HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)

(1/986) > >>

Miniluv:

--- Lainaus ---NÄIN OLET HYVÄ FEMINISTI
(Trigger Warning: ”vitsejä”)

Kutsutko itseäsi ”feministiksi”? Hieno juttu. Feminismi ei ole kuitenkaan ihan yksinkertainen asia, sillä jokainen feministi on erilainen. Toiset feministit onnistuvat paremmin kuin toiset.

Tiedät olevasi onnistunut feministi, kun sinua ahdistaa. Et nauti viihteen, taiteen ja median kulutuksesta samalla tavalla kuin ennen, kun biovalta, sukupuoliroolit ja stereotypiat vyöryvät silmillesi. Nautinnon menetys on kuitenkin pieni maksu siitä, että silmäsi avautuvat kaikkialla jylläävälle sorrolle.

Soita äidillesi ja varoita häntä hänen suosikkitelevisiosarjastaan. Anna myös facebook-kavereidesi tietää, miten seksistis-misogynistisiä representaatioita vaikka James Bond -saaga sisältää. Ala itse katsoa vain elokuvia, jotka läpäisevät Bechdelin testin. (Elokuvia, joissa kaksi naishahmoa keskustelee jostain muusta kuin miehistä.)

Jos naispuolinen ystäväsi ei läpäise Bechdelin testiä vaan jaarittelee ”miksi se ja se jäbä ei vastannut viestiin”, kerro hänelle, että hän on vain patriarkaatin uhri. Pidä mielessäsi ”iso kuva” eli naisia ja vähemmistöjä sortavat rakenteet. Muista, että Bechdelin testistäkin löytyy vakavia puutteita. Se on cis-seksistinen ja transmisogynistinen, eikä se toisaalta ota myöskään huomioon esimerkiksi luokkaa, rodullistamista tai fatfobiaa.
--- Lainaus päättyy ---

http://ylioppilaslehti.fi/2015/12/nain-olet-hyva-feministi/

Ylioppilaslehdessä julkaistu kolumni herätti FB-feministeissä sen verran negatiivisia reaktioita, että kirjoittaja potkittiin pihalle.

http://ihmissuhteet.blogspot.fi/2015/12/feministeille-vitsailija-lensi-ulos.html
http://ihmissuhteet.blogspot.fi/2015/12/feministiryhmasta-poimittua.html

Henry Laasasen kokoelma sitaatteja.

Ylilaudalla nautitaan pitemmän kaavan kautta.

http://ylilauta.org/satunnainen/44301986

Mila A:
Ei pidä olla turhan ankara tuomitessaan. Siksi haluankin nostaa esille yhden feminismin tärkeimmistä saavutuksista. Helposti järkyttyviä ja oikeastaan lähes kaikkia pyydetään kuitenkin miettimään vielä ennen linkin klikkausta. Sisältö ei sovi kenellekään.

Femisnismin suuri saavutus vuonna 2015

aethanol:
#pissforequality oli myös hieno feministinen manifesti (eläköön 4chan!!!)

Lalli IsoTalo:
Muistutan jälleen, että feministeissä on eroja.

http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Feminist_theory

►  Anarcha-feminism‎
►  Ecofeminism‎
►  Liberal feminism‎
►  Multicultural feminism‎
►  Postmodern feminism‎

Possumi:
Taputtaisin mutta se olisi ableistista kädettömiä kohtaan  8)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta