Kirjoittaja Aihe: 2015-12-08 Hallitus kertoo turvapaikkapolitiikan uusista linjauksista  (Luettu 102391 kertaa)

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 411
 • Liked: 13309
Jalkapantaa, tai puhelinvalvontaa koskeva lainsäädäntö on täysin merkityksetöntä. Muille kuin Kärnälle, tuolle Kepun omalle Zyskowiczille. Se on merkityksetöntä, monestakin jo ketjussa mainitusta syystä:

1) Vaikka laki saataisiin aikaan, siihen sisäänleivotaan tyhjäksi tekeviä vesityksiä, kuten esim. "..teknistä valvontaa VOIDAAN käyttää..."

2) Pannan poistamisesta, tai esim. puhelimen sammuttamisesta ei tule seuraamaan mitään sanktiota

3) Mitä se panta mitään isossa kuvassa auttaa, kun samaan aikaan valitusrulettia saa jatkaa loputtomiin, ja palautukset pahimpiin valtioihin ovat koko ajan jäissä? EDIT: Ja raja vuotaa edelleen kuin seula, ja Rinteen Ana lennättää koko ajan uusia turisteja Välimeren taksipalvelun tolpalta.

4) Pantoja, tai niiden valvojia, ei riitä tuhansille laittomille matuille. Järjestelmä ei ole mitoitettu lähellekään sellaisia määriä. Jäljelle jää tuo natkunaurettava puhelinvalvonta, joka on käytännössä täysin turhaa touhua.

Tuo puhelinvalvonta on kyllä oikea sketsi. Kymmenen maan läpi paperitta tullut sotilaskarkuri ei varmaan millään keksi keinoja esmes laittaa sitä puhelinta vaikkapa oleskeluluvan saaneen serkkunsa taskuun? POLPO varmaan heti murteesta kuulee, että heeeiii, sä olet nyt ERI Muhammud, koska puhut etelä-Irakin murretta?;D  Ja varmaan sitten esim. akun loputtua lentää heti suoraan säilöntäkeskukseen? No ei varmasti lennä. Ihmisoikeudet... kohtuutonta, jne.

Lainaus käyttäjältä: Pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja Pia Lindfors lausuu
Säilöönotto voi olla monille traumatisoiva kokemus, [Pakolaisneuvonnan toiminnanjohtaja] Lindfors sanoo. Se on myös kallista. Lindfors suhtautuu jalkapantoihin kuitenkin varauksella.

Khyl. Sen sijaan ikityöttömän geelipään jättäminen maahan TaikaseinänTM asiakkaaksi ikuisiksi ajoiksi ei maksa mitään?  :flowerhat: :flowerhat:

e:lisäys
« Viimeksi muokattu: 22.07.2019, 15:52:42 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

akez

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 544
 • Liked: 26633
2) Pannan poistamisesta, tai esim. puhelimen sammuttamisesta ei tule seuraamaan mitään sanktiota

Miten nyt tuollaisesta mitään sanktioita, koska henkilöllisyyden valehtelemisesta, eikä muustakaan valehtelusta tule asylantille mitään seurauksia.

Kun vielä suurimman osan henkilöllisyyttä ei saada koskaan selville ja epäselvissä tapauksissa asiat on tulkittava asylantin eduksi, niin voi sanoa, että nyt ovat pullat hyvin uunissa.

Päälle vielä ilmainen valitusoikeus hamaan tappiin ja se, että asylantin ei tarvitse todistella tarinaansa, vaan suomalainen virkamies joutuu todistelemaan tämän tarinat valheiksi. Muussa tapauksessa sadut ovat tietenkin totta. Silloinkin kun ei edes tiedetä kuka tuo on ja mistä maasta tullut. Tässä vaiheessa jo paatuneinkin alkaa repiä tukkaa päästään ja frustroituu.

… ja ihokas repeää vielä kaupanpäälle, kun kuulee, ettei täältä tarvitse edes poistua muuten kuin vapaaehtoisesti ja sisäministeri (Mykkänen) tarjoaa vielä ilmaista työlupaa, jos muu ei tärppää.

Tuo systeemi on optimoitu tänne jäävien maksimoimiseksi. Silti jotkut kehtaavat väittää sitä tiukaksi, epäinhimilliseksi ja ties miksi. Silloin horisontti on jo täysin kateissa.


Mielipide Maahanmuutto

Totuus turvapaikanhakijoista yhdentekevää valtiolle

Toisin kuin oleskelulupaa koskevissa laeissa, niin turvapaikkaa koskevat säännökset eivät rankaise valheellisesti ilmoitetusta henkilöllisyydestä. Jos Saksasta oleskelulupaa hakeva britti valehtelee, niin häntä rangaistaan. Jos turvapaikanhakija valehtelee, niin sillä ei ole mitään väliä. Tämä on avoin kutsu valehdella ja huijata.


Wolfgang Büscher
Tutkimus- ja reportaasiosaston johtaja

Die Welt 21.1.2019 juttu saksaksi

(…)

2019-01-21 Saksa: Valtiota ei kiinnosta tippaakaan matun oikea henkilöllisyys

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 483
 • Liked: 6498
Kärnä ei ole puolueessaan mikään tai kukaan. Elleivät keskustalaiset ministerit ryhdy toimenpiteisiin – mitä he eivät tee – niin Ohisalon linjaus on hallituksen linjaus. Eli käännytettävien säilöönottoa korvataan jalkapannalla tai Ohisalon mukaan jopa vain käytännössä vapaaehtoisella puhelinseurannalla.

Lainaus
Sen seurauksena vihreät, vasemmistoliitto ja Rkp joutuivat nielemään uudistuksen, sillä suurimmat puolueet Sdp ja keskusta asettuivat sen kannalle.

Naurettavaa, kun kyse on mielikuvasta huolimatta käytäntöjen löysentämisestä. Käännytettävät voivat helpommin välttää käännyttämisen ja jäädä laittomiksi siirtolaisiksi, kun heitä ei laiteta säilöön.

Kärnä käy Twitterissä Vihreiden kansanedustajan kanssa sanasotaa, onko jalkapannoista sovittu vai ei ja siitä, korvataanko nillä säilöönottoa ;D

Kärnä väittää, että jalkapannoista olisi mainittu hallitusohjelman ei-julkisessa taustapaperissa.« Viimeksi muokattu: 22.07.2019, 16:44:26 kirjoittanut kivimies »
Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

N. O. Hääppönen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 038
 • Liked: 3295
Suoraselkäistä olisi, Jenni Pitko, että kun seuraava raiskaus po. karkotettujen tekemänä tapahtuu, teet mediatiedotteen jossa kerrot olevasi tuosta henkilökohtaisessa vastuussa. Siinä kannattaa myös mainita, että kyseessä on edustamasi Vihreiden virallinen linja.

Odottelemisiin, kyllä se sieltä napsahtaa.
”Jos sukupuolitietoinen budjetointi erkaantuu sekä feministisistä kansalaisyhteiskunnan toimijoista että feministisestä tiedosta, se on vaarassa muodostua tekniseksi hyvän hallinnon käytännöksi, jonka suhde sukupuolittuneisiin yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin on ohut.”

– THL 23.3.2020

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 694
 • Liked: 9673
Keskustan Juha Sipilä teki parhaansa, että EU:n alueelle saataisiin suuri määrä laittomia siirtolaisia. Mikko Kärnä oli silloinkin kansanedustaja. Miksi Kärnä ei silloin vastustanut äänekkäästi Juha Sipilän lainvastaista toimintaa?

EU ei ole ilmeisesti edes pyytänyt Irakia ottamaan takaisin laittomia siirtolaisia, eli EU haluaa pitää heidät EU-alueella. Suomen uudella hallituksella on sama linja.

sancai

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 493
 • Liked: 2766
Kärnä on vihollinen. Turha mennä halpaan. Houkuttelee maahanmuuttokriittisiä ääniä mokutuksen tuhdeimpaan ytimeen. Ilman Kärnää PS saattaisi olla suurin.

Veturinainen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 941
 • Liked: 5629
 • Nuivuus perustuu kognitioon, ei rasismiin.
Lisää turvapaikkapolitiikkaa ja Kärnää:


Asia liittyy tähän Pertti Rönkön havaintoon, jota Kärnä on kommentoinut myös naamakirjassa todeten sen "uutisankaksi" (en linkitä, koska muistaakseni Rönkkö ei pidä siitä):

Lainaus
Tällä sivulla väitetään (kansanedustaja Mikko Kärnä, Keskusta), että saksalaisesta mediasta aamulla linkittämäni uutinen Pariisissa eilen pidetystä EU-ulkoministerien ja sisäministerin pakolaisvastuukokouksesta on uutisankka. Saksalainen ja itävaltalainen media ja aivan tuoreeltaan myös suomalainen mtv-uutiset kertoo samasta aiheesta. Nyt olisi tärkeää ja mielenkiintoista tietää, osallistuivatko Suomen sisä- ja ulkoministerit Pariisin kokoukseen, ja mistä kokouksessa todellisuudessa päätettiin. Saksalaisessa mediassa lainataan Ranskan presidenttiä Macronia, jonka mukaan myös Suomi kuuluu kokouksessa päätetyn perusteella niiden 14 EU-maan joukkoon, joka lupaa tasata „pakolaisvastuuta“ ja lisäksi vielä kahdeksan „aktiivisen“ valtion joukkoon.

Kuten ketjussakin todettu, älkää menkö näihin halpoihin. Kokoomuksella ja keskustalla on molemmilla omat kahdet raiteensa.
Kyseessä ei ole "pakolaiskriisi" vaan sosiaaliturvamotivoitunut turvapaikkajärjestelmän hyväksikäyttökriisi. (Veturihenkilö)

"Ei ole koskaan paluuta siihen Suomeen, joka meillä vielä muutamia vuosia sitten oli. Asia on hyväksyttävä ja sen kanssa on opittava elämään." (SPR:n puheenjohtaja Pertti Torstila)

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 483
 • Liked: 6498
Mikko Kärnä tyrmää rajatarkastukset länsirajalla vedoten lohenkalastukseen ja "sadan miljoonan kustannuksiin".

Kärnä myös hyökkää Perussuomalaisia vastaan "but muh Russia" -argumentilla.


Im memoriam: Tommie Lindh 2001-2020

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 574
 • Liked: 75210
Lainaus
Turvapaikanhakijoita tulee Suomeen yhä vähemmän – hakemusten määrä voi jäädä tänä vuonna vuosikymmenen pienimmäksi

Migristä arvioidaan, että hakemusten väheneminen johtuu Euroopan maiden tiukemmasta sisärajavalvonnasta.

Suomeen tulee yhä vähemmän turvapaikanhakijoita.

Maahanmuuttovirastosta (Migri) arvioidaan, että ensimmäisiä turvapaikkahakemuksia saatetaan jättää tänä vuonna vähemmän kuin koskaan aiemmin kuluvan vuosikymmenen aikana.

Ensimmäisiä turvapaikkahakemuksia Suomeen on tehty tänä vuonna syyskuun puoleen väliin mennessä 1 750.

Migrin turvapaikkayksikön johtaja Antti Lehtinen arvioi, että tällä tahdilla ensimmäisten turvapaikkahakemusten määrä on vuoden loppuun mennessä noin 2 200.

– Liikkuminen Euroopan sisällä on vaikeutunut melkoisesti. On sisärajatarkastuksia, joka näkyvät Suomen hakijamäärissä. Lisäksi olemme täällä niin sanotusti perällä, jos Euroopan sisällä liikkuu ihmisiä, Lehtinen pohtii syitä hakemusten vähyyteen.

[...]

Lehtisen mukaan on vaikea arvioida, onko Suomen omilla turvapaikkapoliittisilla linjauksilla ollut osaltaan vaikutusta hakijamäärien vähenemiseen.

Hän arvioi kuitenkin, että Suomella ei ainakaan näytä tällä hetkellä olevan mitään erityisiä vetovoimatekijöitä, minkä takia maa olisi muita Euroopan maita houkuttelevampi paikka jättää turvapaikkahakemus.
Yle 21.9.2019

Ei ole kovinkaan vaikea arvioida. Suomi kun ei ole tehnyt sellaisia turvapaikkapoliittisia linjauksia, joiden voisi olettaa vaikuttavan oleellisesti hakijamäärien vähenemiseen. Kun muut maat ovat tehneet, Suomen pienten kiristysten ja niiden vastapainoksi tehtyjen löysennysten merkitys vähenee entisestään.

Samoin Lehtisen arvio vetotekijöistä menee metsään. Totta kai Suomella on erityisiä vetotekijöitä, kun esimerkiksi afganistanilaisten jättämien turvapaikkahakemusten ensimmäisten päätösten hyväksymisprosentti oli viime vuonna kaksinkertainen Ruotsiin verrattuna ja kolminkertainen Tanskaan verrattuna.

Lehtinen arvioi toisaalta aivan oikein, että hakijamäärien väheneminen johtuu Euroopassa liikkumisen vaikeutumisesta. Jos sisä- ja ulkorajat taas aukaistaan, Suomi on vielä pahemmassa tilanteessa kuin neljä vuotta sitten.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 574
 • Liked: 75210
Tällainen kiertää somessa:

Uuninpankkopoika Saku Timonen: Oikeusvaltion paluu 5.6.2019

Lainaus käyttäjältä: Saku Timonen
Hyväksytyn hallitusohjelman mukaan turvapaikanhakijoille palautetaan oikeus käyttää avustajaa turvapaikkapuhuttelussa. Avustajille maksettavissa palkkioissa palataan työtuntien mukaiseen laskutukseen, ja valitusaika kielteiseen päätökseen palautetaan ennalleen 21 päivästä 30 päivään.

Kielteisen päätöksen saaneiden palautukset jatkuvat, mutta työllistyneet kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet voivat jatkossa saada oleskeluluvan työn perusteella nykyistä joustavammin. Paperittomuutta ehkäistään ja torjutaan viranomaisyhteistyöllä, ja laittoman maahantulon ja maassa oleskelun vastainen toimintaohjelma päivitetään.

Tämä tarkoittaa paluuta takaisin oikeusvaltioksi lähes kolmen vuoden korpivaelluksen jälkeen.

Siinä tapauksessa Suomi on ollut ja on jälleen kolmen vuoden jälkeen maailman ainoa oikeusvaltio, sillä jo pelkästään tuo jättilaskutuksen mahdollistava oikeusavustajien ylärajaton tuntipalkkiojärjestelmä on käsittääkseni ainutlaatuinen.

Tästä on uusi versio, jossa käydään läpi samat syytökset, jotka kumosin kohta kohdalta jo tuolloin kesäkuussa.

Timonen ei ole korjannut edes kohtaa, jossa väittää, että "paperittomuus" johtuu edellisen hallituksen päätöksestä lakata myöntämästä humanitaarisia oleskelulupia kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille, joita mikään maa ei suostu ottamaan vastaan. Oikeasti sellaiset saavat edelleen oleskeluluvan, mutta ne eivät enää saa, jotka kieltäytyvät palaamasta, vaikka kotimatka onnistuu. Lisäksi tuosta tehtiin päätös jo Kataisen/Stubbin hallituksen aikana, ei Sipilän hallituksen toimesta joulukuussa 2016.

Lainaus
Paluu oikeusvaltioksi

Turvapaikanhakuprosessin alkupää on saatava kuntoon, sanoi sisäministeri Maria Ohisalo eilen Ylen Ykkösaamussa. Päivän tv-uutisissa asia kerrottiin jotenkin niin, että turvapaikkahakemusten käsittelyyn annetaan lisää rahaa. Tämän taas moni ymmärsi tarkoittavan, että turvapaikanhakijoille annetaan lisää rahaa. Itse haastattelussa Ohisalo toi selkeästi esille ne prosessin alkupään ongelmat, mutta se meni tietenkin ohi niiltä, jotka raivosivat rahan jakamisesta.

Kerrataanpa taas. Kesällä 2016 hyväksyttiin lakimuutokset, joilla Suomi lakkasi olemasta oikeusvaltio.

[...]

Sipilän hallituksen vuonna 2016 tekemät päätökset kertovat siitä paniikista, jonka turvaikanhakijoiden tulo vuonna 2015 aiheutti. Hallitus heitti oikeusvaltioperiaatteen yli laidan käsittämättömän helposti. Nyt nykyinen hallitus korjaa tämän virheen, ja niin pitääkin tehdä. Jos valtio aikoo olla oikeusvaltio, niin se ei voi tinkiä periaatteistaan sillä tavalla kuin kesällä 2016 tehtiin.
Uuninpankkopoika Saku Timonen 29.9.2019

Tuon perusteella oikeusvaltio on äärimmäisen kapea käsite, jonka Suomi on ainoana maailman maana joidenkin vuosien ajan täyttänyt. Se taas tarkoittaa, että oikeusvaltiona oleminen ei kansainvälisessä vertailussa tarkoita mitään eikä siis velvoita Suomea tai muita maita mihinkään. Mikään ei velvoita muita maita kopioimaan Suomen käytäntöjä, eikä niillä myöskään ole osoitettu olevan oleellista merkitystä turvapaikkaprosessin sujuvuuden tai laadun kannalta.

Etenkään työlupien helpolla jakamisella jopa ilmeisten feikkityöpaikkojen perusteella ei ole tekemistä oikeusvaltion kanssa mutta sitäkin enemmän turvapaikkajärjestelmän legitimiteetin kanssa. Hallitus mainostaa, että Suomeen voi tulla vuosikausiksi etsimään töitä täydellä ylläpidolla ilmoittautumalla turvapaikanhakijaksi. Lainsäätäjä ei ole koskaan tarkoittanut turvapaikkajärjestelmää käytettävän tällaiseen, mutta luovalla tulkinnalla lait venyvät moneen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: