HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

VOK-kartta: Vinkit ja keskustelu

<< < (94/94)

edb:
Strasbourgista kuuluu kummia: Euroopan ihmisoikeustuomioistuin päätti että journalisteilla pitää olla pääsy vastaanottokeskuksiin.

Tapaus juontaa juurensa Unkariin ja vuoteen 2015. Nettilehden toimittaja epäili että sikäläisissä vastaanottokeskuksissa olosuhteet olisivat epäinhimilliset, ja pyysi päästä toteamaan asian tilan omin silmin. Viranomaiset eivät lupaa myöntäneet.

Toimittaja vei jutun Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, joka ratkaisi sen toimittajan eduksi: vokkiin pitää sananvapauden nimessä päästä tutustumaan!

Meillähän vokkeja on verhonnut salaperäisyyden varjo jopa siinä määrin, että poliisi on hakenut putkaan sellaisenkin kaverin, joka oli kuvannut laitosta sen ulkopuolelta yleiseltä tieltä. Se aika oli ja meni.

Mitähän mahtavat tuumia jos vaikka Junes Lokka haluaa päästä tutustumaan paikalliseen vokkiin. Ja MV-lehti ja Kansalainen Suomen Uutisia nyt unohtamatta. Pakkohan se on selvittää onko se riisi todella niin p*aa kuin julkisuudessa on annettu ymmärtää. Ja laki on sama kaikille. Onhan?


--- Lainaus käyttäjältä: ECHR ---In today’s Chamber judgment1 in the case of Szurovecz v. Hungary (application no. 15428/16) the European Court of Human Rights held, unanimously, that there had been: a violation of Article 10 (freedom of expression) of the European Convention on Human Rights.

The case concerned media access to reception facilities for asylum-seekers. The applicant in the case, a journalist for an Internet news portal, complained about the authorities’ refusal of his request to carry out interviews and take photographs at the Debrecen Reception Centre, thus preventing him from reporting on the living conditions there.

The Court stressed that research work was an essential part of press freedom and had to be protected.

It was not convinced that restricting the applicant’s ability to carry out such research work, which had prevented him from reporting first-hand on a matter of considerable public interest, namely the refugee crisis in Hungary, had been sufficiently justified.

In particular, the authorities had only given summary reasons, namely possible problems for the safety and private lives of asylum-seekers, for their refusal, without any real weighing up of the interests at stake.

...

The Court reiterated that an essential part of protecting freedom of the press was ensuring journalists’ ability to carry out research work. Creating obstacles to journalists’ access to information could discourage or even prevent them from providing accurate and reliable information to the public and consequently from playing their vital role as “public watchdogs”.

Such had been the situation of the applicant when not being allowed to conduct interviews and take photographs inside the Reception Centre as he had been prevented from gathering information firsthand and from verifying asylum-seekers’ conditions of detention as reported by other sources. The Court found that that had constituted an interference with his freedom of expression.

--- Lainaus päättyy ---
Lehdistötiedote: https://hudoc.echr.coe.int/fre-press#{%22itemid%22:[%22003-6528110-8623456%22]}
Valituksen tekijä: https://abcug.hu/nem-lehet-ujsagirokat-kizarni-a-menekulttaborokbol/

simppali:
Kahden hylsyn miestä korpeaa.

https://yle.fi/uutiset/3-11413236


--- Lainaus ---Omar Abdusta muutto vastaanottokeskuksesta tuntuu vaikealta
Vastaanottokeskusten sulkemiset tarkoittavat muuttoa monelle asukkaalle, kuten 23-vuotiaalle Omar Abdulle. Abdu asuu Pohjois-Karjalassa Kontiolahden Paiholan vastaanottokeskuksessa vielä tämän viikon. Paihola sulkeutuu kesäkuun loppuun mennessä.

Suurin osa Paiholan asukkaista on siirretty Lieksan Märäjälahteen, joka tullaan sulkemaan joulukuun loppuun mennessä.

Abdu ja kolme muuta turvapaikanhakijaa ovat jääneet tyhjentämään Paiholan vastaanottokeskusta keskuksen johtajan Ari Kurosen apuna. Tavarat kierrätetään parhaan mukaan.

– Kaikki alkaa alusta. Olen ollut täällä monta vuotta, Abdu kertoo.

Paiholan sulkeminen tuntuu hänestä vaikealta. Abdu on luonut työnantajakontakteja Pohjois-Karjalassa, joten samankaltaisten suhteiden luominen tulee viemään uudella paikkakunnalla aikaa. Abdu suunnittelee muuttavansa syksyllä Tampereelle.

Kuvassa on maahanmuuttaja ja vastaanottokeskuksen johtaja.
– Pääsääntöisesti Suomessa turvapaikka on kiven alla, meillä ehkä viisi prosenttia on saanut turvapaikan, Paiholan johtaja Ari Kuronen (vasemmalla) arvioi. Työperäisen oleskeluluvan saa helpommin. Vierellä rakennusalan töistä haaveileva Omar Abdu. Meri Remes / Yle
Sitä ennen Abdulla on kesätöitä.

– Lähden Kesälahteen mansikkatilalle. Olin viime kesänä Enossa mansikkatilalla töissä, Abdu kertoo.

Abdulla on haaveena se, että hän saisi myönteisen turvapaikkapäätöksen tai että voisi jäädä Suomeen työperäisen maahanmuuton oleskeluluvan myötä. Abdu tuli Somaliasta Suomeen jo vuonna 2015 ja on saanut useamman kielteisen turvapaikkapäätöksen. Pakkopalautus Somaliaan huolettaa häntä.

– Haluan opiskella rakennusalaa. Oppisopimuksella. Pidän fyysisestä tekemisestä, Abdu toteaa.
--- Lainaus päättyy ---

Kai siellä somaliassakin olisi jotain rakennettavaa,rivakalle raksamiehelle.. tai ainakin korjattavaa..tapettia seiniin, saarekkeikeita keittiöön jne..

P:

--- Lainaus ---. Abdu suunnittelee muuttavansa syksyllä Tampereelle.
--- Lainaus päättyy ---

Siis mitä vattua minä luin?

Siis turvapaikanhakijat, joka ei ole saanut turvapaikkaa viidessä vuodessa tekeminen uusine hakemuksineen - siis ei omaa oleskelulupaa - "suunnittelee muuttavansa syksyllä Tampereelle!"

Kenen rahoilla ja miten? Ja meillähän perusteella, kun oleskelulupaa ei ole. Ja miten voi olla mahdollista notkua ilman positiivista turvapaikkapäätöstä Suomessa viisi vuotta!

Supernuiva:

--- Lainaus käyttäjältä: P - 24.06.2020, 23:00:16 ---Kenen rahoilla ja miten? Ja meillähän perusteella, kun oleskelulupaa ei ole. Ja miten voi olla mahdollista notkua ilman positiivista turvapaikkapäätöstä Suomessa viisi vuotta!

--- Lainaus päättyy ---

Kuka on kerran Suomeen tullut, poistuu maasta käytännössä vain omasta tahdostaan. Kysymys rahoista lienee retorinen?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta