Kirjoittaja Aihe: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)  (Luettu 1116637 kertaa)

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 693
 • Liked: 61864
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6120 : 10.02.2024, 16:27:08 »
Ilta Sanomissa oli ihan hyvä lista kysymyksistä, jotka Carlsonin olisi Putinille pitänyt esittää. Omat suosikkini ovat ensimmäinen ja viimeinen.

Lainaus
1. Herra Putin, teidät on haastettu kansainväliseen rikostuomioistuimeen ukrainalaisten lasten pakkosiirroista Venäjälle. Oletteko valmistautunut siihen, että jonain päivänä teidät saatetaan viedä tuomiolle sotarikoksista?

2. Kuinka sankarillista on yrittää voittaa sota tuhoamalla siviilikohteita?

3. Turvallisuusneuvoston varapuheenjohtaja Dmitri Medvedev sanoo lausunnoissaan toistuvasti, että Ukrainalla ei ole oikeutta olemassaoloon ja ukrainalaiset ovat pohjasakkaa. Kuinka voitte väittää taistelevanne fasismia vastaan, kun ajatte itse näitä fasistisia päämääriä?

4. Medvedev uhkailee toistuvasti länsimaita ydiniskuilla. Miten reagoisitte, jos länsi käyttäisi samaa retoriikkaa teitä kohtaan?

5. Venäjän sotilaiden on epäilty syyllistyneen joukkomurhaan sodan alussa Butshassa. Aikooko Venäjä tutkia syytökset ja tehdä yhteistyötä kansainvälisten tutkijoiden kanssa tapahtumien selvittämiseksi ja syyllisten rankaisemiseksi?

6. Miksi myönsitte Butshaa miehittäneelle joukko-osastolle ”kaartin” arvonimen, vaikka syytökset joukkomurhasta kohdistuvat tähän yksikköön?

7. Venäjä väittää, että sodalla on kansan tuki. Jos näin on, miksi sadat tuhannet miehet pakenivat osittaista liikekannallepanoa ulkomaille? Miksi sotilaiden omaisten liike haluaa miehet pois rintamalta?

8. Teillä on laaja armahdusvalta. Joutuuko Aleksei Navalnyi istumaan lopun elämänsä vankilassa?

9. Miksi Venäjän kaikki riippumattomat journalistit joutuvat vankilaan tai maanpakoon? Miksi arvostettuja ulkomaalaisia toimittajia yhtäkkiä syytetään epämääräisin perustein vakoilusta ja vangitaan?

10. Milloin aiotte julistaa yleisen liikekannalle­panon? Heti vaalien jälkeenkö?

11. Ukraina on kuvatodisteiden mukaan upottanut useita Venäjän Mustanmeren laivaston aluksia, mutta Venäjä ei ole myöntänyt tätä. Missä alukset ja niiden kateissa olevat miehistöt ovat?

12. Mistä johtuvat öljyterminaalien ja asetehtaiden räjähdykset Venäjällä?

13. Tutkijoiden mukaan te ja lähipiirinne omistatte välikäsien kautta arvokkaita kiinteistöjä ja esimerkiksi luksusjahteja. Mistä varat niihin ovat peräisin?

14. Miksi Venäjän tavallinen kansa kärsii lämmitys- ja sähköpulasta? Miksi venäläiset valittavat monin paikoin elävänsä haisevien jätevuorten ja puhdistamattomien jätevesien keskellä?

15. Miksi teitä huolettavat niin kovasti lännen unisex-vessat, kun monilla venäläisillä ei ole edes vesivessaa?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010215396.html


Vastaanvalehtelen Putinin puolesta:

1. Nämä syytökset ovat ihan tuulesta temmattuja. Olemme tarjonneet sotalapsille majoituksen ja ruoan. Onko se rikos?
2. Meillä on todisteita ja valokuvia, että siviilikohteisiin on osunut Ukrainan omia harhautuneita torjuntaohjuksia.
3. Ukrainalaiset ovat fasisteja ja siksi pohjasakkaa. Emme me ole fasisteja, me vapautamme Ukrainan fasisteista.
4. Jos länsi haluaa ydinsotaa, niin minkä me sille mahdamme. Ei toveri Medvedev ydiniskuilla uhkaa. Hän vain haluaa muistuttaa, että olemme ydinasevaltio, mikä on fakta.
5. Emme ole tietoisia tällaisista väärinkäytöksistä. Jos sellaisia on meillä tai ukrainalaisilla, niin totta kai ne tutkitaan.
6. Puhumme jälleen syytöksistä. Emme mitään muuta kuulekaan kuin syytöksiä. Missä todisteet? Ketään ei ole tietääkseni vielä tuomittu.
7. Jokaisessa sodassa on sotilaskarkureita. Ei erikoisoperaatio ole mikään poikkeus. Sotilaskarkurit eivät ole isänmaallisia.
8. En voi ottaa Navalnyin tuomion pituuteen kantaa. Sen tekee oikeuslaitos. Toki, jos oikeuslaitos katsoo, että tuomio on suoritettu, hän on vapaa kulkemaan.
9. Vangitut toimittajat ovat kiihottaneet kansaa istuvaa hallintoa vastaan. Se on Venäjän lain mukaan maanpetos ja siitä seuraa rangaistus.
10. Ei minulla ole mitään aikomuksia julistaa liikekannallepanoa.
11. Moni väitetysti uponneista aluksista ei ole edes ollut Mustalla Merellä. Osa on vuosihuollossa telakalla katoksen alla ja ukrainalaiset siksi väittävät upottaneensa ne.
12. Ei asetehtaita ole räjähtänyt. Joitain tulipaloja on ollut ja ne johtuvat asetuotannon kasvattamisesta ja siitä, että uusi vastarekrytoitu henkilökunta ei vielä ole oppinut kaikkia varotoimia. Yhteen terminaaliin osui torjuntaohjuksen tuhoaman droonin kappaleita ja siitä syttyi tulipalo.
13. Minulla on jotain omaisuutta, kyllä. Olen ollut yli 20 vuotta Venäjän johdossa ja käsittääkseni teidänkin presidenttinne ansaitsee paremmin kuin keskivertokansalainen.
14. Meillä oli kovien pakkasten aikaan jotain sähkökatkoja, mutta ei voi puhua kategorisesti kärsimisestä. Jätevuoria meillä ei ole, se on lännen propagandaa. Olette itse ajaneet täällä taksilla. Oletteko nähneet noita mainitsemianne jätevuoria?
15. Unisex-wc:t ovat osa lännen rappiota. Minä olen ortodoksi ja Jumala on luonut ihmiset miehiksi ja naisiksi. Te länsimaissa haluatte sekoittaa ihmisten päät ja jo lapsilta leikellään sukupuolielimiä. Onko se jotenkin parempaa elämää? En varsinaisesti vastusta unisex-vessoja, mutta ne ovat osa tuota mielettömyyttä.No, hypoteettinen haastattelija esitti nuo vittumaiset "oikeat" kysymykset. Kirjoitin yhden esimerkin, mitä Putin olisi voinut niihin vastata. Millä tavalla tämä haastattelu olisi ollut parempi kuin Tucker Carlsonin haastattelu? Mitä informatiivista lisäarvoa se olisi tuottanut?

-i-
« Viimeksi muokattu: 10.02.2024, 16:30:25 kirjoittanut ikuturso »
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 152
 • Liked: 23961
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6121 : 10.02.2024, 16:34:18 »
En ole katsonut haastattelua, mutta maailman rääkymisestä Rysky Riiheläisestä Hillary Clintoniin tajuaa, että hyvä kun haastateltiin. Nyt sitten asiaan vihkiytyneet voivat nostaa haastattelusta esiin yksityiskohtia.

En löydä tuosta Puola-kohdastakaan mitään valitettavaa sinänsä. Totta kai sekin on tahallaan käsitetty niin että Putin sanoo Puolan aloittaneen 2 MS:n. Kyllä Putin tuossa sanoo että Saksa hyökkäsi eikä Puola. Sitä ei kerro että Venäjä hyökkäsi 17.9.39.

Joku Hommalta varmaan tuntee tarkempia ja parempia yksityiskohtia Puolan käytävästä, Danzigin asemasta ja Saksan vaatimuksista Itä-Preussin -liikenteeseen, mutta kai ne kuuluu Sotahistoria -ketjuun. Netistä ei meinaa näistäkään tarpeeksi hyvää settiä löytyvän.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Joutselkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 228
 • Liked: 212
 • Joutselän taistelu oli mottisodan esimerkki
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6122 : 10.02.2024, 19:46:40 »No, hypoteettinen haastattelija esitti nuo vittumaiset "oikeat" kysymykset. Kirjoitin yhden esimerkin, mitä Putin olisi voinut niihin vastata. Millä tavalla tämä haastattelu olisi ollut parempi kuin Tucker Carlsonin haastattelu? Mitä informatiivista lisäarvoa se olisi tuottanut?

-i-

Oikea toimittaja olisi haastanut Putinia, kansainvälisesti etsintäkuulutettua sotarikollista, eikä olisi tyytynyt seinäkiistoon. Sinäkin keksit Putinin suuhun nopeasti hyvinkin mahdolliset vastaukset. Toimittajan olisi varsin helppo miettiä niihin jatkokysymyksiä todisteineen.
Tšeka oli bolševikkijohtaja Vladimir Leninin aloitteesta joulukuussa 1917 perustettu Neuvosto-Venäjän salainen poliisi. (Wikipedia)

Nato on poliittinen ja sotilaallinen liittouma, jossa on yhteensä 31 eurooppalaista ja pohjoisamerikkalaista jäsenmaata.

Missä on Valeri Gerasimov?

Joutselkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 228
 • Liked: 212
 • Joutselän taistelu oli mottisodan esimerkki
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6123 : 10.02.2024, 19:48:22 »
^ Luulet siis, että nuo olisivat menneet ennakkosensuurista läpi?

Onko Carlson kertonut kysymysten ennakkohyväksyttämisestä Kremlissä? Jos ei niin olisiko pitänyt kertoa?
Tšeka oli bolševikkijohtaja Vladimir Leninin aloitteesta joulukuussa 1917 perustettu Neuvosto-Venäjän salainen poliisi. (Wikipedia)

Nato on poliittinen ja sotilaallinen liittouma, jossa on yhteensä 31 eurooppalaista ja pohjoisamerikkalaista jäsenmaata.

Missä on Valeri Gerasimov?

Reino Rivimies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 474
 • Liked: 1639
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6124 : 10.02.2024, 19:54:53 »
Putinin haastattelu on varmasti tapahtunut Kremlin ehdoilla. Ja niihin ehtoihin kuuluu että taltioitava haastattelumateriaali on kaiken aikaa Kremlin hallussa, sopivat osiot annetaan Carlsonin matkaan.

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 477
 • Liked: 597
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6125 : 10.02.2024, 21:34:06 »
Kysymys numero seitsemän: sotaa on helppo kannattaa, jos ei itse tarvitse siihen osallistua. Sitten kun saa itse palvelukseenastumismääräyksen, tulee kiire löytää syitä miksi juuri minä en sinne lähde.

Ihan yleistä sota-aikoina, esimerkiksi Yhdysvalloissa Vietnamin sodan aikaan.

Konttausta

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 27
 • Liked: 57
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6126 : 10.02.2024, 22:03:25 »
Putinin haastattelu on varmasti tapahtunut Kremlin ehdoilla. Ja niihin ehtoihin kuuluu että taltioitava haastattelumateriaali on kaiken aikaa Kremlin hallussa, sopivat osiot annetaan Carlsonin matkaan.

Tässä linkissä kaikki mikä hyväksyttiin (yli 2 tuntia) :

https://youtu.be/fOCWBhuDdDo?si=FktKUzFSHC0mRbl3

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88958
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6127 : 11.02.2024, 04:54:39 »
Puolituntinen luento Venäjän historiasta, jonka Putin piti Tucker Carlsonille, on tavallista venäläistä kouluhistoriaa. Venäjällä opetetaan suurmiesvetoista ja imperiuminrakentamista korostavaa historiantulkintaa, jonka modernissa muodossaan lanseerasi Stalin 30-luvun lopulla.

...
Vuonna '37 tuli käyttöön "Neuvostoliiton historian lyhyt kurssi" -niminen kirja kolmannelle ja neljännelle luokalle. Siinä mm. tehtiin kunnianpalautus Iivana Julmalle ja Pietari Suurelle ja esitettiin historia Kiovan Rusista vuoden 1936 perustuslakiin ulottuvana linjana.
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88958
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6128 : 11.02.2024, 05:08:34 »
Ou-nou!
“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Pallopääkissa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 229
 • Liked: 6968
 • Kansalliskonservatiivi ja arvokonservatiivi
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6129 : 11.02.2024, 05:16:53 »
Tucker’s Riskiest Interview Yet
https://www.youtube.com/watch?v=lrQkOv352Dk
Lainaus
Surviving the 2024 Election with Stoicism! According to The Walking Dead   

California housing has gotten so bad, some homeless are living in caves.  Tucker Carlson goes to Russia to interview Vladimir Putin. And a judge rules on whether Trump is immune from prosecution for Jan. 6. watch this episode of America Uncovered for that and more on this week’s top headlines.
Kissafani

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 19 634
 • Liked: 24147
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6130 : 11.02.2024, 14:29:45 »
Ja kun Venäjästä puhutaan, niin ilmoittavatko edes välttämättä painavansa ruplaa lisää? Kuka uskoo?
Jos sitä seteliä vaan alkaa tulla palkkoihin ohi valtionpankin virallisen taseen? Nykyisillä pakotteilla ja kauppasaarrolla raha jäisi kiertoon sisämarkkinoille, ja koska valtio edelleen tuottaa suuren osan luonnonresursseista kansan ja tehtaiden käyttöön, raha palaisi valtiolle. Vähän niin kuin korvaisi työn viljalla, niin kuin kommunismissa aikanaan. Ja rahaa ei painettaisi niin paljon, että kansa rikastuisi, mikä johtaisi Zimbabwe-ilmiöön. Sitä painettaisiin vain sen verran, että pyörät pyörivät riittävän alhaisella kitkalla.

Olihan rupla neuvostoaikana valuutta, jota ei saanut kantaa ulos maasta. Silloinkin se toimi sisäisen talouden pyörittäjänä.

Venäjällä kaikki on mahdollista

Juu hyperinflaatiokin. Ei neukkulan loppuvuosinakaan mainostettu rahan painamisesta, mutta se oli ilmeistä. Kaikilla oli rahaa, mutta ei ollut ostettavaa ja sitten alkoi ruplan luisu, vaikka se ei ollut virallisesti vaihdettava. Virallisesti yksi rupla oli 7 markkaa, mutta kadunkulmassa 100:lla markalla sai 300 ruplaa... Ja siitä se lähti, Neukkulan romahdus.

Vaikka olisi miten suljettu talous ja valuutta, rahoitus painamalla lisää johtaa lopulta sen valuutan arvon romahtamiseen. Ei sitä voi estää. Niin on historiassa aina käynyt. Kun rahaa luodaan holtittomasti lisää, sen arvo laskee, lopulta lähes katoaa. Tälläisiä talouden realiteetteja ei saa Putinin Venäjäkään kumottua.

Ja rembindillä on kuoppainen ja pitkä tie reservivaluutaksi edessään. Nyt Kiina on sellaisessa talouskuopassa, että ei näy moinen kovin läheisessä tulevaisuudessa.
« Viimeksi muokattu: 11.02.2024, 14:38:47 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Joutselkä

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 228
 • Liked: 212
 • Joutselän taistelu oli mottisodan esimerkki
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6131 : 11.02.2024, 14:49:46 »
Putinin haastattelu on varmasti tapahtunut Kremlin ehdoilla. Ja niihin ehtoihin kuuluu että taltioitava haastattelumateriaali on kaiken aikaa Kremlin hallussa, sopivat osiot annetaan Carlsonin matkaan.

Ehkä on ehkä ei. Hyvä journalisti joka tapauksessa ilmoittaisi tällaiset tiedonvälitykseen olennaisesti vaikuttavat asiat julkaistessaan haastattelun.
Tšeka oli bolševikkijohtaja Vladimir Leninin aloitteesta joulukuussa 1917 perustettu Neuvosto-Venäjän salainen poliisi. (Wikipedia)

Nato on poliittinen ja sotilaallinen liittouma, jossa on yhteensä 31 eurooppalaista ja pohjoisamerikkalaista jäsenmaata.

Missä on Valeri Gerasimov?

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 152
 • Liked: 23961
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6132 : 11.02.2024, 17:35:21 »
Putinin haastattelu on varmasti tapahtunut Kremlin ehdoilla. Ja niihin ehtoihin kuuluu että taltioitava haastattelumateriaali on kaiken aikaa Kremlin hallussa, sopivat osiot annetaan Carlsonin matkaan.

Ehkä on ehkä ei. Hyvä journalisti joka tapauksessa ilmoittaisi tällaiset tiedonvälitykseen olennaisesti vaikuttavat asiat julkaistessaan haastattelun.

Siis aivan niin kuin suomalaisetkin viestimet tekevät uutisoidessaan mm EU:sta, Eurosta, työllisyydestä, Venäjästä, maahanmuutosta ja Yhdysvalloista?
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 693
 • Liked: 61864
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6133 : 12.02.2024, 12:55:07 »
Tulipa vielä yksi ajatus Carlsonin Putin-haastattelusta.

Carlson kysyi Putinilta: "kuka räjäytti nord streamin?"

Putin vastasi, että joku jolla oli syy siihen ja ennenkaikkea kyky räjäyttää yksi ja vaurioittaa toista...

En muista sanamuotoa enkä lähde tallennetta kelaamaan. Mutta jotenkin varsin hyvin Putin tiesi, että toinen on räjäytetty ja toinen on joko vaurioitunut räjäytyksessä tai rikottu muulla tavoin.

Ei mulla muuta.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

Circus Hypno

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 139
 • Liked: 579
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6134 : 12.02.2024, 17:57:47 »
Mongolian ex-presidentti Tsahiagiin Elbegdorž kuittaili Putelle.


D46

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 211
 • Liked: 1210
 • Olen liian nuori ja seksikäs
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6135 : 12.02.2024, 20:57:52 »
Putin historioitsijana.

Tuota uusiksi kirjoitettua historiaa kaiketi opetetaan jo Venäjäksi kutsutun terroristivaltion kouluissakin? Ilmeisesti Putin uskoo satuihinsa jo aidosti itsekin. Kyseessä saattaa toisaalta olla myös koepallo / shakkinappulan siirto:

Puolalle tuo on erityisen herkkä paikka; puolalaiset eivät ole unohtaneet ryssien hyökkäystä 1939 ja sen jälkeisiä puolalaisten joukkomurhia (Katyn 1940 ...). Jos jenkkien MAGA -jengistä edes kaikkein russofiilisin osa tai muut ryssänpersettä nuolevat länkkärihönöpäät lähtevät komppaamaan Putinin väitteitä, puolalaiset saattavat raivostua - ja taas saatiin pelkillä sanoilla lyötyä hiukan lisää kiilaa NATO-maiden välille.

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 647
 • Liked: 1726
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6136 : 13.02.2024, 19:55:53 »
Isojen poikien motiivit näkee parhaiten katsomalla peliä.

Julkisuudessa esiintyvistä narratiiveista on havaittavissa, että Yhdysvallat pelaa samaan aikaan pro-ukrainaa ja pro-venäjää.

Yhdysvallat tukee Ukrainaa Kremliä vastaan, joka on pro-ukraina peli.

Yhdysvallat etsii sotilastukikohtia Krimiltä, Krimin niemimaa on suuri lentotukialus, Sevastopol on hieno satama, että mitä strategisin alue siis.

Ukrainan vastahyökkäyksen viipyminen selittynee sillä, että länsi pelkää Pekingin alkavan aseistaa Venäjän armeijaa, jos alkaa näyttää siltä, että Ukraina voittaa konkreettisesti, ja näin voitettuaan Venäjän armeijan Ukraina saa liittyä NATO:n jäseneksi, ja näin NATO saa perustaa lentotukikohdat ja laivastosatamat Krimin niemimaalle, joka edistää merkittävästi NATO:n etenemistä yhä idemmäksi Kiinan rajalle saakka.

Jos Peking alkaisi aseistamaan Venäjän armeijaa estääkseen Ukrainan armeijaa voittamasta sotaa, ja siksi länsi aseistaisi yhä voimakkaammin Ukrainan armeijaa niin se tarkoittaisi, että länsi ja Peking alkoivat käymään proxysotaa ukrainalaisilla ja venäläisillä, joka olisi erittäin kamalaa kummankin kansan kannalta.

Siksi Yhdysvallat tukee Kremliä Kiinaa vastaan, joka on pro-russia peli.

Yhdysvallat yrittää pitää Pekingin ulkona Venäjän federaatiosta etenkin siksi, että Yhdysvaltain ja Kiinan välissä sijaitsee Siperia. Sillä on suuri merkitys Pekingille ja Washingtonille, että kumpi hallitsee Siperiaa. Siperia ja Jäämeri ovat lyhyin lentoreitti Kiinan ja Yhdysvaltain välillä. Pohjoinen Tyynimeri on lyhyin laivareitti Yhdysvalloista Aasiaan. Kuvittelisin, että jos Peking valtaisi Mantsurian alueen ja Vladivostokin satamakaupungin ja Sahalinin saaren niin Yhdysvallat valtaisi Beringinsalmen, Kamtsatkan niemimaan ja Kuriilien saaret suojatakseen laivareittiä Amerikasta Aasiaan, että mitä strategisin alue siis.

Eurooppa seuraa tarkasti Pekingin toimintaa Keski-Aasiassa siksi, että Keski-Aasia sijaitsee Kiinan ja Euroopan välissä, että mitä strategisin alue siis.

Peking rakentaa one belt one road liikenneinfrastruktuuria Keski-Aasiassa, joka on tietenkin vain infrastruktuurin rakentamista kaupankäyntiä varten, ettei suinkaan Kiinan armeijan logistiikan rakentamista alueelle, joka sijaitsee Länsi-Siperian ja Persianlahden öljykenttien välissä, ja joka suuntautuu Euroopan suuntaan, että todellakin mitä strategisin alue siis.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2024, 20:47:05 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti
Provosoiminen on toimintaa, jonka tavoitteena on negatiivinen reaktio (omalla vastuulla)
Pelkureilla ei ole demokratiaa
Tulevaisuusorientoidu positiivisesti

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 15 242
 • Liked: 26775
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6137 : 15.02.2024, 02:56:12 »
Yhdysvalloilta varoitus ”vakavasta uhasta” liittyen Venäjään – Media: Kyse ydinaseista avaruudessa
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010228807.html
Lainaus
YHDYSVALTAIN kongressin jäseniä on informoitu ”vakavasta kansallisesta turvallisuusuhasta”, joka medialähteiden mukaan liittyy Venäjään.

– Olen pyytänyt presidentti Bidenia poistamaan salauksen kaikelta tiedolta koskien kyseistä uhkaa, jotta kongressi, hallinto ja liittolaisemme voivat avoimesti keskustella tarvittavista vastatoimenpiteistä, ilmoitti Yhdysvaltain edustajainhuoneen tiedustelukomitean puheenjohtaja, republikaanien Mike Turner keskiviikkona.

Hän ei kertonut tarkemmin, mistä turvallisuusuhassa on kyse.

REUTERSIN, NBC:n ja CNN:n asiasta tietävien lähteiden mukaan Turnerin antama lausunto liittyy vasta hiljattain saatuun tietoon Venäjän sotilaallisista kyvyistä ja operaatioista avaruudessa.

ABC Newsin Capitol-lähteiden mukaan tiedustelutieto koskee Venäjän halusta sijoittaa ydinaseita avaruuteen. Niillä ei ole tarkoitus pommittaa kohteita Maan päällä vaan mahdollisesti tuhota tai vahingoittaa satelliitteja.

The New York Timesin (NYT) tietojen mukaan Yhdysvaltain hallinto on varoittanut asiasta myös eurooppalaisia liittolaisiaan. Myös NYT:n lähteiden mukaan kyse on Venäjän kehittelemästä ydinaseesta, joka olisi tarkoitettu satelliitteja vastaan. Lehden lähteiden mukaan ydinase on kuitenkin vasta kehitteillä eikä muodosta välitöntä uhkaa Yhdysvalloille, Ukrainalle tai Yhdysvaltain muille liittolaisille Euroopassa.

– Kyse on vakavasta asiasta, joka saattaa aiheuttaa epävakaan tilanteen ja kansallisen turvallisuusuhan, kertoi aiheesta tietävä demokraattilähde NBC Newsille.

Kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan ei keskiviikkona kommentoinut uhkaa, vaan aikoo torstaina tiedottaa aiheesta tarkemmin kongressin edustajainhuoneen ja senaatin republikaani- ja demokraattijohdolle.

Sullivan sanoo kuitenkin yllättyneensä Turnerin ulostulosta ennen kuin ehti itse kertoa asiasta kongressissa. Lähteiden mukaan tiedustelutieto on ”erittäin arkaluonteista”.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2024, 02:58:22 kirjoittanut Skeptikko »
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 477
 • Liked: 597
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6138 : 16.02.2024, 13:01:31 »
Silloin kun Jugoslaviassa sodittiin 1990-luvulla, mietin usein että väärät ihmiset lähtivät pakolaisiksi. Ainakin virallinen länsimainen näkemys oli, että tarinan roisto oli Serbia ja sen uhreja Bosnia ja Kosovo. Bosnialaisia ja kosovolaisia tuli pakolaisina Suomeenkin saakka, mutta vähemmän tai ei lainkaan serbialaisia. Ajattelin että mieluimmin antaisin turvapaikan serbialaiselle aseistakieltäytyjälle. Jos oli tarkoitus auttaa Bosniaa ja Kosovoa, jokainen Serbiasta tullut pakolainen heikensi Serbian voimaa iskeä naapuriensa kimppuun.

Sama logiikka pätee nytkin: ukrainalaiset pakolaiset ovat jättäneet maansa pulaan tai ainakin heikentäneet maansa kykyä puolustautua. Venäjältä pakoon lähtevä sen sijaan heikentää Venäjän kykyä taistella Ukrainaa vastaan. Joten venäläiset aseistakieltäytyjät ovat pakolaisista parhaimpia.

Niin tietysti... Osa Venäjältä tulevista pakolaisista on Putinin agentteja ja vakoilijoita eikä Putinin vastustajia kuten itse väittävät. Mutta kuinka vahva Putinin valtakoneisto on? Jos muutama kymmenen miljoonaa venäläistä pakenee Eurooppaan, kuinka moni heistä lopulta on FSB:n agentteja?
HMV

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 509
 • Liked: 2028
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6139 : 16.02.2024, 13:30:13 »
YLE:
Lainaus
Reuters: Venäläinen oppositiopoliitikko Navalnyi on kuollut

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on kuollut, kertovat vankilaviranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.
...
Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä.

Viimeinen linja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 883
 • Liked: 2248
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6140 : 16.02.2024, 13:32:00 »
YLE:
Lainaus
Reuters: Venäläinen oppositiopoliitikko Navalnyi on kuollut

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on kuollut, kertovat vankilaviranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.
...

Seurataan, mutta ei olisi yllätys jos näin olisi.

MinäVuan

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 131
 • Liked: 147
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6141 : 16.02.2024, 13:38:05 »
YLE:
Lainaus
Reuters: Venäläinen oppositiopoliitikko Navalnyi on kuollut

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on kuollut, kertovat vankilaviranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.
...

Seurataan, mutta ei olisi yllätys jos näin olisi.

Ei todellakaan ullatus. Täytyy sanoa, että rohkea oli, kun uskalsi palata venäjälle putinin masimoiman myrkytysyrityksen jälkeen. Olisi kiva tietää, montako putin on murhauttanut, Prigozin taisi olla edellinen. Huvittavaa on, että putin on trumpin idoli.

VesaH

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 477
 • Liked: 597
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6142 : 16.02.2024, 13:46:14 »
Putin vaatii venäläisiltä lisää lapsia – "Jos haluamme selviytyä etnisenä ryhmänä..."

Lainaus
Venäjän presidentti Vladimir Putin on patistanut maansa kansalaisia hankkimaan lisää lapsia "etnisen alkuperänsä" säilyttämiseksi, uutistoimisto Reuters kertoo.

Putin vieraili torstaina Uralvagonzavod-panssarivaunutehtaalla ja sanoi tehtaan työntekijöille, että venäläisperheisiin täytyy synnyttää vähintään kaksi lasta, jos Venäjän kansat haluavat säilyttää identiteettinsä.

– Jos haluamme selviytyä etnisenä ryhmänä – tai etnisinä ryhminä jotka asuvat Venäjällä – on oltava vähintään kaksi lasta, Putin sanoi.

Yksi lapsi perhettä kohden johtaisi Putinin mukaan väkiluvun supistumiseen.

– Laajentumiseen ja kehittymiseen tarvitaan vähintään kolme lasta (perhettä kohden), Putin lisäsi.

Ukrainan asevoimien yleisesikunta väitti perjantaina Venäjän menettäneen tähän mennessä jopa yli 400 000 sotilasta.

Lisäksi arviolta miljoona ihmistä on paennut Venäjältä sodan aikana.

https://www.ksml.fi/uutissuomalainen/6565368

Puskistahuutelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 629
 • Liked: 6861
 • Liberaalikonservatiivi ja kansalliskonservatiivi
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6143 : 16.02.2024, 14:07:59 »
Biden uhkaili vuonna 2021 Putinia vakavilla seurauksilla mikäli Navalnyi kuolisi vankilassa. Nyt olisi aika lunastaa ja kääntää uhkailut teoiksi.

Epäilen, ettei Biden tee mitään sen erikoisempaa verrattuna Obaman toimiin 2014.
Blogikirjoituksia maahanmuutosta, eurosta, EU:sta, Yhdysvalloista, Kiinasta ja paljon muusta

https://historianpaluu.blogi.net/

Viimeinen linja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 883
 • Liked: 2248
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6144 : 16.02.2024, 14:19:31 »
Biden uhkaili vuonna 2021 Putinia vakavilla seurauksilla mikäli Navalnyi kuolisi vankilassa. Nyt olisi aika lunastaa ja kääntää uhkailut teoiksi.

Epäilen, ettei Biden tee mitään sen erikoisempaa verrattuna Obaman toimiin 2014.

Länsi on osoittautunut paperitiikeriksi amerikkaa myöten, putte nauraa hekottelee heikkoudelle. Tai, no joo, onhan amerikka aseita israelille syytänyt kun vastustaja ei pysty mihinkään merkittävään. Nyt kun on venäjä vastassa vanha seniili ei tee mitään.

Jorma M.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 152
 • Liked: 23961
 • "Mari Rantanen: Suomeen on turha tulla hillumaan."
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6145 : 16.02.2024, 17:09:09 »
Putinin hermo petti ja hän loi vahvan marttyyrin.

Toivon että tästä tapauksesta läikkyisi edes vähän viisautta Suomeen. Että suomalaisen mafian ja pelkuruuden syövyttämissä vallan kabineteissa otettaisiin järkeä käteen omavaraisuuteen, varustautumiseen, puolustautumiseen ja turvapaikkapolitiikkaan liittyen.
"On käynyt ilmi, että demokratia ja lehdistön vapaus ovat suurimpia niistä tyhjistä korulauseista, jotka milloinkaan ovat ihmismieltä sumentaneet".

Epäluottamusmies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 160
 • Liked: 687
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6146 : 16.02.2024, 17:09:59 »
YLE:
Lainaus
Reuters: Venäläinen oppositiopoliitikko Navalnyi on kuollut

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on kuollut, kertovat vankilaviranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.
...

Seurataan, mutta ei olisi yllätys jos näin olisi.

Ei todellakaan ullatus. Täytyy sanoa, että rohkea oli, kun uskalsi palata venäjälle putinin masimoiman myrkytysyrityksen jälkeen. Olisi kiva tietää, montako putin on murhauttanut, Prigozin taisi olla edellinen. Huvittavaa on, että putin on trumpin idoli.
Tiesi kuolevansa. Ehkä myrkky oli jo tehnyt tehtävänsä, ja halusi olla riesa putlerille loppuun asti. Muuten oli kyllä ihan marttyyrin kohtalo.

Epäluottamusmies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 160
 • Liked: 687
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6147 : 16.02.2024, 17:11:42 »
Biden uhkaili vuonna 2021 Putinia vakavilla seurauksilla mikäli Navalnyi kuolisi vankilassa. Nyt olisi aika lunastaa ja kääntää uhkailut teoiksi.

Epäilen, ettei Biden tee mitään sen erikoisempaa verrattuna Obaman toimiin 2014.

Länsi on osoittautunut paperitiikeriksi amerikkaa myöten, putte nauraa hekottelee heikkoudelle. Tai, no joo, onhan amerikka aseita israelille syytänyt kun vastustaja ei pysty mihinkään merkittävään. Nyt kun on venäjä vastassa vanha seniili ei tee mitään.
Kuivaa on kasakan nauru, eikä ryssä ole oikein asemassa puhua heikkoudesta.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 693
 • Liked: 61864
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6148 : 16.02.2024, 17:15:09 »
YLE:
Lainaus
Reuters: Venäläinen oppositiopoliitikko Navalnyi on kuollut

Oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyi on kuollut, kertovat vankilaviranomaiset uutistoimisto Reutersin mukaan.
...

Juurihan Tucker Carlson kysyi Putinilta aikooko tämä vapauttaa Navalnyin.

Näköjään kysymys ei enää ole relevantti.

Seuraava sivu.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

MinäVuan

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 131
 • Liked: 147
Vs: Venäjä, Venäjä, Venäjä (yhdistetty)
« Vastaus #6149 : 16.02.2024, 17:16:35 »
Putinin hermo petti ja hän loi vahvan marttyyrin.

Toivon että tästä tapauksesta läikkyisi edes vähän viisautta Suomeen. Että suomalaisen mafian ja pelkuruuden syövyttämissä vallan kabineteissa otettaisiin järkeä käteen omavaraisuuteen, varustautumiseen, puolustautumiseen ja turvapaikkapolitiikkaan liittyen.

En jaksa uskoa tuohon.

Kun Suomessakin asuvista venäläisistä 30% uskoo putiniin ja hänen sotaansa, niin prosentti on varmasti itärajan takana moninkerroin isompi.