaan, niin se on jostain pois. Tärkeää on kuitenkin varmistaa, että joka paikassa säilyy se turvallisuudentunne ja viranomaisten määrä. Tässä, mikä tapahtui Jyväskylässä, tapahtui valitettava tilanne, että siellä lähdettiin vastustamaan poliisin toimintaa, ja kyllä lähtökohta on se, että viranomaisten toimintaa ei pidä vastustaa. Jos on kritiikkiä maahanmuuttopolitiikkaa vastaan, niin ei ole oikea tapa estää viranomaisia toimimasta. He tekevät työtään.
Lainaus
16.24 Mika Raatikainen ps (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa rouva puhemies! Kysyn vielä ministeri Risikolta: Maassamme on arvioitu olevan tällä hetkellä noin 11 800 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta turvapaikanhakijaa. Joidenkin arvioiden mukaan maassamme pyörii ehkä tuhansia niin sanottuja paperittomia eli laittomasti maassa oleskelevia, joiden olinpaikkaa ei välttämättä tiedä kukaan. On selvää, että laittomasti maassa olevat, usein tuntemattomat henkilöt, muodostavat Suomelle turvallisuusuhan. Se, että he saavat vapaasti liikkua kansalaisten keskuudessa, aiheuttaa suomalaisille pelkoa ja huolta sekä omasta että läheisten turvallisuudesta — nyt puhun oikeasta turvallisuudesta, en mistään turvallisuudentunteesta, mikä on erikoinen termi. Turun tapahtumien jälkeen kansalaisten usko turvalliseen Suomeen on horjunut merkittävästi. Aikooko hallitus ryhtyä konkreettisiin toimenpiteisiin vastatakseen ihmisten pelkoon ja huoliin esimerkiksi siten, että kielteisen päätöksen saaneet siirretään suljettuihin palautuskeskuksiin odottamaan mahdollisimman nopeaa palautusta?
Lainaus
16.25 Sisäministeri Paula Risikko (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa rouva puhemies! Meillä on tällä hetkellä hieman yli 15 000 henkilöä vastaanottokeskuksissa. Heistä noin 11 000 on sellaista, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen, 2 700 sellaista, jotka odottavat vasta ensimmäistä päätöstä, ja 1 400 sellaista henkilöä, jotka odottavat sitä kotouttamista. Mainitsitte tässä nimenomaan kielteisen päätöksen saaneet, heistä noin 10 000 on valittanut tästä, ja on aivan selvää, että meillä varmasti tulee olemaan lainvoimaisen kielteisen päätöksen saaneita entistä enemmän.

Tähän kyllä sisäministeriössä ollaan varauduttu, koska nythän tämä vasta rupeaa näkymään. Tähän asti on tullut vain hissun kissun niitä päätöksiä, nyt alkaa näkyä tämä. Ja me olemme varautuneet tähän. Meillä on 1 400 semmoista henkilöä, jotka odottavat siellä palautusjonossa poliisin palautusta, ja suuri syy siihen ei ole poliisien toiminta vaan ennen kaikkea se, että ei ole matkustusasiakirjoja sieltä omasta maasta.

Kysyitte tästä säilöönotosta. Säilöönoton kynnys on erittäin korkea, mutta lähtökohta on, että kaikkien niiden kohdalla, jotka saavat lainvoimaisen kielteisen päätöksen, ja nyt tulevina aikoina myös muut kielteisen päätöksen saaneet, [Puhemies koputtaa] käydään uhka-arvio läpi, [Puhemies koputtaa] ja jos on uhkavaara, tulee säilöönotto.
Lainaus
16.26 Jani Mäkelä ps (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa puhemies! Tästä ministerin vastauksesta ei nyt oikein selvinnyt se konkretia, mitä hallitus aikoo tämän asian eteen tehdä. Tämähän on äärimmäisen huolestuttava ilmiö. Suomessa ei voi olla niin, että viranomainen joutuu väistämään mellakoitsijoiden tieltä. Mitä hallitus nyt aikoo tehdä käytännössä tälle asialle? Aiotaanko poliisin keinovalikoimaa lisätä? Aiotaanko poliisille hankkia uusia voimankäyttövälineitä, uusia voimankäyttövaltuuksia? Tarvitaanko uutta lainsäädäntöä siihen, että esimerkiksi palautuslentojen estäminen saadaan estettyä? Elikkä että ihmiset saadaan lentokoneeseen, lentokone ilmaan. Nythän on jatkuvasti uutisia, että suorastaan neuvotaan, miten palautuslentoja estetään. Kuinka tähän aiotaan reagoida?
Lainaus
16.27 Sisäministeri Paula Risikko (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa rouva puhemies! Viime aikoina on tullut poliisilta sellainen toive — viimeistään nyt tämän kevään aikana, kun on nähty, että tämä määrä kasvaa — että käytäisiin vielä lainsäädäntö läpi, että miten voitaisiin eräällä lailla niin kuin sanktioida tällaista estämistä. Ja nyt en puhu auttamisesta. Jokainen ymmärtää sen, että lähimmäisen auttaminen on sallittua, ja hädänalaisen ihmisen auttaminen on lähimmäisen työtäkin. Mutta kysymys on siitä, että jos estät poliisia tekemästä työtään ja jos palautusta estät, niin siihen ollaan nyt arvioimassa sitä, tulisiko sitä sanktioida tarkemmin. Sitten, mitä pitää tehdä muuta: se, että meillä pysyvät nämä resurssit ja toimintavaltuudet ja että meillä on kalustoa. Nyt hallitus on päättänyt, että lisätään kalustoa, lisätään resursseja, lisätään myös lainsäädännöllä toimintavaltuuksia. Nämä ovat niitä keinoja, millä me taistelemme sitä vastaan, että meille syntyisi täällä yhteiskunnassa joukko ihmisiä, jotka ovat maassa laittomasti [Puhemies koputtaa] ja jotka useimmiten tulevat hyväksikäytetyiksi — koska ei [Puhemies koputtaa] suomalaisillakaan kaikilla ole puhtaat jauhot pussissa.
Lainaus
16.28 Päivi Räsänen kd (vastauspuheenvuoro)
Rouva puhemies! On todella tärkeää, että poliisit ja muut viranomaiset saavat täyden tuen myös meiltä poliitikoilta virkatehtäviensä hoitamiseen.

Kun tuossa Jyväskylän tapauksessa kävi ilmi, että kyseessä olivat hazara-heimoon kuuluvat henkilöt, niin kysyn samalla sitä, että minkälainen käsitys teillä, ministeri, on siitä, onko maatieto ajan tasalla sen suhteen, minkälaiset olosuhteet ja minkälainen vainotilanne tuolla heimolla on Afganistanissa. Tässähän on aivan viime aikoinakin tapahtunut aivan silmittömiä surmaamisia, jotka ovat kohdistuneet nimenomaan naisiin ja lapsiin, siviileihin Afganistanissa.
Lainaus
16.29 Sisäministeri Paula Risikko (vastauspuheenvuoro)

Arvoisa rouva puhemies! Tuolla meillä Maahanmuuttovirastossa on nimenomaan maatietoyksikkö, joka jatkuvasti käy läpi näitä, ja siinä he käyttävät monia eri lähteitä, ulkoministeriön tuottamia tietoja mutta myöskin kansainvälisiä tietolähteitä, koko ajan. En voi tietenkään ottaa kantaa yksittäiseen tapaukseen, mutta sen mukaan, mitä tiedotusvälineistä olen lukenut, tässäkin olisi ollut jo lainvoimainen kielteinen päätös, jolloinka se on jo koeteltu aika monessa oikeusasteessa, ja jokainen oikeusaste tekee aina itsenäisiä päätöksiä, ei katso sitä, mitä toiset ovat tehneet. Eli kysymykseenne: minun on voitava luottaa siihen, että ne maatietoyksikön tiedot ovat ajantasaisia, ja sitten pitää muistaa, että samassa maassa voi olla paikkoja, jonne voi mennä, vaikkei ihan siihen paikkaan, missä on kaikkein kriittisintä, palattaisikaan.
Kysymyksen käsittely päättyi.
Siinä vaiheessa, kun turvapaikkaa haetaan, me esimerkiksi katsomme sen, onko hänellä rikosrekisteriä

Sisäministeri Risikko 12.10.2017

Laskentanuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 187
 • Liked: 1831
 • Mämmi on mielestäni rasismia
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #183 : 08.09.2017, 08:14:29 »
Palautuslennot siis siirretään pois Hki/ Vantaa lentokentältä konfliktien takia?

Ymmärrän kyllä, että poliisi ei halua "provosoida" mutta kyllä tässä annetaan semmoinen mielikuva, että mielenilmauksilla/ perseilyllä voidaan vaikuttaa poliisin toimintaan.

Olisi ollut toinenkin tie: Joukkojen hallinta.

Lentoasemat kautta euroopan ovat sattuneesta syystä poliisin/ armeijan tehovalvonnassa ja olisi voitu tehdä päätös, että lentokentän välittämässä löheisyydessä kaikenlainen mielenilmaus-, osoitus jne. on kiellettyä kansallisen/ yleisen turvallisuuden nimissä, terrorin uhkaa unohtamatta.

Ja sitten kun päätös olisi tehty niin seuraavaa palautuslentoa "vastustavat" henkilöt olisi otettu säilöön ja tarvittaessa syyte perään. Vaikka sitten 100 mellakkapoliisia paikalle. Yleinen hässäkkä siitä olisi tullut mutta poliisi olisi antanut vahvan signaalin, että lentokentällä tai sen läheisyydessä ei perseillä.

Olisi loppunut aika nopeasti tuo "perseily", poliisin noudattaessa oikeuden tekemää päätöstä palautuslentojen suhteen. Ja myös kunnioitus virkavaltaa kohtaan olisi noussut. Tällä päätöksellä annettiin signaali, että "perseilemällä" voi vaikuttaa poliisin toimintaan ja lentokentillä/ läheisyydessä saa hillua vapaasti.

Nyt valittiin se kuuluisa " mennään siitä mistä aita on matalin" strategia.

"Monilla on asioihin vain yksi näkemys, vaikka kuinka sanotaan, että ollaan suvaitsevaisia." - Teemu Selänne
(HS 31.1.2017)

Punski

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 76
 • Liked: 22
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #184 : 08.09.2017, 14:33:32 »
Hyvä idea, mutta resurssit. Eivät kauhean mielellään kutsu 100 mellakkapoliisia joka viikko.

Paawo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 129
 • Liked: 1365
 • Hyvä jaksava poika, osaa teroittaa veitsetkin.
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #185 : 08.09.2017, 14:44:50 »
Nyt valittiin se kuuluisa " mennään siitä mistä aita on matalin" strategia.

Paawon mielestä toimittiin täysin oikein. Joku budjetti pitää kaikella tekemisellä olla ja koska kyseessä on verovaroilla kustannettava ruljanssi on täysin oikein että siirrytään muualle jos muilla keinoin olisi edessä ennustamattomat resurssoinnin ja rahan tarpeet. Maija kuljettaa pallerot Lappeenrantaan asti suunnilleen samalla rahalla kuin Hki-Vantaalle, kulut ei siitä juuri nouse.

Mellakoiva paskasakki Ihmisoikeusaktivistiporukka sen sijaan joutuu matkustamaan periferiaan mieltä osoittamaan kukin omalla tavallaan ja omilla keinoillaan eli käytännössä mammat eivät maalle mene. Paikallisjaostoissa ei niin paljoa väkeä noilla kulmilla ole että yhdellä saattopartiolla selvitään mahdollisesta möykkäjengistä.

Vai hei olisko jollain bussia jolla kerettäsiin ajoissa takaisin Stadiin aamulattelle? Anyone?  :facepalm:
Ylläoleva teksti on kiihtymystilassa kirjoitettua uhoamista. KKO:2017:52

"Se ihana tunne, kun unohdat tilanneesi ruokaa ja sitten lähetti soittaa ovikelloa ja YHTÄKKIÄ VALMISTA LÄMMINTÄ RUOKAA" - Suvi Auvinen 20.9.2017

"The EU is the old Soviet Union dressed in Western clothes." - Mihail Gorbatšov

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 842
 • Liked: 8954
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #186 : 10.09.2017, 14:37:43 »
Joku anarkisti yrittää perustella miksi palautusten vastustaminen on hyväksyttyä:

Lainaus
Kansalaistoiminta on inhottava muistutus siitä, että äänioikeus on saavutettu Euroopassa mellakoimalla, että hyvinvointivaltiota on rakennettu lakkoilemalla, että yhteiskunnan instituutiot ylipäätään eivät ole ikuisia, vaan kaikki on muutoksessa. Ajatus, että voimme lopulta luottaa vain yhteiseen käsitykseemme siitä mikä on oikein emmekä voi tarkistaa sitä mistään suuresta moraalin kirjasta, on kaikkein kauhistuttavin konservatiivien näkökulmasta. Siksi se yritetään kovasanaisesti ja kaikin käytettävissä olevin keinoin painaa unholaan. Konservatiivi haluaa nukkua yönsä hyvin poliisin turvaamana, samalla kun yhdeksän kuun ikäinen vauva matkaa lentokoneella Suomesta Afganistaniin.
https://lahtinenveikka.wordpress.com/2017/09/10/pakkopalautukset-paljastavat-mita-konservatiivit-kaikkein-eniten-pelkaavat/

Löytyi rhc:n kautta: https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155196989533533/

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 445
 • Liked: 3648
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #187 : 10.09.2017, 15:16:34 »
Hyvä idea, mutta resurssit. Eivät kauhean mielellään kutsu 100 mellakkapoliisia joka viikko.
Väittäisin että kerta olisi riittänyt.
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Mikko pa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 107
 • Liked: 2601
  • Profiili
  • Ei hyssyttelyä pedofiileille-Kaikki tiedot julkisiksi
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #188 : 19.09.2017, 10:06:42 »
Onko jyväskylän taksisuharin perheestä kuulunut nyt mitään? Palautus kuitenkin taidettiin keskeyttää, lehdistö on kai ollut hipihiljaa siitä aiheesta.
Suomen sotilaallinen puolustaminen
Sotilaalliseen puolustukseen kuuluvat:
maa-alueen, vesialueen ja ilmatilan valvominen sekä alueellisen koskemattomuuden turvaaminen
kansan elinmahdollisuuksien, perusoikeuksien ja valtiojohdon toimintavapauden turvaaminen ja laillisen yhteiskuntajärjestyksen puolustaminen

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 615
 • Liked: 5991
 • antikomintern
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #189 : 19.09.2017, 19:46:49 »
Häkellyttävää vauhtia tästä Oikeus Elää -liikkeestä on kasvanut oikea massojen kansanliike. Jos luulette, että mielenosoituksen vahvuus oli kahdeksan henkeä, niin unohdatte yhdeksännen, joka otti kuvan. Migri on kohta polvillaan kera hallituksen. Ja tätä vauhtia mielenosoittajia riittää jo juhannuksena Kolmen sepän patsaan ympäri. "Demosta" on RHC:ssa myös videoita - en ole katsonut, en jaa.

Positiivista on, että tänään taas hyötypalautetaan. Jaa, kone on tainnut lähteä jo 19.15 Helsinki-Vantaalta, jos palautus Turkish Airlinesilla perinteisesti Istanbulin kautta. Huusiko palautushenkilö itsensä ulos vaiko eikö? Pääseekö Kuoleman Lento TK1764 matkustajineen perille? Jatkunee seuraavassa osassa.

https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155219983458533/
« Viimeksi muokattu: 19.09.2017, 20:34:59 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin - Barcelonaan, Turkuun, Berliiniin, Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin, Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin, Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

rooster

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 026
 • Liked: 1224
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #190 : 19.09.2017, 20:08:28 »
^ mammat ja palleroitset joukkotreffeillä?Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 859
 • Liked: 1095
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #193 : 26.09.2017, 17:27:15 »
Löytyy sisäministeriön sivulta:

"Euroopan unionin neuvosto on antanut EU:lle valtuuden neuvotella palautussopimuksista myös seuraavien valtioiden kanssa: Marokko (2000), Kiina (2002), Algeria (2002),...

Neuvotteluprosessi näiden maiden osalta ei ole toistaiseksi edennyt takaisinottosopimukseen saakka."

Siis liki seitsemäntoista vuotta on tahkottu Marokon kanssa, vaan kun joku ilkeämielinen voisi lisätä: "Mutta onhan prosessi maksanut vaan hauskaakin on ollut..."

http://intermin.fi/maahanmuutto/vapaaehtoinen-paluu-ja-alauttaminen/palautussopimukset

PS
Miten tekstiä lukiessani mieleeni tuli eräs Siilinjärveläinen tehopakkaus...

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 7 015
 • Liked: 6102
 • Haittamaahanmuuttoasiantuntija
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #194 : 26.09.2017, 18:07:27 »
Nämä palautussopimukset ovat kyllä yksi idiotismin huipennuksista!

Mitä kuttua siinä sopimaan yhtään mitään, jos jonkun maan perseilevä kansalainen halutaan palauttaa "kotiin kasvamaan"? Sinne vaan ukkoa koneeseen ja menoksi. Mitä ne musustaniat voisivat siinä tilanteessa tehdä? Soittaa YK:lle? "Suomi tuo meidän kansalaisiamme maahan! Estäkää se!"
Vasara kädessä kaikki näyttää naulalta.

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 615
 • Liked: 5991
 • antikomintern
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #195 : 30.09.2017, 20:55:55 »
Suomen Kuvalehden Aurora Rämö on tehnyt pii-iitkän jutun hyötypalautuksista. Mukana sankari-Zakin paluu Suomeen ja paljon tunteita...

Lainaus käyttäjältä: Aurora Rämö/Suomen Kuvalehti
Pakkopalautukset: Suu tukkoon tyynyllä, ei lupaa hyvästeihin tai puheluihin – ”Toimimme kuten laki sanoo”

Yhtenvertaisuusvaltuutetulla on vain oikeus tarkkailla palautuslentoja ja kirjoittaa rarpotti ”poliisin toiminnan kehittämiseksi”.

Afganistanilaiset piti hakea Metsälän säilöönottokeskuksesta seitsemältä illalla. Niin luki poliisin charter-infossa.

Oli huhtikuun 3. päivä, maanantai.

Poliisi oli tehnyt tarvittavat paperityöt. Riskimatkustajastailmoitus lentoyhtiölle (lomake U20), ilmoitus saattotarpeesta (U25), ilmoitus ulkomaalaisen maastapoistamisesta (U26). Koordinointi Euroopan rajaturvallisuusviraston Frontexin kanssa.

Palautettavat lastattaisiin illallisen jälkeen autoon ja koneeseen. Laskeuduttaisiin tunniksi tankkaamaan Tbilisiin.

Aamulla oltaisiin Kabulissa.
 

Palautuslento ei ollut ensimmäinen. Mutta nyt tieto kulki nopeammin kuin aiemmin.

Pakkopalautus, niin mediassa kutsutaan niiden kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kotiin lennättämistä, jotka eivät halua lähteä.

Poliisi ei puhu pakkopalautuksista. Kyse on saatetusta maasta poistamisesta.

...

Turvapaikanhakijat näkivät vastaanottokeskuksissa, miten poliisi haki afganistanilaisia säilöön.

He kertoivat suomalaisille tuttavilleen. Yhteydet olivat tiiviit. Vapaaehtoisten avustama, pakolaispolitiikkaa vastustava mielenosoitus Helsingin Rautatientorilla oli jatkunut melkein kaksi kuukautta.

Aktivistit kirjoittivat Seis karkotuksille –blogissaan, että palautettavien joukossa on lapsiperheitä.

Twitterissä levisi tieto, että ainakin kaksitoista ihmistä on suljettu säilöihin. Mukana lapsi ja raskaana oleva nainen.

Keskustelua oli satoja viestejä.

Facebookissa koottiin mielenosoitusta Pasilan poliisitalolle ja lentokentälle. Stop deportations! Ei pakkopalautuksille! Afganistan ei ole turvallinen maa!

...

Seuraavana päivänä selvisi, ettei koneessa ollutkaan alaikäisiä lapsia. Eikä raskaana olevaa naista.

Kabuliin oli lennätetty seitsemän miestä ja kolme naista, iältään 18–59-vuotiaita.

Julkinen keskustelu kääntyi aktivistien levittämiin virheellisiin tietoihin.

Syntipukiksi löytyi vihreiden silloinen puheenjohtaja Ville Niinistö, joka oli tviitannut palautettavista.

Oppositiojohtaja agitoi ihmisiä sosiaalisessa mediassa tarinoillaan. Ville Niinistö on yksi pahimpia uhkia oikeusvaltioperiaatteen toteutumiselle.

Ville Niinistö pyytää anteeksi.

Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg puhui organisoidusta ja voimakkaasti levitetystä väärästä informaatiosta.

”Nyt ei malteta pysähtyä edes hetkeksi kysymään, voiko tämä olla totta Suomessa. Mennään vain tunteiden mukana”, hän sanoi Kalevalle.

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen maalaili A-studiossa mielenosoituksista koituvia riskejä. Ne voisivat aiheuttaa lentokentällä 300 sivullisen kuoleman. Kuka siitä kantaa vastuun?

Ollaan liikkumassa jo kohti yhteiskuntarauhan järkkymistä.

...

Seuraavalla kerralla poliisi oli varautunut.

Charter-lennosta ei kerrottu kenellekään.

16. toukokuuta poliisi haki kymmenen afganistanilaista, joista neljä oli alaikäisiä. Edes vastaanottokeskusten henkilökunta ei tiennyt, mitä oli meneillään.

Kaikilta palautettavilta kerättiin puhelimet pois.

Yksi yritti saada soittaa avustajalleen. Ei onnistunut. Toinen tahtoi ilmoittaa Suomeen jäävälle tyttärelleen. Ei, on annettu sellainen ohje, poliisi kielsi. Kolmas tahtoi puhua suomalaisen vaimonsa kanssa. Ei.

Lähtö oli niin nopea, ettei yksi saanut matkatavaroitaan mukaan.

Kaksi henkilöä vietiin Töölön putkaan odottamaan lentokentälle siirtämistä. Toinen pyysi saada afgaanivaatteensa. Ei. Yhteydenpitokielto ei sallinut.

”Edellisestä Afganistan-palautuslennosta saadun kokemuksen seurauksena poliisi toteutti tämän operaation valmistelun niin salaisena, että valtuutetulla oli vaikeuksia saada valvonnan kannalta tarpeellisia tietoja”, yhdenvertaisuusvaltuutettu kirjoitti raporttiinsa.

...

Palautuksia on paljon.

Vuonna 2016 palautettiin 3 920 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta.

Tänä vuonna on elokuun loppuun mennessä palautettu 1 343. Tahtia on tehostettu syksyn mittaan, sisäministeriö on ilmoittanut.

Suurin osa on lähtenyt vapaaehtoisesti.

Päätös on tehtävä niin sanotussa maastapoistamispuhuttelussa.

Turvapaikanhakijan on kerrottava poliisille, suostuuko hän valtion korvaamaan palautukseen, lähteekö hän omalla kustannuksella vai kieltäytyykö hän lähtemästä.

Elokuun loppuun mennessä on saatettu 190 kieltäytynyttä. Heistä 60 oli irakilaisia, 30 afganistanilaisia.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu ehtii osallistua vain murto-osalle lennoista. Ne valitaan sen mukaan, kuinka haavoittuvassa asemassa lähtijät ovat. Toimistossa on kolme työntekijää, jotka valvovat palautuksia.

Tehtävä on ristiriitainen. Yhdenvertaisuusvaltuutetun tulisi puuttua epätasa-arvoiseen tai epäinhimilliseen kohteluun. Kaikkialla muualla paitsi lennoilla. Niillä valtuutettu saa vain tarkkailla.

Valvojat kirjoittavat näkemästään raportin ”poliisin toiminnan kehittämiseksi”.

Lukuisina kertoina huomautettavaa ei ole löytynyt.
koko pitkä ja tunteikas juttu: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/pakkopalautukset-suu-tukkoon-tyynylla-ei-lupaa-hyvasteihin-tai-puheluihin-toimimme-kuten-laki-sanoo/?shared=987408-71fa706c-4
Kun allah saapuu kaupunkiin - Barcelonaan, Turkuun, Berliiniin, Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin, Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin, Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 615
 • Liked: 5991
 • antikomintern
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #196 : 12.10.2017, 14:16:22 »
Taas Oikeus Elää -porukka epäonnistui ja kaksi irakilaista on päässyt palaamaan kotimaahansa. Mikseivät loldiers-anarkistit syöksyneet keppihevosineen suihkuturbiineihin estämään koneen lähtöä? Pieni hinta se on muiden ihmisoikeuksista tulla ja jäädä asumaan Suomeen.

Lainaus
Turvapaikkaa voi hakea vielä vaikka lentokoneen portailla.

Juu, ilman muuta ja lennon molemmissa päissä vieläpä...

Ja seuraavaksi sitten pommiuhkauksia.

Aiheesta tavanomainen pöyristelyketju tuttuine kommentoijineen löytyy täältä:
https://www.facebook.com/SeisKarkotuksille/posts/1946465548974186

e: päivitetty kuva, jossa mukana jokunen kommentti. Varsinkin tuo pommiuhkausuhkausjuttu on taattua Tuomoa.
« Viimeksi muokattu: 12.10.2017, 14:21:00 kirjoittanut Pullervo »
Kun allah saapuu kaupunkiin - Barcelonaan, Turkuun, Berliiniin, Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin, Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin, Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 669
 • Liked: 37442
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #197 : 12.10.2017, 15:00:13 »
Turvapaikkaa voi hakea vielä vaikka lentokoneen portailla.

Ei nyt sentään lentokoneen portailla, mutta sikäli samantekevää, että pelkkä uuden hakemuksen tekeminen ei keskeytä palautusta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pullervo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 615
 • Liked: 5991
 • antikomintern
  • Profiili
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #198 : 12.10.2017, 15:23:03 »
^ Jäi lainaukseen merkitsemättä, että tuo oli Oikeus Elää / Stop Deportations -porukan kanta ja laintulkinta, jossa jokainen (uusinta)hakemus on yhtä tärkeä ja arvokas ja ansaitsee tulla huolella ajan kanssa tutkituksi ja samalla mitätöi kaiken asiasta aikaisemmin päätetyn ja missään tapauksessa päätöstä ei voi odotella muualla kuin Suomessa. Ei pidä ihmetellä käännytettävien oikuttelua, jos nuo anarkistit ovat näille tällaisia valheita suomalaisesta lainkäytöstä syöttäneet. Ja taitavat jotkut tuolla laidalla itsekin uskoa näihin juttuihinsa.
Kun allah saapuu kaupunkiin - Barcelonaan, Turkuun, Berliiniin, Brysseliin, Tukholmaan, Pariisiin, Madridiin, Nizzaan, Manchesteriin, Pietariin, Lontooseen, New Yorkin World Trade Centeriin...