Kirjoittaja Aihe: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)  (Luettu 742913 kertaa)

Jaska Pankkaaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 093
 • Liked: 10153
 • Finlayson, Fazer ja nyt myös Firas
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #3990 : 09.05.2022, 18:50:28 »
Kiina ehkäpä kaikista isoin kupla. Heidän nykyinen johtaja on sitten Maon ajan surkein johtaja.

Joo, ISOO ISO KUPLA. Tosin kestänyt nyt Maon jälkeen liki 50 vuotta, talous kasvanut keskimäärin ehkä n. 7%, joka älläähin vuosi, mutta kohta voi pojat, ihan kohta siellä ROMMAA!

Kyllä samariini, urpo ja evkki ovat sitten niiin paljon parempia johtajia  :facepalm:
Those who make peaceful revolution impossible, make violent revolution inevitable. J.F Kennedy

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 598
 • Liked: 15738
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #3991 : 09.05.2022, 19:02:08 »
Kiina ehkäpä kaikista isoin kupla. Heidän nykyinen johtaja on sitten Maon ajan surkein johtaja.

Joo, ISOO ISO KUPLA. Tosin kestänyt nyt Maon jälkeen liki 50 vuotta, talous kasvanut keskimäärin ehkä n. 7%, joka älläähin vuosi, mutta kohta voi pojat, ihan kohta siellä ROMMAA!

Kyllä samariini, urpo ja evkki ovat sitten niiin paljon parempia johtajia  :facepalm:

No Kiinassa on iso kiinteistökupla ja muita kuplia. Taloudet tuppaavat romahtamaan välillä. Ei Kiina sille immuuni ole.. Suomen poliitikot eivät Kiinan talouteen iity mitenkään. Kai sen ymmärrät?
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Socrates

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 740
 • Liked: 707
 • Siloviki
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #3992 : 09.05.2022, 19:07:40 »
Kuten joku asiantuntija totesi, Putinin esiintymisessä oli aggressiivisuus pois.

Näytti seesteisen surulliselta mieheltä, joka tietää katselevansa Voitonpäivän paraatia viimeistä kertaa.
Nettikeskustelun tavoite on aina se, että joku hakataan tai ainakin uhataan hakata👊

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 444
 • Liked: 37363
 • Ego sum Spartacus
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #3993 : 09.05.2022, 22:37:47 »
Äsken oli lyhyt videoklippi Putlerin puheesta ja se höpisi jotain Leningradista ja Stalingradista, lisäksi kannattaa huomioida että Putler ja muut sekopäät ovat alkaneet ylistää Stalinia. Sääliksi käy kunnollisia ja täysjärkisiä venäläisiä kun nuo hullut ovat vallassa.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 083
 • Liked: 6896
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #3994 : 09.05.2022, 22:45:09 »

Joo, ISOO ISO KUPLA. Tosin kestänyt nyt Maon jälkeen liki 50 vuotta, talous kasvanut keskimäärin ehkä n. 7%, joka älläähin vuosi, mutta kohta voi pojat, ihan kohta siellä ROMMAA!
Ei sitten ole tullut mieleen että se kasvu on tullut rakentamalla autioita kaupunkeja ja muuta toimimatonta infraa. Tällainen touhu ei voi jatkua loputtomiin. Kiinan on pelastanut lähinnä se että Intialle on tärkeämää olla Hindulaisuuden iran eikä hyvä talouskasvu ja hyvinvointi.
« Viimeksi muokattu: 09.05.2022, 22:48:34 kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 654
 • Liked: 62186
 • Takaisinviskaaja
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #3995 : 10.05.2022, 03:30:04 »
Siirto toisaalta:

Serbia ja Venäjä ovat tätä nykyä parhaimpia kavereita kun taas Jugoslavia ja Neuvostoliitto eivät olleet ollenkaan kavereita. Jugoslavia ei kuulunut edes Varsovan liittoon.

Yksinkertainen selitys on tietenkin että Tito oli kroaatti eikä serbi mutta ei tuo kaikkea silti selitä.

Stalinystävällinen USA rahoitti liittolaistaan Neuvostoliittoa toisessa maailmansodassa. Nyt putinvastainen USA rahoittaa Venäjän vastapuolta.

Mikä sen selittää?
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Inspiroivaa, että pieni lapsellisten naisten joukko voi tällaisessakin tilanteessa asettaa kokonaisen kansakunnan vaaraan.”
— Jäsen Sivulause

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 131
 • Liked: 1410
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #3996 : 10.05.2022, 14:56:10 »
Uutistiedotusvälineissä esiintyi aiemmin väite, että Putinille ei ole korvaajaa. Tietenkin Putinille on aina joku korvaaja. Toisaalta voidaan kuvitella, että jos Putinille ei ole korvaajaa niin minne se valta siirtyy. Jos Putinille ei ole korvaajaa niin ilmeistä on, että valta siirtyy aluejohtajille. Jos keskusvaltaa ei ole niin aluejohtajat johtavat edelleen alueitaan, ja näin valta siirtyy aluejohtajille siksi, että aluejohtajat johtavat alueitaan

Unioni on voimakkaisiin kansallisvaltioihin perustuva eräänlaisen supervallan luomisen väline, että unioniin voi liittyä vapaaehtoisesti ja unionista saa erota, jos unionin touhut eivät miellytä. Kun aluejohtajat havaitsevat, että tässä johdetaan itse itseä niin tässähän voisi samantien ryhtyä valtioksi. Venäjästä itsenäistyneet valtiot liittyisivät Euraasian talousunioniin ja puolustusliitto CSTO:n jäseneksi, ja säilyttäisivät ruplan valuuttana. Euraasian talousunioniin liittyneet Venäjästä itsenäistyneet valtiot jatkaisivat merkittävimpiä rakenteita, kuten Roscosmos, jonka tärkein tehtävä olisi aurinkokunnan luonnonvarojen hyödyntäminen. Lisäksi Euraasian talousunioniin liittyneet valtiot perustaisivat fuusioreaktoreiden rakentamisohjelman turvaamaan unionin energiantuotannon

Neuvostoliitto hajosi siksi, että neuvostotasavaltojen johtajat julistivat alueensa itsenäisiksi valtioiksi, jota Putin nyt yrittää peruuttaa väkivaltaisesti ottamalla kohteiksi ne neuvostotasavallat, jotka ovat liikkuneet lähimmäksi länttä, ja joiden ennaltaehkäisevässä suojelussa länsi osoitti heikkoutta. Putinin väkivaltainen käyttäytyminen ainoastaan työntää niitä neuvostotasavaltoja yhä vakuuttunemmin länteen siksi, että länsi auttaa neuvostotasavaltoja samalla, kun Putin ainoastaan tuhoaa ja lietsoo neuvostotasavalloissa vihaa Kremliä kohtaan

Venäjän on tärkeintä päästä eroon väkivaltaan perustuvasta imperialismista siksi, että väkivalta ei luo kestäviä rakenteita siksi, että väkivallalla luotu rakenne hajoaa heti, kun keskusvalta heikkenee, joka nähtiin Venäjän Keisarikunnan hajotessa, ja Neuvostoliiton hajotessa ja joka nähdään seuraavaksi Venäjän federaation hajotessa niin, että Venäjän alueet itsenäistyvät valtioiksi

Totuus on, että aluksi länsi osoitti heikkoutta Moldovan, Georgian ja erityisesti Ukrainan suojelussa, jotka Merkelin ja Sarkozyn vastustuksen vuoksi eivät päässeet Pohjois-Atlantin sopimusjärjestöön ajoissa, ja ne joutuivat kärsimään sodasta Kremlin käynnistettyä rangaistusoperaation niitä vastaan. Moldovan, Georgian ja Ukrainan onneksi kleptokratia ja korruptio oli sabotoinut Venäjän armeijan taistelukyvyn, joka paljastui, kun Kreml hyökkäsi Ukrainaan 24.2.2022. Seuraava vaihe saagassa on, että lännen raskaiden aseiden toimitusten avulla Ukraina, Moldova ja Georgia karkoittavat Venäjän joukot Krimiltä, Donbassista, Transnistriasta, Pohjois-Ossetiasta ja Abhasiasta, ja valtaavat alueensa takaisin

Kun Kiina näki, että Ukraina, Moldova ja Georgia kykenivät valtaamaan alueensa takaisin ja, että Venäjän armeija on taistelukyvytön niin Kiinan totalitarismi näkee tilaisuuden vallata alueita Venäjältä. Erityisesti Kiinaa kiinnostaa Mantsuria ja Vladivostokin satamat ja Siperian luonnonvarat. Kun totalitaristisen Kiinan hallinnollisia liikkeitä katsoo, kuten ilmiselvä pyrkimys käyttää hiipuvaa Covid-19 virusta yhä edelleenkin peitteenä Kiinan yhteiskunnan sotatilaan siirtämisessä, niin hiukset nousee pystyyn
« Viimeksi muokattu: 15.05.2022, 10:23:16 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 554
 • Liked: 102178
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #3997 : 11.05.2022, 10:02:18 »
Hysteriaa Lapin yliopistossa.

Lainaus
Kaksi hiljaista miestä ilmestyi kuin tyhjästä luennolle ja käynnisti epäilyn hybridivaikuttamisesta – "Tuli kylmänhiki", kuvailee opiskelija

Yliopistoissa varaudutaan erilaisiin hybridi- ja kyberuhkiin. Lapin yliopistossa koettiin maaliskuussa erikoinen välikohtaus, joka saattoi olla vaikuttamisyritys, mutta sellaisen tunnistaminen voi olla vaikeaa.

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä astui Lapin yliopistossa luentosaliin, kun meneillään oli englanninkielinen luento-osa Venäjää rajoittavista pakotteista.

Miehet hakeutuivat takariviin korostuneen erilleen muista. He eivät olleet tutun näköisiä luennoitsijalle tai salin muille opiskelijoille. Miehet eivät olleet myöskään osallistuneet luennoille aiemmin edes etänä.

Yliopistonlehtori Markku Kiikeri kysyi, mistä he ovat tulleet.

Russia, toinen miehistä vastasi yhdellä sanalla.

Luentosaliin laskeutui hiljaisuus.

– Ymmärsin, että tämä on aika epätavallista, Kiikeri sanoo.

Yhtäkkiä noin kymmenen minuutin jälkeen miehet poistuivat paikalta. Opiskelijoiden keskuudessa tilanne aiheutti hämmennystä.

Siinä tuli kaikille ja ainakin itselle kylmänhiki, että mikä tämä välikohtaus oli, tilanne oli erikoinen, kertoo oikeustieteiden opiskelija Aino Grönman.

Useissa Suomen yliopistoissa arvioidaan, että Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ja Suomen mahdollinen Nato-hakemus voivat lisätä hybridivaikuttamisen ja kyberuhkien mahdollisuutta.

Lapin yliopiston maaliskuista välikohtausta on epäilty hybridivaikuttamiseksi, jolla ehkä yritettiin luoda hämmennystä. Mitään varmuutta siitä ei kuitenkaan ole.

Kiikeri on sitä mieltä, että tilanne oli niin absurdi ja kummallinen, ettei se voinut olla sattumaa.

Lapin yliopistossa ei ollut maaliskuussa kirjoilla venäläisiä vaihto-opiskelijoita, ainoastaan muutamia tutkinnon suorittajia.

Luennolle saapuneista miehistä saatiin kuvat yliopiston turvakameroista. Suojelupoliisi ilmoitti myöhemmin Kiikerille, etteivät henkilöt olleet heitä kiinnostavia. Muuta Supo ei kertonut.
Yle 11.5.2022
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 877
 • Liked: 44589
 • It's gotta be PS
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #3998 : 11.05.2022, 10:09:25 »
^ Teekkari- tai muu jäynä. Aika huvittava.
"Afroeurooppalaisen liikkuvuuden poetiikka ranskankielisessä afrikkalaisessa kirjallisuudessa."

Suomen Akatemia on tukenut Anna-Leena Toivasen akatemiatutkijan viisivuotista hanketta 438  874 eurolla.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 598
 • Liked: 15738
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #3999 : 11.05.2022, 11:24:14 »
^ Teekkari- tai muu jäynä. Aika huvittava.

Jep. Surkeaa on että nössykät panikoivat. Siis ainakin muutama. Ja että moisesta jäynästä edes uutisoidaan. Olisivat ottaneet vaan valokuvat ja jatkaneet luentoa. Opetus yliopistoissa on julkista. Kuka tahansa saa mennä kuuntelemaan luentoa. Eikä kuuntelijan tarvitse edes kertoa, kuka ja mistä hän on. Ja jos käyttäytyy asiallisesti, niin ei heitä voi mitenkään laillisesti edes poistaakaan. Ja miksi pitäisi?

Jos nykyään pari MIB:iä, jotka sanovat olevansa Venäjältä saavat proffan ja opiskelijat panikoimaan, niin...  :facepalm:
Isoisät ja isosioisät eivät juuri panikoineen, kun vanjaa tuli rintamantäydeltä vintofkat käsissään. Nyt hiki tulee jostain jäynästä.
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Herbert

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 151
 • Liked: 3752
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4000 : 11.05.2022, 14:04:53 »
Nuorissa on tulevaisuus. Venäjälläkin.

"The problem isn't that Johnny can't read. The problem isn't even that Johnny can't think. The problem is that Johnny doesn't know what thinking is; he confuses it with feeling."

Thomas Sowell

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 22 444
 • Liked: 37363
 • Ego sum Spartacus
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4001 : 11.05.2022, 15:09:13 »
Osittain tuo video oli aika arveluttava kun ottaa huomioon kuinka pienistä asioista Z-liitossa nykyään joutuu vaikeuksiin.

Lainaus

In this video I will tell you how I've been doing these days, about my thesis, how I look at my past and how I feel about my future. I will also take you for a walk in the sunny Khabarovsk and show you how Russia celebrated May 9, the WWII Victory Day. This is a very important holiday, and it was a very strange sight given that now there is still a real war going on.


Thoughts on moving out, fears, childhood traumas, and how Russia celebrated the Victory Day
https://www.youtube.com/watch?v=0sg1dzEzHbc

Videotarkistus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 134
 • Liked: 559
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4002 : 12.05.2022, 00:05:56 »
"Venäjää tukevat hakkerit lamauttivat Italian viranomaisten verkkosivuja
...
Kohteena olivat muun muassa puolustusministeriön ja senaatin sivut, kertoi Italian media keskiviikkona.

Italialaislehti Corriere della Seran mukaan hyökkäysten takana oli Killnet-nimeä käyttävä ryhmä. Ryhmä ei lehden tietojen mukaan päässyt käsiksi syvemmälle verkkoarkkitehtuuriin mutta lamautti kokonaan useita verkkosivuja. Muun muassa terveysministeriön sivut olivat tuntikausia käyttökelvottomina.

Uutistoimisto Agin mukaan hakkerit yrittivät päästä myös Eurovision laulukilpailun verkkosivuille mutta eivät onnistuneet yrityksissään."
...

Koko juttu: https://yle.fi/uutiset/3-12043017/64-3-76607

B oma.

Kunniakas globohomon vastainen taistelu jatkuu sankarillisena, mutta ei tällä kertaa vielä pääkohde kaatunut!
If they want a new war, this time we will kill them all.

Intermarium

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 112
 • Liked: 219
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4003 : 12.05.2022, 14:27:24 »
https://www.verkkouutiset.fi/a/valikohtaus-latviassa-vihainen-vakijoukko-kokoontui-ylistamaan-venajaa/#17f896a8

Lainaus
Latvian poliisi on joutunut estämään pääsyn pääkaupunki Riiassa sijaitsevalle neuvostomiehityksen aikaiselle muistomerkille levottomuuksien takia, kertoo maan yleisradioyhtiö LSM.

Ongelmat kärjistyivät aamulla tiistaina aamulla, kun Riian kaupungin työntekijät alkoivat siivoamaan muistomerkille voitonpäivänä tuotuja kukkasia pois. Kuva traktorista työntämässä kukkia kasaan lähti leviämään nopeasti latvianvenäläisten sosiaalisen median kanavissa. Tämä aiheutti paheksuntaa.

Illalla muistomerkin luokse kokoontui muutamia satoja ihmisiä, jotka ylistivät Neuvostoliittoa ja osoittivat tukea myös Venäjän hyökkäyssodalle Ukrainassa.

Väkijoukko oli silminnäkijöiden mukaan vihainen. Osa kantoi myös sodan symboleita ja heilutti Venäjän lippua.

Paikalle kutsuttiin lopulta poliisin erikoisryhmä hajoittamaan kokoontumisen.

Baltiassa pyörii taas tuttu karuselli. Neuvostoaikaiselle muistomerkille (tässä tapauksessa muistomerkille tuoduille kukille) tehdään jotain loukkaavaksi tulkittavaa ja katso, joukko venäläisvähemmistön edustajia ilmestyy paikalle rähinöimään. Samaa temppua on harrastettu Tallinnan pronssiyön mellakoista lähtien...No ei kai vanha koira uusia temppuja opi. 
« Viimeksi muokattu: 12.05.2022, 14:30:41 kirjoittanut Intermarium »

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 654
 • Liked: 62186
 • Takaisinviskaaja
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4004 : 12.05.2022, 17:28:42 »
Vladimir Putin yllätti jättämällä perinteisen esiintymisen väliin – tuoreet kuvat poskista herättävät epäilyksiä maailmalla

... [Putin] lähetti jääkiekkofaneille videotervehdyksen, jossa ylisti näytösottelun hienoutta ja merkitystä. Tässä:

https://nypost.com/2022/05/11/putin-seen-with-blotches-on-cheeks-after-skipping-hockey-game/

Video nostatti kansainvälisessä mediassa jälleen lisää kysymyksiä Putinin terveydentilasta. Hänen poskissaan huomattiin tummia läikkiä, joita on saatettu yrittää peittää meikillä.

– Jotain täytyi olla pielessä, kun hän ei osallistunut, venäläislähde kommentoi Daily Mirrorin mukaan.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Inspiroivaa, että pieni lapsellisten naisten joukko voi tällaisessakin tilanteessa asettaa kokonaisen kansakunnan vaaraan.”
— Jäsen Sivulause

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 283
 • Liked: 4771
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4005 : 12.05.2022, 18:38:48 »
Sodan lopputulos kun näyttää melko selvältä. Isän kädestä tuli selkään huolella. Mutta herää tästä ajatus siitä mites eteenpäin?

Käpertyykö Venäjä itseensä nyyhkimään tästä hamaan ikuisuuteen. Ei tee käytännössä enää mitään. Kuolee hiljalleen pois ja silleen. Tämä tuntuu olevan joillakin kantava ajatus sodan jälkeisestä ajasta.

Ehkäpä valta vaihtuu, mutta uskoisin uuden vallan olevan jopa vaarallisempi lännelle kuin putte ja toverit. Uusi valta omaa varmaankin yhtä lailla vihaa länttä kohtaan kuin nykyinen valta Venäjällä, mutta uudella vallalla voi olla parempi kyky uudistaa Venäjää.

Mutta olipa Venäjällä kuka hyvänsä vallassa veikkailen siellä alkavan tohina omien Bayraktoreiden tuotantoon, yms. asekehittely, jolloin Venäjän potentiaali uhka naapureille voi olla huomattavan korkea. Onhan Venäjä nyt kongreettisesti havainnut oman armeijansa puutteet. Eli ei tämä ryssätouhu vielä ole taputeltu.
Ooh lalaa...

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 083
 • Liked: 6896
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4006 : 12.05.2022, 20:35:03 »

Mutta olipa Venäjällä kuka hyvänsä vallassa veikkailen siellä alkavan tohina omien Bayraktoreiden tuotantoon, yms. asekehittely, jolloin Venäjän potentiaali uhka naapureille voi olla huomattavan korkea. Onhan Venäjä nyt kongreettisesti havainnut oman armeijansa puutteet. Eli ei tämä ryssätouhu vielä ole taputeltu.

Zyssän talous on niin pyllystä että pahoin pelkään maan käpertyvän pohjois-korean kaltaiseksi hullujenhuoneeksi. Maassa pitäisi olla enemmän innovaatioita, ja myös pystyä pitämään osaajat, jotta nousisi sotilasmahdiksi.

toumasho

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 383
 • Liked: 6694
 • ..and when the machine breaks down, we break down
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4007 : 12.05.2022, 21:20:23 »
Kuten joku asiantuntija totesi, Putinin esiintymisessä oli aggressiivisuus pois.

Näytti seesteisen surulliselta mieheltä, joka tietää katselevansa Voitonpäivän paraatia viimeistä kertaa.

Huomasiko meidän residentti silovikki minkälainen ilme Peskovilla oli sen lyhyen zoomauksen aikana, kun hänet näytettiin voitonpäivän paraatissa? Ja ylipäätään se, että MIKSI hänet otettiin noin selkeästi esiin? Mitä varten joku Kremlin lehdistösihteeri seisoo ryhdikkäästi, aivan presidentillinen olemus päällä ja häntä kuvataan useampi sekunti, mutta muita valtakoneiston ukkoja ei? Siinä tuli viesti katsojille.

Itselle tuli hyvin vahva fiilis, että hän voi olla se Putinin salainen seuraaja. Aika moni parametri täyttyy. On valkoihoinen ja oikeaa etnistä ryhmää, laiha, sopivan ikäinen (54), teräväpäinen, kokenut diplomaatti ja edennyt jatkuvasti ylöspäin ilman FSB-taustaa. Peskov on selkeästi lojaali, eikä hän ole ryvettynyt missään isommassa poislukien Putinilta saatua 670 000 euron arvoista rannekelloa, jonka laittoi taitoluistelija-vaimonsa piikkiin. Mies on liki täydellinen, jos tulee tarve korvata Putin jollakin ilman FSB- tai Oligarkki-riippakiveä kantavalla tyypillä, joita Putinin lähipiiri on täpösen täynnä.
Rasistinen Logiikka Oy, Toimitusjohtaja

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 787
 • Liked: 44534
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4008 : 13.05.2022, 00:37:35 »
Ihan niin kuin olisin nähnyt yhdessä lähikuvassa Janus Putkosen tuolla voitonpäivän jengissä.

Tai sitten sen kaksoisolento. Yksi niitä kuvia, kun kuvattiin "kutsuvieraita" tms. Ikään kuin olisi ollut Putkonen paikalla.

Mutta kai se olisi sitä jo temmeltänyt pitkin twötteriä ja somea, mikäli olisi sinne päässyt.

Veikkaan kaksoisolentoa. Putinillakin on ehkä monta. Kaikilla tärkeillä miehillä on yksi. Minullakin on. Jean Reno.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 073
 • Liked: 2145
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4009 : 13.05.2022, 17:52:20 »
Munkki Serafim Seppälän kirjoitus:
Lainaus
Saatana seikkailee Moskovassa, ja sen patriarkaatti on vakavasti sairas
Mihail Bulgakovin romaaniklassikko Saatana saapuu Moskovaan kietoi erikoisella tavalla yhteen kaksi todellisuutta: Jeesuksen ajan Jerusalemin ja Saatanan liikkeet Moskovassa 1930-luvulla. Suunnilleen samanlainen kooste oli myös suuri paasto ja pääsiäinen Herran vuonna 2022.
https://aamunkoitto.fi/blogi/saatana-seikkailee-moskovassa-ja-sen-patriarkaatti-vakavasti-sairas
Kissafani

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 654
 • Liked: 62186
 • Takaisinviskaaja
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4010 : 13.05.2022, 18:10:32 »
Munkki Serafim Seppälän kirjoitus:
https://aamunkoitto.fi/blogi/saatana-seikkailee-moskovassa-ja-sen-patriarkaatti-vakavasti-sairas

Lainaus
Venäjällä on liikaa kaipausta sellaiseen suuruuteen, jota he eivät koskaan saavuta. Todellista suuruutta ei mitata neliökilometreillä. Ei varsinkaan kristillistä suuruutta. Suuruus lähtee totuudesta, ja nyt Moskovassa valehdellaan niin paljon, että siellä ei enää ymmärretä totuutta voivan olla olemassakaan.
...
Imperialistiseen megalomaanisuuteen kuuluu vainoharhaisuus. Venäjä retoriikassaan pelkää lännen haluavan valloittaa heidät, vaikka lännessä kukaan ei ole kiinnostunut heidän maistaan. Harva amerikkalainen tai eurooppalainen haluaa käydä Venäjällä edes lomalla, saati ottaa moista sekasotkua omalle vastuulleen.
...
Mutta se, joka lietsoo tappamista ja tuhoamista kirkollisella arvovallalla ja näennäiskristillisiä perusteluita käyttäen, on ylittänyt kaikki pahuuden mitta-asteikot.
...
Venäjällä sen sijaan Neuvostoliittoa ja sen rikoksia glorifioidaan. Neuvostoliiton sotarikoksetkin ovat osa Venäjän suurta kertomusta. Lopputuloksena on kollektiivinen sairaus.
“Tavoitteemme on pakolaisten suojelu. Rajat ovat sille este.”
— Soros

“Punavihreä siirtymä on paskanruskea!”
— Tri. Eero Paloheimo

“Inspiroivaa, että pieni lapsellisten naisten joukko voi tällaisessakin tilanteessa asettaa kokonaisen kansakunnan vaaraan.”
— Jäsen Sivulause

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 077
 • Liked: 6660
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4011 : 13.05.2022, 21:29:55 »
Venäjä ei tule koskaan nousemaan oikeaksi suurvallaksi, ei edes kehittyneeksi maaksi. Sehän vaatisi totaalisen muutoksen ajattelutavassa ja aivan uuden kulttuurin kehittämisen: koetetaan olla varastamatta ja keskitytään kehittelemään jotain hyödyllistä ja oikeasti toimivaa. Ja tätähän EI tule tapahtumaan ikinä.

Echidna

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 686
 • Liked: 4702
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4012 : 13.05.2022, 22:14:02 »
^Siemens ilmoitti eilen vetäytyvänsä Venäjältä. Hyvin suuri osa teollisuuden ja liikenteen ohjausjärjestelmistä toimii Venäjälläkin Siemensin laitteiden ja ohjelmistojen varassa. Myös muiden länsimaisten toimijoiden, kuten ABB:n (ilmoittanut vetäytyvänsä), Mitsubishin, Allen Bradleyn jne. Joka tapauksessa niin, että Venäjällä ei ole mitään merkittävää omaa valmistusta. Kiinalaisia Siemens-kopioita on olemassa, mutta niilläkään ei tehdä edes kiinalaisten omia varteenotettavia järjestelmiä.

Voimalaitokset, tehtaat, rautatiet, metrot, liikennevalot, aivan kaikki Venäjän kehittyneempi infra on länsimaisen teknologian varassa. Sen ylläpitäminen on haastavaa hommaa silloinkin, kun takana olisi toimittajien tuki. Länsimaissakin on krooninen pula osaajista. Venäjä tulee olemaan aivan totaalisen kusessa ja taantumaan nopeasti jos vain pakotteista ei luisteta. Vaikka kuinka uhoaisivat korvaavansa kaiken omilla tuotteilla, niin heidän resurssinsa eivät tule riittämään. Vähätkin osaajat ajetaan loppuun ja muuttavat pois.

Infran kriittisten komponenttien varaosapula alkaa näkyä pian. Nykytrendi on ajaa laitoksia hyvin pienillä varaosavarastoilla ja luottaa nopeisiin toimituksiin toimittajilta. Nyt niitä ei tule ja mitä tahansa komponentteja ei voi käyttää varsinkaan, jos ei ole taitoa ja oikeuksia puukottaa softaa.

Katsotaan kuinka käy.


Videotarkistus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 134
 • Liked: 559
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4013 : 14.05.2022, 03:05:32 »
Only in Russia: "Russian Orthodox Church leaders blessing a rocket called Satan."

If they want a new war, this time we will kill them all.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 077
 • Liked: 6660
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4014 : 14.05.2022, 07:50:31 »
Venäjää ei tarvitse edes pommittaa. Ne satojen metrien korkuiset ja kilometrien mittaiset avokaatopaikat tekevät elämästä mahdotonta. Jätteitä ei mitenkään olla eroteltu, eikä tulla erottelemaan, vaan kaikki silkasta paskasta ydinjätteeseen saakka kipataan samaan kasaan. Ja miksi?. No korruptio tietenkin.

Jos joku lukee Suomen Kuvalehteä niin numerossa 4/2019 on monta sivua juttua. Itselläni on irtosivut, voisihan ne skannata jos ei joku saisi juttua vaikka pdf:fänä.

Jo tuolloin arvioitiin että jätehuollon saaminen asialliseen kuntoon ottaisi noin 66 miljardia euroa. Nyt sitten on ärrillä muuta rahanmenoa ja vastoinkäymistä. Jätehuolto taitaa olla listalla viimeisiä mitä uudistetaan.


Siili

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 968
 • Liked: 10506
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4015 : 14.05.2022, 08:35:28 »
Vertasin kuukkelin kuvahaulla venäläisiä ja länsimaisia kenraaleja.  Venäläisten pyöreistä poskista ja kaksoisleuoista tuli sellainen vaikutelma, että venäläiset kenraalit ovat keskimäärin paremmin ravittuja (ja kenties vähemmän treenanneita) kuin länsimaiset vastineensa.  Onkohan tämä kovinkin vinoutunut näkemys? 

Peili

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 41
 • Liked: 33
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4016 : 14.05.2022, 08:45:21 »
Only in Russia: "Russian Orthodox Church leaders blessing a rocket called Satan."


Huonoa propagandaa Khodorkovskilta. Ryssän (oma ja alkuperäinen) nimi vehkeelle on "sarmat" erään paikallisen Jeesusta edeltävän ajan kansakunnan mukaan.  Jenkkien ja NATOn koodinimi on "saatana 2."


ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 20 787
 • Liked: 44534
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4017 : 14.05.2022, 08:50:21 »
Venäjää ei tarvitse edes pommittaa. Ne satojen metrien korkuiset ja kilometrien mittaiset avokaatopaikat tekevät elämästä mahdotonta. Jätteitä ei mitenkään olla eroteltu, eikä tulla erottelemaan, vaan kaikki silkasta paskasta ydinjätteeseen saakka kipataan samaan kasaan. Ja miksi?. No korruptio tietenkin.

Jos joku lukee Suomen Kuvalehteä niin numerossa 4/2019 on monta sivua juttua. Itselläni on irtosivut, voisihan ne skannata jos ei joku saisi juttua vaikka pdf:fänä.

Jo tuolloin arvioitiin että jätehuollon saaminen asialliseen kuntoon ottaisi noin 66 miljardia euroa. Nyt sitten on ärrillä muuta rahanmenoa ja vastoinkäymistä. Jätehuolto taitaa olla listalla viimeisiä mitä uudistetaan.

Nevajoen vedenpuhdistamokin taidettiin rakentaa melko suurelta osin suomalaisrahalla. Ja vain siksi, että zyssä saastutti meidänkin vesiämme. Ja itse ne paskat nakkasi, vaikka koko Suomenlahti olisi muuttunut mutavelliksi.

-i-
« Viimeksi muokattu: 14.05.2022, 08:52:42 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 583
 • Liked: 24148
 • Blues for Allah
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4018 : 14.05.2022, 10:39:17 »
Lentotukialus Admiral Kuznetzov toimii "asfalttimaisella polttoaineella"! ;D

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/04829a3b-8001-4a70-bf71-67f03d6f7e04

"Venäjän laivaston ylpeys, maan ainoa lentotukialus Admiral Kuznetsov on tunnettu aivan vääristä syistä.

Aluksella on syttynyt tuhoisia tulipaloja, telakalla sen päälle kaatui nosturi aiheuttaen suurta tuhoa. Moottorit eivät toimi. Syyriaan se lähti sotimaan vuonna 2016 hinaajien vetämänä.

Mutta ennen kaikkea Admiral Kuznetsov on tunnettu paksusta savusta, jota se tupruttaa piipuistaan taivaalle.

Syynä savulle on se, että lentotukialus käyttää polttoaineenaan niin kutsuttua masuuttia, joka on Venäjällä tuotettua erittäin huonolaatuista raskasta polttoöljyä.

Masuutti eli bunkkeriöljy on kuin asfalttia, jota pitää lämmittää, että se saadaan juoksevaan muotoon.

Admiral Kuznetsovilla on joukko boilereita, joilla öljyä lämmitetään. Kun alus rakennettiin 1980-luvulla, siihen asennettiin huonolaatuisia boilereita ja putkistoja, kuten venäläiset itsekin myönsivät vuonna 2016.

Niinpä Venäjän laivaston lippulaiva ei pysty aina käyttämään kaikkia boilereita samaan aikaan, koska ne eivät toimi. Joskus toiminnassa on ollut vain yksi boileri, jolloin aluksen huippunopeus on neljä solmua.

Lippulaivan seurana onkin yleensä hinaajia, joille on ollut paljon käyttöä.

Vuonna 2012 palatessaan Syyrian rannikolta Kuznetsov menetti konetehot kokonaan . Se jäi ajelehtimaan Biskajan lahdelle Espanjan ja Ranskan rannikoiden edustalle.

Kaukokatseisesti lentotukialuksen saattajaksi oli määrätty hinaaja Nikolai Chiker . Se toi lippulaivan kotiin, koko jäljellä olevan 4 400 kilometrin matkan.

Admiral Kuznetsovin tupruttaman savun syynä on huonolaatuinen polttoaine ja todennäköisesti myös väärin kalibroidut esilämmityslaitteet. Polttoaine palaa vain osittain ja masuuttia lähtee myös taivaalle.

Venäjä on säännöllisesti vähätellyt Kuznetsovin savuongelmaa. Esimerkiksi amiraali Ivan Vasiljev väitti, että mustaa savua tuotetaan tietoisesti . Hänen mukaansa tavoitteena on osoittaa näyttävästi, että Venäjän laivasto on paikalla.

Admiral Kuznetsov rakennettiin Ukrainassa Mykolajivin telakalla Mustallamerellä. Alus laskettiin vesille 1985, mutta palveluskäyttöön se saatiin vasta 1995, Neuvostoliiton jo hajottua.

Alus on venäläisen luokittelun mukaan ”raskas lentokoneristeilijä”, ei lentotukialus. Tälle on taktinen syy.

Niin kutsutun Montreux’n sopimuksen mukaan Bosporin salmen läpi ei saa kulkea lentotukialuksia. Muidenkin sota-alusten on pyydettävä lupa Turkilta.

Ukrainassa rakennettu alus olisi ollut jumissa Mustallamerellä.

Turkki kuitenkin antoi Kuznetsoville luvan lähteä Mustaltamereltä väljemmille vesille, koska sitä ei oltu luokiteltu lentotukialukseksi.

Telakalla. Alus on parhaillaan telakalla ja sen on tarkoitus palata palvelukäyttöön 2022. Ehkä."

Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

Dangr

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 161
 • Liked: 4872
 • Maahanmuutto- ja ilmastoasiantuntija
  • chadnet
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4019 : 14.05.2022, 13:07:07 »
Lentotukialus Admiral Kuznetzov toimii "asfalttimaisella polttoaineella"! ;D
...
Liki kaikki laivat ovat käyttäneet raskasta polttoöljyä.

Wikipediasta:
"Raskas polttoöljy koostuu pääasiassa hiilivedyistä, joiden molekyyleissä on ainakin 20 hiiliatomia. Sitä käytetään lähinnä laivoissa ja suuremmissa lämpövoimaloissa. Kysynnän vähäisyyden takia se on edullisempaa kuin kevyt polttoöljy. Raskas polttoöljy varastoidaan ja kuljetetaan lämmitettynä. Se täytyy lämmittää yli 100 °C:n lämpötilaan ennen kuin sitä voidaan käyttää dieselmoottorin polttoaineena. "

https://fi.wikipedia.org/wiki/Poltto%C3%B6ljy#Raskas_poltto%C3%B6ljy

https://fi.wiktionary.org/wiki/bunkkeri%C3%B6ljy

"bunkkeriöljy

raskas polttoöljy"

« Viimeksi muokattu: 14.05.2022, 13:08:44 kirjoittanut Dangr »
"We now live in a nation where doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the press destroys information, religion destroys morals, and our banks destroy the economy.” Chris Hedges
"Shouting "Freedom" and other anti-government slogans" NYT

Tagit: venäjä aggressio