UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia  (Luettu 97842 kertaa)

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 252
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #60 : 12.02.2016, 11:26:31 »
Markkinatalous - suunnitelmatalous ei ole ainoa akseli politiikassa. Fasisteja ja kansallissosialisteja sanotaan äärioikeistoksi muista kuin taloudellispoliittisista syistä. Mitään maagista muutosta ei tapahdu vaikka heitä yrittää sulloa samaan nippuun marxilaisten vasemmistolaisten kanssa.

Markkinatalous - suunnitelmatalous on se akseli, jonka mukaan Suomen eduskunnassa puolueet luokitellaan vasemmistoon ja oikeistoon.

Se on yksi akseli. Vai onko Suomessa määritelty jokin virallinen oikeisto-vasemmisto -jaottelu johon ei muuta kuulu?

Lainaus
Toki sinä tai stalinistit saatte kutsua oikeistoksi ihan mitä haluatte.

Minä, stalinistit, jehovat ja Burkina Fason kunnialliset kansalaiset saamme kaikki kutsua oikeistoksi mitä haluamme. Sanamagiaan uskovat taas saavat kuvitella, että jotain merkittävää tapahtuu kun aletaan sanoa äärioikeistoa vasemmistolaiseksi.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 365
 • Liked: 6451
 • Your Yeoman Purser
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #61 : 12.02.2016, 12:24:52 »

Silvennoinen on aiemmin saanut julkisuutta väittämälleen, että viime sodissa Suomi ei taistellutkaan itsenäisyytensä puolesta vaan oli natsimielisenä kansana valloittamassa maailmaa natsi Saksan rinnalla.
Hän vakuutti muun muassa silloisen presidentin Tarja Halosen tällä "tutkimuksellaan". Halonen ilmoittikin sitten julkisesti, että puheet Suomen käymästä erillissodasta itsenäisyytensä pelastamiseksi voidaan nyt lopettaa.
Sivennoisen mielipiteiden ja tutkimusten pohjana on hänen löytämänsä kuitti. Kuitin mukaan Suomi luovutti jatkosodan aikana kahdeksan juutalaista Saksalle.
Kyllä Silvennoinen on oikeassa. Ei Suomi taistellut jatkosodassa itsenäisyytensä puolesta, vaan lähti Natsi-Saksan rinnalla valloitussotaan. Koko Itä-Karjala vallattiin ja Suomi miehitti sitä 3 vuotta. Eikä se ole mikään "Silvennoisen tutkimus", vaan nykyään hyväksytty tosiasia. Myytin Suomen puolustussodasta murskasi jo brittilänen Anthony F. Upton 60-luvulla.

Tarja Halonen vielä 2000-luvulla Ranskan-puheessaan väitti, että Suomi kävi muka Saksan rinnalla erillissotaa, vaikka historiantutkijat eivät enää moista allekirjoita. Tuskin ranskalaisia onnistuttiin tuolla puheella kusettamaan.

Suomi luovutti enemmänkin juutalaisia Saksalle kuin nuo tunnetut 8. Pohjoisessa Suomen armeija luovutti vangiksi jääneet juutalaiset puna-armeijan sotilaat saksalaisille. Heitä arvellaan olleen n. 200, ja he eivät pitkään eläneet saksalaisten kynsissä.

Suomi kuitenkin virallisesti liitti alueisiinsa ainoastaan talvisodassa menetetyt alueet, Itä-Karjala olisi tullut kysymykseen vain jos Saksa olisi kukistanut Neuvostoliiton. Mikäli valloitussota on joku synti, siitä tulisi sitten etupäässä syyttää Neuvostoliittoa, sillä se oli toisen maailmansodan ainoa valtakunta, joka liitti alueita ja suvereeneja maita itseensä. Neuvostoliitto oli myös rotuhävittänyt Itä-Karjalan suomalaisia omissa etnisissä puhdistuksissa. Oli suorastaan suomalaisten velvollisuus suojella veljiään, vai onko sekin ainoastaan joku venäläisten oikeus?

Venäjä aina selittelee talvisodan epäonnistumisiaan sillä, että se muka tarvitsi maata Suomelta suojellakseen itseään. Miksei Suomi sitten saanut ottaa samalla tavoin maata puolustustarkoituksiinsa? Neuvostoliitto tai nyky-Venäjä eivät ole kunnioittaneet kenenkään itsenäisyyttä, tai edes omien kansalaistensa henkeäkään. Kukaan ei ole tappanut enemmän venäläisiä kuin Stalin.

Jatkosota oli erillissota, yleensä kaikkien muiden historioitsioiden, paitsi putinistien, neostalinistien ja vanhojen marksilaiskääkkyjen mukaan. Suomi ei ollut koskaan sodassa Yhdysvaltoja vastaan, Romania, Unkari sen sijaan olivat. Tarja Halonen oli täysin oikeassa.

Venäläisen humanismin suurin saavutus on syyllistää Suomea siitä, että Suomi vaihtoi 8 juutalaista sukulaiskansojen edustajiinsa Saksan kanssa. Venäjä itse luovutti natseille tuhansia Puolan juutalaisia vuonna 1939 eikä kadu sitä vieläkään. Suomen taistelu 1939-1945 oli kokonaisuudessaan puolustustaistelua Neuvostoliiton piiriin joutumisesta ja sitä on aika vaikea muuksi selittää.
Sanoja joita ei ole olemassa: vasemmistodiktatuuri, ihmisvelvollisuudet, tasavastuu, maskilisti, suomalaisvastaisuus, fennofobia, ihmisoikeuskerroin, misandria

Vaniljaihminen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 365
 • Liked: 6451
 • Your Yeoman Purser
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #62 : 12.02.2016, 12:35:21 »
Oula Silvennoinenhan on tämä joka teki Lauri Törnistä maanpetturin, ja Valposta virallisen Suomen edustajan tässä joku vuosi sitten ilmestyneessä teoksessaan. Siinä oli kyllä joitain outoja juttuja muutenkin.

Suomalainen fasismi -kirja on kolmen tutkijan tekemä, ei pelkästään Silvennoisen. Tekijät ovat tohtorit Marko Tikka, Aapo Roselius ja Oula Silvennoinen.

http://www.aamulehti.fi/Kulttuuri/1195017064127/artikkeli/uusi+tutkimus+suomen+fasisteista+tahallaan+unohdettu+historia.html

Fasiatinen IKL sai eduskuntaan 14 paikkaa 1933.  Kokoomus kutistui saman verran, mikä osoittaa ettei IKL ainakaan vasemmistoliike ollut.

Kyllä IKL oli vasemmistolainen, vaikka kannattajat tulivat ehkä pääosin Kokoomuksesta. IKL ajoi kansallissosialistisia tavoitteita.
Näin sitä asiat käännetään päälaelleen. Siis kokoomuslaisista tulikin vasemmistolaisia Isänmaallisessa Kansanliikkeessä, jonka tavoitteena oli nujertaa vasemmisto ja lopettaa parlamentaarinen järjestelmä?
Fasistinen Lapuanliike, IKL:n kylkiäinen, kyyditsi, tappoi ja pahoinpiteli vasemmistolaisia, ei porvareita. Liberaalin presidenti Ståhlbergin kyyditseminen sai Lapuanliikkeen suosion laskuun jopa Pohjanmaalla.

Elipä samaan tapaan kuin Putinin fasse-Venäjä nykyään. Tosin sillä erolla että sen suosio on kasvanut, eikä laskenut kuten lapualaisten tapauksessa.
Sanoja joita ei ole olemassa: vasemmistodiktatuuri, ihmisvelvollisuudet, tasavastuu, maskilisti, suomalaisvastaisuus, fennofobia, ihmisoikeuskerroin, misandria

mattima5

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 760
 • Liked: 244
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #63 : 15.02.2016, 07:05:26 »
Oula Silvennoinen on määritellyt fasismin uudestaan. Mussolinin fasismissa keskeistä oli korporatiivisuus, eli työnantajien ja työntekijöiden yhteishallinto yrityksissä. Samaa tavoitetta ajaa mm. SDP, eli SDP on "fasistinen" puolue.

Suomen eduskunnassa tosiaan on fasismia. SDP ja Vasemmistoliitto ovat Mussolinin mielessä fasistipuolueita.

Jep samoin Kokoomus on fasistinen koska on EKn puolue. SDP, Vasemmistoliitto ja kokoomus on fasistisia ja SAK ja EK.

Oula Silvennoinen oli juuri TV1n aamu tvssä ja vihjasi että puolustusministeri Jussi Niinistö olisi fasisti tai jotain sinnepäin.

Itse pidän Suomea ja Usaa fasistisina valtioina, koska korporaatiot johtaa kumpaakin maata.

(Fasismissa työntekijät järjestettiin ammattiyhdistyksiin, joihin kuuluminen oli pakollista. Näistä korporaatioista valittiin myös edustajat parlamenttiin. Tällaista valtio–työnantajat–työntekijät-järjestelmää kutsutaan korporativismiksi.)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Korporaatio


oinas

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 132
 • Liked: 807
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #64 : 15.02.2016, 09:05:37 »
Olen seurannut Ylen ohjelmia viime aikoina ja huomannut selvää propagandaa sekä ohjelma- että vierasvalinnoissa.
Mielestäni Yle itse edistää näin toimiessaan kansan kahtiajakautumista. Tänään YLEn aamu-tv:ssä oli kohutohtori Oula Silvennoisen haastattelu. Fasismia siellä ja fasismia täällä.

Toimittaja Wancke: "Nostit historioitsija/puolustusministeri Jussi Niinistön tulkinnat Lapuan liikkeestä tikunnokkaan tässä kirjassa ja sanot, että Niinistö ei peittele terroria kohtaan tuntemaansa ihailua."
Toimittaja lukee katkelman kirjasta. Niinistö: "Kyyditystoimintaa on sanottu aseettomaksi sissisodaksi. Se oli suoralinjaisella diplomatiasta piittaamattomalla talonpoikaisjärjellä perusteltua ja usein vielä juurevalla kansanhuumorilla ryyditettyä hevosenleikkiä." 
W: "Pidätkö Niinistöä fasistina?" S: "Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona, ja se on musta huolestuttavaa ja tuomittavaa."

Olisivatko nämä suvakit tyytyväisiä sitten, jos sallisimme rajojen yli tulla ihmisiä niin paljon kuin tulijoita riittää? Näinhän on jo tapahtunutkin, mutta mikä on tilanne, kun kevät ja hyvät säät koittavat? Kyllähän tänne harvaanasuttuun maahan mahtuu miljoonia lisää. Ottaisimme lisää velkaa ja antaisimme tulijoille ylläpidon ja rahaa. Mitäs siitä, jos kantikset jäisivät paitsi, kunhan hyvät ihmiset saisivat pelastaa koko maailman.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 606
 • Liked: 9557
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #65 : 15.02.2016, 09:52:52 »
Suomen vasemmisto ei vieläkään ole tuominnut selvin sanoin aloittamaansa kumousta ja kansanmurhaa 1918. Näin ollen vasemmistolaiset suhtautuvat suopeasti väkivaltaan ja kansanmurhaan politiikan keinona. SDP ja Vasemmistoliitto ovat kokonaisuudessaan fasistipuolueita.

Miksi "tutkija" Oula Silvennoinen ei ottanut esiin tätä fasismia Suomessa?

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 252
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #66 : 15.02.2016, 09:59:20 »

Miksi "tutkija" Oula Silvennoinen ei ottanut esiin tätä fasismia Suomessa?

Varmaan siksi, että se ei ole fasismia.  :roll:
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 606
 • Liked: 9557
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #67 : 15.02.2016, 10:08:44 »

Miksi "tutkija" Oula Silvennoinen ei ottanut esiin tätä fasismia Suomessa?

Varmaan siksi, että se ei ole fasismia.  :roll:

Kyse onkin Oula Silvennoisen määritelmästä. Suopea suhtautuminen väkivaltaan politiikassa on hänen mukaansa fasismia, joten Silvennoisen mukaan SDP ja Vasemmistoliitto ovat fasistipuolueita. Miksi Silvennoinen ei ottanut esiin SDP:tä fasistipuolueena?

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 252
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #68 : 15.02.2016, 10:14:32 »

Miksi "tutkija" Oula Silvennoinen ei ottanut esiin tätä fasismia Suomessa?

Varmaan siksi, että se ei ole fasismia.  :roll:

Kyse onkin Oula Silvennoisen määritelmästä. Suopea suhtautuminen väkivaltaan politiikassa on hänen mukaansa fasismia, joten Silvennoisen mukaan SDP ja Vasemmistoliitto ovat fasistipuolueita. Miksi Silvennoinen ei ottanut esiin SDP:tä fasistipuolueena?

Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain. Missä Silvennoinen sanoo kaikkea väkivaltaan valmista politikointia fasismiksi?
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 606
 • Liked: 9557
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #69 : 15.02.2016, 10:23:43 »
Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain. Missä Silvennoinen sanoo kaikkea väkivaltaan valmista politikointia fasismiksi?

Nimimerkki oinas postasi ylle Silvennoisen puhetta Aamu-TV:stä.

Lainaus
W: "Pidätkö Niinistöä fasistina?" S: "Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona, ja se on musta huolestuttavaa ja tuomittavaa."

Sinun kohdallasi ei tarvitse kysyä, oletko oikeasti tyhmä.

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 252
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #70 : 15.02.2016, 10:26:23 »
Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain. Missä Silvennoinen sanoo kaikkea väkivaltaan valmista politikointia fasismiksi?

Nimimerkki oinas postasi ylle Silvennoisen puhetta Aamu-TV:stä.

Lainaus
W: "Pidätkö Niinistöä fasistina?" S: "Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona, ja se on musta huolestuttavaa ja tuomittavaa."

Sinun kohdallasi ei tarvitse kysyä, oletko oikeasti tyhmä.

Tuottaako luetunymmärtäminen vaikeuksia? Silvennoinen ei sano tuossa että kaikki poliittinen väkivalta on fasismia, vaan että Niinistö myötäilee (tässä tapauksessa oikeistoradikaalia) poliittista väkivaltaa.  :roll:
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 606
 • Liked: 9557
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #71 : 15.02.2016, 10:31:39 »
Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain. Missä Silvennoinen sanoo kaikkea väkivaltaan valmista politikointia fasismiksi?

Nimimerkki oinas postasi ylle Silvennoisen puhetta Aamu-TV:stä.

Lainaus
W: "Pidätkö Niinistöä fasistina?" S: "Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona, ja se on musta huolestuttavaa ja tuomittavaa."

Sinun kohdallasi ei tarvitse kysyä, oletko oikeasti tyhmä.

Tuottaako luetunymmärtäminen vaikeuksia? Silvennoinen ei sano tuossa että kaikki poliittinen väkivalta on fasismia, vaan että Niinistö myötäilee (tässä tapauksessa oikeistoradikaalia) poliittista väkivaltaa.  :roll:

Ei sano, että on fasismia, mutta sanoo, että on tuomittavaa. Miksi Silvennoinen ei tuomitse SDP:n ja Vasemmiston suopeaa suhtautumista kansanmurhaan?

Oliko Lapuan liike oikeistolainen? Ainakin IKL oli vasemmistolainen liike. Katsotaanpa netistä...

Melbac

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 162
 • Liked: 670
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #72 : 15.02.2016, 10:34:33 »
Aina kun joku tulee vaahtoamaan "fasismista" niin pidän sitä vasurina/kommunistina/stalinistina yms koska sana on ns vanhentunut eli kukaan muu ei sanaa käytä kuin juuri noi ryhmät.Siinä on tehty taas hieno nollatutkimus.Verorahat hyvässä käytössä.. :D

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 252
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #73 : 15.02.2016, 10:36:40 »
Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain. Missä Silvennoinen sanoo kaikkea väkivaltaan valmista politikointia fasismiksi?

Nimimerkki oinas postasi ylle Silvennoisen puhetta Aamu-TV:stä.

Lainaus
W: "Pidätkö Niinistöä fasistina?" S: "Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona, ja se on musta huolestuttavaa ja tuomittavaa."

Sinun kohdallasi ei tarvitse kysyä, oletko oikeasti tyhmä.

Tuottaako luetunymmärtäminen vaikeuksia? Silvennoinen ei sano tuossa että kaikki poliittinen väkivalta on fasismia, vaan että Niinistö myötäilee (tässä tapauksessa oikeistoradikaalia) poliittista väkivaltaa.  :roll:

Ei sano, että on fasismia, mutta sanoo, että on tuomittavaa. Miksi Silvennoinen ei tuomitse SDP:n ja Vasemmiston suopeaa suhtautumista kansanmurhaan?

Ehkä siksi, että Silvennoinen ei ollut siellä puhumassa SDP:stä tai vasemmistosta?

Ja mikä ihmeen kansanmurha?

Lainaus
Oliko Lapuan liike oikeistolainen? Ainakin IKL oli vasemmistolainen liike. Katsotaanpa netistä...

Molemmat olivat oikeistoradikaaleja liikkeitä, varsinkin IKL.
« Viimeksi muokattu: 15.02.2016, 10:49:32 kirjoittanut Nationalisti »
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 297
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #74 : 15.02.2016, 10:39:43 »
Olen seurannut Ylen ohjelmia viime aikoina ja huomannut selvää propagandaa sekä ohjelma- että vierasvalinnoissa.
Mielestäni Yle itse edistää näin toimiessaan kansan kahtiajakautumista. Tänään YLEn aamu-tv:ssä oli kohutohtori Oula Silvennoisen haastattelu. Fasismia siellä ja fasismia täällä.

Toimittaja Wancke: "Nostit historioitsija/puolustusministeri Jussi Niinistön tulkinnat Lapuan liikkeestä tikunnokkaan tässä kirjassa ja sanot, että Niinistö ei peittele terroria kohtaan tuntemaansa ihailua."
Toimittaja lukee katkelman kirjasta. Niinistö: "Kyyditystoimintaa on sanottu aseettomaksi sissisodaksi. Se oli suoralinjaisella diplomatiasta piittaamattomalla talonpoikaisjärjellä perusteltua ja usein vielä juurevalla kansanhuumorilla ryyditettyä hevosenleikkiä." 
W: "Pidätkö Niinistöä fasistina?" S: "Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona, ja se on musta huolestuttavaa ja tuomittavaa."

Olisivatko nämä suvakit tyytyväisiä sitten, jos sallisimme rajojen yli tulla ihmisiä niin paljon kuin tulijoita riittää? Näinhän on jo tapahtunutkin, mutta mikä on tilanne, kun kevät ja hyvät säät koittavat? Kyllähän tänne harvaanasuttuun maahan mahtuu miljoonia lisää. Ottaisimme lisää velkaa ja antaisimme tulijoille ylläpidon ja rahaa. Mitäs siitä, jos kantikset jäisivät paitsi, kunhan hyvät ihmiset saisivat pelastaa koko maailman.
Onko historian tohtori Oula Silvennoinen tai kaksi muuta fasismi-kirjan kirjoittajaa ilmoittaneet sallivansa rajojen yli tulla ihmisiä niin paljon kuin tulijoita riittää?
Mitä yhteyttä 30-luvun Suomen fasismilla on 2000-luvun pakolaisongelmaan?


Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 606
 • Liked: 9557
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #76 : 15.02.2016, 10:44:13 »
Lapuan liike oli Wikipedian mukaan antikommunistinen liike, joka tähtäsi kommunistien toiminnan lakkauttamiseen Suomessa. Liikkeellä ei ilmeisesti ollut talouspoliittista päämäärää. Sitä voi sanoa oikeistolaiseksi antikommunismin takia.

IKL:ssä sen sijaan myötäiltiin kansallissosialisteja, eli se oli vasemmistolainen puolue.

Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 297
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #77 : 15.02.2016, 10:44:53 »
Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain. Missä Silvennoinen sanoo kaikkea väkivaltaan valmista politikointia fasismiksi?

Nimimerkki oinas postasi ylle Silvennoisen puhetta Aamu-TV:stä.

Lainaus
W: "Pidätkö Niinistöä fasistina?" S: "Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona, ja se on musta huolestuttavaa ja tuomittavaa."

Sinun kohdallasi ei tarvitse kysyä, oletko oikeasti tyhmä.

Tuottaako luetunymmärtäminen vaikeuksia? Silvennoinen ei sano tuossa että kaikki poliittinen väkivalta on fasismia, vaan että Niinistö myötäilee (tässä tapauksessa oikeistoradikaalia) poliittista väkivaltaa.  :roll:

Ei sano, että on fasismia, mutta sanoo, että on tuomittavaa. Miksi Silvennoinen ei tuomitse SDP:n ja Vasemmiston suopeaa suhtautumista kansanmurhaan?

Oliko Lapuan liike oikeistolainen? Ainakin IKL oli vasemmistolainen liike. Katsotaanpa netistä...
Mihin kansanmurhiin SDP ja Vasemmistoliitto suhtautuvat suopeasti? Vuoden 1918 tapahtumia ei voi pitää "kansanmurhana", muuten kuin kesän 1918 vankileirien joukkokuolemien osalta.

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 252
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #78 : 15.02.2016, 10:45:42 »
Lapuan liike oli Wikipedian mukaan antikommunistinen liike, joka tähtäsi kommunistien toiminnan lakkauttamiseen Suomessa. Liikkeellä ei ilmeisesti ollut talouspoliittista päämäärää. Sitä voi sanoa oikeistolaiseksi antikommunismin takia.

IKL:ssä sen sijaan myötäiltiin kansallissosialisteja, eli se oli vasemmistolainen puolue.

IKL oli ideologisesti puhtaammin oikeistoradikaali kuin LL. Jos haluat käyttää itsekeksimääsi termistöä voi ongelmaksi muodostua se, ettei kukaan ymmärrä mitä höpötät.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 297
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #79 : 15.02.2016, 10:50:01 »
Lapuan liike oli Wikipedian mukaan antikommunistinen liike, joka tähtäsi kommunistien toiminnan lakkauttamiseen Suomessa. Liikkeellä ei ilmeisesti ollut talouspoliittista päämäärää. Sitä voi sanoa oikeistolaiseksi antikommunismin takia.

IKL:ssä sen sijaan myötäiltiin kansallissosialisteja, eli se oli vasemmistolainen puolue.
Häpäiset tahallasi IKL-laisia nimittämällä heitä vasemmistolaisiksi. Noihin aikoihin olisit joutunut väitteestäsi heidän kanssaan turpakäräjille.

' Isänmaallinen kansanliike (IKL[1]) oli suomalainen oikeistoradikaali puolue. Se perustettiin 5. kesäkuuta 1932 Hämeenlinnassa jatkamaan Lapuan liikkeen toimintaa[2]. IKL pyrki kuitenkin pitäytymään laillisissa ja parlamentaarisissa menettelytavoissa. Liike julkaisi Ajan Suunta -nimistä lehteä. Sen nuorisojärjestö oli Sinimustat lakkauttamiseensa vuoteen 1936 asti ja sen jälkeen Mustapaidat. Puolue oli kommunismi- ja demokratiavastainen ja sen päämääränä oli Akateemisen Karjala-Seuran tavoin toteuttaa unelma yksikielisestä Suur-Suomesta.[3]. Talouspoliittisesti IKL oli voimakkaasti korporatiivinen[4].

IKL oli vuoden 1933 vaaleissa vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa ja se sai 14 kansanedustajaa. Kokoomus koki murskatappion ja sai vain 18 paikkaa edellisvaalien 42 paikan sijaan. Tämän jälkeen Kokoomuksen johtoon valittu Paasikivi poisti IKL:n sympatisoijat puolueesta. Puolueen kannattajat olivat varakkaita maanviljelijöitä, opiskelijoita, keskiluokkaisia akateemisen koulutuksen saaneita ja pappeja.'    -Wikkipedia

Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 297
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #80 : 15.02.2016, 10:52:10 »
Suomessa oli ja on anarkismia ja kommunismia, joiden kannattajat ovat valmiita väkivaltaan.

No, missä viipyy huoli ja pöyristyminen?
Kommunistit istuivat siihen aikaan Tammisaaren vankilassa pitkiä tuomioita. Anarkisteja täällä ei ollut.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 681
 • Liked: 8801
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #81 : 15.02.2016, 10:53:35 »
Olen seurannut Ylen ohjelmia viime aikoina ja huomannut selvää propagandaa sekä ohjelma- että vierasvalinnoissa.
Mielestäni Yle itse edistää näin toimiessaan kansan kahtiajakautumista. Tänään YLEn aamu-tv:ssä oli kohutohtori Oula Silvennoisen haastattelu. Fasismia siellä ja fasismia täällä.

Toimittaja Wancke: "Nostit historioitsija/puolustusministeri Jussi Niinistön tulkinnat Lapuan liikkeestä tikunnokkaan tässä kirjassa ja sanot, että Niinistö ei peittele terroria kohtaan tuntemaansa ihailua."
Toimittaja lukee katkelman kirjasta. Niinistö: "Kyyditystoimintaa on sanottu aseettomaksi sissisodaksi. Se oli suoralinjaisella diplomatiasta piittaamattomalla talonpoikaisjärjellä perusteltua ja usein vielä juurevalla kansanhuumorilla ryyditettyä hevosenleikkiä." 
W: "Pidätkö Niinistöä fasistina?" S: "Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona, ja se on musta huolestuttavaa ja tuomittavaa."

Olisivatko nämä suvakit tyytyväisiä sitten, jos sallisimme rajojen yli tulla ihmisiä niin paljon kuin tulijoita riittää? Näinhän on jo tapahtunutkin, mutta mikä on tilanne, kun kevät ja hyvät säät koittavat? Kyllähän tänne harvaanasuttuun maahan mahtuu miljoonia lisää. Ottaisimme lisää velkaa ja antaisimme tulijoille ylläpidon ja rahaa. Mitäs siitä, jos kantikset jäisivät paitsi, kunhan hyvät ihmiset saisivat pelastaa koko maailman.

Yle ja hesari jatkuvasti tarkoituksellisesti lietsovat eripuraa ja vastakkainasettelua. Nyt on käynnissä kiivas propagandasota ihmisten mielten voittamiseksi puolelleen.

Tapza

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 779
 • Liked: 3029
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #82 : 15.02.2016, 10:56:08 »
Lainaus
Puolue oli kommunismi- ja demokratiavastainen

Millä tavalla puolue oli demokratiavastainen?
∆v = ve⋅ln(m0/mf)

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 606
 • Liked: 9557
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #83 : 15.02.2016, 10:58:01 »
Lapuan liike oli Wikipedian mukaan antikommunistinen liike, joka tähtäsi kommunistien toiminnan lakkauttamiseen Suomessa. Liikkeellä ei ilmeisesti ollut talouspoliittista päämäärää. Sitä voi sanoa oikeistolaiseksi antikommunismin takia.

IKL:ssä sen sijaan myötäiltiin kansallissosialisteja, eli se oli vasemmistolainen puolue.

IKL oli ideologisesti puhtaammin oikeistoradikaali kuin LL. Jos haluat käyttää itsekeksimääsi termistöä voi ongelmaksi muodostua se, ettei kukaan ymmärrä mitä höpötät.

Tämä asiahan käsiteltiin jo muutama puheenvuoro sitten. Mittaan oikeistolaisuutta akselilla markkinatalous - suunnitelmatalous, kuten sitä on tapana nykyään mitata. Jos et ymmärrä tätä, en voi sille mitään. IKL myötäili kansallissosialisteja, eli oli vasemmistolainen liike.

Lapuan liike keskittyi Wikipedian mukaan vastustamaan kommunistien toimintaa. Sillä perusteella liikettä voisi pitää oikeistolaisena. Toisaalta Lapuan liikkeessä oli fraktio, joka halusi kumota demokratian. Demokratia on perinteisesti oikeistolainen arvo, eli tuossa mielessä jo Lapuan liikkeessä oli vasemmistolainen fraktio.

Kikkailu käsitteillä on Oula Silvennoisen temppu: hän määrittelee "fasismiksi" väkivaltaisen nationalismin, vaikka väkivaltaista nationalismia on maailma ollut täynnä jo 5000 vuotta tai kauemmin. Silvennoisen "fasismi" ei vastaa historiaa, vaan on hänen itse keksimänsä leima.

Fasismiksi oikea tutkija nimittää Mussolinin tyyppistä järjestelmää. Siinä korporatismi on keskeisessä asemassa, eli se on SDP:tä lähellä oleva vasemmistolainen liike.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 606
 • Liked: 9557
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #84 : 15.02.2016, 11:03:57 »
Lapuan liike oli Wikipedian mukaan antikommunistinen liike, joka tähtäsi kommunistien toiminnan lakkauttamiseen Suomessa. Liikkeellä ei ilmeisesti ollut talouspoliittista päämäärää. Sitä voi sanoa oikeistolaiseksi antikommunismin takia.

IKL:ssä sen sijaan myötäiltiin kansallissosialisteja, eli se oli vasemmistolainen puolue.
Häpäiset tahallasi IKL-laisia nimittämällä heitä vasemmistolaisiksi. Noihin aikoihin olisit joutunut väitteestäsi heidän kanssaan turpakäräjille.

'
Talouspoliittisesti IKL oli voimakkaasti korporatiivinen[4].

IKL oli vuoden 1933 vaaleissa vaaliliitossa Kokoomuksen kanssa ja se sai 14 kansanedustajaa. Kokoomus koki murskatappion ja sai vain 18 paikkaa edellisvaalien 42 paikan sijaan. Tämän jälkeen Kokoomuksen johtoon valittu Paasikivi poisti IKL:n sympatisoijat puolueesta. Puolueen kannattajat olivat varakkaita maanviljelijöitä, opiskelijoita, keskiluokkaisia akateemisen koulutuksen saaneita ja pappeja.'    -Wikkipedia

En minä ketään "häpäise". Sijoitan IKL:n akselilla markkinatalous - suunnitelmatalous vasemmistoon. IKL:n ideologit olisivat aikoinaan olleet kanssani samaa mieltä.

Yllä postasit juuri oleellisen kohdan: IKL oli voimakkaasti korporatiivinen. Korporatiivisuus on markkinatalouden vastainen, eli vasemmistolainen rakenne.

Yllä EI sanota, että IKL:n kannattajat olisivat olleet kapitalisteja ja markkinatalouden kannattajia.

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 252
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #85 : 15.02.2016, 11:05:41 »
Lapuan liike oli Wikipedian mukaan antikommunistinen liike, joka tähtäsi kommunistien toiminnan lakkauttamiseen Suomessa. Liikkeellä ei ilmeisesti ollut talouspoliittista päämäärää. Sitä voi sanoa oikeistolaiseksi antikommunismin takia.

IKL:ssä sen sijaan myötäiltiin kansallissosialisteja, eli se oli vasemmistolainen puolue.

IKL oli ideologisesti puhtaammin oikeistoradikaali kuin LL. Jos haluat käyttää itsekeksimääsi termistöä voi ongelmaksi muodostua se, ettei kukaan ymmärrä mitä höpötät.

Tämä asiahan käsiteltiin jo muutama puheenvuoro sitten. Mittaan oikeistolaisuutta akselilla markkinatalous - suunnitelmatalous, kuten sitä on tapana nykyään mitata. Jos et ymmärrä tätä, en voi sille mitään. IKL myötäili kansallissosialisteja, eli oli vasemmistolainen liike.

Niin käsiteltiin ja ilmeni, että annat termeille sisältöja oman mielesi mukaan välittämättä siitä, mitä ne oikeasti tarkoittavat ja mitä kaikki muut niitä käyttäessään tarkoittavat.

Lainaus
Demokratia on perinteisesti oikeistolainen arvo

Millähän perusteella?

Lainaus
Kikkailu käsitteillä on Oula Silvennoisen temppu: hän määrittelee "fasismiksi" väkivaltaisen nationalismin, vaikka väkivaltaista nationalismia on maailma ollut täynnä jo 5000 vuotta tai kauemmin. Silvennoisen "fasismi" ei vastaa historiaa, vaan on hänen itse keksimänsä leima.

Hän määrittelee fasismiksi sotienvälisen Euroopan autoritääriset ja nationalistiset liikkeet.

Lainaus
Fasismiksi oikea tutkija nimittää Mussolinin tyyppistä järjestelmää. Siinä korporatismi on keskeisessä asemassa, eli se on SDP:tä lähellä oleva vasemmistolainen liike.

Fasismi ei ollut vasemmistolainen liike vaikka kuinka jankutat. Sosiaalidemokraatithan ovat sitäpaitsi oikeistolaisia kun demokratiaa kannattavat..?
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 317
 • Liked: 8795
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #86 : 15.02.2016, 11:09:27 »
Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain. Missä Silvennoinen sanoo kaikkea väkivaltaan valmista politikointia fasismiksi?

Nimimerkki oinas postasi ylle Silvennoisen puhetta Aamu-TV:stä.

Lainaus
W: "Pidätkö Niinistöä fasistina?" S: "Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona, ja se on musta huolestuttavaa ja tuomittavaa."

Sinun kohdallasi ei tarvitse kysyä, oletko oikeasti tyhmä.

Kieltamatta, jos "tutkija" maarittelee "fasismin" noin, valmiutena kayttaa vakivaltaa, niin silloin SDP vuonna 1918 oli todellakin "fasistinen". He hankkivat aseet Pietarista, tekivat suunnitelmat ja aloitivat vakivallan sovittuna aikana sovitusta merkista, lyhdyn nostamisesta Helsingin tyovaentalon torniin Hakaniemessa..

Jos silvennoinen seuraa maaritelmaansa fasismista tieteellisesti ja loogisesti, niin muuhun paatelmaan ei voi paatya, kui etta 1918 SDP oli fasistinen. Samoin Suomen kommunistipuolue teki laajoja suunnitelmia aseellisista vallankaappauksista 20- 40-luvuilla. Sekin liike oli siis fasistinen!

Jos "tutkija" on valmis soveltamaan maaritelmaansa eritavoin eripuolueisiin riippuen niiden sijoitumisesta puoluekentalle, kyseessa ei ole enaa tutkija, vaan propagandisti tai joku muu fiktiokirjailija. :facepalm:
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991

Nationalisti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 252
 • Liked: 1533
 • Wanha Waskisti
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #87 : 15.02.2016, 11:10:22 »
Oletko oikeasti noin tyhmä vai esitätkö vain. Missä Silvennoinen sanoo kaikkea väkivaltaan valmista politikointia fasismiksi?

Nimimerkki oinas postasi ylle Silvennoisen puhetta Aamu-TV:stä.

Lainaus
W: "Pidätkö Niinistöä fasistina?" S: "Katson, että Niinistö tässä vähättelee ja puolustelee väkivaltaa politiikan keinona, ja se on musta huolestuttavaa ja tuomittavaa."

Sinun kohdallasi ei tarvitse kysyä, oletko oikeasti tyhmä.

Kieltamatta, jos "tutkija" maarittelee "fasismin" noin, valmiutena kayttaa vakivaltaa, niin silloin SDP vuonna 1918 oli todellakin "fasistinen". He hankkivat aseet Pietarista, tekivat suunnitelmat ja aloitivat vakivallan sovittuna aikana sovitusta merkista, lyhdyn nostamisesta Helsingin tyovaentalon torniin Hakaniemessa..

Tutkija ei määritellyt fasismia noin vaikka "ajattelija" niin väittikin.
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.

Takinravistaja

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 582
 • Liked: 297
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #88 : 15.02.2016, 11:11:13 »
Lainaus
Puolue oli kommunismi- ja demokratiavastainen

Millä tavalla puolue oli demokratiavastainen?
Samalla tavalla kuin muutkin silloiset äärioikeistolaiset suunnat Mussolinin Italiassa, Hitlerin Saksassa ja Francon Espanjassa esimerkiksi. Demokratian sijaan uskottiin yhden johtajan, Il Ducen, Führerin tai Caudillon vallan siunauksellisuuteen.

P

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 15 317
 • Liked: 8795
Vs: Tutkija Oula Silvennoinen: Suomessa oli ja on fasismia
« Vastaus #89 : 15.02.2016, 11:12:47 »
Lainaus
Puolue oli kommunismi- ja demokratiavastainen

Millä tavalla puolue oli demokratiavastainen?

Kieltamatta mielenkintoinen kysymys, jos puolue oli vaaleissa ehdolla ja sen edustajia istui eduskunnassa. Tuollaisia vaitteita on aina hyva avata vahan lisaa.  Siis myos kommunistien ja 1918 SDP:n kohdalla, silla kyseiset puolueet pyrkivat valtaan samaan aikaan seka demokraattisen jarjestelman, etta omien vallankaappaussuunitelmiensa kautta.. IKL oli vahan vastaava toimija, jos Lapuanliike liitetaan IKL:aan . Jos sita ei liiteta, vaan katsotaan IKL:n olleen demokraattinen jatko Lapuan liikkeelle, niin ..   Mielenkiintoinen kysymys?
« Viimeksi muokattu: 15.02.2016, 11:17:58 kirjoittanut P »
Kestää parikymmentä vuotta ennen kuin suomalainen lapsi alkaa kuluttamisen sijasta tuottaa yhteiskunnalle jotain. Pakolaisen kohdalla kyse on luultavasti parista vuodesta. Siksi pidän puheita pakolaisten aiheuttamista kansantaloudellisista rasitteista melko kohtuuttomina.
- J. Suurpää, HS 21.4.1991