Kirjoittaja Aihe: 2017-01-28 Aki Kaurismäki: Mikä pakolaisia kyykyttävässä Suomessa on pielessä  (Luettu 67259 kertaa)

Ida Sofia Arvopohja

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 34
 • Liked: 129
Akihan (omien sanojensa mukaan) hermostui Suomessa käytävästä NATO-keskustelusta niin paljon, että muutti Portugaliin (joka kylläkin on NATOn jäsen). Muistan, kun joku lehti juotti sen känniin ja sai sen ehdottamaan, että rikkain prosentti ihmisistä tapettaisiin. Niin. Ekosysteemi tietysti voittaisi, kun koko ihmispopulaatio olisi suuruudeltaan alle sata yksilöä.  :facepalm: Aki on ihan puhdas rahanahne opportunisti (jonkun tv-henkilön muistelmissakin taidetaan todeta näin aika suoraan).  Olen kuullut parilta kulttuurialan tyypiltä, että apurahoja, julkaisusopimuksia yms. on nyky-Suomessa ihan turha odottaa jos ei ole tunnustuksellinen suvakki. Viihdepuolellakin suvakkius on selvästi voitonmaksimoinnin kannalta paras strategia (ks. esim. tapaus Tervo). Itse en ole koskaan ymmärtänyt taiteilijoiden poliittisten mielipiteiden saamaa näkyvyyttä. Suurin osa taiteilijoista ei nimittäin tajua politiikasta hevon humppaa. Päätelmäni on siis se, että Akilla on taas joku isohko apuraha haussa. Ja koska Aki on tiedetysti aika alkoholiongelmainen, toimittajien kannattaa juottaa se känniin raflaavien lausuntojen toivossa. Tällä kertaa viina taisi loppua kesken, koska lausunnot ovat maltillisia verrattuna joihinkin aiempiin. Sitä en tiedä, millä oikeudella Aki katsoo voivansa puhua 99 % suomalaisista puolesta.  >:(   

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 97591
Päätelmäni on siis se, että Akilla on taas joku isohko apuraha haussa.

Aki Kaurismäki on taloudellisesti riippumaton miljonääri, eikä ole ollut vuosikymmeniin apurahojen tarpeessa, vaikka esiintyy edelleen opiskelijana omaksumassaan boheemin nälkätaiteilijan roolissa.

Kaurismäen (juoppo)hulluutta lähentelevät heitot kumpuavat huomiohakuisuuden lisäksi mielestäni pitkälti juuri siitä ristiriidasta, että hän yrittää pitää kiinni sekä rahoistaan ja elämäntyylistään että 60/70-luvun yliopistososialismistaan. Ryyppääminen ei ainakaan paranna oloa, kun mittarissa on jo 60v.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Ida Sofia Arvopohja

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 34
 • Liked: 129
Monet miljonääritaiteilijat hakevat kaikenlaisia apurahoja. Olisihan se karseata joutua käyttämään omia rahojaan. Taidepiirejä on herkullisesti kuvattu ainakin Harri Mannerin kirjassa "Suuri performanssi". Ahneuden, opportunismin ja (teko)älykköyden juhlaa, nauroin vedet silmissä  ;D

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 97591
Monet miljonääritaiteilijat hakevat kaikenlaisia apurahoja.

Kaurismäki on taiteilijaimagonsa takana osaava liikemies. Jos on tarjolla irtorahaa, niin epäilemättä kelpaa, mutta suomalaiset apurahat ovat hänelle sen verran mitätön ellei olematon kannustin, että tuskin niiden vuoksi nolaa itseään jatkuvasti julkisuudessa.

Edellisen apurahan taisi saada Suomesta yli kymmenen vuotta sitten, mikä oli kieltämättä siinäkin vaiheessa häpeällistä apurahajärjestelmälle, kun ei enää asemansa aikaa sitten vakiinnuttaneena oikeasti taloudellista tukea tarvinnut.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Merja

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 101
 • Liked: 345
Heippa mode, avaatko uuden ketjun tätä varten kun ja jos tarvis...
Taas pakolaisia kyykytetään . Seuraavan kerran kun näen nimen Yrjö Rautio niin sihautan valmiiksi öölipullon auki. Voihan kilin kellit.

"Maahanmuuttajista pieni osa työllistyy jopa paremmin kuin kantasuomalaiset. Suurimmalle osalle työllistyminen vie monin verroin pitemmän ajan. Heikoimmin työllistyvät irakilaiset ja somalialaiset.

Yli puolet suomalaisista uskoi ainakin pari vuotta sitten, että Suomeen jäävistä turvapaikanhakijoista suurin osa jää elämään työttöminä sosiaalietuuksilla. Todellisuudessa useimmat työllistyvät ajan myötä. Se ei ole kiinni ainakaan heidän työhaluistaan. Monet heistä ovat tarttuneet innokkaasti palkattomiinkin töihin, kunhan ovat saaneet siihen tilaisuuden.

Turvapaikanhakijoiden työllistymiselle on monta estettä: kieli- ja ammattitaidon puute, ennakkoluulot ja byrokratia. Jopa itse kotouttamisjärjestelmä hidastaa töihin pääsyä. Kun kaikki sen vaiheet on käyty läpi ja lähdetään etsimään työtä, oleskeluluvan saanut on ollut maassa pisimmillään seitsemän vuotta, keskimäärinkin kolme vuotta.


Edit: tämä siis lainaus tämän päivän Hesarista. Koko juttu luettavissa omalla vastuulla.

« Viimeksi muokattu: 21.07.2017, 13:15:23 kirjoittanut Merja »

Bordercollide

 • Vieras
Sain viimeisimmän elokuvan lehdistötilaisuudesta käsityksen että Akin turvapaikanhakijasympatiat ja suomalaisen yhteiskunnan syyttäminen juontaa jotenkin juurensa hänen henkilöhistoriaansa. En saanut ihan selvää millä perusteella Aki jotenkin samaistuu pakolaisiin mutta kyllä sellainen käsityksen sain hänen humalaisista sepostuksistaan.

No olishan se pitänyt tajuta että pitäisi kuunnella kymmenen kertaa haastis kokonaan saadakseen selvää tuollaisesta taiteilijaenglannista, ennenkuin luulot mitä on sanottu menevät oikein.  :facepalm:

Luulin aluksi että Aki puhuu tässä 6:53 -> itsestään vaikka hän siteeraa jotakin toista.

https://www.youtube.com/watch?v=w1Q4qg89tyI

Kuulinkohan minä väärin senkin kohdan 7:26-> jossa luulen hänen oikeasti sanoneen ettei ole havainnut minkäänlaista islamisaatiota Euroopassa? Tuntuu että tulee humalaan jo tällaisen haastiksen kuuntelemisestakin.  :o

newspeak

 • Vieras
Lainaus
It is very expensive to study in cities like Dubai," Ibrahim said. "Those universities overseas as a whole prioritise their own people first.

Että tolleen rasistisesti Dubaissa(?) priorisoidaan omat kansalaiset ensin...  :o

Milloin Suomessa? Ai niin, täällä saa ilmaisen koulutuksen ja ilmaista rahaa...

Somalien tulkkipalveluiden julkinen tukeminen taitaa olla menestyksekkäämpää kuin koulutukseen panostaminen.

Taskulaskimen mukaan Suomessa asustavien somaleiden määrän perusteella voisi ennakoida suomalaisiin lääkiksiin pääsevän opiskelemaan vuosittain 2-3 somalia. Kuten Reuters kertoikin, Ruotsi hyväksyy Somaliassa suoritetut lääketieteen opinnot. Varmaankin koska suvaitsevaisuusagendan pönkittämiseksi jostain pitäisi löytää oikeita somalilääkäreitä. Onhan tyttöjen ympärileikkaaminen haastava toimenpide.

newspeak

 • Vieras
Somalia-ketjusta löytyi seuraava:

Lainaus
Jatkamme kuitenkin yliopistolle.

Kivirakennuksessa on kauniit koristeikkunat. Käytävien lattialaatat hieman irvistelevät. Luokkahuoneen pulpettiriveissä istuu kolmisenkymmentä nuorta naista pitkissä hameissaan. Menossa on lääketieteen tentti.

Lehtorin nimi on Mulki Mölsä.

Rakkaus vie jänniin paikkoihin. Mulki Mölsä tapasi suomalaisen miehensä Somaliassa ja lähti tämän mukaan Suomeen. Se oli jo vuonna 1985, ennen Somalian sotaa. Helsingissä ei silloin montaa mustaihoista naista asunut.

Mölsä sai nopeasti töitä lääkärinä Meilahden sairaalasta. Hän on työskennellyt myös tutkijana yliopistossa ja Terveyden ja -hyvinvoinnin laitoksessa. Harrastuksena syntyi suomenkielinen Somalialainen keittokirja.

Yliopistolle Mogadishuun Mölsä haki viime vuonna, kun kuuli, että sinne etsitään opettajia. ”Sain lääkärinkoulutukseni täällä. Nyt haluan antaa takaisin.”

Lasketaanko Kaurismäen kuuluttamaksi "yliopiston johtavaksi lääkäriksi"? Ei ajanut bussia.

Ulvokki

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 043
 • Liked: 4517
Tämä nyt lipuu melkoisen kauas Kaurismäestä, mutta jälleen kerran maatamme riakstuttaa lääkäri joka odottaa vain noutajaansa. Ei siinä mitään, kaveri voi varsin hyvinkin olla alan miehiä. Mutta on melkoisen erikopista että edelleen ilmeisesti, opiskelujaan suorittava ei ole oppilaitoksensa kautta hakenut Suomesta töitä tai harjoittelijan paikkaa. Samoin  ei artikkelista ilmene missä hän on opintonsa suorittanut ja misksi hakenut juuri Suomeen pakolaisstatuksella.

Joka tapauksesa rahaa palaa ja porukkaa kotoutetaan urakalla. Samaan aikaan viritellään palkatonta työkoilua joka melkoisella varmuudella laajenee vastikkeeliseksi tueksi kantaväestölle.


http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005300156.html?share=19fe9859b1827de8d7f05e7cd875b76f

Lainaus
Turvapaikan­hakijana Suomeen tullut lääkäri joutuu odottamaan vuosia, että saa harjoittaa ammattiaan – Kotouttamiseen sijoitettiin enemmän rahaa kuin koskaan, mutta näkyykö se käytännössä?

... Irakissa lääkäriksi pätevöitynyt Thair Al-Janabi toivoo, että täydennyskoulutus sujuisi Suomessa nykyistä jouhevammin

ON hieman yli vuosi siitä, kun Thair Al-Janabi, 27, sai oleskeluluvan, jota hän odotti noin 10 kuukautta. Odotus tuntui pitkältä ja epävarmuus tulevaisuudesta vaivasi mieltä.

”Vastaanottokeskuksessa oli turvapaikanhakijoita, jotka tulivat sinne jälkeeni, mutta saivat oleskeluluvan ennen kuin minä. En tiennyt miksi ja mietin onko se huono juttu.”

Kuten muidenkin maahanmuuttajien, hänenkin kotouttamisensa alkoi virallisesti oleskeluluvan saamisen jälkeen alkukartoituksen ja kotoutumissuunnitelman tekemisestä.

Suunnitelman tekemiseen ei kulunut paljon aikaa, sillä Al-Janabilla on selkeä tavoite. Irakissa lääkäriksi valmistunut ja lääkärin töitä tehnyt lääkärisuvun vesa haluaa olla lääkäri myös Suomessa. Odotus alkoi jälleen. Voi mennä vuosia ennen kuin lupa tehdä lääkärin töitä on Al-Janabin taskussa.

“Tiedän, että työtä on paljon”, hän sanoo....jatkuu linkistä

newspeak

 • Vieras
Hesarin jutun perusteella tämä irakilaislääkäri oli jo valmistunut ja hän suoritti maahanmuuttajalääkäriltä edellytettävää täydennyskoulutusta. Seuraava voisi olla ehkä avata kokonaiskuvaa hieman:

Lainaus
Työ- ja elinkeinoministeriön kotouttamisen osaamiskeskuksen kehittämispäällikkö Annika Forsander kertoo, että jos esimerkiksi Saksassa, Ruotsissa ja Kanadassa kotoutumisesta ja koulutuksesta vastaavat viranomaiset arvioivat, ettei maahanmuuttajan tutkinto vastaa työmarkkinoiden vaatimuksia, avautuvat väylät osaamisen täydentämiseen.

Suomessa järjestelmä on Forsanderin mukaan toistaiseksi niukempi.

Sydän meinasi särkyä yhden irakilaisen erinomaista suomea puhuvan hammaslääkärin puolesta, kun hän ei päässyt täydennyskoulutukseen, koska paikkoja oli liian vähän. Vaaranamme on hyvien veronmaksajien ja verotulojen menettäminen”, Forsander sanoo.

Täydennyskoulutukseen pääsemiseksi ovat paikkakiintiöt tosiaan melko pieniä. Tietenkin kyse on erikoisaloista, joten mitään ryntäystä niihin ei varmaan odotetakaan.

Tähän päälle tietenkin ensin turvapaikanhaku, mikä jo itsessään lykkää täydennyskoulutukseen pääsyä.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 97591
Kaurismäki väittää perehtyneensä aiheeseen tarkkaan ja lukeneensa siitä kaiken mahdollisen. Silti suunnilleen kaikki tosiasioihin viittaava, mikä voi olla pielessä, myös on pielessä.

Kaurismäen elokuvan päähenkilö on syyrialainen turvapaikanhakija, joka karkotetaan Syyriaan.
- 99,7 prosenttia syyrialaisista turvapaikanhakijoista sai viime vuonna myönteisen päätöksen Suomesta
- kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat käännytetään, ei karkoteta
- Suomi ei käännytä Syyriaan

Vaikea sanoa, uskooko Kaurismäki itsekään väitteeseensä, että "Suomen hallitus on antanut Migrille prosenttiluvut, joiden mukaan eri maalaisia pakolaisia karkotetaan". Ilmeisesti uskoo. Kaurismäen lähteiden lisäksi kiinnostaisi tietää, mitä nämä annetut prosenttiluvut ovat (syyrialaisilla ilmeisesti 0 %), ja miksi myönteisten päätösten osuudet sitten ovat olleet viime kuukaudet nousussa.

Uudessa Libero-lehdessä Joonas Pulkkisen tekemä haastattelu Aki Kaurismäestä:

Lainaus käyttäjältä: Libero 2/2017
Elokuvan päähenkilö Khaled (Sherwan Haji) päätyy Puolasta Suomeen hiililaivalla. Hän on etsinyt Unkarin rajalla kadonnutta siskoaan ympäri Eurooppaa, kohdaten epäuskoisuutta. Kaurismäki kuvaa selkeästi elokuvan uutislähetyksillä Euroopan pakolaistilannetta. Kun Khaledin tavoin palautetaan ihmisiä Aleppon kaltaisille kriisialueille pakolaisuudessa ei ole enää kyse resursseista vaan politiikasta, joka raadollisesti päättää ihmiselämästä.

Onko joku nähnyt elokuvan? Mitä elokuvan uutislähetyksissä väitetään?

Suomesta ei nimittäin ole palautettu ketään Aleppoon tai sen kaltaisille kriisialueille. Kaikki Alepposta Suomeen tulleet syyrialaiset ovat saaneet vähintään toissijaista suojelua.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Velmu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 621
 • Liked: 3853

Kaurismäki näkee asian nurin päin. Muinoin puna-armeija yritti kyykyttää suomalaisia eli miehittää maan venäläisillä mutta ei onnistunut. Nyt tänne kutsutaan irakilaisia ja somaleita täysihoitoon kyykyttämään meitä suomalaisia. Kunpa tämän linkin kuoron porukka, joka torjui puna-armeijan lähes paljain käsin, olisi vielä valtakunnan puikoissa.

https://www.youtube.com/watch?v=arKxCiTZoyQ

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 973
 • Liked: 13226
 • Puhekin on teko
Lainaus
Aki Kaurismäen elokuvaa ylistetään – esitysoikeudet myyty jo 81 maahan

Aki Kaurismäen Toivon tuolla puolen -elokuvan esitysoikeudet on myyty Afrikkaa myöden.

Aki KaurismäenToivon tuolla puolen -elokuva on saanut ylistävän vastaanoton Ranskassa ja palkinnot Luxemburgista ja Dublinista.

Berliinin elokuvajuhlilla palkittu Toivon tuolla puolen -elokuva on myös saamassa ennätyksellisen laajan levityksen ulkomailla. Elokuvan levitysoikeudet on myyty nyt 81 maahan, ja siitä on tulossa Aki Kaurismäen myydyin elokuva kautta historian, kerrotaan tiedotteessa.

Mainos (uutinen jatkuu alla)

Toivon tuolla puolen saa ensi-iltansa useimmissa Euroopan maissa vielä tämän kevään aikana. Euroopan lisäksi elokuvan esitysoikeudet on myyty Pohjois-Amerikkaan, Lähi-itään, Pohjois-Afrikkaan sekä useisiin maihin Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Ranskassa Toivon tuolla puolen tuli ensi-iltaan viime keskiviikkona ja sai siellä kriitikoilta ylistävän vastaanoton. Ruotsissa elokuva saa teatteriensi-iltansa tänään 17.3. ympäri maan. Svenka dagbladet antoi elokuvalle täydet viisi tähteä, ja Kulturbloggenin mukaan elokuvan tulisi jopa varautua Oscar-ehdokkuuteen.

Suomalaisen kauppamatkustajan ja syyrialaisen pakolaisen risteävistä poluista kertovan elokuvan pääosassa nähdään Sherwan Hajin lisäksi Sakari Kuosmanen. Elokuva sai ensi-iltansa Suomessa 3. helmikuuta, ja se on kerännyt tähän mennessä lähes 43 000 katsojaa. Toivon tuolla puolen on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

https://www.mtv.fi/viihde/elokuvat/artikkeli/aki-kaurismaen-elokuvaa-ylistetaan-esitysoikeudet-myyty-jo-81-maahan/6353644#gs.pXyldUQ

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 779
 • Liked: 5881
Mikä ns. pakolaisia hyysäävässä ja maksajia kyykyttävässä Suomessa on pielessä?.

(Jostain syystä kysymyksestä puuttuneet osat boldattu).

Tappivanukas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 521
 • Liked: 4288
 • Je suis Teukan viinapää
Aki iski kultasuoneen kun toi kankeasti replikoiviin, nuhjuisissa baareissa kuvattuihin "elokuviinsa" neekereitä ja muita toiseuksia. Suvakit kautta maan piirin ylistävät rohkean ennakkoluulotonta auteuria. Naurakoon Aki matkalla pankkiin, kunhan ei luule olevansa suuri ja merkittävä yhteiskunnallinen ajattelija.

80-luvulla lukiopoikina me fanitettiin Calamari Unionia. Akin viimeinen hyvä elokuva, koska oli suuri sisäpiirivitsi yrittämättä olla muuta.
Juuri tulleen tiedon mukaan kotoutumisongelmat suomalaiseen yhteiskuntaan saattavat liittyä täällä vellovaan rasismiin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 97591
Aki Kaurismäen elokuvien esitysoikeudet hankkinut Yleisradio esittää kaikista faktoista röyhkeän piittaamattoman Toivon tuolla puolen -elokuvan osuvasti aprillipäivänä. Kaiken huipuksi Kaurismäki myöntää viimein itsekin tuottaneensa halpahintaista propagandaa elokuvalla, joka "yrittää häikäilemättömästi vaikuttaa katsojiensa mielipiteisiin ja pyrkii manipuloimaan heidän tunteitaan".

Lainaus
Kotikatsomo: Toivon tuolla puolen – Aki Kaurismäen palkittu elokuva

TV1 sunnuntaina 1.4.2018 klo 21.05 - 22.40, uusinta maanantaina 2.4. klo 22.25

Aleppolainen Khaled (Sherwan Haji) on menettänyt lähes koko perheensä. Nuori mies rantautuu sattumien kautta hiililaivassa Helsinkiin.

Aki Kaurismäen käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Toivon tuolla puolen kertoo suomalaisesta kauppamatkustaja Wikströmistä (Sakari Kuosmanen) ja syyrialaisesta pakolaisesta, joiden polut risteävät.

Nuori Khaled anoo turvapaikkaa ja hänet viedään pakolaiskeskukseen odottamaan päätöstä. Kun viranomaiset päättävät palauttaa miehen takaisin kotiin, hän jää paperittomana maahan.

[...]

Ohjaajan sana

"Tällä elokuvalla yritän tehdä parhaani murtaakseni eurooppalaisen tavan nähdä pakolaiset ainoastaan joko säälittävinä uhreina tai röyhkeinä elintasopakolaisina, jotka tulevat vain viedäkseen työmme, vaimomme, asuntomme ja automme."

"Stereotyyppisten ennakkoluulojen luomisella ja vahvistamisella on synkkä kaiku Euroopan historiassa. Toivon tuolla puolen on, myönnän sen auliisti, jossain määrin ns. tendenssielokuva, joka yrittää häikäilemättömästi vaikuttaa katsojiensa mielipiteisiin ja pyrkii manipuloimaan heidän tunteitaan tähän päämäärään päästäkseen."

"Koska edellä mainitut pyrkimykset luonnollisesti tulevat epäonnistumaan jää jäljelle, toivoakseni, ryhdikäs, hivenen surumielinen, huumorin kantama, mutta muutoin lähes realistinen elokuva muutamasta ihmiskohtalosta tässä maailmassa, tänään."

Aki Kaurismäki
Yle 16.3.2018

Kaurismäki väittää perehtyneensä aiheeseen tarkkaan ja lukeneensa siitä kaiken mahdollisen. Silti suunnilleen kaikki tosiasioihin viittaava, mikä voi olla pielessä, myös on pielessä.

Kaurismäen elokuvan päähenkilö on syyrialainen turvapaikanhakija, joka karkotetaan Syyriaan.
- 99,7 prosenttia syyrialaisista turvapaikanhakijoista sai viime vuonna myönteisen päätöksen Suomesta
- kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat käännytetään, ei karkoteta
- Suomi ei käännytä Syyriaan

Vaikea sanoa, uskooko Kaurismäki itsekään väitteeseensä, että "Suomen hallitus on antanut Migrille prosenttiluvut, joiden mukaan eri maalaisia pakolaisia karkotetaan". Ilmeisesti uskoo. Kaurismäen lähteiden lisäksi kiinnostaisi tietää, mitä nämä annetut prosenttiluvut ovat (syyrialaisilla ilmeisesti 0 %), ja miksi myönteisten päätösten osuudet sitten ovat olleet viime kuukaudet nousussa.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 907
 • Liked: 7414
 • Huumoria(?) Lappeenrannan metsistä
Pohja se on Akinkin omatunnolla  8)
Auringonvalo tappoi virukset? Ainakin virus riehaantui, kun valon määrä väheni... <- Hellekesä 2021 näköjään kumosi tuonkin. Virus on taas laukalla ja vieläpä keskellä kesää! Ja eikun pahenee mitä pidemmälle syksy etenee...

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 830
 • Liked: 7718
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Samaan aihepiiriin sijoittuva Le Havre on myös hieman päänraapimista aiheuttava leffa. Siinähän pieni tumma poika autetaan salamatkustajana Englannin kanaalin yli usean ranskalaisen yhteistyöllä ja sillä, että viranomainenkin sulkee tahallaan silmänsä. Onko kyseinen elokuva vaan sympaattiseksi elokuvaksi naamioitu toteamus, että kameli ei voi mennä neulansilmästä? Tuolla tavalla voidaan yhtä yksittäistä ihmistä ehkä auttaa, mutta ei todellakaan koko sitä muuta lössiä, jolta kaiken lisäksi puuttuu pääosaa esittävän pojan sympaattisuus.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

zzz

 • Vieras
[...] yrittää häikäilemättömästi vaikuttaa katsojiensa mielipiteisiin ja pyrkii manipuloimaan heidän tunteitaan tähän päämäärään päästäkseen.

Kuvaa todella hyvin myös nykytoimittajia.

JP73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 291
 • Liked: 878
 • Nuivana syntynyt
Toivon tuolla puolen -elokuvan paras anti oli vanhojen mediapersoonien ja näyttelijöiden ottaminen vierasesiintyjiksi lyhyisiin kohtauksiin. Isommissakin rooleissa nähtiin vanhoja näyttelijöitä aikaisemmista Kaurismäen elokuvista. Avopokeriluolakohtaus oli todella hyvin toteutettu.
« Viimeksi muokattu: 25.08.2019, 09:19:51 kirjoittanut JP73 »

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 212
 • Liked: 34841
 • Ego sum Spartacus
Voihan mätä  :silakka:

Lainaus

Velka ja häpeä AKI KAURISMÄKI17. JOULUKUUTA 2021 LUKIJOILTA

Onnittelen kaikkia hävittäjähankintoihin osallistuneita. Päällenne tuli ikuinen häpeä ja kansakunnalle ikuinen velka. Idiootit.

Aki Kaurismäki Karkkila

Tervetuloa lukemaan! Tilaa nyt uusi Kansan Uutisten digilehti tutustumishintaan 4,90 euroa kuukaudessa! Pääset lukemaan tämän artikkelin heti, ja saat pääsyn myös arkistoomme. Tilaa nyt Kansan Uutiset. Edistät moniäänistä journalismia! Arvoisa digilehden tilaaja, kirjaudu sisään lukeaksesi artikkelin!

Lue lisää täältä https://digilehti.kansanuutiset.fi/20211217/4661611-velka-ja-hapea/Fiftari

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 8 680
 • Liked: 9005
 • "Hallitus koostuu ihmisistä joita ei hallita"
Sinä päivänä kun tuo hävittäjävalinta julkistettiin, sosiaaliseen mediaan valmistui 10 000 asiantuntijaa kommentoimaan aihetta. Ja jokainen heistä on (mielestään) pätevämpi kuin PV:n asiantuntijat :facepalm:
« Viimeksi muokattu: 17.12.2021, 15:01:24 kirjoittanut Fiftari »
Kapteeni NN " Kenestäkään ei tule rasistia, mutta jokaisesta tulee realisti kun ollaan tekemisissä kähtävien kanssa"

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 766
 • Liked: 7021
 • Kivapuhe sallittu!
Jaksan ihmetellä näiden melko menestyneidenkin taiteilijoiden ikuista kommunistis-vasemmistolaisuutta. Eivät he olisi missään neukkulassa päässeet kuvaamaan (kauhu)realistisen elokuvansa kohtauksia eikä heille olisi kertynyt sitä ylimääräistä varallisuutta siinä määrin kuin mitä Suomessa ja muussa Vapaassa Maailmassa.

Lienee Kaurismäen aivot niin viinan ja tupakin turruttamia, ettei tiedä Neuvostoliiton jo kaatuneen?
“Everything woke turns to shit” - Donald J. Trump

Tagit: