Kirjoittaja Aihe: Käännytysten seurantaketju  (Luettu 246721 kertaa)

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 164
 • Liked: 32066
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1140 : 11.07.2020, 18:08:53 »
^Miten nämä tukirahat maksetaan käytännössä? Jos rahat pitää käydä itse hakemassa niin siinähän voitaisi heti ottaa etsitty mies kiinni kun tulee kassaluukulle, ja jos taas ne rahat maksetaan tilille niin miksi ihmeessä maksetaan? Niitähän ei edes kuuluisi maksaa, kun ei miehen kuuluisi täällä ollakaan.

Detaljeja en tiedä, mutta maksukortteja ne ovat ainakin joskus jakaneet (ainakin jostakin vuoden 2015 rynnäkön paikkeilta lähtien) ja niillä on ollut tietty summa rahaa. Kortit käy ainakin ruokakaupoissa. Välillä kassoilla näkee näitä tapauksia. Ehkä jostakin saa sitten käydä lataamassa niihin pätäkkää, jolleivat ole jo järjestäneet sellaisen systeemin pankkien kanssa, että rahat rapsahtaa laittomien kortille jo automaattisesti. Tuon systeemin toiminta olisi kyllä aiheellista saada laajemmankin yleisön tietoon, niin ainakin jonkun silmät saattaisivat avautua.

Jokainen noista laittomista maassa oleskelijoista olisi muuten helppo jäljittää, ottaa talteen ja heivata ulos maasta, mutta kun lakien noudattaminen ei näitä "oikeusvaltiopoliitikkojamme" kiinnosta ollenkaan niin kauan kun siitä ei joudu edesvastuuseen. Kenties kansalaisille olisi hyvä muistuttaa, että kaikki valta demokratiassa on lähtöisin kansalta, joten lakeja systemaattisesti rikkovat poliitikot kyllä saadaan vastuuseen, jos laajempi yleisö pääsee noista touhuista selville. "Vastuullinen media" toki yrittää estää tämän kaikin tavoin.
« Viimeksi muokattu: 11.07.2020, 19:13:56 kirjoittanut akez »
"Meidän on oltava valmiita huijaamaan, petkuttamaan, rikkomaan lakeja, salailemaan ja piilottamaan totuutta ... Meidän on kirjoitettava kielellä,
joka kylvää massojen keskuuteen vihaa, inhoa ja halveksuntaa niitä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kuin me." - Vladimir Iljitš Lenin

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 971
 • Liked: 10394
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1141 : 23.07.2020, 10:50:40 »
Lainaus

14-vuotiasta uhkaa karkotus Thaimaahan, vaikka äiti on Suomen kansalainen ja tyttö on asunut vuosia Suomessa – näin Migri perustelee

Neljätoistavuotiasta Kanyarat Tassamaa uhkaa karkotus Suomesta takaisin Thaimaahan, vaikka hän on asunut Riihimäellä äitinsä Pawichad Saithongin ja Markku Sorsan luona pian kolme vuotta.
(...)
Torstaisen haastattelun jälkeen perjantaina 17. päivä pamahti postiluukkuun se, mitä oli pelätty: kutsu saapua poliisin pakeille keskustelemaan Kanyaratin käännytyksestä.

X

https://www.lansivayla.fi/artikkeli/834285-14-vuotiasta-uhkaa-karkotus-thaimaahan-vaikka-aiti-on-suomen-kansalainen-ja-tytto

Käännytyspäätöksen piti astua voimaan 15.3, mutta tuli korona, ja sitten
Lainaus
Riihimäkeläinen Markku Sorsa kertoo MTV Uutisille puhelimessa, että hänen avopuolisonsa Pawichad Saithongin 15-vuotias tytär Kanyarat Tassama sai oleskeluluvan Suomeen noin kaksi viikkoa sitten.
Lainaus
Myönteisen päätöksen taustalla on uusi helmikuussa tehty oleskelulupahakemus, johon Sorsa merkittiin oheishuoltajaksi. Hän oli hakenut aiemmin tytön oheishuoltajuutta ja toimitti asiasta myönteisen päätöksen Migriin.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/riihimakelaisen-perheen-piina-ratkesi-teini-ikainen-tytar-sai-oleskeluluvan-paatos-aiheutti-hammastysta-onko-suomen-kansalaisuuksilla-keskenaan-jotain-eroa/7877354

Toisaalta en miellä, miksei tuota oleskelulupaa olisi voinut myöntää jo alunperin (tässä tietysti lehtijuttujen tietojen varassa), toisaalta tässä jälleen yksi esimerkki, että karkotus/kääännytyspäätös, vaikka olisi saanut hyväksynnän sekä KHO:sta että EIT:ä, on eri asia kuin oikeasti toeutettu käännytys tai karkotus.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 087
 • Liked: 5925
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1142 : 28.07.2020, 04:49:46 »

Eilen QS4326 (OK-TVG)  Tanskanmaalta  Karup -  Oslo - Tampere - Tbilisi - ja 28.7 aamulla Kabulissa.


Olisiko, että tulijoille täytyy tehdä tilaa?  ;D
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 24 330
 • Liked: 61966
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1143 : 12.11.2020, 09:54:51 »
Viisi palautettu Irakiin eli vielä riittää duunia...

https://twitter.com/HelsinkiPoliisi/status/1326772548588228608


Lainaus
Poliisi on palauttanut eilen viisi henkilöä Irakiin. He ovat saaneet karkottamispäätöksen rikosten perusteella. Palautus sujui hyvin. Karkottamiset ja käännyttämiset alkavat palautua ennalleen matkustusrajoitukset huomioiden.
Sinimusta liike - uusi kansallismielinen puolueprojekti!

Puolueohjelma on julkaistu ja kannattajakorttikeräys on kohta alkamassa.

https://sinimustaliike.fi/

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 521
 • Liked: 5205
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1144 : 16.11.2020, 15:25:36 »
Kreikkaan pitäisi saada palautettua porukkaa, joka on siellä kertaalleen tehnyt turvapaikkahakemuksen, mutta ei oikein sekään onnistu. Tuoreessa KHO:n päätöksessä käsiteltiin yhtä tällaista tapausta, johon yllättäen annettiin palautuslupa, samassa päätöksessä on tilastotietoja aiheesta. Ongelmana on siis se, ettei Kreikka suostu ottamaan vastaan muista maista palautettavia:

Lainaus
-----
Kreikka hylkää valtaosan sille esitetyistä takaisin- ja vastaanottopyynnöistä perustellen, etteivät he pysty takaamaan kyseiselle hakijalla perusoikeudet turvaavaa turvapaikkaprosessia ja vastaanottoa. Suomen 1.1.2018 jälkeen Kreikalle esittämiin pyyntöihin on saatu 231 vastausta, joista vain 12 on hyväksytty ja niiden perusteella Maahanmuuttovirasto on tehnyt 7 päätöstä jättää hakemus vastuunmäärittämisasetuksen perusteella tutkimatta ja käännyttää hakija Kreikkaan. Muut valtiot ovat Kreikan tilastojen perusteella ajalla 1.1.2018 - 29.2.2020 esittäneet Kreikalle yhteensä 24 053 takaisin- tai vastaanottopyyntöä ja siirtäneet 57 henkilöä Kreikkaan (asylo.gov.gr).

https://www.kho.fi/fi/index/paatokset/muitapaatoksia/1605179466674.html

duc

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 599
 • Liked: 10002
 • Vemmelsääri lyö tervapöpöä
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1145 : 21.11.2020, 16:50:51 »
https://yle.fi/uutiset/3-11658411

Lainaus
"Jos vanhempani eivät saa oleskelulupaa, tapan itseni", sanoi 12-vuotias tyttö auttajalle – pääkaupunkiseudulla jo satoja paperittomia lapsia

Diakonissalaitoksen Suojattomat-yhteisöhanketta vetävä Anne Hammad muistaa yhden keskustelun paperittoman lapsen kanssa ikuisesti.

Maassa jo pidempään asunut 12-vuotias tyttö purkautui hänelle suomen kielellä vuoden 2018 alussa muutaman päivän tuttavuuden jälkeen, kun näki, että Hammadiin voi luottaa.

– Hän sanoi: Anne, jos vanhempani eivät saa oleskelulupaa, minä tapan ensimmäisenä itseni.

- -

Diakonissalaitoksen Suojattomat-yhteisöhanke on viimeisten kolmen vuoden aikana kohdannut noin 1500 paperitonta ihmistä pääkaupunkiseudulla.

- -

Paperittomien lasten suuri määrä juontaa juurensa vuoden 2015–16 pakolaiskriisiin. Silloin ulkomaalaislain kansainvälisen suojelun kohdasta poistettin oleskelulupaan oikeuttavat humanitääriset perusteet.

– Kun väliaikaisen oleskeluluvan haltijat hakivat jatkolupaa, kyseistä perustetta ei laissa enää ollut ja isojakin perheitä jäi paperittomaksi. Suuri osa heistä on somalitaustaisia ja irakilaisia. Perheisiin on syntynyt paljon lapsia, joilla ei ole tietoa muusta maailmasta.

Asian tekee monisyiseksi myös se, että paperittomat vanhemmat ovat kuitenkin kuntalaisia. Esimerkiksi Diakonissalaitoksen palveluiden piirissä tavatut henkilöt ovat täysin helsinkiläisiä.

– Heillä on ollut ennen paperittomuutta elämä täysin järjestyksessä. Lapset käyvät koulua, on kaverit, harrastukset ja muut, kuvailee Hammad.

Paperittomien elämää voitaisiin Hammadin mukaan parantaa tekemällä nopeita muutoksia lainsäädäntöön. Toinen keino ratkaista ongelma olisi muokata muukalaispassin myöntäminen jouhevammaksi. Se auttaisi erityisesti somalialaisia.

– Muukalaispassin avulla heillä olisi mahdollisuus saada työpaikka ja työperäinen oleskelulupa, toteaa Hammad.

Entä miten kävi jutun alussa mainitulle 12-vuotiaan epätoivoisen paperittoman tytön perheelle?

– Lapsi on elossa tänäkin päivänä. Hän voi hyvin ja käy koulua. Tytön vanhemmille löytyi osaava lakimies ja he saivat oleskeluluvan korkeimmassa hallinto-oikeudessa
, kertoo Diakonissalaitokselta projektipäällikkö Anne Hammad.

Lihavointi minun otsikkoa lukuunottamatta.

Kun lapsi uhkaa itsemurhalla tällaisessa tilanteessa, mikä todennäköisyys on, että se toteutuu? Kysymys on psykiatrinen, enkä osaa itse siihen vastata.

Juttu kertoo kuitenkin, miten toimittajan mukaan oleskelulupaprosessi Suomessa menee. Senkään paikkaansapitävyydestä en osaa sanoa muuta kuin, että ongelma ei olisi Suomen, jos irtolaisväkeä ei olisi päästetty vuodesta 2015 alkaen Suomeen. Jää myös epäselväksi, onko tytön vanhemmilla lakiin perustuva oikeus oleskelulupaan. KHO:n mukaan kyllä ja sen mukaan mennään, mutta jutun sävy ei ole mielestäni oikea lähestymistapa. Tulee Kari Suomalaisen piirrokset mieleen. Itkun ja uhkausten jälkeen myönnytään oleskelulupavaatimukseen. Henkilökohtainen vaino pitäisi olla faktaperustein osoitettavissa, ei tunneargumentein.
Veijarin etiikka koine-kreikaksi (Mt 7:6 NA 28)

Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσὶν μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσουσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.

Ei caicki Culda cuin kijldä,
Eikä hopia cuin hohta.


Henrik Florinus: SANANLASCUT. 1702.

F1nka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 514
 • Liked: 1189
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1146 : 21.11.2020, 17:37:24 »
^Näissä tapauksissa aina uudelleen jaksaa ihmetyttää suomalaisten viranomaisten asenne lasten vanhempiin. Lasten vanhempiin suhtautudaan kuin lapsiin, joilta ei voi olettaa pidättäytymistä epävarmassa tilanteessa.

Toinen vaivaava asia on, kuinka monen suomalaisen elämä on pilattu sillä, että heidän asiansa vieminen korkeimpaan hallinto-oikeuteen on viivästynyt.
Tottelematon tieto aktivismissa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 712
 • Liked: 85650
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1147 : 21.11.2020, 18:17:20 »
Paperittomien lasten suuri määrä juontaa juurensa vuoden 2015–16 pakolaiskriisiin. Silloin ulkomaalaislain kansainvälisen suojelun kohdasta poistettin oleskelulupaan oikeuttavat humanitääriset perusteet.

– Kun väliaikaisen oleskeluluvan haltijat hakivat jatkolupaa, kyseistä perustetta ei laissa enää ollut ja isojakin perheitä jäi paperittomaksi. Suuri osa heistä on somalitaustaisia ja irakilaisia. Perheisiin on syntynyt paljon lapsia, joilla ei ole tietoa muusta maailmasta.

Tilanteesta voi syyttää maahanmuuttoministeri Astrid Thorsia, jonka kuningasidea oli ryhtyä jakelemaan Suomesta oleskelulupia niillekin, jotka eivät täytä kansainvälisten pakolaissopimusten kriteerejä (turvapaikka tai toissijaisen suojelun tarve) edes nimellisesti. Suomen silloista "humanitaarisen suojelun" kategoriaa ei ole missään maailman maassa, eikä olisi pitänyt koskaan olla Suomessakaan.

Laittomien siirtolaisten määrän rajusta lisääntymisestä voi myös päätellä, että kerran Suomeen päässeistä on lähes mahdoton päästä eroon, vaikka lain mukaan turvapaikanhakijan on palattava lähtömaahansa, kun sen olosuhteet katsotaan turvallisiksi. Siksi on pyrittävä siihen, että Suomeen ja Eurooppaan ei yksinkertaisesti pääse tulemaan luvatta.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Paperiton lapsi jää Hammadin mukaan koulussa usein ulkopuoliseksi myös vähävaraisuuden vuoksi tai joutuu kiusatuksi.

Vaatteet ovat heikkolaatuisia tai loppuun kuluneita, eikä heillä ole varaa harrastaa samoja asioita kuin muilla lapsilla. Ulkoiset merkit ovat sellaiset, että pienemmätkin lapset jättävät heidät ulkopuolisiksi.

Eletään absurdia aikaa, kun laittomien siirtolaisten vaatteet ja harrastusmahdollisuudet ovat Diakonissalaitoksen ongelmalistan kärjessä. Todellinen ongelmahan on, miksei Suomessa ole käytössä prosesseja, joilla laittomista siirtolaisista päästään eroon.

Näissä tapauksissa ei voida vedota edes kansainvälisiin pakolaissopimuksiin. Laittomien siirtolaisten oikeus Suomeen jäämiseen on kuitenkin paremmin taattu kuin useimmissa muissa maissa pakolaisten oikeudet.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 087
 • Liked: 5925
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1148 : 21.11.2020, 19:45:41 »

Ongelmahan on siinä, että heikkolaatuisia tai loppuun kuluneita vaatteita käyttävä lapsi on väärässä paikassa. Hänen pitäisi olla kotimaansa koulussa eikä suomalaisessa koulussa.
”Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.”

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 971
 • Liked: 10394
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1149 : 05.12.2020, 14:30:42 »
Tälle olisi ehkä parempikin ketju, mutta en heti keksi mikä. Joka tapuksessa Hesarin kuukausiliiteessä on juttu

Lainaus
Viisi vuotta sitten 32 477 ihmistä tuli Suomeen hakemaan turvapaikkaa.
Kuukausiliite selvitti, mitä heille kuuluu.
https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000007660633.html

Voisiko joku, jolla on tunnukset, katsoa, tekikö kuukausiliite sen, mitä sanoi, eli selvitti, mitä heille kuuluu?

Tärkeimpänä se, moniko noista 32 477 on yhä Suomessa, moniko on lähteneyt tai lähetetty pois ja monestako ei oikein tiedetä lähtivätkö vai jäivätkö tänne asumaan ulkomaalaisviranomaisilta (vaikkakaan ei välttämättä Kelalta) piilossa.
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 846
 • Liked: 11894
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1150 : 11.12.2020, 17:28:52 »
Valittaminen on iso business.
Lainaus
KHO:2020:139
Ulkomaalaisasia – Kansainvälinen suojelu – Humanitaarinen suojelu – Ulkomaalaislain muutos – Humanitaarisen suojelun poistaminen ulkomaalaislaista – Edellytykset myöntää humanitaarista suojelua lakimuutoksen voimaantulon jälkeen
Antopäivä: 10.12.2020
Lainaus
Maahanmuuttovirasto oli hakijoita koskevassa ensimmäisessä päätöksessään 15.4.2016 hylännyt hakijoiden kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen humanitaarista suojelun osalta sillä perusteella, että edellytyksiä oleskeluluvan myöntämiseen tällä perusteella ei ollut, kun otettiin huomioon hakijoiden mahdollisuus sisäiseen pakoon. Hallinto-oikeus oli hakijoiden valituksen johdosta 30.3.2017 antamassaan päätöksessä arvioinut hakijoiden mahdollisuutta sisäiseen pakoon toisin kuin Maahanmuuttovirasto ja oli palauttanut asian Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi. Maahanmuuttovirasto oli käsitellyt asian uudelleen 20.7.2017 ja hylännyt hakijoiden hakemuksen humanitaarisen suojelun osalta sillä perusteella, että humanitaarista suojelua koskeva säännös oli kumottu 16.5.2016 voimaan tulleella lakimuutoksella eikä siten tullut enää sovellettavaksi. Hallinto-oikeus oli hakijoiden valituksen johdosta 28.6.2019 antamallaan päätöksellä kumonnut Maahanmuuttoviraston päätöksen muilta kuin turvapaikan ja toissijaisen suojelun osalta ja palauttanut asian Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi. Hallinto-oikeus oli perusteluissaan lausunut, että Maahanmuuttovirasto ei ollut voinut jättää esittämillään perusteilla myöntämättä hakijoille oleskelulupaa humanitaarisen suojelun perusteella.
Lainaus
Asiassa oli otettava kantaa siihen, voitiinko hakijoille myöntää oleskelupa humanitaarisen suojelun perusteella sen jälkeen, kun humanitaarista suojelua koskeva säännös oli poistettu ulkomaalaislaista.
Lainaus
Käsittely korkeimmassa hallinto-oikeudessa

Maahanmuuttovirasto on pyytänyt lupaa saada valittaa hallinto-oikeuden päätöksestä. Maahanmuuttovirasto on valituksessaan vaatinut, että hallinto-oikeuden päätös kumotaan ja Maahanmuuttoviraston päätös saatetaan voimaan. Toissijaisesti Maahanmuuttovirasto on vaatinut, että asia palautetaan hallinto-oikeudelle uudelleen käsiteltäväksi.

Vaatimustensa tueksi Maahanmuuttovirasto on esittänyt muun ohella seuraavaa:

Maahanmuuttovirasto katsoo, että Turun hallinto-oikeus on tulkinnut ulkomaalaislakia selvästi virheellisesti. Hallinto-oikeuden päätös johtaisi käytännössä tilanteeseen, jossa Maahanmuuttovirasto joutuisi tekemään päätöksen voimassa olevan lainsäädännön vastaisesti.
Lainaus
Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisu

Korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan ja tutkii asian. Valitus hylätään. Hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta, jolla Maahanmuuttoviraston päätös on kumottu ja asia palautettu Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi, ei muuteta.
Lainaus
Helsingin hallinto-oikeuden palauttaessa asian Maahanmuuttovirastolle uudelleen käsiteltäväksi ensimmäisen kerran humanitaarista suojelua koskeva säännös oli jo kumottu. Säännöksen kumoamiseen ei ollut liitetty siirtymäsäännöksiä. Korkein hallinto-oikeus katsoo, että Maahanmuuttovirasto ei ole voinut tässä tilanteessa asiaa uudestaan käsitellessään myöntää oleskelulupaa kumotun säännöksen nojalla vaan sen on tullut hylätä hakemus tältä osin.

Kun otetaan huomioon muutoksenhakumenettelyissä kulunut aika, Maahanmuuttoviraston on kuitenkin syytä arvioida hakijoiden tilanne uudelleen ulkomaalaislain 52 §:ssä tarkoitetun oleskeluluvan ja käännyttämisen osalta. Tästä syystä valituksenalaisen Turun hallinto-oikeuden päätöksen lopputulosta, jolla Maahanmuuttoviraston päätös on kumottu ja asia palautettu Maahanmuuttovirastolle toisen kerran uudelleen käsiteltäväksi, ei ole perusteita muuttaa.
Pitkät perustelut linkistä.
Lainaus
Asian vaiheet

Maahanmuuttovirasto oli 15.4.2016 tekemällään päätöksellä hylännyt Irakin kansalaisten A:n ja B:n sekä heidän alaikäisten lastensa (jäljempänä hakijat) turvapaikkaa ja oleskelulupaa koskevan hakemuksen ja päättänyt käännyttää heidät kotimaahansa.
oma lisäys
Lainaus
10.12.2020 Maahanmuuttovirasto käsittelee turvapaikkahakemukset uudelleen :P
Tulevan myönteisen päätöksen perusteluna on varmaan jotain että ovat jo hyvin kotiutuneita Suomeen. Lapset osaavat puhua suomea or some shit. Tuosta ei selviä montako muksua turvapaikkashoppareilla oli maahan saapuessa. Ainakin kaksi.

Maahanmuuttovirasto voi myös pysyä linjassaan ja antaa uuden kielteisen, josta punikkien lakimiehet (jotka tienaa tällä, ja paljon) valittavat jollain ohuella verukkeella.
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 846
 • Liked: 11894
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1151 : 16.12.2020, 12:23:05 »
Mikähän kohtaus sisäministerille on tullut kun kerrankin vastasi esitettyyn kysymykseen? Vieläpä erittäin perusteellisesti :o
Lainaus
KK 882/2020 vp

Paljonko turvapaikanhakijoiden palautuslennot tyypillisimpiin lähtömaihin eli Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan ovat keskimäärin tulleet maksamaan vuositasolla, jos tarkasteluajanjaksoksi otetaan vuodet 2017, 2018 ja 2019,

paljonko palautuslentojen kokonaiskustannukset vuositasolla ovat, kun kaikki palautusoperaatioon välillisesti liittyvät kustannukset ja epäonnistuneiden palautusoperaatioiden kustannukset otetaan huomioon ja

montako henkilöä kyseisiin lähtömaihin on tarkasteluajanjaksona palautettu ja moniko palautusoperaatio on epäonnistunut?


Helsingissä 18.11.2020
Veikko Vallin ps
Koko vastaus linkistä. Sisältää mm. taulukon.
Lainaus
Vastauksena kysymykseen esitän seuraavaa:

Poliisi poisti maasta vuonna 2019 yhteensä 2 656 henkilöä ja näistä aiheutui yhteensä 3 170 813,95 euron suorat kustannukset. Yhtä henkilöä kohden laskettuna kulut olivat noin 1 200 euroa. Edellä kerrotuissa luvuissa ovat kaikki poliisin maasta poistamat henkilöt siis myös muut kuin turvapaikanhakijat, koska poliisi ei tilastoissaan erittele maasta poistamisen syitä
Lainaus
Esimerkiksi voidaan ottaa saatettu palautus Irakiin ja siitä aiheutuvat suora  kulut.  Lentolippu Irakiin maksaa noin tuhat euroa/henkilö. Jos palautuksessa on saatettavan lisäksi saattajina kaksi poliisimiestä, ovat lentolipuista aiheutuvat kustannukset noin kolme tuhatta euroa ja tämän lisäksi joitakin satoja euroja saattajien majoituskuluja.
---
Toisinaan palautustilanteessa kohdemaan viranomaiset tekevät niin sanotun vastakäännytyksen eli eivät ota palautettavaa henkilöä vastaan ja hän palaa saattajien kanssa takaisin Suomeen.
Lainaus
Charter-lentojen palautuskustannukset

Vuosilta 2017-2019 Afganistanin osalta keskimääräinen hinta charter-lennolla palautettavaa kohden on ollut noin 25 000 €, johon lisätään henkilöstökustannukset.

Vuosilta 2017-2019 Irakin osalta keskimääräinen hinta charter-lennolla palautettavaa kohden on noin 18 700 €, johon lisätään henkilöstökustannukset.
Lainaus
Vuosi 2017

Irakiin poistettiin 142 henkilöä, joista 110 saatettuna; Afganistaniin 55 henkilöä, joita 53 saatettuna; Somaliaan 3 henkilöä, kaikki saatettuna

Vuosi 2018

Irakiin poistetiin 137 henkilöä, joista 105 saatettuna; Afganistaniin 24 henkilöä, joista 22 saatettuna; Somaliaan 10 henkilöä, joista 8 saatettuna

Vuosi 2019

Irakiin poistettiin 47 henkilöä, joista 17 saatettuna; Afganistaniin 26 henkilöä, joista 25 saatettuna; Somaliaan 9 henkilöä, joista 8 saatettuna
Lainaus
Palautusoperaatioiden toteutuminen Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan on vuosina 2017 –2019 palautettu yhteensä 453 henkilöä. Yleisellä tasolla voidaan todeta, että ensivaiheessa saattamalla tapahtuvista palautusoperaatioista toteutuu noin puolet kaikista järjestetyistä Irakiin, Afganistaniin ja Somaliaan.

Helsingissä 15.12.2020
Sisäministeri Maria Ohisalo
Irakiin palautettujen määrä romahti viime vuonna. Hallituksen syytä, vai pelkkää sattumaa?
"We know, of course, that there is no freedom of speech. But few persons realise that there is no freedom of silence, either. Residents of a communist state are required to make positive statements on belief and loyalty" : Hu Shih

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 679
 • Liked: 39449
 • Dieselsetä
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1152 : 16.12.2020, 12:26:34 »
Lainaus
Poliisi poisti maasta vuonna 2019 yhteensä 2 656 henkilöä ja näistä aiheutui yhteensä 3 170 813,95 euron suorat kustannukset. Yhtä henkilöä kohden laskettuna kulut olivat noin 1 200 euroa.

Joka tapauksessa ihanan halpaa verrattuna karvaturrien elättämiseen täällä.
"Suomesta on tullut jappastelun ja vatuloinnin suurvalta."

 - Perttu Kauppinen, IL

Torspo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 194
 • Liked: 637
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1153 : 16.12.2020, 12:39:14 »
Lainaus
Poliisi poisti maasta vuonna 2019 yhteensä 2 656 henkilöä ja näistä aiheutui yhteensä 3 170 813,95 euron suorat kustannukset. Yhtä henkilöä kohden laskettuna kulut olivat noin 1 200 euroa.

Joka tapauksessa ihanan halpaa verrattuna karvaturrien elättämiseen täällä.
Iltalehden vuoden 2015 artikkelin mukaan turvapaikanhakijan keskimääräinen päiväkustannus oli 44€. Alle kuukauden majoitushinnalla palautus. Saisi maksaa jopa monta kertaa enemmänkin ilman että valitan, kunhan vain saavat liikenteen oikeaan suuntaiseksi ja volyymit kohdilleen.

Videotarkistus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 62
 • Liked: 253
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1154 : 16.12.2020, 14:18:14 »
Lainaus
Toisinaan palautustilanteessa kohdemaan viranomaiset tekevät niin sanotun vastakäännytyksen eli eivät ota palautettavaa henkilöä vastaan ja hän palaa saattajien kanssa takaisin Suomeen.

Mikä vitsin vastakäännytys? Pitäisi vissiin Suomen pollareilla olla valmiiksi mukana joku vastavastakäännytyslappu, jonka voisi tuollaisissa tilanteissa heittää kehiin. Vai tekeekö ne paskastanian viranomaiset sitten vastaavasti vastavastavastakäännytyspäätöksen?

Ja mikä helkkuran vastuu juuri meillä on jostakin random geeliukosta? Vastakäännyttäisivät palleron vaikka yksinpurjehtimaan Atlantille, mutta ei tänne. Oikeasti sattuu aivoihin kun lukee näitä juttuja.
« Viimeksi muokattu: 16.12.2020, 15:48:46 kirjoittanut Videotarkistus »
They're not sending their best.

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 231
 • Liked: 4588
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1155 : 16.12.2020, 15:28:34 »
Miten on mahdollista vasta käännyttää? Siis esim. Irak ei ota vastaan OMIA KANSALAISIAAN?! Mitä spedeilyä ja vittuilua tuo tuommoinen on? Ei suomikaan voi kieltäytyä ottamasta suomalaisia Suomeen, jos joku tänne sellaisen toimittaa.
Ooh lalaa...

Torspo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 194
 • Liked: 637
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1156 : 26.12.2020, 04:28:39 »
Lainaus
Toisinaan palautustilanteessa kohdemaan viranomaiset tekevät niin sanotun vastakäännytyksen eli eivät ota palautettavaa henkilöä vastaan ja hän palaa saattajien kanssa takaisin Suomeen.

Mikä vitsin vastakäännytys? Pitäisi vissiin Suomen pollareilla olla valmiiksi mukana joku vastavastakäännytyslappu, jonka voisi tuollaisissa tilanteissa heittää kehiin. Vai tekeekö ne paskastanian viranomaiset sitten vastaavasti vastavastavastakäännytyspäätöksen?

Ja mikä helkkuran vastuu juuri meillä on jostakin random geeliukosta? Vastakäännyttäisivät palleron vaikka yksinpurjehtimaan Atlantille, mutta ei tänne. Oikeasti sattuu aivoihin kun lukee näitä juttuja.
Ainoa oikea paikka näille tapauksille olisi söilöönotto kunnes keksivät maan mikä ottaa heidät vastaan. Säilöönotto olisi täysin vapaaehtoinen ja loppuu välittömästi kun ilmoittavat minne maahan menevät. Toimi ei olisi missään määrin rinnastettavissa vankeuteen, koska ulos pääsisi milloin tahansa kotimaahansa.

paukuttaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 690
 • Liked: 977
Vs: Käännytysten seurantaketju
« Vastaus #1157 : 01.01.2021, 21:27:06 »
Senverran tarkennusta että säilöstä pääsi pois kahdella ehdolla: Tavoitemaa ei ole Euroopassa ja paluu Suomeen johtaa välittömään karkotukseen/säilöönottoon ilman valitusoikeutta.
F.U.B.A.R