Kirjoittaja Aihe: 2015-11-27 Ministeri Lindström: Kotouttaminen on suuri haaste  (Luettu 65891 kertaa)

Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 466
 • Liked: 6088
 • Simply the Pest
  • Western Rifle Shooters Association
Lainaus
Kasvava maahanmuutto edellyttää viranomaisten kotouttamispalveluilta uudenlaista varautumista

Kotouttamisen toimintasuunnitelma valmistautuu tilanteeseen, jossa ensi vuonna kotouttamispalvelujen piiriin tulee arviolta 10 000 henkilöä enemmän kuin viime vuosina. Maahanmuuton ministerityöryhmä hyväksyi toimintasuunnitelman kokouksessaan perjantaina.

Toimintasuunnitelmassa painotetaan maahanmuuttajien osaamisen tunnistamista, kuntaan siirtymisen sujuvuutta ja työllistymistä. Lisäksi yhteensä yli 30 toimenpidettä kattavat muun muassa maahanmuuttajien palvelutarpeeseen varautumisen kunnallisissa peruspalveluissa.

Maahanmuuttajilta edellytetään aktiivista osallistumista kotouttamistoimiin.

– On tärkeää, että oleskeluluvan saaneet maahanmuuttajat pääsevät osalliseksi suomalaista yhteiskuntaa. Ohituskaistoja ei ole kuitenkaan tarkoitus rakentaa, ja tulijoiden on noudatettava suomalaisen yhteiskunnan sääntöjä. Haaste on suuri, ja kotouttamisessa tarvitaan uudenlaisia toimintatapoja, kotouttamisesta vastaava oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) linjaa.

Hänen mukaansa järjestöillä ja yrityksillä on tärkeä rooli kotoutumisen tukemisessa viranomaisten kumppaneina. Ne voivat esimerkiksi tukea maahanmuuttajien kotoutumista alkuvaiheessa ja luoda verkostoja työelämään ja muuhun yhteiskuntaan

Osaamista kartoitetaan jo vastaanottovaiheessa

Toimintasuunnitelmassa linjataan, että jo vastaanottokeskuksissa kartoitetaan turvapaikanhakijoiden osaamista silloin, kun he odottavat hakemuksen käsittelyä. Oleskeluluvan jälkeen laaditaan laajempi maahanmuuttajan osaamiskartoitus. Tämä voidaan tehdä osittain jo vastaanottokeskuksissa, jos kuntaan muutto pitkittyy.

Osaamiskartoitus auttaa maahanmuuttajien ohjaamista niihin kuntiin, joilla on vastaavaa koulutustarjontaa tai elinkeinomahdollisuuksia. Nopea siirtyminen kuntaan helpottaa maahanmuuttajien kotoutumista. Kuntaan muuton jälkeen kunta tai TE-toimisto laatii maahanmuuttajalle yksilöllisen kotoutumissuunnitelman.

Toimintasuunnitelman mukaan työ- ja elinkeinoministeriö, ELY-keskukset ja TE-toimistot tehostavat maahanmuuttajien nopeaa työllistymistä. Keskeistä on, että maahanmuuttajien osaaminen tunnistetaan tehokkaasti ja heidät ohjataan koulutukseen, työhön tai näiden yhdistelmiin.

Työllistymisen nopeuttamiseksi koulutusta räätälöidään täydentämään maahanmuuttajan tunnistettua osaamista ja olemassa olevaa ammatillista pätevyyttä.

– Samalla on syytä varautua myös siihen, että useat maahanmuuttajat eivät onnistu integroitumaan yhteiskuntaan tai työllistymään vielä pitkään aikaan. Monet tarvitsevat myös pitempijaksoista koulutusta ja muuta tukea, Lindström toteaa.


Kotoutuminen tapahtuu kunnassa

Kotoutumista edistäviä toimenpiteitä järjestetään TE-palveluiden ohella osana kuntien peruspalveluja. Kotoutumisessa korostuvat erityisesti asumisen, varhaiskasvatuksen, opetuksen ja sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut.

Toimintasuunnitelma painottaa kuntien ja TE-toimistojen asiantuntijoiden osaamisen tukemista, jotta he pystyvät vastaamaan muuttuneeseen tilanteeseen.

Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa kotouttamispalveluiden yleisestä kehittämisestä, suunnittelusta ja ohjauksesta yhteistyössä muiden ministeriöiden kanssa. Kotouttamispalveluja toteuttavat kunnat, ELY-keskukset, aluehallintovirastot ja TE-toimistot.

Tämän hetken ennusteen mukaan turvapaikanhakijoita saapuu tänä vuonna Suomeen noin 30 000–35 000. Heistä arviolta kolmannes saanee oleskeluluvan.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/lindstrom_kotouttaminen-43713
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

Arkipiispa

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 1 126
 • Liked: 1636
 • Rapefugees not welcome !
Lainaus
Työllistymisen nopeuttamiseksi koulutusta räätälöidään täydentämään maahanmuuttajan tunnistettua osaamista ja olemassa olevaa ammatillista pätevyyttä.

Eikö sitä tunnistettua osamista ole aivan tarpeeksi jo raportoitu. Olisi parempi jos aivopestäisiin unohtamaan se "tunnettu osaaminen".

Lainaus
Itävallan työ- ja sosiaaliministeriön teettämän tutkimuksen mukaan, suurin osa matuista ovat sittenkin kouluttamatonta rupusakkia. Palturimedian ja Eva Biaudetin kaltaisten pölhöpopulististen suvaitsevaisuusnatsien lietsoman mielikuvan vastaisesti on ylemmän korkeakoulututkinnon omaavien ihmisten määrä matupopulaatiossa alle 1%!!! Korkeakoulututkintoon ylsi hädin tuskin 3% ja amiksia löytyi alle 2%. Reilu 50% omasi nippanappa peruskoulun päästöspettarin, kun loput yli 40% olivat vailla minkäänlaista oppimäärää, jopa lukutaidottomia. Kun vielä ottaa huomioon, että suurin osa tästä sakista tulee maista, joissa tutkintoa ei tarvitse ansaita akateemisilla avuilla, vaan sen –kuten uuden henkilöllisyydenkin– voi ostaa kourallisella dollareita torilta, niin herää kysymys, että kuinka oikeasti koulutettuja nämä n. 6% oletetusti kouluja käyneistä matuista todellisuudessa ovat?
https://jamesgonzo.wordpress.com/2015/11/23/itavaltalainen-tutkimus-matut-sittenkin-kouluttamatonta-rupusakkia-vain-murto-osa-oikeita-koneinsinooreja/

No siinä sitä osaamista sitten on tunnistettavaksi. Kyllä sieltä joku lukutaitoinenkin siis löytyy.  :facepalm:
"Kelle täällä pitää maksaa ettei kaikki olis niin paskaa" - Ellinoora/Carrie
Polpo:lle tiedoksi: kirjoitukseni arvionnissa on sovellettava Poen lakia.

Melba

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 315
 • Liked: 1383
Tuo usein toistettu lausuma kotouttamisen haasteellisuudesta kopisee samalla lailla tyhjyyttään kuin kuuluisa "monikulttuurisuus on rikkaus". Maahan tunkeutuneiden onnistunut kotouttaminen olisi ihmeenä verrattavissa vetten päällä kävelyyn!
Aloitetaan nyt ensinnä siitä, että mistä maailman kolkasta löytyy se yhteiskunta, joka tähän on pystynyt? Ei mistään! Jo asenne (= helpomman ja paremman elämän tavoittelu muiden kustantamana) hyvin suurella osalla tulijoista on sellainen, että se toimii kotoutumishalua vastaan.
Sitten lukumäärät: maahan on tullut niin paljon sakkia, että jo pelkästään tarvittavien kotouttajien määrä on niin suuri, että väkisinkin laatu kärsii. Yhteistä kieltä ei löydy ja toiminta tulee olemaan jotakin päiväkotitasoista lepertelyä, jonka ainoa seuraus on yhteiskunnalle kasvava lasku ja joittenkin alalla toimivien humpuukifirmojen helppo ja hillitön rikastuminen. Tällä alalla jos missä on nyt myyjän markkinat!
Ja aina vaan tulee lisää tätä suuritöistä, mitään tuottamatonta sakkia, tämä kun ei tähän vuoteen lopu. Suuri määrä ihmisiä tietysti hakee toisistaan vertaistukea ja tämän muurin läpi suvakkitädit ja muut kouluttajat tulevat pääsemään ani harvoin.

Vaikeaa on tämän tien päässä nähdä mitään muuta kuin katastrofi. Tulilanka palaa, mutta sen pituudesta ei ole tietoa!

dothefake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 36 007
 • Liked: 21666
 • Imaaminoloinen kaktuslakkisetä. Rutinuiva.
Oho, nyt ministeri Lindström on keksinyt jotain omaperäistä ja uutta. Kyllä tämä tästä vielä.......
Reservaatin asukki.

Ink Visitor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 466
 • Liked: 6088
 • Simply the Pest
  • Western Rifle Shooters Association
Lainaus
Lindström varoittaa sinisilmäisyydestä – "Jos tämä sössitään, käy ikäviä asioita"

Oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) vastaa hallituksessa maahanmuuttajien kotouttamisesta. Turvapaikanhakijoihin kohdistuvat rikosepäilyt saavat ministerin vakavaksi.

Lindström varoittaa kotouttamisen epäonnistumisen seurauksista.

- Koetan hoitaa työni niin hyvin kuin ikinä pystyn, koska joka ikinen hölmöys maksaa suomalaiselle veronmaksajalle. Ja sitten on kääntöpuolena, että yhteiskuntarauha huolettaa minua.

- Jos tämä sössitään, saattaa käydä ikäviä asioita Suomessa.

Riskien kaunisteluun ei Lindströmin mielestä pidä sortua.

- Riskit kannattaa sanoa ääneen. Pelottelematta tai uhkailematta tai luomatta epäluuloja on sinisilmäistä olla ottamatta huomioon, että jos tämä epäonnistuu, seuraukset ovat ikäviä, Lindström sanoo Lännen Medialle.

Ministeri aikoo keskittää tarmonsa ja kaiken osaamisensa Suomesta turvapaikan saavien maahanmuuttajien kotouttamiseen.

- Otan tämän itse ihan vain työnä. Olen maahanmuuttokriittinen, mutta se tarkoittaa sitä, että olen hallitsematonta maahanmuuttoa kohtaan kriittinen. Nythän olemme juuri tilanteessa, että jos emme tiedä, keitä täällä on, tämä on hallitsematonta ja lähtee lapasesta. Sen takia meidän täytyy onnistua kotouttamisessa, Lindström painottaa.

Vuoden 2015 alusta Suomeen on saapunut 30 000 turvapaikanhakijaa. Hakijoita on saapunut etenkin Irakista (noin 70 % hakijoista), Somaliasta, Afganistanista, Albaniasta ja Syyriasta. Maahanmuuttoviraston mukaan pääasiallinen hakijaprofiili on yksin saapuvat nuoret miehet, mutta joukossa on myös perheitä sekä noin 1 500 yksin tullutta alaikäistä, joista valtaosa on 16–17-vuotiaita.

Oletettavasti noin 35–40 prosenttia turvapaikanhakijoista saa oleskeluluvan kansainvälisen suojelun perusteella ja muuttaa johonkin kuntaan. Hakijamäärän kehityksestä ja päätösten sisällöstä riippuen kuntapaikkaa tarvitsee noin 12 000–15 000 henkilöä.

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut nykyisen turvapaikkahakemusten odotettavissa olevan käsittelyajan olevan 6–9 kuukautta. Näin ollen kuntapaikkojen ja kotoutumispalveluiden tarpeen kasvu ajoittuu vuodenvaihteeseen ja siitä eteenpäin.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195008080580/artikkeli/lindstrom+varoittaa+sinisilmaisyydesta+jos+tama+sossitaan+kay+ikavia+asioita+.html


On sössitty jo...
Ensin päästetään laumat sisään ja sitten panostellaan kotouttamiseen kotiuttamisen sijasta... :facepalm:
If I am ever killed in a terrorist attack, I want my candlelight vigil to be done with torches and guns. Rename it posse and go have fun in the night...

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 045
 • Liked: 26517
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Lainaus
Olen maahanmuuttokriittinen, mutta se tarkoittaa sitä, että olen hallitsematonta maahanmuuttoa kohtaan kriittinen. Nythän olemme juuri tilanteessa, että jos emme tiedä, keitä täällä on, tämä on hallitsematonta ja lähtee lapasesta. Sen takia meidän täytyy onnistua kotouttamisessa, Lindström painottaa.

Ööö, häh? Meinaatko vielä seuraavalla hallituskaudella edustajaksi? Matukriittisenä.

Muoks.lis:

Lainaus
tämä on hallitsematonta ja lähtee lapasesta. Sen takia meidän täytyy onnistua kotouttamisessa, Lindström painottaa.

En ymmärrä mikä saatanan demoni tuota Lindströmiä riivaa. Eihän tuossa ole mitään järkeä. Jos vastaukset ovat tuota luokkaa kaikissa kysymyksissä niin tod.näk. äo testissä tulee pienin mahdollinen luku.

Lindström ajaa autolla kapeaa, jäistä soratietä kaasupohjassa. Lindström toteaa vauhtinsa olevan hallitsematonta ja siitä syystä hänen täytyy painaa pedaalia syvemmälle.
« Viimeksi muokattu: 27.11.2015, 16:35:54 kirjoittanut Ari-Lee »
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Unique387

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 56
 • Liked: 59
Ne ei tarvi mitään muuta kuin KOTIUTTAMISEN!!! Linström.  Kiireellä!!

TattiJooseppi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 416
 • Liked: 542
Lainaus
Ööö, häh? Meinaatko vielä seuraavalla hallituskaudella edustajaksi? Matukriittisenä.

Ei jatkoon.

RP

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 332
 • Liked: 9175
Meidän täytyy onnistua kotouttamisessa "tai käy ikäviä asioita" on suunilleen sama kuin sanoisi, että kymmenvuotiaan pitäisi onnistua sydämensiirrossa tai potilas kuolee. Onhan se tavallaan totta, mutta onnistumisen mahdollisuus missä tahansa skenaariossa, jossa lähtökohtana on, että tänne tulee lähi-itäläisiä/afrikkalaisia kymmeniä tuhansia vuositasolla, on kuitenkin suunilleen sama kuin siinä sydämensiirrossa.  Voisi ehkä miettiä niitä lähtökohtia, ja niiden hyväksymistä alkajaisiksi uudestaan.

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 000
 • Liked: 24734
 • Paalutetaan sananvapaus!
Näiden tiettyjen moniosaajien kotouttaminen ei ole onnistunut kunnolla tiettävästi missään. Ei ainakaan Suomessa; meillä on vielä nykyäänkin enemmän kuin tarpeeksi erittäin huonosti kotoutuneita musulmaaneja, jotka saapuivat tänne jo neljännesvuosisata sitten.

Kannattaisi panostaa resurssit mieluummin niihin ainakin puoleen miljoonaan kantasuomalaiseen, jotka ovat työttömiä tai tempputyöllistettyjä.

Miljoonien afrikkalaisten ja arabien roudaaminen Eurooppaan on niin suurta hulluutta, että ei ainakaan minulle tule mitään vastaavaa mieleen maailmanhistoriasta.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori

Hamsteri

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 294
 • Liked: 3851
 • hamsteri-nationalisti hamsteri
Mikä tuota Lindströmiä ja hallitusryhmää oikein vaivaa? Pitäisi keskittyä kotiuttamiseen, eikä kotouttamiseen. Ensialkuun nyt leirit Lappiin ja armeija ympärille. Mikään laki ei estä niin tekemästä.
« Viimeksi muokattu: 27.11.2015, 17:42:14 kirjoittanut Hamsteri »
-Naiset loivat julkisesta sektorista helvetinkoneen, jonka tarkoitus on tappaa sinut monikultturismilla. -Älä luota mihinkään, mikä vuotaa kerran kuussa ja ei kuole. -Kaaos ja Kontrolli.

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 104
 • Liked: 17917
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Kotiuttaminen on suuri haaste. Montakos Airbusia ja saattajaa vaaditaan tuommoisen rapian 30000 raiskailevan gourmetpaikanhakijan lennätyksiin?

Vuokrataan jenkeiltä pari Herculesta, täytetään, lennetään sopivaan kohtaan, jolloin lastiluukut yllättäen pettävät. "Estonia, Estonia"...

Ihmisoikeuksia kunnioittava ratkaisu olisi tietysti kävelyttää ne Ruotsiin, kaikki. Tuohon ihmisoikeuksien suurvaltaan. Lukitaan tämä. Vuoroin vieraissa käydään, ei saa olla epäkohtelias.


pekkaper

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 268
 • Liked: 177
Suuri haaste on varsinkin näillä määrillä = suuri epäonnistuminen.
Soini ulos, sitten tulos!


qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 252
 • Liked: 10328
Tässä on sisäänrakennettuna oletuksena se että tulijat haluaisivat kotoutua. Ehkä tupa haastattelussa sanovat noin, mutta todellisuudessa he haluavat elää islamilaisten normien ja tapojen mukaan. Se on tyypeillä sisäänrakennettuna. Freud vain raapaisi pintaa kirjoittaessaan alitajuisesta käyttäytymisestä. Alitajuinen kulttuurikäyttäytyminen on sellaista mistä ei noin vain opita pois. Varsinkin ryhmissä tyypit tulevat käyttäytymään kuten aina ennenkin. Muutama valistustunti ei tule vaikuttamaan asiaan juuri mitenkään >:(
Ministeriöissä on varauduttu erilaisiin vaihtoehtoisiin skenaarioihin

”Niistä todennäköisin on se, että koronatartuntoja tulee Suomessa vielä muutama lisää" STM ylijohtaja Päivi Sillanaukee HS 27.2.
"Rajoitusten purkamisen myötä tulee muutamia tautitapauksia lisää" STM kansliapäällikkö Kirsi Varhila Yle 8.5.

Lemmy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 987
 • Liked: 1425
 • "je m’en fous"
Lainaus
– Samalla on syytä varautua myös siihen, että useat maahanmuuttajat eivät onnistu integroitumaan yhteiskuntaan tai työllistymään vielä pitkään aikaan. Monet tarvitsevat myös pitempijaksoista koulutusta ja muuta tukea, Lindström toteaa.

Eikö nämä nyt olekaan niita aivokirurgiastronautteja ja koneinsinöörejä jotka parantavat huoltosuhteen?
- Emmekä enää euroakaan lähetä näihin etelän hulivilimaihin. Tässä on laki ja profeetat. Timo Soini YLE 01.06.2011

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 833
 • Liked: 35774
 • Finlands sak är vår
Oikea kysymys kuuluu; miksi noiden elintasopakolaisten annetaan asettua maahan eläteiksi, vaikka juuri kukaan heistä ei kärsi minkäänlaista hätää, ja ovat lisäksi tulleet Suomeen usean turvallisen maan kautta ja -maasta?  ???

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 104
 • Liked: 17917
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Lainaus
– Samalla on syytä varautua myös siihen, että useat maahanmuuttajat eivät onnistu integroitumaan yhteiskuntaan tai työllistymään vielä pitkään aikaan. Monet tarvitsevat myös pitempijaksoista koulutusta ja muuta tukea, Lindström toteaa.

Eikö nämä nyt olekaan niita aivokirurgiastronautteja ja koneinsinöörejä jotka parantavat huoltosuhteen?

Ei kun lennonjohtaja airbus-pilotteja. Ja kaikki paikat on just täytetty, voi harmi. "Täytyy kai lähteä raiskaamaan 14-vuotias, niin kyllä se siitä."

Mielekästä tekemistä.

rölli2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 910
 • Liked: 1801
ministerit ovat saaneet eu:sta määräyksen että kaikki terroristit otetaan, kotoutetaan ja saavat vielä kansalaisuuden. kansalaisia täytyy vaan välillä sumuttaa paskapuheilla. perussuomalaisilta niin valtava takinkääntö maahanmuuttoasiassa että demaritkin jäävät varjoon

dr jeep

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 190
 • Liked: 333
Montakos Airbusia ja saattajaa vaaditaan tuommoisen rapian 30000 raiskailevan gourmetpaikanhakijan lennätyksiin?

Nämä matut käy äkkiä niin kalliiksi, että valtiolle tulisi pelkästään rahallisesti huomattavan paljon halvemmaksi vaikka ostaa pari airbusia ihan vaan matuja pois lennättämään 24/7. Harmi vaan että näin ei näytä käyvän koska hallitus on täysin kyvytön.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 135
 • Liked: 49128
 • Saatanalliset Säkeet Tervetuloa!
Kotouttaminen ei ole mikään suuri haaste, se on helvetinmoinen ongelma, mikä ei tule koskaan onnistumaan .Se on jo nyt läväyttänyt senkaltaisen avokkaan Suomi-neidon kasvoille, että oksat pois. Matut ulos on ainoa toimiva ratkaisu.

Turhaa on lässytys minkään värisistä silmistä, tämä invaasio on sen mittaluokan tsunami, että Suomi tulee kaatumaan siihen, jollei järeitä keinoja oteta välittömästi käyttöön Suomen ja suomalaisten etua ajatellen, muiden (€U:n) mielipiteistä välittämättä.

Mitään muita diipa daapoja on turhaa yrittää kaupitella. Tämä on pihvi ja se ei ole Lindströmin pihvi.
« Viimeksi muokattu: 27.11.2015, 19:22:51 kirjoittanut Kim il-66 »
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

MacGyver

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 458
 • Liked: 2470
Tämä päättyy siihen että Me epäonnistuimme kotouttamisessa. Ehkä kolmen neljän vuoden, ja yhtä monen miljardin jälkeen.

Kotoutuminen on täysin tulijan velvollisuus. Tosin näihin matujen hirviötekoihin, lasten raiskauksiin, ovat väistämättä osaltaan vaikuttaneet Sipilä, Soini ja Stubb.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12040
Kotouttamista on harjoiteltu suomessa nyt 25 vuotta ja tulos on yli 50% työttömyysasteet somaleille, irakilaisilla ja afgaaneilla vaikka suurin osa näiden ryhmien naisista on pois työelämästä tehtailemassa lapsia lapsien perään ja vaikka kyseisille ryhmille on tehty kasapäin suojatyöpaikkoja joiden tarpeen kyseiset ryhmät ovat itse tullessaan luoneet ja joiden palkan yhteiskunta maksaa eli tulkit, somalin, darin, kurdin ja arabian opettajat, islamin opettajat, RAY:lta rahaa lypsävät sadat somaliyhdistykset, koulunkäyntiavustajat, naapurustosovittelijat, monikulttuurisuuskoordinaattorit, palkkatuella työllistetyt bussikuskit ja siivoojat, starttirahoilla työllistetyt ravintoloitsijat jn e jne.

Näiden ryhmien nuorten totaalisyrjäytyminen (ei koulutusta, ei opiskelupaikkaa, ei työtä) on somalinuorten kohdalla yli 40% ja muiden ryhmien nuorten kohdalla noin 30%

Kuinka Helvetin tyhmä, neuvoton, osaamaton ja epäpätevä täytyy ministeri Jarppa "en tee mitään edistääkseni asiaa" Lindströmin olla että edelleen jaksaa toistella täysin valheellista ja toimimatonta höpönlöpöä kotoutuksesta?

Nämä ihmiset täytyy lähettää kotiinsa sen sijaan että jatketaan kotoutus-sekoilua joka ei ole toiminut 25 vuoteen ja heidän kotiinsa lähettäminen tapahtuu niin että maahanmuuttoviraston sekoilu lopetetaan eli nykyisen pohjoismaiden löysimmän linjan sijasta sinne pitää saada aikka koko henkilökunta työttömäksi potkimalla pohjoismaiden tiukin linja.
Yhtään pakolais-statusta ei myönnetä ilman todisteita ja ainoa lupa jonka voi saada on "toissijainen suojelu" joka tehdään väliaikaiseksi ja jonka tilaa tarkastellaan joka vuosi ja jos kotimaan tilanne muuttuu paremmaksi eikä ole työtä suomessa niin takaisin kotiinsa.
Mitään perheenyhdistyksiä ei anneta ilman vakituista ja pitkää ja hyväpalkkaista työpaikkaa.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Ei mulla muuta

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 26
 • Liked: 36
Lainaus
kotouttamisessa tarvitaan uudenlaisia toimintatapoja, kotouttamisesta vastaava oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) linjaa.

Seuraavaksi Jari Lindström (ps.) ehdottaa varmaan jalkapalloa?


Lainaus
Toimintasuunnitelmassa linjataan, että jo vastaanottokeskuksissa kartoitetaan turvapaikanhakijoiden osaamista silloin, kun he odottavat hakemuksen käsittelyä.

Miksi? Esimerkiksi Irakissahan on turvallisia alueita, puhumattakaan Ruotsista, josta suurin osa turvapaikanhakijoista on Suomeen tullut. Kun siis on selvää, että suuri osa heistä ei ole turvapaikan tarpeessa, eikö ole aika turhaa resurssien tuhlausta, että osaamisia ruvetaan selvittämään jo ennen turvapaikkahakemusten käsittelyä, vaikka kaikkien sääntöjen mukaan pitäisi vaikuttaa hyvin epätodennäköiseltä, että turvapaikkoja voitaisiin edes myöntää?


Lainaus
Nopea siirtyminen kuntaan helpottaa maahanmuuttajien kotoutumista.

Ai kiva. Ne kuntalaisetkin varmaan jo suorastaan hyrisevät tyytyväisyydestä.


Lainaus

Toimintasuunnitelman mukaan työ- ja elinkeinoministeriö, ELY-keskukset ja TE-toimistot tehostavat maahanmuuttajien nopeaa työllistymistä. Keskeistä on, että maahanmuuttajien osaaminen tunnistetaan tehokkaasti ja heidät ohjataan koulutukseen, työhön tai näiden yhdistelmiin.

Voisiko myös suomalaisten työttömien nopeaa työllistymistä tehostaa? Kai Jari Lindström aikoo "tunnistaa tehokkaasti" myös heidän osaamisensa?


Lainaus
Työllistymisen nopeuttamiseksi koulutusta räätälöidään täydentämään maahanmuuttajan tunnistettua osaamista ja olemassa olevaa ammatillista pätevyyttä.

Pääseekö myös suomalainen jatkossa töihin virallista pätevyyttä vaativille aloille näyttökokeen perusteella? Jos ei kiinnosta opiskella kokonaista tutkintoa, on vaihtoehtona pyytää Jari Lindströmiltä "tunnistetun osaamisen" vahvistamista?


Ei mulla muuta.

Kuli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 990
 • Liked: 4126
 • Let no man pull you so low as to hate him. M.L.K.
Suurin haaste tulee olemaan noiden maasta potkiminen. Noita ei voida integroida suurinta osaa millään ja siitä Eurooppa on elävä esimerkki. Hedelmällisintä olisi ryhtyä miettimään keinoja miten nuo saadaan dumbattua takaisin sinne mistä ovat tulleetkin ilman kovinkaan montaa kuolonuhria.
En hyväksy tätä tyyliä missä maahantunkeutujat ministeritasolla jo mielletään ihmisiksi joilla on oikeus Suomen valtion resursseihin. Ajattelumalli on itsessään jo täysin mielenvikainen.
Miksi nuo pitäisi kotouttaa? Jos niillä on halua sopeutua, niin se tapahtuu omalla vastuulla ja halulla. Kotouttaminen terminä on jo sellainen josta pitäisi siirtyä sopeutumiseen, koska jälkimmäinen sisältää oman vastuun asioista ja elämästä.
Tämä matuinvaasio on mittaluokaltaan sitä luokkaa, että on ihan kohtuullista puhua väestönvaihdosta jo. Kenen määräyksestä Suomessa harjoitetaan väestönvaihtoa?
Kiitos kaikesta Rähmis.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 045
 • Liked: 26517
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Oikea kysymys kuuluu; miksi noiden elintasopakolaisten annetaan asettua maahan eläteiksi, vaikka juuri kukaan heistä ei kärsi minkäänlaista hätää, ja ovat lisäksi tulleet Suomeen usean turvallisen maan kautta ja -maasta?  ???

Kysy oikein tai väärin vastaus on aina jotain käsittämätöntä ihmisoikeuksia, kansainvälisiä sopimuksia, Suomen maine, huoltosuhde, työvoimapula ja nyt vielä "kotoutumisen onnistumisen pakosta" etc. Ja kysymys on halveksittava brutaali teko.

Alankin raiskauksien vuoksi puhumaan sukuelinpakkolaisista. Eikö ministeri voisi luovuttaa vaimoaan näille kassintyhjentäjille?
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

R2600

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 33
 • Liked: 24
Kyllähän nämä perkeleet kotoutetaan vaikka väkisin.  Se on jo päätetty aikaisemmin. 

Ei tässä näköjään mikään auta.  Tää on pisnestä ja isoa sellaista,  ikävä vaan että me suomalaiset ollaan tämän pisneksen jarruna tässä välissä.  >:(

sivullinen.

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 067
 • Liked: 8955
 • Ahjo on viha. Kosto on kipinä.
Kultamunat osaavat käyttää muniaan. Se osaaminen on todistettavasti tunnistettu. Minkälaista toimintaa sellaiselle moniosaajalle voisi räätälöidä?

Hallitussuomalaiset kalastevat sameilla vesillä. Harrastetaan Vastuun Kantoa ja solidaarisuutta. Kokkarit, sosialistit, vihreät ja vassarit saavat pitää lujasti sekopäisimmistään äänestäjistään kiinni. Lindström tarjoaa heille sellaista herkkua, ettei yksikään Sixpackistä pystynyt vastaavaan.
"Meistä ei olisi mikään sen suotavampaa kuin sivullisen esittämä marxilainen analyysimme arvostelu." (Lenin)

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 475
 • Liked: 4135
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Saisi Jabba vaihtaa tämän linströminpihvin vaikka Slunga-Poutsaloon. Kotouttaminen maksaa ihan vitusti, ja silti tulokset ovat keskimäärin luokattomia. Somput paras esimerkki. Meidän nuivien kansanedustajien pitäisi avata suu nut eikä vasta kolmen vuoden päästä. Mistä ihmestä me maksamme Ronkaiselle, Immoselle, Sarakkalalle yms.