HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Imatra: Arki pyörii taas vastaanottokeskuksessa

<< < (30/31) > >>

Alaric:
Harmonista monikulttuurista arkea Vuoksenhovin vastaanottokeskuksessa.

Eilen vokkiin Savonlinnasta saapuneet viisi Irakin kurdia nukkuivat pihalla, kun heille ei oltu annettu yhteistä huonetta. Yhden olisi pitänyt mennä asumaan intialaisen kanssa, toisen somalin kanssa, mutta ei se sopinut kurdeille.

Rasistit!

http://www.esaimaa.fi/Online/2017/06/06/Kurdit%20viettiv%C3%A4t%20y%C3%B6n%20ulkona%20Vuoksenhovin%20vastaanottokeskuksessa%20Imatralla/2017522337598/4 (6.6.2017)


--- Lainaus ---Kurdit viettivät yön ulkona Vuoksenhovin vastaanottokeskuksessa Imatralla

Viisi turvapaikanhakijaa vietti maanantain ja tiistain välisen yön ulkona Imatran vastaanottokeskuksen pihalla.

Miehet ovat Irakin kurdeja.

— He eivät antaneet meille tilaa. Olisimme halunneet yhteisen huoneen meille vaikka kaikille viidelle. Yhden meistä olisi pitänyt mennä asumaan intialaisen kanssa, toinen somalin kanssa, mutta ei se sopinut meille, sanoo Mahmood Awden Zahid.

Mahmoodin mukaan he vain haluavat normaalin paikan asumiseen.

Hän ja neljä muuta ulkona yöpynyttä tuli maanantaina Savonlinnan vastaanottokeskuksesta ryhmässä, jossa oli yhteensä 32 tulijaa.

Imatran vastaanottokeskuksen johtajan Lauri Perälän mukaan uusia tulijoiden kaikkia toiveita on hankala ottaa huomioon, kun keskus on jo nyt ylitäynnä.

— On pyritty siihen, että tulijat majoitetaan kieliryhmittäin ja kansalaisuuksien mukaan samaan huoneeseen. Kaikki ovat tervetulleita sisään, mutta aina ei voi antaa sellaista paikkaa, jos joku haluaa vaikka kaverin kanssa samaan huoneeseen, sanoo Perälä.

Perälän mukaan tämäntapaiset asiat ovat vastaanottokeskuksessa normaaleja tilanteita ja miesten kanssa on jo päästy ratkomaan asiat.

Myös Mahmoodin mukaan he ovat valmiita tulemaan sisään, vaikka olivat vielä tiistain aamupäivällä ulkona.
--- Lainaus päättyy ---

JohanNyt:
Miksei aikuisten ihmisten voida antaa olla siellä pihalla kaikessa rauhassa, jos ovat noin taukkeja. Tässä kyllä menee niin ankarasti hyysäämisen puolelle, että huh, huh. Ei uskoisi.

Nuivake:
Ei muuta kuin pihamajoitusta vaan. Jos ei kelpaa tai sade yllättää, niin eiköhän se sompunkin seura ala kelpaamaan? Ihmeen ennakkoluuloista porukkaa.

Lahti-Saloranta:

--- Lainaus käyttäjältä: Alaric - 06.06.2017, 12:54:40 ---Harmonista monikulttuurista arkea Vuoksenhovin vastaanottokeskuksessa.

Eilen vokkiin Savonlinnasta saapuneet viisi Irakin kurdia nukkuivat pihalla, kun heille ei oltu annettu yhteistä huonetta. Yhden olisi pitänyt mennä asumaan intialaisen kanssa, toisen somalin kanssa, mutta ei se sopinut kurdeille.

Rasistit!

--- Lainaus päättyy ---
Mitähän nuo kurdit ajattelevat monikulttuurisuudesta kun intialaisen ja somalin kanssa ei hädänalainen voi huonetta jakaa.

Mr.Reese:
Ja mikä sota se siellä Intiassakin, että tänne asti on pitänyt itsensä ujuttaa?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta