Kirjoittaja Aihe: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)  (Luettu 1241822 kertaa)

internetsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 138
 • Liked: 13915
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #60 : 09.11.2015, 18:43:07 »
Kannattaa hattiwatti muistaa vaan se asia, että Baltian maita ei matuteta millään EU:n päätöksillä, vaikka asiaa tuossa muuten kirjoitatkin.

.....

Baltian päättäjien on pakko hyväksyä haitanjako.

Päättäisitkö kumpaa näistä kahdesta väitteestä tarkoitat?
Jos luet tekstin, niin selviää siitä. Tiivistetään ja yksinkertaistetaan: Virolle esitetään vaihtoehdot: haitanjako tai sitten NATO:n tuki ja EU-miljoonat lakkaa. Viro myöntyy ottamaan vaikka 1000 gutaletta. Kansa on raivoissaan, mutta NATO-joukot ja EU-tuet jatkuvat. 1000 gutaleesta maahan saa jäädä vaikka 50. Kansa ei ole enää niin raivoissaan, mutta NATO-joukot pysyy ja EU-tuet virtaa. Näistä 50 gutaleesta 20 lähtee Helsinkiin ja 20 Berliiniin, koska vapaa liikkuvuus. Heidän hakemukset käsitellään samalla tavalla kuin muutkin, koska ihmisoikeudet. Jäljelle jää 10 gutaletta, jotka perustavat pari pitseriaa Pikk ja Vene-kaduille sekä Narva maanteelle. Kansa ei ole enää niin raivoissaan, koska asia ei näy katukuvassa. NATO-joukot on maassa ja EU-tuet virtaa, ihmisoikeuksia ei rikottu ja kaikki on hyvin. Seuraavana vuonna gutaleet ei suostu Italiassa nousemaan EstoniaAirin koneeseen, joten määrä pienenee. Muuten sama homma. NATO-joukot pysyy ja EU-tuet virtaa, haitanjako on siirtynyt Suomeen ja Saksaan.
Lohjan persut

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #61 : 09.11.2015, 18:44:05 »

Kunnioitan kaikkea historiallisesti arvokasta, tästäkin syystä venäläisyyttä. Kunnioitan muinaissuomalaisuutta, muinaisugrilaisuutta, joka myös on vanhaa, vielä meidän päiviimme asti säilynyttä ja jota Venäjälläkin vaalitaan. Mutta amerikkalaiset hampurilaisketjut ohittavat kalakukot ja hömppäviihde suomalaiset muinaistavat. Runsas roska peittää alleen kultaakin arvokkaammat vanhat kulttuurit.

Jo NL:ssa ymmärrettiin heidän oman kulttuurinsa arvo ja halveksittiin tyhjänpäiväistä amerikkalaisuutta. Muinaisslaavilainen kulttuuri on vuosituhansia elänyt rinnatusten ugrilaisten kulttuuriemme kanssa ja osin sekoittunutkin toisiinsa. Uus-amerikkalaiset tuhosivat mantereen ainoat historiallisesti arvokkaat intiaanikulttuurit ja alkoivat rakennella sinne vapaamuurareiden obeliskeja.

Patriootit antavat arvon myös naapureiden patriotismille, silloin, kun se lähtee nk. samasta hengestä, eli ajaa omissa maissaan vastaavia arvoja. Kulttuuriyhteistyö muiden muinaiskulttuureja vaalivien naapurikansojen kanssa tuo aitoa kulttuuririkastusta myös meille, sillä mm. Venäjän karjalainen kulttuuri on myös omaa kulttuuriamme.

Oma Mua, Vienan karjalankielinen: http://www.omamua.rkperiodika.ru/   

http://www.karjalansanomat.ru/mielipide/karjala-%E2%80%94-silta-suomen-ja-ven%C3%A4j%C3%A4n-v%C3%A4lill%C3%A4
Lainaus
”Karjala voi toimia siltana Suomen ja Venäjän sekä länsimaiden ja Euraasian välisissä suhteissa”. Näin sanoi Moskovan valtionyliopiston professori, presidentti Putinin neuvonantajanakin toiminut Aleksadr Dugin vieraillessaan Helsingissä toukokuussa.

Vaikka Duginin sanoma oli teoreettinen ja vailla konkreettista täsmennystä, on sen sisältö kuitenkin myönteinen pelinavaus. Itämerensuomalaisella Karjalalla voi olla suuri mahdollisuus Suomen ja Venäjän suhteissa, mihin myös sekä Karjalan itämerensuomalaisten kansojen järjestöjen ja tasavallan hallinnon kannattaa tarttua.

Euraasialaisuuden keskeisen teoreetikon vierailu kiinnosti suomalaista mediaa suhteellisen paljon ja siitä uutisoivat ainakin Hufvudstadsbladet, Iltalehti, Ilta-Sanomat, Verkkouutiset ja Yle.

Suomalaiselta medialta jäi kuitenkin jostain syystä uutisoimatta Duginin esityksen yksi keskeisimpiä aiheita: Suomalais-ugrilaisuus Suomen ja Venäjän suhteissa.

Duginin mielestä suomalais-ugrilaiset kansat ovat osa yhteistä euraasialaista perintöä ja osa euraasialaista identiteettiä yhdessä slaavilaisten, turkkilaisten ja kaukasuslaisten kansojen kanssa. Tämän vuoksi myös Suomen ja suomalaisten yhteydet suomalais-ugrilaisille alueille ovat myönteinen asia.

Mitä enemmän Suomella on yhteyksiä Karjalaan, Udmurtiaan ja muille suomalais-ugrilaisille alueille, sitä paremmin Suomi voi hänen mukaansa vaalia yhteistä suomalais-ugrilaista perintöään Venäjän kanssa.

Dugin nosti erityisesti esille suomalaisten ja karjalaisten väliset suhteet. Hänen mielestään karjalaisia ja karjalan kieltä tuleekin tukea ja suomalaisten tulee myös auttaa karjalaisia säilyttämään kielensä ja kulttuurinsa.

Oli Duginista ja hänen ajatuksistaan mitä mieltä tahansa, on merkittävää, että näkyvässä asemassa oleva venäläinen mielipidevaikuttaja ottaa myönteisesti kantaa Venäjän suomalais-ugrilaisten kansojen kielten ja kulttuurien puolesta.

Maailmanpoliittinen tilanne on heittänyt varjon myös Suomen ja Venäjän välisen yhteistyön päälle. Välillä tuntuu kuin läntinen ja Venäjän bysanttilais-ortodoksinen sivilisaatio eivät ymmärtäisi toistensa ajatusmaailmaa ollenkaan.

Tunnettu amerikkalainen politiikan tutkija Samuel P. Huntington esitti jo vuonna 1996 julkaistussa kirjassaan Kulttuurien kamppailu ja uusi maailmanjärjestys, että kylmän sodan jälkeisessä maailmassa pääasialliset konfliktien syyt eivät ole enää ideologisia tai taloudellisia, vaan todellisuuskäsitykseltään toisistaan poikkeavien kulttuuripiirien törmäykset rajavyöhykkeillään.

Karjalalla voisi todellakin olla mahdollisuus toimia sillanrakentajana Suomen ja Venäjän ja laajemmin vielä länsimaiden ja Euraasian välillä. Kielellisesti Suomea lähellä oleva Karjala olisi mahdollisuus havainnollistaa toisella puolen rajaa vallitsevaa ajattelutapaa. Suomalaisille kielellisesti läheinen Karjala madaltaisi Suomen ja Venäjän välistä henkistä kuilua ja alentaisi kynnystä tutustua Venäjään laajemminkin.

 

Aleksandr Duginin puheen suurin ansio oli havainnollistaa, että Karjala, jossa puhutaan itämerensuomalaisia kieliä, on sekä Venäjän, Suomen että erityisesti karjalaisten itsensä etu.

Karjalan alkuperäiskansojen järjestöjen ja Karjalan tasavallan hallinnon tulisikin löytää yhdessä keinoja itämerensuomalaisten kielten tulevaisuuden turvaamiseksi ja Suomeen suuntautuvien siteiden vahvistamiseksi.

Suomen ja Karjalan tasavallan yhteistyössä on olemassa suuri määrä potentiaalisia vaihtoehtoja. Olen itse nostanut Karjalan Sanomissa aikaisemmin esille itämerensuomalaisen median mahdollisuudesta toimia Karjalan käyntikorttina Suomeen (KS 12.11.2013) ja matkailun mahdollisuuksilla Karjalan itämerensuomalaisten kielten elinvoiman kannalta (KS 24.2.2014). Keskiviikon 28.5. Karjalan Sanomat puolestaan kertoi Karjalan tasavallan ja Renova-yhtiön toteuttavan yhteistyöhankkeita matkailupalvelujen alalla.

Karjalassa näkyvä ja kuuluva karjalan kieli olisi Karjalan tasavallan matkailualalle oiva vetovoimatekijä. Karjalan tasavallan matkailun yhteismarkkinointi Britanniassakin jo näkyvyyttä saaneen Suomen Pohjois-Karjalan kanssa voisi myös kiinnostaa eri osapuolia.

 

Lisämahdollisuuksia Suomen ja Karjalan tasavallan kieliyhteistyöhön karjalan kielen tukemiseksi rajan molemmilla puolilla tuo Suomen ratifioima Euroopan alueellisia kieliä tai vähemmistökieliä koskeva eurooppalainen peruskirja. Sen 14 artiklan mukaan Suomi on sitoutunut ”helpottamaan ja/tai edistämään alueellisten kielten tai vähemmistökielten eduksi yhteistyötä valtakunnan rajojen yli erityisesti niiden alueellisten tai paikallisten viranomaisten välillä, joiden alueella käytetään samaa tai samankaltaista kieltä”.

Aleksandr Duginin näkemykset antavat toivoa siitä, että Venäjällä voitaisiin nähdä suomalais-ugrilaisten kansojen kielet ja kulttuurit laajemminkin myönteisesti. Ratkaisevinta on, mitä konkreettisia toimia karjalan ja muiden suomalais-ugrilaisten kielten hyväksi tehdään.

Karjalan itämerensuomalaisten kansojen järjestöjen edun mukaista on joka tapauksessa edistää ajattelutapaa, jonka mukaan heidän kielensä ja kulttuurinsa nähdään siltana lännen ja idän välillä.

Ylläolevan kirjoittajalta tullut tämmöinenkin Karjala-aiheesta:

http://vastavalkea.fi/2015/10/04/kiinan-uusi-silkkitie-kasvattaa-karjalan-strategista-merkitysta/
« Viimeksi muokattu: 09.11.2015, 18:52:41 kirjoittanut hattiwatti »

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #62 : 09.11.2015, 18:50:17 »
Lainaus
Voihan tuossa jotain dataa ollakkin ja voisinpa lukeakin jos kirjastossa tulee hyllyllä vastaan.

Huomioisin vain tämän:  " Marcel H. Van Herpen on Maastrichtissä ja Pariisissa toimivan, EU:hun ja Atlantin ylittävään yhteistyöhön myönteisesti suhtautuvan Cicero Foundationin johtaja."
Ihan hyvä kirja se on niinkuin kaikki tuon Terra Cognitan julkaisemat kirjat Suomessa. Toki kirjan voi nähdä Venäjälle vihamielisenä propaganda mitä se tietenkin on jossain määrin, mutta aika asiallisen faktapainotteinen se on toisin kuin 90% saman genren kirjoista joitten ainoa retoriikka on itkusilmässä toistettu mantra:"Putin on diktaattori"

Itselle ihan hyödyllinen kirja, lainasin sen lähinnä siksi, kun siellä oli Suomeksi kiinnostavaa tekstiä kasakoitten ja Putinin hallituksen suhteesta.

Tietty periaatteessa luen kuitenkin itsekin laidasta laitaan eri tahojen juttuja. Hyvä vain tsekata sidokset ja taustat kirjoittajilta ennen. Sitten kun lukee, tietää

Kasakat ovat kyllä mielenkiintoinen aihe. Jossain oli juttua, että Ukrainan eräs separaattori-sodanjohtaja Mozgovoi joka murhattiin oli kasakka, joka halusi perustaa separoituneille alueille oman kasakkavaltionsa. Voi vain kuvitella millainen se olisi ollut. Ehkä joku ei tykännyt ajatuksesta.

Oma mielenkiintoni ja kunnioitukseni kasakoita kohtaan heräsi kun luin taannoin uutisen jossa joku kasakkapomo tarjosi ideana yhteisönsä antamaan vaikkapa rajavalvontapalveluja Suomelle jotta saisivat töitä joihin kasakat sopisivat. Mikä romanttisempi ajatus! Tämä oli ennen alkanutta matu-tsunamia jonka aikana olen fantasioinut kasakkalaumoista hevosine ja piiskoineen Torniossa tuomassa vähän ryhdikkäämpää monikulttuurista säpinää katukuvaan, jos valtiohallintomme vaikkapa tälläisten syrjittyjen vähemmistö kansojen kehitysapuna  vuokraisi sotnan niitä  siirtotyövoimaksi tänne. Rajavalvojista on näinä aikoina nimittäin huutava työvoimapula. Tuo artikkeli oli vain jossain lehdessä, enkä ole sitä pystynyt googlella löytämään - sydäntä se kyllä lämmitti.

roskajournalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 506
 • Liked: 75
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #63 : 09.11.2015, 18:55:43 »
Jos katsoo Venäjän käytännön toimia eri kansojen sortajana ja slaavilaisen yhtenäiskulttuurin vaalijana niin tuollaiset yksittäiset venäläisprofessorin ulostulot suomalais-ugrilaisen kulttuurin puolesta tai sillanrakentajana ei merkitse yhtään mitään. Venäjällä ei suomensukukuiset kansat tai mitkään alkuperäiskansat saa heille kuuluvaa arvostusta saatika oikeuksia. Käytännön tasolla tuollaiset ulostulot on pelkkää potaskaa, jonka jotkut toki ovat valmiita nielemään.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11606
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #64 : 09.11.2015, 19:03:15 »
Lainaus
Kasakat ovat kyllä mielenkiintoinen aihe. Jossain oli juttua, että Ukrainan eräs separaattori-sodanjohtaja Mozgovoi joka murhattiin oli kasakka, joka halusi perustaa separoituneille alueille oman kasakkavaltionsa. Voi vain kuvitella millainen se olisi ollut. Ehkä joku ei tykännyt ajatuksesta.
Jep, monesta paikkaa olen lukenut, että kasakoita olisi Venäjällä se 7 miljoonaa ja heidän määränsä olisi nopeassa kasvussa.
Eräs kasakkataustainen nykyisin Kanadassa asuva kertoi heistä näin:
Lainaus
There are several million of them. As many as 7 million, according to some sources. And they did grow a lot. In 1989, before the USSR fell apart, their numbers were in tens of thousands. Now – in the millions. It waries though. Most Don Cossacks, who are very Slavicized and culturally very close to Russians, mostly have 2 or three children

But Terek and Kuban Cossacks, who live close with all the Caucasian peoples, like Chechens and such, and have adopted elements of their cultures, have larger families (like above). And, also, Cossack families who are now returning from Central Asia (where were exiled by Bolsheviks after the Revolution of 1917) through their repatriation program also have higher fertility rates.

Actually, they are one of the ’youngest’ ethnic groups in Russia, by average age. 45% of the Cossack population is less than 18 years old. They match the Chechens and the Tyvans (fastest growing ethnic group in Siberia).
Tuo Mozgovoi oli ihan mielenkiintoinen kaveri, joka ilmeisesti tapettiin kun se sooloili liikaa. Piti muuten hienon puheen paikallisille Donetsk:ssa jossa hän kieltää naisia menemästä baariin.
https://www.youtube.com/watch?v=WjW_Bn-COVs

Lainaus
Oma mielenkiintoni ja kunnioitukseni kasakoita kohtaan heräsi kun luin taannoin uutisen jossa joku kasakkapomo tarjosi ideana yhteisönsä antamaan vaikkapa rajavalvontapalveluja Suomelle jotta saisivat töitä joihin kasakat sopisivat. Mikä romanttisempi ajatus! Tämä oli ennen alkanutta matu-tsunamia jonka aikana olen fantasioinut kasakkalaumoista hevosine ja piiskoineen Torniossa tuomassa vähän ryhdikkäämpää monikulttuurista säpinää katukuvaan, jos valtiohallintomme vaikkapa tälläisten syrjittyjen vähemmistö kansojen kehitysapuna  vuokraisi sotnan niitä  siirtotyövoimaksi tänne. Rajavalvojista on näinä aikoina nimittäin huutava työvoimapula. Tuo artikkeli oli vain jossain lehdessä, enkä ole sitä pystynyt googlella löytämään - sydäntä se kyllä lämmitti.
Emt.. onko Kasakat ja Suomi loppupeleissä niin romanttinen yhdistelmä. Tuossa sukumökin varrella on paljon kasakoitten nimeen nimettyjä teitä ja järviä, ja monien nimien taustalla tarina ei ole ihan niin romanttinen.
Esim. Kasakkajärvi Kokkolassa:

Lainaus
Monella paikalla, kylällä, järvellä jne. on nimi, joka herättää ihmetystä. Yksi sellainen on Ruotsalon kylätien varrella oleva Kasakkajärvi.
Kasakoiden saapuessa seudulle talonpojat eivät jääneet toimettomina odottamaan kohtaloaan ja kotiensa tuhoutumista. Aluksi yritettiin tehdä vastarintaa vihollispartioille ja näissä kahakossa kälviäläiset onnistuivatkin surmaaaan viisi kasakkaa. Arkistoituihin tietoihin ei ole tästä kahakasta jäänyt tämän kummempaa merkintää. Onneksi perimätieto sentään valaisee asiaa laajemmin!

On kerrottu niin sanotusta Hangasjärven ylläköstä. Ruotsalon ja Järvikylän  talonpojat ottivat kiinni kolme kasakkaa. Nämä he tappoivat  painamalla heidät riukuseipäillä Pikkuhangasjärven pohjamutiin. Tästä syystä järvi tunnetaan vieläkin nimellä Kasakkajärvi. Kaksi muuta kasakkaa kohtasivat määränpäänsä toisaalla Ruotsalossa.
Kun kerroin appivanhemmilleni käyneeni kyseisessä paikassa, tokaisi yli 80-vuotias appiukkoni hetimmiten "Kokeilitko yhtään seipäällä, tuntuiko siellä kasakoita..." Meitä vanhemmat sukupolvet vielä tuntevat esivanhempiensa kertomat tapahtumat menneiden sukupolvien ajoilta...
http://kokkolakarleby.blogspot.fi/2013/06/ruotsalon-kasakkajarvi.html

Vaikuttaa tosiaan siltä, että Putin on luonut itselleen kasakoista oman suojelukaartin joka menee toteuttamaan tarvittaessa operaatioita niin maan sisällä kuin maan ulkopuolella. Siellähän ne kasakat jo partioi monissa kaupungeissa/maaseudulla "moraalipoliiseina" ja niitten lapset käy omia kasakka-kouluja joissa niistä tulee radikaaleja puolisotilaallisia ortodokseja.

(https://vaestotiede.files.wordpress.com/2015/07/1406838964_img_9951.jpg?w=757&h=509)
Venäjän kasakka-tulevaisuus näyttää tältä.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2015, 19:22:13 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

Hanged Penguin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 141
 • Liked: 90
 • Demokratia tappoi Sokrateenkin
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #65 : 09.11.2015, 19:12:13 »
Siis koska Euroopan unioni on paska, on Venäjän pakko olla hieno?
Ei, vaan koska EU ja USA väittävät Venäjän olevan paska, on sen pakko olla hieno.

EU:n aikaisempia väitteitä soveltaen, siis.
mm. Isänmaallisuus = kansanmurha (oikeasti vastakohta)
maahanmuutto = rikkaus (oikeasti vastakohta)
Eurooppa tarvitsee elvytyspolitiikkaa (hys hys Islannista!)
Talous pyörii vahvasti euron myötä = 8v lama
Kaikkia mielipiteitä suvaitaan = Orban on hullu, nationalismi ulos
Kaikki ovat tasa-arvoisia = toiset ovat tasa-arvoisempia

jne. Voitaisiin varmaan jatkaa kurkkudirektiiveihin asti tätä perusteellista järjenvastaisuutta, mutten näin toipilaana jaksa.
Sinä päivänä, kun EU esittää totuudenmukaisen väitteen, epäilen teoriaani.

roskajournalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 506
 • Liked: 75
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #66 : 09.11.2015, 19:27:38 »
Ei, vaan koska EU ja USA väittävät Venäjän olevan paska, on sen pakko olla hieno.

EU:n aikaisempia väitteitä soveltaen, siis.
mm. Isänmaallisuus = kansanmurha (oikeasti vastakohta)
maahanmuutto = rikkaus (oikeasti vastakohta)
Eurooppa tarvitsee elvytyspolitiikkaa (hys hys Islannista!)
Talous pyörii vahvasti euron myötä = 8v lama
Kaikkia mielipiteitä suvaitaan = Orban on hullu, nationalismi ulos
Kaikki ovat tasa-arvoisia = toiset ovat tasa-arvoisempia

jne. Voitaisiin varmaan jatkaa kurkkudirektiiveihin asti tätä perusteellista järjenvastaisuutta, mutten näin toipilaana jaksa.
Sinä päivänä, kun EU esittää totuudenmukaisen väitteen, epäilen teoriaani.

Huomaa miten yksisilmäisesti katsot maailmaa.

Ensinnäkin kurkkudirektiivi on poistunut vuosia sitten.
Toisekseen se mikä toimi 300 000 asukkaan saarella Islannissa, ei toimi suuressa mittakaavassa (velat jätetään maksamatta)
Kolmanneksi meillä on maailman vapain lehdistö. Toisin kuin Venäjällä, jossa sijaluku on #152

Huvittaisi, jos ei itkettäisi tämä Putinin hallinnon ylistys. Se, että se on samaa mieltä maahanmuuttajista, ei tee hallinnosta vielä hyvää. Ihan kurja paikka!

Punaniska

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 170
 • Liked: 7672
 • patataantumuksellinen arkkikonservatiivi pimeästä
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #67 : 09.11.2015, 19:34:38 »
Siis koska Euroopan unioni on paska, on Venäjän pakko olla hieno?

En tue yksinvaltaisia valtiojärjestelmiä, ja EU:n pitäisi olla demokratian mallialue, mutta mitä tämä on? Harvainvallan hallitsema jätti, jossa on demokratian rakenteet, mutta harvainvallan käytännöt. Miten eurooppalainen lehdistö eroaa venäläisestä? Onko se rehellisempää, esim. YLE tai Hesari?

Jos nyt näkyvät trendit jatkuvat, Venäjä voi pysyä vaikeana, mutta Euroopasta tulee täysi pasta.
Ja vaikea on pastan yläpuolella.

Well the sun don't shine where it used to
And the angels are hidin' their heads
People don't listen to their hearts anymore
Seems the good men all are dead
There ain't no right, wrong, no in between
That ain't the constitution that they wrote for me

Pyöräilijä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 680
 • Liked: 1417
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #68 : 09.11.2015, 19:35:25 »
Lainaus
Venäjän sotaretki Syyriaan osaltaan nostaa Eurooppaan saapuvien pakolaisten määrää. Venäjällä on useita motiiveja Syyriassa eikä tilanteen vakauttaminen ja pakolaiskriisin hillitseminen ole Venäjän prioriteeteissa. Venäjä pyrkii tälläkin tavalla luomaan EU-valtioiden välille eripuraa ja kapinahenkeä. Yhtenäinen EU kun on Venäjälle liian kova vastus.

Päinvastoin - vain Venäjän ansiosta Syyria on säästynyt islamilaiselta kalifaatilta.

Venäjä on viime viikkoihin asti osallistunut Syyrian kriisiin vain tukemalla poliittisesti presidentti Al-Assadia muun muassa YK:ssa. Ilman tätä tukea koko Syyria olisi nyt islamilaisten kalifaatti-kurkunleikkaajien hallussa.

On muistettava, että Syyrian kriisi alkoi vasta kun Yhdysvallat ja EU lähtivät kaatamaan Al-Assadin hallintoa keväällä 2011 kapinallisten rinnalla. Yhdysvallat karsasti Syyrian hallintoa jo vuonna 2002, jolloin se nimesi Syyrian osaksi "pahan akselia".  Yhdysvallat on halunnut Syyriaan uuden vallanpitäjän jo kohta 15 vuotta.

Nyt tiedämme, että USA ja EU  saivat Syyriassa pääliittolaisikseen ISIS -taistelijat, joiden hinku leikata toisinajattelijoiden kurkkutorvet on aivan muuta kuin al-Assadin varsin maallinen ja kohtuullisen laillinen hallinto. Al-Assad ei ole demokraatti länsimaisessa merkityksessä, mutta ISIS olisi vielä kammottavampi vallanpitäjä.

Länsi haluaa nyt eroon ISIS-veljistään Syyriassa ja Venäjän asevoimat ovat siinä tarpeen. Tähänkin saakka Syyria on säästynyt vain Venäjän ansiosta luhistumasta kokonaan, jolloin liikkeellä kohti Pohjois-Eurooppaa olisi 15 miljoonaa syyrialaista. Pakolaisvirta Suomeen olisi moninkertainen - jopa 100.000 - 200.000 syyrialaista

En ymmärrä myöskään väitettä, että EU olisi Venäjän vihollinen. EU on Venäjän suurin kauppakumppani, eikä Venäjän poliittinen johto pidä Euroopan unionia tai sen jäsenmaita vihollisenaan.

Venäjän sotilaallinen ja poliittinen näkemys on vastahankaan vain Natoa kohtaan.

Sanottakoon vielä, että Suomella ei ole mitään aiheutta, tarvetta tai syytä kiristää suhteitaan Venäjään, joka on ja tulee ikuisesti olemaan suurin naapurimme. Jossain Irlannissa, Belgiassa tai Espanjassa vähät välitetään, miten niiden Venäjän kauppa kehittyy, mutta Suomella ei ole tällaiseen ajatteluun varaa. Venäjä on ollut Suomelle erinomainen kauppakumppani ja siedettävä naapuri 70 vuotta ja voi olla sitä edelleen, jos emme suhteitamme itse pilaa Euroopan unionin sokaisemana.


(https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcThKGEuByuuTRbvhxk0Hu_JsZi6i0gkwxPAjrMhGWGs-PXftFQ4Hg)

Venäjän tulivoima on Syyriassa tarpeen, jotta
ISIS -taistelijat saadaan pysäytettyä
« Viimeksi muokattu: 09.11.2015, 19:43:01 kirjoittanut Pyöräilijä »

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 116
 • Liked: 7656
 • Jäitä hattuun.....
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #69 : 09.11.2015, 19:38:52 »
Lainaus käyttäjältä: roskajournalisti link=topic=107334.msg2073235#msg2073235

Olet oikeassa, että pakolaiskriisin suurimmat syylliset löytyy paitsi Lähi-Idästä, Euroopasta, Yhdysvalloista ja Turkista, mutta myös mitään päättämätön YK on merkittävä selittäjä.

Kun nyt keskustelunaiheena on Venäjä niin on syytä silti tuoda julki maan osuus sopan hämmentäjänä. Venäjän toimet osaltaan pahentaa pakolaiskriisiä Suomessa, vai oletko eri mieltä?

En tunne teidän inside-juttuja UPI:sta tms. mutta ilmeisesti näkemykseni ei ole siis aivan uniikki.

Mitä tämän mitään päättämättömän YK:n olisi pitänyt päättää? Libyassahan päätettiin lentokielto jonka seurauksena Nato pommitti jihadistit valtaan Libyassa. Olisiko Syyriassa YK:n pitänyt antaa sama lupa jihad-pommituksiin?

Millä tavoin Venäjän lokakuussa alkaneet pommitukset Syyriassa aiheuttivat elo-syyskuisen irakilaissotilaiden massainvaasion Suomeen? 
« Viimeksi muokattu: 09.11.2015, 19:40:25 kirjoittanut Nuivanlinna »
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 064
 • Liked: 8965
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #70 : 09.11.2015, 19:40:20 »
Jos katsoo Venäjän käytännön toimia eri kansojen sortajana ja slaavilaisen yhtenäiskulttuurin vaalijana niin tuollaiset yksittäiset venäläisprofessorin ulostulot suomalais-ugrilaisen kulttuurin puolesta tai sillanrakentajana ei merkitse yhtään mitään. Venäjällä ei suomensukukuiset kansat tai mitkään alkuperäiskansat saa heille kuuluvaa arvostusta saatika oikeuksia. Käytännön tasolla tuollaiset ulostulot on pelkkää potaskaa, jonka jotkut toki ovat valmiita nielemään.

Dugin ei ole kuka tahansa professori, vaan merkittävä aatejohtaja. Hänestä on täälläkin käyty erittäin paljon keskustelua. Voit lukea sitä tai voit lukea hänen omia suomenkielisiä sivujaan. Hänen "neljäs poliittinen teoria" on monien mielestä koko Venäjän kulttuurikehitystä ohjaava teoria.

Mielestäni sekoitat kaksi valtiota: Venäjän ja Neuvostoliiton. Monet tekevät niin. Heille on syntynyt Neuvostoliitosta niin voimakas mielikuva, että se yhä sokaisee heitä näkemästä todellisuuden muutosta. Suomessa sosialistit ja sosialistien lehdistö elää täysin tässä menneisyyden kuplassa. Mitä enemmän heidän viestiään lukee sitä kyseenalaistamatta, sitä enemmän voi todeta "Venäjän olevan ihan sama kuin Neuvostoliitto", koska heidän viestinnässään puhutaan yhä Neuvostoliitosta, josta on vain vaihdettu nimi Venäjäksi. Jos sitävastoin lukee myös muita viestimiä -- kansainvälisiä ja internet-keskusteluja --, huomaa tilanteen olevan nykyään täysin toinen kuin 1970-luvulla.

Neuvostoliitto sorsi vähemmistö kansoja ja pakkosiirsi Viroonkin venäläisväestöä. Venäjä on sitä vastoin käynnistänyt monien vähemmistökulttuurien elvytyshankkeita, ja yksi niistä on Karjalan oman kulttuurin elvytys ja luominen. Suomen sosialistien kannalta tämäkin on erittäin vastenmielinen hanke, sillä Suomen sosialistit onnistuivat Venäjän heikkoina vuosina 1990-luvulla luomaan oman kulttuuriohjelmansa Karjalaan, jossa Karjala yritettiin käännyttää pohjoismaisen sosialistisen "hyvinvointivaltion" malliin. Niinä aikoina luodut suomenkieliset lehdet, kulttuurihankkeet ja valtionkehittämishankkeet on nyt keskeytetty ja korvattu karjalaisten omilla hankkeilla -- ja ne eivät tavoittele pohjoismaista sosialistista "hyvinvointivaltiota" --. Suomen sosialisteille Karjala on menetetty maa; se ymmärrettävästi harmittaa.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

hattiwatti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 872
 • Liked: 6125
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #71 : 09.11.2015, 19:40:44 »
0Vaikuttaa tosiaan siltä, että Putin on luonut itselleen kasakoista oman suojelukaartin joka menee toteuttamaan tarvittaessa operaatioita niin maan sisällä kuin maan ulkopuolella. Siellähän ne kasakat jo partioi monissa kaupungeissa/maaseudulla "moraalipoliiseina" ja niitten lapset käy omia kasakka-kouluja joissa niistä tulee radikaaleja puolisotilaallisia ortodokseja.

Vaikuttaa tosiaan siltä, että Saudien rahoittamat radikaali-imaamit suvaitsevaiston ja VOKteollisen kompleksin kanssa yhteistyössä on luonut itselleen matu-radikaalinuorista oman suojelukaartin joka menee toteuttamaan tarvittaessa operaatioita niin maan sisällä kuin maan ulkopuolella. Siellähän ne islamisti-matu-nuorisot jo partioi monissa kaupungeissa "moraalipoliiseina" (ainakin kunniattomia naisia kohtaan) ja niitten lapset käy omia salafisti-kouluja joissa niistä tulee radikaaleja puolisotilaallisia jihadisteja.

Näiden kahden välillä on Venäjän ja EU:n olennaisin kehitys-ero, joka tulee eskaloitumaan ajan myötä. Sitä voi miettiä noin patriotismin kannalta.

roskajournalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 506
 • Liked: 75
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #72 : 09.11.2015, 19:55:35 »
Mitä tämän mitään päättämättömän YK:n olisi pitänyt päättää? Libyassahan päätettiin lentokielto jonka seurauksena Nato pommitti jihadistit valtaan Libyassa. Olisiko Syyriassa YK:n pitänyt antaa sama lupa jihad-pommituksiin?

Millä tavoin Venäjän lokakuussa alkaneet pommitukset Syyriassa aiheuttivat elo-syyskuisen irakilaissotilaiden massainvaasion Suomeen? 

Älä sekoita NATO ja YK operaatioita keskenään. YK tekee rauhanturvatyötä(joskus rauhaan pakottamistyötä) ja hoitaa pakolaisapua. Sotilaallinen ratkaisu Syyriassa ei ole mielestäni kestävä ratkaisu. Venäjä tai USA eivät voi päättää kansan puolesta kuka siellä tulee johtamaan. ISISin vastaiset iskut ja kurdialueiden tukeminen ovat mielestäni oikein, mutta Assadin ja FSA:n väliseen sotaan puuttuminen ei kuulu ulkovalloille.

Ja kun mennään varsinaisesti itse aiheeseen niin miten isänmaallista on Venäjältä(tai usalta) käyttää taloudellisia resursseja ulkomaiden pommituksiin, kun kotimaassa taloustilanne on rempallaan? Todella surkeaa politiikkaa kansalaisten kannalta.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2015, 19:57:46 kirjoittanut roskajournalisti »

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 116
 • Liked: 7656
 • Jäitä hattuun.....
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #73 : 09.11.2015, 19:59:08 »
Mitä tämän mitään päättämättömän YK:n olisi pitänyt päättää? Libyassahan päätettiin lentokielto jonka seurauksena Nato pommitti jihadistit valtaan Libyassa. Olisiko Syyriassa YK:n pitänyt antaa sama lupa jihad-pommituksiin?

Millä tavoin Venäjän lokakuussa alkaneet pommitukset Syyriassa aiheuttivat elo-syyskuisen irakilaissotilaiden massainvaasion Suomeen? 

Älä sekoita NATO ja YK operaatioita keskenään. YK tekee rauhanturvatyötä(joskus rauhaan pakottamistyötä) ja hoitaa pakolaisapua. Sotilaallinen ratkaisu Syyriassa ei ole mielestäni kestävä ratkaisu. Venäjä tai USA eivät voi päättää kansan puolesta kuka siellä tulee johtamaan. ISISin vastaiset iskut ja kurdialueiden tukeminen ovat mielestäni oikein, mutta Assadin ja FSA:n väliseen sotaan puuttuminen ei kuulu ulkovalloille.

Onko tämä FSA ne maltilliset kapinalliset?
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Phantasticum

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 046
 • Liked: 3656
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #74 : 09.11.2015, 20:04:41 »
Tällä hetkellä tilanne näyttää tuolta, mutta palataan asiaan parin kymmenen vuoden päästä.

Ei lähdetä tässä ketjussa puimaan sitä, että mikä olisi Ruotsi ilman mamutsunamia tai missä Suomi, Baltian maat, Venäjä ja Eurostoliitto on 20 vuoden päästä.

Katse nimenomaan pitäisi suunnata tulevaisuuteen tai edes sinne muutaman vuosikymmenen päähän. Suomessa tapahtuu demografinen notkahdus 2030-luvulla, kun suuret ikäluokat siirtyvät ajasta ikuisuuteen. Mitä aiemmin nyt turvapaikanhakijoina maahan tulevat ja tänne myös jäävät aloittavat oman jälkikasvunsa tehtailun, sitä suurempi tämä väestöllinen muutos on. Tämä on ensimmäinen asia, joka kannattaisi tiedostaa. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että suomalaiset jäisivät muutamassa vuosikymmenessä vähemmistöksi omassa maassaan. Sama muutos tapahtuu myös Euroopassa. Länsi sellaisena kuin me sen olemme oppineet tuntemaan lakkaa olemasta tai ainakin muuttaa muotoaan.

Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, koska sattumalla on niin suuri merkitys. Mutta silti jollain lailla uskon enemmän Venäjään sen kaikesta kielteisestä kehityksestä huolimatta kuin nykyiseen Eurooppaan ja Euroopan unionista puhumattakaan. Venäjä sentään pyrkii yhtenäisyyteen, vaikka Putinista ja hänen keinoistaan tavoitella tätä yhtenäisyyttä voikin olla montaa mieltä. Sen sijaan EU:n nykyinen kehitys vain hajottaa kansallisvaltioita sekä muokkaa väestöllisiä voimasuhteita, ja tätä tehdään täysin tietoisesti.

roskajournalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 506
 • Liked: 75
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #75 : 09.11.2015, 20:05:58 »
Onko tämä FSA ne maltilliset kapinalliset?

Ei Syyriassa ole yhtään maltillista ryhmää, joista valita. FSA on rikollista sakkia siinä missä Assadkin. Mutta kun on vain huonoja vaihtoehtoja, niin on ihan tarpeetonta minkään ulkovallan mennä Syyriaan puolustamaan asellisesti mitään ryhmää. Se ei kestä yhtään kriittistä tarkastelua.

Kyllä Venäjäkin oppii pian, että tällaiset "isänmaalliset" sodat eivät luo muuta kuin konfliktien kierteen. Maahan kyllä tarvitsee jatkossakin konflikteja, joilla johdetaan "patriottisten" venäläisten katseet oman maan asioista pois. Tästä ei hyvää seuraa.

tinnitus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 498
 • Liked: 50
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #76 : 09.11.2015, 20:07:50 »
Miten eurooppalainen lehdistö eroaa venäläisestä?

Eurooppalaisten lehtien toimittajat pysyvät paremmin hengissä.

roskajournalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 506
 • Liked: 75
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #77 : 09.11.2015, 20:13:35 »
Mielestäni sekoitat kaksi valtiota: Venäjän ja Neuvostoliiton. Monet tekevät niin. Heille on syntynyt Neuvostoliitosta niin voimakas mielikuva, että se yhä sokaisee heitä näkemästä todellisuuden muutosta. Suomessa sosialistit ja sosialistien lehdistö elää täysin tässä menneisyyden kuplassa. Mitä enemmän heidän viestiään lukee sitä kyseenalaistamatta, sitä enemmän voi todeta "Venäjän olevan ihan sama kuin Neuvostoliitto", koska heidän viestinnässään puhutaan yhä Neuvostoliitosta, josta on vain vaihdettu nimi Venäjäksi. Jos sitävastoin lukee myös muita viestimiä -- kansainvälisiä ja internet-keskusteluja --, huomaa tilanteen olevan nykyään täysin toinen kuin 1970-luvulla.

Ilmeisesti en ole ihan ajan tasalla siitä, kuinka Venäjä suhtautuu kansallisiin vähemmistöihin rajojen sisäpuolella. Täytyy lueskella asiasta lisää. Siitä huolimatta nykytilanteessa sillanrakennushankkeet yhteisen suomalais-ugrilaisen kulttuurihistorian varjolla kuulostaa utopistisilta.

Vaikka Venäjä on muuttunut Neuvostoajoista, niin edelleen naapurin propagandassa näkyy vahvasti sama mentaliteetti:
"Valtio ei ole ihmisiä varten - ihmiset ovat valtiota varten"

Nuivanlinna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 116
 • Liked: 7656
 • Jäitä hattuun.....
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #78 : 09.11.2015, 20:14:41 »
Onko tämä FSA ne maltilliset kapinalliset?

Ei Syyriassa ole yhtään maltillista ryhmää, joista valita. FSA on rikollista sakkia siinä missä Assadkin. Mutta kun on vain huonoja vaihtoehtoja, niin on ihan tarpeetonta minkään ulkovallan mennä Syyriaan puolustamaan asellisesti mitään ryhmää. Se ei kestä yhtään kriittistä tarkastelua.


Kyllä Assadin hallinto on se maltillisin ryhmä Syyriassa mitä Euroopankin tulisi tukea. Jo Irakista alkaen on pitänyt nähdä mitä tuleman pitää ja en usko, että lännen päättäjät niin tyhmiä olivat kun menivät Gaddafin kaatamaan, vaan jokin muu syy oli saattaa Euroopan rajat sekasortoon. Mutta mikä?
Pahinta Suomessa on tämän köyhyyden lisäksi henkinen köyhyys. Meiltä puuttuu horisontti, mihin katsoa ja mitä tavoitella.

Gunnar Hymén

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 9 320
 • Liked: 6349
 • Gunnar Hymen - the new porn standard for women
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #79 : 09.11.2015, 20:21:41 »
aihetta sivuten: http://www.bbc.com/sport/athletics/34765444

- 1400+ doping näytettä tuhottu venäjällä
- venäläinen johtohenkilöstö tiennyt venäläisten douppaamista
- lahjontaa / korruptiota

eli kyllä se patriootti-toiminta toimii tuollakin puolella, annetaan douppaa ja piilotetaan se koko maailmalta koska venäläiset urheilijat on/pakko olla maailman parhaita

raju on WADAn päätös, jos sulkevat venäläiset kokonaan kansainvälisistä kilpailuista pois
09.11.2016
Winnipeg Jets, Patrik Laine - 3+1
POTUS, Donald Trump - 100-0 vs Hillary

roskajournalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 506
 • Liked: 75
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #80 : 09.11.2015, 20:23:45 »

Kyllä Assadin hallinto on se maltillisin ryhmä Syyriassa mitä Euroopankin tulisi tukea. Jo Irakista alkaen on pitänyt nähdä mitä tuleman pitää ja en usko, että lännen päättäjät niin tyhmiä olivat kun menivät Gaddafin kaatamaan, vaan jokin muu syy oli saattaa Euroopan rajat sekasortoon. Mutta mikä?

Olen eri mieltä tuosta Assadin hallinnosta, mutta kukin katsoo asiaa tavallaan.

Gaddafin kaatamiseen saattoi vaikuttaa Libyan aikeet ja ehdotukset alkaa käymään öljykauppaa kultaa vastaan (dollarin sijaan). Usalle dollarihegemonia on kuitenkin kuolemanvakava juttu. Tällaisiin kirjoituksiin kannattaa kyllä suhtautua kriittisesti, vaikka totuuden siemen siinä voi ollakin.
http://www.thenewamerican.com/economy/markets/item/4630-gadhafi-s-gold-money-plan-would-have-devastated-dollar

Jos pysytään aiheessa sen verran, että olen vahvasti sitä mieltä, ettei Venäjän vääryyksiä saa puolustella amerikkalaisten tekemillä vääryyksillä.

Hanged Penguin

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 141
 • Liked: 90
 • Demokratia tappoi Sokrateenkin
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #81 : 09.11.2015, 20:26:00 »
Huomaa miten yksisilmäisesti katsot maailmaa.

Ensinnäkin kurkkudirektiivi on poistunut vuosia sitten.
Toisekseen se mikä toimi 300 000 asukkaan saarella Islannissa, ei toimi suuressa mittakaavassa (velat jätetään maksamatta)
Kolmanneksi meillä on maailman vapain lehdistö. Toisin kuin Venäjällä, jossa sijaluku on #152

Huvittaisi, jos ei itkettäisi tämä Putinin hallinnon ylistys. Se, että se on samaa mieltä maahanmuuttajista, ei tee hallinnosta vielä hyvää. Ihan kurja paikka!

Heh, yksinkertaiselle viestille yksinkertainen vastine. [kurkkudirektiivissä ongelmana ei ole voimassaolo, vaan olemassaolo]
Suurin syy lienee, ettei Venäjä edustaa hegeliläistä vastinetta EU-mokumoku aatteelle, vaan on sen ulkopuolella (ja tämä suututtaa päättäjät meillä).
Niin kauan, kuin Venäjä ei ole Suomelle varsinainen uhka (=niin kauan, kuin SA kykenee tekemään tästä viheliäisen pohjolan Vietnamin tai Afganistanin) asioin varsin yksisilmäisesti aiheen piiristä.
Minulla on agenda, sitä en ole kiistänyt ikinä- se ei ole kuitenkaan Venäjän agenda, vaikka osin onkin jaettu.
1. Nykyinen vallalla oleva ideologia (kaikki globalismi) häviää täysin historian likasankoon
2. EU hajoaa itsenäisiksi valtioiksi, joista Suomi on yksi
3. Nykyinen talousmalli hävitetään (eikä missään nimessä korvata sosialismilla! Tiedostot asia erikseen...)

Venäjällä on syntymässä uusi ideologia, jota aikovat kaupata Aasian maihin, jotka eivät ole onnistuneet yhdistämään modernia yhteiskuntaa perinteiseen (mm. Kiina, Japani...).
https://www.youtube.com/watch?v=4QrnJKf-hhE 10min introvideo, jossa käsittelee muitakin ideologioita.
Ensimmäiset kolme olivat aikaansaannoksineen groteskeinta, mitä historiassa on nähty ihmisuhrien jälkeen.

Ps. Venäjä on ihan oikeasti hieno (sanan virallisessa merkityksessä) maa, käy siellä tilanteen rauhoituttua. Pietari ainakin- pidemmälle en kerennyt turisteilemaan.

roskajournalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 506
 • Liked: 75
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #82 : 09.11.2015, 21:04:58 »

Venäjällä on syntymässä uusi ideologia, jota aikovat kaupata Aasian maihin, jotka eivät ole onnistuneet yhdistämään modernia yhteiskuntaa perinteiseen (mm. Kiina, Japani...).
https://www.youtube.com/watch?v=4QrnJKf-hhE 10min introvideo, jossa käsittelee muitakin ideologioita.
Ensimmäiset kolme olivat aikaansaannoksineen groteskeinta, mitä historiassa on nähty ihmisuhrien jälkeen.

Ps. Venäjä on ihan oikeasti hieno (sanan virallisessa merkityksessä) maa, käy siellä tilanteen rauhoituttua. Pietari ainakin- pidemmälle en kerennyt turisteilemaan.

Ensin täytyy sanoa, että aion ehdottomasti käydä Venäjällä. Niin lähellä se kuitenkin on ja niin merkittävä meille monella tavalla.

Katsoin tuon linkkaamasi videon ja se oli ihan mielenkiintoinen. Tuo "Dugin" on vielä niin epämääräinen ideologia, ettei siitä saa mitään otetta. Lähinnä kuitenkin vahvistui ajatus siitä, että videolla Venäjä on brändäämässä järjestelmäänsä joksikin muuksi mitä se todella on.

Fasismilla on paljon määritelmiä, mutta tässä jotain yleisimpiä:

- Fasismi on nationalistista, ja siinä vaalitaan ja ihannoidaan oman maan historiaa, kulttuuria ja ominaispiirteitä.
- Ulkomaita pidetään usein alempiarvoisina ja potentiaalisina vihollisina.
- Voimakkaimmat fasistiset valtiot pyrkivät valloittamaan vieraita alueita
- Fasistit tavoittelevat totalitaristista, valtion kontrolloimaa ja puolueen johtamaa valtiota
- Fasistiset puolueet liittoutuvat porvarillisen eliitin kanssa
- Massojen integroiminen politiikkaan, väkivallan ihannointi ja sen käyttö, maskuliinisuuden korostaminen, nuorison merkityksen korostaminen
- Vahva johtaja ja sen ympärille muodostunut henkilökultti

Kuulostaa aika paljon Venäjältä, vai?!

UgriProPatria

 • Vieras
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #83 : 09.11.2015, 21:19:03 »
Jos katsoo Venäjän käytännön toimia eri kansojen sortajana ja slaavilaisen yhtenäiskulttuurin vaalijana niin tuollaiset yksittäiset venäläisprofessorin ulostulot suomalais-ugrilaisen kulttuurin puolesta tai sillanrakentajana ei merkitse yhtään mitään. Venäjällä ei suomensukukuiset kansat tai mitkään alkuperäiskansat saa heille kuuluvaa arvostusta saatika oikeuksia. Käytännön tasolla tuollaiset ulostulot on pelkkää potaskaa, jonka jotkut toki ovat valmiita nielemään.

roskajournalisti on nyt kyllä ehdottoman väärässä.

Venäjällä nimenomaan suomalaisugrilaista kulttuuria vaalitaan ja pidetään kunniassa. Suomessahan suomalaisuuden tunnustaminen on lähes rasistinen rikos!

Wiki - Carelia-lehti:  https://fi.wikipedia.org/wiki/Carelia

          (http://carelia-lehti.ru/assets/News/_resampled/SetWidth195-oblozhka_2_2015.jpg)

Carelia-lehti:  http://carelia-lehti.ru/  :

Lainaus
Etusivu / Välähdyksiä Sortavalasta
Välähdyksiä Sortavalasta

28.10.2015

     (http://carelia-lehti.ru/assets/News/_resampled/SetWidth200-sortavala_kirjasto.jpg)

 ”Kylmiä kultia heittelee päivä…”. Lea Helon runokuvia muistui mieleen, kun kävimme Sortavalassa viime tiistaina. Aurinko valoi auliisti syyskultaa vanhan kaupungin kaduille ja aukioille.

Kaksi kulttuuritapahtumaa järjestettiin Sortavalan piirinkirjaston suojissa 27. lokakuuta. Kumpikin niistä on ollut Karjala–Suomi -ystävyysseuran järjestämä. Aluksi esittelin Careliaa ja Carelian viimeksi ilmestynyttä Sortavala-numeroa (2/2015) yleisölle ja heti tämän jälkeen Aleksanteri Ahola-Valon teosten näyttely avattiin kirjaston aulaan. Karjala–Suomi -seuran puheenjohtaja Jelena Barbashina ja sortavalalainen kulttuurihenkilö Vitali Rystov kertoivat Ahola-Valosta ja hänen elämäntyöstään kokoontuneille.

Sortavalan kirjasto on toiminut entisen tyttökoulun talolla Gagarininkadulla (entinen Koululukatu) vuodesta 2013. Tämä upea talo valmistui arkkitehti Johan Jacob Ahrenbergin luonnoksesta 1911. Aikaisemmin kirjasto oli toiminut Sortavalan raatihuoneen talolla. Sortavalan-matkalla saimme tietää että uutta käyttöä on löytynyt myös vanhalle raatihuoneelle. Sinne on tulossa Sortavalan rakennustaiteen museo. Itse Sortavalan kaupunkia kutsutaan eläväksi rakennustaiteen museoksi. Kirjastoksi muuttunut vanha tyttökoulun talo on tämän museon tärkeä nähtävyys.

Koko tämä iso talo on Sortavalan kirjaston käytössä nykyään, joten kirjasto toimii avarissa valoisissa tiloissa kolmessa kerroksessa. Täällä palvellaan kaikenikäisiä asiakkaita lapsista aikuisiin. Kirjaston tilat suovat hyviä mahdollisuuksia monenlaiseen harrastustoimintaan. Mm. suomen kielen kerho toimii kirjaston yhteydessä.

…Paksut pilvet peittivät taivaan ja lunta tuprutti kun olimme kotimatkalla. Talvi tekee tuloaan, ja jouluaika lähestyy. Uusi vuosi on riemukas juhla, joka aloittaa uuden vuoden ja joululoman Venäjällä. Sortavala on valittu uudenvuoden juhlan pääkaupungiksi Venäjän pienten kaupunkien joukosta joululomaksi 2016. Talvijuhlan valmistelut sävyttävät Sortavalan syystalvea. Sortavalassa toivotaan että kaunista iloisista talvijuhlista on vanhan kaupungin uudeksi brändiksi.

Armas Mashin,
päätoimittaja

Kuvassa: Sortavalan kirjaston talo. Kuva Carelian arkistosta

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11606
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #84 : 09.11.2015, 21:23:51 »
Lainaus
Venäjällä on syntymässä uusi ideologia, jota aikovat kaupata Aasian maihin, jotka eivät ole onnistuneet yhdistämään modernia yhteiskuntaa perinteiseen (mm. Kiina, Japani...).
https://www.youtube.com/watch?v=4QrnJKf-hhE 10min introvideo, jossa käsittelee muitakin ideologioita.
Ensimmäiset kolme olivat aikaansaannoksineen groteskeinta, mitä historiassa on nähty ihmisuhrien jälkeen.
Itse en ole saanut mitään erityisempiä vahvistuksia sille, että Duginilla olisi mitään valtaa Venäjällä - saati sitten päättäisi jotenkin maan ideologiasta. Mies on käsittääkseni Moskovan yliopiston professori joka hengaa ääri-nationalisti piireissä ja on jokseenkin tunnettu filosofi/asiantuntija Venäjällä - siinä missä kymmenet/sadat muutkin.

Duginin videot ja tekstit on noin muutenkin yhtä tuollaista tyhjänjauhantaa, joista on mahdotonta saada mitään otetta. Mikä on 4 poliittinen teoria, senkun joskus tietäisi.
« Viimeksi muokattu: 09.11.2015, 21:32:08 kirjoittanut kriittinen_ajattelija »
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda

roskajournalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 506
 • Liked: 75
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #85 : 09.11.2015, 21:31:49 »
roskajournalisti on nyt kyllä ehdottoman väärässä.

Venäjällä nimenomaan suomalaisugrilaista kulttuuria vaalitaan ja pidetään kunniassa. Suomessahan suomalaisuuden tunnustaminen on lähes rasistinen rikos!

Myönnän, että en tunne tätä asiaa ja voin olla väärässä. Vaikka ei yksi lehti kerrokaan vielä minulle käytännön tuesta. Hyvä, jos siellä on taas tilaa erilaisille (alkuperäis)kulttuureille. Toivotaan ettei nykyinen nationalistinen ja fasistinen kehitys vie kehitystä taaksepäin.

Purppura

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Liked: 329
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #86 : 09.11.2015, 21:42:22 »
Länsimaitten rappiosta on kovasti juttua mutta miten mahtaa olla Venäjän laita?
Näen ison joukon isoja ongelmia tsaarinajan glorifioinnin sijaan.
Venäläiset miehet kuolevat jo yhtä nuorina kuin kehitysmaitten miehet, Venäjän väkiluku vähenee miljoonalla vuosittain, huonot tiet ja täysin holtiton liikennekulttuuri tappavat pienen kaupungin verran väkeä per vuosi.
Tämä patrioottinen itänaapuri on käynyt sotaa omalla alueellaan Kaukaasiassa ja samalla pommittanut yhden oman alueensa pääkaupungin maan tasalle.
Eliittiryhmä poliitikoita ja liikemiehiä on yksityistänyt valtion omaisuutta ja jättänyt oman Äiti-Venäjän kansalaiset retuperälle ja suoranaiseen köyhyyteen. Räikeimpänä ja tunnetuimpana esimerkkinä olkoon kaasujätti Gazprom tytäryhtiöineen. Taustalla häärää Putin luottoporukkoineen.
Sairaalat rapistuvat, asunnot ovat surkeassa kunnossa, koulut rahapulassa, opettajien palkat surkeat, jos niitä edes aina maksetaan ajoissa tai ollenkaan. Vain muutama ongelmakohta saa ihailun kääntymään päinvastaiseen suuntaan eli länteen.

Ihmisiä halveksiva vallankäyttö vaalivilppeineen ei paljon anna arvostusta eikä luottamusta virkemiehiin ja poliitikkojen lakeijoihin.
Putinismi on Venäjän demokratiaa, jonka kritisoiminen putinistien mielestä merkki russofobiasta ja halusta viedä Suomea Natoon.

Mikäli tarkoitat sitä Joseph Nyen kirjoitusta Venäläisten miesten eliniän odotteesta - se kumottiin Forbesissa jo aikoja sitten.
Todellisuuden tajuamista nimitetään nykyään rasismiksi.

wtf

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 279
 • Liked: 192
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #87 : 09.11.2015, 22:37:33 »
Venäläiset miehet kuolevat jo yhtä nuorina kuin kehitysmaitten miehet
Venäläisten miesten keskimääräinen elinikä on noussut vuoden 2000 tasosta lähes kahdeksalla vuodella. Vuonna 2000 se oli 58, tällä hetkellä 65,7 vuotta.

, Venäjän väkiluku vähenee miljoonalla vuosittain
Ei vähene. Venäjän väkiluku kasvaa ja on kasvanut yhtäjaksoisesti vuodesta 2009 lähtien. Edes 1990-luvulla Venäjän väkiluku ei vähentynyt "miljoonalla" vuodessa.

, huonot tiet ja täysin holtiton liikennekulttuuri tappavat pienen kaupungin verran väkeä per vuosi.
Venäjällä rakennetaan hyvinkin paljon tiehen liittyvää infraa joka vuosi erityisesti suurissa kaupungeissa ja lisäksi tieliikennekuolemien määrä on ollut viime vuodet laskussa.


Tämä patrioottinen itänaapuri on käynyt sotaa omalla alueellaan Kaukaasiassa ja samalla pommittanut yhden oman alueensa pääkaupungin maan tasalle.
Venäjä on puolustanut omaa aluettaan Tshetshenian autonomisessa tasavallassa vihamielisiä ääri-islamistisia hyökkääjiä vastaan. Tshetshenian pääkaupunki Grozny on jälleenrakennettu ja on nykyisellään moderni ja hieno paikka.

Eliittiryhmä poliitikoita ja liikemiehiä on yksityistänyt valtion omaisuutta ja jättänyt oman Äiti-Venäjän kansalaiset retuperälle ja suoranaiseen köyhyyteen.
Venäläisten keskimääräinen ostovoima on yli kaksinkertaistunut 2000-luvun alkuun verrattuna. Viimeisen 15 vuoden aikana Venäjällä on ollut ominaista juuri keskiluokan voimakas kasvu ja vaurastuminen.

Räikeimpänä ja tunnetuimpana esimerkkinä olkoon kaasujätti Gazprom tytäryhtiöineen.
Ei, vaan räikeimpänä esimerkkinä Mihail Hodorkovskin omistama Jukos, joka kusetti verottajalta miljarditulot ja siirsi valtavasti rahaa Gibraltarilla toimivan pöytälaatikkofirman tileille. Onneksi Jukos tuhottiin ja Hodorkovski pistettiin lukemaan tiilenpäitä.

Gazprom on ylivoimaisesti Venäjän suurin yksityinen työnantaja. Se työllistää Venäjällä yli 300,000 ihmistä. Sillä on valtionyhtiönä myös yhteiskuntavastuuta, mikä näkyy siinä että Gazprom on rakennuttanut mm. lastentarhoja, päiväkoteja, kouluja, urheilutiloja jne. Se ei toimi sikäli normaalin pörssiyhtiön tavoin, vaan se laittaa paljon rahaa voittoa tuottamattomiin kohteisiin.


Sairaalat rapistuvat,
Venäjällä on rakennettu vuosina 2013-2015 enemmän asuntoja kuin koskaan sitten 1970-luvun. Esimerkiksi Pietarissa valmistuu vuosittain enemmän asuntoja kuin Suomessa, vaikka Pietarin väkiluku on hieman Suomea pienempi.

asunnot ovat surkeassa kunnossa,
Osa on, mutta uusia asuntoja valmistuu koko ajan lisää ja myös vanhoja on remontoitu.

koulut rahapulassa
Lähde?

, opettajien palkat surkeat, jos niitä edes aina maksetaan ajoissa tai ollenkaan.
"Tietosi" Venäjästä ovat jumittuneet jonnekin 1990-luvulla. Vuosi 2005 oli viimeinen vuosi Venäjällä kun valtio ja kunnat jättivät julkisen sektorin palkkoja maksamatta. 1990-luvun Jeltsinin Venäjällä näitä palkkoja ei maksettu juuri lainkaan, mutta nyt ne maksetaan aina.


Ihmisiä halveksiva vallankäyttö vaalivilppeineen 
Kerrotko lähteen vaalivilpille?
« Viimeksi muokattu: 09.11.2015, 22:42:21 kirjoittanut wtf »

UgriProPatria

 • Vieras
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #88 : 09.11.2015, 23:06:06 »
Esim. Pietarin pohjoispuolella, Pietaria kiertävän kehätien varrella rakentuu valtavia, uusia, hienoja kerrostaloalueita, komeita korkeita taloja, jotka maalattu ulkoapäin taiteellisin värein. Tämä kuva on uudisalueelta nimeltä Jukki. Kuvassa myös urheilustadion:

(http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/78044506.jpg)


Samaten maanteitä kunnostetaan, ympäristöjä rakennetaan uusiksi.

kriittinen_ajattelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 793
 • Liked: 11606
 • Punavihreäkriittinen
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #89 : 09.11.2015, 23:10:18 »
Esim. Pietarin pohjoispuolella, Pietaria kiertävän kehätien varrella rakentuu valtavia, uusia, hienoja kerrostaloalueita, komeita korkeita taloja, jotka maalattu ulkoapäin taiteellisin värein. Tämä kuva on uudisalueelta nimeltä Jukki. Kuvassa myös urheilustadion:

(http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/78044506.jpg)


Samaten maanteitä kunnostetaan, ympäristöjä rakennetaan uusiksi.
No en kyllä sanoisi, tuota mitenkään hienoksi alueeksi. Perus betonihelvetti ghetto koripallokentällä.
Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering." - Master Yoda