UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Käännytysten seurantaketju  (Luettu 148442 kertaa)

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 716
 • Liked: 7017
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #420 : 13.02.2018, 17:46:19 »
Tytär vasta nyt muisti, että myös äiti ja siskot kuolivat tulitaistelussa kotona pari viikkoa Alin jälkeen tai ennen? Mutta Bagdadin englanninkielisissä uutisissa ei ole mainintaa tällaisesta tai mistään ampumisesta, joka sopisi Alin väitettyyn kuolemaan. Muita tapauksia kyllä löytyy uutisista.

Valemedia Yle raportoi tällaisia tarinoita "uutisina".

og1967

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 463
 • Liked: 1237
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #421 : 13.02.2018, 17:51:28 »
Varmaankin kooste tästä 22 minuutin versiosta:

Lainaus
Aktuellt 17

Ali utvisades från Finland och skickades hem till Irak, bara för att genast bli ihjälskjuten. Svenska Yles avslöjande placerar Finlands flyktingpolitik i väldigt dålig dager.
...
.

En kuunnellut kanavaa ennen tuota, mutta koska kaveri vinkkasi että jo aamusta se oli ollut ykkösaihe, niin varmasti mistään muusta ei ole koko päivänä edes puhuttukaan. Uutiset ovat sitten koosteita näistä "haastatteluista." Tuossa ankkalammikossa omia uutisaiheita ei liiemmin ole ja on tyypillistä Svenska YLEä, että siellä ovat kaikki äänessä kertomassa juuri oikeanlaisen ja halutun mielipiteensä asiasta, kun tapahtuu ns. Suuri Uutinen. Viimeksi tuo kanava oli koko päivän sekaisin kaverini mukaan silloin kun Uudenmaan prikaatin varusmiehet ajoivat junan alle, jolloin sinne soitti lähes jokainen joka oli käynyt kyseisen risteyksen lähellä viime vuosikymmeninä tai ollut em. paikassa intissä viimeisen 40 vuoden aikana.

Tuosta lihavoimastani kohdasta,  jossa Ali oli YLEn mukaan välittömästi heti saavuttuaan maahan ammuttu päähän (vaikka siihen olikin mennyt kolme viikkoa) tulikin mieleeni pääministeri Juha Sipilän haastattelu A-Studiossa, jossa Kirsi Heikel alusti Rautatientorin pahoinpitelytapausta seuraavasti:

Lainaus
Suomea on kovasti järkyttänyt Helsingin Asema-aukion tapahtumat. 28-vuotiaan elämä päättyi keskellä päivää, uusnatsien mielenosoituksen yhteydessä pahoinpitelyyn. Millainen herätys tämä on Suomelle?

Pääministeri Juha Sipilä vastaili jotensakin asiallisesti: ”Kyllä tämä on kova herätys, erittäin tuomittava tapahtuma. Ei tällaista kerta kaikkiaan voi hyväksyä”.

Tärkein oli kuitenkin jo päässyt tapahtumaan, eli Heikel sai julistettua sanomansa asiaa seuraamattomille, että Jimi Karttunen kuoli joukolla tehdyn pahoinpitelyn seurauksena suoraan kaupungin keskustassa uusinatsien potkiessa hänen kuoliaaksi maihinnousukengillän, kuten hänen alustuksestaan pystyi aistimaan. Tästä jäi vain mainitsematta toimittajan varmasti toimitustyössään kuulema kuolema viikon kuluttua sairaalassa, jota oli edeltänyt huumeiden käyttö liuotushoitojen aikana sekä kotiutus sairaalasta.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2018, 17:58:12 kirjoittanut og1967 »

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 360
 • Liked: 12792
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #422 : 13.02.2018, 17:58:57 »
Lainaus
Ylen tietojen mukaan tuntemattomat miehet ampuivat Alin joulukuussa, vain viikkoja paluunsa jälkeen. Miehen tytär on edelleen Suomessa pienine lapsineen.

Lähde: kuolintodistuksen toimittivat Ylelle Alin lähiomaiset
https://yle.fi/uutiset/3-10068103

Aikajana:

1. 2017 joulukuun alku
Alin vaimo ja kolme lasta katoavat tai kuolevat kotona tapahtuneen tulitaistelun jälkeen. ”Mutta tilanne on äärimmäisen stressaava koko perheelle, myös Noorin aviomiehelle. Hänen vaimonsa ja pienet lapsensa uhataan lähettää maahan, jossa vaimon isä on tapettu ja koko muu suku on kadoksissa”, Bunny kertoo.

2. 17.12.2017
Ali kuolee tulitaistelussa Bagdadin Palestiina-kadulla

3. Helmikuun alku 2018
Alin lähiomaiset toimittavat kuolintodistuksen YLElle.

4. 13.2.2018
Seura julkaisee jutun jonka mukaan kaikki sukulaiset ovat edelleenkin kadoksissa.

Kuinka kukaan edes kuvittelee että tämä kertomus olisi uskottava.
Vinkki: palkatkaa Ilkka Remes kirjoittamaan nämä tarinat.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 19 768
 • Liked: 40774
 • Ilon ja toivon admin
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #423 : 13.02.2018, 18:02:27 »
Tässäpä varsin terveitä näkemyksiä suvakkiulinan vastapainoksi.

https://www.suomenuutiset.fi/ville-tavio-yle-uutisoi-suomesta-turvapaikkaa-hakeneen-miehen-surmasta-irakissa-tarkoitushakuisesti/ (13.2.2018)

Lainaus
Ville Tavio: Yle uutisoi Suomesta turvapaikkaa hakeneen miehen surmasta Irakissa tarkoitushakuisesti

Yle valitsi uutisoinnissaan Irakissa tapahtuneesta henkirikoksesta Suomelle vastuuta vierittävän skandaaliotsikon ”Suomi ei antanut Alille turvapaikkaa, tapettiin heti Irakissa – tytär odottaa omaa käännytystään”. Otsikoinnin ilmeinen tarkoitus on viestiä lukijoille, että Suomi olisi osasyyllinen miehen kuolemaan, perussuomalainen kansanedustaja Ville Tavio totesi blogillaan Uudessa Suomessa.

(...)

Maan sisäinen pako olisi ollut mahdollinen

Yle ei mainitse lainkaan sitä mahdollisuutta, että Irakissa olisi Bagdadin ulkopuolella turvallisempia alueita, joissa maan sisäinen pako olisi ollut mahdollinen, Tavio huomauttaa.

– Keskivertolukijan on vaikeaa tehdä näin sävytetyn uutisen pohjalta oikeaa analyysia asiantilasta.

Samaan seikkaan kiinnitti huomiota Perussuomalaisten oululainen kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkynen Facebook-seinällään. Tynkkysen mielestä on äärimmäisen surullista, että irakilainen menettää henkensä Bagdadissa saatuaan Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen.

– Mutta surullista on myös se, että suomalaisia syyllistetään murhasta vedoten miehen turvattomiin elinolosuhteisiin Bagdadissa. Kun maan sisäinen pako pois Bagdadista on mahdollista, ei ole millään tavalla loogista, miksi siinä tapauksessa miehen pakopaikan tulisikin olla yhtäkkiä juuri Suomi.

Tynkkynen huomauttaa, että koko suomalaisen turvapaikkajärjestelmän kielteiseen valoon saattaneen artikkelin kirjoitti valtion rahoittaman Ylen toimittaja – vieläpä sieltä paikan päältä turvattomasta Bagdadista.

Viranomainen ei voi puolustaa ratkaisujaan yksityisyydensuojan takia

Tavion mielestä on ongelmallista, että turvapaikanhakijoiden kertomuksia uutisoidaan sanasta sanaan ilman kriittisyyttä. Yleensä toimittajalta jää myös mainitsematta, etteivät viranomaiset voi yksityisyydensuojan vuoksi vastaavasti kommentoida lehdille kertomusten todenperäisyyttä.

– On kyse pyrkimyksestä vaikuttaa oikeuden päätöksiin lehdistön kautta, ”trial by newspaper” -ilmiöstä, Tavio väittää.

Tavion mukaan osa valtamedian toimittajista käy omaa kampanjaansa sen puolesta, että kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat saisivat suomalaiselta lukijakunnalta sääliä ja empatiaa.

– Tämä tähtää syystä tai toisesta siihen, että suomalaiset kyseenalaistaisivat tuomioistuimien päätöksenteon ja yhteiskuntaan syntyisi sekasortoa sekä kahtiajakoa.

Tavio uskoo, että tätä linjaa ajavat valtamedian toimittajat pyrkivät muokkaamaan kansalaisten asenteita sellaisiksi, että suomalaisten vastaanottavuus ei-työperäiselle maahanmuutolle kasvaisi.

– Mielipidevaikuttamisen ja asioiden sävyttämisen sijaan uutisoinnin tulisi olla objektiivista ja kertoa kylmän järkiperäisesti tiedossa olevat faktat. Haastattelujen hyödyntäminen on parhaimmillaan silloin, kun voidaan kuulla asian kaikkia osapuolia tasapuolisesti, Tavio kirjoittaa.
Hommaforumille kirjoittaminen - käytännön ohjeita ja vinkkejä: https://hommaforum.org/index.php/topic,123992.0.html

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 717
 • Liked: 53844
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #424 : 13.02.2018, 18:50:46 »
Lainaus
Elämää paperittomana Suomessa

Illan Spotlight tekee yhteenvedon Suomen nykyisestä pakolaispolitiikasta. Paperittomat elävät jatkuvassa pelossa, että heidät käännytetään maihin, joissa he ovat vaarassa kuolla, kun taas viranomaiset torjuvat heihin kohdistetun kritiikin.

Eilen Yle kertoi Alista, jolle ei ollut myönnetty Suomesta turvapaikkaa ja joka kolme viikkoa Irakiin paluun jälkeen ammuttiin kadulle. Alin tapaus on helppo nähdä vahvistuksena siitä mielivaltaisuudesta, josta Suomen tiukkaa pakolaispolitiikkaa arvostellaan; siitä että ihmisiä karkotetaan maihin, joissa he ovat vaarassa kuolla.

Tutkivien journalistien Jeanette Björkqvistin ja Jessica Stolzmannin reportaasi asettaa vastakkain inhimillisen näkökulman elämästä paperittomana Suomesta ja tiukan pakolaispolitiikan pykälät ja byrokratian. Ohjelmassa on perheitä, jotka asuvat paperittomina eli viranomaiskielellä oleskelevat maassa laittomasti, koska ovat saaneet kielteiset turvapaikkapäätökset. Eräässä perheessä on kolme irakilaista: mies, vaimo ja nelivuotias tytär, jotka saapuivat Suomeen pakolaiskriisin aikaan syksyllä 2015. Kun ei ollut enää mahdollista valittaa kielteisistä päätöksistä, he päättivät painua maan alle sen sijaan, että olisivat palanneet maahan, jossa mies pelkää henkensä edestä avustusjärjestössä tekemänsä työn takia. He elävät nyt täällä, kuten arviolta tuhannet samassa tilanteessa olevat, ilman oikeuksia ja jatkuvassa pelossa, että heidät löydetään ja karkotetaan.

Ohjelma näyttää aikajanan, joka kuvaa, kuinka pakolaispolitiikkaa on tiukennettu viime vuosina. Muun muassa on ryhdytty yhä suuremmassa määrin karkottamaan pakolaisia niin sanottuun sisäiseen pakoon, jossa kotiseudulle palaamisen sijaan palataan kotimaan turvallisemmille alueille.

Pakolaisneuvonnan johtava lakimies Marjaana Laine on yksi niistä, jotka kritisoivat Maahanmuuttovirastoa siitä, ettei se tutki kaikkia tapauksia riittävän perusteellisesti ja että se kiireen ja osaamattomuuden vuoksi tekee selkeän virheellisiä päätöksiä. Aiempi sisäministeri Paula Risikko ja sisäministeriön johtaja Jorma Vuorio torjuvat kritiikin ja väittävät, että Suomi ei riko kansainvälisiä suosituksia. Esimerkiksi sisäiseen pakoon lähettäminen on täysin säännösten mukaista.

Ohjelman anonyymi poliisi, joka toteuttaa karkotuspäätöksiä, usein yöllä, koska lennot lähtevät usein aamulla, sanoo, että hänen täytyy luottaa viranomaisten tehneen oikeita päätöksiä, jotta voi tehdä työnsä.  (käännös)

Malin Slotte TV-toimittaja
Hbl: Livet som papperslös i Finland 13.2.2018

Lainaus
Spotlight: Varjoyhteiskunta

Yle Teema Fem Tänään 13.2. klo 19:00

Tuhannet paperittomat ihmiset asuvat Suomessa yhteiskunnan ulkopuolella. He kieltäytyvät palaamasta kotimaihinsa, ja Suomi yrittää kaikin tavoin päästä heistä eroon. Toimittajat: Jeanette Björkqvist ja Jessica Stolzmann.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 272
 • Liked: 6265
 • köyhää valkoista paskasakkia
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #425 : 13.02.2018, 19:17:11 »
Yle on näköjään pistänyt isomman vaihteen päälle irakilaisten elintasopakolaisten puolesta. Toimittaja Eero Mäntymaa tottakai propagandatorvena. Yle suoltaa punavihreää sontaa veronmaksajien rahoilla, eikö tuohon mädätykseen kukaan puutu? >:( Irakilaisia kuolee Irakissa ja suomalaisia Suomessa. Vaihdetaanko kansat päittäin jotta suvakeilla olisi parempi mieli

Eikö tähän mädätykseen kukaan puutu?

Ehkä rovasti Kai Kivelä voisi puuttua. Mies on Sinisen eduskuntaryhmän korkea-arvoinen edustaja, Ylen hallintoneuvoston korkea-arvoinen puheenjohtaja.

(Eero Mäntymaan olemassaolo Ylessä todistaa että Suomi on runkkarien maa.)
Timo Soini: "Jos itsensä pettää, kuka jää jäljelle? // sitä saat mitä tilaat  // persut ei myy persettään // pidän loikkareita luusereina"

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 296
 • Liked: 8459
 • Anyone?
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #426 : 13.02.2018, 19:31:33 »
VMP. Mitäpä muuta parilta Stolzman&Björkvist voi odottaakaan? Kumpikin taitaa löytyä RHC:n vakiokeskustelijoista.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 717
 • Liked: 53844
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #427 : 13.02.2018, 22:07:17 »
Svenska Ylen tv-uutisten pääaihe tänäänkin turvapaikanhakijat, mutta selvittiin jo vajaalla 8 minuutilla. Studiossa aiheesta jyrisi Ville Niinistö.

Yle Nyheter TV-nytt 19.30 13.2.2018

Niinistön mukaan UNHCR:n kritiikki (että Suomi käyttää päätöksissä enemmän sisäisen paon mahdollisuutta kuin ennen) on vakavaa, koska UNHCR harvemmin arvostelee länsimaita tällä lailla (UNHCR ei ole arvostellut erityisesti Suomea, vain UNHCR:n Thomas Bergman – entinen maahanmuuttoministeri Thorsin erityisavustaja – on). Niinistö väittää, että Suomen politiikka palauttaa ihmisiä sisäisen paon mahdollisuuden perusteella poikkeaa muista maista, koska sitä käytetään niin paljon (!). Niinistöstä se on väärinkäyttöä.

Toimittaja ja Niinistö jutustelevat lyonilaisen tuomioistuimen päätöksestä jättää irakilaismies palauttamatta Suomeen antaen ymmärtää, että se olisi ollut koko Ranskan linjaus viikko sitten, eikä paikallisen tuomioistuimen yksittäinen päätös yli puolen vuoden takaa. Niinistön mielestä päätös on osoitus siitä, että Suomi käsittelee irakilaisia ja afganistanilaisia (päätös koski vain yhtä irakilaista Dublin-tapausta) epäoikeudenmukaisella tavalla. Tätä osoittaa Niinistön mukaan myös se, että EU-maissa keskimäärin 60 prosenttia (Niinistö käyttää vuoden 2016 lukuja) irakilaisten hakemuksista hyväksytään, kun Suomessa luku on vain 24 prosenttia (viime joulukuussa jo 57 prosenttia eli yli nykyisen EU-keskiarvon). Niinistö sanoi Suomen lähettävän ihmisiä hengenvaaraan, mikä on kansainvälisten sopimusten vastaista.

Niinistö syytti vielä Perussuomalaisia siitä, että Suomi on ajautunut niiden Länsi-Euroopan maiden joukkoon, jotka kohtelevat turvapaikanhakijoita huonoimmin (oikeasti jopa Ruotsilla on Suomea tiukempi turvapaikkapolitiikka). Niinistö vaati pakkopalautusten keskeyttämistä, kunnes on tutkittu Suomen käytäntö palauttaa ihmisiä Irakiin ja Afganistaniin sisäisen paon mahdollisuuden perusteella (kuka tutkisi ja mitä, kun asiassa ei ole mitään epäselvää?) .
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 717
 • Liked: 53844
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #428 : 13.02.2018, 23:43:01 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Sipilän hallitus kiristi turvapaikkalainsäädäntöä kohtuuttomasti

Ylen mukaan Suomen Irakiin käännyttämä turvapaikanhakija sai surmansa vain muutama päivä maahan paluunsa jälkeen.

Mies oli saapunut Suomeen vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana, ja sai myöhemmin kielteisen turvapaikkapäätöksen, jonka hallinto-oikeus vahvisti.

Irakilaismiehen kohtalo linkittyy Suomen kiristyneeseen turvapaikkapolitiikkaan, jota kuvaa hyvin se, että vielä vuoden 2015 syksyllä vain 15 prosenttia irakilaisista sai kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta kesään 2016 mennessä kielteisten päätösten osuus nousi Ylen (12.2.) mukaan 90 prosenttiin.

Suomen kiristyneen linjan taustalla oli vuonna 2015 alkanut pakolaiskriisi, jolloin erityisesti Syyrian sota ajoi ihmisiä Eurooppaan, tosin Suomeen tulleet turvapaikanhakijat saapuivat pääosin Irakista. Tätä ihmeteltiin myös Sipilän (kesk) hallituksessa. Pian tiedossa oli, että salakuljettajat markkinoivat irakilaisille Suomea myönteisen mielikuvin, ja tähän hallitus halusi muutoksen antamalla tylymmän signaalin. Hallitus alkoi perussuomalaisten johdolla kiireellä tiukentaa lakeja, joiden seurauksena muun muassa humanitäärisen avun perusteella myönnetystä oleskeluluvasta luovuttiin ja perheenyhdistämisiä tiukennettiin.

Vaikka kuolleen irakilaismiehen surman taustoja ei varmuudella voi tietää, viranomaiset arvioivat, että kyseisen miehen kohdalla turvapaikkaan oikeuttavat perusteet henkilöön kohdistuvasta vainosta eivät toteutuneet, vaan hänen uskottiin olevan Irakin maa-arvion ja turvapaikkaselvityksen perusteella turvassa Bagdadissa - toisin kävi.

Maahanmuuttovirasto on todennut tapaukseen liittyen, ettei se ole vastuussa yksittäisen turvapaikanhakijan kohtalosta. Totta onkin, että päävastuu on Sipilän hallituksella, joka loi Suomeen aiempaa tiukemman maahanmuutto- ja turvapaikkalainsäädännön sekä "asenneraamit" Migrin ja oikeuslaitoksen toiminalle.

Jälkikäteen voi todeta, että Suomi veti hätäpäissään maahanmuuttolinjansa liian tiukaksi, jopa siinä määrin, että eräs ranskalaistuomari esti irakilaisen turvapaikanhakijan palauttamisen Suomeen, jottei tätä palautettaisi Irakiin.

Hyvinvointi-Suomella on varaa olla inhimillisempi, myös ihmisoikeudet ja ehdottoman palautuskiellon edellytykset pitäa ottaa nykyistä vakavammin, ja maa-arviot päivittää riittävän usein todellista turvallisuustilannetta vastaaviksi.

Toivottavaa on myös, että Suomeen jo kotoutuneille kielteisen päätöksen saaneille järjestyisi työn kautta nykyistä helpompi väylä jäädä rakentamaan Suomea.
Iltalehti 13.2.2018

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Ylen mukaan Suomen Irakiin käännyttämä turvapaikanhakija sai surmansa vain muutama päivä maahan paluunsa jälkeen.

Mies oli saapunut Suomeen vuoden 2015 pakolaiskriisin aikana, ja sai myöhemmin kielteisen turvapaikkapäätöksen, jonka hallinto-oikeus vahvisti.

Irakilaismiehen kohtalo linkittyy Suomen kiristyneeseen turvapaikkapolitiikkaan, jota kuvaa hyvin se, että vielä vuoden 2015 syksyllä vain 15 prosenttia irakilaisista sai kielteisen turvapaikkapäätöksen, mutta kesään 2016 mennessä kielteisten päätösten osuus nousi Ylen (12.2.) mukaan 90 prosenttiin.

Kuinka irakilaismiehen kohtalo linkittyy Suomen kiristyneeseen turvapaikkapolitiikkaan muuten kuin Karvalan luoman mielikuvan kautta? Toistaiseksi emme tiedä tapahtuneesta ja miehen turvapaikkahakemuksen käsittelystä muuta kuin tarinoita.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Hallitus alkoi perussuomalaisten johdolla kiireellä tiukentaa lakeja, joiden seurauksena muun muassa humanitäärisen avun perusteella myönnetystä oleskeluluvasta luovuttiin ja perheenyhdistämisiä tiukennettiin.

Humanitaarinen apu liittyy muuhun kuin turvapaikkapolitiikkaan. Karvala tarkoittaa humanitaarista suojelua, mutta kyllä sen perusteella myönnetään edelleen oleskelulupia. Vain erillisestä ja eurooppalaisittain poikkeuksellisesta humanitaarisen suojelun kategoriasta on luovuttu.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Vaikka kuolleen irakilaismiehen surman taustoja ei varmuudella voi tietää, viranomaiset arvioivat, että kyseisen miehen kohdalla turvapaikkaan oikeuttavat perusteet henkilöön kohdistuvasta vainosta eivät toteutuneet, vaan hänen uskottiin olevan Irakin maa-arvion ja turvapaikkaselvityksen perusteella turvassa Bagdadissa - toisin kävi.

Jos arvio ei olisi perustunut Irakin maa-arvioon ja turvapaikkaselvitykseen, niin mihin sen sitten olisi pitänyt perustua? Yksittäinen surma ei heilauta Irakin maa-arvion uskottavuutta miksikään, eikä hallinto-oikeudessakaan havaittu, että suojeluntarpeen määrityksessä olisi tehty virheitä.

En tiedä, eikä Karvalakaan tiedä, uskottiinko Alin olevan turvassa juuri Bagdadissa. Sinne hän kuitenkin palasi, vaikka olisi voinut siirtyä muuallekin.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Maahanmuuttovirasto on todennut tapaukseen liittyen, ettei se ole vastuussa yksittäisen turvapaikanhakijan kohtalosta. Totta onkin, että päävastuu on Sipilän hallituksella, joka loi Suomeen aiempaa tiukemman maahanmuutto- ja turvapaikkalainsäädännön sekä "asenneraamit" Migrin ja oikeuslaitoksen toiminalle.

Karvala antaa ymmärtää, että tapahtunut on suora seuraus päätöksestä kiristää turvapaikkapolitiikkaa, mutta yhtä lailla näin olisi voinut tapahtua jo ennen kiristyksiä. Suomi sai turvapaikkahakemusten käsittelystä täytäntöönpanokieltoja tiukennuksia edeltävältä ajalta, mutta jälkeiseltä ajalta niitä ei tiettävästi ole tullut vielä yhtään. Tämän perusteella lopulliset turvapaikkapäätökset eivät ole olleet ainakaan liian tiukkoja.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Jälkikäteen voi todeta, että Suomi veti hätäpäissään maahanmuuttolinjansa liian tiukaksi, jopa siinä määrin, että eräs ranskalaistuomari esti irakilaisen turvapaikanhakijan palauttamisen Suomeen, jottei tätä palautettaisi Irakiin.

Naurettava väite, joka vaatisi hyvät perustelut. Yhden ranskalaistuomarin yksi irakilaispäätös, joka on ristiriidassa Ranskan omankin linjan kanssa, ei osoita yhtään mitään Suomen maahanmuuttopolitiikasta. Etenkin kun Suomen maahanmuuttolinja on löysempi kuin monilla muilla EU-mailla Ruotsi mukaan lukien.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Hyvinvointi-Suomella on varaa olla inhimillisempi, myös ihmisoikeudet ja ehdottoman palautuskiellon edellytykset pitäa ottaa nykyistä vakavammin, ja maa-arviot päivittää riittävän usein todellista turvallisuustilannetta vastaaviksi.

Ei ole esitetty näyttöä tässä tapauksessa tai muutenkaan, että ehdottoman palautuskiellon edellytysten huomioimisessa olisi ollut ongelmia. Ei ole osoitettu, että maa-arvioiden päivittämisessä olisi ollut ongelmia.

Kritisoijat ovat vaatineet näistä ja muistakaan seikoista riippumatta jo vuosikaudet pakkopalautusten keskeyttämistä ja lopettamista kokonaan sekä oleskelulupia niille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, jotka eivät suostu palaamaan vapaaehtoisesti. Näin oli jo ennen vuoden 2016 kiristyksiä.

Lainaus käyttäjältä: Kreeta Karvala, IL
Toivottavaa on myös, että Suomeen jo kotoutuneille kielteisen päätöksen saaneille järjestyisi työn kautta nykyistä helpompi väylä jäädä rakentamaan Suomea.

Jos tämä tarkoitti, että Suomen lakeja halveksiville laittomasti maassa oleskeleville pitäisi järjestää jonon ohi töitä tai laskea Suomeen jäämisen tulorajoja, jotta he voisivat "jäädä rakentamaan Suomea", niin se ei kuulosta järkevältä. Mieluummin kehitetään yhdessä muiden EU-maiden kanssa keinot hankkiutua heistä eroon.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

og1967

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 463
 • Liked: 1237
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #429 : 14.02.2018, 00:09:30 »
RHC:n suljetuissa kerhoryhmissä suvakit miettivät miten he saisivat omia juttujaan militioista ja niiden aiheuttamasta jatkuvasta kuolemanvaarasta niihin julkaisuihin, joiden kautta Migri tekee maa-arvioita. Ilmeisesti tämä ei ole onnistunut? Tai sitten Alin kautta saatin tekosyy hyökätä täydellä voimalla koko hallitusta vastaan kerjäten säälipisteitä kansalta miten tyttärestä tuli orpo koska Sipilä kiristi turvapaikkalinjaa. Ilmeisesti tuossa on Sipilän heikko kohta, että hän uskoo kun riittävän moni tiedotusväline väittää samaa? Nyt koko vihervasemmiston suvereenisti hallitsema media on otettiin aseeksi sen puolesta, että Suomi tekisi sellaisen päätöksen ettei Irakiin saa palauttaa ketään. YLEn uutistoimituksista erityisesti ruotsinkielinen versio otti tämän kahden päivän pääuutisekseen. Tapaus, jossa 9 viikkoa aiemmin oli Irakissa tapettu täysin Suomeen kuulumaton mies epämääräisistä syistä oli suuronnettomuuteen verrattava mediatapahtuma.

Tämä samahan onnistui jo kertaalleen aiemmin ja jopa oikeuslaitokseen pystyttiin vaikuttamaan asema-aukion pahoinpitelyn yhteydessä. Joka päivä toistettiin sitä samaa, että uusnatsit ovat hengenvaarallisia, koska he potkivat täysin viattoman ohikulkijan kuoliaaksi torille ja laittoivat lehteen uhrin lapsuuden rippikuvan, jossa hän ei todennäköisesti vielä käyttänyt päivittäin huumeita kuten reilu 10 vuotta myöhemmin. Helsingin sanomatkin julkaisi epäillyn nimen ja kuvan, koska sillä oli lehden mukaan niin suuri yhteiskunnallinen merkitys, sillä tapaus oli Suomen rikoshistoriassa täysin poikkeuksellinen. Käräjäoikeus on tämän perusteella nyt poliisin vaatimuksesta kieltänyt rekisteröimättömän yhdistyksen, jonka jäsen potkija oli. Pahoinpitelytuomioissa saatiin merkittävä erävoitto vasemmistolle sen perusteella, että kun narkkari tuli aukomaan päätään kansallissosialistisen järjestön jäsenelle, tämän potkaisu katsottiin rasistiseksi rikokseksi. Tästä ei ole valitettu, eli oikeudenkäynti loi asiasta ennakkotapauksen. (Mielestäni kyseinen potkija on väkivaltainen ja herkkänahkainen tollo, mutta ei silti ansaitse selvää oikeusmurhaa kohtalokseen.)

Tuolla tavoin rakennetaan erittäin vaarallista yhteiskuntaa. Vihapuhetta ei ole määritelty laissa, mutta jokainen tuomari voi erikseen päättää milloin tätä käytetään koventamisperusteena. Samoin rasistinen rikos saadaan nyt aikaan ainakin syytteen osalta, jos toinen kuuluu vihervasemmiston vihaamaan ääriryhmään. Pienin askelin kohti päämäärää. Aina löytyy jokin asia, johon tulisi puuttua, koska "tuohonkin on puututtu." Internet-sensuuriakin yritettiin aluksi estämällä pääsy sivuille, joilla väitettiin olevan lapsipornoa. Sitä ei ollut kuin ilmeisesti 1%:lla estetyistä sivuista. Hyvin nopeasti tämän jälkeen haluttiin kieltää pääsy itsemurhaohjeita julkaiseville sivuille. Sen jälkeen sivuille, joilla on pomminrakennusohjeita. Ulkomaisten uhkapelisivustojenkin kieltämistä sisäministeriön kansliapäällikkö Viljanen aikoinaan mehusteli, koska "noitakin ollaan jo kieltämässä, joten on kummallista ettei tällaista laittomuutta kielletä." Kun otetaan ensimmäinen "askel kohti hyvää", astutaan jo kuilun reunan yli. Aina löytyy asia, joka myös tulisi kieltää sillä perusteella, että jotakin on kielletty aiemmin. Kiinan julkinen internet on tästä hyvä esimerkki.

Suomessa on ilmeisesti jo tupakkatuotteiden osalta päästy siihen, ettei lakupiipuista saa asiakasbonuksia, koska kyseessä on tupakkajäljitelmä. Tähän samaan päädytään aina kaikissa totalitaarisissa yhteiskunnissa, joissa aletaan kieltämään "pahoja asioita" ja päättämään mitä mieltä kansalaisten tulisi olla tietyistä asioista, esimerkiksi pakolaisten ottamisesta ja turvapaikan myöntämisestä.
« Viimeksi muokattu: 14.02.2018, 00:14:35 kirjoittanut og1967 »

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 433
 • Liked: 9545
 • Koska me perimme niin hyvän maan
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #430 : 14.02.2018, 00:27:39 »
Hei te siellä YLE:ssä! Mitäpä jos kysyisitte nyt, kun kovasti Suomen tp-politiikasta ja -päätöksistä olette huolissanne, myös asiakkaittenne eli meidän YLE-veron maksajien ja Suomen kansalaisten mielipidettä asiasta?

Ehdotuksia: (i) Voisitte avata juttuihinne kommentointimahdollisuuden - vuorovaikutteisuus viestinnässä ja sisällöissä on nykypäivää. (ii) Toiseksi voisitte laittaa sivuillenne gallupin turvapaikkapolitiikan tiukkuudesta/löysyydestä ja siitä, toimiiko tp-prosessimme meidän kansalaisten mielestä 'riittävän hyvin'.

Sopisiko tämä?

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 717
 • Liked: 53844
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #431 : 14.02.2018, 02:50:17 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Vastuu katoaa jonnekin, kun eteen tulee ikäviä kysymyksiä

TURVAPAIKKAKYSYMYKSET ovat olleet jokaisen puolueen mielessä viimeistään vuodesta 2015, jolloin turvapaikanhakijoiden määrä kasvoi nopeasti koko Euroopassa.

Turvapaikkapolitiikka on siksi hyvin poliittista. Ja politiikassa vaaleilla valitut poliitikot ovat vastuussa äänestäjilleen myös virkakoneiston tekemisistä.

Asetelma ilmeisesti muuttuu, jos eteen tulee ikäviä kysymyksiä. Sellaisia esitettiin, kun Yle kertoi maanantaina tapauksesta, jossa Irakiin palautettu turva­paikanhakija oli ammuttu Bagdadissa.

Turvapaikkahakemusta käsitellyt Maahanmuuttovirasto eli Migri antoi asiasta tiedotteen, jossa se sanoi, ettei se voi ottaa kantaa yksittäistapaukseen. Virasto oli antanut kielteisen päätöksen, jota hallinto-oikeus ei ollut muuttanut ja johon korkein hallinto-oikeus ei ollut antanut valituslupaa.

Tiedote heitti pallon poliitikoille sanomalla: ”Noudatamme voimassaolevaa lakia, jota emme voi virastossa muuttaa.”

Poliitikoissakaan ei silti ole vastuun ottajaa. Tuore sisäministeri Kai Mykkänen (kok) sanoi luottavansa viranomaisten ja tuomioistuinten päätöksiin.

Näin toimii poliittisen vastuun kiertotalous: viranomaiset siirtävät vastuun ­poliitikoille ja poliitikot viranomaisille.
Helsigin Sanomat 14.2.2018

Vastuu mistä ja miksi?

Nämä vastuun ottamisesta ruikuttavat haluavat oikeasti vain, että joku taipuisi painostuksen edessä, jotta saisivat aseita turvapaikkapolitiikan kääntämiseen hurlumhein suuntaan. Siihen tapaan kuten sisäministeri Risikko taipui paniikissa myöntymään "ääriliikkeiden kieltämiseen" Asema-aukion pahoinpitelyn jälkeen. Mutta kun he eivät osaa perustella ainuttakaan tehtyä virhettä, he huitovat villisti joka suuntaan hakien syyllisiä Maahanmuuttovirastosta, hallituksesta, turvapaikkapolitiikan lakimuutoksista tai paremman puutteessa vaikka Perussuomalaisista kuten Ville Niinistö.

Ymmärrän kyllä, että kreetakarvaloita kismittää suunnattomasti, jos he eivät saakaan ulosmitattua Ylen hautomasta kohu-uutisesta sitä poliittista hyötyä, joka ehkä olisi vähän aikaa tarjolla. Tasavertaisessa, faktoihin perustuvassa maahanmuuttokeskustelussa kun heillä ei ole ikinä mitään jakoa.

Hallituksellekin turvapaikkapolitiikan tiukennusten tekemättömäksi tekeminen sopisi paremmin kuin hyvin, mutta ei nyt eikä tällä tavalla, joten hukkaan menee valtamedian vyörytys.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 716
 • Liked: 7017
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #432 : 14.02.2018, 05:35:57 »
Valemedia Helsingin sanomat on huolissaan siitä, että kukaan ei ota vastuuta ilmeisen fiktiivisestä tarinasta, että Bagdadissa olisi ammuttu yksi turvapaikanhakija.

Mutta tuhansia ihmisiä on tilastojen mukaan hukkunut Välimereen sen takia, että mm. Suomi ottaa vastaan huijareita, jotka teeskentelevät turvapaikanhakijaa. Valemedia Helsingin sanomat on ollut innolla rakentamassa tätä hukuttamisjärjestelmää. Milloin valemedia Helsingin sanomat ottaa vastuun Välimereen tappamistaan huijareista?

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 816
 • Liked: 2389
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #433 : 14.02.2018, 09:42:26 »
Olisipa vielä Hymy-lehti voimissaan, niin se hommaisi Irakista virallisen näköiset paperit leimoineen, mikä todistaisi 69-vuotiaan mieshenkilön nimeltä SN tulleen ammutuksi.

og1967

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 463
 • Liked: 1237
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #434 : 14.02.2018, 12:39:21 »
Olisipa vielä Hymy-lehti voimissaan, niin se hommaisi Irakista virallisen näköiset paperit leimoineen, mikä todistaisi 69-vuotiaan mieshenkilön nimeltä SN tulleen ammutuksi.

Tässä on erään vaihtoehtolehden toimittajan "Syyrian passi."

Olipakerranelämä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 65
 • Liked: 90
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #435 : 14.02.2018, 13:26:23 »
Hei te siellä YLE:ssä! Mitäpä jos kysyisitte nyt, kun kovasti Suomen tp-politiikasta ja -päätöksistä olette huolissanne, myös asiakkaittenne eli meidän YLE-veron maksajien ja Suomen kansalaisten mielipidettä asiasta?

Ehdotuksia: (i) Voisitte avata juttuihinne kommentointimahdollisuuden - vuorovaikutteisuus viestinnässä ja sisällöissä on nykypäivää. (ii) Toiseksi voisitte laittaa sivuillenne gallupin turvapaikkapolitiikan tiukkuudesta/löysyydestä ja siitä, toimiiko tp-prosessimme meidän kansalaisten mielestä 'riittävän hyvin'.

Sopisiko tämä?

Kantsis laittaa kysymykset Ylelle, jonka hallinto on nykyään porvarvoittoinen, kuten
on Suomen nykyhallituskin.
Porvarillinen Suomen Hallitus toteuttaa nyt vihervasemmiston vuosikymmeniä jatkuneita vaatimuksia siitä, että Suomen on oltava avoin koko maailman köyhälistölle.
Tuohan sopii yritysmiljardööreillekin, jotka eivät haluaisi maksaa edes palkkaa Suomalaisille alaisilleen,
vaan palkat tulisi hoitaa verovaroilla...mutta millä verovaroilla, jos todelliset Suomalaiset Veronmaksajat korvataan mamuilla ???
Nyt suomeen "tuotetaan" matuja, jotka tulevat tänne merkkifarkuissa ja merkkikännyköineen vaatimaan Suomalaisilta ympärivuorokautista ylläpitoa, ja joilla ei ole pienintäkään halua tehdä minkäänlaista työtä?
Kun matut ja mamut valtaavat suomenkin maaperän, kuten koko euroopassa näyttää tapahtuvan, häviääkö kantaväestö ja mihin maailmankolkkaan?
Minkähänlaisia palveluyhteiskuntia mamut ja matut luovat valtaamilleen alueille?

 
 


Ägräs

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 334
 • Liked: 643
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #436 : 14.02.2018, 18:34:20 »
Onko sattumaa, että tämä vyörytys alkoi heti kun Suvakki-Mykkäsestä tuli sisäministeri? Yhtäkkiä niin kova kiire saada lisää matuja, että ehdotti myös pakolaiskiintiön kymmenkertaistamista:

Lainaus
Kai Mykkäsen (kok) avaus kiintiöpakolaisten määrän jopa yli kymmenkertaistamiseksi ei saa vastakaikua sen enempää hallitus- kuin oppositiopuolueiltakaan.

Kiintiöpakolaisten määrän voisi Kai Mykkäsen mielestä jopa kymmenkertaistaa.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005562564.html

Ei se ole sattumaa, itse mietin samaa eräässä toisessa keskusteluketjussa. Nyt on käynnissä suora vaikutusyritys Suomen turvapaikkapolitiikkaan. Mediassa vaikuttavat welcome refugees-toimittajat ottavat ajoittain näkyvää aktivistin roolia ja esim YLE punavihreine toimittajineen on kärjistettynä yksi vasemmistopuolue Suomen poliittisessa kentässä, varsinkin maahanmuuttokeskustelussa. Sen punavihreäpropaganda on erittäin härskiä. Mäntymaa ja kumppanit politikoivat suojatyöpaikkansa suojista, veronmaksajien rahoilla.

Tämä on hybridivaikuttamista. Motiivi: edistää transatlantisismia eli kansojen hajottamista monikultturismilla. Orkestroija: joku organisaatio, joka on transatlanttis-syvävaltiollinen.
Where is the fighting man?
I am he
You would trade every truth
For hollow victories

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 717
 • Liked: 53844
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #437 : 14.02.2018, 20:07:31 »
Lainaus
Pakolaisapu toivoo päättäjiltä avoimuutta turvapaikkakeskustelussa

Suomen Pakolaisapu on seurannut tiiviisti alkuviikon uutisointia Suomesta Irakiin palautettujen turvapaikanhakijoiden kohtaloista. Uutiset ovat johtaneet tarpeelliseen keskusteluun turvapaikkamenettelyn luotettavuudesta.

Pakolaisapu on kiinnittänyt keskustelussa huomiota viranomaisten ja päättäjien vankkaan uskoon Suomen turvapaikkajärjestelmän toimivuudesta, asiantuntijoiden lukuisista eriävistä lausunnoista huolimatta.

”Jos valtaosa asiantuntijoista on yhtä mieltä siitä, että nykyinen järjestelmä pitää uudelleenarvioida, on tärkeää, että tätä huolta myös kuunnellaan ja se otetaan vakavasti. Asiantuntijatahot, kuten YK:n pakolaisjärjestö UNHCR tai Pakolaisapu, eivät perusteetta arvostele viranomaisten ja päättäjien toimintaa”, sanoo Pakolaisavun toiminnanjohtaja Annu Lehtinen.

Pakolaisapu pitää tärkeänä, että turvapaikkamenettelystä käydään avointa ja pragmaattista keskustelua ilman kärjistämistä tai viranomaistahojen aiheetonta syyllistämistä.

”Viime vuosien aikana turvapaikkamenettelyn käytäntöihin on tehty lukuisia muutoksia nopealla aikataululla. Ne vaikuttavat suoraan hakijoiden mahdollisuuksiin saada kansainvälistä suojelua. Tiedämmekö, mitkä ovat näiden muutosten kokonaisvaikutukset?”, Lehtinen kysyy.

Lehtinen toivoo, että muutosten kokonaisvaikutuksia lähdetään selvittämään viimeistään nyt, asiantuntijoita kuunnellen. Lehtinen pitää Suomen turvapaikkapolitiikan kokonaisarviota viime päivien uutistenkin valossa entistä välttämättömämpänä.

”Vain arvioimalla kriittisesti omaa toimintaamme voimme olla varmoja järjestelmämme toimivuudesta”.

Lisätietoja

Annu Lehtinen, toiminnanjohtaja
Ida Schauman, pakolaisuuden ja vaikuttamisen asiantuntija
Suomen Pakolaisapu 14.2.2018

Heh. Ylen Jessica Stolzmann samanmielisine kollegoineen kehittivät nyyhkyjutun Irakiin palautetun miehen kuolemasta ja valitsivat asiassa asiantuntijoiksi UNHCR:n Thomas Bergmanin (ex- Thorsin erityisavustaja) ja Pakolaisneuvonnan Marjaana Laineen ja Pia Lindforsin, jotka "eivät perusteetta arvostele viranomaisten ja päättäjien toimintaa". Mitä nyt juuri arvostelivat viranomaisten ja päättäjien toimintaa pystymättä perustelemaan, mitä nimenomaan Suomi on tehnyt turvapaikkapolitiikassaan väärin verrattuna muihin EU-maihin, kansainvälisten sopimusten eurooppalaisiin tulkintoihin ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksiin.

Lainaus käyttäjältä: Suomen Pakolaisapu
Tiedämmekö,mitkä ovat näiden muutosten kokonaisvaikutukset?”, Lehtinen kysyy.
...
Lehtinen toivoo, että muutosten kokonaisvaikutuksia lähdetään selvittämään viimeistään nyt, asiantuntijoita kuunnellen. Lehtinen pitää Suomen turvapaikkapolitiikan kokonaisarviota viime päivien uutistenkin valossa entistä välttämättömämpänä.

Pakolaisjärjestöjen lobbarit eivät kykene perustelemaan ensimmäistäkään virhettä tai epäkohtaa, jonka suhteen Suomi rikkoisi sopimuksia. Siksi he perääntyvät vaatimaan epäselviksi jäävien "muutosten kokonaisvaikutusten" perusteella "turvapaikkapolitiikan kokonaisarviota", jota laadittaessa tietysti kuunneltaisiin "asiantuntijoita" eli kirjoittajien edustamaa Suomen Pakolaisapua.

Pakolaisjärjestöt ja "kokonaisarviota" myös vaatineet vihreät eivät ole tähän mennessä halunneet avata, mitä "muutosten kokonaisvaikutuksia" pitäisi selvittää ja miksi, kun Suomen muutokset eivät ole muihin EU-maihin verrattuna mitenkään poikkeuksellisia, eivätkä ole johtaneet likimainkaan tiukimpiin lakeihin. Turvapaikkapolitiikan tiukkuutta voi tietyin varauksin arvioida turvapaikkahakemusten hyväksymisprosenttien perusteella. Ne ovat Suomessa keskimäärin eurooppalaista keskitasoa, suurempia kuin vaikkapa Tanskassa ja Ruotsissa.

Mikä sitten onkaan muka vialla, vain se tuli selväksi, että vaaditun selvityksen lopputuloksen sanelisi koko olemassaolonsa ajan ääriiberaalia maahanmuuttopolitiikkaa lobannut Suomen Pakolaisapu. Mikseivät sitten tee sitä itse?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 296
 • Liked: 8459
 • Anyone?
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #438 : 14.02.2018, 22:02:10 »
Jos olet pohtinut, että mitä tehdä viikonloppuna, niin nyt mietintämyssy syrjään.
Lainaus
DONT SEND AFGHAN BACK ja WE STILL SEE YOU -tapahtumia viikonloppuna
Dont Send Afghans Back mielenosoituksia pakkopalautusten lopettamiseksi Afganistaniin:
17.2. klo 14 Helsinki, Narinkkatori
https://www.facebook.com/events/425061314595878/?ti=icl
17.2.2018 klo 13 Jyväskylä, kävelykatu, Kompassi
https://www.facebook.com/events/288040545055025/?ti=icl
17.2.2018 klo 13 Kuopio, kulkue satamapuistosta, 13:30 Kuopion tori
https://www.facebook.com/events/527876664261605/?ti=icl
17.2.2018 klo 14, Lahti, Lanunaukio
https://www.facebook.com/events/173510573423825/?ti=icl
We Still See You -tilaisuudet inhimillisemmän turvapaikkapolitiikan puolesta:
18.2.2018 klo 17:30, Turku, Aurelia, Aurakatu 18
https://www.facebook.com/events/2068739279808258/
Lisätiedot: Linda Bäckman 050 370 9642
18.2.2018 klo 16-19 Vaasa, Wasa Teater
https://www.facebook.com/events/175225183245104/
https://www.facebook.com/SeisKarkotuksille/posts/2005737146380359
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 618
 • Liked: 1604
 • Puolinuiva
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #439 : 15.02.2018, 10:03:35 »
Jos tyttärelle lohkeaa oleskelulupa, veikkaan, että seuraavaksi Ali kokeilee Ruotsia. Rajan yli pääsee lapsenlapsia muokkaamaan ilman ikäviä muodollisuuksia. Onko Alin kuva jo ollut jossain? Hänhän on ilmeisesti osallistunut johonkin YLE:n nyyhkyohjelmaan.
Soinin Ploki 3.6.2017: "Marko Junkkari lankesi Lännen Median ansaan ja kirjoitti arvolleen sopimattoman pakinan Soinista ja seteliselkärankaisista. Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä.[...]Pidän loikkareita luusereina."

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 618
 • Liked: 1604
 • Puolinuiva
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #440 : 15.02.2018, 10:07:28 »
Jatkan vielä, että se että Varma KuolemaTM sattuu juuri Alin kaltaiselle suvistoimittajien vanhalle lemmikille on yksinkertaisesti liian iso sattuma.
Soinin Ploki 3.6.2017: "Marko Junkkari lankesi Lännen Median ansaan ja kirjoitti arvolleen sopimattoman pakinan Soinista ja seteliselkärankaisista. Ajatus siitä, että loikkaisin perustamastani puolueesta on mieletön. Se oli Juudas, en minä, joka meni ja hirtti itsensä.[...]Pidän loikkareita luusereina."

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 10 575
 • Liked: 11982
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #441 : 15.02.2018, 10:53:46 »
Hesari taas kerännyt päivystävät dosentit Pakolaisavusta yms pakolaisista elantonsa keräävistä kasaan ulisemaan:

Rikkooko Suomi ihmisoikeus­sopimuksia palauttaessaan turvapaikanhakijoita Irakiin? Näin vastaavat asiantuntijat
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005566916.html

Lainaus
Pakolaisneuvonnan johtavan lakimiehen Marjaana Laineen mielestä Suomen palautuspolitiikka ei ole ollut kestävällä pohjalla. Turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa on heikennetty perusteettomasti, hän arvioi.

Suomi ei ole virheineen yksin. Ranskalainen tuomioistuin päätti vastikään, että turvapaikanhakijoita ei voinut Dublin-säännöksen nojalla palauttaa Suomeen, Ruotsiin eikä Norjaan.
...
Pakolaisasioihin perehtynyt asianajaja Ville Punto arvioi Suomen rikkoneen palautuskieltoa useaan otteeseen. Kaikki tapaukset eivät ole aiemmin tulleet esiin.
...
KANSAINVÄLISEN lain ja ihmisoikeuksien professorin Martin Scheininin mukaan kyse on pohjimmiltaan ehdottomasta palautuskiellosta.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2018, 11:10:22 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

og1967

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 463
 • Liked: 1237
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #442 : 15.02.2018, 11:08:30 »
Jos tyttärelle lohkeaa oleskelulupa, veikkaan, että seuraavaksi Ali kokeilee Ruotsia. Rajan yli pääsee lapsenlapsia muokkaamaan ilman ikäviä muodollisuuksia. Onko Alin kuva jo ollut jossain? Hänhän on ilmeisesti osallistunut johonkin YLE:n nyyhkyohjelmaan.

Sain tämän toistumaan Chromella ja mielestäni Ali on tässä dokumentissa varjokuvana, kertomassa miten on joutunut vainotuksi kun ei kuulu mihinkään militiaan: https://areena.yle.fi/1-3984435

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 717
 • Liked: 53844
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #443 : 15.02.2018, 11:51:23 »
Lainaus
Palauttaako Suomi turvapaikan­­hakijoita Irakiin muita herkemmin? Rikotaanko ihmisoikeus­sopimuksia? Näin vastaavat asiantuntijat

Marjo Valtavaara HS, Toni Lehtinen HS

ONKO Suomi palautuspolitiikassaan erityisen tiukka verrattuna muihin EU-maihin?

Turvapaikanhakijoiden palautukset erityisesti Irakiin ovat nousseet tällä viikolla keskusteluun, kun Yle uutisoi alkuviikolla irakilaisesta Alista, joka tapettiin Suomesta palautuksen jälkeen kotimaassaan.

Palautukset Irakiin on kyseenalaistettu myös ranskalaisen tuomioistuimen taannoin tekemän linjauksen takia. Tuomioistuin esti turvapaikanhakijan siirtämisen Suomeen, koska tätä uhkasi palautus Suomesta Irakiin.

HS kysyi asiantuntijoilta, mitä viime aikojen palautuksista pitäisi ajatella.
Helsingin Sanomat 15.2.2018

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
Toteuttaako Suomi tiukempaa palautuspolitiikkaa kuin muut maat?

Pakolaisneuvonnan johtavan lakimiehen Marjaana Laineen mielestä Suomen palautuspolitiikka ei ole ollut kestävällä pohjalla. Turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa on heikennetty perusteettomasti, hän arvioi.

Jutussa ei edes yritetä arvioida palautuspolitiikan tiukkuutta millään objektiivisella mittarilla. Pakolaisneuvonnan Laineen annetaan urputtaa "oikeusturvan heikkenemisestä", vaikka turvapaikanhakijoiden oikeusturva on Suomessa edelleen EU-maiden parhaiden joukossa.

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
Suomi ei ole virheineen yksin. Ranskalainen tuomioistuin päätti vastikään, että turvapaikanhakijoita ei voinut Dublin-säännöksen nojalla palauttaa Suomeen, Ruotsiin eikä Norjaan.

Virheineen? Kaksi yksittäistä ranskalaista tuomioistuinta on tehnyt päätöksiä siitä, ettei eräitä Dublin-tapauksia palauteta Suomeen, Ruotsiin ja Norjaan. Ainoan Suomea koskevan päätöksen mukaan yhtä irakilaista Dublin-tapausta ei palauteta Suomeen, koska Suomi voisi palauttaa miehen Bagdadin kautta Irakiin. Lyonilaisen tuomioistuimen päätös on Ranskan omankin linjan vastainen.

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
KUN Suomi aiemmin tarkisti maalinjauksiaan ja luokitteli esimerkiksi Irakin eri alueiden turvallisuutta uudelleen, sen tulkittiin seuraavan Ruotsin linjaa. Ruotsissa kielteisiä päätöksiä oli siihen asti tehty enemmän kuin Suomessa.

Suomi peesasi lopulta Ruotsia siinä, että otti käyttöön sisäisen paon mahdollisuuden ja määritteli Bagdadin tarpeeksi turvalliseksi palautuksille.
 
Ruotsissa tehdään tälläkin hetkellä enemmän kielteisiä päätöksiä kuin Suomessa. Irakilaisten ja afganistanilaisten hyväksymisprosentit ovat siellä alle puolet siitä mitä Suomessa.

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
YK:n pakolaisjärjestön UNCHR:n Tukholman-toimistossa Pohjoismaiden tiedotusta hoitava Caroline Bach muistuttaa Ruotsin linjanneen Irakin turvallisuusluokitusta uudelleen viimeksi tammikuussa.

Ruotsin maahanmuuttovirasto katsoi Irakin ihmisoikeustilanteen heikentyneen kahden vuoden takaisesta. On arvioitu, että aiemmat hylkäävät päätökset joudutaan Ruotsissa käsittelemään uudelleen tuoreen maalinjauksen pohjalta.

Ruotsi luokittelee yhä Suomen tapaan osan Irakin alueista niin turvallisiksi, että paluu on mahdollista.

Totta kai Irakin yleinen turvallisuustilanne on paikoin heikentynyt Isisin vastaisten taistelujen takia. Taistelut ovat nyt kuitenkin ohi, ja etenkin pääkaupunki Bagdadin turvallisuustilanne on parantunut jo pitkään.

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
Jokainen tapaus on käsiteltävä yksilöllisesti. Mitään yleistä paluun mahdollisuudesta Irakiin on hyvin vaikea sanoa, eikä sisäinen pako tule aina kyseeseen”, Bach korostaa.

Ei olekaan tarpeen sanoa mitään yleistä. Sisäinen pako on pääsääntöisesti mahdollinen, elleivät erityiset yksilölliset syyt estä sitä.

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
Rikkooko Suomi palautuskieltoa?

Palautuskiellon mukaan ketään ei saa palauttaa sellaiselle alueelle, jolla hän voi joutua esimerkiksi kuolemanrangaistuksen, kidutuksen tai vainon kohteeksi. Kielto on määritelty Euroopan ihmisoikeussopimuksessa, ja se sitoo maita.

Ali-tapauksen jälkeen laatimassaan tiedotteessa Maahanmuuttovirasto vieritti vastuuta poliittisille päättäjille.

”Maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikka sekä sitä kautta luotu lainsäädäntö luovat raamit meidän päätöksenteollemme. Päätös siitä, halutaanko näihin muutoksia, on poliittinen kysymys ja kuuluu poliittisille päätöksentekijöille”, virasto ilmoitti.

MARJAANA LAINE kritisoi Maahanmuuttoviraston lausuntoa voimakkaasti.

”Politiikkaa ei saa sotkea päätöksentekoon. Palautuskielto on ehdoton ihmisoikeus, eikä viranomainen saa missään tilanteessa tulkita lakia niin, että se johtaa palautuskiellon loukkaamiseen.

Pakolaisasioihin perehtynyt asianajaja Ville Punto arvioi Suomen rikkoneen palautuskieltoa useaan otteeseen. Kaikki tapaukset eivät ole aiemmin tulleet esiin.

Syytöksiä, syytöksiä, pelkkää puhetta. Miksei Punto tai Pakolaisneuvonta ole esittänyt todisteita palautuskiellon rikkomisesta?

Maahanmuuttovirasto viittasi lausunnossaan siihen, että jos palautusten riskejä halutaan pienentää varmuuden vuoksi vielä palautuskiellon ylikin, niin siitä päättäminen kuuluu poliitikoille. Laine tulkitsi tämän tahallaan väärin niin, että palautuskieltoa rikottaisiin poliittisella päätöksellä.

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
KANSAINVÄLISEN lain ja ihmisoikeuksien professorin Martin Scheininin mukaan kyse on pohjimmiltaan ehdottomasta palautuskiellosta.

Monet maat ovat kiertäneet pakkopalautuksia rahalla. Viime vuonna Ranska lupautui maksamaan 2 500 euroa vapaaehtoisesti kotimaahansa palaaville turvapaikanhakijoille. Myös Saksa on maksanut tuhansille irakilaisille vapaaehtoisesta paluusta.

Nyt Ranskassa on tarkoitus nopeuttaa kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden palautuksia.

”Näissä linjatiukennuksissa on kyse usein symbolisesta lainsäädännöstä. Päättäjät vakuuttavat kansalle, että linja tiukentuu. Se ei voi kuitenkaan tiukentua, sillä palautuskielto on ehdoton”, Scheinin sanoo.

Scheinin puhuu sekavia. Palautusten tehostaminen tarkoittaa tosiasiallisen linjan tiukentumista, kun maahan ei voi enää jäädä turvapaikkatutkinnan tuloksesta riippumatta. Euroopassa lienee satoja tuhansia kielteisen päätöksen saaneita turvapaikanhakijoita, joiden kohdalla ongelmana ei ole palautuskielto vaan palautuksen toteuttamisen vaikeus (pakoilu, poliisin resurssit, lähtömaan vastahakoisuus jne.).

Scheinin ohittaa senkin, että palautuskielto ei tarkoita, etteikö suojelua voisi tarjota myös muualta kuin Euroopasta. Tanskan sosialidemokraattien puheenjohtaja viittasi tähän äskettäin, kun ehdotti turvapaikanhakijoiden vastaanoton lopettamista ja leirejä Afrikkaan.

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
Millainen signaali ranskalaisen tuomioistuimen linjaus on?

Linjauksen pitäisi Punton mielestä olla voimakas signaali.

”Päätöksenteko on ollut sattumanvaraista niin, että kaksi samanlaista tapausta on saanut erilaiset päätökset. Selkeät linjat ovat puuttuneet”, Punto toteaa.

Laineen mielestä ”päätöksessä on ilmeisesti kyse siitä, että hakijaa ei palauteta Suomeen, koska on vaara, että ihmisiä lähetetään palautuskieltoa loukaten Irakiin”.

”Nyt pitää pysähtyä kaikilla tasoilla ja edetä tarkasti lakia ja pakolaisoikeudellisia periaatteita noudattaen”, Laine perää.

Pakolaisbisneksessä työskenteleviltä sen ymmärtää, mutta myös Ylen ja Helsingin Sanomien toimittajat yrittävät hämärtää sitä, että ranskalaisen tuomioistuimen päätös oli yksittäistapaus sanan varsinaisessa merkityksessä. Yli puolen vuoden takainen päätös ei edustanut Ranskan silloista tai nykyistäkään linjaa. Yksittäinen päätös, joka perustui ainoastaan tuomarin erilaiseen arvioon Bagdadin turvattomuudesta, on ristiriidassa tuhansien muiden vastaavia tapauksia käsitelleiden eurooppalaisten päätösten kanssa.

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
SUOMEEN tuli vuonna 2015 kymmenkertainen määrä turvapaikanhakijoita aiempaan nähden. Maahanmuuttovirasto on tunnustanut, ettei selvittäminen ollut tuolloin päätöksenteossa sillä tasolla kuin sen pitäisi olla.

”Maalaisjärjelläkin ymmärtää, että yhdessä kovien tehostamispaineiden kanssa virheiden mahdollisuus oli tuolloin valtava”, Laine kuvaa.

Olennaista ei olekaan ensimmäisen päätöksen täydellinen virheettömyys, joka ei ole koskaan ollut mahdollista, vaan prosessi, jolla virheitä karsitaan ja korjataan. Hallinto-oikeuden vahvistama kielteinen päätös on tutkittu jo vähintään kolmeen kertaan. Parin viime vuoden kymmenistä tuhansista päätöksistä ei tiettävästi ole tullut esiin ainuttakaan tapausta, jossa olisi määrätty edes täytäntöönpanokieltoa (joka ei sekään välttämättä tarkoita väärää päätöstä).

Pakolaisaktivistien rummuttamat Maahanmuuttoviraston toiminnan tehostamispaineet ovat takanapäin, ja ne ovat vaikuttaessaan voineet lisätä vain myönteisten päätösten osuutta, koska kielteiset päätökset vaativat selvästi enemmän resursseja.

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
Rinnastuuko Suomi turvapaikkapolitiikaltaan jo tiukimpien linjausten maihin kuten Unkariin?

Joukko Itä-Euroopan maita – Unkari, Puola, Tšekki ja Slovakia etunenässä – on suhtautunut hyvin nihkeästi esimerkiksi turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen sisäisillä siirroilla. Unkari on linjannut sulkevansa kaikki turvapaikanhakijat konttileireille rajan tuntumaan.

Suomi on toteuttanut sisäisten siirtojen osuutensa tunnollisesti.

Laine ei rinnastaisi Suomea Unkariin. ”Ei täällä sentään muureja olla rakentamassa.”

Toimittajat rinnastavat täysin rinnastuskelvottomia asioita. Unkarin pyrkimys estää laiton siirtolaisuus ja läpikulku ja vähentää turvapaikanhaun houkuttelevuutta on aivan eri asia kuin turvapaikkatutkinnan käytännöt. Myöskään EU:n sisäisillä turvapaikanhakijasiirroilla ei ole yhteyttä turvapaikkapäätösten tiukkuuteen ja palautuskieltoon.

Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
Suomea leimaa Laineen mukaan se, että tulijoiden määrät ovat aina olleet Euroopan mittapuulla hyvin pieniä.

Lainetta leimaa se, että tuo hokema ei ole kymmeneen vuoteen pitänyt paikkaansa muuten kuin vertaamalla Suomen tulijamääriä suoraan muutamaan turvapaikanhakijoita eniten houkuttelevaan Euroopan maahan kuten Saksaan ja Ruotsiin.

Helsingin Sanomat valikoi "asiantuntijoiksi" turvapaikka-asianajaja Ville Punton ja turvapaikanhakijoita turvapaikkaprosessissa avustavan Pakolaisneuvonnan Marjaana Laineen. Eli yhtä tasokasta journalismia kuin Ylellä.

Edit: typot
« Viimeksi muokattu: 15.02.2018, 18:51:59 kirjoittanut Roope »
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

og1967

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 463
 • Liked: 1237
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #444 : 15.02.2018, 12:55:00 »
Seura-lehdessä on vähän lisätietoa tuosta Alin tapauksesta. Google esimerkiksi ei löydä tapausta edes omalla translatella avainsanoja arabiaksi kääntämällä. Kuten sanottu, YLEn seuraama turvapaikanhakija, joka itsee ja joka on ainoana palautettuna joutunut ammutuksia välittömästi kotimaahan tultuaan (0 päivää - 3 viikkoa) on vähän liian hyvä sattuma näille turvapaikka kuuluu kaikille irakilaisille -seuroille:

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/irakiin-palautetun-ja-ammutun-alin-noor-tyttaren-epatoivo-pelkaan-nyt-koko-perheeni-kuolleen-bagdadissa/
"Bunny ei voi käsittää, miksi Ali ei saanut Suomesta turvapaikkaa.

”Minulla on kopiot Alin valituksesta hallinto-oikeuteen. Ali oli korkeassa asemassa oleva poliisi, joka tutki korruptiota ja ihmisoikeusrikkomuksia ja jonka henkeä uhattiin toistuvasti Irakissa. Maahanmuuttovirasto myönsi päätöksessään tiedot oikeiksi, mutta hylkäsi silti Alin hakemuksen. Se on sanoinkuvaamattoman järkyttävää.”

Ali ei saanut turvapaikkaa Suomesta. Hän valitti hallinto-oikeuteen.

[Kuva: Ote Alin valituksesta hallinto-oikeuteen, kun hän sai kielteisen turvapaikkapäätöksen.]

Noorin aviomies kertoo, että Ali pakeni Irakista sen jälkeen, kun hänen autoonsa oli asetettu pommi kaksi kertaa. Koko perheen ja varsinkin pienen tyttären oli liian riskialtista lähteä vaaralliselle pakomatkalle.

Ylen tietojen mukaan bagdadilaisen sairaalan kuolintodistuksessa kerrotaan Alilla olleen kuollessaan kolme ampumahaavaa päässä ja vartalossa. Bagdadin poliisin keräämien silminnäkijähavaintojen mukaan tuntemattomat miehet olivat avanneet tulen rekisterikilvettömästä Nissan Navara -lava-autosta. Välikohtaus tapahtui sunnuntaina 17.12.2017 Shaari’a Falastiinilla, eli Palestiina-kadulla."

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 317
 • Liked: 2545
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #445 : 15.02.2018, 13:05:24 »
^^
Lainaus
Suomea leimaa Laineen mukaan se, että tulijoiden määrät ovat aina olleet Euroopan mittapuulla hyvin pieniä.
Tulijoiden määrän pitäisi olla pieniä, kun katsoo kartalta, missä Suomi sijaitsee. Pakolaisneuvonnan Laine näyttää pitävän kymmenen turvallisen maan lävitse kulkemista hyvänä asiana.

og1967

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 463
 • Liked: 1237
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #446 : 15.02.2018, 13:14:30 »
Lainaus käyttäjältä: HS, 15.2.2018
KANSAINVÄLISEN lain ja ihmisoikeuksien professorin Martin Scheininin mukaan kyse on pohjimmiltaan ehdottomasta palautuskiellosta.
[”Näissä linjatiukennuksissa on kyse usein symbolisesta lainsäädännöstä. Päättäjät vakuuttavat kansalle, että linja tiukentuu. Se ei voi kuitenkaan tiukentua, sillä palautuskielto on ehdoton”, Scheinin sanoo.

Nämä ovat niitä hiljaisia signaaleja, joilla lukijoita johdatellaan uskomaan toimittajan kirjoittamaan propagandaan. Irakiin ei ole olemassa mitään palautuskieltoa. Vaikka jutut kunnolla ja ajatuksella lukemalla saa sen käsityksen, että palautuskielto koskee vaarallisia alueita, lukija saa tuosta sen käsityksen, että Irakiin on olemassa palautuskielto jota Suomi ei noudata.

Kun tietää sen, että Alia ei "pakkopalautettu kuolemaan" Irakiin, vaan hän palasi vapaaehtoisesti 1500 euroa taskussaan, näiden pakolaisista elantonsa ansaitsevien kommentit muuttuvat entistäkin kummallisemmiksi.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2018, 13:16:01 kirjoittanut og1967 »

Vellamo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 433
 • Liked: 9545
 • Koska me perimme niin hyvän maan
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #447 : 15.02.2018, 13:34:25 »
JHA / Facebook 15.2.:
https://www.facebook.com/jussi.hallaaho/posts/1633055150148006?pnref=story

Lainaus
Ikävä tapaus, mutta Suomi ei voi taata kuolemattomuutta Irakissa asuville ihmisille, ei edes niille, jotka ovat käyneet kääntymässä Suomessa. Irak on vaarallinen maa siellä asuville ihmisille. Ratkaisu ei ole se, että siirretään irakilaiset muualle.

Nyt on keskustelu paljon siitä, kenen käsiä kyseisen irakilaisen veri tahrii. Vastuun pakoilusta syytetään poliitikkoja ja virkamiehiä. Eipä niitä vastuullisia ole ruuhkaksi asti ilmoittautunut silloinkaan, kun irakilaiset turvapaikkaturistit ovat tappaneet tai pahoinpidelleet Suomen ja muiden eurooppalaisten maiden asukkaita. Sellaiset tapaukset on nähty siedettävinä oheisvahinkoina. Aivan kuin kaikki eivät olisi aivan yhtä arvokkaita.

Emme tiedä, miksi kyseinen henkilö tapettiin hänen palattuaan Irakiin. Jos oletetaan, että häneen kohdistui henkilökohtainen vaara (joka on kansainvälisen suojelun kriteeri), vastuu lankeaa ennen kaikkea niille, jotka ovat sallineet turvapaikkaturistien pitää turvapaikkajärjestelmää pilkkanaan. Suurin osa tulijoista valehtelee, eikä ole suojelun tarpeessa. Mitä enemmän heitä on, sitä "kyynisemmäksi" turvapaikkajärjestelmä muuttuu ja sitä vaikeampaa on poimia joukosta ne, jotka suojelua tarvitsisivat.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 30 717
 • Liked: 53844
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #448 : 15.02.2018, 13:57:15 »
JHA / Facebook 15.2.:
Lainaus
Emme tiedä, miksi kyseinen henkilö tapettiin hänen palattuaan Irakiin. Jos oletetaan, että häneen kohdistui henkilökohtainen vaara (joka on kansainvälisen suojelun kriteeri), vastuu lankeaa ennen kaikkea niille, jotka ovat sallineet turvapaikkaturistien pitää turvapaikkajärjestelmää pilkkanaan. Suurin osa tulijoista valehtelee, eikä ole suojelun tarpeessa. Mitä enemmän heitä on, sitä "kyynisemmäksi" turvapaikkajärjestelmä muuttuu ja sitä vaikeampaa on poimia joukosta ne, jotka suojelua tarvitsisivat.

Ali olisi todennäköisesti saanut jäädä Suomeen vielä pari vuotta sitten siitä huolimatta, että hän ei silloinkaan täyttänyt henkilökohtaisen turvapaikan kriteerejä. Turvapaikkaturistit olivat pitäneet jo siinäkin vaiheessa järjestelmää pilkkanaan vaikka kuinka kauan, mutta Bagdadin turvallisuustilanne tulkittiin edelleen muun muassa Ruotsista poiketen liian huonoksi, eikä sisäisen paon mahdollisuutta olisi käytetty päätöksissä.

Jos Ali ja kaverit eivät olisi tulleet tuhansittain Suomeen, niin hyväksymisprosentit huitelisivat meillä varmaan vieläkin lähempänä sataa prosenttia, mikä vetovoimatekijänä houkutteli Alin ja kaverit Suomeen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset