Kirjoittaja Aihe: 2015-12-02 HS:Evakkoja ja sotapakolaisia ei voi rinnastaa  (Luettu 1124 kertaa)

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 303
 • Liked: 12414
Lainaus
Mielipide
Evakkoja ja sotapakolaisia ei voi rinnastaa
Mielipide 2.12.2015 2:00
Helsingin Sanomat

Jussi Pakkasvirran kirjoituksessa (HS Mielipide 30.11.) oli tärkeitä näkökulmia. Hän kuitenkin käsitteli karjalaista siirtoväkeä ja nykyisiä sotapakolaisia tavalla, jota en voi enkä halua ymmärtää.

Toisin kuin Pakkasvirta kirjoitti, Suomessa ei ollut pakolaisongelmaa keväällä 1940 eikä syksyllä 1944. Eihän oman maan kansalaisia voi nimittää pakolaisiksi, jos he sotatoimien seurauksena joutuvat jättämään vanhat kotiseutunsa. Eikä karjalaista siirtoväkeä tarvinnut ”kotouttaa suomalaiseen yhteiskuntaan sen tasaveroisina jäseninä”, hehän olivat ja ovat suomalaisia. Eikä karjalaisen siirtoväen pakkomuutto nykyrajojen sisälle antanut Suomelle ”historiallista kokemusta hyvästä kotouttamisesta”. Se oli jotain aivan muuta kuin se, mistä nyt on kysymys.

Isäni puolelta olen karjalaista sukua. Kotikunta oli Uusikirkko. Vaikka isäni lepää jo haudan povessa, tunnen kai jonkinlaista geneettistä surua hänen ja isiemme menetettyjä maita ajatellessani.

Jorma Työppönen

rehtori, eläkkeellä, Espoo


http://www.hs.fi/mielipide/a1448946012069?ref=hs-art-uusimmat-#1


Jokaisen evakko-kortin maahanmuuttokeskusteluissa tai turvapaikanhakijakeskusteluissa käyttävän olisi hyvä lukea toi kirjoitus.

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 37 225
 • Liked: 36839
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: 2015-12-02 HS:Evakkoja ja sotapakolaisia ei voi rinnastaa
« Vastaus #1 : 03.12.2015, 01:00:55 »
Elämme outoja aikoja kun itsestäänselvyyksiä joutuu jankkaamaan viikosta ja vuodesta toiseen. Juuri kun luulet, että kori on täysi, niin joku pölvästi tulee ja kantaa lisää taakkaa siihen koriin.

Joko huomenna HS taas uutisoi turvapaikanhakijoiden olevan sotaa paossa kuten evakotkin. Saa nähdä, en pöyristy pölkkypäiden avautumisista.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä
"Kimppuuni käytiin nyrkein – "Kyllä lyötiin ihan kunnolla" - J.Sipilä

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 099
 • Liked: 106755
Vs: 2015-12-02 HS:Evakkoja ja sotapakolaisia ei voi rinnastaa
« Vastaus #2 : 11.09.2022, 15:13:17 »
Lainaus
Yli miljoona suomalaista voisi joutua pakenemaan idästä länteen, jos Venäjä uhkaisi sodalla – tällainen olisi evakkomatka vuonna 2022

Sodan seurauksena syntyisi ennennäkemättömiä liikenneruuhkia, matkapuhelinverkon ylikuormitusta, sydäntäsärkeviä päätöksiä lemmikkejä tai tuotantoeläimiä omistaville sekä valtavia järjestelyjä evakkojen majoittamiseksi ja ruokkimiseksi.

Kerromme kuvitteellisen tilanteen avulla, mitä tapahtuisi, jos Itä-Suomen maakunnat pitäisi tyhjentää ihmisistä sodan tai sen uhkan vuoksi, ja maassa valitsisi poikkeusolot.

Tilanteessa ei esimerkiksi oteta huomioon, että pakomatkalle lähtevän perheen vanhemmista asepalveluksen suorittaneet ja reserviin siirtyneet olisi jo todennäköisesti kutsuttu palvelukseen.

Teimme tämän jutun, koska Ukrainan sota on lisännyt suomalaisten kiinnostustusta niin maanpuolustukseen kuin väestön suojautumiseen kriisitilanteessa. Viranomaisten varautuminen poikkeusoloihin on lakisääteistä, ja aluehallintovirastot järjestävät säännöllisesti valmiusharjoituksia. Tänä syksynä väestönsiirrot ovat olleet erityisenä teemana.
...
Yle 11.9.2022

Sen kerran kun Yle käyttää Suomen sisällä siirtyvistä suomalaisista oikein ja johdonmukaisesti sanaa evakko, eikä höpäjä pakolaisista, kuvittaja töppää käyttämällä kuvassa aktivistijärjestöjen rajan yli livahtaviin elintasopakolaisiin viittaavaa Refugees Welcome -tunnusta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 030
 • Liked: 5272
Vs: 2015-12-02 HS:Evakkoja ja sotapakolaisia ei voi rinnastaa
« Vastaus #3 : 12.09.2022, 12:45:15 »
^ Sinähän mieshahmo on edellä ja lapset viimeisenä. Pikkutyttö jonon hännillä, jaksaa jos jaksaa.

Minun pienessä kuplassani lapset ja naiset ensin.Slava Ukraini.

Tagit: