HOMMAN UUTISHUONE > Vastaanottokeskukset

Imatra: Arki pyörii taas vastaanottokeskuksessa

<< < (31/31)

Alaric:
Laitan uutisen tänne, koska lopussa on kerrottu Imatran vokin läpsymääristä ja tulevaisuudesta.

Nyt elintasopakolaisia on vokissa 266. Paikkamäärä putoaa 300:sta 200:aan maaliskuun 2018 lopussa.

http://www.uutisvuoksi.fi/Online/2017/10/16/Meltolan%20ja%20Kosken%20kouluille%20siirtyy%20loppukuusta%20kuusi%20uutta%20oppilasta%20vastaanottokeskuksesta/2017522804693/16 (16.10.2017)


--- Lainaus ---Meltolan ja Kosken kouluille siirtyy loppukuusta kuusi uutta oppilasta vastaanottokeskuksesta

Meltolan ja Kosken koulut saavat lokakuun lopussa uusia oppilaita. Kyseessä on kuusi Imatran vastaanottokeskuksessa asuvaa lasta. Heidän kielitaitonsa on jo sillä tasolla, että he pystyvät opiskelemaan tavallisen luokan mukana.

— Lapsista kolme siirtyy Meltolan koululle ja kolme Kosken koululle, kertoo vastaanottokeskuksen johtaja Lauri Perälä.

Kosken koulukeskuksessa toimivassa perusopetukseen valmistavassa opetuksessa on tällä hetkellä 40 vastaanottokeskuksen lasta.

— Meillä on alusta asti ollut aika paljon lapsiperheitä.

Lapsiperheiden tarpeet pyritään Perälän mukaan huomioimaan keskuksen toiminnassa entistä paremmin. Kiinteistössä on tarkoitus yhdistää hotellihuoneita isommiksi, perheiden majoittumiseen soveltuviksi tiloiksi.

— Tähän asti yhdessä 16 neliön huoneessa on saattanut asua vanhempien lisäksi kolme lasta. Jokainen voi kuvitella, millainen sellainen tilanne on perheille.

Paikkamäärä putoaa huhtikuussa

Imatran vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 266 asukasta.

— Tilanne elää koko ajan. Uusia tulee, osa siirtyy kuntiin, osa palaa kotimaahan.

Maaliskuun 2018 lopussa vastaanottokeskuksen paikkamäärä putoaa nykyisestä 300:sta 200 paikkaan.

— Se merkitsee myös henkilökunnan määrän vähentämistä. Luku selviää neuvotteluissa, toteaa Perälä.

Vastaanottokeskuksen kokonaishenkilöstömäärä on tällä hetkellä 21.
--- Lainaus päättyy ---

Alaric:
https://www.lappeenrannanuutiset.fi/artikkeli/591605-turvapaikanhakijat-ovat-paasseet-tet-harjoitteluun-imatralla-tyontekijat (21.12.2017)


--- Lainaus ---Turvapaikanhakijat ovat päässeet TET-harjoitteluun Imatralla – "Työntekijät suhtautuivat minuun samalla tavalla kuin muihinkin työntekijöihin"

Vasta viisi turvapaikanhakijaa on työllistynyt Imatralla, vaikka halukkaita työelämään lähtijöitä on useita kymmeniä. Jarruna ovat muun muassa perehdytys ja kielitaito.

Imatran vastaanottokeskuksessa on järjestetty työelämään tutustumista aikuisille turvapaikanhakijoille nyt vuoden ajan.

Kaikkiaan noin 60 turvapaikanhakijaa Imatralla on suorittanut alkuhaastattelun, ja heistä kaikki ovat odottaneet työelämään tutustumiseen pääsyä. Kuitenkin vuoden aikana toteutuneita jaksoja on ollut vasta 13. Viisi turvapaikanhakijaa on työllistynyt TET-jakson myötä.

TET-jaksojen toteuttamisen taustalla on SPR:n valtakunnallinen hanke Turvapaikanhakijoiden osaamisen tunnistaminen ja työelämävalmiuksien tukeminen. Hankkeen tavoitteena on kartoittaa turvapaikanhakijoiden osaamista ja nopeuttaa turvapaikanhakijoiden työllistymistä ja kotoutumista.

TET-jaksolle lähteminen on turvapaikanhakijalle vapaaehtoista. Halukkaita on kuitenkin ollut Imatralla paljon.

– Näillä ihmisillä on tosi iso motivaatio työn tekemiseen. Kulttuurierot ovat suuria, ja TET-jaksolla opitaan muun muassa näkemään, miten Suomessa työelämässä toimitaan, sanoo Imatran vastaanottokeskuksen apulaisjohtaja Mia Ruottinen.

Ruottinen on harmissaan siitä, että työelämäkumppaneiden saaminen Imatralla on ollut haastavaa.

– Työelämään tutustujan ottaminen vaatii aikaa perehdytykseen, ja monesti on koettu resurssipulaa. Myös kielitaito on voinut olla esteenä. Suomessa on myös paljon vaatimuksia työllistymiselle, lähes alalla kuin alalla vaaditaan jos jonkinlaisia kortteja, Ruottinen päättelee.

Toteutuneiden TET-jaksojen palautteet sekä turvapaikanhakijoiden että työelämäkumppaneiden osalta ovat olleet kuitenkin positiivisia.

– Turvapaikanhakijat ovat pitäneet jaksoa mielenkiintoisena ja työ on antanut erilaista tekemistä päivään. Muutama turvapaikanhakija on jopa solminut jakson jälkeen työsuhteen työelämäkumppanin kanssa.

(...)
--- Lainaus päättyy ---

Alaric:
https://uutisvuoksi.fi/uutiset/lahella/4a2be020-324f-43d8-9350-51bcda6c4c7e (1.11.2019)


--- Lainaus ---Imatran vastaanottokeskuksen asiakasmäärät ovat syksyn myötä notkahtaneet loivasti — Kouluikäisten määrä laskee alle kahteenkymmeneen

Asiakkaita Imatran vastaanottokeskuksessa on tällä hetkellä 170. Kesäkuukausina talossa oli säännöllisesti 200 asiakasta.

Imatran vastaanottokeskuksen arki jatkuu rauhallisena. Asiakasmäärät ovat syksyn mittaan hienoisessa laskussa, kertoo keskuksen johtaja Lauri Perälä.

— Asiakasmäärät heijastelevat valtakunnallista tilannetta. Määrä on ollut 200 paikkeilla alkuvuoden, nyt asiakkaita on 170.

Perälän mukaan lähtömaat on pitkälti samat kuin ennenkin. Eniten Imatran vastaanottokeskukseen asiakkaita on saapunut Afghanista. Tänään saapuva uusin asiakas on Turkista, Perälä kertoo.

Asiakasmäärän pienentyessä myös koululaisia on vähemmän. Heinäkuussa vastaanottokeskuksessa asui noin kolmekymmentä kouluikäistä lasta.

— Kaksi tai kolme perhettä on nyt lähdössä pois. Loppuvuodesta kouluikäisiä tulee olemaan alle kaksikymmentä.

(...)
--- Lainaus päättyy ---

simppali:
"— Kaksi tai kolme perhettä on nyt lähdössä pois. Loppuvuodesta kouluikäisiä tulee olemaan alle kaksikymmentä".

Hienoa että ihmiset palaavat kotimaahansa..ai eivätkö..kuulin juuri salakanavasta lähetetyn oikaisun, että pois lähtevät perheet tulevat maidon ja hunajan lähteeseen, eli helsinkiin jossa eläminen on ilmaista joillekin.

simppali:
Nuhanenät? karkailevat karanteenista...vokki-täti huutelee perään.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-pyydetty-virka-apua-imatran-vastaanottokeskuksen-koronavalvontaan-karanteenin-rikkojia-oli-paljon/8134740#gs.03j3qx


--- Lainaus ---Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) on pyytänyt Kaakkois-Suomen poliisilta virka-apua karanteeniin ja eristykseen määrättyjen henkilöiden valvomiseksi Imatran vastaanottokeskuksen alueella.

Poliisi valmistautuu tekemään karanteenivalvontaa keskiviikon ja sunnuntain välisenä aikana.

Imatralla 38 koronaan sairastunutta SPR:n vastaanottokeskuksen asukasta on määrätty eristykseen. Loput vastaanottokeskuksen asukkaat on asetettu karanteeniin ensi sunnuntaihin saakka tartuntataudeista vastaavan lääkärin päätöksellä.
--- Lainaus päättyy ---

Varmaan kansainvälinen sandaalien/suiden lätinä käy..pollarit onkin kaikesta arvostelusta huolimatta semmoinen porukka, että ei kannata vokin asukkaan lähteä viivalle.


--- Lainaus ---Kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri Ville Verta kertoo STT:lle, että poliisilta pyydettiin virka-apua, koska useat asukkaat eivät noudattaneet karanteenimääräyksiä.
--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta