Kirjoittaja Aihe: 2009-02-26: HS kolumni: Syödään yhdessä pakolaisten eväät!  (Luettu 29294 kertaa)

pakruti2c263

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 535
 • Liked: 107
 • Jussi Halla-aho, on Jytky!
Osalainaus:
Afrikkalainen gepardisuikka. Häntä ei voisi vähempää kiinnostaa, onko hänellä oikeus myöntää yhtään mitään lupia mihinkään tai tarvitsevatko paikalliset niitä oikeuksia, kalavesiä tai kaloja.

Juuri tämän takia Afrikka on maapallon oma pikku peräreikä.
Valelääkäriystäväni (EVP) kertoi ettei hän ole tuota reikää tähystäessään nähnyt kuin ruskeaa, eri sävyinä, - jopa lähes mustana. :o

Off topic.
Teinpä gourmet aterian eilen iltasella. Säilykekalaa tarvittiin lisukkeeksi. Tuomoista tuotetta livahti ostoskärryyn.
Olikohan nuokin ryöstökalasteltu jurripäissään Gambinan aluevesiltä?  Ruotsalaiset?
Pienoisia poloiset lapsi vasbuukit olivat! Nyyh!
Maultaan asteikolla 1-10,  GRR.. pitkin kulmahampain…noh… 7,5. Voihan olla kokin vikakin?
Varmaankin dioksiini-arvot kehossani huutaa mitattaessa pii-paata, vaan väliäkö hällä?  Suku jo jatkettu. 1 perillinen. Eikä kärpäsparvea meikäläisen Huussi ry :n liepeillä.
Verenimijäpunkkivaara pahenee vuosi vuodelta, ’asiantuntijamedia’ rivien välien mukaan.
Edit.
Pari muokks.

« Viimeksi muokattu: 29.05.2012, 21:53:22 kirjoittanut pakruti2c263 »
Suvaitsija:
"Monikulttuurisuus on sitä, että meillä on neekeri ja sitten meillä on muslimi, ja kantaväestö suvaitsee ja alistuu."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 213
 • Liked: 133268
Lainaus
Marie Kajava: Merta edemmäs?

[...]

Ennen Senegalissa suuri määrä kansasta sai toimeentulonsa merestä - suoraan tai välillisesti. Toimeentulo voi siis tarkoittaa päivittäistä ateriaa tai sitä, että on myös naapureille mistä antaa tai myydä tien varrella. Näin tässä kylässä.

[...]

Horisontin täyttivät jättitroolarit. Kalarahaa virtasi muutamiin käsiin. Ja meri tyhjeni. Vuonna 2006 EU ei enää uusinut kahdenvälistä kalastussopimusta, koska kalaa ei tullut. Mutta tokikin ulkomaisia troolareita jäi vesiin muun teollisen kalastuksen nimissä.


Kyse on köyhyyden kierteestä eli järjettömän epäreilusta tilanteesta, joka vain jatkui. Koska elinkeino oli menetetty, entisten kalastajien oli lähdettävä merta edemmäs kalaan: Kanariansaarille, Espanjaan tai kauemmas.

Nuo vaaralliset merimatkat ovat tappaneet monta ihmistä tai palauttaneet takaisin kotikylään, mikä on kenelle tahansa häpeällistä. Eräs senegalilainen mies kuvaili, että sen suurempaa häpeää ei voi olla. Lähteä rahan ja paremman toivossa, palata nöyryytettynä ilman pennin penniä. Ja nämä asiat otsikoidaan länsimaisessa mediassa niin, että sanan lautta, vene tai pakolainen yhteydessä käytetään sanoja kuten ongelma, laiton tai uhka. Aivan kuin EU maailman suurimpana kalantuojana ei liittyisi asiaan millään tavalla.

Jokaisen arkijärki sanoo, että kalastajien oikeuksia on loukattu. Heillä on oikeus perinteikkääseen työhönsä ja toimeentuloon. Tällainen syrjinnän ja köyhyyden kierre on kalastuksessa vähintään EU:n kokoinen. Onhan EU juuri se taho, joka sopii näitä kahdenvälisiä kalastussopimuksia kehitysmaiden kanssa.

Senegalin vedet tyhjennettiin. Nyt kalastussopimuksia tehdään seuraavien läntisen Afrikan maiden kanssa - viimeisin toistaiseksi suurin sopimus solmittiin viime heinäkuussa Mauritanian kanssa 70 miljoonan euron arvosta.


Jos makaisin nyt samaisella Toubab Dialewin hiekkarannalla Senegalissa, saattaisi muutama puinen kalastajavene olla jo merellä.

Sillä Senegalin kannalta iloinen uutinen kerrottiin viime keväänä, kun korruptoitunut ex-presidentti sai väistyä uuden presidentin, Macky Sallin tieltä. Hän kielsi heinäkuussa kaiken teollisen kalastuksen, jotta kalakannat saisivat toipua.

Kalakannat? Toipua? Kuulostaa pelottavan pitkältä ajalta, kun meri kerran on tyhjennetty.
Amnesty-lehti 4/2012

Nyt on kyllä pakko kysyä, että mitä siellä Amnesty-lehden toimituksessa oikein pössytellään?

Senegalin kalavedet ovat kaikkea muuta kuin tyhjennetyt. Sadattuhannet ihmiset saavat edelleen elantonsa suoraan tai välillisesti kalastuksesta. Jatkossa vielä useampi, kun kalastus ja ilmeisesti jalostuskin siirtyy kokonaan kotimaisiin käsiin. EU olisi uusinut kalastussopimuksen vuonna 2006, mutta Senegalin kanssa ei päästy sopimukseen, ilmeisesti Senegalin sisäpoliittisen tilanteen vuoksi. Nyt kun ulkomainen troolaaminen loppui keväällä, paikallisten pienvenekalastajien saaliit ovat (tietysti) olleet entistä suuremmat. Jopa Greenpeace on saaliisiin tyytyväinen, eikä horise mistään tyhjennetystä merestä.

En löytänyt netistä vahvistusta tiedolle, että presidentti Mack Sall olisi kieltänyt "heinäkuussa kaiken teollisen kalastuksen, jotta kalakannat saisivat toipua". Sen sijaan keväällä ei uusittu ulkomaisten troolareiden (Venäjä, Komorit, Liettua, Saint Vincent ja Grenadiinit, Belize) kalastuslupia. Kumma, että siellä vielä troolailivat, jos meri kerran oli jo tyhjennetty.

Keksivätkö ne näitä juttujaan itse, sillä ei Länsi-Afrikan rannikoiden tehokalastukselta rauhoittamista ajava Greenpeacekaan ole tuollaista väittänyt? Vai pitikö tällainen tarina kehittää vain kehykseksi afrikkalaisten (perusteettomien) turvapaikanhakijoiden käännytysten moralisoinnille?
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Jouko

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 11 824
 • Liked: 888
 • Jouko Lilja
Me syödään niitten banaanit! :facepalm: :flowerhat:
“Raja railona aukeaa.Edessä Aasia, Itä.Takana Länttä ja Eurooppaa;varjelen, vartija, sitä.”

Uuno Kailas

Suomessako jokin mamujen aiheuttama huumeongelma? Ja khatin kontit!

Komediaa, parodiaa, sarkasmia ja ivaa; lakonisuutta ja kyynisyyttä unohtamatta

Nyökkäily; Tuo aikamme valtiomiestaito

M13

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 880
 • Liked: 747
Afrikan suurin ongelma on selvästi nationalismin vähäisyys. Se, ettei valtaapitävät huolehdi oman maansa intresseistä, vaan omistaan, kansansa kustannuksella. Samaan suuntaan ollaan täälläkin menossa. Globalisaatiota, oletan?
Näin lasketaan yksittäistapauksia

"Politics is the art of looking for trouble, finding it everywhere, diagnosing it incorrectly, and applying the wrong remedies."
 Ernest Benn

far angst

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 083
 • Liked: 2281
 • Pavlov opetti tiedotusoppia!
Täh? Niillä on sielä nälänhätä, mutta sikiävät silti kuin perkeleet?

Tämä on hyvin havainnoitu ja tutkittu ilmiö. Huonoissa elinolosuhteissa on pakko lisääntyä jotta vanhuus olisi turvatumpi. Lisäksi lapsikuolleisuus ja muut aikaiset kuolemat verottavat jälkeläisiä joten mitä enemmän, sen parempi. Rationaalinen perhesuunnittelu syntyy vasta kehittyneessä yhteiskunnassa. Tämä on yksi perustelu esim. kehitysavulle.

Tuo on pelkkä Poliittisesti Korrekti poisselitys ja näppärä tapa olla tunnustamatta oikeaa syytä Afrikan ja muidenkin kehitysläävien kurjuuteen: lapsia tehdään vanhuudenvaralle.  Ihan niinkuin somalit tekevät Suomessakin monine yksinhuoltajavaimoineen?   

Vanhuudenvaralle, wallahi!

Paskastanioissa lapsia tehdään koska naiminen on kivaa ja vastuuta lisääntymisen välttämiseksi noilla ÄO:lla ei tunneta.  Kehitysapu juuri mahdollistaa liikalisääntymisen, kun henkiin jäädään vaikka lauma jo on korret kiville saakka kalunnut. Mutta kun sillä kehitysavulla saa niin hyvän mielen, ollaan ihan oikein tehty jotain Afrikan lasten hyväksi.  Kehitysapu takaa, että Afrikan tulevatkin lapset syntyvät kurjuuteen, lisääntyvät kurjuudessa ja kurjistuvat kurjistumistaan.  Maahanmuutto taas on uusi kehitysavun muoto.  Se vain kurjistaa sekä auttajaa että autettavaa.

Kaiken viisauden lähtökohta on tosiasioitten tunnustaminen.  Kehitysmaakurjuuden aikaansaaja, ylläpitäjä ja laajentaja on kehitysapu, Polittisesti Korrektien höttöpäiden maksamat aneet oman mielensä ylentämiseksi. 
Kehitysmaitten tie pysyvään kurjuuteen on katettu kehitysapuaneilla.

Kehitysapu on saajalleen sokeroitu myrkkypilleri ja antajalleen mielihyvähuume.
« Viimeksi muokattu: 10.12.2012, 04:44:06 kirjoittanut far angst »
Rasisteille muistutan, että maahanmuuttajat ovat yhtä hyviä naapureita, kunnollisia, ammattitaitoisia ja rehellisiä, hyvin koulutettuja, lainkuuliaisia ja töissä käyviä veronmaksajia ja yhteiskunnan hyödyllisiä jäseniä kuin ovat Suomen somalit ja mustalaisetkin.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 213
 • Liked: 133268
Lainaus
Esimerkiksi Kalavale-kirjan kirjoittajat Emma Kari ja Kukka Ranta kertovat siitä, kuinka EU:n solmimien kalastuskumppanuussopimusten myötä suuret eurooppalaiset alukset veivät kalat Länsi-Afrikan vesiltä, mikä johti siihen, että paikallisilta kalastajilta loppui mahdollisuus elinkeinoon ja ravintoon. Tämä pakottivat heidät siirtolaisiksi Eurooppaan – ylittämään henkensä kaupalla Atlantin kohti Kanariansaaria. Ja kuten arvata saattaa, vastaanotto saarilla ei ollut lämmin.
Ihmisiä Muuttoliikkeessä: Reetta Helander: Siirtolaisuuden ja kehityksen kimurantti suhde 3.10.2013

Tässä muodossahan tämä tarina tykätään meille tarjoilla.

Tosiasiassa esimerkiksi Senegalissa jo pelkkä vuosittainen väestönkasvu (noin 400 000) on moninkertaista verrattuna kaikkien kalastajien määrään (noin 100 000), saati sitten työttömäksi joutuneiden. Lisäksi kalakantojen ehtymisen taustalla on ollut jo EU:n kalastussopimuksia edeltävien vuosikymmenien kehitys, kun senegalilaiset kalastajat ovat siirtyneet muiden Länsi-Afrikan maiden rannikoille "kalastussiirtolaisiksi". Tässä kehityksessä taas on ollut oma osuutensa muun muassa kansallisilla tuilla ja myös kehitysavulla, joilla on haluttu tukea kalastuselinkeinon jatkuvaa kasvattamista. Ylikalastusta on tuettu Senegalissa myös reippailla vientituilla ja Euroopan tullivapaudella. EU:n väliaikaiset kalastussopimukset ovat olleet vain sivujuoni pitemmässä tarinassa, jonka punaisena lankana ovat olleet Senegalin pitemmällä tähtäimellä kestämättömiksi osoittautuneet ratkaisut omassa politiikassaan.

Epäilemättä kehityskulku on ollut pitkälle vastaavaa muuallakin Länsi-Afrikassa. Se suuri Kalavale on Länsi-Afrikan maiden väestönkasvun ongelmien ja muiden kansallisten valintojen piilottaminen eurooppalaisten syyllistämisen taakse.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Kalevi Aronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 168
 • Liked: 214
 • Papparainen ajassa.
Toi senegalin merialueiden ryöstökalastus on yksi asia mistä eurooppalaiset, lähinnä espanja, voi ihan rehellisesti syyttää itseään.

Kapitalistit ovat halunneet rusinat pullasta, eli kalat vedestä.

Ja sehän onnistuu maksamalla lahjuksia senegalin eliitille, joka taas tekee sellaiset sopimukset eurooppalaisten kanssa kuin eurooppalaiset haluavat.

Tässä tapauksessa tosiaankin VHM voi syyttää vain itseään.
Eikös se Somalian merirosvouskin johdu siitä, että kalastus ei Adeninlahdella enää kannata, kun kalat on viety. Merirosvous on sitten luonnollinen jatke, kun veneitä sentään on.
Om mani padme hum.

Good Vibrations II

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 159
 • Liked: 12
 • Lutte mixte - un homme faible
Mistä johtuu, että afrikkalaisia johtajia ovat kiinnostaneet mersut, dollarien sähköttäminen Sveitsiin ja vallassapysyminen paljon enemmän kuin demokraattiset arvot tai toimiva valtio?

Palava halu valkoisen miehen keksimiä vehkeitä kohtaan. Tuskinpa siellä olisi muuten karjavankkureita kummempaa kulkupeliä tänäkään päivänä, ellei valkoinen mies...samoin koneellinen öljynpumppaus. Afrikkalaisille olisi pitänyt lahjoittaa ensin öljynporausvälineet ja ennenkaikkea niiden 24h toimiva huolto, sitten öljynjalostustehtaat ja lopuksi mersut ja bemarit (nuo merkit kuumaa hottia Etelä-Afrikan mustien keskuudessa, kaikki niitä haluaa...)

Mitä moni Etelä-Afrikan musta roheasti sanoo, kun häneltä kysyy mikä on tulevaisuuden tärkein tavoite?
-"TO GET RICH!!"

Kalevi Aronen

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 168
 • Liked: 214
 • Papparainen ajassa.
Jopa Afrikassa on maita joissa tuomitaan kehitysapu. Suomi oli, en muista missä, mutta Afrikan maassa kuitenkin ja opetti siellä ynnä antoi kehitysapua. Vuosikymmeniä sitten eräs musta mies tuli Suomeen, nimi oli muistaaksen Herman Toivo ja Toivo. Kun hän suomen tiedotusvälineissä tuomitsi jyrkästi kehitysavun, mikä hänen mielestään vain vahingoitti kansaa ja maata.

Suomalaiset tiedotusvälineet pitivät kyseistä Hermania kiittämättömänä ja ymmärtämättömänä moukkana. Miten lienee tänään?
Om mani padme hum.

Emo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 38 150
 • Liked: 50825
Jopa Afrikassa on maita joissa tuomitaan kehitysapu. Suomi oli, en muista missä, mutta Afrikan maassa kuitenkin ja opetti siellä ynnä antoi kehitysapua. Vuosikymmeniä sitten eräs musta mies tuli Suomeen, nimi oli muistaaksen Herman Toivo ja Toivo. Kun hän suomen tiedotusvälineissä tuomitsi jyrkästi kehitysavun, mikä hänen mielestään vain vahingoitti kansaa ja maata.

Suomalaiset tiedotusvälineet pitivät kyseistä Hermania kiittämättömänä ja ymmärtämättömänä moukkana. Miten lienee tänään?

Afrikkalaisten kommentteja kehitysavun turmiollisuudesta esiintyy mediassa aina tuon tuosta, olen itsekin lukenut.

http://blogs.telegraph.co.uk/news/danielhannan/9830677/Stop_giving_us_aid_say_Africans/

http://www.povertycure.org/issues/foreign-aid/

- tuossa mielenkiintoinen linkki YouTubeen, afrikkalainen menestynyt yrittäjä puhuu

http://blogs.telegraph.co.uk/news/douglascarswellmp/100230049/to-help-africa-buy-its-products-dont-give-money-to-a-foreign-aid-industry-that-lines-its-bosses-pockets/

Olin vastikään kristillisessä kirkon herätysliikkeen lähetysjuhlassa, jossa oli myytävänä kehitysmaan ihmisten tekemiä tuotteita. Lähettipari välitti meille heidän terveisensä " OSTAKAA MEIDÄN TEKEMIÄ TUOTTEITA, ÄLKÄÄ LÄHETTÄKÖ MEILLE RAHAA!"

Mieheni ostikin sitten tossut ja minä jotain koruja. Ei ehkä niin olisi ollut tarviskaan uudelle tavaralle, mutta haluamme tukea heidän työtään.

Näin se on että ihmisten syöttäminen vastikkeettomasti tai sotilasjunttien tukeminen läntisillä avustusrahoilla ei johda mihinkään hyvään!
Ei myöskään muutaman sadan köyhän vastaanottaminen Suomeen ruokapatojen ääreen ole mitään muuta kuin valheellinen "ratkaisu" meidän huonoon omatuntoomme, joka sekin on suurelta osin ihan vääristynyttä omantunnonkipua koska yksittäinen ihminen ei todellakaan ole vastuussa maailman hädästä.

Mursu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 278
 • Liked: 2388

Tuo on pelkkä Poliittisesti Korrekti poisselitys ja näppärä tapa olla tunnustamatta oikeaa syytä Afrikan ja muidenkin kehitysläävien kurjuuteen: lapsia tehdään vanhuudenvaralle.  Ihan niinkuin somalit tekevät Suomessakin monine yksinhuoltajavaimoineen?   

Vanhuudenvaralle, wallahi!

Paskastanioissa lapsia tehdään koska naiminen on kivaa ja vastuuta lisääntymisen välttämiseksi noilla ÄO:lla ei tunneta. 

Tuollainen oli tilanne Suomessakin 1800-luvulla. Oltiinko me silloin jotenkin liian tyhmiä? Hieman jarruja rasismille kiitos. Suomessa hedelmällisyyden transitio tapahtui noin alkaen 1910. Viime aikoina se on tapahtunut useissa asian maissa, mutta ei Afrikassa.

Syitä transitolle ei oikein tiedetä, erilaiset argumentit elintasosta ym. eivät oikein hyvin selitä sitä. Toisaalta tuo argumentti, että lapsia hankitaan vanhuuden varalle on rationalisointia. Lisääntyminen on elollisten olentojen luonnollinen tarve. Enne transitiota ihmiset yleisesti eivät yksinkertaisesti ajatelleet sellaista kuin kuinka monta lasta hankkii.

Koska tuo käyttämäsi sana muistuttaa eniten Pakistania, otan tässä esimerkiksi kokonaishedelmälisyyden Pakistanissa:

(http://www.newsecuritybeat.org/wp-content/uploads/2012/07/Pakistan-fertility-estimate1.jpg)

Sama sitten Suomessa:

(http://www.stat.fi/tup/tietoaika/tilaajat/ta_10_03_vaestoennusteet_001.gif)

Selvästikin hedelmällisyyden transitio Pakistanissa on käynnissä. Muutkin  lähi-idän maat antavat vastaavia tuloksia.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 213
 • Liked: 133268
Lainaus
Esimerkiksi Kalavale-kirjan kirjoittajat Emma Kari ja Kukka Ranta kertovat siitä, kuinka EU:n solmimien kalastuskumppanuussopimusten myötä suuret eurooppalaiset alukset veivät kalat Länsi-Afrikan vesiltä, mikä johti siihen, että paikallisilta kalastajilta loppui mahdollisuus elinkeinoon ja ravintoon. Tämä pakottivat heidät siirtolaisiksi Eurooppaan – ylittämään henkensä kaupalla Atlantin kohti Kanariansaaria. Ja kuten arvata saattaa, vastaanotto saarilla ei ollut lämmin.
Ihmisiä Muuttoliikkeessä: Reetta Helander: Siirtolaisuuden ja kehityksen kimurantti suhde 3.10.2013

Tässä muodossahan tämä tarina tykätään meille tarjoilla.

Keskiviikon A-studiossa (Yle Areena, 41:50->) yhtenä aiheena oli "EU:n ryöstökalastus". Toimittaja Jyrki Saarikoski käytti asiantuntijahaastateltavana "tietokirjailija" ja "tutkiva toimittaja" Kukka Rantaa, jonka tiedot Senegalin tilanteesta olivat anekdoottitasoa. Senegalissa vierailleelle Rannalle oli kerrottu, että kalastajilla "ei ole enää varaa syödä". Eräskin kalastaja "ei ole 12 vuoteen syönyt aamupalaa", ja jos ei ole muuhun varaa, hän "syö vain riisiä sokerilla". Rantaa oli kohdannut "lohduton näky", kun rannat olivat olleet "täynnä tyhjiä käyttämättömiä veneitä". Tämä johtui Rannan mukaan "kalakannat tuhonneesta" liikakalastuksesta, joka taas on etenkin EU:n kalastussopimusten vika.

EU:lla ei kuitenkaan ole Senegalin kanssa kalastussopimusta, ja paikallisten kalasaaliit ovat jopa Greenpeacen mukaan hyviä. Ryöstökalastuksen harjoittamisen sijaan EU on uhannut estää senegalilaisen kalan tuonnin EU-alueella, mikäli maa ei pane EU:n sääntöjen vastaista laitonta kalastusta kuriin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 213
 • Liked: 133268
Lainaus
Esimerkiksi Kalavale-kirjan kirjoittajat Emma Kari ja Kukka Ranta kertovat siitä, kuinka EU:n solmimien kalastuskumppanuussopimusten myötä suuret eurooppalaiset alukset veivät kalat Länsi-Afrikan vesiltä, mikä johti siihen, että paikallisilta kalastajilta loppui mahdollisuus elinkeinoon ja ravintoon. Tämä pakottivat heidät siirtolaisiksi Eurooppaan – ylittämään henkensä kaupalla Atlantin kohti Kanariansaaria. Ja kuten arvata saattaa, vastaanotto saarilla ei ollut lämmin.
Ihmisiä Muuttoliikkeessä: Reetta Helander: Siirtolaisuuden ja kehityksen kimurantti suhde 3.10.2013

Tässä muodossahan tämä tarina tykätään meille tarjoilla.

Tosiasiassa esimerkiksi Senegalissa jo pelkkä vuosittainen väestönkasvu (noin 400 000) on moninkertaista verrattuna kaikkien kalastajien määrään (noin 100 000), saati sitten työttömäksi joutuneiden. Lisäksi kalakantojen ehtymisen taustalla on ollut jo EU:n kalastussopimuksia edeltävien vuosikymmenien kehitys, kun senegalilaiset kalastajat ovat siirtyneet muiden Länsi-Afrikan maiden rannikoille "kalastussiirtolaisiksi". Tässä kehityksessä taas on ollut oma osuutensa muun muassa kansallisilla tuilla ja myös kehitysavulla, joilla on haluttu tukea kalastuselinkeinon jatkuvaa kasvattamista. Ylikalastusta on tuettu Senegalissa myös reippailla vientituilla ja Euroopan tullivapaudella. EU:n väliaikaiset kalastussopimukset ovat olleet vain sivujuoni pitemmässä tarinassa, jonka punaisena lankana ovat olleet Senegalin pitemmällä tähtäimellä kestämättömiksi osoittautuneet ratkaisut omassa politiikassaan.

Epäilemättä kehityskulku on ollut pitkälle vastaavaa muuallakin Länsi-Afrikassa. Se suuri Kalavale on Länsi-Afrikan maiden väestönkasvun ongelmien ja muiden kansallisten valintojen piilottaminen eurooppalaisten syyllistämisen taakse.

Kyseinen Kalavale-kirja on saatavilla pdf-muodossa ilmaiseksi. Senegalia käsitellään luvuissa 5-7.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

HDRisto

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 225
 • Liked: 9308
Niin kauan Afrikassa meni hyvin kun siirtomaaisännät kertoivat mitä ja miten tehdään.
Hyvin meni sen vuoksi, että näillä siirtomaaisännillä oli hallintokokemusta; ajatus siitä mikä on tarpeellista yhteiskunnan pyörittämiseen ja kokeiltu organisaatio.

Nyt siellä Libyasta Etelä-Afrikkaan touhutaan klaani- ja heimoperinteen mukaisesti ja vituiksi menee.

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Niin kauan Afrikassa meni hyvin kun siirtomaaisännät kertoivat mitä ja miten tehdään.
Hyvin meni sen vuoksi, että näillä siirtomaaisännillä oli hallintokokemusta; ajatus siitä mikä on tarpeellista yhteiskunnan pyörittämiseen ja kokeiltu organisaatio.

Nyt siellä Libyasta Etelä-Afrikkaan touhutaan klaani- ja heimoperinteen mukaisesti ja vituiksi menee.

Sandi-kirjoja lukeneet tuntevat tämän perinteen. Jos naapuriheimolla on hyvänlaisesti vuohia ja naisia, ne käydään kaappaamassa oman heimon käyttöön. Ja kas, ennen pitkää joku muu heimo keksii ihan saman kuningasidean.

Hausaa!
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 829
 • Liked: 7738
 • Seksikäs kristallilumisuklaa
Hyvä kirjan nimi kuitenkin, kalavale, sillä kalavalheesta juuri onkin kysymys.
"Meillä on niin ihana hallitus mutta miehet vihaa.."

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 27 051
 • Liked: 20165
Hyvä kirjan nimi kuitenkin, kalavale, sillä kalavalheesta juuri onkin kysymys.

Kirjailija Arto Salmisen viimeiseksi jäänyt romaani oli nimeltään Kalavale.
Det humana saknas helt hos Sannfinländarna.
Ihmisyys puuttuu kokonaan perussuomalaisilta.
-Anna-Maja Henriksson (r.)

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 355
 • Liked: 9603
Tässä tapauksessa tosiaankin VHM voi syyttää vain itseään.

Tämähän on sitä samaa sontaa, että jotain ryhmää syytetään ryhmänä väitetysti tähän ryhmään kuuluneiden yksittäisten henkilöiden tekosista. Eli esimerkiksi me suomalaiset ja meitin kakarat saa sitte maksaa tästä ja tää on jotenkin hyvä peruste, niin se vastuu ei sitte koskaan pääty ja mikä tahansa seuraus perustellaan maksuna mitä me maksetaan muka omasta virheestämme, koska pari yksilöä joskus ehkä teki niin.

Peruste ei mitenkään poikkea syntymättömien lastemme jakamattomasta vastuusta, jota syyllisyyttä he tulevat kantamaan varmaan vuosituhansia, koska Afrikasta vietiin amerikkaan orjia 500 vuotta sitten. Siis tarkalleen samoihin aikoihin kun maamme alueelta vielä rosvottiin orjia venäjälle ja sitä ennenkin muslimimaihin mm. eunukeiksi ja toki naisia mukaan haaremien täytteeksi. 

Ne syyt maksaa toisten kurjat olosuhteet ei koskaan pääty, eikä noille tartte antaa vihreää valoa mistään näkökulmasta. Me ollaan moraalista velkaa: Tasan ei kellekään.   
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 213
 • Liked: 133268
Tosiasiassa esimerkiksi Senegalissa jo pelkkä vuosittainen väestönkasvu (noin 400 000) on moninkertaista verrattuna kaikkien kalastajien määrään (noin 100 000), saati sitten työttömäksi joutuneiden. Lisäksi kalakantojen ehtymisen taustalla on ollut jo EU:n kalastussopimuksia edeltävien vuosikymmenien kehitys, kun senegalilaiset kalastajat ovat siirtyneet muiden Länsi-Afrikan maiden rannikoille "kalastussiirtolaisiksi". Tässä kehityksessä taas on ollut oma osuutensa muun muassa kansallisilla tuilla ja myös kehitysavulla, joilla on haluttu tukea kalastuselinkeinon jatkuvaa kasvattamista. Ylikalastusta on tuettu Senegalissa myös reippailla vientituilla ja Euroopan tullivapaudella. EU:n väliaikaiset kalastussopimukset ovat olleet vain sivujuoni pitemmässä tarinassa, jonka punaisena lankana ovat olleet Senegalin pitemmällä tähtäimellä kestämättömiksi osoittautuneet ratkaisut omassa politiikassaan.

Epäilemättä kehityskulku on ollut pitkälle vastaavaa muuallakin Länsi-Afrikassa. Se suuri Kalavale on Länsi-Afrikan maiden väestönkasvun ongelmien ja muiden kansallisten valintojen piilottaminen eurooppalaisten syyllistämisen taakse.

Eurooppalaisia yritetään edelleen syyllistää Kiinan, Venäjän ja Senegalin päättäjien tekemisistä palkitussa dokumentissa.

Lainaus
Senegalin ryöstetty Atlantti

Senegalissa orjuutta seurasi kolonialismi, ja nyt eurooppalaiset, kiinalaiset ja venäläiset ryöstökalastavat Atlantilla. Paikallisten kalastajien elinkeino on vaarassa ja maan tärkein ravintoaine, kala, jalostetaan ja viedään ulkomaille. Köyhyys on ajanut monet senegalilaiset pyrkimään paperittomina siirtolaisina kohti Eurooppaa, toiveissa parempi elämä. (Raid on the Atlantic, Ranska, 2023)
Yle Areena (51 min)

Dokkarissa väitetään eurooppalaisten ryöstökalastavan Senegalin rannikolla laittomasti, mutta tästä ei ole esittää ainuttakaan dokumentoitua esimerkkiä nykyisten kalastussopimusten ajalta, toisin kuin venäläisistä ja kiinalaisista, joita paikalliset kalastajat yrittävät häätää vesiltä vaikka väkivalloin. Kertomatta jää, että eurooppalaisten kohdalla "laittomuus" tarkoittaakin vain sitä, vaikka kalastamisella (eri kalalajeja kuin paikalliset) on hallituksen hyväksyntä, sillä ei ole kalastajien hyväksyntää.

Seurauksena Senegalin kalastajien ongelmista ja päättäjien saamattomuudesta laittomien siirtolaisten virrat Senegalista tuhansien kilometrien päähän Eurooppaan.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 626
 • Liked: 16086
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Lainaan edellisestä pari lyhyttä pätkää.


Ylikalastusta on tuettu Senegalissa myös reippailla vientituilla ja Euroopan tullivapaudella.


Tuon voi yhdistää seuraavaan.

Lainaus

Paikallisten kalastajien elinkeino on vaarassa ja maan tärkein ravintoaine, kala, jalostetaan ja viedään ulkomaille.

Yle Areena (51 min)

Jatkossa senegalilaiset kalastajat kalastakoot vain itselleen ja maanmiehilleen. Euroopan tullivapaus on lakkautettava. Senegalin vastuulla on vientituen lakkauttaminen.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 40 213
 • Liked: 133268
Jatkossa senegalilaiset kalastajat kalastakoot vain itselleen ja maanmiehilleen. Euroopan tullivapaus on lakkautettava. Senegalin vastuulla on vientituen lakkauttaminen.

Dokkarissa mainittiin ongelmaksi, että kalastajat myyvät kalat yhä useammin kalajauhotehtaille, jotka maksavat hyvin ja antavat jopa kottia. Tämäkin eurooppalaisten vika, sillä kalajauhoa ostetaan Eurooppaan mm. lohenkasvatukseen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: