Kirjoittaja Aihe: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju  (Luettu 234446 kertaa)

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5759
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1110 : 22.07.2019, 03:58:16 »
Feministiketjusta:

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006180336.html

Lainaus käyttäjältä: HS
Natalie Portmanista tulee naispuolinen Thor uudessa Marvel-elokuvassa

Natalie Portman palaa Marvelin Thor-elokuvasarjan seuraavaan osaan, kirjoittaa Variety. Eikä missä tahansa roolissa, vaan itse Thorina.

Taika Waititin ohjaamassa Thor: Love and Thunder -elokuvassa Portman tulee näyttelemään naispuolista Thoria. Paljastus tehtiin San Diegon Comic-Conissa lauantaina 20. heinäkuuta, kun ohjaaja Taika Waititi ojensi Portmanille lavalla Thorin kuuluisan vasaran.

Elokuva saa ensi-iltansa marraskuussa 2021.

San Diegossa kerrottiin myös, että Mahershala Alista tulee seuraava Blade. Vampyyrintappajaa näytteli aiemmin Wesley Snipes.

Naispuolinen Thor on tietenkin sarjakuvista tuttu vuodelta 2014 eli uusi rooli Jane Fosterin hahmolle. Sarjakuvissa syöpäsairas Foster joutui kamppailemaan supervoimiensa käytön kanssa, sillä Thorin voimat mitätöivät hänen syöpälääkityksensä tehon, jolloin sankaritekojen hinta oli aina askel lähemmäs kuolemaa. Tämä voisi olla ihan mielenkiintoinen lähtökohta tarinalle, mutta tiedostaminen on aina aikaisemminkin ollut merkki heikommasta laadusta MCU:n kohdalla.

Mahershala Ali muuten näytteli jo aikaisemmin sivupahista Netflixin Luke Cagessa. Sarjoilla ei siis liene erityisemmin merkitystä. Seuraavaksi Marvelin Disney+-sarjat tietenkin floppaavat. Supersankarisarjojen kulta-aika televisiossa näyttäisikin olevan pian onneksi ohi.
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5759
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1111 : 12.08.2019, 21:43:32 »
Sarjakuvamaailman kehitys hämmästyttää välillä. Taannoin kaupassa käydessä lehtihyllystä "eksyi jollain mystisellä tavalla" supersankarisarjakuva ostoskärryihin ja sitä kautta kotiin. Lehteä lueskessa sen sisältö osoittautui koostuvan kolmesta USA:ssa julkaistusta numerosta. Kokonaisuudessaan luettavaa oli kuitenkin vähemmän kuin yhdessä tavallisessa Asterixissa niin kuvattujen tapahtumien kuin sivumääränkin osalta. Oletan alkuperäisten sarjakuvien koostuvan enemmän mainossivuista, joten tämä varmaan selittää osaltaan painotuotteen sisältöä.

Hyvesignalointia en yhtä ruutua lukuunottamatta kuitenkaan sarjakuvasta löytänyt, vaikka netin viisaat tästä jaksavat muistuttaa. SJW:t eivät kuitenkaan lue sarjakuvia, joten ilmiö vaivannee lukijakuntaa enemmänkin Atlantin toisella puolella. Suomeen asti tullessaan supersankarin seikkailut ovat jo käyneet useamman seulan läpi. Keskiaukeaman jälkeen Hämähäkkimies teleportautuu New Yorkista San Franciscoon potkaistakseen pahista yhdessä ruudussa ja palaa tämän jälkeen heti New Yorkiin. Lukijan ei tarvitse vaivata päätään sillä, mitä muuta San Franciscossa tapahtui.

Sarjakuvien leikkely edustavampaan muotoon ei ole mitään uutta. 80-90-luvun sarjakuvabuumin aikoihin  markkinoille ilmestyi sarjakuvia valtavaa tahtia, eikä kukaan selväjärkinen olisi edes pyrkinyt lukemaan niitä kaikkia. Joku oli tuolloin saanut päähänsä, että sarjakuvilla saattaisi olla jotain keräilyarvoa, joten keräilijät ostivat niitä varastoon. Tämä johti tilanteeseen, jossa sarjakuvia tuotettiin valtaisia määriä juuri laadusta välittämättä. Suurinta osaa ei luonnollisesti koskaan julkaistu Suomessa ja varmaankin parempi niin. Pienet laatikot sarjakuvaruutujen alareunoissa kertoivat jotain tapahtuneen jossain mystisessä numerossa, mikä genreen kuuluvana tapana kertoo myös toisenlaisia tarinoita.

Jos SJW:t eivät lue sarjakuvia, miksi heitä varten kuitenkin tehdään sarjakuvia? Olisiko mahdollista, että tarkoituksena ei olekaan taaskaan tehdä sarjakuvia luettavaksi? Suuryritykset käyttävät valtaisia summia rahaa markkinointiin, joten voidaan olettaa täysin perustellusti, että SJW-sarjakuvien ei ole tarkoituskaan olla "oikeita sarjakuvia". Ne ovatkin monille suuryrityksille tyypillistä eettistä markkinointia. SJW-sarjakuvien elinkaari on yleensä lyhyt ja päättyy muutaman numeron jälkeen. Tärkeimmät lukijat ovat Buzzfeedin, New York Timesin ja Mrs. Gay American toimittajat, joiden tehtävä on kertoa suurelle yleisölle Marvel Comicsin ja Detective Comics Comicsin eettisyydestä. Nuo kolme toimittajaa ovat tärkeämpiä kuin ne 300-3000 idioottia, jotka ostivat ja lukivat lehdet.

Digitalisaatio on nykyään kiinteä osa kuvataidetta. Sarjakuvia ei nykyään enää piirretä. Kun ennen jokaisella piirtäjällä oli oma ainutlaatuinen tyylinsä, kehittynyt kuvankäsittely mahdollistaa sarjakuvien tuottamisen nopeasti. Kuvapankeista on nopeasti haettavissa kuhunkin tilanteeseen sopiva pohja. Kun ennen taiteilija saattoi käyttää kuvan hahmottelussa apunaan valokuvaa, nyt sarjakuvaruutu voi hyvinkin olla photoshopattu valokuva. Jos joku jotain sattuukin piirtämään, sama kuva on toistettavissa helposti yhä uudelleen ja uudelleen.

https://garfield.com/games/comic-creator

Digitalisaatioon liittyen itseäni pohdituttaa kuitenkin printtimedian kuoleminen. Myös sarjakuvat halutaan verkkoon, missä niistä koituu tekijöille yhä vähemmän vaivaa ja kustannuksia. Kun ennen sarjakuva piti ostaa paperille painettuna, nyt "keräilyharvinaisuudet" ovatkin helposti saatavilla omaan älylaitteeseen ihmeteltäviksi. Samalla julkaisijat voivat hieman päivittää vuosikymmeniä vanhoja tuotoksiaan. Vanha neliväripainatus pisteineen saa väistyä uuden värityksen alta. Lähikaupasta pakoon juokseva voro vaihtaa näppärästi ihoonväriä uudelle vuosituhannelle tullessaan. Puhekuplien sisältöä voidaan muuttaa "ajalle sopiviksi". Ja tästä ilosta saa vielä halutessaan maksaakin.

Kohdeyleisöihin palaten totean vielä sen ehkä tärkeimmän. Sarjakuvalehti sopii unilukemistoksi paremmin kuin koko huoneen valaiseva tabletti. Sarjakuvat ovat kuitenkin ensisijaisesti lasten ja nuorten lukemistoa ja säteilevien sähkölaitteiden tunkeminen tähän yhtälöön ei sovi lainkaan. Jos pitää lampun ympärillä pörrätä yöllä, olisi kannattanut syntyä kärpäseksi.

Ehkä printtimedia ei olekaan kuolemassa, kuten ajateltiin.
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

tavallinen jantteri

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 443
 • Liked: 309
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1112 : 26.08.2019, 20:30:53 »
Eilen tuli neloselta Angry Birds elokuva joka kyllä kuvasi monikulttuuria varsin tealistisesti ihan pahiksen leukapartaa myöten. Mielestäni jopa siinä määrin, että on ihme ettei leffa ole pannassa.
Sakeinta fiktiota kyseisessä elokuvassa (jossa oli siis puhuvia, räjähteleviä, ritsalla ammuttavia lintuja sekä vihreitä possuja) oli kuitenkin se, että siinä ns. suvaitsevaiset ottivat opikseen kun omiin kolisi.
"We're using the law to keep justice away!"

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5759
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1113 : 28.08.2019, 13:14:10 »
Lainaus
Disney Plus' Ms. Marvel Series Will Star Franchise's First Muslim Hero

Marvel's first Muslim character to headline her own comic book is making history yet again. Kamala Khan, aka Ms. Marvel, will now be the first Muslim character to lead her own Marvel superhero franchise on-screen, in a new live-action Ms. Marvel series for the Disney+ streaming service.

The news was announced during the Disney+ panel at the D23 Expo in Anaheim on Saturday. Bisha K. Ali, a comedian who's currently a writer on Hulu's Four Weddings and a Funeral, will write and serve as showrunner.
https://www.tvguide.com/news/ms-marvel-disney-plus/

Onko ihmisillä oikeasti aikaa ja mielenkiintoa katsoa kaikkia näitä supersankarisarjoja?

South Park - Netflix, you're greenlit. (0:21)
« Viimeksi muokattu: 28.08.2019, 13:16:08 kirjoittanut newspeak »
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

starsailor

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 393
 • Liked: 2065
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1114 : 30.08.2019, 17:07:45 »
Netflixissä on monikulttuuriagenda monessa nykyisin tuotettavassa elokuvassa mukana. Katsoin jonkun "I am Mother" elokuvan, jossa ihmiskunta on tuhoutunut paitsi yksi, jonka robootti on luonut laboratoriossa ja eiköhän tähänkin tarinaan saada rodullinen elementti mukaan. Valkoinen tyttö, joka haaveilee juutalaispojan näköisestä "oikeamielisestä taistelijasta", sekä mustaihoinen lapsi. Nuo viitteet ovat niin selviä ettei niitä voi enää jättää huomioimatta, kun on kerran päässyt kärryille. Tavallisimmat:

Sankari valkoinen nainen
Sankarimies juutalaisnimi/juutalaismies
Asiantunteva sidekick afrikkalainen
Pahis valkoinen mies
"Suomalaisen ihmisen geeneissä on orja-, setä Tuomo- ja pelkurigeeni. Ja se on tyhmä kuin aasi. Aasin järki ja cuckold-sielu." Jorma M.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5759
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1115 : 30.08.2019, 20:19:24 »
Syksyn useimmille pelialustoille ilmestyvä NBA2K20-peli on verkkokohun perusteella urheilupeliksi naamioitu kasinopeli. Pikainen googlaus kertoi peliä myytävän Suomessakin +3 -ikärajalla. Mikäli kohu pitää paikkansa, on kyseinen peli asetettava välittömästi myyntikieltoon, kunnes korkeampi ikäraja on määritelty. Tai 18v suoraan ikärajaksi.
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 060
 • Liked: 4041
 • 12 IX 1683
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1116 : 30.08.2019, 21:57:26 »
Netflixin Mindhunteria katselen. Toinen kausi on jo aika hyvin pilattu. On vahvoja (=ärsyttäviä ja ylimielisiä) mustia naisia, hahmojen turhia sisäisiä ristiriitoja ja perheongelmia ja totta vitussa lesboilua. Silti parempaa kuin 90% Netflixin normaalista mädätyksestä.

Dave Chappellen Sticks and Stones - spesiaali on saanut suvikset kiehumaan, mutta ei ollut kyllä niin kova kuin toivoin. Mutta näissä oloissa kuitenkin mukavan epäkorrekti.

BarkAtTheMoon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 004
 • Liked: 1537
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1117 : 30.08.2019, 23:11:48 »
Netflixin Mindhunteria katselen. Toinen kausi on jo aika hyvin pilattu. On vahvoja (=ärsyttäviä ja ylimielisiä) mustia naisia, hahmojen turhia sisäisiä ristiriitoja ja perheongelmia ja totta vitussa lesboilua. Silti parempaa kuin 90% Netflixin normaalista mädätyksestä.

Dave Chappellen Sticks and Stones - spesiaali on saanut suvikset kiehumaan, mutta ei ollut kyllä niin kova kuin toivoin. Mutta näissä oloissa kuitenkin mukavan epäkorrekti.
Olen Mindhunterista hieman eri mieltä, en toki täysin.
Kokonaisuutena minusta sarja ollut erinomainen, hyvää ajankuvaa ja sopivasti henkilöihin käyvää draamaa. Minustakin tuo naisten suhdejuttu on nostettu turhan paljon esille koska muutoin Fringestäkin tuttu (itelle kolahti ko sarja) erinomainen eestiläissukuinen Torv on sarjassa ollut sivuhahmo, mutta kokonaisuuteen kuuluukin draama. Hyvät näyttelijät ja kierosti kiinnostava aihe, nyt vanhemman agentin ottolapseen liittyvä sivujuoni tuntui vähän epäuskottavalta kuten jossain arvostelussa todettiin, mutta yllättävän useasti totuus on tarua kummallisempi. Omasta mielestä eräs parhaimpia sarjoja joita olen nähnyt, ainakin TOP10ssä :)

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 060
 • Liked: 4041
 • 12 IX 1683
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1118 : 30.08.2019, 23:23:06 »
Netflixin Mindhunteria katselen. Toinen kausi on jo aika hyvin pilattu. On vahvoja (=ärsyttäviä ja ylimielisiä) mustia naisia, hahmojen turhia sisäisiä ristiriitoja ja perheongelmia ja totta vitussa lesboilua. Silti parempaa kuin 90% Netflixin normaalista mädätyksestä.

Dave Chappellen Sticks and Stones - spesiaali on saanut suvikset kiehumaan, mutta ei ollut kyllä niin kova kuin toivoin. Mutta näissä oloissa kuitenkin mukavan epäkorrekti.
Olen Mindhunterista hieman eri mieltä, en toki täysin.
Kokonaisuutena minusta sarja ollut erinomainen, hyvää ajankuvaa ja sopivasti henkilöihin käyvää draamaa. Minustakin tuo naisten suhdejuttu on nostettu turhan paljon esille koska muutoin Fringestäkin tuttu (itelle kolahti ko sarja) erinomainen eestiläissukuinen Torv on sarjassa ollut sivuhahmo, mutta kokonaisuuteen kuuluukin draama. Hyvät näyttelijät ja kierosti kiinnostava aihe, nyt vanhemman agentin ottolapseen liittyvä sivujuoni tuntui vähän epäuskottavalta kuten jossain arvostelussa todettiin, mutta yllättävän useasti totuus on tarua kummallisempi. Omasta mielestä eräs parhaimpia sarjoja joita olen nähnyt, ainakin TOP10ssä :)
Eniten ärsyttivät ne atlantalaiset mammyt, lesboilun ja ko sivujuonteen kelailen vain ohi. Ei menetä mitään. Eka kausi oli rautaa, Kemper oli mahtava.

Syy miksi Law and Order oli aikanaan parasta telkussa oli että tarina vei, ei ihmisten perhekuviot ja se ketä panivat. Antaisivat tarinan vain kertoa itsensä.

vihapuhegeneraattori

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 109
 • Liked: 3637
 • Generating Hatespeech since 2011
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1119 : 30.08.2019, 23:37:16 »
Dave Chappellen Sticks and Stones - spesiaali on saanut suvikset kiehumaan, mutta ei ollut kyllä niin kova kuin toivoin. Mutta näissä oloissa kuitenkin mukavan epäkorrekti.

Katsoin itsekkin saman spesiaalin. Dave oli säilyttänyt (ja jopa parantanut) aktiaan teknisesti. Ajoitus oli niin mahtava; olit jo pettynyt vitsiin ja Dave laukaisi sen oikean punchlinen. Mutta olen samaa mieltä sisällöstä, se on kesympää kuin esim. v2004 ilmestynyt "For what it's worth" spesiaali, joka ilmestyessään nyt olisi kuin ydinpommi keskellä kepein ja kivin käytyä kulttuurisotaa. Aikaan verrattuna spesiaali on suorastaan röyhkeä, en yhtään ihmettele että jokainen  :flowerhat: janoaa tällä hetkellä enemmän mustaa verta kuin mu**a (mikä on paljon sanottu kun kyseessä on  :flowerhat:).


EDIT: typo
« Viimeksi muokattu: 31.08.2019, 02:26:08 kirjoittanut vihapuhegeneraattori »
Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre.

DuPont

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 841
 • Liked: 2689
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1120 : 31.08.2019, 02:28:40 »
Sinänsä huomasin tuon ilmiön, että nykyään voi pikakelata ohitse ikäviä/ärsyttäviä tms. kohtauksia. Itsekin joskus leffoissa ja sarjoissa skippaan yli noita monikulttuuri/seksuaalivähemmistö- jne. kohtauksia, joita on pakotettu moniin sarjoihin ja leffoihin..

Tavan

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 648
 • Liked: 6531
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1121 : 31.08.2019, 06:19:55 »
Sain tietää, että netflix tekee versiointia Shakespearen Henrik V:stä, nimikkeellä the King. Näytelmä on yksi Shakespearen parhaista ja siitä on aiemminkin tehty hyviä elokuvasovituksia.

Olettaisin kuitenkin että netlix versio on vapaa adaptaatio, jossa luovutaan Shakespearen kauniista kielestä ja puhutaan ns. tyhmennettyä perusenglantia.

Silti käsitin, että kaikki hahmot on castattu realistisesti ilman yllätysneekereitä tai -naisia!!
This was my father's belief and this is also mine:
  Let the corn be all one sheaf--
And the grapes be all one vine,
  Ere our children's teeth are set on edge
By bitter bread and wine.

Waldseemüller

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 060
 • Liked: 4041
 • 12 IX 1683
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1122 : 31.08.2019, 10:39:40 »
^ Homoilu toisaalta sopii Englannin hoviin kuin miekka maurin päähän. Rikhard Leijonamieli ja Edward II ainakin, perimätiedon mukaan... Ja Shakespearen aikalainen Jaakko I, kuulemma.

Shakespearen nykyvastine ei kyllä onnistuisi tekemään Windsoreista tarinaa joka olisi todellisuutta hurjempi.

Mutta joo, jos aihe on sarjamurhaajien profilointi niin ihmissuhteet ja lettuilu kelataan ohi.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 179
 • Liked: 6032
 • Jokaisen pravdan ensimmäinen uhri on totuus
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1123 : 31.08.2019, 16:29:45 »
^ Homoilu toisaalta sopii Englannin hoviin kuin miekka maurin päähän. Rikhard Leijonamieli ja Edward II ainakin, perimätiedon mukaan... Ja Shakespearen aikalainen Jaakko I, kuulemma.

Shakespearen nykyvastine ei kyllä onnistuisi tekemään Windsoreista tarinaa joka olisi todellisuutta hurjempi.

Mutta joo, jos aihe on sarjamurhaajien profilointi niin ihmissuhteet ja lettuilu kelataan ohi.

No tätä W.B. Bartlettin ärsyttävän anakronistisen jankutuksen sävyttämää teosta Richard the Lionheart - The Crusader King of Englandia juuri lukevana, voin todeta kirjan päähenkilön lähinnä syyllistyneen kaikentyyppisiin sikailuihin, joita joutui sitten kirkonmiesten edessä katumaan. Ei ehkä homoutta, lähinnä jotain "tolppalaukauksia" ehkä.
"Ei näytä olevan yhtään hyvää syytä miksi läpeensä tieteeseen perustuvan diktatuurin tarvitsisi kaatua. "
-Aldous Huxley, Brave New World Revisited.

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5759
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1124 : 08.09.2019, 22:15:47 »
Hämähäkkimiehen kamppaillessa pahoja ihmissalakuljettajia vastaan Lex Luthorin näköinen hahmo kertoo nuorille lukijoille "kieltolaki"-argumentista.

Muistakaa, lapsoset, ettei mitään haluamaanne saa eikä voi kieltää! Vanhempanne ovat kirjaimellisesti Hitler!
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 744
 • Liked: 9447
 • Puhekin on teko
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1125 : 11.09.2019, 00:58:13 »
Aina jos HS Nyt-liite ja yleisesti toimittajat kehuu jotakin sarjaa tms, niin siihen liittyy jokin äärifeministinen konnankoukku.

Parhaat esimerkit tästä ovat Netflixin Mindhunters ja HBOn Handsmaid Tale. Kumpaakin sarjaa on hehkutettu ja pidetty esillä ainoastaan yhdestä syystä eli ne voidaan sovittaa kuvailemaan äärifeminististä dystopiaa, jota vastaan pitää taistella kynsin ja hampain.

Mindhunters sarjassa voi olla omat hyvyytensä ja se kertoo omasta ajastaan, mutta samalla kyseessä on hidastempoinen, ikävystyttyvä, ennalta-arvattava mutta ennen kaikkea äärifeministiseen perusoppiin eli "toksisen maskuliinisuuden" tutkintaan ja vastustamiseen keskittyvä sarja. Sarja ei ole saanut aivan samanlaista suosiota kuin HBO:n oma, koska se on yritetty tehdä tositapahtumia kuvailemaan (miehet pääroolissa). Vähän sama ongelma, kun Ylen toimittajan ihmetellessä Tuntematon Sotilas -elokuvan ohjaajalta, että miksi naisia ei nähdä enempää (rintamalla sotimassa...).

Kannattaako noita sarjoja katsoa, niin tuskin. Parin jakson katsominenkin on lähinnä väsyttävää. Yllättävän vähän silti tehdään tuon tyylisiä sarjoja, kun ne saavat täysin varauksetonta ja mielipuolista ihailua medioissa.

nollatoleranssi

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 744
 • Liked: 9447
 • Puhekin on teko
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1126 : 11.09.2019, 01:03:34 »
Sankari valkoinen nainen
Sankarimies juutalaisnimi/juutalaismies
Asiantunteva sidekick afrikkalainen
Pahis valkoinen mies

Hyvin yleinen lista. Jos aiemmin piti saada joka ohjelmaan homo, niin nykyisin on tyylinä tuollainen. Varsinkin mustien roolia yritetään korostaa, mutta sankarina on lähes poikkeuksetta valkoinen nainen ja pahiksena valkoinen mies.

Lalli IsoTalo

 • "Hallituksenkaataja"
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 31 599
 • Liked: 35824
 • Toivo parasta, varaudu pahimpaan.
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1127 : 12.09.2019, 11:09:30 »
... pahiksena valkoinen mies.

Vaalet hiukset ja siniset silmät helpottavat roolin saamista.
Arvoituksellisin kehityssuunta on länsimaiden johtajien määrätietoisuus luoda NL uudelleen Eurooppaan.
- Gorbachev

Kun fasismi saapuu uudelleen, se ei sano „minä olen fasismi“, vaan „minä olen antifasismi.“
- Ignazio Silone

Poliittinen korrektius on fasismia, joka teeskentelee hyvää käytöstä.
- George Carlin

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 194
 • Liked: 6705
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1128 : 12.09.2019, 23:52:05 »
Katselin viimeisen Avengersin eli "Endgame"n. Noh. lyhyesti neekerinaisesta Asgardin kuningatar tai johtaja + uusi kapteeni amerikka on ylläripylläri musta.
Kapteeni Marvel kävi leikkauttamassa pitkän hulmuavan tukan lepakkomalliksi.

Siinäpä se leffan juoni.


Kävin itiksessä pari viikkoa sitten, jollakin kongolaisen oloisella naisella oli "wakanda forever" t-paita.

Olisi naurattanut ellei olisi itkettänyt. Sitähän tämä Suomi niille on.
Tell me something, it's still "We the people," right ?

mikkoellila

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 162
 • Liked: 2253
 • Thybrim multo spumantem sanguine cerno. -Vergilius
  • Sound System-blogi
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1129 : 20.09.2019, 16:02:44 »
... pahiksena valkoinen mies.

Vaalet hiukset ja siniset silmät helpottavat roolin saamista.

Die Hard 2:ssa terroristien johtaja oli tämännäköinen:
En halua Euroopan yhteiskuntien muuttuvan sellaisiksi kuin Afrikan ja Lähi-idän yhteiskunnat. En usko afrikkalaisten ja lähi-itämaalaisten käyttäytyvän Euroopassa eri tavalla kuin Afrikassa ja Lähi-idässä. Tästä syystä vastustan Afrikan ja Lähi-idän väestöjen siirtymistä Eurooppaan.

Mr.Reese

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 814
 • Liked: 9958
 • Anyone?
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1130 : 20.09.2019, 16:39:25 »
Katselin viimeisen Avengersin eli "Endgame"n. Noh. lyhyesti neekerinaisesta Asgardin kuningatar tai johtaja + uusi kapteeni amerikka on ylläripylläri musta.
Kapteeni Marvel kävi leikkauttamassa pitkän hulmuavan tukan lepakkomalliksi.

Siinäpä se leffan juoni.
Njoo, nuo kohdat ärsytti itseänikin, mutta jos ei antanut noiden pilata kokemusta, niin kyseessä oli kuitenkin Marvel-leffa parhaimmasta päästä. 3 tuntia ei tuntunut missään. Joku Black Panther taas olisi ollut kuraa vaikka koko näyttelijäkaarti olisi vaihdettu persvakomiesoletetuiksi. Tähän mennessä kaikki Marvelit nähty uusinta Dark phoenixia, hämistä ja Captain Marvelia lukuunottamatta. Viimeksimainittu onkin joku feministiturboextra, että voi jäädä ensimmäisenä marvelina väliin tai kesken pahoinvoinnin takia. Muutenkin hämmentää omat elokuvat noille sidekick-hahmoille. Ainoa stoori joka riittäisi Captain Marvelille olisi ollut kun Rogue vie hänen voimansa ja Carol Denversistä tulee lopulta täydellinen femakko, kaunaa kantava.
"Heille kun sanoo disko disko, niin he ovat silleen, että mennään.” - Tiia Nohynek

"Yleensä vauvat ja mummot on parhaita mielenosoittajia, koska luovat kuin itsestään turvallista tilaa." - Marjaana Toiviainen

Titus

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 194
 • Liked: 6705
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1131 : 20.09.2019, 16:44:33 »
^ Infinity war ja Endgame olisivat olleet varsin hyviä ilman wakanda-pakkonaitosta. Varsinkin Infinity warin loppu on mielestäni erittäin hienosti tehty.
Tell me something, it's still "We the people," right ?

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 179
 • Liked: 6032
 • Jokaisen pravdan ensimmäinen uhri on totuus
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1132 : 21.09.2019, 13:59:25 »
Vaikka elokuva kertookin työperäisesta maahanmuutosta, lienee sen välittämä yleinen suomalaiskuva perin negatiivinen. Kaurismäen edellinen leffa Tyttökuningas oli kyllä sanomaltaan niin paksua puppua ja historian hävytöntä vääristämistä (huom ei vääristelyä, vaan vääristämistä) että ei voinut olla tosikaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10980545

Lainaus
Mika Kaurismäki teki positiivisen elokuvan vastalauseeksi vihapuheelle – Mestari Chengissä ruoka yhdistää ihmiset

Mika Kaurismäen elokuva Mestari Cheng käsittelee kulttuurien kohtaamista. Draamakomediassa kiinalainen kokki saa työpaikan baarista Lapissa.

--
Kaurismäelle tärkeintä oli tehdä elokuva positiivisesta globalisaatiosta.

– Maailma on jakautumassa. Poliittiset johtajatkin yllyttävät omaa kansaansa toisiaan vastaan. On vihapuheita. Halusin tehdä positiivisen elokuvan, joka yhdistää ihmisiä.

--

Loput voi lukea linkistä.
"Ei näytä olevan yhtään hyvää syytä miksi läpeensä tieteeseen perustuvan diktatuurin tarvitsisi kaatua. "
-Aldous Huxley, Brave New World Revisited.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 301
 • Liked: 1411
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1133 : 21.09.2019, 16:27:17 »
On jo aikaa kun tuon Tyttökuninkaan näin, eikä se elokuvana ollut mikään mieleenpainuva. Mutta mitä tuo "historian vääristäminen" tarkoittaa?

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 179
 • Liked: 6032
 • Jokaisen pravdan ensimmäinen uhri on totuus
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1134 : 21.09.2019, 18:15:57 »
On jo aikaa kun tuon Tyttökuninkaan näin, eikä se elokuvana ollut mikään mieleenpainuva. Mutta mitä tuo "historian vääristäminen" tarkoittaa?

Anakroniat. Elokuvan dialogissa käytetään termiä 'sadismi', joka ei ollut käytössä ennen 1800-lukua.
"Ei näytä olevan yhtään hyvää syytä miksi läpeensä tieteeseen perustuvan diktatuurin tarvitsisi kaatua. "
-Aldous Huxley, Brave New World Revisited.

no future

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 301
 • Liked: 1411
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1135 : 21.09.2019, 19:20:01 »
On jo aikaa kun tuon Tyttökuninkaan näin, eikä se elokuvana ollut mikään mieleenpainuva. Mutta mitä tuo "historian vääristäminen" tarkoittaa?

Anakroniat. Elokuvan dialogissa käytetään termiä 'sadismi', joka ei ollut käytössä ennen 1800-lukua.
Siinähän myös puhutaan nykyenglantia, mikä ei varmaan ollut hovikielenä Ruotsissa 1600-luvulla. Jos tuo on suurin vääristymä elokuvassa, niin...

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5759
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1136 : 22.09.2019, 15:17:45 »
Rambon yhden miehen sota meksikolaista huumekartellia vastaan sai kriitikoista alhaisimmat hyvesignaloimaan:

Lainaus
The depiction of a crime infested Mexico, and the stereotypical representation of most Hispanics and Latinos as criminals, prompted critics to accuse the film of racism and xenophobia, as well as pandering to supporters of the Trump presidency.[8][74][77][81][85] Peter Bradshaw of The Guardian called Last Blood a "massively enlarged prostate of a film [that] can only make you wince with its badly acted geronto-ultraviolence, its Trumpian fantasies of Mexican rapists and hilariously insecure US border, and its crass enthusiasm for rape-revenge attacks," giving it 1 out of 5 stars.[86] Seibold said, "I understand that Rambo films have rarely been bastions of cultural togetherness, but in 2019, these broad stereotypes are offensive and dated and downright irresponsible."[75] Kohn said, "In 2019's hypersensitive cultural environment, the depiction of murderous Mexican crime bosses and their cowering sex slaves encountering a literal white savior doesn't go down so easy."[79] Addressing the complaints about the stereotypical villains, Bowles wrote: "The villains might be built from the stereotypical strain of pure evil from years past, but their reprehensibility is what makes the explosive payback work and the violence, despite some especially grim moments, never quite strays into the extreme stomach churning highs from part IV."[84]
https://en.wikipedia.org/wiki/Rambo:_Last_Blood#Critical_response

Elokuvana kohtalainen toimintapläjäys, mutta kestoltaan kovin lyhyt.
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

newspeak

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 725
 • Liked: 5759
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1137 : 24.09.2019, 23:07:49 »
Emmyt jaettiin tuossa hiljattaen ja eilen kuuntelin lyhyttä uutisointia niistä kautta radion. Yle oli ottanut mukaan pienen pätkän Peter Dinklagen kiitospuheesta, joka seuraavassa kokonaisuudessaan lainattu osio boldattuna:

"Thank you. I have no idea what I'm about to say, but here we go. I count myself so fortunate to be a member of a community that is all about tolerance and diversity, because no other place could I be standing on a stage like this. It's been about 10 years, all said and done, since the moment I met Dave and Dan until right now. I had no idea what I was getting myself into, but I knew that David and Dan were quite brilliant. Ten years of absolute sweat, but 10 years of the most incredible, talented, funniest motherfucking people — hey, it's over, I don't care — I've ever been lucky enough to work with. We did nothing but sweat, we did nothing but laugh. Dave and Dan, we literally walked through fire and ice for you. Literally. And I would do it all over again in a heartbeat. Thank you."

Yle esitti Dinklagen sanomana osan "I count myself so fortunate" ja loput luettiin suomeksi kuin suvaitsevaisuuspropagandan korostamiseksi jättäen ehkäpä hyvin olennaisen osan pois.

Emmyt eivät itsessään kiinnosta yhtään sen enempää kuin muutkaan omahyväisen turhimuseliitin kemut, mutta Game of Thronesin viimeinen tuotantokausi oli valtaisasta budjetistaan huolimatta järkyttävän huono tekele. Dinklage on sarjan ansiosta saanut neljä emmyä ja ollut muuten neljä kertaa ehdolla ja mielestäni ansaitustikin. Tällä kertaa palkinto taisi kuitenkin tulla vain siitä syystä, että hän on kääpiö. Kääpiönä oleminen tulee tavallaan esille myös puheessa.
"Onko paavi kristitty?" "Ei."

S.O.Mali

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 516
 • Liked: 828
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1138 : 30.09.2019, 12:23:53 »
Aikamoinen propagandaläjäys katsottavissa Netflixiltä:

https://www.imdb.com/title/tt8110640/?ref_=nm_flmg_act_3

Ilman spoilereita sanon että leffana muuten ihan Ok.

foobar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 14 977
 • Liked: 19248
Vs: Monikulttuuri-elokuvia käsittelevä monipropagandaketju
« Vastaus #1139 : 30.09.2019, 12:45:49 »
Vaikka elokuva kertookin työperäisesta maahanmuutosta, lienee sen välittämä yleinen suomalaiskuva perin negatiivinen. Kaurismäen edellinen leffa Tyttökuningas oli kyllä sanomaltaan niin paksua puppua ja historian hävytöntä vääristämistä (huom ei vääristelyä, vaan vääristämistä) että ei voinut olla tosikaan.

https://yle.fi/uutiset/3-10980545

Lainaus
Mika Kaurismäki teki positiivisen elokuvan vastalauseeksi vihapuheelle – Mestari Chengissä ruoka yhdistää ihmiset

Mika Kaurismäen elokuva Mestari Cheng käsittelee kulttuurien kohtaamista. Draamakomediassa kiinalainen kokki saa työpaikan baarista Lapissa.

--
Kaurismäelle tärkeintä oli tehdä elokuva positiivisesta globalisaatiosta.

– Maailma on jakautumassa. Poliittiset johtajatkin yllyttävät omaa kansaansa toisiaan vastaan. On vihapuheita. Halusin tehdä positiivisen elokuvan, joka yhdistää ihmisiä.

--

Loput voi lukea linkistä.

Iltalehden Juho Rissanen arvostelee elokuvan "pannukakuksi" (2/5 tähteä) mm. todeten että "suomalaiset kuvataan filmissä pääosin sairaiksi tomppeleiksi, jotka kiinalaisen keittiön terveellinen ruokavalio lopulta pelastaa." :o
"Avaruudessa kukaan ei voi kuulla moku-ulinaasi" - Rändöm