Kirjoittaja Aihe: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)  (Luettu 1022671 kertaa)

Skeptikko

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 14 109
 • Liked: 22878
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4590 : 04.08.2022, 15:15:30 »
Saako intersektionaalista tutkimusotetta kritisoida? ”Breaking the Silence” -gradun tapaus – Agricola
https://agricolaverkko.fi/tietosanomat/saako-intersektionaalista-tutkimusotetta-kritisoida-breaking-the-silence-gradun-tapaus/

Lainaus
Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimuksen yksikössä hylättiin maisterintutkintoa tekevän opiskelijan lopputyö. Gradujen hylkääminen on Suomessa erittäin harvinaista. Hylkäyksen syyksi esitettiin puutteet työn objektiivisuudessa – mutta oliko kyse pikemminkin intersektionaalisen tutkimusnäkökulman kritiikin kieltämisestä?
...
Olen toiminut tutkijanurani aikana 11 vuotta myös yliopistonlehtorina, enkä koskaan aiemmin ole törmännyt ehdotukseen hylätä pro gradu -työ. Kyseinen lopputyö oli omasta mielestäni mainio esitys aiheestaan, eli intersektionaalisesta feminismistä ja sen vaikutuksista japanilaiseen seksuaaliväkivaltakeskusteluun. Olisin itse ehdottanut sille normaaliasteikolla (hyl./1-5) vähintään arvosanaa 3, mahdollisesti korkeampaa.

Mistä oli varsinaisesti kysymys? Alkuvuodesta 2022 minuun otti yhteyttä Turun yliopiston Itä-Aasian tutkimuksen opiskelija. Hän tarvitsi apua, sillä maisteriopintojen lopputyön eli pro gradun kirjoittaminen oli muuttumassa painajaiseksi.

Opiskelija kertoi, että häntä uhataan lopputyön hylkäämisellä, mikäli hän ei poista jo valmiiksi kirjoitetusta työstään käytännössä kokonaan noin 45 sivun pituista kriittistä analyysia intersektionaalisen tutkimusajattelun perusteista.
...
Työn intersektionaalisen tutkimuksen kritiikki oli peräisin useista eri lähteistä ja sisälsi aineksia, joita en ollut itse tullut aiemmin ajatelleeksi.
...
Opiskelija jätti työnsä Breaking the Silence: Current discussion on sexual violence in Japan and in the West in connection with intersectional feminism vain pari viikkoa myöhemmin. Hän sai siitä ohjaajan uhkauksien mukaisesti hylätyn arvosanan. Intersektionaalista tutkimusotetta ei saanut arvostella.

Työn hylänneet ohjaava yliopistonlehtori ja Itä-Aasian tutkimuksen professori esittivät hylkäyksen pääasialliseksi syyksi sen puutteet tutkimustyöltä vaadittavan objektiivisuuden kannalta. Tämä oli ironista, koska työn alkuosa nimenomaisesti käsitteli akateemisen toiminnan yleisiä objektiivisuusvaateita ja pohti niitä kriittisesti intersektionaalisen tutkimuksen osalta.
...
Ei gradu varsinaisesti mieltäylentävää luettavaa woke-politiikan kannalta ollut. Siinä kerrottiin esimerkiksi transihmisten tekemistä raiskauksista naisvankiloissa. On maailmalla tarinoita siitäkin, kuinka intersektionaaliseen feministijulkaisuun oli saatu läpi huijausartikkeli, johon oli napattu tekstiä suoraan Hitlerin Taisteluni -teoksesta vain vaihtamalla sana juutalainen mieheksi. Nämä esimerkit edustavat vain woke-kulttuurin lieveilmiöitä, mutta ilmeisesti sellaisistakaan ei ollut soveliasta intersektionaalisen tutkimuksen veteraaneja muistuttaa.

Opiskelijalta oltiin siis eväämässä maisteriksi valmistuminen Turun yliopistosta. Hän laati asiasta virallisen valituksen ja oikaisupyynnön, joka jätettiin Turun yliopiston valituslautakunnalle 17.3. 2022.
...
En ollut ainoa dosenttitason tutkija, joka oli asiasta eri mieltä Turun Itä-Aasian tutkimuksen opettajien kanssa. Sisällytimme opiskelijan valitukseen myös kolmen muun kulttuurintutkimuksen asiantuntijan pikavilkaisulla antamat arviot työn hylkäämisen mahdollisuuksista.
...
Vain yksi näistä kolmesta vakinaistetusta yliopiston tutkimus- ja opetustyön ammattilaisesta suostui antamaan kommenttinsa omalla nimellään. Tämä kertoo siitä, miten paljon yliopistoissa pelätään toisten virheisiin puuttumista, vaikka kyseessä olisikin yksi yliopisto-opetuksen pyhimmistä periaatteista eli opiskelijan oikeuksien ehdoton kunnioitus.
...
Opettajat moittivat myös opiskelijan tehneen työnsä laajalti kuulematta ohjaajiaan. Tosiasiassa ohjaajaksi määrätty henkilö oli kieltäytynyt ohjaamasta työtä, kun ilmeni, että siihen kuului osia, jotka loukkasivat hänen yhteiskuntaeettisiä käsityksiään intersektionaalisen tutkimustavan kritiikin muodossa.

Yhtään lähes satasivuisen työn tietoväitettä eivät opettajat pystyneet osoittamaan vääräksi. Työn ohjaaja oli myös ennen välirikkoa opiskelijan kanssa rohkaissut tätä toteamalla, että ”kirjoitat myös hyvää englantia ja teksti on helposti luettavaa, viittaustekniikkakin on hallussa”. Tämä kaikki oli muuttunut niin, että lopputyöstä löydettiin ohjaajien vastineessa erityiseksi ongelmaksi myös lähdetyöskentelyn yleisiä puutteita ja suorien viitteiden käytössä selkeää huolimattomuutta.
...
Muun ohessa työn väitettiin myös ylittävän pro gradu -työlle asetetun maksimimitan. Opiskelija kuitenkin osoitti vastineessaan työn pituuden laitoksen kirjoitusohjeiden mukaiseksi. Toisin sanoen, opettajat eivät ymmärtäneet omia ohjeistuksiaan tai tulkitsivat niitä tietoisesti opiskelijan vahingoksi.
...
Kun kyseinen opinnäyte ilmestyy Turun yliopiston julkaisuarkistoon, kuten sen pitäisi, voi sen laatua arvioida myös lukija itse.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 470
 • Liked: 11589
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4591 : 11.08.2022, 13:16:59 »
Nyt myös Sanoman uutinen tapauksesta:

Lainaus
Turun yliopistossa harvinainen tilanne: Opiskelijan gradu hylättiin

Intersektionaalista feminismiä käsitellyt gradu hylättiin ”objektiivisuuden puutteen” takia. Tapausta seuranneen tutkijan mukaan kyse oli sensuurista.

Emmi Julkunen
10.8. 7:15

--

Poikkeuksellinen kiista päättyi lopulta siinä mielessä opiskelijan eduksi, että hänen gradunsa hyväksyttiin. Valitusprosessin jälkeen Turun yliopiston tutkintolautakunta päätyi hyväksymään heinäkuussa opiskelijan gradun – mutta arvosanalla 1, joka on alin mahdollinen. Gradutyöstä oli tätä ennen hankittu useamman asiantuntijan mielipide - kolme eri tahoa piti gradua hyväksyttävänä - ja myös Turun yliopiston itse ulkopuolelta pyytämä asiantuntijalausunto puolsi gradun hyväksymistä.

--

https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000008990738.html
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 34 839
 • Liked: 38328
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4592 : 11.08.2022, 13:36:49 »
Yliopistoilla on taloudellisestikin nykyään niin tiukkaa, että kaikki pseudotieteet ym. intersektionaalinen sosialistinen paska pitää siivota pois opinto-ohjelmista heti.
Ja ulkomaalaiset helvettiin täältä viemästä opiskelupaikkoja suomalaisnuorilta! Kävelee nykyään millä tahansa yliopistokampuksella missä suomalaisessa yokaupungissa hyvänsä, niin siellä näkyy pelkkiä intialaisen, muhamatin ja kinkin näköisiä ihmisiä kaikkialla.
Tämä maa on Suomi‼️

Lucce

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 480
 • Liked: 653
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4593 : 11.08.2022, 19:22:32 »
Voisiko tosiaan olla että niin että yliopiston woke-osasto olisi päättänyt gradun kohtalosta tunnepohjalta sivuuttaen tyystin Järjen, Objektiivisuuden ja Ammattietiikan, sekä luulleet ettei sitä kukaan huomaa.
Aika oudolta kyllä kuulostaa.
Kun suurennuslasin kanssa ei löydetty yhtäkään teknistä virhettä yli satasivuisesta työstä jäi vielä yksi keino osoittaa oma ylemmyytensä antamalla alin mahdollinen arvosana. Bravo!
Hyvä että instituutioissa on vielä sellaisia, jotka uskaltavat vastustaa tätä maanista yhden totuuden wokeismia.
Akateemisessa sivistyksessä ja ylipäätään Elämässä on pakko säilyä joku Taso.
Aito Sivistys ei ole mikään matopeli joka seuraa sokeasti vain seuraavaa trendi-pistettä.