UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Osmo Soininvaara: Turvapaikkapolitiikkaa pitäisi järkevöittää  (Luettu 19202 kertaa)

Golimar

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 397
 • Liked: 21524
 • Ego sum Spartacus
 :facepalm:


Totti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 333
 • Liked: 12691
:facepalm:


Soininvaara oli yleensä niitä harvoja järkiääniä vihreissä. Ymmärsi jotain taloudestakin. Onkohan ukko dementoitumassa kun jutut alkavat olemaan yhä löysempiä?!

Noin typerää kannanottoa tuskin tarvitsee edes selittää. Kaikki järkeään käyttävät tajuavat miten tyhmä perustelu maahanmuutolle tuo on.

Mutta eihän sitä koskaan tiedä. Ehkä tässä onkin seuraava vihreiden talking-point, jota myös Hesari alkaa kauppaamaan lukijoille: maahanmuutto on ekoteko.
"Where have all the good men gone and where are all the gods? Where's the streetwise Hercules to fight the rising odds?"

- Bonnie Tyler

Nikolas Ojala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 636
 • Liked: 7414
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
  • Kirjoitelmia
Tässä vihreille harjoitus. Katso itseäsi peilistä ja toista vuorotellen seuraavia virkkeitä: "Lapsettomuus on ekoteko. Maahanmuutto on ekoteko. Väestönvaihto on myytti ja salaliittoteoria."
Totuus ei ole vihapuhetta. Se on totuus.

Luettavaa:

newspeak

 • Vieras
:facepalm:


Onkos Osmo keksinyt Tilastokeskuksen sivuilta tieteelliseltä kuulostavan hätävalheen?

On tietenkin totta, että tietyissä maahanmuuttajaryhmissä syntyvyys on alhaisempaa kuin Suomessa (ja vastaavasti joissakin maahanmuuttajaryhmissä syntyys on korkeampi). Väestöräjähdyksen osalta syntyvyys on laskussa lähes kaikkialla. Esimerkiksi Somaliassa syntyvyys on laskenut tasaisesti koko vuosituhannen ajan. Samoin voisi ajatella Suomessa asuvien somalien syntyvyyden laskenee tällä vuosituhannella, mutta se on tällä vuosikymmenellä oikeastaan kasvanut ja he ovat maan eniten lisääntyvä etninen ryhmä.

Kaikista maailman somaleista noin puolet asuu Somaliassa ja loput muualla. Onko koko Somalia edes oikea vertailukohta Suomessa syntyviin somaleihin? Ei ole. Syntyvyys vaihtelee Somalian sisälläkin. Hyvinvoinnin lisääntyminen ja kaupungistuminen alentaa syntyvyyttä globaalisti. Koska Suomen somalit ovat pisara meressä, ei heitä tuli verrata myöskään tuohon mereen noin vain. He ovat jokaikinen "eliittiä" kotimaansa keskiarvoihin verrattuna.

Otetaan käytännön esimerkki. Husulla on nyt tiettävästi neljä lasta vaimonsa kanssa. Tämä tarkoittaa, että hän on vaimoineen hieman hedelmällisyyslukuja jäljessä. Jos hän saisi vielä viidennen lapsen, hän olisi tällöin todennäköisesti alkuperäisen kotimaansa tilanteessa taustat huomioiden. Kun Husu syntyi, oli seitsemän lasta naista kohden tavanomaista ja Husu sattui syntymään 1970-luvun lopulla jolloin syntyvyys oli hieman alhaisempi kuin tätä ennen ja jälkeen. Nyt kuusi lasta on normi laskun alettua vuosituhannen vaihteessa. En tiedä havainnollistiko tämä mitään, mutta toivon niin.

Lobotomite

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 197
 • Liked: 470
:facepalm:


Nyt Soininvaaralla menee metsään ja pahasti. Jos sinulla on jokin väestö, joka kasvaa holtittomasti, ei sitä kasvua voi ratkaista siirtämällä osa siitä väestöstä muualle. Sinullahan vain kasvaa sama väestö holtittomasti kahdessa paikassa. Ja vaikka se siirto vähän laskisi siirrettävän väestön kasvua, ei se tee mitään sille alkuperäisen väestön kasvulle.

Vähän sama kuin ottaisit naapurin palavasta talosta palavan laudan ja heittäisit sen oman talosi sisään. Soininvaaran mukaan tämä on hyvä asia, koska nyt naapurisi talo on hieman vähemmän tulessa.

Niobium

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 330
 • Liked: 2803
 • Misantrooppi. VHM, evoluution harha-askel.
Hyvä Osmo, mitä sillä on tekemistä ihmisten määrän holtittoman osalta, että niitä yksilöitä sitten liudennetaan ympäri maailmaa?

Onko se sitä kestävää kehitystä, että annetaan ihmisten vain lisääntyä ja muuttaa minne hyvänsä ikinä haluavat?

Mulla tulee vain mieleen se elokuva "Viimeisellä rannalla", siellä seisotaan ja katsotaan kuinka tuulet tuovat kuolon.

Pitäisiköhän sinunkin, Osmo, vaihtaa vähän isommalle vaihteelle Linkolan tapaan?

Kun tämä maapallo ei saatana sentään kestä tätä väestömäärän kehitystä. Vittu, ettekö te vihreät ole toitottaneet ympäristön kannatuskyvyn puolesta jo vuosikymmeniä. Nyt se sitten onkin hyvä juttu, että päästetään paineita jostain, että saadaan taas tilaa uusille lisääntyville.

Voi helvetti sentään! Vittu saatana perkele! Mikä helvetin hieno idea on tuoda kouluttamatonta sakkia tänne SEN SIJAAN, ETTÄ VIETÄISIIN NYKYAJAN KULTTUURIA SINNE LÄHTÖMAIHIN?

Nykyajan kulttuurilla tarkoitan tässä yhteydessä ehkäisyä, naisten itsemääräämisoikeutta, tasa-arvoisuutta. Itsestään selviä asioita, vai mitä Osmo?

Vittu te vihreät olette niin kujalla, että tulee vaan mieleen vanha kunnon pc-peli Lemmings.
Suomi 101

Tämäkin teksti on kirjoitettu pöntöllä istuen. Samaa kummastakin päästä.

Oikeus sananvapauteen ja mielipiteen ilmaisuun on keskeinen perusoikeus ja avain yhteiskunnalliseen
keskusteluun.

Helsingissä 15.11.2017 Työministeri Jari Lindström

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 103
 • Liked: 71007
Osmo Soininvaara:
Lainaus

Maailman tulevaisuus on “sekarotuinen”, jolloin se on myös terveempi ja pystyvämpi.

• Soininvaara, Osmo: Liberaalin demokratian ja avarakatseisuuden tuho?. Soininvaara (blogi), kommentti 2019-08-03 kello 09:42.

Kuin Richard Coudenhove-Kalergi olisi tuon sanonut. Olisi kiinnostavaa tietää mistä nuo kaikki ammentavat rodunsekoittelufantasiansa. Ehkäpä jossain on jokin aivoriihi, joka tuuttaa sekoitteluideologiaa kaikkien kiinnostuneiden hämmästeltäviksi ja Ode on saanut siitä osansa.

Eilen Hesarissa nostettiin Soininvaaran väite esiin ja osoitettiin höpöpuheeksi, mutta jutussa hieman hämärrettiin pääpointtia, että Soininvaara puhui nimenomaan rotujen sekoittumisesta uudenlaisiksi ihmisiksi, ei vain populaatioiden maantieteellisestä sekoittumista maahanmuuton seurauksena, joka ei vielä johda rotujen sekoittumiseen kuin hyvin hitaasti.

Lainaus
Maailman tulevaisuus on ”sekarotuinen”, Osmo Soininvaara kirjoitti – Yhtenäistyykö ihmisen geeniperimä, kun muuttoliike voimistuu?

MAAILMAN tulevaisuus on ”sekarotuinen”, jolloin se on myös terveempi ja pystyvämpi. Parinsadan vuoden kuluttua emme katsele toisiamme eri ”rotujen” edustajina. Koko käsite joutaa romukoppaan.

Näin kirjoitti vihreiden poliitikko ja tilastotieteilijä Osmo Soininvaara bloginsa keskusteluosiossa elokuussa. Soininvaara vastasi nimimerkille MML viestiketjussa, joka koski Euroopan poliittista tulevaisuutta.

Nimimerkin mukaan suuressa osassa Eurooppaa ”natiivit valkoiset eurooppalaiset jäävät vähemmistöiksi noin vuosien 2060–2070 kieppeillä”, ja MLL kysyi Soininvaaralta, millaisia yhteiskunnallisia vaikutuksia tällaisella kehityksellä olisi.

Keskustelu meni ja unohtui, mutta Soinivaaran väite jäi mietityttämään. Onko tosiaan niin, että jo 200 vuoden kuluttua meillä olisi yksi yhtenäinen ihmiskunta, jossa esimerkiksi ulkonäöstä ei voisi päätellä, mistä ihminen tulee?

[...]

Käytännössä geeniperimän yhdentyminen tarkoittaisi sitä, että nykyinen, noin 15 prosentin ero kansojen ja mannerten väestöjen perimässä kutistuisi prosenttiin.

Silloin suhteellisen samankaltaisia, keskimääräisen pituisia ja värisiä ihmisiä olisi kaikkialla maailmassa Japanista Norjaan.

Onko tämä mahdollista 200 vuodessa?

Oikeusgenetiikan dosentti Jukka Palo teki Helsingin Sanomien pyynnöstä yksinkertaistetun analyysin.

Siinä Palo pyrki mallintamaan, millaisella muuttoliikkeellä maailman populaatiot sekoittuisivat 200 vuoden eli 6–8 sukupolven aikana.

Yksinkertaistettu mallinnus tarkasteli sekoittumista Y-kromosomin kautta.

”Lopputulos oli, että tarvittavan muuttoliikkeen määrä oli älytön. Ehkä joka viidennen ihmisen pitäisi vaihtaa mannerta. Lisäksi tarvitaan asennemuutos: alkuperä ei saisi vaikuttaa parinmuodostukseen lainkaan”, Palo sanoo.

[...]

ENTÄ mitä tilastotieteilijä Soininvaara lopulta oikein tarkoitti kirjoit­taessaan ”seka­rotui­sesta” tulevai­suuden maail­masta?

Soinin­vaara sanoo, ettei itsekään usko koko maailman väestön sekoittuvan kahdessa vuosisadassa.

”Ei nyt kaikkialla Kainuun korvessa. Mutta kaupunkien väestö muuttuu varmasti globaalisti aika samankaltaiseksi.”

Ja terveyden kannalta tämä on vain hyvä, Soininvaara muistuttaa. Perinnöllisten sairauksien todennäköisyydet kasvavat pienissä populaatioissa.

Suurin muutos nähdään hänen mukaansa kuitenkin asenteissa.

”Ihon pigmentistä tulee yhtä epäoleellinen tapa jakaa ihmisiä kuin hiusten väri on nyt. Tätä näkee jo nyt nuoremmassa polvessa. Ei heille ole oleellista, missä kenenkin tausta on”, Soininvaara sanoo.

VOI ajatella myös niin, että vaikka ihmiskunta kuinka yhtenäistyisi, luonnollisen vaihtelun vuoksi jää jäljelle aina joitakin eroja.

Niiden perusteella ihmisiä voi edelleen jaotella aivan yhtä mielivaltaisesti kuin nytkin.

Tulevaisuudessakin joku on ihan varmasti edelleen tummempi, pidempi tai muuten erilainen.
Helsingin Sanomat 2.10.2019

Soininvaara on taas kerran mututuntumallaan hakoteillä, kun luulee suomalaisnuorten rodullisen ennakkoluulottomuuden johtavan rotujen nopeaan sekoittumiseen. Kehitys ei monestakaan syystä etene niin suoraviivaisesti.

Muutenkin terveys sekoittumisen argumenttina 200 vuoden ajanjaksolla on melkoisen hölmö, kun kattava geenimanipulointi on ihan nurkan takana. Eipä silti, maahanmuuton tuntuvaa lisäämistä on perusteltu suomalaisten surkugeenien parantamisella ihan näihin päiviin asti.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Tagit: osmo soininvaara