Kirjoittaja Aihe: Käännytysten seurantaketju  (Luettu 250367 kertaa)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 011
 • Liked: 88325
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #390 : 13.02.2018, 11:21:00 »
Ylen kampanja alkoi Eero Mäntymaan ja Jessica Stolzmannin johdolla varsin vauhdikkaasti.

11.2.
Yle: Toimittajalta: Kysyimme Bagdadiin käännytetyiltä turvapaikanhakijoilta, mitä he aikovat nyt tehdä – kaikki kertoivat palaavansa Suomeen (Eero Mäntymaa)
Yle: Suomen Irakiin käännyttämä perhe pelkää vainoajien kostoa: "Vaihdan asuntoa kolmesti viikossa" (Eero Mäntymaa)
Svenska Yle: Människorna i den yttersta marginalen (Jeanette Björkqvist, Jessica Stolzmann)

12.2.
Yle: Suomi ei antanut Alille turvapaikkaa, tapettiin heti Irakissa – tytär odottaa omaa käännytystään (Jessica Stolzmann, Eero Mäntymaa)
Yle: Elämää Suomen jälkeen – Ylen juttusarja Bagdadista kertoo käännytettyjen kohtalosta (Eero Mäntymaa)
Yle: "Sittenkö minua uskotaan, kun minut on tapettu?" Kolme Suomen käännyttämää turvapaikanhakijaa kertoo elämästään Bagdadissa (Eero Mäntymaa)
Svenska Yle: Farhågorna besannades: Ali nekades asyl i Finland, blev ihjälskjuten tre veckor efter att han återvände till Irak (Jessica Stolzmann)
Yle tv-uutiset klo 9.00, Yle Nyheter TV-nytt 19.30 (Jessica Stolzmann)
Svenska Yle: Aktuellt 17: Ali utvisades från Finland och skickades hem till Irak, bara för att genast bli ihjälskjuten (Jessica Stolzmann)
A-studio: Millainen on irakilaisten turvapaikanhakijoiden palautuslinja Suomessa? (Eero Mäntymaa)

Yle: Tuore sisäministeri Mykkänen tapetun irakilaismiehen tapauksesta: "Surullinen ja traaginen tapaus" (Matti Konttinen)
Yle: Migri kommentoi Ylen uutista Irakissa ammutusta miehestä: "Päätöksentekijät eivät voi olla vastuussa palautuksen jälkeisistä tapahtumista" (Jaakko Mannermaa)
Svenska Yle: "Hela finska staten bär ansvaret" - Flyktingrådgivningen pekar på brister i asylprocessen (Carin Göthelid)
Svenska Yle: Minister Kai Mykkänen om Alis död i Bagdad: Ytterst tragiskt men Finlands linje ändras inte (Lars Gustafsson, Ingemo Lindroos)
Svenska Yle: Migri om Ali som dödades i Irak: Det är beklagligt och hemskt men vi ansvarar inte för det som händer utanför Finlands gränser (Carin Göthelid)
Svenska Yle: Asylpolitiken delar politikerna - är Alis död ett enskilt fall eller bevis på misslyckad asylpolitik? (Marianne Sundholm, Magnus Swanljung)
Yle News: Asylum seeker killed in Iraq weeks after repatriation from Finland
Yle News: Interior Minister: Case of murdered Iraqi asylum seeker "sad and tragic"
Yle Novosti: Финляндия хочет депортировать дочь высланного из страны и вскоре убитого на родине иракца
Yle Novosti: Новый министр внутренних дел Кай Мюккянен о деле убитого иракца: «Печальный и трагический случай»

13.2.
Svenska Yle: UNHCR kritiserar finländska asylbeslut: Det hänvisas allt för ofta till att personen kan bosätta sig någon annanstans (Jeanette Björkqvist, Jessica Stolzmann)
Yle: YK:n pakolaisjärjestö kritisoi Suomen turvapaikkapäätöksiä (Annette Blencowe)
Yle Fem: Spotlight: Varjoyhteiskunta (Jeanette Björkqvist, Jessica Stolzmann)
Yle Nyheter TV-nytt 19.30 (Jessica Stolzmann)

Yle Ykkösaamu: Turvapaikanhakijoiden palauttaminen Irakiin (Olli Seuri)
Yle: Asiantuntija: Poliittinen ilmapiiri ohjaa liikaa turvapaikkapäätöksiä (Jari Strömberg)
Svenska Yle: Folkrätten otydlig när det kommer till intern flykt – ”ett lotteri för asylsökande” (Johannes Waris)
Yle News: UNHCR criticises Finland over repatriations

14.2.
Svenska Yle: Den ångestfyllda väntan på avvisning kan ta flera månader: "Hellre tar jag livet av mig än att de dödar mig i Irak" (Victoria Wirén)

16.2.
Svenska Yle: Riksdagsledamöter vill utreda om Migris asylbeslut är lagliga (Heidi Finnilä, Stina Sirén)

20.2.
Yle: "Osa lähti turvan, osa toimeentulon perässä" – Bagdadin kadunkulkijat pohtivat, miksi sata tuhatta nuorta jätti Irakin ja pakeni Eurooppaan (Eero Mäntymaa)
Yle: Onko Irak turvallinen vai ei? Kritisoitu Migri teki tiedonhakumatkan Irakiin ensimmäistä kertaa vuosikausiin (Anne Orjala)

24.2.
Yle: Synkkä varoitus Irakista: “Kolmas terroriaalto on valmisteilla ja se lähettää pakolaisia taas Eurooppaan” (Eero Mäntymaa)

4.3.
Yle: “Eikö pääministerinne luvannut avata kotiovensa pakolaisille?” Bilal al-Gburi kertoo miksi valitsi Suomen – ja miltä tuntuu, kun Suomi ei valinnut häntä (Eero Mäntymaa)
Svenska Yle: Irakier lämnar Finland för Frankrike - de vill inte höra talas om Finland längre (Jessica Stolzmann)
« Viimeksi muokattu: 04.03.2018, 22:22:30 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

ämpee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 15 690
 • Liked: 21020
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #391 : 13.02.2018, 11:27:53 »
Harvinaisen törkeätä turvapaikkakäytännön hyväksikäyttöä.
YLE: “Älä huoli. Kun saat myönteisen turvapaikkapäätöksen, voit matkustaa näkemään perhettäsi”, Seif kertaa työntekijöiden sanoja.

Asiaa pahentaa tuo työntekijöiden näkemys, ja kyse mukamas on turvapaikasta ja sen tarpeesta.
Jäseneltä Hohtava Mamma: "Logiikka ei ole koskaan ollut suvakkien vahvin laji. Eivät he muuten olisi suvakkeja."

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 238
 • Liked: 19600
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #392 : 13.02.2018, 11:41:24 »
Imettelen suvakkien täydellistä älyn ja logiikan puutetta maahanmuuttokeskustelussa. Miten helvetin umpiluinen kallo pitää olla ettei tajua edes perusasioita maahanmuutosta?

Ihan ensiksi, käytännössä kukaan turvapaikkaa hakeva mamu, joka on tullut Suomeen, ei ole oikeasti turvapaikanhakija.

Määritelmällisestihän ei voi hakea turvaa jos jo tulee paikasta, jossa on turvallista. Irakin osalta ensimmäinen sellainen paikka on Turkki. Turkin jälkeen on moni muu Euroopan maa, mutta ei Suomi.

On siis täysin mahdotonta että mamut olisivat hakemassa turvaa Suomesta, joka sijaitsee tuhansien kilometrien päässä ja jonne pääseminen edellyttää usean muun turvallisen maan läpi matkustamista.

Käytännössä vuoden 2015 "pakolaiset" tulivat kaikki Ruotsista. Mitä he pakenivat Ruotsissa?

Tämä tarkoittaa, että kaikki puheet turvapaikanhakijoista voidaan lopettaa ja siirtyä keskustelemaan taloudellisista siirtolaisista.

Taloudellisilla siirtolaisilla ei ole minkään valtakunnan suojaa esim. YK:n sopimusten puitteissa. Ei ole olemassa sellaista "kansainvälistä sopimusta", jonka puitteissa Suomella olisi velvollisuus ylläpitää vieraan maan kansalaisia EU:n ulkopuolelta.

Toisekseen YK:n pakolaissopimus koskee vainoa. Siis tilannetta, missä ihminen voi kokea väkivallan tai kuoleman uhkaa ryhmäkuuluvuuden takia (sota, rotu, uskonto jne.). Ei sen takia, että hän on itse aiheuttanut jonkun hankalan tilanteen itselleen. Pakolaisstatus ei siis koske esim. henkilökohtaisia kiistoja, joiden seurauksena voi olla väkivallan uhka.

Kolmanneksi, YK:n pakolaissopimus sanoo täysin selvästi, siis yksiselitteisesti, että henkilö joka palaa vapaaehtoisesti kotimaahansa, josta hän on paennut, lakkaa olemasta pakolainen.

Tässä Alin tapauksessa mies palasi itse omaehtoisesti kotimaahansa. Sen seurauksena Suomen kaikki velvollisuuden häntä kohtaan lakkasi olemasta. Alin tapauksesta ei siis ole mitään keskusteltavaa Suomen viranomaisten puolesta. Case closed, finito, loppu, end of discussion!

Lisäksi kaikki "pakolaiset" jotka lomailevat kotimaassaan, ovat automaattisesti ja "kansainvälisten sopimusten mukaan" menettäneet pakolaisstatuksensa ja oikeuden turvapaikkaan. Heidät tulee siis poistaa Suomesta heti jos he vierailevat kotimaassaan.

Myöskään maan yleinen rikollisuustilanne ei oikeuta pakolaisstatukseen. Kaikissa maissa on rikollisuutta ja pelkästään pelko uhriksi joutumisesta ei oikeuta hakemaan turvapaikkaa muualta.

Lähes aina pelko uhriksi joutumisesta on myös omassa kädessä. Jos päätyy ammuttavaksi Bagdadin kaduilla, on täysin selvä, että on jollain lailla sekaantunut hämärään toimintaan, jonka puitteissa on kostohaluja. Jos taas pelkää vahinkolaukauksia, niin voi aina muuttaa pois väkivaltaiselta alueelta. Paikka jonne muutetaan ei ole Suomi vaan naapurikylä.

Kun näitä tosiasioita pohtii pikkasen, pitäisi tyhmemmänkin suvakin ymmärtää, että irakilaiset, jotka nyt eksyvät Suomeen, eivät pakene pois mistään vaan pakenevat vain suomalaisten veronmaksajien rahojen ääreen.

Heidät pitää siis kaikki heittää ulos Suomesta, tai oikeastaan heitä ei edes pitäisi päästää Suomeen ylipäätään. Heillä ei ole mitään tekemistä täällä!! ULOS!!
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 11:44:26 kirjoittanut Totti »
KAIKKI mihin vasemmisto koskee muuttuu paskaksi!

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 899
 • Liked: 18025
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #393 : 13.02.2018, 11:42:17 »
Nyt pitää vain toivoa että irakilaisten(ja muiden kansallisuuksien) suhteen turvapaikkakäytäntö ei höllene. Röyhkeitä ja valehtelevia vapaamatkustajia, joilla on taipumus kepposteluun. Rikostilastot sen osoittavat hyvin selkeästi, yliedustusta pukkaa.  Jos Irakiin annetaan tuhoisa signaali tyyliin "tervetuloa kaikki" niin meillä on hetkessä 50000-100000 ananastukkaa lisää kaupunkien kaduilla hillumassa. Niin ei saa käydä missään olosuhteissa.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 053
 • Liked: 20130
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #394 : 13.02.2018, 11:47:42 »
Jännä juttu, ettei kuolintodistukset huku Välimereen.

Irakin kuolintodistukset ovat vedenpitäviä
-Viitakon uusi sananlasku
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 473
 • Liked: 16998
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #395 : 13.02.2018, 11:55:30 »
Usarissa on ytimekäs kommentti Alin suhteen:

Lainaus
Rintamakarkurin kohtalo oli usein Suomessakin aikoinaan sama.
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 151
 • Liked: 3942
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #396 : 13.02.2018, 11:58:36 »
Lainaus käyttäjältä: Eero Mäntymaa
Armeijakarkurin pakomatka Suomeen – Ali al-Hajjarin tarina
Ali al-Hajjar ei halunnut olla sotilas, mutta muita töitä ei löytynyt. Pestin alkaessa elettiin vuotta 2010. Irakin sisällissota oli päättynyt, uusi näkyi jo horisontissa. Keväällä 2014 Isis liitti Irakin länsiosia kalifaattiinsa. Se käytti paikallisia klaaneja liittolaisinaan ja siviilikilpinä.

Al-Hajjar oli armeijassa liikunnanohjaajana, eikä halunnut taistelemaan. Kun mies komennettiin rintamalle, hän päätti karata.
Ilmiselvä evakko, kuten Karjalan evakotkin olivat. Eiku.

Myöhemmin tekstissä viitataan ISISin paremmin varustettuihin joukkoihin. Tuollaisen alivoiman edessä myös suomalaissotilaat olisivat paenneet puna-armeijaa amerikkaan asti. Eiku.

Lainaus
Shokki: 30 000 sotilasta pakeni 800 islamistia, Irak sekasorrossa
..........
Mosulissa jopa 30 000 irakilaissotilasta pakeni tiistaina vain 800 Isis-taistelijaa, The Guardian kertoo.
https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/69791-shokki-30-000-sotilasta-pakeni-800-islamistia-irak-sekasorrossa

Meidän kehittymättömässä kulttuurissa, jota nyt ei kulttuuriksi voi edes kutsuakaan, lapset, naiset ja vanhukset evakuoitiin ja miehet taistelivat moninkertaista ylivoimaa vastaan. Kunnollisissa kulttuureissa todetaan, että en halua taistella vaan lähdenpä karkuun, kun meitä ei ole kuin reilu joukkueellinen yhtä hyökkääjää kohti, ja jätän perheeni raiskattavaksi ja tapettavaksi.

Täällä tungetaan sitten pullasuttua lusikalla suuhun.
”Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisistä kansalaisyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnon käytännöksi, jonka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut.”

– THL 23.3.2020

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 473
 • Liked: 16998
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #397 : 13.02.2018, 12:02:43 »
Olisipa hupaa jos joku nuiva zuurnalisti matkuistaisi Irakiin ja ostaisi sieltä oman kuolintodistuksensa ja kirjoittaisi sitten Suomessa jutun omasta kuolemastaan Irakissa.  ;D
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 151
 • Liked: 6162
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #398 : 13.02.2018, 12:07:36 »
Päätoimittajien kannanotto

Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan (= yksi epämääräinen kopio) ja merkitykselliseen (yli kuukausi sitten yksi 500:sta ko. päivänä Irakissa kuolleesta) journalismiin.

Atte Jääskeläinen, Yle
Tommy Westerlund, Hufvudstadsbladet
Kaius Niemi, Helsingin Sanomat
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 053
 • Liked: 20130
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #399 : 13.02.2018, 12:29:56 »


Meidän kehittymättömässä kulttuurissa, jota nyt ei kulttuuriksi voi edes kutsuakaan, lapset, naiset ja vanhukset evakuoitiin ja miehet taistelivat moninkertaista ylivoimaa vastaan. Kunnollisissa kulttuureissa todetaan, että en halua taistella vaan lähdenpä karkuun, kun meitä ei ole kuin reilu joukkueellinen yhtä hyökkääjää kohti, ja jätän perheeni raiskattavaksi ja tapettavaksi.

Täällä tungetaan sitten pullasuttua lusikalla suuhun.

Tuohan on ihan 1:1 "profeetta" Muhammedin elämästä. Jäi hiukan alakynteen, pakeni Mekasta Medinaan, jossa lihoi,kasvoi ja voimistui kuten Juice Leskisen joululaulun sika. Palasi lihottuaan ja ylivoimalla takaisin, valloitti ja katkoi päitä urakalla ja kauppasi tyttöjä ja muita orjia sinne sun tänne.

Ja, nyt tarkkana siellä kotikatsomoissa, jokainen musulmaani pitää profeetan toimintaa esikuvanansa. "Uskonnon" perusopinkappale.
-Lähetään jätkät haneen, inshallah, ja tullaan takas kostamaan.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 899
 • Liked: 18025
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #400 : 13.02.2018, 13:04:29 »
Ylen kampanja alkoi Eero Mäntymaan ja Jessica Stolzmannin johdolla varsin vauhdikkaasti.

11.2.
Yle: Toimittajalta: Kysyimme Bagdadiin käännytetyiltä turvapaikanhakijoilta, mitä he aikovat nyt tehdä – kaikki kertoivat palaavansa Suomeen (Eero Mäntymaa)
Yle: Suomen Irakiin käännyttämä perhe pelkää vainoajien kostoa: "Vaihdan asuntoa kolmesti viikossa" (Eero Mäntymaa)
Svenska Yle: Människorna i den yttersta marginalen (Jeanette Björkqvist, Jessica Stolzmann)

12.2.
Yle: Suomi ei antanut Alille turvapaikkaa, tapettiin heti Irakissa – tytär odottaa omaa käännytystään (Jessica Stolzmann, Eero Mäntymaa)
Yle: Elämää Suomen jälkeen – Ylen juttusarja Bagdadista kertoo käännytettyjen kohtalosta (Eero Mäntymaa)
Yle: "Sittenkö minua uskotaan, kun minut on tapettu?" Kolme Suomen käännyttämää turvapaikanhakijaa kertoo elämästään Bagdadissa (Eero Mäntymaa)
Svenska Yle: Farhågorna besannades: Ali nekades asyl i Finland, blev ihjälskjuten tre veckor efter att han återvände till Irak (Jessica Stolzmann)
Yle tv-uutiset klo 9.00, Yle Nyheter TV-nytt 19.30 (Jessica Stolzmann)
A-studio: Millainen on irakilaisten turvapaikanhakijoiden palautuslinja Suomessa? (Eero Mäntymaa)

Yle: Tuore sisäministeri Mykkänen tapetun irakilaismiehen tapauksesta: "Surullinen ja traaginen tapaus" (Matti Konttinen)
Yle: Migri kommentoi Ylen uutista Irakissa ammutusta miehestä: "Päätöksentekijät eivät voi olla vastuussa palautuksen jälkeisistä tapahtumista" (Jaakko Mannermaa)
Svenska Yle: "Hela finska staten bär ansvaret" - Flyktingrådgivningen pekar på brister i asylprocessen (Carin Göthelid)
Svenska Yle: Minister Kai Mykkänen om Alis död i Bagdad: Ytterst tragiskt men Finlands linje ändras inte (Lars Gustafsson, Ingemo Lindroos)
Svenska Yle: Migri om Ali som dödades i Irak: Det är beklagligt och hemskt men vi ansvarar inte för det som händer utanför Finlands gränser (Carin Göthelid)
Svenska Yle: Asylpolitiken delar politikerna - är Alis död ett enskilt fall eller bevis på misslyckad asylpolitik? (Marianne Sundholm, Magnus Swanljung)
Yle News: Asylum seeker killed in Iraq weeks after repatriation from Finland
Yle News: Interior Minister: Case of murdered Iraqi asylum seeker "sad and tragic"

13.2.
Svenska Yle: UNHCR kritiserar finländska asylbeslut: Det hänvisas allt för ofta till att personen kan bosätta sig någon annanstans (Jeanette Björkqvist, Jessica Stolzmann)
Yle: YK:n pakolaisjärjestö kritisoi Suomen turvapaikkapäätöksiä (Annette Blencowe)
Yle Fem: Spotlight: Varjoyhteiskunta (Jeanette Björkqvist, Jessica Stolzmann)

Yle Ykkösaamu: Turvapaikanhakijoiden palauttaminen Irakiin (Olli Seuri)

Harkittu täsmäisku YLE:ltä, ei epäilystäkään asian suhteen. Toivottavasti YLEn toimittelijoilla on tarpeeksi luomusoijaa ja reilun kaupan teetä varastossa, niin unelmapoterosta voi ampua vahvasti säteileviä moraalikranaatteja vielä viikkotolkulla.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 830
 • Liked: 7700
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #401 : 13.02.2018, 13:38:55 »
Se rangaistus mikä näitä Irakissa odottaa, on tietysti ja juuri tuo sotilaskarkuruus. Tarinat rakennusinsinööristä, joka tahtoi noudattaa rakennusmääräyksiä, lienee silkkaa sepitettä. Tuskin edes Irakissa semmoisesta tapettaisiin. Suomen pitäisi olla viimeinen maa, joka ketään palkitsisi nimenomaan sotilaskarkuruudesta. Eri mieltä toki ovat aseistakieltäytyjät, joita koko Rasmusseura lienee muutenkin pullollaan.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

trump

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 271
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #402 : 13.02.2018, 13:49:31 »
Päätoimittajien kannanotto

Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan (= yksi epämääräinen kopio) ja merkitykselliseen (yli kuukausi sitten yksi 500:sta ko. päivänä Irakissa kuolleesta) journalismiin.

Atte Jääskeläinen, Yle
Tommy Westerlund, Hufvudstadsbladet
Kaius Niemi, Helsingin Sanomat

Baghdadin murhaluvut ovat nykyään suunnilleen Chicagon tasoa tai jopa alle. Ei siellä todellakaan tapeta 500 päivässä. Ylen Mäntymaan mukaan väkivaltaisuuksissa koko Irakissa tapetaan hieman yli 100 kuukaudessa tällä hetkellä. Chicagossa tapettiin 665 viime vuonna, eli hieman yli 50 kuukaudessa.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 163
 • Liked: 9721
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #403 : 13.02.2018, 13:57:00 »
Suomi ei pysty edes takaamaan suomalaisten turvallisuutta Suomessa, miten sitten irakilaisten turvallisuuden Irakissa?
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Kristallipuolueen ehdokas Oulussa 2021

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 151
 • Liked: 6162
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #404 : 13.02.2018, 14:19:36 »
Päätoimittajien kannanotto

Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan (= yksi epämääräinen kopio) ja merkitykselliseen (yli kuukausi sitten yksi 500:sta ko. päivänä Irakissa kuolleesta) journalismiin.

Atte Jääskeläinen, Yle
Tommy Westerlund, Hufvudstadsbladet
Kaius Niemi, Helsingin Sanomat

Baghdadin murhaluvut ovat nykyään suunnilleen Chicagon tasoa tai jopa alle. Ei siellä todellakaan tapeta 500 päivässä. Ylen Mäntymaan mukaan väkivaltaisuuksissa koko Irakissa tapetaan hieman yli 100 kuukaudessa tällä hetkellä. Chicagossa tapettiin 665 viime vuonna, eli hieman yli 50 kuukaudessa.


Irakin väkiluku hipoo 40 miljoonaa.

39,192,111 (July 2017 est.)

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/iz.html

Kuolleisuus väestöstä 4.57 promillea

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dependent_territories_by_mortality_rate

40 000 * 4.57 = 182 800 vuodessa jaettuna 365:lla

= 500.8219 / päivä

What is the problem ?

”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 021
 • Liked: 30978
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #405 : 13.02.2018, 14:28:48 »
YLE:n haastattelema Asiantuntija kertoo meille, että rahan miettiminen nyt vaan on alhaista ja väärin, kun kyseessä on turvallisten maiden läpi matkanneen ihmisoikeus olla ja elää Suomessa.

Lainaus

--------
Kansainvälisen oikeuden professorin mukaan pelko talousseurauksista ei saisi vaikuttaa ihmisoikeuskysymyksiin

Vuoden 2015 suuret pakolaismäärät ovat tuoneet puheisiin juuri poliittiset pelot taloudellisista seurauksista. Ihmisoikeudellinen harkinta muuttuu talouskysymykseksi. Kuinka paljon voimme ottaa maahamme pakolaisia? Kuinka paljon heitä on mahdollisesti tulossa? Teemmekö maamme heille liian houkuttelevaksi?

– Tämmöset asiat eivät saisi vaikuttaa millään tavalla yksittäisen turvapaikanhakijan vainon todennäköisyyden arviointiin. Ne ovat taloudellisia kriteerejä eivätkä ne kuulu ihmisoikeudelliseen arviointiin.

– Mutta väistämättä, kun keskustelu on muuttunut tällaiseksi ja kaikennäköisistä kiintiöistä on alettu puhua suurten määrien kohdalla, niin kysymys on tullut huomattavasti monimutkaisemmaksi ja vaikeammaksi ja irronnut ihmisoikeusytimestä, Korhonen sanoi.
------------
https://yle.fi/uutiset/3-10072423

Talouden realiteetit otetaan luonnollisesti silloin huomioon yhteiskunnassa ja politiikassa, kun vanhuksia makuutetaan vaipoissa, työttömiä kurmuutetaan köyhyysloukkuun, omaishoitajat uupuvat taakkansa alle, lastensuojelu yskii pahoissa resurssivaikeuksissa, leipäjonot lakkaavat leivän puutteeseen jne. Missä ovat näissä tilanteissa ihmisoikeuksia puolustavat asiantuntijat? Kovin on hiljaista.

(YLE puhuu keskustelua hämärtääkseen 2015 tulijoista edelleen "pakolaisina" vaikka kautta linjan on jo ääneen sanottu, että lähes kaikki Suomeen tulleet olivat elintasosiirtolaisia.)
EndCoronavirus

Vapaaksi koronasta – tukahdutusstrategia, nyt!

Insisting in your rights without acknowledging your responsibilities isn't freedom, it's adolescence.

Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 163
 • Liked: 9721
 • Oulu- Uleåborg
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #406 : 13.02.2018, 14:31:28 »
500 kuolleeseen päivässä ollee laskettu mukaan onnettomuuksissa, syöpään ja muihin tauteihin, vanhuuttaan yms kuolleet. Eli 500 ihmistä päivässä ei tapeta, vaan kuolee yhteensä.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Kristallipuolueen ehdokas Oulussa 2021

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 021
 • Liked: 30978
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #407 : 13.02.2018, 14:34:12 »
Harkittu täsmäisku YLE:ltä, ei epäilystäkään asian suhteen. Toivottavasti YLEn toimittelijoilla on tarpeeksi luomusoijaa ja reilun kaupan teetä varastossa, niin unelmapoterosta voi ampua vahvasti säteileviä moraalikranaatteja vielä viikkotolkulla.

Pahoin pelkään, että tämä tulee jatkumaan vielä vuositolkulla.
Onko muka jotain muutosta tai ulkoista syytä nähtävissä sille, että unelmaväki olisi lopettamassa?
« Viimeksi muokattu: 14.02.2018, 22:32:58 kirjoittanut Vellamo »
EndCoronavirus

Vapaaksi koronasta – tukahdutusstrategia, nyt!

Insisting in your rights without acknowledging your responsibilities isn't freedom, it's adolescence.

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 899
 • Liked: 18025
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #408 : 13.02.2018, 14:38:35 »
Se rangaistus mikä näitä Irakissa odottaa, on tietysti ja juuri tuo sotilaskarkuruus. Tarinat rakennusinsinööristä, joka tahtoi noudattaa rakennusmääräyksiä, lienee silkkaa sepitettä. Tuskin edes Irakissa semmoisesta tapettaisiin. Suomen pitäisi olla viimeinen maa, joka ketään palkitsisi nimenomaan sotilaskarkuruudesta. Eri mieltä toki ovat aseistakieltäytyjät, joita koko Rasmusseura lienee muutenkin pullollaan.
Osa Suomeenkin lompsineista "hädänalaisista" ovat paatuneita rikollisia karkumatkalla. Tämäkin asia on syytä pitää mielessä.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

og1967

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 469
 • Liked: 1272
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #409 : 13.02.2018, 14:48:08 »
Se rangaistus mikä näitä Irakissa odottaa, on tietysti ja juuri tuo sotilaskarkuruus. Tarinat rakennusinsinööristä, joka tahtoi noudattaa rakennusmääräyksiä, lienee silkkaa sepitettä. Tuskin edes Irakissa semmoisesta tapettaisiin. Suomen pitäisi olla viimeinen maa, joka ketään palkitsisi nimenomaan sotilaskarkuruudesta. Eri mieltä toki ovat aseistakieltäytyjät, joita koko Rasmusseura lienee muutenkin pullollaan.
Osa Suomeenkin lompsineista "hädänalaisista" ovat paatuneita rikollisia karkumatkalla. Tämäkin asia on syytä pitää mielessä.

Irak tyhjäsi vankiloistaan kaiken ikävän paskan Eurooppaan laittamalla nämä Turkkiin ja kertomalla, että etsikää onneanne Euroopassa, mutta Irakiin ei tarvitse tulla. Näistä ahneimmat valitsivat Pohjoismaat, koska huomasivat niissä olevan anteliaimmat sosiaalituet. Nyt kun näitä ollaan laittamassa takaisin, niin tottakai he kokevat turvallisuusuhkaa sen takia, että ovat luvanneet pysyä maasta poissa tai joutuvat siellä uudelleen vankilaan.

Jos minä menen paikallisilta Helvetin Perkeleiltä lainaamaan 10000 euroa 100%:n vuosikorolla ja jätän maksamatta sanoen, että mitäs lainasitte idiootit, pistin ne sileälksi illassa Bagdadin pillubaareissa, niin tulenko minä silloin vainotuksi kotimaassani ja olen oikeutettu kansainväliseen suojeluun? Palaaminen omille kulmille kun olisi Varma Kuolema(tm).
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 15:07:19 kirjoittanut og1967 »

trump

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 201
 • Liked: 271
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #410 : 13.02.2018, 15:19:27 »
Päätoimittajien kannanotto

Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan (= yksi epämääräinen kopio) ja merkitykselliseen (yli kuukausi sitten yksi 500:sta ko. päivänä Irakissa kuolleesta) journalismiin.

Atte Jääskeläinen, Yle
Tommy Westerlund, Hufvudstadsbladet
Kaius Niemi, Helsingin Sanomat

Baghdadin murhaluvut ovat nykyään suunnilleen Chicagon tasoa tai jopa alle. Ei siellä todellakaan tapeta 500 päivässä. Ylen Mäntymaan mukaan väkivaltaisuuksissa koko Irakissa tapetaan hieman yli 100 kuukaudessa tällä hetkellä. Chicagossa tapettiin 665 viime vuonna, eli hieman yli 50 kuukaudessa.


Irakin väkiluku hipoo 40 miljoonaa.

39,192,111 (July 2017 est.)

https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/iz.html

Kuolleisuus väestöstä 4.57 promillea

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dependent_territories_by_mortality_rate

40 000 * 4.57 = 182 800 vuodessa jaettuna 365:lla

= 500.8219 / päivä

What is the problem ?

Kokonaiskuolleisuus on merkityksetön luku tässä yhteydessä. Yle yrittää lobata palautusten lopettamisen puolesta. Silloin olennaisempaa on väkivaltaisuuksissa kuolleiden määrä. Yksi maahanmuuttoviraston perusteista entistä suurempaan hylkäysprosenttiin on Irakin parempi turvallisuustilanne ja mahdollisuus muuttaa maan sisällä, jos kotiseudulla on vihollisryhmiä tai väkivaltaisuuksia.

Onko Irak tarpeeksi turvallinen? Kyllä on.
Onko mamuviraston linja liian tiukka? Ei ole.
Tekikö mamuvirasto virheen tässä yksittäistapauksessa? Todennäköisesti ei.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 053
 • Liked: 20130
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #411 : 13.02.2018, 15:28:05 »

Baghdadin murhaluvut ovat nykyään suunnilleen Chicagon tasoa tai jopa alle. Ei siellä todellakaan tapeta 500 päivässä. Ylen Mäntymaan mukaan väkivaltaisuuksissa koko Irakissa tapetaan hieman yli 100 kuukaudessa tällä hetkellä. Chicagossa tapettiin 665 viime vuonna, eli hieman yli 50 kuukaudessa.

Chicagossa on osapuilleen puolet Bagdadin väkimäärästä.

+

Voisimmehan me antaa sikäläisille paremmille blues-kitaristeille ja vokalisteille turvapaikat ihan varuilta. Turvatonta* kun siellä on. Jos vaikka haluaisivat lähteä tänne  ;)  Sananmukaisesti kunnon värinää bänditreeneihin ja oikea pölinä kajaripönttöihin, juu! Chicagon bluesartisteja siis tarkoitin, en Bagdadin.


Chicagon turvattomuudesta erikseen täällä:

https://www.youtube.com/watch?v=QnUBqaoDEnE

8 minuuttia ja risat.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 15:34:34 kirjoittanut Ernst »
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 473
 • Liked: 16998
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #412 : 13.02.2018, 15:33:51 »
Rhc:n hörhöt haluaa nyt hakea korvauksia pakkopalautettavien palleroiden omaisille. Onneksi Jenni vetäisee sen verran mattoa jalkojen alta että Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen voi valittaa vain mielestään vääryyttä kokenut itse.

Lainaus
Janne
Hei. Tietääkö joku, onko jo tehty kunnollinen valitus pakkopalautuksista Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen?

Esa
Entäs uhrien omaiset, kuka tukee heitä kanteluissa? Onko heillä mahdollisuus vahingonkorvauksiin?

Janne
Tärkeä juttu, mutta ensin kannattaisi varmaan keskittyä estämään uudet palautustragediat.Jenni
Tässäpä vielä jotain. Valittajan tulee itse olla ihmisoikeuksien loukkauksien kohteena:
https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10155585714263533/

Vahingonkorvauksia sotilaskarkurien omaisille.  :facepalm:
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 053
 • Liked: 20130
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #413 : 13.02.2018, 16:00:17 »
Vahingonkorvauksia sotilaskarkurien omaisille.  :facepalm:

Tahallaan tai tuottamuksella...Virheellään tai laiminlyönnillään ei joudu itse tahi työnantaja vahingonkorvausvelvolliseksi, jos on duunattu julkista valtaa käyttäen (=virkasuhteessa).

Vastuu yhteisöllä (=Migri, oikeusistuimet) on kuitenkin vain, milloin toimen tai tehtävän suorittamiselle sen laatu ja tarkoitus huomioon ottaen kohtuudella asetettavia vaatimuksia ei ole noudatettu.

Siinä passaa sekundajuristien Pakolaisavusta panna parastansa. Häviävät tietysti, mutta viivytystaktiikkaa tämä on. Peli on hävitty, sano Pakolaisavun ylipääjuristi.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 011
 • Liked: 88325
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #414 : 13.02.2018, 16:34:48 »
YLE:n haastattelema Asiantuntija kertoo meille, että rahan miettiminen nyt vaan on alhaista ja väärin, kun kyseessä on turvallisten maiden läpi matkanneen ihmisoikeus olla ja elää Suomessa.

Lainaus

--------
Kansainvälisen oikeuden professorin mukaan pelko talousseurauksista ei saisi vaikuttaa ihmisoikeuskysymyksiin

Vuoden 2015 suuret pakolaismäärät ovat tuoneet puheisiin juuri poliittiset pelot taloudellisista seurauksista. Ihmisoikeudellinen harkinta muuttuu talouskysymykseksi. Kuinka paljon voimme ottaa maahamme pakolaisia? Kuinka paljon heitä on mahdollisesti tulossa? Teemmekö maamme heille liian houkuttelevaksi?

– Tämmöset asiat eivät saisi vaikuttaa millään tavalla yksittäisen turvapaikanhakijan vainon todennäköisyyden arviointiin. Ne ovat taloudellisia kriteerejä eivätkä ne kuulu ihmisoikeudelliseen arviointiin.

------------
https://yle.fi/uutiset/3-10072423

En tiedä, puhuuko Turun yliopiston kansainvälisen oikeuden professori Outi Korhonen asian vierestä tahallaan vai tietämättömyyttään. Kumpikin on ikävä asia.

Kysehän ei ole ollut siitä, että maahanmuuttokeskustelu ja taloudellisten reunaehtojen myöntäminen muuttaisi suoraan laintulkintoja, vaan siitä, miten korkealta tietty (EIT:n määrittämä) minimitaso ylitetään. Suomen linja oli todella pitkään antaa aina vain lisää siimaa, mikä johti siihen, että ainakin maahanmuuttoministeri Thorsin ajoista vuoden 2016 puoliväliin asti Suomi oli tilastojen mukaan Euroopan helpoimpien turvapaikkamaiden joukossa ja tiettyjen ryhmien suhteen kärjessä. Tämä maine Ruotsiakin helpompana maana (Ruotsi solmi vuonna 2008 Irakin kanssa palautussopimuksen, joka romahdutti irakilaisten tulon ja ohjasi turvapaikanhakijavirrat Suomeen ja Norjaan) toi Suomeen lopulta kymmenet tuhannet irakilaiset.

Maahanmuuttovirastoon oli luultavasti pesiytynyt tietynlainen kulttuuri, jossa katsottiin asianmukaiseksi antaa mieluummin myönteinen kuin kielteinen päätös. Kun myönteisistä päätöksistä ei tehdä valituksia, Maahanmuuttovirasto ei saanut palautetta liian löysistä linjauksista, vaikka ne näkyivät selvästi EU-vertailuissa. Sen sijaan liian kireistä päätöksistä tulee nopeasti palautetta valitusten ja hallinto-oikeuden palauttamien hakemusten kautta.

Nykyinen Maahanmuuttoviraston ylijohtaja Jaana Vuorio mainitsi jossain haastattelussa erikseen somalialaisten turvapaikkahakemusten käsittelyn, jossa Suomen välillä täyden sadan hyväksymisprosenttiin (kun mm. Ruotsissa alle puolet siitä) kiinnitettiin huomiota vuosien ja vuosien jälkeen vasta pari vuotta sitten sisäisessä selvityksessä. Tämä kertoo jotain virastojen umpisurkeasta johtamiskulttuurista, mutta myös siitä, kuinka paljon turvapaikkapäätöksien laatu Pakolaisneuvontaa ja muita nyt laadun romahtamisesta kirkuvia on oikeasti kiinnostanut. Niiden valtamediassa rummuttama viesti oli silloin kuten nykyäänkin se, että Suomen turvapaikkapolitiikka on Euroopan kireimpiä. Se ei ollut totta silloin, eikä se ole totta nyt.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kulttuurirealisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 525
 • Liked: 5196
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #415 : 13.02.2018, 17:19:25 »
Helsinkiläinen kokoomuksen kunnallispoliitikko Franckenhauser ratsastaa persujen apajille:

Lainaus
Oletko huomannut, kuinka valtamedia pyrkii vaikuttamaan mielipiteisiisi?

...
Käytän ensimmäisenä esimerkkinä eilistä Ylen uutista palautetusta irakilaismiehestä, joka Ylen tietojen mukaan on kuollut. Jutussa ei tuoda esiin, minkä takia kyseinen henkilö on kuollut. Oliko siis kyse vainosta vai oliko henkilö vain väärässä paikassa väärään aikaan? Sekasortoisesta maasta on varmaan mahdollista saada, mitä erilaisempia asiakirjoja rahalla, joten miten luotettavana kuolintodistusta voidaan pitää. Entä sitten jos mies nouseekin vielä kuolleista ja jos näin käy, joutuuko Yle vastuuseen harhaanjohtavasta uutisoinnista? Ei, se on jo tehnyt tehtävänsä ja se riittää. Asenteesi on jo muuttunut.

Ja edelleen ottaisin esiin, kun rikos tapahtuu Suomessa ja tekijä on alkuperältään ulkomaalaistaustainen. Asia joko jätetään uutisoimatta tai sitten ulkomaalaistaustaisuutta ei haluta mainita. Mielestäni tekijän alkuperä on tärkeä tieto ja se tulisi ilmoittaa uutisissa.
...
Yle yrittää selvästi vaikuttaa suomalaisten mielipiteisiin uutisillaan. En ole nähnyt yhtään negatiivista uutista koskien turvapaikanhakijoita tai turvapaikkapolitiikkaa.
...
Kansa rahoittaa Yleisradion toimintaa verorahoistaan, jolloin uutisoinnin tulisi olla ehdottoman objektiivista. Lopuksi totean, että seuraavalla eduskuntakaudella Yle-vero tulisi poistaa.  ...

Onko kokoomus laittanut tuntemattoman paikallispoliitikon kokeilemaan kepillä jäätä, että miten tällainen persu-henkinen kirjoitus uppoaa lukijakuntaan? Orpo ja muu kokoomusjohto eivät takuulla ole muuttamassa linjauksiaan. 

http://sebastianfranckenhaeuser.puheenvuoro.uusisuomi.fi/250871-oletko-huomannut-kuinka-valtamedia-pyrkii-vaikuttamaan-mielipiteisiisi

« Viimeksi muokattu: 15.02.2018, 12:43:09 kirjoittanut Kulttuurirealisti »
"Ovela tapa pitää ihmiset passiivisina ja kuuliaisina on rajoittaa tiukasti hyväksyttävien mielipiteiden kirjoa, mutta sallia hyvin vilkas keskustelu sen kirjon sisällä. … tämä antaa ihmisille tunteen, että ajattelu on vapaata.” - Chomsky

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 473
 • Liked: 16998
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #416 : 13.02.2018, 17:22:26 »
Nyt Alin Suomessa oleskelulupaa odottavalle tyttärelle muistui yht'äkkiä mieleen, että joulukuisessa hyökkäyksessä taisi kuolla myös hänen äitinsä ja kolme sisarustaan:

Lainaus
Irakiin palautetun ja ammutun Alin Noor-tyttären epätoivo: ”Pelkään nyt koko perheeni kuolleen Bagdadissa”

Alin Suomessa asuva tytär menetti joulukuussa yhteyden myös äitiinsä ja sisariinsa.

Noorin ja hänen aviomiehensä mukaan kotitaloon tehtiin isku joulukuussa. Perhe sai tiedon iskusta perheen naapurissa asuvalta rouvalta, jonka Noor on tuntenut lapsesta asti.

”Naapurin rouva soitti Noorille joulukuun alussa ja kertoi järkyttyneenä nähneensä aseistautuneiden miesten tunkeutuneen perheen kotitaloon ja kuulleensa tulitaistelun ääniä. Sen jälkeen Noor menetti kaikki kontaktit perheeseensä, kukaan ei vastaa puhelimeen,” Noorin aviomies kertoo Seuralle.

Bagdadissa asuneeseen perheeseen kuuluvat 21-vuotiaan Noorin äiti ja kolme sisarusta. 20-vuotias veli tuli Suomeen Noorin ja Ali-isän kanssa, mutta sai kielteisen turvapaikkapäätöksen ja palasi Irakiin. Noorilla on myös kaksi siskoa, 14-vuotias ja 5-vuotias.
https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/irakiin-palautetun-ja-ammutun-alin-noor-tyttaren-epatoivo-pelkaan-nyt-koko-perheeni-kuolleen-bagdadissa/?shared=1776335-573d7ddc-999

Ali tapettiin 17.12.2017 ja neljä muuta perheenjäsentä pari viikkoa aiemmin.
Aikookohan Noor esittää tämän "faktan" todisteena hallinto-oikeudessa?   ;D
Mitäköhän Ali teki tuon joulukuun alussa kotona tapahtuneen tulitaistelun ja oman ampumisensa välisenä aikana?  :roll:
Osa järjestäytynyttä koulutettua koneistoa.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 35 011
 • Liked: 88325
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #417 : 13.02.2018, 17:28:29 »
Kuuntelin netin kautta YLE Vegan puoli kuuden uutiset. Harvemmin on pääuutisaihetta käsitelty yli viisi minuuttia. Studiossa haastateltiin Pia Lindforsia. Lausuntoja oli pyydetty Li Anderssonilta, Anna-Maja Henrikssonilta ja Ville Niinistöltä, jotta niistä saadaan juuri oikeanlaisia. Jälkimmäinen oli sitä mieltä, että on laitonta palauttaa maahan jossa voi joutua väkivallan tai kuoleman uhriksi. Aika suoraan hän väitti, että Suomi oli tehnyt asiassa laittoman päätöksen, koska henkilö palautettiin Irakiin ja hän kuoli.

Varmaankin kooste tästä 22 minuutin versiosta:

Lainaus
Aktuellt 17

Ali utvisades från Finland och skickades hem till Irak, bara för att genast bli ihjälskjuten. Svenska Yles avslöjande placerar Finlands flyktingpolitik i väldigt dålig dager.

Enligt kritikerna är det här ett tragiskt exempel på den bristfälliga asylpolitiken - Det här vittnar om att Migrationsverket och i förlängningen finska staten inte har handlat i enlighet med grundlagen och internationella flyktingkonventioner.

Migri vägrar ändå ta på sig skulden, utan bollar ansvaret vidare till beslutsfattarna. Men enligt nye inrikesministern Kai Mykkänen (Saml.) finns det inte skäl att se över Finlands asylpolitik på grund av av ett enda fall. Men trycket från oppositionen är stort.
https://areena.yle.fi/1-4339770?start=3m40s

Pakolaisneuvonnan Pia Lindfors toisti tuossa lähes samoin sanoin kuin televisiossa, että Suomi on syyllinen palautuskiellon rikkomiseen (tästä tuskin löytyisi näyttöä) ja että jokainen tapauksen käsittelyyn jollain tavalla liittynyt viranomainen (Maahanmuuttoviraston, tuomioistuimien ja poliisin edustaja) on henkilökohtaisesti rikkonut palautuskieltoa (ei tosiaankaan ole) ja on siten vastuussa tapahtuneesta (sovellanpa tätä myös turvapaikanhakijoiden rikoksiin).
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

takalaiton

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 887
 • Liked: 3882
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #418 : 13.02.2018, 17:35:01 »
Lainaus käyttäjältä: Svenska Yle
Alis dotter Noor som är kvar i Finland plockar fram dokumenten. Det är fyra pappersark med stämplar. Tre intyg från polisen om hur det hela har gått till och så själva dödsattesten från sjukhuset.

Enligt ögonvittnen, som polisen i Bagdad har talat med, var det tre okända milismän som dödade Ali. De sköt honom från en pickup av märket Nissan Navara utan registerplåtar.

Kroppen fördes till sjukhuset och i plånboken hittades ID-papper som bekräftade Alis identitet. Senare kom Alis pappa för att identifiera honom.

Ylläolevan perusteella tämä koko uutinen perustuu neljään leimattuun paperiliuskaan ja sukulaisten kertomaan. Väitetty tapahtumien kulku käy ilmi kolmen sivun poliisiraportista ja lisäksi Alin isä on kertonut käyneensä tunnistamassa ruumin.

Toisaalta Ali saisi entisenä poliisina helposti tekaistua poliisiraportin ja hankittua väärennetyn kuolintodistuksen. Tytär toimittaa ne ennestään tutuille Ylen toimittajille, jotka olivat haastatelleet Alia aiemmin Suomessa. Nyyhkyjuttujen jälkeen Noor tekee varmasti valituksen kielteisestä turvapaikkapäätöksestään tällä uudella perusteella. Kenties isäpappakin kokee vielä ihmeparantumisen ja yrittää myöhemmin tuloa Eurooppaan uudella henkilöllisyydellä.

Miten dokumenttien aitous on varmennettu? Onko ruumista, silminnäkijöitä tai asemiehiä oikeasti edes olemassa muualla kuin niissä? Sukulaisilla on motiivi kertoa hieman muunneltua totuutta, jos sillä saadaan Noorille oleskelulupa. Ali on voinut oikeasti kuolla, mutta myöskään tällaisen pienen puijaamisen mahdollisuus ei ole ihan nollassa. Ylen kannalta olisi äärimmäisen noloa, jos tämä tapaus paljastuu myöhemmin huijaukseksi. Esim. Suomen Uutisten tai jonkun muun tahon kannattaisi tutkituttaa dokumentit.
Oulu is not safe - start deportations.

Fiftari

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 322
 • Liked: 7602
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #419 : 13.02.2018, 17:37:54 »
^Jos alettaisiin soveltamaan tuollaista ajatusmallia niin RHC, SPR, Migri ja siitä eteenpäin ovat kaikki henkilökohtaisesti vastuussa jokaisesta tänne tulleen matun tekemistä rikoksista. Jostain kumman syystä toisin päin se ei kuitenkaan toimi.
Ali kuolee iragissa, vastuussa on Suomessa kaikki jotka eivät halua alia tänne. Ali 2 tekee rikoksen suomessa, vastuussa ovat rasistit (ja ehkä Ali 2), ei missään nimessä mikään kukkahattu-taho.
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"