Kirjoittaja Aihe: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)  (Luettu 760552 kertaa)

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 858
 • Liked: 12687
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4050 : 17.05.2022, 00:13:40 »
Nuo chipithän ovat asic-piirejä, joissa siis voi olla hyvinkin sofistikoituneita algoritmejä toteutettuna täysin raudalla ilman tavuakaan "softaa". Jos laitteen GPS kirjoittaa vaikkapa virrat kytkettäessä tai ensimmäisen paikkafiksin tullessa lähtökoordinaatit jonnekin rekisteriin, jota "asiakkaan" softa ei pääse ylikirjoittamaan, niin ne samat koordinaatit löytyy kyllä sieltä myöhemminkin. Jos värkkiä ohjaillaan radiolla, niin sinnekin voisi laittaa yksikön, joka vertaa radiosignaalista tulevaa bittivirtaa johonkin triggerirekisteriin, joka sitten laukaisee softan ohittavan kotiinpaluutoiminnon, kun sopiva viesti radioteitse tulee.

Toi on totta. En enää tarkkaan muista näitä keskusteluja, mutta oletus oli, että sotateknologiaa ostettaessa mikään armeija ei olisi niin tyhmä, että se unohtaisi tarkistaa piirin puhtauden. Ja kyse oli puhtaasti mikropiireistä.

Itse kirjoitan tätä Lenovon Chromebookilla. Ei minulla voi olla mitään tietoa siitä, onko kovossa rekistereitä, jotka siirtävät jokaisen näppäimistön painalluksen Kiinan tiedustelupalvelulle. Tai ei edes siitä onko softassa. Tosin tässä on Intellin prosessori, joten olen Naton puolella :)
qui non est mecum adversum me est

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 17 435
 • Liked: 14279
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4051 : 17.05.2022, 09:49:58 »
Edit:  Ei taida Stoltenberg kuitenkaan olla kenraali.

The secretary general of NATO is the chief civil servant of the North Atlantic Treaty Organization (NATO).

https://en.wikipedia.org/wiki/Secretary_General_of_NATO
Secretary general ("Pääsihteeri" suomeksi) ilmaisua ei kai kuitenkaan koskaan edes suullisestri lyhennetä kenraaliksi "general".
(tuon pilaplakaatin alatekstirivi)
 
"Iloitsen Turkin yrityksestä yhdistää modernisaatio ja islam."
http://www.ulkopolitiikka.fi/article/523/martin_scheinin_periaatteen_mies/

Dr Manhattan

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 442
 • Liked: 1959
 • Se oli 1000 000 000 ruplan seteli
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4052 : 17.05.2022, 11:01:24 »
Edit:  Ei taida Stoltenberg kuitenkaan olla kenraali.

The secretary general of NATO is the chief civil servant of the North Atlantic Treaty Organization (NATO).

https://en.wikipedia.org/wiki/Secretary_General_of_NATO
Secretary general ("Pääsihteeri" suomeksi) ilmaisua ei kai kuitenkaan koskaan edes suullisestri lyhennetä kenraaliksi "general".
(tuon pilaplakaatin alatekstirivi)
 
Täysin tarpeeton ot: englannissa on vakiintuneita ilmaisuja joissa määrittävä attribuutti tulee pääsanan jälkeen eikä loogisesti edellä, kuten surgeon general, court martial jne.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 195
 • Liked: 1447
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4053 : 17.05.2022, 15:28:21 »
Pohdin jatkuvasti mihin se menee ilmeisten perusteella

Kun Putin hyökkäsi Ukrainaan helmikuussa 2022 niin siinä paljastui, että lännen kouluttama Ukraina ei ollut enään kleptokratian mädättämä korruptio, joka Ukraina oli vuonna 2014. Putinin hyökkäys Ukrainaan paljasti sen sijaan kuinka läpimätä kleptokratia Venäjä on. Putinin hyökkäys Ukrainaan romahdutti Putemkinin kulissit

Tilanne on nyt se, että hyökkäämällä Ukrainaan Putin mahdollisesti tuhosi Venäjän federaation olemassa olemisen yksinkertaisesti siksi, että Ukrainan taisteluissa heikoksi osoittautunut Venäjän armeija ei kykene ylläpitämään Venäjän federaation maantieteellistä laajuutta

Venäjän maantieteellistä laajuutta eivät välttämättä kutista ulkovallat vaan Venäjän maantieteellistä laajuutta kutistavat Venäjän aluejohtajat, jotka hajoittavat Venäjän federaation julistamalla alueensa itsenäisiksi valtioiksi samalla tavalla kuin neuvostotasavaltojen johtajat hajoittivat Neuvostoliiton julistamalla neuvostotasavallat itsenäisiksi valtioiksi. Jos Venäjän federaation aluejohtajat julistavat alueensa itsenäisiksi valtioiksi niin heidän olisi tärkeätä liittyä CSTO:n ja Euraasian talousunioniin

Neuvostoliitto yritti aluksi estää esimerkiksi Baltian maiden itsenäistymistä, mutta pian muidenkin neuvostotasavaltojen itsenäistyminen, erityisesti Venäjän itsenäistyminen, vei voimat Neuvostoliitolta, ja 25. joulukuuta 1991 Neuvostoliiton lippu laskeutui ja Venäjän lippu nousi
« Viimeksi muokattu: 18.05.2022, 12:17:03 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Videotarkistus

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 150
 • Liked: 611
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4054 : 18.05.2022, 00:36:15 »
Turvatyynyt, ABS-jarrut, ajonvakausjärjestelmät ja päästörajoitukset ovat globohomoa. Todellinen kansallismielinen (termi lainattu eräältä kansallismielisyyttä erikoisella tavalla uudelleen määrittelevältä kirjoittelijalta) ajavat vain vehkeillä, jotka päästelevät tavaraa ilmaan kuin länsimaiden kadehtima ja Venäjän laivaston ylpeys eli lentotukialus Admiral Kuznetsov (joka tosin liikkuu lähinnä vain hinaamalla takaisin telakalle).

Yle 17.5.2022: Venäjä kansallistaa Renault'n tehtaan ja aikoo valmistaa taas Moskvitšeja – uusissa venäläisautoissa ei ole turvatyynyjä tai päästörajoituksia
...
Venäjällä aiotaan valmistaa jälleen Moskvitš-autoja. Aikeista ilmoitti Moskovan pormestari Sergei Sobjanin maanantaina.

Sobjaninin mukaan neuvostoajoilta tutun Moskvitš-merkin autoja ryhdytään valmistamaan ranskalaisen autonvalmistaja Renault'n Moskovan-tehtaalla, joka on päätymässä Moskovan kaupungin haltuun.

Renault'n liiketoiminta Venäjällä ollaan käytännössä kansallistamassa. Se on pakotettu myymään Venäjän-tytäryhtiönsä Moskovan kaupungille ja enemmistöosuutensa muun muassa Ladoja valmistavasta Avtovaz-yhtiöstä valtiolle.

Molemmista maksetaan uutistoimistoisto Reutersin tietojen mukaan symbolinen yhden ruplan korvaus. Renault'lla on mahdollisuus ostaa osuutensa takaisin kuuden vuoden sisällä, jos kansainvälinen tilanne muuttuu.
...
On epäselvää, kuinka realistisia suunnitelmat Moskvitšin paluusta todella ovat. Tarkoitus olisi ilmeisesti suunnitella kokonaan uusia automalleja.
...
Uuden automallin saaminen tuotantoon vie ainakin miljardi dollaria ja kestää vähintään kaksi vuotta, arvioi Reutersille konsulttiyritys Autostatin johtaja Sergei Tselikov.

Samalla Venäjälle asetetut pakotteet ja toimitusketjujen ongelmat ovat ajaneet Venäjän autoteollisuuden valtaviin ongelmiin. Valmistettavien autojen osista merkittävä osa on tuotu Venäjälle ulkomailta.

Venäjän reilusta paristakymmenestä autotehtaasta toimii tällä hetkellä vain neljä, kertoo hallituksen lehti Rossijskaja Gazeta. (siirryt toiseen palveluun) Näistäkin UAZ ja Avtovaz ovat joutuneet keskeyttämään tuotantoaan toukokouussa, uutistoimisto Interfax (siirryt toiseen palveluun) ja autoalaa seuraava Avtovzgljad-sivusto (siirryt toiseen palveluun) kertovat.
...
Mikäli uusia Moskvitšeja todella joskus tulee tuotantoon, ne saattavat muistuttaa yllättävän paljon alkuperäisiä Mosseja, joiden valmistus lopetettiin vuonna 2002.

Venäjä sallii nimittäin jatkossa uusien autojen tuottamisen ilman turvatyynyjä, ABS-jarruja, tai ESP-ajonvakausjärjestelmiä, tutkivan journalismin The Insider -sivusto (siirryt toiseen palveluun) kertoo.

Myös uusien autojen päästörajoituksista luovutaan.
...
Uusien säädösten taustalla on se, ettei turvalaitteita ja päästöjä rajoittavia järjestelmiä ole saatavilla Venäjällä pakotteiden takia.

Koko juttu: https://yle.fi/uutiset/3-12449873
If they want a new war, this time we will kill them all.

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 140
 • Liked: 6761
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4055 : 18.05.2022, 14:33:57 »
Ei ne ainakaan ABS-jarruja tarvitse, eikä mitään ajonvakautuksia. Katsokaapa youtubesta vilkahtaako yhdessäkään Venäläis-kolarikavalkadissa jarruvalot?. No ei. Ei ne jarruttele, päälle vaan vaikka vastassa olisi juna.
Sama ajonvakautuksen kanssa. Ei tuollaisia liikkeitä ehdi mikään elektroniikka korjaamaan ja luonnonlaitkin torppaavat korjausyritykset. Ei meno vakaudu elektroniikalla kun auto on pari metriä ilmassa, pyörimässä pituus, poikittais ja vaakasuorassa suunnassa. Siirtyivät liian nopeasti Mosseista, Jaltoista ja Ladoista Bemareihin ja Mersuihin. Sama kuin olisi antanut luolamiehelle älykännykän. Jotain jäi puuttumaan kehitysketjusta.

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 701
 • Liked: 24336
 • Blues for Allah
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4056 : 18.05.2022, 15:06:28 »
^Kuka täälläkään oikeesti tarvitsee ABS:ää tai jotain ajonvakautusta? No tietysti ne jotka ajaa jatkuvasti ajokykyjensä äärirajoilla ja ylikin.
Faidros tarvitsee vain nelivetoa kunnon lukoilla, että pääsee niin pahoihin paikkoihin jumiin, ettei sieltä pääse pois kuin traktorilla vetämällä! ;D
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 075
 • Liked: 45305
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4057 : 18.05.2022, 15:10:37 »
Siellä varmaan jotain vanhoja sylinterilohkojen ja kaasuttimien valumuotteja kaivetaan takapihoilta.

Voin vain kuvitella ensimmäiset Tekniikan Maailman tai AutoBildin kohupaljastuskuvat: "Tällainen on uusi mosse".

Viistoperäinen tilaihme, jossa on etumatkustajille turvavyöt ja kahdessa osassa taittuva takaistuimen selkänoja. Kansiventtiilit ja kaksikurkkuinen kaasutin. Ristikudosrenkaat peltivanteilla ja kromatut pölykapselit sekä puskurit. Sähkötoiminen tuulilasin pesin ja pyyhkimet. Ovikatkaisimesta sammuva sisävalo ja asentajan eväsleivät lattiaverhoilun alla.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Faidros.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 701
 • Liked: 24336
 • Blues for Allah
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4058 : 18.05.2022, 15:20:12 »
^HAHAHA! ;D Muistui mieleen nuoruudesta, kun olin rakennusfimassa duunissa ja rakennettiin uutta mökkiä vanhalle kalastajalle. Rakennuttaja vei tuliuuden Saabin merkkihuoltoon pahan hajun vuoksi. Korjaamolla syyksi paljastui tavaratilassa piiloon livahtanut kuivunut hauki! ;)

Sori ot, saa poistaa. :-X
Kun yksi ihminen kärsii harhasta, sitä sanotaan hulluudeksi. Kun monta ihmistä kärsii harhasta, sitä sanotaan uskonnoksi. -Robert M Pirsig-
Millainen luonne 2000-luvun mekaanikolla pitäisi olla,jotta hän sietäisi koneiden päälle kasattuja elektronisen hevonpaskan kerrostumia.
-Matthew B.Crawford-

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 140
 • Liked: 6761
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4059 : 18.05.2022, 15:27:40 »
^Kuka täälläkään oikeesti tarvitsee ABS:ää tai jotain ajonvakautusta? No tietysti ne jotka ajaa jatkuvasti ajokykyjensä äärirajoilla ja ylikin.
Faidros tarvitsee vain nelivetoa kunnon lukoilla, että pääsee niin pahoihin paikkoihin jumiin, ettei sieltä pääse pois kuin traktorilla vetämällä! ;D

Ukrainalaiselle pellolle?. Siinä onkin maajussilla funtsaamista veisikö tosimaasturin vai panssarivaunun kotiin.
« Viimeksi muokattu: 18.05.2022, 15:34:21 kirjoittanut HDRisto »

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 075
 • Liked: 45305
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4060 : 18.05.2022, 15:39:36 »
^HAHAHA! ;D Muistui mieleen nuoruudesta, kun olin rakennusfimassa duunissa ja rakennettiin uutta mökkiä vanhalle kalastajalle. Rakennuttaja vei tuliuuden Saabin merkkihuoltoon pahan hajun vuoksi. Korjaamolla syyksi paljastui tavaratilassa piiloon livahtanut kuivunut hauki! ;)

Sori ot, saa poistaa. :-X

Tuo eväsleipä on totta. Kuultu yhdeltä Konela-Auton asentajalta.

Olivat ihmetelleet kummaa hajua Mossessa ja kun katsoivat lattiaverhoilun alle, siellä oli eväsleivät.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 192
 • Liked: 2405
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4061 : 18.05.2022, 22:07:16 »
Käykö tämä tänne vai paremmin Ukraina-ketjuun? America Uncovered-kanavan video:

Russia Is Weaponizing Its Oil and Natural Gas
https://youtu.be/x4Gin1RhYpk
Lainaus
Russia knows it has Europe between a rock and hard place with its dependence on Russian oil and natural gas. And Russia is using that to its full advantage to get back at the EU for its sanctions. In this episode of America Uncovered, we look at how Europe came to be so dependent on Russian oil, why it's having trouble cutting it off, and why Russia might hurt even worse if it did.
Kissafani

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 195
 • Liked: 1447
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4062 : 19.05.2022, 11:25:33 »
Politiikka ajattelee monta askelta eteenpäin, paitsi politiikka, jolla on kiire kavaltaa julkiset varat heti nyt. Se mitä Ukrainan taistelujen jälkeen tulee, sen jälkeen tai jo ennen sitä, kun Kreml hävisi taistelut Ukrainassa, niin se on ilmeistä

Viisi megatrendiä

1. Siperia on Kremlin heikentyessä muodostunut sotilaallinen tyhjiö, joka sijaitsee Yhdysvaltain ja Kiinan välissä. Kiina ja Yhdysvallat kyttäävät toisiaan Siperian ylitse. Jos toinen liikkuu niin toinenkin joutuu liikkumaan, ja näin meillä on Kiinan ja Yhdysvaltojen taistelu Siperian herruudesta. Peking haluaa Vladivostokin satamat ja Washington haluaa varmistaa Beringinsalmen. Ehkä Peking ja Washington jakavat Siperian keskenään sulassa sovussa

2. Kremlin heikentyessä Venäjän aluejohtajien asema voimistuu. Venäjä on rakennettu monista kansoista, jotka voivat nähdä tilaisuuden koittaneen julistaa alueensa itsenäisiksi valtioiksi

3. Turkki ja Kiina ja länsi vahvistavat asemiaan Keski-Aasiassa. Kiinan hanke Keski-Aasiassa on one belt, one road, joka on totalitaristisen Kiinan pyrkimys rakentaa sotilaallista toimintaa tukevaa infrastruktuuria Keski-Aasiaan. Se häiritsevin seikka siinä on, että rakentaja on totalitaristinen Kiina, se rakentaja ei ole Taiwaniksi muuttunut ystävällismielinen demokratia

4. Fossiilisten polttoaineiden ehtyminen konkretisoituu. Fossiilisten polttoaineiden ehtyminen tarkoittaa öljyntuottajamaiden romahduksia ja maailmantalouden vaikeuksia ja valtioiden hajoamista ja suuria haasteita ihmiskunnan lukumäärän ylläpitämiselle

5. Mutta onneksi lännen asema vahvistuu muutenkin vahvasta asemasta yhä edelleen maailman valtamonopoliksi siksi, että länsi on voimakas  tekniikkajohtaja, joka kykenee korvaamaan esimerkiksi fossiiliset polttoaineet fuusioreaktoreilla, ja maankuoren mineraalit aurinkokunnan taivaankappaleiden resursseilla. Länsi on sivilisaatioiden evoluution suvereeni voittaja, ja pian länsi seisoo maailman voimakkaimpana sivilisaationa edessään maailmankaikkeuden valloittaminen
« Viimeksi muokattu: 21.05.2022, 13:55:36 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 140
 • Liked: 6761
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4063 : 19.05.2022, 17:00:30 »
^"..länsi on voimakas teknologiajohtaja, joka kykenee korvaamaan esimerkiksi fossiiliset polttoaineet fuusioreaktoreilla, ja maankuoren mineraalit aurinkokunnan taivaankappaleiden resursseilla".

Äläs nyt.. molempiin tehtäviin menee vielä useita vuosikymmeniä, ehkäpä vuosisata. Jos riittääkään.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 195
 • Liked: 1447
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
« Viimeksi muokattu: 20.05.2022, 13:20:23 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

jmk

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 978
 • Liked: 6136
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4065 : 20.05.2022, 10:24:45 »
Ymmärrän, että herrat heittävät vain kevyttä läppää; tässä tiedoksi pari linkkiä siitä missä tekniikan kehitys on nyt, josta voi arvioida kuinka kaukana tulevaisuudessa ovat käytännön versiot

Tämä voisi jo siirtyä jonnekin energiasäikeeseen, mutta sehän on saletti ettei fuusio tuota kaupallista energiaa vielä moneen vuoteen.

Tutkimusreaktori ITER on vasta rakenteilla, toiveena on saada 2025 ekat kokeet käyntiin, siinä ollaan vielä kaukana sähköntuotannosta.
https://en.wikipedia.org/wiki/ITER#Timeline_and_status

Jotkut arviot ovat, että 2030-luvulla voitaisiin saada kaupallista fuusiosähköä. Tätä on myös pidetty ylioptimistisena. Tässä esim. Naturen viimevuotinen artikkeli.
https://www.nature.com/immersive/d41586-021-03401-w/index.html

Fissiolla jauhetaan sähköä vielä pitkään.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 075
 • Liked: 45305
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4066 : 21.05.2022, 19:27:48 »
Taas on joku ex-vakooja vakuuttanut, että Putin on sairas ja jos turvallisuusneuvosto kokoontuu tunnin, tämä käy useamman kerran kokouksen aikana salin ulkopuolella saamassa jotain lääketieteellistä hoitoa.

Mahtaa olla todella kipiä. Kuin Mimosan hipiä.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008833539.html
Lainaus
Kremlin on vallannut sekasorto ja kaaos, koska yhä sairaampi Putin ei kykene osoittamaan selkeää poliittista johtajuutta, Steele kuvailee brittiläisen LBC-radiokanavan haastattelussa.
Steelen mukaan Putinin sairauksista ei ole tarkkaa tietoa. Sen sijaan tiedossa on, että Putin on lääkäritiimin jatkuvassa seurannassa.

– Turvallisuusneuvoston kokoukset, joiden oletetaan kestävän kokonaisen tunnin, on itse asiassa jaettu useisiin osioihin. Näiden osioiden välissä hän (Putin) menee ulos ja saa jonkinlaista lääketieteellistä hoitoa, Steele sanoo.

...

Ex-vakoojan mukaan on selvää, että Putin on vakavasti sairas. Siitä, onko hän kuolemansairas tai onko kyseessä Parkinsonin tauti vai syöpä, ei kuitenkaan ole varmaa tietoa.

– Sillä (Putinin sairaudella) on takuulla vakava vaikutus siihen, miten Venäjää johdetaan tällä hetkellä.

Emmä tiä mitään mutta pojat on kertonu, että tosi kipeä on ja jatkuvasti intuboidaan ja injektoidaan ja inhaloidaan. Ja varmasti semmoinen homma vaikuttaa ainakin veroprosenttiin ja vaalilakeihin.

Tiedä ketä tässä uskoisi. Kuolisi nyt pois mokoma Putin, niin loppuisi huhut - vai vasta siitäkö ne alkaisivat?

"There you will be Injected, Inspected, Detected, Infected, Neglected and Selected"
-Arlo Guthrie, Alice's Restaurant massacree

-i-
« Viimeksi muokattu: 21.05.2022, 19:30:43 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Socrates

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 765
 • Liked: 723
 • Siloviki
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4067 : 21.05.2022, 19:40:59 »
^ Kovin vähän jos ollenkaan on sairauksia , jotka vaativat tunnin aikana useita hoitotoimenpiteitä.

Joku inkontinenssi voisi tulla kyseeseen, mutta onhan siihenkin muita konsteja kuin vessassa ramppaaminen.

Luultavasti hölynpölyä koko juttu.
Nettikeskustelun tavoite on aina se, että joku hakataan tai ainakin uhataan hakata👊

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 195
 • Liked: 1447
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4068 : 22.05.2022, 18:23:01 »
Ennen muinoin Siperia oli tuntematon erämaa Kiinasta pohjoiseen, joka ulottuu sinne jonnekin

Mantsuria siirtyi Qing-dynastialta Venäjän keisarikunnalle siksi, että Qing-dynastia hävisi ensimmäisen oopiumisodan 1840–1842 ja heti perään toisen oopiumisodan 1856–1860 Britanniaa ja Ranskaa vastaan, jonka tuloksena Britannia, Ranska, Yhdysvallat, ja kylmästi jaolle tullut Venäjän keisarikunta, sanelivat kaupalliset ja maantieteelliset ehdot. Venäjän keisarikunta vaati ja sai Qing-dynastialta Mantsurian alueen ja samalla tärkeän sataman, jonka nimi Vladivostok ilmestyi kirjallisiin materiaaleihin 1859. Sitä ennen satamakaupungin nimi oli Haishenwei. 1880 Vladivostok sai kaupungin aseman

1868–1889 Japanissa tehtiin Meiji restaurointi, jossa uudistajat loivat Japanin nykyaikaistamisen perustan. Japani siirtyi samurai kaudesta nykyaikaistuvaksi teollisuusyhteiskunnaksi. Meiji restaurointi loi teollisen ja taloudellisen perustan Japanin militaristisen imperiumin laajentumispolitiikalle. Samaan aikaan Venäjän keisari asetti Venäjän tavoitteeksi vaikutusvallan kasvun Itä-Aasiassa. Venäjän keisarikunta valmisteli vaikutusvallan kasvua Itä-Aasiassa rauhoittamalla Venäjän keisarikunnan Euroopan diplomatiaa. Venäjän keisarikunta ja Japanin keisarikunta kävivät sodan Mantšurian, Korean ja Keltaisenmeren hallitsemisesta 1904 - 1905, johon liittyi Tsushiman salmen meritaistelu, jossa Japani upotti Venäjän keisarikunnan Itämerenlaivaston, jonka tuloksena Japani vahvisti asemiaan Itä-Aasiassa, ja samalla Japani sai itseluottamusta

Kun Venäjän keisarikunta hajosi punaisessa vallankumouksessa, joukon alueita irtautuessa Venäjästä, esimerkiksi Suomi, niin kilpailevat suurvallat pyrkivät myöskin jakamaan Venäjän valtakuntaa keskenään. 1917 pidettiin Venäjän entisten liittolaisten konferenssi Ententessä, jossa valittiin erityiset kiinnostuksen kohteet Venäjän imperiumin alueilla, joihin kuului myös Vladivostok. 29. kesäkuuta 1918 Tšekkoslovakian joukot syrjäyttivät Neuvostoliiton vallan kaupungissa, pian sen jälkeen Yhdysvaltain, Japanin, Italian ja Kanadan joukot tulivat kaupunkiin. Seurasi joukko epämääräisiä vaiheita, jossa Vladivostokin hallitsija vaihteli tiuhaan tahtiin, kunnes Neuvostoliitto valtasi Vladivostokin 1922

1876 Japani aloitti Korean niemimaan valloittamisen politiikalla nimeltä Aasia aasialaisille, joka tarkoitti Venäjän keisarikunnan ja lännen syrjäyttämistä Aasiasta. 1910 Korean niemimaasta tuli Japanin siirtomaa siksi, että Koreassa oli merkittäviä luonnonvaroja. 1931 Japani aloitti Mantsurian valloittamisen. 1932 Japani valloitti Mantsurian ja hallitsi Mantsuriaa ja Korean niemimaata 1945 saakka. "Korean niemimaan siirtomaa-aikaa leimasivat korkea talouskasvu, nykyaikaisen korealaisen kulttuurin syntyminen, nykyaikaisen korean teollisuuden perustan muodostuminen, elinajanodotteen lähes kaksinkertainen kasvu." Japanin kolonialismi Korean niemimaalla loi nykyaikaisen Korean perustan. Aluksi Japanin Korean miehitys ei ollut sortovaltaa, joka vallitsi 1930 - 1945

1945 Neuvostoliitto miehitti Mantsurian ja Korean pohjoisosan. Yhdysvallat miehitti Korean eteläosan. 1948 Pohjois-Korea itsenäistyi Neuvostoliitosta. 1950 Pohjois-Korea yritti vallata Etelä-Korean Kiinan tuella. Korean sota käytiin 1950 - 1953. Yhdysvallat puolusti Etelä-Koreaa

1966–1976 Maon kulttuurivallankumous nimisen anarkian tuloksena Kiina ajautui sekasortoon, johon liittyi Kiinan ja Neuvostoliiton rajakiistat 1969. Mao ja Breznev ottivat yhteen. Rajataistelujen sijainnin perusteella voisi arvella, että mahtoivatko Kiinan kenraalit tutkia Neuvostoliiton armeijan taistelukykyä pyrkimyksenä tarkastella mahdollisuuksia vallata Vladivostok

Putin käynnisti erikoisoperaation Ukrainaan 24.2.2022, joka paljasti, että Venäjän armeijalla on merkittäviä puutteita taistelukyvyssä. Tästä alkoi uusi geopoliittinen ulottuvuus. Lisäksi länsi laittoi Venäjälle pakotteita, joilla on merkittäviä vaikutuksia etenkin Venäjän teolliseen tuotantoon valmistusosien pulan konkretisoituessa. Venäjän armeijan surkea esitys Ukrainassa luo kysymyksen, että kykeneekö Venäjän armeija pitämään Venäjän federaation valtavaa maantieteellistä laajuutta itsellään

Venäjän keisarikunta vaati Mantsurian Qing-dynastialta Kiinan heikkoutta hyväksikäyttäen. Nyt Venäjä on vuorostaan heikkouden tilassa. Ilmeinen kysymys on nyt, että vaatiiko Kiina vuorostaan Venäjää antamaan Vladivostokin Kiinalle. Pohjois-Amerikan ja Aasian välinen suorin merireitti kulkee Aleuttien saarijonon lähettyvillä pohjoisella Tyynellämerellä. Jäämeren merijään sulaminen kesäkaudella avaa Beringinsalmen kautta kulkevan merireitin. Vladivostokista on kehittymässä yhä tärkeämpi satamakaupunki

Tietolähteenä toimi Wikipedia, josta lainasin kuvat
« Viimeksi muokattu: 12.06.2022, 07:16:34 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 250
 • Liked: 7290
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4069 : 23.05.2022, 00:20:20 »
^ Kovin vähän jos ollenkaan on sairauksia , jotka vaativat tunnin aikana useita hoitotoimenpiteitä.

Joku inkontinenssi voisi tulla kyseeseen, mutta onhan siihenkin muita konsteja kuin vessassa ramppaaminen.

Luultavasti hölynpölyä koko juttu.

Jokin luulosairaus voisi myös olla. mutta varmaan huhu ja jopa sellainen joka on tahallaan laitettu liikkeelle.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 810
 • Liked: 17994
 • tökerö, tyhmä ja köyhä
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4070 : 23.05.2022, 15:32:42 »

https://www.levada.ru/2022/04/27/odobrenie-institutov-rejtingi-partij-i-politikov-2/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-post-title_81

Levadan mukaan Venäjän johdon toimet ja maan suunta oli paremmalla tolalla huhtikuussa (66%) kuin helmikuussa (52%).

Samoin Putinin linjan hyväksyi huhtikuussa 82% (helmikuussa 71%).

Jos lähdetään siitä, että tutkimukseen on luottaminen (eikä välttämättä ole), niin sotalinja pitää mainiosti.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 250
 • Liked: 7290
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4071 : 23.05.2022, 16:08:20 »

https://www.levada.ru/2022/04/27/odobrenie-institutov-rejtingi-partij-i-politikov-2/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-post-title_81

Levadan mukaan Venäjän johdon toimet ja maan suunta oli paremmalla tolalla huhtikuussa (66%) kuin helmikuussa (52%).

Samoin Putinin linjan hyväksyi huhtikuussa 82% (helmikuussa 71%).

Jos lähdetään siitä, että tutkimukseen on luottaminen (eikä välttämättä ole), niin sotalinja pitää mainiosti.

Ryssät ovat orjia, jotka seisovat hallitsijansa takana. Sitten kun tuolla tulee kunnolla turpaan ja Putin osoittautuu heikoksi hallitsijaksi niin mielipide muuttuu. Sen takia ukko jatkaa sotaansa vielä kuolinvuoteeltansa, ja  ympärillä pyörivät samanlaiset äijänkäppänät pelkäävät vallankaappausta.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 822
 • Liked: 38260
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4072 : 23.05.2022, 17:31:41 »
^ Aivan sama ilmiö havaitaan muillakin kansoilla. Kun kansa pelkää sotaa tai tauteja, niin vaikka pääministerinä olisi minkäkinmoinen kansikuvissa poseeraava hengari, niin tämän ”johtajan” suosio on vankkumatonta. Eivät venäläiset ole poikkeus.

sancai

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 078
 • Liked: 6721
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4073 : 23.05.2022, 18:43:39 »
^ Aivan sama ilmiö havaitaan muillakin kansoilla. Kun kansa pelkää sotaa tai tauteja, niin vaikka pääministerinä olisi minkäkinmoinen kansikuvissa poseeraava hengari, niin tämän ”johtajan” suosio on vankkumatonta. Eivät venäläiset ole poikkeus.
Taitaa Amerikka olla maailman ainoa valtio tätä nykyä, jossa esiintyy yhä laajamittaista valtiovastaisuutta (klassinen liberalismi). Muualla kansa haluaa tulla johdetuksi ja kontrolloiduksi. Ja toimii se sodalla suosion hakeminen ja isänmaallisuuden nostatus jopa Amerikassa, tosin Biden on niin heikko, että edes se ei enää auta kannatuslukuihin. Suomessa taisi olla maailman korkein luottamus mediaan, että ainakaan täältä niitä oman tien kulkijoita ja auktoriteetin kyseenalaistajia ei kannata pahemmin etsiä.

Edit: Mielenkiintoinen ajatusleikki muuten, että miten suomalaiset reagoisivat vastaavaan tilanteeseen. Jos Suomen hallitus päättäisi valloittaa vaikka Viron ja jokainen luotettava medialähde alkaisi toitottaa propagandaa, että Viro on oikeasti suomalaista maata ja Ekren natsit ovat uhka Suomelle. Protestoijat teljettäisiin vankilaan ja sosiaalinen media sensuroitaisiin. Tekisikö kukaan mitään? Tulisiko vallankumousta? Suomessa kansa ei ole koskaan syrjäyttänyt hallitsijaa. 
« Viimeksi muokattu: 23.05.2022, 18:49:11 kirjoittanut sancai »

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 858
 • Liked: 12687
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4074 : 23.05.2022, 19:36:33 »
Taitaa Amerikka olla maailman ainoa valtio tätä nykyä, jossa esiintyy yhä laajamittaista valtiovastaisuutta (klassinen liberalismi). Muualla kansa haluaa tulla johdetuksi ja kontrolloiduksi. Ja toimii se sodalla suosion hakeminen ja isänmaallisuuden nostatus jopa Amerikassa, tosin Biden on niin heikko, että edes se ei enää auta kannatuslukuihin. Suomessa taisi olla maailman korkein luottamus mediaan, että ainakaan täältä niitä oman tien kulkijoita ja auktoriteetin kyseenalaistajia ei kannata pahemmin etsiä.

Suomessakin on minusta valtiovastaista asennetta, mutta se ei ole oikein koskaan saanut kunnon ilmausta sivistyneistön taholta. Tämä on kyllä aika ymmärrettävää koska meitä on niin vähän. Olen joskus käyttänyt sellaista vertausta, että jos New York tyhjennettäisiin ja kaikki suomalaiset siirrettäisiin sinne, niin meistä tulisi rikkaita myymällä tyhjäksi jääneitä kiinteistöjä. Ihan tuossa vieressä Pietarissakin on lähes kaksi kertaa enemmän asukkaita, kuin koko Suomessa. Sivistyneistön, jos sellaista nyt enää Sarsilan eläköidyttyä on, piirit ovat pienet, kun väkirikkaammissa valtioissa on aina monia erilaisia suuntauksia tulilla.

Ainakin katolisuuteen on sisäänrakennettuna tiettyä valtiovastaisuutta. Kaiken vallan lähtien ihan perheiden itsehallinnosta aina valtiojohdon  tasolle pitäisi olla jollain tavoin persoonalllista. Uskoisin, että useimmissa Euroopan maissa, Pohjoismaita lukuunottamatta, on melko vahvojakin valtiovastaisia liikkeitä, mutta ne eivät ole samalla tavalla demokratiaan sitoutuneita kuin USA:ssa, jossa valtiovastaisuus suurimmiltaan on liittovaltion vastustusta ja tavoitetta siirtää valtaa alemmas, vähintään osavaltiotasolle.

En tiedä ortodoksisuudesta, mutta Venäjä voi hyvinkin olla valtiovastainen kansakunta. En itse usko ollenkaan, että varsinkaan jossain Uralissa välitetään juuri mitään siitä mitä Moskovassa puuhataan. Heille vain sopii hyvin, että siellä on joku diktaattori huseeraamassa. Kyllähän Neuvostoliiton kehityskin todistaa, että hommaa ei saada edes tiukimmalla pakkovallalla toimimaan. Kaikki tieteelliset ja tekniset edellytykset oli luoda vaikka minkälaista vaurautta, mutta kansaa ei yksinkertaisesti kiinnostanut kuin oma ja läheisten elämä.

Lainaus
Edit: Mielenkiintoinen ajatusleikki muuten, että miten suomalaiset reagoisivat vastaavaan tilanteeseen. Jos Suomen hallitus päättäisi valloittaa vaikka Viron ja jokainen luotettava medialähde alkaisi toitottaa propagandaa, että Viro on oikeasti suomalaista maata ja Ekren natsit ovat uhka Suomelle. Protestoijat teljettäisiin vankilaan ja sosiaalinen media sensuroitaisiin. Tekisikö kukaan mitään? Tulisiko vallankumousta? Suomessa kansa ei ole koskaan syrjäyttänyt hallitsijaa.

Suomi ei myöskään oikeastaan ole kirjoitetun historian aikana hyökännyt vieraan vallan alueelle. 1600 kieppeillä lähdettiin ihan muuten vaan pois Tukholman läheltä ja silloinkin kyse oli Ruotsin kuningaskunnan sisäisestä kähinästä. Jatkosodan vanhan rajan ylittämistä ei lasketa, koska periaatteessa Vienanlahdelta Laatokkaan miekalla piirretty raja olisi ollut kansojen kannalta oikeudenmukainen raja.
qui non est mecum adversum me est

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 250
 • Liked: 7290
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4075 : 23.05.2022, 20:11:40 »
Suomessa kansa ei ole koskaan syrjäyttänyt hallitsijaa.

Kyllä muuten on ja vielä syntyi oikein kilpailu siitä että kuka kerkeää ensimmäisenä. Hörhöjä lukuunottamatta päättäjien paskapuheita uskalletaan täällä arvostella aina. Demokratiassa ei oikein valtaapitäviä kannata listiä kun vaaleissa valitaan uudet tilalle.

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 250
 • Liked: 7290
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4076 : 23.05.2022, 20:19:06 »
^ Aivan sama ilmiö havaitaan muillakin kansoilla. Kun kansa pelkää sotaa tai tauteja, niin vaikka pääministerinä olisi minkäkinmoinen kansikuvissa poseeraava hengari, niin tämän ”johtajan” suosio on vankkumatonta. Eivät venäläiset ole poikkeus.

Venäläiset ovat eläneet vuosikausia köyhyydessä vaikka eliitti on porsastellut mielinmäärin. Kannatus on ollut aina pilvissä. Olisikohan missään muualla tilanne tämä? Pohjois-koreaa paskastanioita lukuunottamatta. Esimerkiksi meillä laman aikaan esko aho sai paljon kritiikkiä niskaan ja epäkelpo Lippos Paavo voitti vaalit.

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 858
 • Liked: 12687
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4077 : 23.05.2022, 20:21:01 »
Kyllä muuten on ja vielä syntyi oikein kilpailu siitä että kuka kerkeää ensimmäisenä. Hörhöjä lukuunottamatta päättäjien paskapuheita uskalletaan täällä arvostella aina. Demokratiassa ei oikein valtaapitäviä kannata listiä kun vaaleissa valitaan uudet tilalle.

Jos ajatellaan hallitsijalla valtiollista järjestelmää niin ei oikein ole. Perustuslakia on kyllä pari kertaa muutettu, mutta niissäkin on menty hallitsevaa valtiota pönkittävämpään suuntaan.
qui non est mecum adversum me est

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 464
 • Liked: 27767
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4078 : 23.05.2022, 20:27:25 »
Taitaa Amerikka olla maailman ainoa valtio tätä nykyä, jossa esiintyy yhä laajamittaista valtiovastaisuutta (klassinen liberalismi). Muualla kansa haluaa tulla johdetuksi ja kontrolloiduksi.

Vedät mutkat aika suoraksi.

Lähtökohtaisesti ihmiset haluavat valinnanvapautta ja kontrollia omasta elämästään. Toki tämä vaihtelee ja stereotyyppisesti esim. naiset haluavat enemmän ulkoa kontrolloitua elämää kun miehet. Ovathan käytännössä kaikki vapautusliikkeet valtiovallasta olleet miesten vetämiä. Silti lienee vähemmistö, joka varsinaisesti haluaa elää valtion ikeen alla, ainakaan niin, että he tunnistaisivat näin tapahtuvan eli tekisivät tietoisen valinnan tähän suuntaan.

USA:n perinteinen valtiovastaisuus on täysin selitettävissä historialla. USA:n koko lähtökohta oli irtiotto painostavasta brittihallinnosta ja ensimmäiset sadat vuodet oli käytännössä yhtä vapaustaistelua. Tämä perinne elää edelleen, jonka takia hallinto nähdään kansan välttämättömänä pahana. Johan perustuslakikin salli aseenkantoluvan juuri välttääkseen sortavan hallinnon muodostumista, eli kansa voi aseistautua, jotta se voisi torjua diktatuuriset tendenssit.

Suomessa tilanne on ollut erilainen sikäli, että perinteemme pienenä kansana on pakostakin tukeutunut keskinäiseen luottamukseen. Suomessa ei yksinkertaisesti selvinnyt ellei puhalleta yhteen hiileen. Suomi on sen takia korkean luottamuksen yhteiskunta ja tämä yltää myös hallintoon, johon tuupataan luottaa samalla lailla kun naapuriin.

Huolestuttavaa Suomessa on kuitenkin poliitikkojen ilmiselvä ja kasvava pyrkimys väärinkäyttää valtaansa. Esim. tämä hallitus on astunut hyvin monen rajan yli haastaen kansan tajun ja oikeustajun monella lailla. Tyttöhallituksen käyttäytyminen on nopeasti rapauttamassa kansan luottamuksen hallintoon ja virkavaltaan, joka ei povaa hyvää suomalaisten tulevaisuudelle - se päivä kun meistä tulee "amerikkalaisia" hallituksellemme, olemme hukassa kansakuntana.

Lainaus
Ja toimii se sodalla suosion hakeminen ja isänmaallisuuden nostatus jopa Amerikassa

Amerikkalaiset eivät stereotyypeistä huolimatta ole erityisen halukkaita sotaan. Jo Vietnamin sota osoitti, että kansalaiset eivät ole erityisen kiinnostuneita sotimisesta. Suosion kalastaminen sodalla ei siis suinkaan ole mikään vaalien voittoresepti. Päinvastoin, sota on upottanut monenkin amerikkalaisen presidentin.

USA on kuitenkin käynyt monia sotia koska armeija-, ase- ja pankkilobby on erinomaisen vahva ja usea presidentti on ollut riippuvainen näiden sektorien tuesta ja päätynyt harhautetuksi sotiin. Parhaimpia esimerkkejä on Bush nuoremman sekoilu Irakissa ja Obaman Lähi-idän "demokratisointi", jotka olivat täysin turhia hankkeita, joiden ainoa voittaja oli aseteollisuus ja Wallstreetin pankkiirit.

Lainaus
Jos Suomen hallitus päättäisi valloittaa vaikka Viron ja jokainen luotettava medialähde alkaisi toitottaa propagandaa, että Viro on oikeasti suomalaista maata ja Ekren natsit ovat uhka Suomelle. Protestoijat teljettäisiin vankilaan ja sosiaalinen media sensuroitaisiin. Tekisikö kukaan mitään? Tulisiko vallankumousta? Suomessa kansa ei ole koskaan syrjäyttänyt hallitsijaa.

Ei tulisi vallankumousta, mutta se hallitus kaatuisi varsin nopeasti. Ei tällainen skeida uppoa suomalaisiin vaikka Hesari ja Yle kuinka yrittäisivät. Kuvaamasi skenaario ei oikeastaan ole edes mahdollinen oikeassa demokratiassa. Se toimii vain diktatuureissa kuten Venäjä, jossa tsaaria ei saa pois virasta äänestämällä.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

IDA

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 858
 • Liked: 12687
 • qui enim non est adversum vos pro vobis est
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #4079 : 23.05.2022, 20:36:58 »
Kyllä muuten on ja vielä syntyi oikein kilpailu siitä että kuka kerkeää ensimmäisenä. Hörhöjä lukuunottamatta päättäjien paskapuheita uskalletaan täällä arvostella aina. Demokratiassa ei oikein valtaapitäviä kannata listiä kun vaaleissa valitaan uudet tilalle.

Jos ajatellaan hallitsijalla valtiollista järjestelmää niin ei oikein ole. Perustuslakia on kyllä pari kertaa muutettu, mutta niissäkin on menty hallitsevaa valtiota pönkittävämpään suuntaan.
Tutustuppa historiaan paremmin.  Tai jos historia ei kiinnosta niin lue tämä kirja
https://fi.wikipedia.org/wiki/Odysseus_(kirja) Sew kertoo yhden kesäpäovän tapahtumista.

Ei toimi tuo linkki, mutta tarkoitan siis sellaisia järjestelmän muutoksia, kuin vaikka Ranskassa, jossa on ties kuinka mones tasavalta menossa. Suomessa on tehty kaksi perustuslain muutosta, mutta ne eivät ole läheskään vastaavia. Suomen poliittisen järjestelmän sisällä toki on tapahtunut useitakin vallan keikauksia, mutta niiden jälkeen sama järjestelmä on jatkunut vain erilaisella poliittisella painotuksella.
qui non est mecum adversum me est

Tagit: venäjä kiusaaja