Kirjoittaja Aihe: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)  (Luettu 1194573 kertaa)

Nuivinator

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 4 698
 • Liked: 8943
 • Je suis Charlie
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4830 : 15.11.2023, 21:57:33 »
Sivumennen todettuna, ensimmäisen kerran kun näin tuon miestamppooni-jutun otsikon jossain, niin ensiksi mieleeni tuli ajatus ripulista.

Ja sitten seuraava ajatus olikin jo, että ripulin hoitoon taitaa olla parempiakin tapoja kuin tukkia suoli mekaanisesti.
3:14

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 628
 • Liked: 49214
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4831 : 15.11.2023, 22:21:24 »
Enemmän tämä on mainostemppu kuin mitään muuta; suvakkiämmien toivotaan jatkossa valitsevan ostoskoriin Vuokkoset-tuotteita, koska suvaitsevaisuus. Muillekin jää merkki mieleen.
Toisaalta moni jättää valitsematta samasta syystä. Uhkapeliä.

ikuturso

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 25 693
 • Liked: 61863
 • Kekkosen re-inkarnaatio
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4832 : 15.11.2023, 22:54:51 »
^

Minä luin. Älä huoli, ei niitä ole tarkoitettu miehille vaan ne ovat "miehille".

Asia ei minulle erityisemmin kuulu kun itse olen mies ja vaimoni on nainen, mutta kuvittelisin että kovin suurta markkinarakoa ei tuotteilla ole. Ne muutama harva jotka kokevat tuollaista tarvitsevansa eivät taatusti tuo kovin paljoa kassavirtaa.

TIRSK...

Miesten tamponin yhteydessä sana "markkinarako" saa aivan uuden sävyn.

-i-
Kun joku lausuu sanat, "tässä ei ole mitään laitonta", on asia ilmeisesti moraalitonta. - J.Sakari Hankamäki -
Maailmassa on tällä hetkellä virhe, joka toivottavasti joskus korjaantuu. - Jussi Halla-aho -
Mihin maailma menisi, jos kaikki ne asiat olisivat kiellettyjä, joista joku pahoittaa mielensä? -Elina Bonelius-

l'uomo normale

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 324
 • Liked: 12959
 • Je suis. Sivistysporvari. Ihmisenä ja kuluttajana.
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4833 : 19.12.2023, 06:38:29 »
Iltalehden suosikkitoimittelijattareni Ida Erämää lienee saanut tehtävänannon:


Lainaus
Ida Erämaa
Eilen klo 20:00
Sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva STEA (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) on luovuttanut vuoden 2024 avustusehdotuksen sosiaali- ja terveysministeriön käsiteltäväksi.

STEA ehdottaa Miesten tasa-arvo ry:lle 637 746 euron suuruista avustusta. Avustus on määrä käyttää seurusteluväkivaltaa kokeneiden poikien ja miesten tukemiseen tähtäävään hankkeeseen vuosina 2024–2026.

Hanketyötä aiotaan tehdä puhelimitse ja verkossa. Hankkeen kohderyhmäksi on ilmoitettu nuoret pojat ja miehet, kuten opiskelijat ja varusmiehet. STEA perustelee ehdotusta sillä, että toiminta on STEA:n strategian mukaista.

Miesten tasa-arvo ry:n jäsensihteeri Jukka Lampinen kertoo Iltalehdelle, että yhdistyksen tavoite on edistää sukupuolten välistä tasa-arvoa miesten tasa-arvo-ongelmiin keskittyen. Tämä tarkoittaa miehiin kohdistuvan sukupuolisyrjinnän poistamista, hän kertoo.

[...]

Virheellinen väite
Lampisen mukaan MTA:n (Miesten tasa-arvo ry) kärkkäät kannanotot liittyvät usein lähisuhdeväkivallan ehkäisyn linjauksiin, jotka ovat yhdistyksen näkemyksen mukaan hyvin yksipuolisia.

– Miehiin kohdistuu enemmän väkivaltaa ja se on vakavampaa, mutta huoli kohdistuu useimmiten tyttöihin ja naisiin. Nuorten kohdalla tytöt kohdistavat väkivaltaa poikiin enemmän kuin pojat kohdistavat tyttöihin, Lampinen sanoo.

Lampinen katsoo, ettei kyseessä ole hänen henkilökohtainen näkemyksensä, vaan ”tutkimuksiin perustuva tieto”. Iltalehti pyysi Lampista toimittamaan lähteen väitteille. Lampinen toimitti Iltalehdelle lähteeksi kuvakaappauksen MTA:n hankehakemuksesta ja kertoo, että merkkimäärärajoitusten takia ”hakemuksessa ei ollut mahdollista viitata lähteisiin kohdennetummin”.

MTA:n hankehakemuksessa kirjoitetaan, että ”säännönmukainen tutkimustulos fyysisestä väkivallasta on, että valtaosa siitä kohdistuu poikiin ja miehiin”. Väitteille ei kuitenkaan löydy katetta niistä lähteistä, joihin MTA on hakemuksessaan viitannut. Iltalehti esittelee lähteet myöhemmin tässä artikkelissa.

Lähdeviittaukset MTA:n hankehakemuksessa on merkitty ympäripyöreästi. Esimerkiksi seurusteluväkivaltaa koskevaan väitteeseen on merkitty lähteeksi ainoastaan Oikeuspoliittinen tutkimuslaitos, eikä siitä käy ilmi, mihin julkaisuun hakemuksessa on viitattu.

Oikeuspoliittiseen tutkimuslaitokseen on viitattu vastaavaa väitettä käsittelevällä Wikipedia-sivulla, mutta linkki vuonna 2009 julkaistuun katsaukseen ei ole toiminnassa. Wikipediaan voi kirjoittaa kuka tahansa. Wikipedia-sivun seurusteluväkivaltaa koskevan osion useimmat lähteet ovat peräisin 2000-luvun alusta, niiden linkit eivät ole toiminnassa ja osaa on siteerattu virheellisesti.

Myöhemmin Lampinen lähetti linkin vuonna 2016 julkaistuun amerikkalaiseen meta-analyysiin, jonka mukaan tytöt olivat poikia useammin fyysisen seurusteluväkivallan tekijöitä. Tytöt ja pojat olivat analyysin mukaan yhtä usein fyysisen seurusteluväkivallan (muu kuin seksuaalinen) uhreja. Seksuaalisen seurusteluväkivallan kohdalla pojat olivat useammin sen tekijöitä ja tytöt olivat poikia useammin sen uhreja.

Väite, että tytöt tekevät poikia enemmän seurusteluväkivaltaa ja pojat ovat useammin sen uhreja ei siis pidä paikkaansa edes kyseisen yksittäisen analyysin valossa.

[...]
Miesten tasa-arvo ry on myös esittänyt perättömiä väitteitä sukupuolten tasa-arvosta sosiaalisen median kanavissaan. Marraskuussa yhdistys esimerkiksi kirjoitti X:ssä, että kun työelämässä tapahtuvaa sukupuolisyrjintää ”tutkitaan empiirisesti”, niin ”on havaittu, että miehiä syrjitään enemmän”. Melkeinpä minkä tahansa luotettavan lähteen tiedot osoittavat, että MTA:n väite on virheellinen.

[...]

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7b00e46c-8d1b-48ec-9fc0-b92532f8b05a
And madness and despair are a force.
Socially distancing.
Riittävällä moraalilla.

Caucasian

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 369
 • Liked: 4038
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4834 : 19.12.2023, 08:19:20 »
"Melkeinpä minkä tahansa luotettavan lähteen..." kirjoittaa Ida Erämaa, mutta ei tietenkään kerro näitä lähteitä, jotta voisi arvioida, että ovatko ne luotettavia tai ylipäänsä olemassa tai mitä ovat asiasta sanoneet vai vetikö Ida oman väitteensä hatusta.
Erämaa siis tekee itse kritiikissään juuri sen mitä kritiikissään kritisoi.  :roll:

Rasvari

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 406
 • Liked: 1265
 • Entinen keskustelija, nykyinen Venäjän trolli.
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4835 : 19.12.2023, 08:25:49 »
Luin oikein kahteen kertaan, en ole varma onko Erämaa tosissaan, mitään logiikkaa tuossa ei ole. Jos kääntää tekstissä mies-nais akselin ympäri saadaan aikaan teksti jota Erämaa aatesiskoineen tuskin hyväksyy, toisaalta tätähän se nykyajan tasa-arvo on.

Kutittelisi tietää miten nuo pystyvät perustelemaan ristiriidan itselleen.

Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 737
 • Liked: 38502
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4836 : 19.12.2023, 09:34:47 »
"Melkeinpä minkä tahansa luotettavan lähteen..." kirjoittaa Ida Erämaa, mutta ei tietenkään kerro näitä lähteitä, jotta voisi arvioida, että ovatko ne luotettavia tai ylipäänsä olemassa tai mitä ovat asiasta sanoneet vai vetikö Ida oman väitteensä hatusta.

Perheväkivallan tutkimuksessa on ylipäätään kova kallistuma juuri feministiselle näkökulmalle eli naisesta ikuisena uhrina. Erämaan käsitystä tukevia tutkimuksia ja "tutkimuksia" on siis paljon, jolloin tilastollisesti suurin osa eli "melkeinpä mikä tahansa" tutkimus tietenkin puoltaa Erämaan teesiä, ettei miehet juurikaan kokisi (perhe)väkivaltaa.

Toisaalta on tiedossa, että miehet harvemmin tai juuri koskaan tee esim. poliisi-ilmoituksia perheväkivaltatilanteissa vaikka nainen on aloitteen tekijä. Eli se kuuluisa "ilmoittamiskynnys", jonka madaltumiseen juuri feministit vetoavat yrittäessään selittää raiskausten lisääntymisen maahanmuuton myötä, on hyvin korkea miehille, jolloin tilastoihin syntyy merkittävä vääristymiä miesten haitaksi.

Kun tutkimusrahoituksen painopiste on feministisessä diskurssissa, tutkimusmateriaalia ei edes ole tai sitä on niukasti, on selvää, että tutkimukset eivät herkästi paljasta miehiin kohdistuvaa perheväkivaltaa (muistan kuitenkin lukeneeni jonkun tutkimuksen, jossa enemmistö perheväkivaltatilanteista ovat naisten aloittamia eli nainen lyö ensin mutta mies lyö kovemmin).

Erämaa yrittää myös heittää epäilyksen varjon MTE:n yli viittaamalla siihen, että MTA on twitterissä kritisoinut feminististä diskurssia esim. pridekulkueen puitteissa. Siis jo se, että pseudotieteellistä feminististä huuhaadiskurssia kritisoidaan, olisi Erämaan mukaan tarpeeksi hyvä syy evätä tuki MTA:lta.

Erämaan argumentoinnin tausta on tietenkin se, ettei hän halua miesasialiikkeen saavan julkista tukea (vaikka miehet maksavat enemmän veroja) koska miesten asia ei ole hänen ja muiden feministien mielestä tärkeä.

Erämaa ei kuitenkaan kehtaa kokonaan kiistää että miehet kokisivat perheväkivaltaa vaan hänen logiikkansa tukeutuu siihen, että koska naiset väitetysti kokevat enemmän perheväkivaltaa, verovarat pitäisi ilmeisesti kanavoida feministisiin aiheisiin pillumonologien ja vulvataiteen tukemiseen. Rivien välistä voi myös lukea, että Erämaa ei halua, että ikuisen uhrin asemassa olevaan naiseen liitettäisiin väkivaltaisia mielikuva tukemalla perheväkivaltaa kokevia miehiä.
Sosialisti on mätä ydintä myöten.
 - kansanviisaus

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 37 628
 • Liked: 49214
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4837 : 19.12.2023, 09:46:52 »
^ Älkääkä unohtako lapsia!
Lapset kokevat perheväkivaltaa kaikkein eniten suoraan ja myös epäsuorasti vanhempiensa keskinäistä väkivaltaa sivusta seuraten. Ja sen kyllä Suomessa näkee kun katsoo lasten ja nuorten pahoinvointia.

Tokikaan pahoinvointia ei pelkkä perheväkivalta selitä, vaan lapset ja nuoret ovat vihervasemmistolaisen väkivallan uhreja kauttaaltaan yhteiskunnassa, mm. koulussa itseohjautumassa eli heitteillä, ja terveysdenhuollossa, missä yli 10v LAPSEN vanhemmat eivät enää saa tietoja lapsensa terveysasioista, vaikka vievät lapsen lääkäriin ja maksavat kulut. Lapsen yksityisyydensuoja = väkivalta lasta kohtaan naamioituna hienon suvaitsevaisen ”lapsen oikeuksia kunnioittavan” sanan ’yksityisyydensuoja’ taakse.

Mutta tähän tulee loppu. Hyvinvointivaltiomme Hölmölä on oikeasti piilokorruption suurvalta, ja EU tulee hajoamaan, todennäköisesti suhteellisen väkivaltaisesti, mutta hajoaa varmasti. Meillä ei nimittäin ole varaa tähän, eikä järkevämmissä maissa ole kohta enää halua tähän. Rajojemme yli lappaa (myös länsirajan yli) väkivaltakulttuurisia elintasomatkailijoita, ikäänkuin meillä ei olisi väkivaltaa jo omasta takaa.


Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 39 813
 • Liked: 129958
Vs: Finlaysonin Naistenviikkokampanja
« Vastaus #4838 : 18.01.2024, 13:22:18 »
Finlaysonin nettisivuilla kerrotaan että heillä on Naistenviikon (ai sellainenkin on nyt?) kunniaksi tarjouskampanja kaikille itsensä naiseksi mieltäville. Naisten euro on 84 senttiä, eli 16 senttiä liian vähän, joten reiluuden vuoksi he ovat päättäneet laittaa alennusprosentiksi tuplaten tämän, 32%.

Saa nauraa. Aina.

Lainaus
Tuotteiden myyminen alekampanjassa naisille ja miehille eri hintaan oli syrjintää – lautakunta lätkäisi Finlaysonille 30 000 euron uhkasakon

Samojen tuotteiden myyminen alennuskampanjassa naisille ja miehille eri hintaan oli tasa-arvolaissa kiellettyä syrjintää, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta toteaa päätöksessään.

Lautakunnan mukaan yritys toteutti kampanjoita, joissa se tarjosi tuotteistaan alennusta lähtökohtaisesti vain naisille ja joilla se kertoi kampanjoivansa naisten ja miesten palkkatasa-arvon puolesta. Lautakunnan pääsihteeri Juhani Kortteinen vahvistaa STT:lle, että kyseessä oleva yritys on Finlayson.

Finlayson toteutti ensimmäistä kertaa vuonna 2017 kampanjan, jossa naiset maksoivat euron ostoksesta 83 senttiä. Vastaavanlaiset kampanjat toteutettiin myös vuosina 2018 ja 2022.

[...]

Päätöksen mukaan Finlayson myi samoja tuotteita naisille ja miehille erilaisin ehdoin, ja näin menetellessään se asetti naiset ja miehet eri asemaan sukupuolen perusteella.

Finlaysonin mukaan alennuksen olivat voineet saada kaikki asiakkaat sukupuolesta riippumatta. Lautakunta kuitenkin katsoi, että kampanjoista ei selvästi ilmennyt, että jokaisella oli ollut tosiasiallisesti mahdollisuus hyötyä kampanjan etuuksista sitä erikseen pyytämättä. Lautakunta totesi, että kampanja-alennuksen kohdentaminen ”naisille tai itsensä naisiksi tunteville” oli lisäksi ollut ongelmallista sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun perustuvan syrjinnän kiellon kannalta.

– Sukupuolivähemmistöön kuuluminen on yksityisyyden piiriin kuuluva asia, jota elinkeinonharjoittajalla ei ole oikeutta asiakkailtaan kysyä
, päätöksessä sanotaan.

[...]

Finlayson myös sanoo tiedostavansa kampanjoidensa luonteen kiistanalaisina ja tasa-arvolain vastaisena. Jatkossa yhtiö aikoo olla toteuttamatta vastaavanlaista alennuskampanjaa.
Yle 18.1.2024

Tuomio tasa-arvolaissa kielletystä syrjinnästä, kun piti kampanjoida raflaavalla tavalla tasa-arvon puolesta.

Näinhän se menee, että esimerkiksi rasismista suurimpaan ääneen kailottavat ovat tyypillisesti itse niitä kaikkein suurimpia rasisteja, kun vaativat uhrihierarkiaan perustuvan rasismin laillistamista.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Outo olio

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 12 086
 • Liked: 15252
 • Manner-Suomen Tasavalta
Vs: Finlaysonin Naistenviikkokampanja
« Vastaus #4839 : 24.01.2024, 22:37:11 »
Lainaus
lautakunta lätkäisi Finlaysonille 30 000 euron uhkasakon

Olisivat saman tien laittaneet 32 000, kun siis viimeisin alennus oli 32%. Hukattu mahdollisuus huumoriin. :)
Suvaitsevaisen ajattelun yhteenveto: Suomessa Suomen kansalaiset rikkovat Suomen lakeja. Myös muiden maiden kansalaisten on päästävä Suomeen rikkomaan Suomen lakeja. Tämä on ihmisoikeuskysymys.

Joku ostaa ässäarvan, toinen taas uhrivauvan. Kaikki erilaisia, kaikki samanarvoisia.

Can I have a safe space, too?

Muhmutti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 492
 • Liked: 969
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4840 : 30.01.2024, 04:37:58 »
Japanissa feministit ovat raivostuneet, kun eräs bussiyhtiö suunnitteli 80-vuotisjuhlien kunniaksi kaksi uutta hahmoa. Feministit eivät tykänneet naishahmon suunnittelusta, vaan pitivät sitä tunkkaisena tuulahduksena menneisyydestä. On vielä liian nuorikin. Mieshahmosta sen sijaan ei löytynyt valitettavaa.

Linkki uutiseen

Muutamia feministien kommentteja:

Lainaus
“That’s the worst, I’m going to vomit. I didn’t know that Mie Kotsu was full of misogynistic Showa geezers.”

“This is porn. Mie Kotsu is doing this knowingly. They’re the worst.”

“Only the girl is like that around the waist for no reason, and forcibly smiling, I had enough. And of course, they would make the female younger. This makes me sick. Leave that back in Showa.

“You can name her ‘inner-legs touching girl’ for all I care.”

Showa tarkoittaa aikaa 1926 - 1989.

Liitteenä raivostusta herättänyt kuva. Omasta mielestäni ihan onnistunut naishahmo.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 49 295
 • Liked: 88958
 • Homman mediaöyhöttäjä. Emeritus.
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4841 : 30.01.2024, 10:20:33 »
Riitelyä ravintolaskun jakamisesta. Kaikki naiset olettavat, että mies maksaa kaiken.

“Monikulttuuri ei ole kulttuurien yhteiseloa, vaan niiden sotaa”.
— RushiesBoots

“Maahanmuutto ei ole hopealuoti vaan niskalaukaus.”
— Lucia-pulla

“Muissa EU-maissa on todettu, että maan turvallisuus menee aina EU-hömpötysten edelle.”
— Jäsen Roope

PS. Migri on tuhottava.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 704
 • Liked: 6842
Vs: Feminismi on ihmeellistä! (yhdistetty)
« Vastaus #4842 : 08.02.2024, 21:38:41 »
^ Kuviteltu tilanne, ehdotat että "eiköhän mennä kaljalle!"

Sit kun pitäisi maksaa, niin Ake, Make, Pera ja mä ilmoitamme, että "kuules Eskoseni, meillä on kerrottavaa. Että sinä olet nyt anoa mies pöydässä, koska me muut tunnemme olevamme naisia. Kaiva kuvetta, poika!"

Karrikoitua, mutta feministien maailmassa täyttä hyhmäistä todellisuutta.
"Tuomme oikeudenmukaisuutta ja onnea Afrikan kansoille, Prigozhin lupaa." IS 22.8.2023