HOMMAN KESKUSTELU > Kylänraitti

Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)

<< < (892/892)

Outo olio:
En pääse lukemaan koko artikkelia maksumuurin taakse, mutta alku ainakin kuulostaa selvältä. Otsikon mukaan seksiäkin voi ostaa "omaksi iloksi" ja kuvatekstissä asiaa mietitään mahdollisena hyvinvointipalveluna.

Jos miestoimittaja kirjoittaisi samaan tyyliin seksiä ostavista miehistä niin miten siihen suhtauduttaisiin? :roll:

Alleviivaus lisätty.


--- Lainaus ---Seksin ostamiseen liittyy stigma, jonka vuoksi se tapahtuu usein salassa. Mutta entä jos kyseessä olisikin hyvinvointipalvelu muiden joukossa? Kuva: Julia Tavast

Omaksi iloksi

Suhtautuminen seksin ostoon on muuttumassa. Kuka tahansa voisi olla potentiaalinen seksin ostaja, sanoo aiheeseen perehtynyt toimittaja-kirjailija Paula Tiessalo. Nelikymppinen Ilona ja viisikymppinen Leena kertovat, miltä seksityöntekijän luona vierailu heistä tuntuu.

Tilaajille

Emmi-Liia Sjöholm
3:00 | Päivitetty 13:16

Iltapäivän ruuhkajuna oli täynnä töistä ja koulusta kotiin palaavia ihmisiä. Heidän joukossaan nelikymppinen Ilona hykerteli, miten tavalliselta hänkin varmasti vaikutti muiden silmissä.

Kukaan ei voinut tietää, että hän oli juuri ostanut ensimmäistä kertaa elämässään seksiä.

--- Lainaus päättyy ---

Viisikymppinen Leena ostaa säännöllisesti seksiä, ja nyt hän kertoo miksi - Hyvinvointi
https://www.hs.fi/hyvinvointi/art-2000008712334.html

Lisätty uutisotsikko.

SatuSetä:
Laitetaan ketjuun vastapainoksi juttu Ruotsista ja ukrainalaisista.
Ruotsissahan seksin myyminen on laillista, mutta ostaminen laitonta.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/49d16ea0-bba9-489f-b6f5-648cc2c4653d


--- Lainaus ---Ukrainalaisnaiset päätyivät parittajien käsiin: ”Maata pommitetaan, mutta tämä tyttö täyttää kaikki fantasiasi”

Ukrainan sota on näkynyt välittömästi prostituoitujen määrän kasvuna Ruotsissa. Poliisin mukaan 100 prosenttia heistä on ihmiskaupan tai parituksen uhreja.

Poliisi Simon Häggström on erikoistunut ihmiskauppaan ja prostituutioon 14 vuoden ajan.

– Olen kuuma ukrainalaistyttö, ensi kertaa Ruotsissa. Tavataanko?
Tämän kaltaisia ilmoituksia on viime aikoina ilmestynyt runsaasti ruotsalaisille laittomille seksinmyyntisivustoille. Laittomille, koska Ruotsissa kaikki seksin ostaminen on rikollista.
Ruotsissa ukrainalaisten prostituoitujen määrä on noussut voimakkaasti jo viimeisten vuosien aikana. Syynä tähän on muun muassa Ukrainan ja Venäjän välinen tilanne, joka on kestänyt vuosia. Monilla on ollut huolta tulevaisuuden näkymistä maassa.

Lisäksi pandemia toi Ruotsiin lisää prostituoituja, sillä muissa maissa oli paljon tiukemmat rajoitukset seksikaupankin suhteen sekä lockdown-toimia. Ruotsissa taas elämä jatkui melko tavalliseen tapaan.

...

Juuri ihmiskauppaan ja paritukseen Ukrainasta tulleet naiset ovat joutuneet.

– Joka ikinen näistä ukrainalaisnaisista on rikollisjengien käsissä. Järjestäytyneet rikolliset tarjoavat niin sanottuja pakettiratkaisuja, joissa naisille järjestetään kaikki: matkat, asunto, ilmoitus nettiin. Yhteydenpito asiakkaisiin hoidetaan parittajan välityksellä. Naisilla ei ole tilanteessa mitään kontrollia. Rahaa on mahdoton säästää, sillä parittaja pitää tarkasti kirjaa jokaisesta asiakkaasta ja rahasummasta, Häggström sanoo.

Tukholmassa hiljattain tehdyssä poliisin ratsiassa tuli vastaan monta tapausta, joissa prostituoitu oli nimenomaan Ukrainasta. Kun aikaisemmin yleisin maa on ollut Romania, oli se nyt Ukraina.
– Tässä ratsiassa saimme kiinni 38 seksiä ostanutta miestä. Heistä 30 oli ostanut seksiä ukrainalaisilta naisilta. Tämä on suora seuraus Ukrainan sodasta, Häggström sanoo.

...

Simon Häggströmin viesti on selkeä: seksiä myyvä ei koskaan tee sitä vapaaehtoisesti.

Naisella vastuu kertoa?

Seksiä ostaneita miehiä eivät Ukrainan tapahtumat vaikuta kiinnostavan.
– Eivät he välitä tippaakaan. Vaikka tosiaan osassa ilmoituksista sanotaan se ihan suoraan – joten kyse ei ole siitä, etteivät he tienneet. Minua tämä raivostuttaa, Häggström sanoo.
Kaikki seksiä ostaneet eivät tietenkään tiedä, mikä naisen tausta tai kotimaa on.
– Jotkut miehet kysyvät meiltä, että miten olisin voinut tietää. Että miksei nainen sitten kertonut minulle? Seksinostajat haluavat siirtää vastuun pois itseltään. Tämä on älyttömän naiivi ja raivostuttava tapa, joka vain vahvistaa sen, ettei heitä kiinnosta.

Toisaalta taas Häggströmille ei ole yllätys, että seksiostajaa ei prostituoidun tausta kiinnosta.
– Jos voi mennä niin pitkälle, että ei välitä suostumuksesta vaan ostaa toisen kehon käyttöönsä, sopii se tuohon kuvaan.

...

Enqvist kertoo, että muutamat tekijät auttavat siihen, ettei pakolaisia joutuisi ihmiskaupan tai parituksen uhreiksi.
– Kaikki Ukrainasta tulevat pakolaiset saavat Suomessa humanitäärisen oleskeluluvan, joka mahdollistaa työllistymisen. Heille kerrotaan heidän oikeuksistaan ja varoitetaan tällaisista riskeistä. Suomessa on entuudestaan ukrainalaisia kausityöntekijöitä, eikä täällä ole kehittynyt sellaista väliporrasta, joka rekrytoisi ja käyttäisi heitä hyväksi, Enqvist sanoo.

...

Mikä se tärkein opetus on?

– Prostituutio on nykyajan orjakauppaa. Seksin osto on aina hyväksikäyttöä. Seksiä myyvä on siinä tilanteessa pakotettuna, joko suoraan tai epäsuorasti. Ei prostituutiossa voi koskaan olla oikeaa suostumusta seksiin. Ei ole väliä, miten vapaaehtoiselta se sitten näyttääkin, Häggström sanoo.
Juuri tämän takia Suomen lainsäädäntö prostituution suhteen näyttäytyy Häggströmille ongelmallisena.

– Vapaaehtoisuus on prostituution suuri valhe. Jos asiakas kysyy naiselta, haluaako hän tehdä tätä työtä, mitä muuta hän vastaisi kuin kyllä? Se on osa sitä näyttelemistä, mitä heiltä vaaditaan. Vain ammattilaiset pystyvät tunnistamaan eroja, mutta silloinkin se on vaikeaa. Kun me puhumme näiden naisten kanssa, käy hyvin selväksi, etteivät he haluaisi olla tuossa tilanteessa.

--- Lainaus ---
* Suomen ja Ruotsin lainsäädäntö eroaa seksin ostamisen suhteen. Suomessa seksin ostaminen ja myyminen on laillista. Rikollista on kuitenkin ostaa seksiä alaikäiseltä tai kun seksinosto koskee paritusta tai ihmiskauppaa.
* Ruotsissa sen sijaan kaikki seksin ostaminen on laitonta. Seksin ostaminen kriminalisoitiin vuonna 1999. Kyseessä oli ensimmäinen kerta maailmassa, kun seksin ostamisesta tehtiin laitonta ilman, että seksin myymisestä rangaistaisiin.
* Seksin ostamisesta saa Ruotsissa sakkoja tai korkeintaan vuoden verran vankeutta. Kun kyse on alaikäiseltä seksin ostamisesta, rangaistukset ovat kovemmat. Kun seksinosto kohdistuu alle 15-vuotiaaseen, on syytteenä aina lapsen raiskaus.Lähteet: Ruotsin kansanterveysviranomainen, Ruotsin rikoslaki, Ruotsin hallitus, Suomen rikoslaki

--- Lainaus päättyy ---

--- Lainaus päättyy ---

Boldaukset omia... Ai mitkä kaksoisstandardit?  :flowerhat:

Skeptikko:

--- Lainaus käyttäjältä: Outo olio - 04.05.2022, 13:30:52 ---En pääse lukemaan koko artikkelia maksumuurin taakse, mutta alku ainakin kuulostaa selvältä. Otsikon mukaan seksiäkin voi ostaa "omaksi iloksi" ja kuvatekstissä asiaa mietitään mahdollisena hyvinvointipalveluna.

--- Lainaus päättyy ---

Tässä joitain lainauksia:


--- Lainaus ---Suhtautuminen seksin ostoon on muuttumassa. Kuka tahansa voisi olla potentiaalinen seksin ostaja, sanoo aiheeseen perehtynyt toimittaja-kirjailija Paula Tiessalo. Nelikymppinen Ilona ja viisikymppinen Leena kertovat, miltä seksityöntekijän luona vierailu heistä tuntuu.
...
Kaikissa orgasmivaikeuksia käsittelevissä artikkeleissa kehotettiin tutustumaan nautintoon sooloseksin kautta. Se ei kuitenkaan ole koskaan tuntunut Ilonasta hyvältä. Hän kokee tarvitsevansa toisen ihmisen kemiaa tunteakseen seksuaalista nautintoa.

Siksi hän oli nyt päättänyt hankkia tuota kemiaa rahalla. 120 eurolla sai 30 minuutin eroottisen hieronnan ammattitaitoiselta seksityöntekijältä pääkaupunkiseudulla sijaitsevassa omakotitalossa.
...
Suomalaisista miehistä noin 12 prosenttia on joskus elämänsä aikana maksanut seksistä, selviää vuonna 2015 tehdystä Finsex-tutkimuksesta. Naisista näin kertoo tehneensä vain 0,3 prosenttia.

Sama tutkimus kertoo, että miehistä 61 prosenttia ja naisista 23 prosenttia hyväksyi seksin myymisen. Seksipalvelujen myymiseen kielteisesti suhtautui naisista 58 prosenttia ja miehistä joka neljäs.
...
Muutama vuosi sitten hänen mielikuvansa alkoivat hiljalleen muuttua, kun hän luki Tiia Forsströmin kirjoittaman tietokirjan Ammattirakastaja. Seksin myynti ei välttämättä ollutkaan hämärähommaa, Ilona tajusi. Monelle se on ammatti, josta muun muassa maksetaan verot.
...
STEREOTYYPPISET mielikuvat seksin ostajista istuvat edelleen tiukassa, sanoo toimittaja-kirjailija Paula Tiessalo, jonka tuorein teos Rakkautta rahalla (Atena) ilmestyy torstaina. Hän on haastatellut kirjaansa varten 17:ää seksin ostajaa.
...
Tiessalon mielestä elokuvista ja mediasta välittyy käsitys, jonka mukaan seksiä ostavat vain luuserit, jotka eivät muuten saisi seksiä, tai lähtökohtaisesti pahat, naisia halveksivat väkivaltaiset miehet.

”Kaikki asiakkaat eivät varmasti ole ihania ja kaikki seksityö ei ole voimauttavaa. Monet asiakkaat ovat kuitenkin ihan ok, ja maksullinen seksi voi olla myös vastuullista ja mukavaa, jopa hieman tylsää ja tavallista työtä”, Tiessalo pohtii.

Myös sukupuoli vaikuttaa Tiessalon mukaan siihen, millaisia mielikuvia ihmisillä on seksityöntekijöiden asiakkaista: perinteistä penis-vagina-yhdyntää ostavaa miestä arvostetaan vähemmän kuin naista, joka ostaa bdsm-palveluita ja ottaa siten seksuaalisuutensa omiin käsiinsä.

--- Lainaus päättyy ---

No sieltähän se voimauttaminen tuli ja penis-vagina-seksiä haluava mies on se vähiten arvostettu, toisin kuin rohkeasti bdsm-seksiä ostava nainen.


--- Lainaus ---Vaikka cis-miehet ovat ostajien enemmistössä, seksityöntekijöiden asiakaskuntaan mahtuu kaikkia sukupuolia ja seksuaalisia suuntauksia. Tiessalo toivoo, että hänen kirjansa saisi ihmiset havahtumaan siihen, että kuka tahansa voi olla potentiaalinen seksin ostaja.

Tiessalon haastattelemista miehistäkin suurin osa haki ostoseksistä muutakin kuin hetken helpotusta ja teknistä suoritusta. Osa kaipasi hoivaa, läheisyyttä ja läsnäoloa, osa vahvistusta seksuaaliselle identiteetilleen.

”Monet haastattelemani naiset olivat puolestaan tehneet paljon töitä oman seksuaalisuutensa kanssa. He olivat pohtineet, millaista nautintoa he oikeastaan kaipaavat, jos jättävät heteronormatiivisen lapsentekoseksin pois.”
...
Kun Ilona alkoi eronsa jälkeen varovasti deittailla, hän huomasi ilmapiirin muuttuneen.

”Ymmärsin, että nykyään on paljon sallitumpaa pitää useita kumppaneita yhtä aikaa ja harrastaa sekä moninaisia suhteita että moninaista seksiä. Se tuntui vapauttavalta, ja halusin oppia tuon skenen.”

Eräs hänen heiloistaan oli kiinnostunut tantraseksistä. Tämä sai Ilonan ostamaan itselleen lahjaksi tantrisen hierontahoidon, jossa käsiteltiin myös genitaalialuetta. Kyseessä ei kuitenkaan ole eroottinen seksipalvelu, eikä orgasmia tavoitella.

Ilona kuvailee kokemusta käänteentekeväksi.

”Minun oli vaikea pitää pokkaa. Ajattelin, että tämä on yksi etappi elämässä. Olen maksanut naiselle siitä, että hän on työntänyt kätensä sisääni ja hieronut minua”, Ilona sanoo.

”Sen kokemuksen myötä elämäni alkoi pienin askelin muuttua sensuelliksi. Annoin aistillisuudelle mahdollisuuden.”

Tuon kokemuksen jälkeen hän alkoi lämmetä ajatukselle varsinaisesta eroottisesta hieronnasta.
...
Hän suhtautuu seksipalveluihin tutkimusmatkana itseensä.

”Ilmastostressin vuoksi enää ei tule lenneltyä viikonlopuksi Berliiniin, joten rahaa säästyy omaan hyvinvointiin.”

MYÖS Tiessalo vertaa seksin ostoa hyvinvointipalveluun. Kirjassaan hän pohtii, voisiko seksiä vielä joskus ostaa siinä missä lääkäri- tai hierontapalveluita. Tiessalo kirjoittaa:

Ihmisillä on olemassa monenlaisia kosketuksen, seksuaalisen nautinnon ja hyväksytyksi tulemisen tarpeita. Kaikkiin tarpeisiin lääkkeet tai keskusteluapu eivät kerta kaikkiaan toimi. Kosketuksen puutteessa huonosti voiva ihminen ei parane itsehoito-oppaita lukemalla.

--- Lainaus päättyy ---

Voitaisiinko saada prostituutiopalvelut KELA-korvattavaksi tai vaikkapa osaksi toimeentulotukea ja jonkinlainen prostituutiotakuu terapiatakuun tapaan?


--- Lainaus ---VAIKKA tilastojen valossa suurin osa seksityöntekijöiden asiakkaista on miehiä, naisasiakkaat ovat viime aikoina alkaneet näkyä mediassa.

Paula Tiessalonkin kirjaan haastateltu Mari kertoo Instagramissa Rakkautta rahalla -tilillä omista kokemuksistaan seksinostajana. Ylioppilaslehdessä julkaistiin hiljattain Himocast-seksipodcastia tekevän Jenni Janakan kolumni siitä, miten hän osti seksiä.

Myös anonyymissä viestisovellus Jodelissa keskustellaan aiheesta. Eräs nainen perusteli Jodelissa ostoseksiä sillä, että koki sen olevan turvallinen vaihtoehto sinkulle. Hän oli halunnut kokeilla muun muassa ryhmäseksiä ja osti palvelun ennemmin kahdelta ammattilaiselta kuin lähti etsimään miehiä baarista tai deittisovelluksista.

Janakka puolestaan totesi kolumnissaan, että ostoseksi mahdollistaa omaan nautintoon keskittymisen. Toista ei tarvitse yrittää miellyttää, mikä on vapauttavaa.
...
”Tiedän 80-vuotiaitakin naisia, jotka ostavat yhdyntäseksiä, koska oma kumppani ei siihen enää pysty. Iän myötä olen itsekin saanut roppakaupalla rohkeutta haluta seksiä, ja tuntuu, että halukkuus vain lisääntyy. ”
...
Ne seksityöntekijät, joita Paula Tiessalo jututti kirjaansa varten, kertoivat asiakkaiden kyselevän huolissaan palvelun vastuullisuudesta ja laillisuudesta. Asiakkaiden jatkuva vakuuttelu vei puolestaan seksityöntekijän energiaa.

--- Lainaus päättyy ---

No hyvä, että ostoseksi on vastuullisesti tuotettua, etenkin jos joutuu ilmastostressin vuoksi vaihtamaan matkailun siihen.


--- Lainaus ---Leena toivoo, että miehiä tulisi alalle enemmän. Nyt valinnanvaraa on vielä niukasti.

Paula Tiessalo uskoo, että hyville miesseksityöntekijöille olisikin tilausta: naiset saattaisivat olla hyvinkin valmiita maksamaan siitä, että saisivat pyytää juuri haluamansa kaltaista kosketusta ja keskittyä omaan nautintoonsa.

Mikäli seksiä voisi tulevaisuudessa myydä entistä avoimemmin hyvinvointipalvelun lailla, kysyntä ja tarjonta saattaisivat kohdata nykyistä paremmin, Tiessalo pohtii.

Hän uskoo, että parhaassa tapauksessa ostoseksin yleistyminen voisi jopa auttaa monia parisuhteita.

”Pettäminen on hyvin yleistä, mikä kertoo siitä, että seksuaalisessa kohtaamisessa on ongelmia. Miten hienoa olisi, jos voisi pettämisen sijaan sopia kumppaninsa kanssa avoimesti tyydyttävänsä tarpeensa ammattilaisen luona.”

--- Lainaus päättyy ---

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta