HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Kyyjärvi vuokraamassa asuntojaan SPR:lle, tilaa sadalle tp-hakijalle

(1/54) > >>

Afrikan kirjeenvaihtaja:

--- Lainaus ---Kyyjärvellä keskusteltiin myönteiseen sävyyn turvapaikanhakijoista

Kyyjärveläiset kyselivät innokkaasti turvapaikanhakijoista kunnan järjestämässä keskustelutilaisuudessa tiistai-iltana. Kyyjärven kunta harkitsee vapaiden vuokra-asuntojensa vuokraamista Punaiselle Ristille, joka majoittaisi niihin turvapaikanhakijoita Saarijärven vastaanottokeskuksen alaisuuteen.

Kyyjärven kunnanjohtajan Eero Ylitalon mukaan vapaana on nyt 15 kunnan vuokra-asuntoa, jotka ovat kaksioita ja kolmioita. Myös jotkut yksityishenkilöt ovat kiinnostuneita vuokraamaan asuntojaan.

– Kävin katsomassa muutamia kunnan asuntoja, eikä niihin tarvita remontteja. Arvioisin, että tänne voitaisiin ottaa noin sata turvapaikanhakijaa, Saarijärven vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Kuosmanen sanoi.

Kuosmasen mukaan vastaanottokeskus työllistäisi Kyyjärvellä 8–10 henkilöä. Ohjaajiksi otetaan mieluusti sosiaalialalle koulutettuja, mutta myös muita. Kulut maksaisi valtio. Kunnan vastuulle jäisi vain kouluikäisten lasten opetus.

Keskustelu eteni asiallisessa ja myönteisessä hengessä. Turvapaikanhakijoita vastustavia puheenvuoroja ei käytetty lainkaan. Salme Tanskanen totesi, että turvapaikanhakijoiden perheet toisivat lisää väkeä kouluun ja kuntaan. Kun Kuosmanen kertoi, mitä harrastustoimintaa Saarijärven vastaanottokeskuksen väelle on viritelty, Seppo Oikari tuumi, että Kyyjärvellä heille voitaisiin opettaa hiihtoa.

Huolenaiheina esille nousivat kieliongelmat ja turvallisuuskysymykset. Kuosmasen mukaan jo tietokoneen käännösohjelmilla päästään kommunikoinnissa pitkälle. Turvapaikanhakijoiden joukossa on englantia osaavia. Kuosmanen muistutti, että rikokseen syyllistyminen vaikuttaa turvapaikanhakijan oleskelulupapäätökseen.

Komisario Reima Rossin mukaan missä tahansa suuressa nuorten miesten joukossa on riski keskinäisiin kärhämiin. Turvapaikanhakijoiden kohdalla hänen mielestään on pitkällä tähtäimellä tärkeintä, miten hyvin he sulautuvat kyyjärveläiseen elämään.

[---]
--- Lainaus päättyy ---

Keskisuomalainen

Uuno Nuivanen:

--- Lainaus ---Kulut maksaisi valtio.
--- Lainaus päättyy ---

Kaikilla mettäperillä ei ole vielä kuultu monien kuntien kokemuksia siitä ettei tällä loppupeleissä tienaakaan.


--- Lainaus ---Seppo Oikari tuumi, että Kyyjärvellä heille voitaisiin opettaa hiihtoa.

--- Lainaus päättyy ---

 :D

TattiJooseppi:
Se on tietty ymmärrettävää että kun asuu perselävessä nimeltä Kyyjärvi, mikä tahansa uusi juttu mikä kylille on mahdollista saada, tuntuu aluksi jännältä.

Poliisimestari Rossi ei kehdannut suoraan sanoa, että kusessa ollaan jos näitä tänne tulee. Virkansa puolesta joutui vain toteamaan että pojilla voi tulla "kärhämiä".

Tarinoita kohtaamisteorioista odotellen.

Afrikan kirjeenvaihtaja:

--- Lainaus käyttäjältä: TattiJooseppi - 28.10.2015, 15:01:14 ---Virkansa puolesta joutui vain toteamaan että pojilla voi tulla "kärhämiä".

Tarinoita kohtaamisteorioista odotellen.
--- Lainaus päättyy ---

Kärhämien sijasta voi tietysti tulla joskus jotain muutakin pientä. Onneksi Saarijärven vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Kuosmanen rauhoitteli kyyjärveläisiä sillä, että rikokseen syyllistyminen vaikuttaa turvapaikanhakijan oleskelulupapäätökseen.

Sitä paitsi kun turvapaikanhakijat alkavat harrastaa hiihtämistä, he tuskin ehtivät tekemään rikoksia. Ajatus sinänsä on mainio. Tähän astihan maahantulijoilta on odotettu huipputason näyttöjä lähinnä jalkapallossa ja yleisurheilussa.

Mr.Reese:
Kyyjärvellä ei taida olla diskoa? Tulee pitkä talvi. Autogrillit ja keklukemut sitten pystyyn. Toki oman luukkunsa tuhoamalla pääsee Helsinkiin.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta