UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)  (Luettu 657862 kertaa)

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 430
 • Liked: 14552
 • Kuka jos en minä
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2880 : 25.09.2019, 11:06:12 »
Vain ääri ajattelutavat koittavat määrittää miten ihmiset saavat elää.

Jokainen valtaa ikinä käyttänyt vallitseva ideologia on siis mielestäsi ääriliike? Ei ihme että ääri-etuliitteet saavat alaa lehdistössä. Jokaisessa yhteiskunnassa kautta aikojen on ollut rajansa sillä minkä on katsottu olevan hyvä ja sopiva tapa elää. Väitätkö ihan tosissasi jokaista yhteiskuntaa ikinä ääriajatteluksi?
Hedelmistään puu tunnetaan.

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 967
 • Liked: 15713
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2881 : 25.09.2019, 12:45:20 »
Latinx - Wikipedia
https://en.wikipedia.org/wiki/Latinx

Lainaus
Latinx is a gender-neutral neologism, sometimes used instead of Latino or Latina to refer to people of Latin American cultural or racial identity in the United States. The ⟨-x⟩ suffix replaces the standard ⟨-o/-a⟩ ending of nouns and adjectives, typical of grammatical gender in Spanish. Its plural is Latinxs.

The term was first seen around 2004, predominantly online, among intersectional advocacy groups combining the identity politics of race and gender. It slowly gained in usage, and came into popular use around 2014, especially in American universities, where its use has since become widespread.

Reactions to this neologism have been mixed, with the most criticism coming from native Spanish speakers.[1][2][3] There tends to be a generational and regional divide among supporters and critics of the term, with more support among young people in the United States, and more criticism among older generations, and from those outside the U.S. Similar words used for this purpose include Latin@ and Chicanx.
...
Latinx is a group identity used exclusively in the United States. People in Latin America do not self-identify as Latinxs, unless they move there. The social category has had different names in the past, including Hispanic, Latina/o, and Latin@. In the 2000s, the social category of Latinxs was analyzed in one of three ways, as ethnoracial, as a cultural ethnic group, or as familial-historical
...
The term Latinx emerged from American Spanish in the early 21st century,[12] and was reportedly first used online in 2004.[13] The term has gained popularity in social media, and is mostly used by community activists and in higher education settings by students, faculty, staff, and some administrators who seek to advocate for individuals living on the borderlines of gender identity.
...
The term latinx is used almost exclusively in the United States. It is nearly non-existent in Latin America,[3] or even less so in Spain.
...
Some disability rights activists have raised accessibility concerns with Latinx and its alternative Latin@ because they cannot be pronounced by screen readers used by the blind and visually impaired.
...
Defending usage of the term against critics arguing linguistic imperialism, Brooklyn College professors María R. Scharrón-del Río and Alan A. Aja argued that the Spanish language itself is a form of linguistic imperialism for Latin Americans.
...
Similar gender-neutral forms have also arisen. One such term is Latin@ (pronounced as if spelled ⟨Latínao⟩), which combines the ⟨-a⟩ and ⟨-o⟩ endings. This variant is somewhat older, in use since the 1990s.[44] It has received criticism for adhering to a binary view of gender.[28] Another similar word is Chicanx[45], and the variant spelling Xicanx.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 108
 • Liked: 5991
 • "koronankieltäjä"
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2882 : 25.09.2019, 13:09:03 »

Jäsen Herbertin allekirjoitus Stefan Molyneuxilta on juuri tässä mielessä nerokas;

Hard times create strong men.
Strong men create good times.
Good times create weak men.
Weak men create hard times.


Lainaus
Annetaan kuvien puhua...

No juu, tuossa kuvassa kyllä tiivistyy ajanhenki. Nykypäivän mies on rullalautaileva soijapoika miesnutturassaan.
Kehityksen syitä lienee kaikenlaisia. Vaan ei tarvi ihmetellä jos nainen kokee machomman maahanmuuttajan viehättävämmäksi.

Luulisin, että nainen joka haluaa naisen kumppanikseen valitsee naisen, eikä soijapoikaa.

Niin ja huomaa kypäräpäisten nykymiesten turvallisuuden kaipuu. Toisaalta no risk no fun...

Soijapoika vois olla ihan näppärä kämppis: Laittaisin sen siivoamaan ja laittamaan ruokaa. Ei ihan minun lempparitoimintaa, vaikka teen sitä päivästä toiseen. Tai ehkä juuri sen takia. Mokuttava, mäkättävä ja narsistinen uros olis meikäläiselle se kaikkein hirvein miehinen vaihtoehto. Ottaisin mieluiten kissan ja koiran; niitä ruokkisin ja siivoaisin jäljet, elämä olis huomattavasti helpompaa ja mäkätyksettömämpää kuin uroksen kanssa. Niinnonenaiset. Mieluummin kuitenkin kissa, koira, läppäri, kirjat, pesukone, jääkaappi ja hella.  :)

U-käännös

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 107
 • Liked: 591
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2883 : 25.09.2019, 18:12:19 »
Kyllähän tuon että mieskin voi synnyttää jos on korjannut sukupuoltaan voisi tarkennuksien kanssa jättää oppikirjaan. Kuitenkin näitä tapauksia on jo nyt enemmän kuin yksi.

Suomessa sukupuolen vaihtaneet ovat lain nojalla steriilejä. Se että muusta vihjaillaan oppikirjassa vaikuttaa joko harhaanjohtamiselta tai poliittiselta kampanjoinnilta tilanteen muuttamiseksi.


Tämä "nykyisin mieskin voi synnyttää" -hölmöily ei ole valitettavasti enää jäämässä pelkäksi oppikirjapropagandaksi: Sukupuolenvaihtajien pakkosteriloinnista luopuminen on jo kirjattu Antti Rinteen hallitusohjelmaan. Alla kyseinen lisääntymistä ja vanhemmuutta koskeva osuus hallitusohjelmasta. Hallitus korvaa samalla nykyisen isyys- ja äitiyslain vanhemmuuslailla. Ilmeisesti isyydestä ja äitiydestä puhuminen koetaan jo niin syrjiväksi, että kaikki biologisiin sukupuoliin viittaava pitää häivyttää lakiteksteistä. :(

Onneksi edes SETAn vaatimus (24.5.2019) lasten oikeudesta sukupuolen vaihtamiseen jätettiin pois Rinteen hallitusohjelmasta.

Lainaus käyttäjältä: Valtioneuvosto, Pääministeri Antti Rinteen hallituksen ohjelma 6.6.2019 – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta, sivu 87.
Säädetään itsemääräämisoikeutta kunnioittava laki sukupuolen vahvistamisesta. Vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä poistetaan ja lääketieteelliset hoidot eriytetään juridisen sukupuolen korjauksesta.

Sukupuolen voi hakemuksesta korjata täysi-ikäinen henkilö, joka esittää perustellun selvityksen siitä, että hän pysyvästi kokee kuuluvansa korjattavaan sukupuoleen. Sukupuolen korjaamiseen tulee harkinta-aika.

Henkilötunnuksen sukupuolisidonnaisuudesta luovutaan osana henkilötunnuksen uudistamista valtiovarainministeriön selvityksen pohjalta.

Intersukupuolisten lasten itsemääräämisoikeutta vahvistetaan ja luovutaan pienten lasten kosmeettisesta, ei-lääketieteellisestä sukuelinkirurgiasta. Yhdistetään äitiys- ja isyyslait vanhemmuuslaiksi.


Linkki hallitusohjelmaan (PDF): http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/161662/Osallistava_ja_osaava_Suomi_2019_WEB.pdf


Antti Rinteen hallituksen ohella myös Euroopan neuvoston rasismin ja suvaitsemattomuuden vastainen komissio (ECRI) vaati aiemmin tässä kuussa, että Suomen on luovuttava transsukupuolisten pakkosterilisaatiosta. Aiheesta on kirjoittanut mm. Helsingin Sanomat 10.9.2019. Komissio tarkastaa kahden vuoden kuluttua, onko Suomi toteuttanut ECRIn Suomelle lähettämän korjauslistan. Alla keskeiset osat HS:n uutisesta translain suhteen.*

Lainaus käyttäjältä: HS, 10.9.2019
Euroopan neuvoston komissio: Suomen on puututtava vihapuheeseen ja poistettava transsukupuolisten pakkosterilointi

[...] ECRI kertoo seuraavansa suositusten toteutumista seuraavien kahden vuoden aikana.

[...] komissio pyytää Suomea toimimaan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisukäytännön mukaisesti ja muuttamaan lakia, joka vaatii transsukupuolisen pakkosterilointia. Tällä hetkellä laki edellyttää, että ”muun kuin alkuperäisen rekisteröidyn sukupuolensa tunnustamista hakevien tulee olla hedelmättömiä tai steriloituja”.

Suomen translaki on saanut aiemminkin moitteita muun muassa ihmisoikeusjärjestöiltä sekä Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutetulta.

Kesällä Antti Rinteen hallitus kirjasi hallitusohjelmaan, että vaatimus lisääntymiskyvyttömyydestä poistetaan. Närää on kuitenkin aiheuttanut se, että kirjauksessa juridisen sukupuolen vahvistamista ei aiota ulottaa koskemaan alle 18-vuotiaita.
...

Koko uutinen: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006233738.html

*Muut ECRIn vaatimukset mm. Suomen poliisin etnisestä monipuolistamisesta, vihapuheen kitkemisestä ja perheenyhdistämisen ehtojen löyhentämisestä on referoitu 2019-09-10 Suomelle suosituksia rasismin ja suvaitsemattomuuden torjumiseksi -ketjuun.

[Edit: oikoluku]
« Viimeksi muokattu: 25.09.2019, 18:14:54 kirjoittanut U-käännös »

newspeak

 • Vieras
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2884 : 25.09.2019, 19:50:09 »
^ Täyttä paskaa taas. Suomessa ei pakkosteriloida ketään - ei edes sairaimpia insestipedofiileja ja ihmishirviöitä. Jos täällä kirjaimellisesti pakkosteriloitaisiin transsukupuolisia, tämä tarkoittaisi sukupuoli-identiteetiltään poikkeavien henkilöiden sterilointia liittymättä mitenkään "sukupuolenvaihdokseen". Kukaan ei pakota ketään silvotuttamaan itseään.

Jos täällä joitakin steriloidaan niin tavallisia heteroita ehkäisymielessä ja enimmäkseen heteromiehiä. Kas kun kenelläkään ei ole käynyt mielessä toitottaa turuilla ja toreilla, että tässä saattaisi olla jotain kyseenalaista.

newspeak

 • Vieras
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2885 : 26.09.2019, 01:05:43 »
Lainaus
Mattel Launches New Line of “Gender Neutral” Dolls

Toy maker Mattel has announced it is launching a new line of “gender neutral” dolls, prompting some critics to accuse the company of trying to socially engineer children.

“Kids can customize the new dolls with long or short hair, pants or skirts, or both. The dolls come in six different skin tones,” reports Fox Business.

Kim Culmone, senior vice president of Mattel Fashion Doll Design, said the dolls were being released because “kids don’t want their toys dictated by gender norms.”

“Toys are a reflection of culture and as the world continues to celebrate the positive impact of inclusivity, we felt it was time to create a doll line free of labels,” she said.
https://summit.news/2019/09/25/mattel-launches-new-line-of-gender-neutral-dolls/

Nuken ostaminen tyttären prinsessaleikkejä varten ei ole koskaan ollut yhtä edistyksellistä.  :facepalm:

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 005
 • Liked: 7955
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2886 : 26.09.2019, 12:36:21 »
^Nukeilla on kuitenkin pakko olla femiinit tai maskuliinit kasvonpiirteet, koska muuten lapset vierastavat niitä, ja leikkivät jollakin muulla. Ja kun lapsi on päättänyt että nukke on femiini tai maskuliini, niin lapsen leikissä nukke on tyttö tai poika/nainen tai mies.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 217
 • Liked: 2463
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2887 : 26.09.2019, 15:22:16 »
^

Lainaus
Sosiaalisessa mediassa leviää kuva kustannusyhtiö Otavan elämänkatsomustiedon oppikirjasta 7.–9. luokkalaisille. Paheksuntaa on herättänyt oppikirjan osio, jossa avataan sukupuolten moninaisuutta nykykäsityksen mukaan.

En ymmärrä kohua. Ihan oikea kohderyhmä ja valinnainen aine.

Eikä ole. Elämänkatsomustiedon ei ole tarkoitus olla tuollaisen taikauskoisen huuhaan opetusta. Sitä varten on uskonto.

Vanhemmat päättävät näistä asioista.

Ei vanhemmilla pitäisi olla oikeutta aivopestä lapsiaan uskomaan taikauskoiseen huuhaaseen, eivätkä vanhemmat edes ole mitenkään halunneet lapsilleen opetettavan tuollaista roskaa.
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

newspeak

 • Vieras
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2888 : 26.09.2019, 17:55:31 »
^
Lainaus
Sosiaalisessa mediassa leviää kuva kustannusyhtiö Otavan elämänkatsomustiedon oppikirjasta 7.–9. luokkalaisille. Paheksuntaa on herättänyt oppikirjan osio, jossa avataan sukupuolten moninaisuutta nykykäsityksen mukaan.

En ymmärrä kohua. Ihan oikea kohderyhmä ja valinnainen aine.

Eikä ole. Elämänkatsomustiedon ei ole tarkoitus olla tuollaisen taikauskoisen huuhaan opetusta. Sitä varten on uskonto.

Vanhemmat päättävät näistä asioista.

Ei vanhemmilla pitäisi olla oikeutta aivopestä lapsiaan uskomaan taikauskoiseen huuhaaseen, eivätkä vanhemmat edes ole mitenkään halunneet lapsilleen opetettavan tuollaista roskaa.

Elämänkatsomustietohan on juuri heitä varten, jotka haluavat satuja opetettavan lapsille epätosina. Siitähän sen kannattajat jaksavat aina ulista. Näin kasvatetaan lapsista kunnon neuvostokansalaisia.

Eihän sekään totta ole, että mies voisi synnyttää, eikä kukaan sellaiseen oikeasti usko. Eihän?

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 593
 • Liked: 11834
 • Puhekin on teko
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2889 : 26.09.2019, 20:02:54 »
Tämä on hyvä muistutus taas kuuluisasta tasa-arvosta (varsinkin toimittajien käsityksestä siihen), että mitä se todellisuudessa tarkoittaa. Toimittaja voi sujuvasti mainita kaikki muut sijoitukset, mutta jättää tietoisesti mainitsematta Suomen surkeimman sijoituksen miesten tasa-arvoon liittyvässä tilastossa.

Kyseessä ei ole missään nimessä sattuma, vaan tietoinen valinta. Jos muissa tilastoissa näkyy sijoitus <50 ja yhdessä tilastossa 112/149, niin varmuudella on tutkittu mitä tuo tarkoittaa. Kun on selvinnyt mistä on kyse, niin asia on ohitettu sujuvasti.

Ylivoimaisesti karuin kategoria Suomelle on kylläkin "gender parity in secondary enrollment" eli sukupuolten tasa-arvoisuus toisen asteen koulutuksessa. Suomi on siinä vasta sijalla 112/149, mutta koska kyseessä on miehiin kohdistuva epätasa-arvoisuus, joka ei häiritse naisten tasa-arvoa, niin toimittaja voi sivuuttaa ikävän luvun hyvillä mielin.
« Viimeksi muokattu: 26.09.2019, 20:06:02 kirjoittanut nollatoleranssi »

Kommunisti-muslimi

 • Vieras
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2890 : 27.09.2019, 15:18:51 »
Japanialainen naispuolinen manga-artisti antaa täyslaidallisen feministeille.

Lainaus
“White propaganda” mangaka Toshiko Hasumi has once again courted controversy by saying that feminists are ugly inside and out, imitating men because they are no good at being women.

The Ibaraki-based mangaka made her comments in response to a feminist who railed against high heels. Hasumi criticized feminists for being lazy about their appearance due to having warped personalities, rendering them unappealing to men, whom they eventually come to see as enemies.

Hasumi added that this leads to them seeing themselves to be “failures” as women, causing them to reject femininity and embrace living like men.

The mangaka previously found herself in trouble for having the temerity to suggest that fewer than 100% of “refugees” are actually fleeing death; four years ago, Hasumi depicted a Syrian girl choosing to leave her country in order to enjoy a higher standard of living sustained by taxpayer money in a developed nation.

Aika tanakkaa tekstiä. Tuohon on länsimaisten feministien aika vaikea puuttua, koska kohteena on "rodullistettu" nainen. Eivät voi lyödä samalla tavalla kuin VHM:ää. Lisäksi tuolla naisella tuntuu olevan "vääriä" mielipiteitä pakolaisista.

Brandis

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 755
 • Liked: 4879
 • Villasukkainen, Silkkihansikkainen
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2891 : 27.09.2019, 20:18:48 »
^Ei kai hän nyt rodullistettu ole sanan perimmäisessä merkityksessä, sillä hän on japanilainen omassa maassaan.  ;) Manga-tyyli on myös hyvin feminiininen ja tyttömäinen, hyvällä tavalla tyttömäinen siis. Lienee ihan paikallaan tähdentää, että tietynlainen 'ylpeästi tyttö' ja tyttöys ylipäätään ovat ihan paikallaan olevia, merkityksellisiä tyylisuuntauksia, ja koen, että siihen tyttöyden onnistuneeseen pohjaan on hyvä rakentaa kantavaa naiseutta kuten myös naisellisuutta.

Japanilainen manga-artisti osui siinä harvinaisen oikeaan, että ehkä on feministisen liikkeen tarkoituksenakin luoda vastakkainasettelua väärällä tavalla; tavalla, joka pyrkii kilpailemaan miehisin ominaisuuksin miehisellä pelikentällä.. . Olisin tyytyväinen luomaan sen kaltaista vastakkainasettelua miehen ja naisen välillä, jossa nainen pyrkisi peilaamaan naisellisia piirteitään hyvää miehisyyttä vasten saaden olla nainen.

Manga-ilmiö kaikessa tyttöydessään toimii jo vahvasti itsessään feminismiä vastaan. Ihmettelisin nimittäin, jos vastaani tulisi uskottava yhteenveto feministisen aatteen ja tyttöyden ylistyksen väliltä.
'Olin juuri työhön valmiina, kun lintu lauloi laulua, perhonen leijui kaukana ja ruoho kutsui minua.' ~ Richard LeGallienne

newspeak

 • Vieras
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2892 : 27.09.2019, 21:14:43 »
Manga ja anime ovat tyylilajeina hyvin monipuolisia lukuisine alagenreineen. Sikäli on erikoista, etteivät tiedostavat tiedostaja tiedosta välttämättä edes sitä, ettei japanilainen piirrostyyli viittaa eurooppalaisperäisiin kansoihin.

Aiheen vierestä menee, mutta en erityisemmin pidä japanilaisista vaikutteista länsimaiseen piirrotyyliin. En halua, että länsimaisten piirroshahmojen pitää näyttää kaikkien joiltain helvetin pokemoneilta.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 005
 • Liked: 7955
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2893 : 30.09.2019, 21:09:23 »
Eilen sunnuntaina virallinen Ruotsin valtio silitti koko maailmaa vastakarvaan (=sekaantui yhteiskunnallisiin juttuihin), tietoisesti ja feminismin nimissä tietenkin.

Puolet ihmisistä on naisia, mutta huomattavia ihmisiä käsittelevistä Wikipedia-artikkeleista keskimäärin vain 17 prosenttia kertoo naisista. Ruotsin feministihallitus pitää tätä maailmanlaajuisena ongelmana, joten eilen sunnuntaina 29.9. Ruotsi järjesti maailmanlaajuisen WikiGap-tapahtuman. Yhteensä noin kuudessakymmenessä eri maassa järjestetty tapahtuma toteutettiin Ruotsin suurlähetystöissä ympäri maailmaa. Kussakin suurlähetystössä oli tapahtuma jossa paikallisväestö laati paikalliskieliseen Wikipediaan artikkeleita paikallisista suurnaisista. Artikkelit joko käännettiin toisesta kielestä, tai kirjoitettiin käytettävissä olevien lähdemateriaalien avulla.

Mainichi-sanomalehden englanninkielisessä uutisessa kerrotaan Japanissa järjestetystä tilaisuudesta, ja maailmanlaajuisesta tapahtumasta yleensä.

Lainaus
Event held in Japan to increase Wikipedia articles on women

September 30, 2019 (Mainichi Japan)

The Swedish Embassy in Japan hosted an event Sunday to increase articles on women in the online collaborative encyclopedia Wikipedia with the aim of narrowing the gender gap on the internet.

According to the embassy, only 17 percent of individuals given Wikipedia entries were women across all its sites in some 300 languages. The ratio was 22 percent for the Japanese version.

Many women who merit entries for their achievements in their fields are not featured, the embassy said, noting that 90 percent of the content is created by men.

The event, called "WikiGap," was organized under the gender equality policy advocated by the Swedish government, with similar events held in around 60 countries.

--

In the event held at the embassy in Tokyo, about 40 people wrote new entries for Japanese female writers and athletes based on reference materials. They also translated English articles about foreign women into Japanese.

An experienced writer of Wikipedia entries joined the event to teach the participants how to write articles.

--
https://mainichi.jp/english/articles/20190930/p2g/00m/0fe/064000c
« Viimeksi muokattu: 30.09.2019, 21:11:13 kirjoittanut Outo olio »
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 836
 • Liked: 9378
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2894 : 30.09.2019, 21:14:18 »
Ainakin naispornotähtiä löytyy heittämällä miesversioita enemmän, varsinkin Japanista. Niitä vain listaamaan. Ai ei vai?

Metsän poika tahdon olla, 
sankar jylhän kuusiston, 
Tapiolan vainiolla 
karhun kanssa painii lyön, 
ja mailma Unholaan jääköön.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 005
 • Liked: 7955
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2895 : 30.09.2019, 21:44:32 »
^Nyt oli vuorossa kirjailijat ja urheilusankarit (tapahtuma siis oli kai haluttu pitää mahdollisimman epäpoliittisena kuitenkin). Mutta ehkä ensi vuonna sitten, sillä tuskinpa epätasa-arvoa vielä on poistettu.
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 6513
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2896 : 01.10.2019, 09:18:12 »
Etusivu uusiksi, maailmassa on ongelma.

Lainaus
Rewrite Her Story -tutkimuksen mukaan menestyselokuvien hahmoista kaksi kolmasosaa on miehiä.

Mieshahmoista 42 prosenttia näytetään johtavassa roolissa, naishahmoista vain 27 prosenttia. Vain joka kuudeskymmenes naisjohtajahahmo kuuluu johonkin seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön.

Mieshahmot puhuvat kaksi kertaa enemmän kuin naishahmot.

Lähes joka kolmas naisjohtajahahmo esiintyy vähissä vaatteissa. Miesjohtajien vastaava osuus on seitsemän prosenttia. Osin alasti esiintyy naisjohtajista 15 prosenttia, miesjohtajista kahdeksan.

Tutkimuksessa analysoitiin 20 maan kymmenen viime vuonna menestyneintä kansainvälistä elokuvaa. Kaikkiaan elokuvia oli 56. Kaikki olivat miesten ohjaamia. Vain joka neljännen elokuvan tekoon osallistui naistuottaja, ja vain joka kymmenennessä käsikirjoitustiimissä oli nainen.

https://yle.fi/uutiset/3-10997398
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 550
 • Liked: 6513
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2897 : 01.10.2019, 09:20:36 »
^ Itse itselleni vastaten, kyseessä siis _menestyneet_ elokuvat. Niille jotka haluavat nähdä homoja, neekereitä ja poikkeavia voin suositella Netflixiä.
Jos olisimme väärässä, meitä ei yritettäisi vaientaa.

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 108
 • Liked: 5991
 • "koronankieltäjä"
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2898 : 01.10.2019, 10:05:24 »
Naiset (kuvassa naisten abstinenssiliike 1800-luvun lopulta) ovat naisasian historiassakin olleet melko monipuolisia teemojen suhteen.  :)

Tosin tämä ongelma oli tuolloin todellinen ja oikeutettu; nykyään naaraat vesittävät asiaansa liioittelemalla ja ylittämällä (jo saavutetun!) tasa-arvon rajoja kaiken maailman höpöhöpössä.
« Viimeksi muokattu: 02.10.2019, 09:30:47 kirjoittanut Alabama »

Henry

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 565
 • Liked: 628
  • Ihmissuhteet ja tasa-arvo
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2899 : 10.10.2019, 10:30:08 »
Tuija Saresmalta tulee kovaa settiä tasa-arvopäivillä.  :o

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 108
 • Liked: 5991
 • "koronankieltäjä"
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2900 : 10.10.2019, 10:45:48 »
Tuija Saresmalta tulee kovaa settiä tasa-arvopäivillä.  :o

Ikään kuin valtavan heterogeninen ryhmä "maahanmuuttokriittiset" olisi ahdettavissa "avioliiton tasa-arvon vastustajien", abortin vastustajien" ja "naisten vangitsemisen puoltajien" nimitysten alle. Miten nämä asiat ylipäänsä liittyy maahanmuuttokritiikkiin millään tavalla? Klassinen argumentointivirhe, jolla yritetään suggeroida ihmisille tiettyä kuvaa maahanmuuttokriittisistä. Näitä samoja mielipideryhmiä löytyy maahanmuuttajien joukosta -ja nimenomaan juuri näiden joukosta.


Kai tällainen potaska kuitenkin moneen uppoaa...  ???

« Viimeksi muokattu: 10.10.2019, 12:43:14 kirjoittanut Alabama »

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 281
 • Liked: 24951
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2901 : 10.10.2019, 11:01:35 »
^ Tällainen yleistely on vähän samaa tasoa kuin että koska on olemassa homopedofiilejä voidaan samantien oletusarvoisesti pitää kaikkia homoja pedofiileinä. Moinen pöljä tarkoitushakuinen argumentointivirhe osataan kyllä tunnistaa muiden jutuissa, mutta omissa... no, nk. fiksummat ihmiset vaikuttavat olevan poikkeuksellisen kyvyttömiä moiseen itsekritiikkiin kun se heikentäisi omaa (olkiukkopohjaista tai muuten vaan harhaista) tarinaa.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 536
 • Liked: 74851
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2902 : 10.10.2019, 11:01:39 »
Tuija Saresmalta tulee kovaa settiä tasa-arvopäivillä.  :o

Ikään kuin valtavan heterogeninen ryhmä "maahanmuuttokriittiset" olisi ahdettavissa "avioliiton tasa-arvon vastustajien", abortin vastustajien" ja "naisten vangitsemisen puoltajien" nimitysten alle.

Sitäkin naurettavampaa, kun kyseinen Tuija Saresma on itse ahtamassa kaikki naiset tiukkaan muottiin niin, että hän on kyseenalaistanut, onko Tuonen Joutsen eli Tiina Wiik edes oikea ihminen tai ainakaan nainen, koska maahanmuuttokriittisyydessään sekoittaa Saresman radikaalifeministisen maailmankuvan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Pentecost

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 317
 • Liked: 4326
 • Mersupersu
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2903 : 10.10.2019, 11:37:54 »
Jotenkin tuntuu, että naisten oikeuksien kyseenalaistaminen voisi olla hyväkin juttu, kun moista jaskanpauhantaa joutuu lukemaan tai katselemaan.

Kyseenalaistaminen on ilmeisesti synonyymi vihapuheelle?

Millään muulla en voi ymmärtää, että tälläistä tyhjänpäiväistä, valheellista ja väristelevää roskaa edes uutisoidaan. Ovatko kaikki ajattelevat ihmiset paenneet yliopistopiireistä? Tutkijoista? Asiantuntijoista?

Yhä useammin nimittäin tuntuu, että omaehtoista ajattelua ei ole ja kyseenalaistaminen loistaa poissaolollaan. Joskus aikoinaan moista fiilistelyä tieteelliseen kaapuun verhoava lässyttäjä olisi naurettu ulos estradilta, mutta näköjään nykyään ei.

Paavo Haavikko oli oikeassa lausuessaan, että Suomessa on paljon lukeneita, hyvin sivistymättömiä ihmisiä.
Natan Sharansky: "understand a critical difference between the world of fear and the world of freedom. In the former, the primary challenge is finding the inner strength to confront evil. In the latter, the primary challenge is finding the moral clarity to see evil."

Keza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 043
 • Liked: 1081
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2904 : 10.10.2019, 13:10:36 »

Sitäkin naurettavampaa, kun kyseinen Tuija Saresma on itse ahtamassa kaikki naiset tiukkaan muottiin niin, että hän on kyseenalaistanut, onko Tuonen Joutsen eli Tiina Wiik edes oikea ihminen tai ainakaan nainen, koska maahanmuuttokriittisyydessään sekoittaa Saresman radikaalifeministisen maailmankuvan.

Tuohan on jo vanha juttu feministien piirissä, joskus 80-luvun alkupuolella jouduin femakkojoukkoon ja keskustelussa m.m. todettiin, ettei Margareth Thatcher ole nainen, kun silloinen tyttöystäväni protestoi sanomalla, että onhan se synnyttänytkin niin vastaus oli, ettei sillä ole merkitystä, Thatcherin toiminta ja arvomailma osoitti, ettei hän ole nainen. Keskustelussa liikkui muutakin ajatuksia, jotka meikäläisen miehen aivoissa tuntuivat varsin ufoilta.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 16 281
 • Liked: 24951
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2905 : 10.10.2019, 13:41:47 »
Seuraava ajatus tuossa sarjassa on sitä tasoa että kommunismia inhoava ei ole ihminen ja siten hänellä ei ole ihmisoikeuksia. Ja sitten tehdään johtopäätösiä sen suhteen mitä moisille luopioille on sallittua tehdä.
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm

Alabama

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 108
 • Liked: 5991
 • "koronankieltäjä"
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2906 : 10.10.2019, 14:30:08 »

Sitäkin naurettavampaa, kun kyseinen Tuija Saresma on itse ahtamassa kaikki naiset tiukkaan muottiin niin, että hän on kyseenalaistanut, onko Tuonen Joutsen eli Tiina Wiik edes oikea ihminen tai ainakaan nainen, koska maahanmuuttokriittisyydessään sekoittaa Saresman radikaalifeministisen maailmankuvan.

Tuohan on jo vanha juttu feministien piirissä, joskus 80-luvun alkupuolella jouduin femakkojoukkoon ja keskustelussa m.m. todettiin, ettei Margareth Thatcher ole nainen, kun silloinen tyttöystäväni protestoi sanomalla, että onhan se synnyttänytkin niin vastaus oli, ettei sillä ole merkitystä, Thatcherin toiminta ja arvomailma osoitti, ettei hän ole nainen. Keskustelussa liikkui muutakin ajatuksia, jotka meikäläisen miehen aivoissa tuntuivat varsin ufoilta.

Margaret Thatcher oli juuri sellainen nainen, jonka pitäisi olla nuorten naisten esikuva: voimakas nainen, joka näkee itsensä asemansa mukaisesti maansa etua ajavana poliitikkona eikä sorru esittämään sukupuolensa edustajaa ja vetämään ties mitä roolia ja hamuamaan itselleen sen varjolla etuoikeuksia. Maggie oli järkevä reaalipoliitikko, joka ei tarvinnut "naiseutta" kilvekseen.

Löytyi Margaret Thatcherin pitämä puhe, joka näyttää Thatcherin kyvyn pystyä vetämään asioista oikeita ja loogisia johtopäätöksiä. Kyky, jota en muista Halla-Ahoa lukuun ottamatta näkeneeni nykypoliitikkojen joukossa aniharvoja poikkeuksia lukuun ottamatta.Lähes 30 vuotta sitten Margaret Thatcher (puhe CNN World Economic Development Conference edessä) varoitti ylikansallisen EU:n seurauksista. Hän ennusti laajojen kansanosien kasvavasta vieraantumisesta ja radikalisoitumisesta.


“Kun erot eri kansantalouksien välillä ovat niin suuria, että edes Euroopan Valuuttaunioni (EWS) ei enää pysty hillitsemään niitä, niin miten nämä kansantaloudet reagoisivat yhteiseen eurooppalaiseen valuuttaan? Vastaus on, että syntyy niin suuri kaaos, että viime päivien vaikeudet tuntuvat mitättömiltä niiden rinnalla.


Valtavia rahasummia pitää siirtää köyhemmille valtioille, jotta ne kestäisivät rasitteet. Mutta siinäkin tapauksessa valtava työttömyys ja massamaahanmuutto seuraisivat avoimia rajoja. Eikä yhteinen valuutta ratkaise ongelmaa.


Poliittiset seuraukset ovat jo nähtävissä: äärilaitojen puolueiden kasvu, niiden kukoistus massamaahanmuuton ja työttömyyden pelossa, muodostavat todellisen -vaikkakin epätoivotun- vaihtoehdon eurokeskeiselle poliittiselle establishmentille.


Jos tämän lisäksi perustetaan ylikansallinen Euroopan Unioni ja kansalaiset eivät enää kykene vetämään parlamenttejaan vastuuseen, kasvattaisi tämä ääriliikkeitä entisestään.


On tullut aika eurooppalaisten poliitikkojen ottaa nämä vaarat huomioon. On aika lopettaa loputtomat huipputapaamiset, jotka yhä enenevässä määrin muodostuvat päätösten korvikkeeksi- ja nähdä ympäröivät realiteetit.


Euroopassa vallitsee kasvava tunne syrjäytymisestä, ihmiset vieraantuvat lisääntyvässä määrin hallitusinstituutioistaan ja näiden poliittisista johtajista. Herää pelko, että Eurooppa-juna, joka on lastattu tavanomaisella nopealla rahalla, kulkee päämäärään, jota äänestäjä ei halua eikä kykene ymmärtämään. Mutta juna voidaan pysäyttää..”


https://www.achgut.com/artikel/die_unheimliche_prophezeihung_der_margret_thatcher

Charlie

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 342
 • Liked: 1085
 • UROS
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2907 : 11.10.2019, 04:09:12 »
Kuka muistaa vielä kesällä pelatun naisten jalkapallon MM-kisat? Hyvää viihdyttävää futista, katselin paljon. Mutta samasta tuutista tuli myös paljon ihan hiton ärsyttävää palkkatasa-arvohömppää. Keulakuvana oli Megan Rapinoe, se pinkkihiuksinen lesbo. Näitä uutisia tuli joka tuutista:

https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000006166993.html

Lainaus
Naispelaajat vaativat palkkatasa-arvoa – Donald Trump: ”Täytyy katsoa numeroita”

(8.7.2019)

[...]

Turnauksen aikana ja etenkin sen jälkeen isoksi puheenaiheeksi on noussut Fifan joukkueille jakamat palkintorahat, ja etenkin niiden suhde miesten MM-kisoissa jaettaviin palkkioihin. Yhdysvaltalaiskannattajat vaativat omilleen tasapäistä korvausta ja huusivat kuorossa ”Equal pay! Equal pay!” kun joukkueen pelaajat juhlivat mestaruutta heidän edessään.

Aiheeseen otti kantaa myös Yhdysvaltain presidentti Donald Trump. CNN:n toimittaja Manu Raju tviittasi Trumpin kommenteista.

– Trumpilta kysyttiin, uskooko hän, että jalkapalloileville naisille ja miehille pitäisi maksaa saman verran, Raju kirjoitti.

– Haluaisin nähdä sen, mutta täytyy myös katsoa numeroita. Täytyy katsoa, kuka tuo kuinka paljon (rahaa) sisään, Trump vastasi Rajun tviitin mukaan.

[...]

Noh, numeroita on katsottu. Tulos oli että naisille maksetaan suunnilleen saman verran kuin miehille. Rapinoelle ja kolmelle muulle tähtipelaajalle on maksettu kuuden viime vuoden tarkasteluajanjaksolla enemmän kuin kenellekään miespelaajalle. Eikä puhuta ihan pikkurahoista: Rapinoe on kuitannut maajoukkue-edustuksista keskimäärin noin 200 000 dollaria vuodessa. Päälle tulee tietysti muut tulot.

Naisten leirin mukaan naisten pitääkin tienata enemmän, koska he ovat pelanneet enemmän otteluita. (Mistä lähtien tehdyn työn määrällä on ollut näissä merkitystä? :o) Lisäksi naiset ovat menestyneetkin paremmin, voittaen 83 prosenttia otteluistaan... Alex Morgan on tienannut maajoukkue-edustuksistaan 1,2 miljoonaa, mutta jos hän olisi mies, hän olisi tienannut 4,1 miljoonaa. Selvää epätasa-arvoa! (Tässä on tosin sellainen koira haudattuna, että noihin ansioihin päästäkseen "Alexander Morganin" olisi pitänyt voittaa jenkkien paidassa kaksi miesten MM-turnausta! Melkoinen Pele täytyisi olla. ;D)

Lukekaa itse Wall Street Journalista:

https://www.wsj.com/articles/u-s-womens-soccer-team-court-filings-show-pay-for-top-players-11570465837

Lainaus
U.S. Women’s Soccer Team Court Filings Show Pay for Top Players

U.S. Soccer Federation says top women were paid more than men; U.S. women say that’s because they played and won more


The U.S. Soccer Federation, defending itself against a gender discrimination suit from the U.S. women’s soccer team, last week submitted court filings asserting that four U.S. women’s national team players were paid more than the highest-earning player on the U.S. men’s team over a period of about six years.

On Monday, the women’s team responded in a filing that says there’s a reason for that: The women played many more games than the men and won more, including prevailing in two World Cups. The men reached the round of 16 in the 2014 World Cup and failed to qualify for 2018.

[...]

Though comparisons are difficult because the men’s and women’s teams play under different collective-bargaining agreements, the filings provide the most detailed assertions yet of how top women’s players’ pay lines up with their male counterparts.

[...]

In a declaration for the court, Becca Roux, executive director of the U.S. women’s players’ association, summarized the U.S. women’s greater tallies of games and victories and how they translated to pay. From Jan. 1, 2017-October 7, 2019, the U.S. women won 83% of their games while the men won 48% of their games. The women played 58 matches while the men played 44, the declaration says.

For matches played between March 30, 2014 and Oct. 7, 2019, Morgan’s pay under the women’s collective-bargaining agreements, for instance, was $1,201,449.64, according to Roux’s calculation.

If Morgan had posted the same results under the men’s team’s collective-bargaining agreements, she would have been paid $4,104,920.65, the declaration said. That includes prize money for winning two World Cups.

Molly Levinson, a spokeswoman for the U.S. women’s players, called the results of the comparison “the very definition of gender discrimination.”

[...]

A round of mediation talks failed in August. If the case isn’t resolved out of court it’s scheduled to go to trial May 5, 2020.

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 005
 • Liked: 7955
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2908 : 11.10.2019, 15:59:34 »
Naisten leirin mukaan naisten pitääkin tienata enemmän, koska he ovat pelanneet enemmän otteluita. (Mistä lähtien tehdyn työn määrällä on ollut näissä merkitystä? :o) Lisäksi naiset ovat menestyneetkin paremmin

Nämä perusteet varmasti unohdetaan heti kun naiset tekevät/saavat aikaan taas vain saman verran tai vähemmän kuin miehet.

Tämä epärehellisyys tässä on se mikä minua harmittaa, "periaatteet" valitaan aina tilanteen mukaan. :(
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 005
 • Liked: 7955
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #2909 : 11.10.2019, 16:18:22 »
No niin, nyt kyllä seksuaalinen häirintä saadaan vähenemään. ???

Entisenä kiimaisena 19-vuotiaana poikana arvaan, että vapaaehtoisiksi tupakavereiksi ilmoittautuvat pääasiassa sellaiset ei-toivotut pojat/miehet, ja vastaavasti ne kivemmat pojat eivät tuonne halua. ("Kivat pojat" nimittäin arvaavat, että muna olisi pystyssä väärään aikaan tahtomatta, ja eivät tuollaiseen tilanteeseen siitä syystä halua. Vastaavasti sellaiset "henkiset setämiehet", jotka esimerkiksi haluavat päästä yöllä runkkaamaan kuuloetäisyyden päähän samanikäisestä naisesta "ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön"-asenteella, menisivät tuonne.)

Lainaus
Miehet ja naiset päässevät samaan tupaan armeijassa – yhteismajoitusta kokeillaan ensi vuoden alusta lähtien
Tänään klo 14:22

Puolustusministeriön mukaan kokeilu olisi määräaikainen ja perustuisi vapaaehtoisuuteen.

Puolustusministeriö ryhtyy selvittämään varusmiespalveluksessa olevien miesten ja vapaaehtoisessa asepalveluksessa olevien naisten yhteismajoituskokeilua varuskunnissa ensi vuoden alusta lähtien.

– Kokeilu toteutettaisiin määräaikaisena joissakin joukko-osastoissa ja se perustuisi vapaaehtoisuuteen, puolustusministeriö toteaa tiedotteessaan.

Tällä hetkellä varusmiespalveluksessa olevien miesten ja vapaaehtoisessa asepalveluksessa olevien naisten yhteismajoitus toteutuu maastoharjoituksissa ja laivapalveluksessa.

Pääesikunnan mukaan varusmiehille tehtyjen kyselyiden perusteella naiset kokevat joukkoon kuulumattomuutta ja ryhmäkiinteyden heikkoutta majoittuessaan omissa tuvissaan.

– Kyselyjen mukaan yhteismajoitus parantaisi tiedonkulkua ja mahdollistaisi tilojen tehokkaamman käytön.

--

Marko-Oskari Lehtonen
marko-oskari.lehtonen@iltalehti.fi
LUE MYÖS

Puolustusvoimat suunnittelee kokeilua: Naiset ja miehet samaan tupaan armeijassa –pukeutumisen suojaksi sermit
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3313b131-3639-4853-8ff0-81a0703368fe

Lainaus
Puolustusvoimat suunnittelee kokeilua: Naiset ja miehet samaan tupaan armeijassa –pukeutumisen suojaksi sermit
11.09.2019 klo 12:08

Puolustusvoimissa ja puolustusministeriössä valmistellaan vanhojen ohjeiden muuttamista, jotta miesten ja naisten yhteismajoitusta voitaisiin kokeilla varusmiespalveluksessa.

Yhteistuvilla uskotaan vähennettävän muun muassa naisiin armeijassa kohdistuvaa syrjintää.

Puolustusvoimien tavoitteena on, että varusmiespalvelustaan suorittavat miehet ja naiset voitaisiin tulevaisuudessa majoittaa samoihin tupiin kasarmeilla. Tällä hetkellä yhteismajoitus on mahdollista vain leireillä, harjoituksissa, laivapalveluksessa ja muissa erityisolosuhteissa.

Kasarmeilla yhteismajoituksen estää vuonna 1995 naisten asepalveluksen alkaessa annettu ohjeistus.

--

– Tämä olisi nykypäivää. Emme elä enää vuotta 1995. Tätä on kovasti pyydettykin, enkä ainakaan heti keksi mitään negatiivista asiasta, Astén jatkaa.

--

Vähintään kaksi

Viestintäjohtaja Astrénin mukaan ideana uudessa tupakäytännössä voisi olla esimerkiksi se, että vähintään kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä majoitetaan samaan huoneeseen toista sukupuolta olevien lisäksi.

Järjestely olisi vapaaehtoinen ja kaikilta samaan tupaan majoittuvilta otettaisiin kirjallinen suostumus järjestelyistä. Yksityisyyttä suojaamaan voitaisiin tuoda sermejä, jotka antaisivat näkösuojaa vaatteiden vaihdon yhteydessä.

--

Viime syksynä julkaistun naisten asepalveluksesta kertovan kirjan mukaan yli puolet naisista kokee varusmiespalveluksessa kiusaamista. Jopa lähes 40 prosenttia heistä on häiritty armeijassa seksuaalisesti. Samansuuntaisia lukuja on tullut myös puolustusvoimien omissa tasa-arvoselvityksissä.

Matti Tanner
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/5ced74b8-5319-40bd-8cb5-b152b049d2b3
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Tagit: