Kirjoittaja Aihe: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset  (Luettu 44729 kertaa)

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 297
 • Liked: 11573
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
Kommentti YLE Kotkan FB sivulla:

Lainaus
Ihan siisti homma.. Mutta kukahan maksaa ton kaiken lystin..

Joka vuosi 6. divarin joukkueiden joukkuemaksut, kenttävuokrat, harjoittelumaksut ym. nousevat rajusti. Sama tapahtuu varmasti kaikissa sarjoissa, mutta ylemmillä tasoilla sponsorit ym. tukijat tukevat toimintaa. Alemmilla tasoilla, kuten 6.divarissa tilanne on toinen. Lähes kaikki on maksettava omasta pussista, jos haluaa palloa potkia. Onneksi löytyy muutama poikkeus, muutama paikallinen yritys, jotka tukevat toimintaa.

Tolsa-Areenan harkkavuorot ovat varmasti hintaluokassaan Kotkan kalleimmat. Toivottavasti myös FC Mylly maksaa harjoitteluvuoroista sen mitkä muutkin joukkueet.


Pectus3 kokoelmaketjusta löytyy varmasti vastaus tuohon ihmettelyyn. Matuille löytyy rahaa parhaimmille jalkapallokentille.

FC Myllyn lanseeraustilaisuus 13.9.2016

Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5482
 • Radio Free Yerevan
Tilanne Laajakosken vastaanottokeskuksessa on kärjistynyt ja hädänalaisten hätä syventynyt. Esimerkiksi asumisjärjestelyissä on ilmennyt suosimista, mitä tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta kannattavat asukkaat eivät voi hyväksyä. Piittaamaton ja muukalaiskammoinen henkilökunta on ilmeisesti kuitannut valitukset sillä, että turvapaikanhakijat voivat palata kotiin, jos olot eivät miellytä. Edes itsemurhauhkaukset eivät ole pehmentäneet kovaa linjaa, vaan asukkaat ovat joutuneet laatimaan kirjeen korkeammille tahoille.

Lainaus
Tyytymättömät vastaanottokeskuksen asukkaat valittivat Migriin

Kotkan Laajakoskella sijaitsevan vastaanottokeskuksen asukkaat ovat tehneet maahanmuuttovirastoon kirjallisen valituksen. Valituksen mukaan vastaanottokeskuksen johto käyttäytyy rasistisesti ja mielivaltaisesti, eivätkä asukkaat pääse tapaamaan hoitajaa tai lääkäriä ajoissa.

— Meitä kehotetaan jatkuvasti palaamaan kotimaahan, nimettömänä pysyttelevä asukas kertoo.

Tyytymättömien asukkaiden valituksen mukaan johto on esimerkiksi reagoinut vähättelevästi tai ivallisesti asukkaiden itsemurhauhkauksiin ja johto vaikuttaa suosineen joitain asukkaita esimerkiksi asumisjärjestelyissä. Kätensä murtanut asukas oli päässyt turvapaikanhakijoiden mukaan lääkäriin vasta kymmenen päivää tapaturman jälkeen.

Laajakosken yksikön johtaja Saija Makkonen kertoo, että Laajakoskella toimitaan niiden periaatteiden ja ohjeiden mukaan, joita maahanmuuttovirasto ja vastaanottolaki määrittelevät.

— Yksittäistapauksiin en voi kommentoida.

Valituksen vastaanottanut Migri on pyytänyt ja saanut vastaanottokeskukselta selvityksen tilanteesta. Ylitarkastaja Päivi Hiedan mukaan korjausehdotuksista on keskusteltu SPR:n kanssa.

— Tärkein asia on terveydenhuolto, sen pitää olla kunnossa. Toinen asia on tämä huono ilmapiiri, siellä on johtaja ensimmäisenä pohtimassa, miten asiaan puututaan. Uskon, että asia korjaantuu.

Punaisen Ristin Kaakkois-Suomen piirin toiminnanjohtaja Arja Vainio kertoo järjestön saavan paljon valituksia. Henkilökunnan erottaminen tulee kyseeseen ainoastaan, jos työntekijän voidaan todeta laiminlyöneensä tehtäviään tahallisesti tai törkeästi tai tehneen jonkin muun vakavan rikkomuksen.

— Meillä suhtaudutaan jokaiseen valitukseen vakavasti ja selvitetään, onko sille perustetta, peilaten siihen, mitä meidän on mahdollista tehdä. Järjestelmän mukaan meidän ei ole mahdollista antaa kaikkea sitä, mitä asiakkaat meiltä toivovat.

Kymen Sanomat


EDIT: Vastaanottokeskuksen nimi korjattu oikeaan muotoon.
« Viimeksi muokattu: 11.12.2016, 19:35:07 kirjoittanut Afrikan kirjeenvaihtaja »
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Java

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 252
 • Liked: 5488
Oho, onko jossain vokissa järkeviä työntekijöitä, jos läpsyttelijöiden vaatimuksiin lähtee mukaan, niin se tie ei lopu koskaan!
Älä usko mitään mitä kirjoitan!

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 026
 • Liked: 2629
 • Intelligent blue eyes!
Läpsyttäjillä on aika pitkä matka läpsyteltävänä Laajakoskelta keskustaan diskopallojen loisteeseen. Montakos kertaa sieltä tulee bussi kaupunkiin?
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Sydämistynyt

 • Vieras
Läpsyt odottavat ilmeisesti pääsevänsä suoraan aivokirurgin pöydälle, kun sellaisia heillä on kotipuolessakin pilvin pimein...  :roll:

http://yle.fi/uutiset/3-9349282

Lainaus
Migri ostaa lääkäripalveluita yksityisiltä palvelutuottajilta, mutta esimerkiksi erikoissairaanhoito, kuten vaativat mielenterveyspalvelut, turvapaikanhakijoille tulevat julkiselta sektorilta.

– Mielenterveyspalveluiden saatavuudessa näyttäisi olevan jonkin verran vaikeuksia ja ainakin alueellista vaihtelua. Tämä voi liittyä esimerkiksi jonoihin.

– Turvapaikanhakijat voivat olla myös hieman tuntematon potilasryhmä. Turvapaikanhakijoilla itsellään voi lisäksi olla normaalista poikkeavia odotuksia hoidolle, tulosalueen johtaja Olli Snellman arvioi.

 

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 178
 • Liked: 19038
 • Persuhtava keskustelija
Turvapaikanhakijoilla itsellään voi lisäksi olla normaalista poikkeavia odotuksia hoidolle, tulosalueen johtaja Olli Snellman arvioi.


Suvakit ja muut hörhöt niille on päähän tolkuttanut, että ovat täällä vieraina, ja että voivat vaatia VIP-kohtelua kaikkialla mihin menevät, ilmaiseksi toki.

Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 137
 • Liked: 5511
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Lainaus
– Mielenterveyspalveluiden saatavuudessa näyttäisi olevan jonkin verran vaikeuksia ja ainakin alueellista vaihtelua. Tämä voi liittyä esimerkiksi jonoihin.

Joo-o. Suattaapi siellä jonossa olla muutama suomalainenkin. Joillekinhan ne kaikki on tietty näkymättömiä Viänäsiä.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. - jäsen Veikko

Rap is like scissors, it always loses to rock

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5482
 • Radio Free Yerevan
Kaikkein hädänalaisimmat Kotkassa kärsivät. Kaikki ei olekaan ilmaista. Lääkäriä, terapeuttia, tulkkia ja johtajaa ei näy, vaikka tarvetta olisi. Asukkaita määrätään siivoamaan enemmän tai vähemmän mielivaltaisesti. Jalattomia laitetaan kävelemään. Jne. Jne. Enrique Tessierin ihmisoikeustilannekatsaus ansaitsee tulla julkaistuksi kokonaan.

Lainaus
Laajakoski asylum reception center gives refugees the “opportunity” to learn Finnish for 250 euros a month

The management of the Red Cross-run Laajakoski asylum reception center located near the Finnish southeast city of Kotka is reported to have given the green light for the 250-odd refugees at the center to take Finnish-language courses for 250 euros a month.

Yes, you read correctly, 250 euros! Even if this includes room and board for six hours of Finnish-language courses daily from Monday to Friday, it would imply living off 66 euros on weekends since an asylum seekers’ monthly allowance at Laajakoski is 316 euros/month.

If there are eight days in four weekends each month, an asylum seeker would have to get by on 8.25 euros/day.

Migrant Tales understands that not too many asylum seekers at the reception center were interested in the proposal. Why would you want to study on an island in Hamina or some remote place between Hamina and Kotka if the majority are going to get their asylum applications turned down by the Finnish Immigration Service (Migri)?

Moreover, courses for asylum seekers are being arranged in other cities at no cost to the person. Why is Laajakoski an exception?

    Is this a bad joke or rubbing salt into these asylum seekers’ wounds by the manager, Saija Makkonen, and deputy manager, Tiina Mesola?

We believe that the proposal by the Laajakoski center management is another example of their poor management and that they care little for many of the people they are supposed to look after.

The complaints we published in a story below in  December are ample proof of the latter:

    Medical attention is poor. There are only two nurses that are available for one hour from 9-10 Monday to Friday.
    The nurse doesn’t sometimes come at 9 but 15-30 minutes late because she may be at a meeting. There are long lines to see the nurse. In an hour it’s impossible for the nurse to attend everyone;
    Getting an appointment with a doctor is very difficult. The nurse has allegedly told the asylum seekers that they cannot see a doctor because they don’t have any funds;
    One asylum seeker was playing football and he broke his hand. He went to the nurse, who told him that he didn’t need to go to a doctor. It took the asylum seeker ten days to see a doctor. He was diagnosed with a broken hand;
    The asylum seeker who broke his hand was sent to the hospital alone without an interpreter or any help. The person is illiterate and doesn’t speak English;
    When a fellow asylum seeker at the camp interpreted for him over the phone when he went to the hospital, he got scolded by the nurse who told him that he had no business helping him;
    Asylum seekers miss doctor and dentist appointments because they are just sent by themselves with a map and directions in English, which they may not speak;
    If an asylum seeker feels sick, they are usually told by the nurse “to relax” and given a painkiller like Burana;
    Many asylum seekers believe that the nurses would care less for their welfare;
    A sick woman in her mid-40s suffering from cirrhosis of the liver was told by the camp nurse to go back to her country because she’s going to die anyway;
    Apparently, to save money, an old lady’s religion was mocked at when the camp deputy manager told her that she doesn’t need to go to hospital but should to a mosque instead;
    The crippled asylum seeker with a prosthetic leg, who asked for a pillow and blanket and was told to go back to his country, had to walk back to the camp 9kms away in cold weather because the deputy manager doesn’t approve any rides to residents unless approved by her;
    Even if in Finland a person has the freedom to roam in the forest (jokamiehenoikeus), the asylum seekers of the camp were expressly prohibited to fish even if they had purchased fishing licenses;
    The staff had carried out a false fire alarm so they can search the asylum seekers’ rooms;
     The management dictates cleaning shifts and asylum seekers don’t have this right;
    The manager and deputy manager make the rules. When the residents ask the deputy manager why such rules are made she responds that it’s because of the manager and vice-versa;
    A year has passed and the head of the camp, Saija Makkonen, is rarely if ever seen at the center talking to asylum seekers;
    The staff freely speak about the asylum seekers’ personal matters like relationships;
    The management treats asylum seekers unfairly. Those that speak Turkish are treated better than those that speak Arabic. The deputy manager is of Turkish origin;
    The staff isn’t helpful at all and do basically what the manager orders them. A minority are helpful;
    Since the camp was opened in January, there have never held a weekly or monthly meeting between staff/management and asylum seekers;
    When an asylum seeker gets a negative decision from Migri, Tiina tells the person she like (because the person speaks Turkish) that it’s so sad you got such a decision. For others, like Iraqis, she has told them that you deserve such a decision;
     Some Iraqi asylum seekers have preferred to return back to their country because of the poor treatment they receive from the management;
    Locals have brought clothes and toys for children but the deputy manager turned down these presents because she said nobody deserves them at the camp.

Migrant Tales

Toivotontahan se on, jos pakolainen ei saa edes kalastaa selvitäkseen hengissä.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.


Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 049
 • Liked: 50721
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Täytyy sanoa, että @Afrikan kirjeenvaihtaja on pitänyt tätä Vastaanottokeskukset-osiota elossa erittäin ansiokkaasti. Aivan upeaa duunia erilaisten vokkeihin liittyvien uutisten etsimisessä ja julkaisemisessa.

Suuret kiitokset tästä.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5482
 • Radio Free Yerevan
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #100 : 06.01.2017, 00:34:39 »
Kiitän jäsen Alaricia ystävällisistä sanoista.

Voisi olla melko hämmentävä tilanne, jos jossain oikean elämän tilanteessa ilmenisi, että tiedän tarpeettoman paljon vastaanottokeskuksista eri puolilla Suomea. Muutama turvapaikanhakijakin on uutisista ja erinäisistä muista jutuista jo niin tuttu, että voisin vahingossa jopa tervehtiä ja kysellä kuulumisia, jos törmäisin heihin sattumoisin. (Ruotsissa oleskelleita matuja voi muuten tavata lähes missä tahansa. Kokeilkaa siis myös pakkoruotsia, jos olette pulassa maailmalla.)
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 249
 • Liked: 4145
 • Understanding is a three-edged sword.
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #101 : 06.01.2017, 09:46:40 »
Ruotsissa oleskelleita matuja voi muuten tavata lähes missä tahansa. Kokeilkaa siis myös pakkoruotsia, jos olette pulassa maailmalla.

Olen itsekin reaalimaailmassa törmännyt itse tai kuullut suoraan ko. henkilön kanssa tekemisissä olleelta (ei siis tutulta, joka kuuli serkultaan, joka kuuli naapurilta, joka oli kuullut työkaveriltaan) toiselta puolelta maapalloa tulleesta turvapaikanhakijasta, joka puhuu hyvin tai ainakin kohtalaisesti ruotsia.

Siinä on sitten tullut mieleen, että välittyyköhän tieto asiasta koskaan maahanmuuttovirastolla. Ymmärtääkseni on aika oleellinen tieto turvapaikkapäätöksen kannalta, että hakija onkin oleskellut ennen Suomeen tuloaan kohtalaisen pitkän ajan Ruotsissa.


Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5482
 • Radio Free Yerevan
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #102 : 24.01.2017, 17:55:22 »
We see you on kampanja "paremman suomalaisen turvapaikkapolitiikan puolesta" (Facebook-sivu ja sekavahko blogi). SPR:n Laajakosken vastaanottokeskus on ollut aktiivinen ja osallistunut We see you -kampanjaan muun muassa kuvilla. Kampanjan nimestä huolimatta me emme oikeastaan näe kuvien enemmän tai vähemmän alaikäisiä ja partaisia turvapaikanhakijoita, koska heidän kasvonsa on jostain syystä sumennettu.
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

kurwa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 156
 • Liked: 193
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #103 : 24.01.2017, 18:03:38 »
Ilmeisesti SPR:llä on päätetty estää ikävät sattumuket, joissa huolestuneet kansalaiset kaivavat partalapsien päänleikkaus- ja fuck/sleep/eat/repeat-kuvia internetin (naamakirjan) syövereistä.

Afrikan kirjeenvaihtaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 768
 • Liked: 5482
 • Radio Free Yerevan
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #104 : 25.01.2017, 12:09:41 »
Lainaus
Uusi perheryhmäkoti valmistaa asukkaita suomalaiseen yhteiskuntaan Kotkassa

Kotkassa uusi perheryhmäkoti aloitti toimintansa joulukuussa. 21-paikkaisessa perheryhmäkodissa asuu oleskeluluvan saaneita lapsia ja nuoria.

He muuttavat perheryhmäkotiin yleensä turvapaikanhakijoiden ryhmäkodeista tai tukiasumisyksiköistä. Perheryhmäkodin tarkoitus on auttaa lapsia ja nuoria kotiutumaan suomalaiseen yhteiskuntaan.

Haminassa kaupunginhallitus torppasi alaikäisten turvapaikanhakijoiden sijoittumisen kaupunkiin. Kotkan maahanmuuttajatyön johtaja Pirjo Puolakka arvelee, ettei päätöksellä ole juuri merkitystä Kotkalle.

— Valtakunnallisesti tilanne on se, että alaikäisten turvapaikanhakijoiden kuntapaikoista on pulaa. Mutta en usko, että Haminan päätös aiheuttaa paineita Kotkan kaupungille. Meillä on se 21 paikkaa. Enempää ei ole.

Kotkan perheryhmäkoti toimii entisen puutalousoppilaitoksen opiskelija-asuntolassa. Lapset ja nuoret asuvat perheryhmäkodissa, kunnes täyttävät 18 vuotta tai vanhemmat muuttavat pysyvästi Suomeen.

Kymen Sanomat

Jutun kuvassa oleskeluluvan saanut afganistanilainen turvapaikanhakija Juma saa tukea muun muassa seinästä. Onkohan hän lapsi vai nuori?
Hänen Majesteettinsa palveluksessa.

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 344
 • Liked: 7120
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #105 : 25.01.2017, 12:23:36 »

näemmä xbox perehdytys käynnissä ?

siinä kai se tärkein noin niinkuin aluksi....

Tell me something, it's still "We the people," right ?


Pullervo

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 928
 • Liked: 21343
 • antikomintern
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #107 : 19.12.2017, 18:19:59 »
Laajakosken vokki lopetetaan ensi kesäkuun loppuun mennessä.

Lainaus käyttäjältä: Yle
Turvapaikanhakijoiden määrä selvässä laskussa – neljä vastaanottokeskusta suljetaan

Hyvinkään, Inkeroisten, Kiteen ja Kotkan Laajakosken vastaanottokeskusten toiminta päättyy.

Hyvinkään, Inkeroisten, Kiteen ja Kotkan Laajakosken vastaanottokeskukset suljetaan ensi kesään mennessä.

Maahanmuuttovirasto on irtisanonut Hyvinkään ja Inkeroisten vastaanottokeskusten sopimukset, ja toiminta keskuksissa päättyy ensi vuonna huhtikuun loppuun mennessä. Molempia keskuksia ylläpitää hoivapalveluyhtiö Metsätähti Oy.

Lisäksi virasto lakkauttaa SPR:n ylläpitämät vastaanottokeskukset Kiteellä ja Kotkassa. Nämä keskukset suljetaan kesäkuun loppuun mennessä.

Tarve vähenee

Turvapaikanhakijoiden määrä vähenee, ja Maahanmuuttoviraston mukaan vastaanottokeskuspaikkoja tarvitaan ensi kesään mennessä selvästi nykyistä vähemmän.

Tällä hetkellä turvapaikanhakijoiksi kirjattujen määrä vähenee noin 500:lla kuukaudessa. Hakijat saavat oleskeluluvan ja siirtyvät vastaanottokeskuksista kuntiin asumaan. Osa lähtee maasta tai he poistuvat muusta syystä vastaanottopalveluiden piiristä.

Hyvinkään vastaanottokeskuksessa on 180 paikkaa ja Inkeroisten keskuksessa 150.

Kiteen vastaanottokeskuksessa on 300 paikkaa ja Kotkan Laajakosken keskuksessa 250 paikkaa.

Vastaanottokeskuksia suljetaan vielä lisää

Lisäksi monissa vastaanottokeskuksissa vähennetään paikkoja.

Maahanmuuttovirasto on antanut 23 vastaanottokeskukselle toimeksiannon supistaa majoituspaikkojen määrää kuluvan talven ja ensi kevään aikana. Paikkoja vähennetään yhteensä yli 1 100:lla. Paikkamäärien järjestely vastaanottokeskusten kanssa on vielä kesken.

Suomessa on tällä hetkellä noin 13 500 turvapaikanhakijaa. Heitä varten on toiminnassa yhteensä 55 vastaanottokeskusta, joista kahdeksan on tarkoitettu ilman huoltajaa tulleille alaikäisille.

Ensi kesänä arvioidaan lakkautettavan useita vastaanottokeskuksia. Myös näitä koskeva suunnittelu on yhä käynnissä.

Enimmillään vastaanottokeskuksia oli Suomessa tammi-helmikuussa 2016. Tuolloin Suomessa oli liki 250 erilaista vastaanottoyksikköä, joissa oli majoitustilaa yli 33 000 turvapaikanhakijalle.
https://yle.fi/uutiset/3-9984767
« Viimeksi muokattu: 19.12.2017, 18:24:41 kirjoittanut Pullervo »

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 049
 • Liked: 50721
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #108 : 14.01.2018, 19:59:10 »
^ Tässä tänään julkaistua uutista aiheesta.

SPR:n täti odottelee toiveikkaana josko tilanne muuttuisi ja vok-teollisuus saisi lisää ruskeaa raaka-ainetta, josta on nyt pula.

https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/efda67c3-d70f-475a-97db-3e69ab4d9fd8 (14.1.2018)

Lainaus
Turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut, SPR sulkee kesällä viimeisen vastaanottokeskuksen Kymenlaaksossa

SPR polkaisi 2015 valtakunnallisesti käyntiin suurimman pakolaistoiminnan sitten sotavuosien. Nyt talot ovat tyhjiä ja sängyt tarpeettomia.

Yksi siivu SPR:n Kaakkois-Suomen piirin historiaa on käyty läpi. Kun Etelä-Euroopan pakolaisvirta kääntyi Suomeen 2015, SPR kokosi Suomeen yli sata vastaanottokeskusta. Nyt yksiköitä on 26. Pakolaisvirta on laantunut.

— Kymenlaaksossa toiminta on hiljentynyt kovalla vauhdilla. Meidän omista yksiköistä sitten viime kesän Kouvolan vastaanottokeskus meni kiinni elokuussa, Kotkan Ankkurin yksikkö suljettiin tämän vuoden alussa. Laajakosken yksikkö supistuu 150-paikkaiseksi helmikuun lopussa ja sulkeutuu kokonaan ensi kesänä, kertoo piirin toiminnanjohtaja Arja Vainio.

Lisäksi Kotouman Pyhtään vastaanottokeskus sulkeutui viime kesäkuussa ja Kouvolan Inkeroisissa sijaitseva Kantri on myös sulkeutumassa.

— En tietystikään voi aivan tarkasti puhua toisten toimijoiden puolesta, mutta lopputulema näyttää siltä, ettei Kymenlaaksossa enää ole ensi kesän jälkeen vastaanottokeskustoimintaa Kotkan kaupungin ylläpitämää vastaanottokeskusta lukuunottamatta, Vainio sanoo.

Myllyhovi laitettiin pystyyn vauhdilla

Mutta mitä sitten kaikkiseltaan tapahtui?

— Euroopan kokonaistilanne muuttui, myös Suomessa tuli vastaanottotoimintaan lakimuutoksia.

— Myös turvapaikan saamisen lakimuutokset aiheuttivat sen, että kun alkuvaiheessa arvioitiin 80 prosentin saavan turvapaikan, prosentit kääntyivät päälaelleen. Vain noin 20 prosenttia on saanut turvapaikan, toiminnanjohtaja kertoo.

Vastaanottokeskusten luominen tyhjästä oli hurja projekti niin tilojen, henkilökunnan kuin vapaaehtoisten osalta.

— Kun 24 tunnin sisällä rakennetaan vastaanottokeskus niin kuin esimerkiksi Haminan Myllyhovissa tehtiin, se vaatii toiminnan rakentajilta hurjaa venymistä. Myllyhoviin tuli liki 200 turvapaikanhakijaa yhden yön aikana. Heille piti saada ruokaa ja makuusijat, Vainio kuvaa.

Kaikki tapahtui älyttömän nopeasti

Vaikka henkilökunnan rekrytoinnin yhteydessä heille korostettiin, että SPR:n rooli on valmiusjärjestön toimintaa, inhimillinen puoli oli hurja tekijöidenkin kannalta. SPR:llä ei näet ollut vastaanottokeskuksen toimintaa tätä aiemmin kahteenkymmeneen vuoteen.

Kaakkois-Suomen piirissä oli huippuvuosina henkilökuntaa 150 henkeä, nyt 80 ja Laajakosken yksikön sulkeutumisen jälkeen vielä 20 työntekijää vähemmän.

— Tähän kuitenkin liittyy se, että tilannehan voi muuttua uudestaan toisin päin. Olemme siis kuulolla Etelä-Euroopan tilanteiden suhteen, Arja Vainio kertoo.


Hän sanoo, että vuodet 2015-2016 sisältävät valtavan määrän kokemuksia ja tietoa siihen, miten vastaavanlaisessa tilanteessa toimittaisiin.

— Tämä tieto tekisi tilanteen paljon helpommaksi vastaavanlaisessa tilanteessa toimimiseen.

(...)

Vastaanottokeskuksen toimintaa määrää Maahanmuuttovirasto, joka säätelee myös turvapaikanhakijoiden määrää. Kotkan vastaanottokeskuksella on 20 vuoden historia. 150 paikkaa on yleisesti keskiarvo pääluvulle, nyt asukkaita on 250. Maaliskuun tavoite on laskea majoituskapasiteettiamme 50:llä.

Kotkassa turvapaikanhakijat on hajasijoitettu ympäri kaupunkia.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 049
 • Liked: 50721
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #109 : 12.06.2018, 20:02:24 »
Vokkitoiminta kuihtuu hiljalleen Kotkassa, joten henkilökuntaa aiotaan potkia pihalle.

https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/95d5ddfe-4145-4627-acca-f0a4804fe0af (12.6.2018)

Lainaus
Kotkan kaupunki aikoo vähentää ohjaajien määrää vastaanottokeskuksessa — Syynä muutokseen on turvapaikanhakijoiden määrän väheneminen

Kotkan kaupunki suunnittelee lakkauttavansa vastaanottokeskuksesta kymmenen ohjaajan vakanssia.

Turvapaikanhakijoiden määrät ovat tasaantuneet ja yksin, ilman huoltajaa tulevia alaikäisiä tulee maahamme vähän. Kotkan vastaanottokeskuksen aikuisten ja perheiden paikkamäärä on supistettu 200 paikkaan ja alaikäisyksikön paikat ovat 14 ryhmäkotipaikkaa ja viisi tukiasuntopaikkaa. Toinen ryhmäkoti lakkautettiin jo vuoden 2016 joulukuussa.

Paikkojen vähentämisen jälkeen vastaanottokeskukselle on jäänyt avoimia tehtäviä ja virkoja, joiden täyttämiselle ei ole tarvetta. Tilannetta ennakoitiin jo tälle vuodelle tehdyssä henkilöstö- ja taloussuunnitelmassa jättämällä osa vakansseista ilman palkkavarausta. Vakansseja lakkautettiin varovaisesti jo vuodenvaihteessa.

Lakkautettavaksi esitetään kymmenen ohjaajan työsuhdetta, jotka päättyisivät heinäkuun lopussa. Kaikki ne ovat avoimina olevia tehtäviä. Varalle jää vielä viisi vakanssia, jotka voidaan tarvittaessa ottaa nopeasti käyttöön. Lisäksi vuodelle 2019 tehtävässä henkilöstösuunnitelmassa tullaan esittämään lakkautettavaksi sosiaaliohjaajan ja sairaanhoitajan virat.

Kotkan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 232
 • Liked: 20154
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #110 : 12.06.2018, 20:19:06 »
Nyt olisi taas tärkeää huolestua maahanmuuton hiipuvasta työllistävästä vaikutuksesta. Kaipaamme paljon irakilaisia ja afganistanilaisia uussuomalaisia! Vain he voivat pelastaa työpaikkamme!
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 572
 • Liked: 4493
 • Puolen tunnin tuska, puolen vuoden nautinto
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #111 : 12.06.2018, 20:23:42 »
Nyt olisi taas tärkeää huolestua maahanmuuton hiipuvasta työllistävästä vaikutuksesta. Kaipaamme paljon irakilaisia ja afganistanilaisia uussuomalaisia! Vain he voivat pelastaa työpaikkamme!

Älä huoli, vuoden 2015 tsunami toistuu ihan pian. Toivottavasti hyvissä ajoin ennen vuoden 2019 eduskuntavaaleja, eikä vasta niiden jälkeen.  ;)
Lounais-Suomen poliisilaitos tiedottaa, että Salon suunnalla on parkkipaikoilla havaittu erikoista, keväistä toimintaa.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 232
 • Liked: 20154
Vs: Kotka: Turvapaikanhakijat, pakolaiset ja vastaanottokeskukset
« Vastaus #112 : 12.06.2018, 20:28:07 »
Nyt olisi taas tärkeää huolestua maahanmuuton hiipuvasta työllistävästä vaikutuksesta. Kaipaamme paljon irakilaisia ja afganistanilaisia uussuomalaisia! Vain he voivat pelastaa työpaikkamme!

Älä huoli, vuoden 2015 tsunami toistuu ihan pian. Toivottavasti hyvissä ajoin ennen vuoden 2019 eduskuntavaaleja, eikä vasta niiden jälkeen.  ;)

Minulla onkin sellainen fiilis että lähes kaikki eduskuntapuolueet, intelligentsija ja journalistikunta laskee sen varaan (tosin kusi sukassa) että seuraavaa yllätysuussuomalaisaaltoa ei tule ennen eduskuntavaaleja. Sen jälkeenhän koko asialla ei ole mitään merkitystä. Maan pystyy kyllä tuhoamaan neljässä vuodessa aivan unelman tavoitteiden mukaisesti, kunhan vaan saadaan tosi iso tsunami!
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Tagit: