HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)

(1/1358) > >>

UgriProPatria:
Äiti Venäjä huolehtii lapsistaan.

Voisiko Suomen olettaa tekevän samoin? Tosin muistamme nk. Tsunami-katastrofin, jonka uhrien kohdalla oma Isänmaamme toimi jotakuinkin ripeästi ja kiitettävästi, sitten kun tuolloisen tilanteen kauheus valkeni.

Toisaalta, Venäjän resurssit hakea omansa kotiin ovat laajamittaisemmat.

Tulee mieleen israelilaisten Operaatio Entebbe / Operaatio Joonatan vuonna 1976, jolloin terroristit kaappasivat Air Francen koneen Ugandaan. Israelilaiset hakivat omansa pois. Eräs tuolloin sydänkohtauksen saanut amerikanjuutalainen naisvanhus kiidätettiin Entebben sairaalaan. Idi Aminin toimesta hänet kuitenkin, afrikkalaiseen tapaan kidutettiin kuoliaaksi.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Operaatio_Entebbe

Putin määräsi massiivisen operaation: 44 konetta hakemaan venäläisturisteja Egyptistä

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1446867280765.html :


--- Lainaus ---Venäjä lähettää kymmeniä lentokoneita Egyptiin noutamaan siellä vielä olevia venäläisturisteja.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on antanut määräyksen hakea Egytissä vielä olevat venäläistursitit kotiin viikko sitten Siinain niemimaalla tapahtuneen tragedian jälkeen.

Venäjän ilmailuviranomaisen mukaan 30 tyhjää konetta lentää Egyptin Hurghadaan ja 14 Sharm el-Sheikhiin hakemaan venäläisturisteja, joita lomakohteissa on vielä 78000.

Venäläinen matkustajakone syöksyi maahan viime viikolla Siinain niemimaalla. Maahansyöksyn syyksi epäillään räjähdystä, jonka saattoi aiheuttaa terroristien koneeseen ujuttama pommi.

Lauantain aikana Egyptin lomakohteista lähti viranomaisten mukaan kolmetoista konetta kohti Venäjää. Turvallisuussyistä matkustajien sallittiin ottaa mukaansa ainoastaan käsimatkatavaroita. Uutistoimisto AFP:n mukaan lauantain aikana Egyptiin oli tarkoitus lähettää kaksi Iljushin 76 -konetta hakemaan turistien kohteisiin jättämiä tavaroita.

Venäläisen yhtiön Airbus 321 -koneen maahansyöksyssä viime lauantaina menehtyi 224 ihmistä, joista suurin osa oli venäläisiä turisteja. Kone oli matkakka Sharm el-Sheikhistä Pietariin.

Yhdysvaltain ja Britannian tiedustelutietojen mukaan turma saattoi johtua äärijärjestö Isisin koneeseen asettamasta pommista. Egyptiläisen tutkimuskomitean tänään julkistettujen tietojen mukaan turmakoneen ohjaamosta kuului melua juuri ennen koneen tuhoutumista.

STT - Johannes Kotkavirta / IS

--- Lainaus päättyy ---


Venäjä evakuoi vauhdikkaasti kansalaisiaan Egyptistä

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1446947126703.html :


--- Lainaus ---Julkaistu: 8.11. 11:20

Venäjä on evakuoinut viimeisen vuorokauden aikana noin 11 000 venäläisturistia Egyptistä, kertoo Venäjän varapääministeri uutistoimisto Ria Novostin mukaan.

Ministerin mukaan lisää venäläisiä ollaan kuljettamassa kotiin tämän päivän aikana.

Egyptissä kerrottiin eilen olevan arviolta 80 000 venäläistä. Venäjän presidentti Vladimir Putin määräsi maan hallituksen palauttamaan Egyptissä lomailevat venäläiset kotimaahansa sen jälkeen, kun venäläinen kone syöksyi maahan Siinain niemimaalla viime viikon lauantaina.

Turman syystä ei ole vielä varmuutta, Yhtenä mahdollisuutena on pidetty koneessa ollutta pommia. Esimerkiksi Venäjä ei ole kuitenkaan tukenut julkisesti tätä teoriaa, vaikka Putin määräsi venäläisturistit takaisin kotimaahansa ja lisäksi määräsi, että lennot Venäjältä Egyptin Sharm el-Sheikhin lentokentälle keskeytetään.

Kaikki 224 koneessa ollutta ihmistä kuolivat, kun kone viime lauantaina syöksyi maahan pian noustuaan ilmaan Egyptin Sharm el-Sheikhistä. Suurin osa heistä oli venäläisiä.
--- Lainaus päättyy ---

Gunnar Hymén:
jotkut valtiomiehet ne ymmärtävät pitää huolen omistaan, ottamatta kantaa Putinin muihin toimiin niin tuo on hienosti toimittu.

UgriProPatria:

--- Lainaus käyttäjältä: beehoo - 08.11.2015, 13:11:50 ---jotkut valtiomiehet ne ymmärtävät pitää huolen omistaan, ottamatta kantaa Putinin muihin toimiin niin tuo on hienosti toimittu.

--- Lainaus päättyy ---

Samoin ajattelen itse. En ota kantaa Putinin politiikkaan, tai Venäjän yhteiskunnan ongelmiin yleensä, vaan itsekin ihailen tuon kansan tiettyä vahvaa moraalia ja yhteenkuuluvuutta. Tarvittaessa he nousevat välittömästi taisteluun omiensa puolesta. Eivät hemmetti jahkaile.

Venäjälle ei olisi tällaista määrää pakoloisia laumana muuttanut kuin Suomeemme on yhtäkkiä ilmaantunut. Siellä olisi ollut armeija heti vastassa ja loisjoukkio laitettu leireihin ja palautettu omalla kustannuksellaan takaisin.

Suomessa ei olla vieläkään tehty mitään.

Oi, Maamme Suomi!

Purppura:
Venäjän kunniaksi on sanottava että se suojelee omiaan. Yhdessä välissä paras turvallisuusväline Somalian rannikolla oli Venäjän lippu laivan salossa, ellei ole vieläkin. Allaoleva linkki uutiseen valaisee kenties asiaa.

http://www.theweek.co.uk/politics/14701/russian-navy-%E2%80%98sent-somali-pirates-their-death%E2%80%99

nollatoleranssi:

--- Lainaus käyttäjältä: UgriProPatria - 08.11.2015, 13:07:51 ---Äiti Venäjä huolehtii lapsistaan.

Voisiko Suomen olettaa tekevän samoin? Tosin muistamme nk. Tsunami-katastrofin, jonka uhrien kohdalla oma Isänmaamme toimi jotakuinkin ripeästi ja kiitettävästi, sitten kun tuolloisen tilanteen kauheus valkeni.

Toisaalta, Venäjän resurssit hakea omansa kotiin ovat laajamittaisemmat.
--- Lainaus päättyy ---

Nämä operaatiot ovat pelkkää teatteria. Niillä on tarkoitus tehdä sisä- ja ulkopolitiikkaa. Sen takia mittasuhteet laitetaan ylimitoitetuksi ja samaan aikaan oma kansa kärsii nälkää kotimaassa.

Venäjä vähät välittää muusta kuin omasta maineestaan maana (ja vallanpitäjistään). Silloin unohdetaan kotimaan ongelmat.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta