UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen  (Luettu 3182082 kertaa)

Aksiooma

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 297
 • Liked: 11574
 • Arvokonservatiivi ja 2000 luvun fennomaani
RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« : 18.12.2015, 21:38:44 »
Tätä on pelätty ja osattu odottaa. Vapaaehtoiset naiset alkavat väsymään auttamiseen ja vaipuvat epätoivoon. Tänään Refugees Hospitality Club FB sivustolla yksi vapaaehtoinen, joka on asuttanut kotiinsa turvapaikkahakijan, avautui Refugees Hospitality Club (RHC) FB sivustolla ja sai aikaan ketjureaktion. Uusia kommentteja tulee jatkuvasti. En osaa linkittää FB sivua, joten tallensin keskusteluja liitteenä olevaan PDF tiedostoon sekä alle. Aika hurjaa luettavaa.

Keskusteluista käy ilmi selvä väsyminen, jopa uupuminen tilanteeseen. Jotkin kommentit alkavat olemaan jopa nuivia. Kommentoijat alkavat myös arvostelemaan ja riitelemään toistensa kanssa. Oma näkemykseni on, että naiset turhautuvat miehiä nopeammin ja/tai kommentoivat enemmän tunteella kuin järjellä.

Järjen puutteesta kertoo myös ratkaisuehdotukset aloittajan ongelmaan. Ehdotukset kattavat ideoita aina uudesta verkkopalvelun perustemisesta, päiväkotien lasten riisumiseen ja pukemiseen päätyen tarjoukseen, että turvapaikanhakija voisi mennä hoitamaan jonkun vapaaehtoisen kissaa siksi aikaa, kun on itse matkoilla jouluna. Kyllä. Enemmän tunteella ideoituja ratkaisuja kuin rationaalisia. Ja lopuksi mennään kysymään omalta mieheltä neuvoa.

En halua nyt tästä vääntää mitään naisasiaa, vaikka mieleni tekisikin. Sen verran hyvää materiaalia tässä on ja kun tarkastelee kokonaisuutta, niin kyllä ikävä vaan on todeta, että olisivat miettineet hieman ennen kuin lähtevät vapaaehtoistyöhön.

Tässä käy kuten olen arvannut. Vapaaehtoiset naiset kaikkoavat pikkuhiljaa ja homma jää viranomaisten ja yritysten hoidettavaksi. Alussa se oli kivaa, mutta kohtaamisteoria käytännössä taas vaadittiin. Laita lapsi asialle ja tee itse perässä. Niin se menee näiden kanssa. Eniten minua käy sääliksi ne naiset, jotka ovat ottaneet turvapaikanhakijan omaan kotiinsa makaamaan. Miten he pääsevät heistä eroon ja koska. Voimme kuulla vielä ikäviä tarinoita tulevaisuudessa, kuten tältä keskustelun aloittajalta:TOLKULLISTA TEKEMISTÄ?!?!!??!!?

Tilanne on se, että eri vokeissa ja yksityismajoituksessa on nuoria, fiksuja, osaavia, energisiä ihmisiä. Jotka istuu. Makaa. Nukkuu (päivät). Selaa puhelintaan. Makaa. Nukkuu. Syö. Kattoo telkkua. Makaa.

Tää on aivan tolkuttoman typerää.

Esimerkki 1: Mun kotona asuu ihminen, joka on tp-hakijana Suomessa. Hän yrittää elää, mutta elämä on kuin pausella. Viimeksi tänään, kun yritin sanoa, että "sun ei kannata nukkua päivällä, sulle tulee masentuneempi olo, yritetään nukkua yöllä", hän sanoi, että "no mutta mitä muuta mä teen?".

Ja: minä EN TIEDÄ! Ei tää voi olla näin. Mä itse meen töihin, toinen makaa. Kattoo telkkua. Käy kävelyllä sateessa. Makaa. Ei osaa suomea, ei ymmärrä mihin voisi mennä.

Esimerkki 2: Tänään mulle soitti TAAS yksi ihminen, joka kysyi, että "mitä vapaaehtoistyötä tp-hakijana vois tehdä, ja missä, että sais olla ihmisten kans, tehdä jotain, oppis suomea samalla".

Tää ei ole ydinfysiikkaa! Tää ei todella ole sitä! Maantaisin siihen ja siihen vanhustentaloon (vanhukset opettaa suomea sana kerrallaan, tp:t jakaa ruokaa tai mitä ikinä), sit tarhaan (tekee vaikka siivousta, lapset opettaa sanoja), sit kirjastolle (roudaamaan kamaa)...

Nää ihmiset oikeesti hajoaa henkisesti.

Tai jos ei ihan tollasta viikko-ohjelmaa saada kasattua ja siihen julkisen sektorin toimijoita tai NGO-tahoja mukaan (firmat pitää pitää tästä loitolla, valitettavasti, tässä on niin paljon ilmaisen työvoiman riisto-optiota olemassa), niin MITÄ TEKISIT ITSE, jos olisit Helsingissä nyt tp-hakijana? Parhaat vinkit palkitaan, vaikka halauksella, meiltä molemmilta!Monissa paikoissa on just suunniteltu vapaaehtoistöitä vanhusten palvelutalolla, mutta pakko todeta että välillä epätoivo alkaa iskeä kun pitäs luottaa siihen että kykenevät menemään itsenäisesti kun on sovittu mutta aina ei onnistu edes sinne suomen tunnille mennä kun on sovittu...Tuo on totta. Ja sit toisaalta suomalainen aikataulunatsismi on niin kauheeta, että lopulta ihmisten saapuessa pari tuntia myöhässä niistä ihmisistä onkin sit huomattavasti enemmän haittaa kuin hyötyä.

Kun ois jotain paikkoja, joissa ois iloa siitä, että sinne tulis ihmisiä tekemään asioita. Ois hitsisti tekemistä ja sit sinne sais niinku tippua. No, ehkä sellaisia ei oo...Toisaalta suomalaisen aikakäsitteen oppiminen on ensimmäisiä asioita mikä täytyy oppia, jos haluaa olla osa yhteiskuntaa. Töihin ja kouluun mennään ajallaan, useisiin harrastuksiin on ajat...Kielenopetustunti, johon kaikki saa valua mielensä mukaan milloin huvittaa ja vaikka kaks tuntia myöhässä? Joopajoo.Miksi kaikki pitää suunnitella? Mm koulut ovat julkisia laitoksia joissa saa vierailla. Laittakaa ne menemään suoraan päiväkotiin tai kouluun ja kysymään voinko auttaaMulla on nyt käynyt muutaman kerran irakilaisten tphakijoiden kanssa niin, että ollaan sovittu jotain, mutta kaverit tulee joko tunnin myöhässä tai pahimmassa tapauksessa eivät ollenkaan. Osaisiko joku sanoa, onko tämä heidän kulttuurissaan normaali tapa toimia vai onko kyse vain yksilöistä?Mä voin taluttaa omassa kotonani asuvan ihmisen ihan vaikka käsi kädessä oikeaan aikaan (20 min. myöhästymisvaraa, kun minusta kyse) perille, kun ois vaan joku paikka, mihin taluttaa.Kieliopetus on tärkeää, sitä pitäisi pystyä nopealla aikataululla järjestämään. Voimme myös odottaa oma-alotteisuutta tphakijoilta. Neuvo missä on kirjasto, ja miten voi lainata taikka katsoa kotona tv:sä lastenohjelmia, niistä kielen alkeet oppii nopeasti itsekin. Kielitaito on melkein ainut tae eteenpäin pääsylle! Toinen tärkeä on hybä ruoka ettei tule paha masis. Kerro missä ulkomaalaiskaupat joista saa itselle tuttuja tuotteita hankittua.Nuo on molemmat tehty. Mutta jotakin TEKEMISTÄ tässä selvästi kaivataan. Kovasti se yrittää tuolla sateessa kävellä ja hengailla, mutta aika huonot on tulokset. Ei oo kovin mielekästä. Kuulemma suomalaiset ei edes moikkaa takaisin... huoh.Kun rakkaat maamieheni eivät osaa tervehtiä kaupassa työskenteleviä tai sanoa huomenet bussinkuljettajalle, miten voi olla ihme että jättävät tervehtimättä jotain randomia tyyppiä joka heiluu ulkona mainitsemasi vesisateessa. En sano mitään mitä muut ajattelevat mutta ainakin minulle tulee ensireaktio, "mitähän tuokin on vailla, tupakkaa vaiko rahaa? Olenko nyt kuseessa, mihin suuntaan voin tarvittaessa suorittaa 200 m sprintin?" Asun en niin bling-tyyppisessä ympäristössä, itähelsingin lähiöiden lähiössä jossa viihdyn... en sano pelkääväni mutta ainakin minun tutka on jatkuvasti käynnissä, eteenkin metroaseman kohdalla olevan ostarin kohdalla.Mä olen päiväkodissa töissä. Meillä on ollut suomenkielen oppijoita työharjoitteluissa ja heistä on (valitettavasti) enemmän haittaa kuin hyötyä.

Se lasten kanssa oleminen ei ole vain olemista. Kasvattaminen ei tapahdu vasemmalla kädellä.

Ja jos et osaa kieltä niin millä me neuvotaan tai kerrotaan mitä voit/saat/pystyt tekemään? Se vaatii tulkin (kuka maksaa?) ja toisekseen sitä ei kerrota tunnissa tai kahdessa, koulutus alalle vie VUOSIA ja siltikin olet ihan noviisi vielä. Miten kerrot tp-hakijalle kuinka toimia?

Vanhusten kanssa varmasti eri asia, he päättävät itse itsestään. Me päivähoidossa ollaan vastuussa vanhemmille miten heidän jälkikasvuaan kasvatetaan ja kohdellaan. Jo erilainen kulttuuritausta tekee sen, että kasvatusnäkemykset ei aina kohtaa suomalaisen näkemyksen kanssa. Eikä tarvitse mennä edes pitkälle, jo Venäjällä on ihan erilainen kasvatuskulttuuri.

Et sori. Toivottavasti eivät yleisty päivähoidossa, meillä on kädet täynnä työtä jo muutenkin...Kouluissa sama juttu. Meillä on ns. kieliharjoittelijoita, eikä suurimmalle osalle pysty selittämään eikä näyttämäänkään kohtuullisella vaivalla, miten hommat pitäis hoitaa. Se on sit taas ihan eri asia, jos joku on ollut opettaja tms omassa maassaan - silloin aktiivisuusaste on ihan eri ja paljon voi tehdä ilman suomeakin.Tämän syksyn sää ottaa koville alkuasukkaillakin! En muista koskaan eläneeni näin pimeää aikaa, ja pitkää. D-vitamiinia reippaasti kehiin, ja asiantilan hyväksymistä. Lukemista, seurapelien pelaamista, näyttelyiden ja museoiden (mikäli ilmaisia) koluamista, jos mahdollista, uintireissu vaikka Mäkelänrinteen uimahalliin: lämmintä, valoa, ihmisiä, ääniä. joskus valo tulee.Päiväkodissa tarvitaan nyt lisäkäsiä!!! Aamupäivisin ja iltapäivisin pukemaan kuravaatteita ja sitomaan kenkiä! Ei ole mitään avaruusfysiikkaa eikä vaadi mitään "suunnittelun suunnittelua", mitä tämä suomalaisten järjestämä "vapaaehtoistyö" yleensä on.Itse AMMATTILAINEN, päiväkodissa vuosia olleena ja nyt leikkausten takia muihin hommiin siirtyneenä sanoin juuri että MIHIN sinne niitä käsiä tarvitaan. Usko pois. Jotkut eivät vain halua ulkopuolisia työpaikalleen ja tekevät siitä väkisin ongelman.Jumalalle kiitos Elinan kaltaisista ammattilaisista!Mä en sanonut että en halua "sotkemaan asioita" vaan toin esille sen että se ammattimainen kasvatus ei ole vain "lasten leikkiä".

Meillä on ollut suomenkieltä opiskelevia töissä ja aina, AINA, heistä on myös lisätyötä. Jos tämä otettaisiin huomioon työaikasuunnittelussa niin ongelmaa ei olisi, mutta kun ei oteta vaan se on AINA lisätyötä ja se tarkoittaa aikaa pois lapsilta. Ei mihinkään työpaikkaan mennä ilman perehdytystä tekemään töitä.

Ja kun se perehdytys ei ole vain yksi kerta vaan sitä saa tehdä jatkuvasti (suomenkielisillekin uusille työntekijöille).
Samaan aikaan ryhmässä voi olla myös alan opiskelija, joskus jopa kaksi ja heitäkin pitää ohjata.

Ehkä kuka tahansa osaa pukea lapselle kurahousut jalkaan mutta minä äitinä en haluaisi että sen tekee kuka tahansa mun lapselle. Mä luotan päivähoitoon ja sen turvallisuuteen. Jos sinne voi vain kävellä sisään ja alkaa hommiin niin...? Kuka takaa ettei lapsille käy mitään? Oli suomalainen tai ulkomaalainen niin toivottavasti hänet ohjataan ulos jos hän ei päiväkotiin kuulu tai ei sinne asiaa ole.Mä voisin yhteisövirkata ( opettaa virkkaamaan, tai virkata yhdessä) ja tai laulaa ihmisten kanssa. Olen tehnyt sellaisia keikkoja maahanmuuttajien ja vanhusten kanssa. Se on tosi kivaa kaikille.Marssi päiväkotiin, kysy monelta menette huomenna ulos, mene siihen aikaan paikalle. Not that hard of you don't make it hardAmmattilaisen luulisi tietävän että mm. rikosrekisteriote on PAKOLLINEN kaikilta jotka työskentelee päiväkodissa. Sinne ei vain marssita sisään. Onneksi.Päiväkotiin ei pääse töihin ilman että taustat ja rekisterit ym tarkastetaan niin ei takuulla ole ok että sinne vain marssitaan pukemaan lapsia tosta vaan.Laki vaatii rikosrekisteriotetta yli 3kk työsuhteista ei satunnaisesti vapaaehtoistyössä.Lyön vaikka vetoa, että nykyisessä hysteerisessä ilmapiirissä joku vanhemmista soittaa poliisit paikalle, jos joku turvapaikanhakija alkaa pukea lapsia.Tämä ei ole millään lailla rasistinen kommentti sitten, reagoisin tasan samoin jos joku suomalainen tekisi noin: en voisi mitenkään hyväksyä että joku kenestä ei tiedetä edes nimeä vaan tupsahtaisi tarhalle, saati että koskisi mun lapseen. Ja kun kaikki ei todellakaan ole kovinkaan suvaitsevaisia niin tästä irtoaisi aikamoinen helvetti irti....Mä tarvitsisin kotiini kissalle seuraa joulun yli viideksi päiväksi. Kissa ei opeta suomea, mutta on todella seurallinen ja seurankipeä. Toisina aikoina ottaisin super mielelläni omaksi seurakseni ja avukseni uuden ihmisen. Kukapa ei??? Ai niin, lautapeliseuraa lapselleni tarvittais myös. 10-vuotias osaa opettaa jo suomeakin.Viime kädessä toteaisin varmaan tosi ei-diplomaattisena että aikuisilla, meillä kaikilla, on ensisijainen vastuu omasta elämästä ja valinnoista. On kiva että me tässä mietitään mukavia juttuja toisille, mutta ei oteta vastuuta pois aikaihmisiltä. Jokainen joka on lähtenyt matkaan kohti tuntematonta ja uutta tietää lähtiessään ettei se helppoa tule olemaan. Ensimmäinen asia on nousta ylös sängystä, ei tukeutua toisiin. EI hössötetä, jooko? (Lapset on eri asia).Jos itse olisin täällä yksinäisenä turvapaikanhakijana, todennäköisesti istuisin kirjastossa lastenkirjojen ja sanakirjan kanssa ja pänttäisin. Jos siis olisin henkisesti toimintakykyinen.

Pikkulasten kanssa avoimiin päiväkoteihin / asukaspuistoihin.Niin... mutta jotenkin arvelen, että aika moni näistä on tottunut ehkä hiukkasen sosiaalisempaan ja interaktiivisempaan meininkiin kuin tuo.Sitä tarkoitan, Samira: nyt sitten pitää oppia elämään täällä.Voisiko olla joku sellainen systeemi että ne kaupat ja ravintolat jonne vois tulla apulaisiksi, laittaisivat oveen asiaa varten suunnitellun tarran "refugees welcome", ja sitten vois vaan marssia sisään ja pyytää päästä hommiin. Vai iskeekö tässäkin verottaja väliin?
Tollanen tietty pitäis lanseerata isommin. Mutta sillon tekemisen aloittamisen kynnys olisi matalampi ja toisaalta vois myös vähän vaikuttaa elämäänsä.Mulle tulee väkisinkin mieleen, että täällä me naiset mietitään mitä miehet vois tehdä. Varmaan mun ukko sanoo, että mitä tekis jos olis yksin leirillä puol vuotta ukkojen kanssa (aion kysyä kun tulee kotiin) että no, kattosin jalista jos olis töllö, pelaisin Hattrickkia netissä ja varmaan kattelis, no.. ja kävisin salilla, ettis jonku säbäjoukkueen.. Lukis pyöränkorjauskirjaa.. Aliarvioinkohan mä? Toki ettis oman alan töitä hetku voi, kieltä opettelis ja romaaneja lukis. Tehdäänkö galluppi tänne, mitä miehesi, poikasi tai tuttavasi tekisi? Eri asia toki miettiä tälleen kun ei ole mitään hätää, suku ei ole joko kuollut tai sodassa eikä ole nähty mitään hirveitä asioita. Mutta jos sieltä jotain löytyis? Meitä on niin monenlaisia.. Kun sais aina yhdenkin integroitua johki porukkaan, ni se olis jo voitto! Tähän tarvittais joku ukkojen herääminen, että ottaisivat kummioppijan joka joukkueeseen, moponrassauskerhoon ja mitä niitä nyt onkaan.Tämä! Juuri tätä tarkoitin ylempänä kun viittasin "mieserityiseen toimintaan". Onhan kaikenlainen askartelu ja väkertely ihan kivaa, mutta ihan suomalaistenkin keskuudessa aika naisvoittoista toimintaa.No, nyt mies vastasi: Pelaisi, sisäpelejä, lautapelejä, biljardia. Kieltä haluaisi opetella mieluiten kunnon kurssilla jos olisi niinkin erilainen kieli kuin vaikka meille arabia. Pubia kun ei voi vokiin perustaa, ehkä teehuone, eikös sielläpäin semmoisia ole. Urheilua telkkarista. Mutta ehdottomasti on sitä mieltä, että pelaamisen kautta miehet tutustuu, joko pelaamalla tai katsomalla pelejä. Hitsi Ruskeasuollahan on bussivarikon sisäpelihalleilla on hulluna pelejä joka viikonloppu eikä ainakaan yleisöä juur koskaan kun olen miehen säbäturnauksissa käynyt (huikeat kaksi kertaa oon käynyt). Yleisöön ihmettelemään suomalaisten lempparilajeja salibandyä, korista, futsalia yms! Katsomalla pääsisi pelin juoneen kiinni ja hallilta löytyis varmaan tietoa ö-lohkon joukkueiden vuoroista?Lisää liitteenä olevassa PDF tiedostossa. En tiedä pitäisikö tässä toivottaa jaksamista vai sitä saa mitä tilaa?
Pahimmat vihollisemme ovat omassa keskuudessamme ne, jotka itsekkäistä syistä ovat valmiit uhraamaan kansakunnan elinedut ja ne, jotka jatkuvasti ja toistuvasti julistavat totuutena sitä, minkä tietävät valheeksi. -Risto Ryti

Jordan Peterson: Postmodernism - How and why it must be fought https://youtu.be/Cf2nqmQIf

Impivaaran tiikeri

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 445
 • Liked: 3517
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #1 : 18.12.2015, 21:45:19 »

Vapaaehtoisten karu osa – sekä turvapaikanhakijat että kantasuomalaiset uhkailevat

Lainaus
Työ turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskuksessa ei todellakaan ole ruusuilla tanssimista.

Iltalehti kertoo, että keskusten työntekijät kokevat rajuakin uhkailua. Uhkailijoina ovat niin turvapaikanhakijat kuin törkeitä viestejä lähettävät kantasuomalaiset.

Hennalan vastaanottokeskuksen johtaja Markku Heikkilä kertoo lehdelle häneen kohdistuvan todella runsaasti törkyviestejä ja uhkauksia. Heikkilää on nimitelty muun muassa "muslimien perseennuolijaksi" ja "vitun vellimahaksi".

– "Et ole suomalainen. Sulla on rasvaa enemmän päässä kuin mahassa, et ole mies, olet nainen". Sitten uhkaillaan tyyliin "pidä turpasi kiinni, jos vielä omin jaloin haluat kävellä", Heikkilä kertaa lehdelle tehtyjä uhkauksia.

– Uhkailuissa vihjataan myös, että suhtautuisin työni takia turvapaikanhakijoihin jopa jotenkin seksuaalisväritteisesti. Fyysistä uhkaamista on yhä enemmän.

Hennalassa on linjattu viestien takia, että työntekijöitä ei saa kuvata eikä mielellään haastatella.

Poliisin tiedossa on IL:n mukaan myös runsaasti turvapaikanhakijoiden tekemiä uhkauksia. Ilmoituksia on tullut ympäri maata ja Niissä uhkaukset ovat kohdistuneet vastaanottokeskuksissa työskenteleviin henkilöihin tai muutoin turvapaikanhakijoiden parissa vapaaehtoistyötä tekeviin.

– Yleisimmin uhkailijat ovat olleet turvapaikanhakijoita ja tapausten taustalla on ollut turhautumista ja mahdollisesti sopeutumisvaikeuksia majoitusyksikön sääntöjen noudattamiseen. Lisäksi on ollut tapauksia, joissa ulkopuolinen henkilö on tullut esimerkiksi työpaikan parkkipaikalla huutelemaan ja solvaamaan työntekijää ja henkilö on kokenut sen uhkaavaksi, poliisitarkastaja Tommi Reen Poliisihallituksesta toteaa.

Poliisin mukaan väkivallalla uhkailu on tyypillistä ja tiedossa on ainakin yksi tapaus, jossa vapaaehtoinen on lopettanut työt uhkausten vuoksi.

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/348448-vapaaehtoisten-karu-osa-il-seka-turvapaikanhakijat-etta-kantasuomalaiset-uhkailevat


Shemeikka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 931
 • Liked: 8616
 • Oulu- Uleåborg
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #2 : 18.12.2015, 21:47:09 »
Lainaus
Mm koulut ovat julkisia laitoksia joissa saa vierailla. Laittakaa ne menemään suoraan päiväkotiin tai kouluun ja kysymään voinko auttaa

No huh huh... :o

Ei kaikilla sentään kukkahattu varjostanut järjenjuoksua:

Lainaus
Ehkä kuka tahansa osaa pukea lapselle kurahousut jalkaan mutta minä äitinä en haluaisi että sen tekee kuka tahansa mun lapselle. Mä luotan päivähoitoon ja sen turvallisuuteen. Jos sinne voi vain kävellä sisään ja alkaa hommiin niin...? Kuka takaa ettei lapsille käy mitään? Oli suomalainen tai ulkomaalainen niin toivottavasti hänet ohjataan ulos jos hän ei päiväkotiin kuulu tai ei sinne asiaa ole.
Vain kuolleet kalat kulkevat virran mukana.

"Ajattele itse, tai muut päättävät puolestasi." Aku-Kimmo Ripatti

(Oulu PS) http://asfalttikukka.blogspot.fi/
Nude but not naked.

Shemeikka- mamukurssin käynyt suomalainen

Somehow, Satan got behind me

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 31 619
 • Liked: 25805
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #3 : 18.12.2015, 21:50:36 »
Lainaus
Lisää liitteenä olevassa PDF tiedostossa.

Kiitos, riittää. Lopetin lukemisen kohtaan:

Lainaus
Keskusteluista käy ilmi selvä väsyminen, jopa uupuminen tilanteeseen. Jotkin kommentit alkavat olemaan jopa nuivia. Kommentoijat alkavat myös arvostelemaan ja riitelemään toistensa kanssa. Oma näkemykseni on, että naiset turhautuvat miehiä nopeammin ja/tai kommentoivat enemmän tunteella kuin järjellä.

Jaksaa jaksaa. Tällaistä väsymistä on aina väestönvaihdossa. Työtä on vielä tekemättä. Ensi vuosi ja sen ennuste 100000 matua. Ensi vuonna alkaa tulemaan yhdistettäviä "perheitä" keskimäärin 3 älämölöövää nuppia per iRakki. Jaksaa jaksaa! Sitä seuraavana vuonna tulee ensi vuoden matujen "perheet".

Ei silti. Jokainen kuka osallistuu väestönvaihto-operaatioon on tuomittava maanpetoksesta.(http://hommaforum.org/index.php?action=dlattach;topic=97940.0;attach=52037)
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Pennit ja markat

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 768
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #4 : 18.12.2015, 21:56:11 »
Noh noh, tuo on nyt sitä Unelmaa, jota tilasitte.  :facepalm: Todellisuus iskee päiväunelmoijiin....

Äpyli

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 202
 • Liked: 552
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #5 : 18.12.2015, 22:07:30 »
Kieltämättä olen monta kertaa ihmetellyt, kuinka sinisilmäisiä ihmiset voivat auttamisen halussaan olla. Moni tällainen ihminen perustelee auttamista yksilöllisyyttä korostavasta lähtökohdasta. Se usein kuultu sananparsi: kunhan ihminen kohdataan yksilönä. Mikä ilmeisesti antaa luvan olla ajattelematta asiaa realistisesti, tärkeintä kun on auttaminen. Tämä paljon mainostettu kohtaaminen on kuitenkin kestävyyslaji, ja sitä kuluttavampi mitä enemmän on itsellä auttamisen motiivia. Yksilö voi olla oikeasti traumatisoitunut, moniongelmainen tapaus, jonka kanssa ammattilaisetkin ovat ihmeissään. Ei ole yhteistä kieltä eikä kulttuuria, eikä välttämättä motivaatiota minkäänlaiseen syvällisempään yhteistyöhön. Eipä siis ihme, että moni lähtee vapaaehtoistyöhön korkein odotuksin ja väistämättä väsyy, pettyy ja sitten alkaa syyttely ja riitely.

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #6 : 18.12.2015, 22:09:48 »
Huh huh aika hurjaa ja aika hiton hurjaa ehdotella että lompsisi päiväkotiin notkumaan lasten sekaan.
Mitähän kaikkea tästä vielä tuleekaan kun eukot kyllästyy hoitamaan makoilijoita.
Ja että nämä siis ovat ottaneet tuntemattomia miehiä kotiinsa asumaan  :o

lisään tämän julkisen ryhmän tähän vielä https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/?fref=ts
« Viimeksi muokattu: 18.12.2015, 22:11:49 kirjoittanut Naikkone »

Pennit ja markat

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 768
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #7 : 18.12.2015, 22:30:35 »
Tällaistakin tuolla (eri ketjussa tosin):
Lainaus
Joku rohkea yksityisyrittäjä toivottavasti uskaltaa ottaa jonkun näistä erityisen taitavista miehistä palkattomaan työhön. Kun yrityksessä on yksi uusi taitava ja komea työntekijä, tuo hän myös uteliaita naisasiakkaita.

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 708
 • Liked: 5896
 • Minä olen kaapumies!
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #8 : 18.12.2015, 22:47:03 »
Lainaus
Miksi kaikki pitää suunnitella? Mm koulut ovat julkisia laitoksia joissa saa vierailla. Laittakaa ne menemään suoraan päiväkotiin tai kouluun ja kysymään voinko auttaa

Alaikäisten kanssa työskenteleviltä tarvitaan rikostaustaote? Ja syystä.

Edit: Myös vapaaehtoisilta.

http://www.oikeusrekisterikeskus.fi/fi/index/rekisterit/rikosrekisteri/yksityisenhenkilontiedonsaantioikeus/rikostaustaote.html
« Viimeksi muokattu: 18.12.2015, 23:16:49 kirjoittanut Toni R Jyväskylästä »

Spesialisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 025
 • Liked: 2631
 • Intelligent blue eyes!
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #9 : 18.12.2015, 22:52:28 »
Tällaistakin tuolla (eri ketjussa tosin):
Lainaus
Joku rohkea yksityisyrittäjä toivottavasti uskaltaa ottaa jonkun näistä erityisen taitavista miehistä palkattomaan työhön. Kun yrityksessä on yksi uusi taitava ja komea työntekijä, tuo hän myös uteliaita naisasiakkaita.

Palkattomaan työhön yksityisyrittäjälle. Siitähän tässä koko hommassa on kyse. Unelma-melikit tsemppaavat matuja orjatöihin samalla kun oma ukko on mahdollisesti pitkäaikaistyötön.
"Viranomaisilla on erittäin hyvä tilannekuva siitä, mitä tässä maassa tapahtuu. Se on hämmentävän hyvä" -Päivi Nerg

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 648
 • Liked: 1445
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #10 : 18.12.2015, 22:53:31 »
Kai RHC:n porukka nyt ymmärtää että 1) tää ei ole mikään viikonlopun mittainen harmiton kesti joka päättyy aina onnellisesti ja 2) nää tulijat ei lopu tähän?
Monikulttuurin menestystarinoita... hmm, Jugoslavia?

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 536
 • Liked: 34463
 • Hiipivä skitsofrenia
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #11 : 18.12.2015, 22:58:49 »
Lainaus
Mä tarvitsisin kotiini kissalle seuraa joulun yli viideksi päiväksi. Kissa ei opeta suomea, mutta on todella seurallinen ja seurankipeä.

Tuo ei vissiin ole nähnyt sitä 'kissavideota'.  :roll:

MacGyver

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 458
 • Liked: 2470
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #12 : 18.12.2015, 22:58:53 »
Aika sekavaa tuo koko fb-keskustelu.

Mitähän ihania mielikuvia tälläsen kirjoittavan päässä liikkuu;
"Mä tarvitsisin kotiini kissalle seuraa joulun yli viideksi päiväksi. Kissa ei opeta suomea, mutta on todella seurallinen ja seurankipeä. Toisina aikoina ottaisin super mielelläni omaksi seurakseni ja avukseni uuden ihmisen. Kukapa ei??? Ai niin, lautapeliseuraa lapselleni tarvittais myös. 10-vuotias osaa opettaa jo suomeakin."

Löytyisi varmasti vokeista innokkaita jos menisi kysymään niiltä taistelijoilta tulisiko joku joulun pyhiksi pelaamaan 10v lapseni kanssa lautapelejä?
Se kissan hoitokin voisi kiinnostaa.
http://mvlehti.net/2015/11/30/jarvenpaan-turvapaikanhakijat-varastivat-tallikissan-ja-raakkasivat-sita/

Oma pikku kotiorja, kukapa ei haluaisi.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 536
 • Liked: 34463
 • Hiipivä skitsofrenia
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #13 : 18.12.2015, 23:01:53 »
Suurta osaa näyttää eniten nyppivän se, kun joutuu aamulla lähtemään töihin, ja syöttiläs jää makailemaan.  :D

Varsinaisen maahanmuuton koko kuva siinä.  :(

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 815
 • Liked: 9256
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #14 : 18.12.2015, 23:03:28 »
Lainaus
Mä tarvitsisin kotiini kissalle seuraa joulun yli viideksi päiväksi. Kissa ei opeta suomea, mutta on todella seurallinen ja seurankipeä. Toisina aikoina ottaisin super mielelläni omaksi seurakseni ja avukseni uuden ihmisen. Kukapa ei??? Ai niin, lautapeliseuraa lapselleni tarvittais myös. 10-vuotias osaa opettaa jo suomeakin.

Tämän kirjoittaja joko lukee, tai ei lue Hommaa. Erittäin paha mennä sanomaan, eikö?

edit: Todella pelottavaa kommentointia suvakeilta.

Metsän poika tahdon olla, 
sankar jylhän kuusiston, 
Tapiolan vainiolla 
karhun kanssa painii lyön, 
ja mailma Unholaan jääköön.

MacGyver

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 458
 • Liked: 2470
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #15 : 18.12.2015, 23:05:51 »
Kauas on tultu vain neljässä kuukaudessa auttamisen kanssa.
Vielä syyskuussa kerättiin lasten vaatteita ja mietittiin Veikkola -ryhmässä pullanpaistoa.

Joulukuussa mietitään mm. pitäisikö vokkeihin viedä prostituoituja että raiskaukset vähenisivät.

koodari-inssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 657
 • Liked: 1192
 • Kaupan ulkopuolinen osapuoli maksaa laskun.
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #16 : 18.12.2015, 23:07:11 »
Moraalisäteily, auttamisenhalu ja halaaminen ei auttanutkaan turviksia. Miten meidän nyt käy? :flowerhat:

Suvakeilla on innostuksissaan unohtunut realismi. Nyt se alkaa todella lyömään korville. No, miten se Merkele sanoikaan: kyllä tästä selvitään!

...mitä jos ei selvitäkään?
The hardest thing to explain is the glaringly evident which everybody has decided not to see. - Ayn Rand

KJ

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 560
 • Liked: 3291
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #17 : 18.12.2015, 23:08:20 »
Lainaus
Mä tarvitsisin kotiini kissalle seuraa joulun yli viideksi päiväksi. Kissa ei opeta suomea, mutta on todella seurallinen ja seurankipeä. Toisina aikoina ottaisin super mielelläni omaksi seurakseni ja avukseni uuden ihmisen. Kukapa ei??? Ai niin, lautapeliseuraa lapselleni tarvittais myös. 10-vuotias osaa opettaa jo suomeakin
.

Äh ja uh. Tämä Annan viesti pysäytti, varsinkin kun vielä on tuoreessa muistissa matun ja kissan edellinen taltioitu kohtaaminen. Muutoinkin tuo viesti on niin monella tapaa hankaluuksia kerjäävä ja yliampuva, että äkkiseltään voisi luulla trolliksi, mutta RHC:n porukoissa Annan postaus on kuitenkin ihan normaali, ja myös Annan FB-profiilin perusteella Anna on ihan tosissaan.
What would Gösta Sundqvist do?

Pennit ja markat

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 768
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #18 : 18.12.2015, 23:08:36 »
Vieläkö se menee niin, että se majoitus tapahtuu täysin asunnon vuokraajan tai omistajan omalla kustannuksella? Mitenhän kotivakuutus korvaa, jos majoittuja lähteekin jonain päivänä ja ryöstää kaiken arvokkaan? Tai jos lähtee ja tuikkaa haram-asumuksen perässä tuleen?

Vastaanottorahanhan kotimajoittujatkin saavat, mutta saako majoittaja mitään rahallista korvausta kun antaa jonkun loisia asua kotonaan?
« Viimeksi muokattu: 18.12.2015, 23:21:52 kirjoittanut Pennit ja markat »

Arvoton

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 6 193
 • Liked: 2464
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #19 : 18.12.2015, 23:11:11 »
Uutisista ällötti katsoa, kun Li, Tuomiojan Eki ja kumpp. olivat käynnillä VOKissa. Li otti naamallaan ja suullaan pakolliset irtopinnat. Li on aiemmin myös KIELTÄNYT pakoloisilta työn ilman TESin palkkoja ja työehtoja.

Hallitusparka yrittää keksiä matuille talkoita, mutta kun on punaviherarmeija. Eduskunnasta se jatkuu SPR:ään, Migriin, jne.

Tabula Rasa

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 23 144
 • Liked: 13967
 • Kuka jos en minä
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #20 : 18.12.2015, 23:16:29 »
Njooh. Mokkaakikkeliä on oltu vailla ja sitä on toimitettu nyt runsain mitoin. Akat vaan keksivät valittaa turhista.
Hedelmistään puu tunnetaan.

Kim Evil-666

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 10 864
 • Liked: 46578
 • Saatanalliset säkeet Tervetuloa!
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #21 : 18.12.2015, 23:21:24 »
Oh hoh, olipas raskasta luettavaa!

Minä alan väsyä pullahalaajien itse tilattuihin itkuihin. Korot kopsahdellen ja sukkia kutoen lähdettiin meuhkaamaan matujen kaikkivoipaisuudesta ja voimavarasta Suomelle ja Suomen kansalle.

4kk. mennyt ja paska alkaa valua punteista. On se vaan niin hienoa, että Suomessakin asustaa melko massiivinen pullahalaajien yhdyskunta, joka ei saa aikaiseksi kuin ison kasan harmeja, sekä massiivisen riskipotentiaalin kaikille sivullisille.

Ne, jotka vastustavat näitä aivonsa pakastaneita, sekä heidän lemmikkejään, joutuvat viime kädessä kuittaamaan laskun, joka on inhimillisen kärsimyksen lisäksi ajava maan talouden katastrofaaliseen tilaan.

Minun puolestani nämä typerykset joutavat upota matu-laivan mukana. Olisi Suomi sentään astetta rationaalisempi paikka elää.

Kärsikööt kakkunsa. Täältä ei myötätuntoa heru.
Sävytteisviritteinen ja erittäin Nuiva!
Pohjoinen Perkele! Arktisen alueen Eko-Mörökölli!
Ethnos Nation!

"islam on kallon ajettelukeskukset tyhjentävä lobotomia." - Veikko

käpykaarti

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 8 815
 • Liked: 9256
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #22 : 18.12.2015, 23:22:48 »
Tulee maanantaina täyteen viisi vuotta hommailua. Aika paljon on vittuilua tullu kaveripiiriltä kuunneltua tästä syystä. Niin, siis viiden vuoden ajan. Eihän se aina ihan huumorilla ole mennyt ohitse, mutta pääsääntöisesti ihan ookoo, koska olenhan koko sen ajan tiennyt olevani oikeassa. Nyt sitten nämä Real Hard Core -mokuttajatkin taipumaan totuuden edessä. Unelma on unelma, todellisuus todellisuutta.

Ainakaan niitä vaahtosuisimpia moku-uskovaisia ei jaksa käydä kyllä pätkääkään sääliksi, jos nyt uupuvat muutaman kuukauden "ponnistelujen" jälkeen. Samat porukat epäilemättä vihaavat sydämestään julmia ihmisiä, jotka ottavat kesäkissan maalle, tai kun pienelle lapselle annetaan joululahjaksi joku eläin, jota ei sitten jaksetakaan hoitaa. Nämä ihmisoikeussankarit tekevät tätä samaa nyt ihmisillä, täysin tajuamatta koko kuviota. Tekisi mieli mennä ehdottamaan tuonne ryhmään, että antakaa niille matuille pesää. Se on tekemistä ja varmasti matu tykkää ja innostuu ja on eläväinen. Häntä vipajaa niin maan pirukseen. ....eiku siis eihän tässä ollutkaan puhe lemmikkikoirasta.  Silly me!!!
Metsän poika tahdon olla, 
sankar jylhän kuusiston, 
Tapiolan vainiolla 
karhun kanssa painii lyön, 
ja mailma Unholaan jääköön.

Naikkone

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 161
 • Liked: 156
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #23 : 18.12.2015, 23:23:35 »
Tuota sivua lueskelin ja törmäsin tähän aloitukseen:

"Pikkukylässä muhii bussigate. Vokissa asuvat nuoret miehet /pojat ovat toistuvasti huudelleet koulumatkalla oleville nuorille tytöille, ängenneet ikävästi viereen istumaan ja ottaneet luvatta tytöistä kuvia. Kylällä kasvaa kiukku ja tyttöjen joukossa pelko. On pelättävissä, että jollain pettää hermo ja väkivalta pulpahtaa esiin. Vokiin on asiasta kerrottu, mutta eivät ota kovin tosissaan. Onko muualla törmätty vastaavaan ja miten tilanne on saatu korjattua rakentavasti?"
 
Tässä yksi vastaus:

"Kyse on tässä siitä että ko. nuoret miehet ovat seksuaalisesti turhautuneita - masturbointi on ko. kulttuurissa kielletty syntinä, pornon katsominen on kielletty syntinä, ja länsimaalaisella naisella on ns. helpon naisen leima koska täällä harrastetaan esiaviollista seksiä hyvinkin usein. Suoraan sanottuna nämä nuoret miehet eivät ole saaneet kuukausiin tai koskaan, ja kadulla tulee joka päivä hyvän näköisiä naisia vastaan jotka eivät ihan täytä heidän käsitystään siveellisestä pukeutumisesta.

Ja ennen kuin kukaan ehtii haukkua minua rasistiksi, olen asunut arabimaissa ja minulla on useita arabiystäviä. Näin se ihan oikeasti vaan on. Kulttuurit on erilaisia."

Parempi taitaa olla laittaa kone kiinni alkaa etomaan pahasti tuo sivusto.

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 648
 • Liked: 1445
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #24 : 18.12.2015, 23:26:21 »
Mielenkiintoista kuinka tuossa ryhmässä äsenistöä ovat pääasiassa humatut ja suominaiset.
« Viimeksi muokattu: 18.12.2015, 23:32:51 kirjoittanut Kallan »
Monikulttuurin menestystarinoita... hmm, Jugoslavia?

Luotsi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 906
 • Liked: 2758
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #25 : 18.12.2015, 23:28:07 »
Aika sekavaa tuo koko fb-keskustelu.

Surprise surprise. Jos joku lähtee VOKiin vapaaehtoishommiin puhumattakaan siitä että ottaa turviksen kotiinsa makoilemaan, niin tekeeköhän ko henkilö päätöksiä rationaalisen päättelyn vai tunnepohjalta? Kun päätöksiä tehdään tunnepohjalta, olisi melkoinen ristiriita jos ko henkilö kykenisi keskutelussa esittämään loogisia perusteluita yhtään millekään.
Sinänsä tuon "sydämellä ajattelun" (vs järjen käyttämisen) leimaaminen vain naisten ominaisuudeksi on kyllä väärin, vaikka se yleisempää onkin kauniimman sukupuolen keskuudessa.

JaaKoo

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 125
 • Liked: 55
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #26 : 18.12.2015, 23:29:35 »
hmmm . haisee deittiilmoitukselta ?


زكريا زيكو
Eilen 19:35
مرحبا أنا شاب عربي أسكن في أسبو عمري28عام لاجئ أريد التعلم الغة الفلندا ممكن فتاة التعلم الغه وأعطي المال وسوف اكون سعيد هذه رقم الهاتف فايبر واتساب 0411306306302شكرآ
hei, olen nuori englantilainen asun viikossa olen 28 vuoden pakolaisten haluan oppia virhetyypit suomi kuin mahdollista tyttö kielen oppiminen ja anna rahaa ja olen iloinen, että tämä puhelinnumero viber whatsapp 0411306306302 kiitos.

Pennit ja markat

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 628
 • Liked: 768
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #27 : 18.12.2015, 23:33:23 »
Jollain suomenkielisellä elämänfilosofiasivullakin turvapaikanhakija kiitti sivua ystävyydestä ja etsi "elämänpituista ystävää". Ei ilmeisesti tajunnut, ettei se ollut yhden henkilön oma profiili.  :P

Kallan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 648
 • Liked: 1445
 • Panda nimeltä Kallan.
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #28 : 18.12.2015, 23:38:54 »
Jollain suomenkielisellä elämänfilosofiasivullakin turvapaikanhakija kiitti sivua ystävyydestä ja etsi "elämänpituista ystävää". Ei ilmeisesti tajunnut, ettei se ollut yhden henkilön oma profiili.  :P

Tai sitten ikioma haaremi blondeja suomineitoja oli taka-ajatuksena?
Monikulttuurin menestystarinoita... hmm, Jugoslavia?

JJohannes

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 463
 • Liked: 3438
 • Eih bennek, eih blavek!
Vs: RHC vapaaehtoiset alkavat väsyä tilanteeseen
« Vastaus #29 : 18.12.2015, 23:47:11 »
Huh huh aika hurjaa ja aika hiton hurjaa ehdotella että lompsisi päiväkotiin notkumaan lasten sekaan.

Järkytyin kun vierailin viime keväänä eräällä koululla Helsingissä. Ylioppilaaksi valmistuin 2005 joten omista kouluajoista on jo hieman aikaa. Joka tapauksessa tuon koulun ovet olivat lukossa ja avaamiseen tarvittiin ovikoodi. Oven minulle avasi aulassa päivystäjä Securitaksen tms. vartija, kun kertoi kuka on, mitä asiaa on, minne päin koulua on menossa ja kenet on tapaamassa.

Silloin 2005 koulun ovet olivat kesäisin sepposen selällään ja talvellakin lukitsematta ja kaikenlaista väkeä ramppasi edestakaisin. Turvallisuudesta "vastasi" kouluisäntä Erkki, vanha viinaanmenevä ukko joka usein lakaisi harjalla koulun pihaa.
Ei ole turhia päiviä, tai jos on, on koko elämä.

Tagit: