Kirjoittaja Aihe: 2016-02-11 HS: Perheenyhdistäminen vaatii vastedes vakaita tuloja (yhdistetty)  (Luettu 164324 kertaa)

B52

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 505
 • Liked: 2626
 • Tylsä hetero
Lainaus
Perheenyhdistäminen vaatii vastedes vakaita tuloja – vaatimus koskee myös suomalaisia

Hallitus kiristää turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisiä.

Hallituksen mukaan turvapaikan saaneen tai kiintiöpakolaisen perheenjäsen ei voi saada oleskelulupaa ellei perhe pysty osoittamaan, että heidän toimeentulonsa on turvattu.

Määräys on tarkoitus sisällyttää lakiin ulkomaalaislain muuttamisesta. Voimassa olevassa ulkomaalaislaissa ei mainita toimeentuloa perheenjäsenen oleskeluluvan edellytyksenä.

Turvattua toimeentuloa ei kuitenkaan edellytetä, jos Suomessa pakolaisaseman saaneen – kiintiöpakolaisen tai turvapaikan saaneen – perheenjäsen hakee Suomesta oleskelulupaa kolmen kuukauden sisällä pakolaisaseman myöntämisestä. Aikaraja tulee EU-direktiivistä.

Jos perheenkokoaja on saanut oleskeluluvan toissijaisen suojelun perusteella, turvattu toimeentulo on aina perheenyhdistämisen edellytys. Toissijainen suojelu tarkoittaa sitä, että henkilö ei täytä turvapaikan saamisen vaatimuksia, mutta häntä ei silti voi passittaa kotimaahansa.

Myös Suomen kansalaisen ja toisen Pohjoismaan kansalaisen perheenjäsenen oleskeluluvan edellytyksenä olisi jatkossa turvattu toimeentulo. Nykyisessä laissa tätä edellytystä ei ole.

Turvattu toimeentulo tarkoittaa riittävää palkkaa, yritystuloa, varallisuutta tai eläkettä.

Maahanmuuttoviraston mukaan yhden aikuisen nettotulojen pitää olla vähintään tuhat euroa nettotuloa kuukaudessa. Toinen aikuinen lisää summaa 700 eurolla, ensimmäinen lapsi 500 eurolla, jokainen seuraava lapsi aina 400 eurolla.

Jos Suomeen yksin tullut aikuinen mies haluaa vaimonsa Suomeen, hänellä pitää olla 1 700 euron nettotulot kuukaudessa. Jos hän haluaa vaimonsa ja kaksi lastaan Suomeen, hänellä pitää olla 2 600 euron nettotulot.

Toimeentulovaatimuksella hallitus rohkaisee maahanmuuttajia työllistymään, jotta vastuu toimeentulosta olisi perheellä itsellään. Tavoitteena on, etteivät maahanmuuttajat pääsääntöisesti eläisi toimeentulotuella.

Lakiluonnoksen perusteluissa sanotaan suoraan, että sillä halutaan vaikuttaa myös siihen, missä määrin turvapaikanhakijat hakeutuvat juuri Suomeen. Hallitus haluaa vähentää Suomen houkuttelevuutta.

Ulkomaalaislakiin jää mahdollisuus poiketa toimeentuloedellytyksestä, jos siihen on poikkeuksellisen painava syy tai lapsen etu sitä vaatii.
Loput linkin takaa:
http://www.hs.fi/politiikka/a1455170335327?ref=hs-art-new-#6
« Viimeksi muokattu: 12.02.2016, 04:27:45 kirjoittanut Deputy M »
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

Kameleontti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 105
 • Liked: 1506
Melkeen vois jo uskoa mut ehkei sittenkään. Sen verran pahasti on veronmaksajia kustu silmään jo kirkkain silmin.

Thaikut ja vietnamilaiset ei pärjää tässä pelissä millään mut somalit ja afgaanit voittaa aina. Se on vaan parempaa perheenyhdistämistä.

Media ja poliitikot on niin syvässä suossa, et ihme pitää tapahtua, et niitä enää uskottas ollenkaan.

timo73

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 573
 • Liked: 1045
Suvakit Maahantunkeutujavirastossa kyllä tämänkin vesittävät. Alkaa olla näitä "painavia syitä" jokaisella matulla.

nimetönkeskustelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 1860
Eli oikean turvapaikansaaneet voi jatkossakin yhdistää perheensä ilman mitään toimeentuloa. Näitä taas taisi olla Irakilaisista ja Somaleista yli 80 %. Samaan aikaan kantasuomalaisia koskee toimeentulovaatimus. Mikään ei siis tiukentunut.

Lisäksi turvapaikkapäätöksiä tekee Suomessa kukkahattueukot, jolloin lähes jokainen saa turvapaikan ja näinollen voi yhdistää perheensä Suomeen ilman mitään toimeentulovaatimusta.

Johtopäätös: Mikään ei tiukkene.
Eikö jokaiselle tullut jos selväksi että kommunismi ei ole koskaan toiminut missään? Mistä näitä uusmarxisteja oikeen sikiää?

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 224
 • Liked: 8536
yksin tullut aikuinen mies haluaa vaimonsa Suomeen, hänellä pitää olla 1 700 euron nettotulot

Ulkomaalaislakiin jää mahdollisuus poiketa toimeentuloedellytyksestä, jos siihen on poikkeuksellisen painava syy tai lapsen etu sitä vaatii.
Eli ensin tilataan akka kotimaasta, joka jättää siksi aikaa lapset huostaan isovanhemmille. Tämä vaatii, että serkun kebabkioskilla maksetaan vaikkapa kuukauden verran 1700 palkkaa. Jos luku on veroton tienesti, riittää kun tekee muutaman kerran viikossa ylitöitä ja kohta hoito on kasassa. Jos tässä on liian kova aikaraja, onhan aina palkkaturva olemassa.

Huntupeitteinen vaimo tulee Suomeen, saa luvat, ja hän jättää oman hakemuksensa. Sitten punnitaankin jo kohtaa "lapsen etu sitä vaatii", eli hän ei tartte tuloja. Tarvitessa saadaan syntymään myös eroperhekuvio.

Tai jos ei onnaa, ukko tilaa lapset ensin. Siihen pitää tienata nolla euroa, koska lapsen etu ja kotimaassa vaimo kuoli pommituksessa. Ja sitten onnellisesti vaimo löytyykin raunioista. Tälläkertaa hakemuksen tekee lapsien puolesta heidän asianajajansa, joka maalaa kuvan äitiään rakastavista lapsukaisista, jotka nyyhkii onnettomana vasta haudasta nostetun äitinsä perään. Huntumuija on tullessaan raskaana ja kantaa mukanaan 2-3 vuotiasta, jota ei voi rajallekaan jättää.  Lisäksi muija tullessaan ilmoittaa vielä parista lapsukaisesta, jotka hän itselleenkin ihmeekseen jätti raunioihin. Nyyhkis.

Perheen saapumisen jälkeen ei toimeentuloedellytystä tarvita, koska ketään ei voi enää sitten poistaa maasta. Siitä etiäpäin ollaankin saatu fudut kebab-kioskissa (jossa toki jatketaan iltaisin talkoilla, pitäähän serkkua autella) ja jatketaan korvausten nostoa - nyttemmin lapsilisillä korotettuna.

Oleskelulupa ja diskoraha taskussa kuumottaen, voidaankin alkaa kattelemaan perheelle lomamatkaa raskaan savotan päätteeksi. Suomen talvi on lisäksi aika kylmää ja synkkää aikaa. Hesan antama iso perhekämppä voidaan siksi aikaa vuokrata. Miten olisi Ahmed vaikka toiviomatka etelän lämpöön Irakiin? Ihan talveksi vain kun koneitakin menee tosta nykyään niin kätsysti ja matkat on halpoja. Perillä kukaties saadaan myytyä ajatus Suomeen lähtemisestä koko kylälle.

Hei me tienataan tällä taas.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2016, 02:05:55 kirjoittanut Jepulis »
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

nimetönkeskustelija

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 943
 • Liked: 1860
Systeemi tosiaan vuotaa kuin seula. Ei ole edes mitään aikamäärettä tuolle tienaamisvaatimukselle. Toisin sanoen riittänee, että tienaa pienen hetken ajan tarvittavan summan. Kebab-ravintolasta maksetaan yhdelle sukulaiselle kerrallaan palkkaa sen verran, että jokainen vuorollaan saa tuotua koko suvun Suomeen. Ja tosiaan päätöksiähän Suomessa tekee pelkästän vihervasemmistolaiset kukkahatut, jolloin persaukisellekin elintasopakolaiselle järjestetään "poikkeussyy" perheenyhdistämiseen.

Selvää on siis, että kaikki Suomeen jääneet 30 000 pakolaista yhdistänevät lähiaikoina perheensä. Lukuhan on keskimäärin noin 4 per elintasopakolainen, eli lisää on tulossa vielä 120 000 elintasopakolaisen sukulaista. Heissä riittänee hyvin sossuelätettävää lähivuosiksi.

Tilanne vastaa samaa kuin koko Kuopion väestö (Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki) irtisanoutuisi kerralla töistä ja heittäityisi sossun varaan. Suomalaiset... Voitte odottaa lähiaikoina sosiaalijärjestelmän täydellistä romahtamista.
Eikö jokaiselle tullut jos selväksi että kommunismi ei ole koskaan toiminut missään? Mistä näitä uusmarxisteja oikeen sikiää?

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12039
Perheenyhdistämisten kiristys on näennäistä koska Maahanmuuttovirasto on moninkertaistanut pakolais-statusten myöntämisen maa-arvioiden kiristämisen jälkeen ja antaa nykyään usein pakolais-statuksen kun ennen olisi antanut "toissijaisen suojelun" ja pakolais-statuksiin ei ole perheenyhdistämisten toimeentulovaatimusten kiristämisillä vaikutusta eli perheenyhdistämisten kiristäminen on kosmeettista näpertelyä.

http://www.kansalainen.fi/turvallisuusarvioiden-paivitys-ei-lisannyt-kielteisia-paatoksia/

http://www.kansalainen.fi/marraskuun-tilastot-vahvistavat-turvallisuusarvioiden-paivitys-ei-lisannyt-kielteisia-paatoksia/Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12039
Lisäksi muut EU-direktiivin mahdollistamat perheenyhdistämisten tiukennukset jotka voisivat koskea myös pakolais-statuksen saaneita on päätetty jättää tekemättä jonkun toimesta koska "niiden käyttöönotto kestäisi pitempään" eli sisäministeriö ja keskusta-kokoomus-persut-hallitus vittuilee kaikille suomalaisille päin naamaa ja aikoo haalia kymmeniä tuhansia irakilaisia lisää suomeen elelemään sosiaaliturvalla EU-direktiiviä löysemmän perheenyhdistämisprosessin kautta ja siten pitää yllä vetovoimatekijää tulla nimenomaan suomeen koska täällä on muuta eurooppaa löysempi perheenyhdistäminen sen lisäksi että Maahanmuuttovirasto myöntää maailmaahalaavan johtajansa Jaana Vuorion ja virkailijoidensa toimesta löysemmin turvapaikkoja kuin muut EU-maat.


Lainaus
Mediatiedote 27.1.2016
Perheenyhdistämisen edellytykset tiukentuvat myös Suomessa

Sisäministeriössä valmistellaan ulkomaalaislain muutosta, jonka tavoitteena on tiukentaa perheenyhdistämisen edellytyksiä EU:n perheenyhdistämisdirektiivin mukaisesti. Luonnos hallituksen esitykseksi lähti lausunnolle tänään.

Jatkossa sekä kansainvälistä suojelua saavilta että Suomen kansalaisilta edellytettäisiin turvattua toimeentuloa ennen kuin perheenyhdistämishakemus voitaisiin hyväksyä. Toimeentulovaatimus voidaan ottaa käyttöön nopeassa aikataulussa, koska se ei vaadi hallinnollisia muutoksia. EU-direktiivi mahdollistaa myös muita lisäedellytyksiä, mutta niiden käyttöönotto kestäisi pitempään.

Ulkomaalaislakia muutettaisiin niin, että turvattu toimentulo olisi perheenjäsenen oleskeluluvan myöntämisen edellytys aina niissä tilanteissa, joissa perheenkokoaja on saanut oleskeluluvan Suomesta nk. toissijaisen suojelun perusteella. Sen sijaan tilanteissa, joissa perheenkokoajalla on pakolaisasema (kiintiöpakolainen tai turvapaikan saanut), turvattua toimeentuloa ei edellytettäisi, jos perheenjäsenet hakevat oleskelulupaa kolmen kuukauden sisällä pakolaisaseman myöntämisestä. Kolmen kuukauden aikaraja tulee suoraan EU-direktiivistä ja on EU-jäsenvaltioita velvoittava pakottava suoja, jolla pyritään huomioimaan pakolaisaseman saaneiden henkilöiden perheiden tilanne.

Vastuu toimeentulosta tukee kotoutumista

Myös Suomen kansalaisen perheenjäsenen oleskeluluvan myöntämisen edellytyksenä olisi jatkossa turvattu toimeentulo. Suomen kansalaisen perheenjäsenen olisi jatkossa haettava oleskelulupaa perhesiteen perusteella ulkomailta käsin ulkomaalaislain pääsäännön mukaisesti.

Tavoitteena on, että vastuu toimeentulosta olisi perheellä itsellään. Näin edistettäisiin perheiden kotoutumista. Lisäksi halutaan vaikuttaa myös siihen, missä määrin turvapaikanhakijat hakeutuvat juuri Suomeen. Suomen järjestelmä ei nytkään ole kansainvälisesti vertailtuna löyhä, mutta muiden maiden tiukentaessa järjestelmiään myös Suomen on tarpeen tiukentaa perheenyhdistämisen kriteereitä EU-direktiivin sallimissa puitteissa.

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut pyrkivänsä purkamaan viime vuoden loppupuoliskolla syntyneen turvapaikkahakemusten ruuhkan syksyyn mennessä, joten perheenyhdistämishakemusten arvioidaan lisääntyvän.

Lisää hankkeesta: www.intermin.fi/fi/lainvalmistelu/perheenyhdistaminen

Sivulta voit myös tilata uutisia valmistelun etenemisestä omaan sähköpostiisi.

Lisätietoja:

Ylijohtaja Jorma Vuorio, p. 0295 418 860, etunimi.sukunimi@intermin.fi

http://www.intermin.fi/fi/ajankohtaista/uutiset/1/1/perheenyhdistamisen_edellytykset_tiukentuvat_myos_suomessa_65175


Kysymyksiä:

Päättivätkö Timo Soini, Juha Sipilä ja Alexander Stubb unohtaa yhteispäätöksellä muut EU-direktiivin mahdollistamat perheenyhdistämisten tiukennukset?

VAI

Päättikö Petteri Orpo unohtaa muut EU-direktiivin mahdollistamat perheenyhdistämisten tiukennukset eikä kertonut tästä  Timo Soinille, Juha Sipilälle ja Alexander Stubbille?

VAI

Päättikö sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg unohtaa muut EU-direktiivin mahdollistamat perheenyhdistämisten tiukennukset eikä kertonut tästä  Timo Soinille, Juha Sipilälle ja Alexander Stubbille eikä esimiehelleen Petteri Orpolle?

VAI

Päättikö kyseisen perheenyhdistämisten tiukennuksen vesittämisestä kertovan tiedotteen lähettänyt sisäministeriön ylijohtaja Jorma Vuorio unohtaa muut EU-direktiivin mahdollistamat perheenyhdistämisten tiukennukset eikä kertonut tästä  Timo Soinille, Juha Sipilälle ja Alexander Stubbille eikä esimiehelleen Petteri Orpolle tai Päivi Nergille?


Jonkun on vastuu siitä että muut perheenyhdistämisten kiristykset on unohdettu.
Kenen?
Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Peltipaita

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 928
 • Liked: 10042
 • Politiikan tutkija ja taidekriitikko
Koko ajan on ollut niin selvää että Suomeen halutaan paljon lisää kehitysmaiden asukkaita. Voi siis  lukematta esitystä "tiukennuksista" sanoa että tämänkin esityksen tarkoitus on ainoastaan rauhoitella  suomalaisia väestönvaihdon sujuvuuden varmistamiseksi.

Kyseessä on sotarikos ja etninen puhdistus. Tuomiot sitten sen mukaan.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2016, 16:42:01 kirjoittanut Peltipaita »
"Kumiluodit ovat hyväksyttävyyden rajoilla"  sanoi Matti Vanhanen, kun Kataloniassa haluttiin saada mielipide selville äänestämällä.

TattiJooseppi

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 416
 • Liked: 542
Koko ajan on ollut niin selvää että Suomeen halutaan paljon lisää kehitysmaiden asukkaita.Näin voi siis  lukematta esitystä "tiukennuksista" sanoa että tämänkin esityksen tarkoitus on ainoastaan rauhoitella  suomalaisia väestönvaihdon sujuvuuden varmistamiseksi.

Kysessä on sotarikos ja etninen puhdistus. Tuomiot sitten sen mukaan.

Toivotaan että se aika tulee että näille rikollisille saamme olla nämä tuomiot langettamassa.

niemi2

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 4 169
 • Liked: 4380
Lainaus
Lainaus
Perheenyhdistäminen vaatii vastedes vakaita tuloja – vaatimus koskee myös suomalaisia

Hallitus kiristää turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisiä.

Hallituksen mukaan turvapaikan saaneen tai kiintiöpakolaisen perheenjäsen ei voi saada oleskelulupaa ellei perhe pysty osoittamaan, että heidän toimeentulonsa on turvattu.

[...]

Ulkomaalaislakiin jää mahdollisuus poiketa toimeentuloedellytyksestä, jos siihen on poikkeuksellisen painava syy tai lapsen etu sitä vaatii.
Loput linkin takaa:
http://www.hs.fi/politiikka/a1455170335327?ref=hs-art-new-#6


HS:n journalismin taidonnäyte; alussa painotetaan ettei voi saada oleskelulupaa jos ei tuloja. Lopulta kakistetaan ettei tuloja edellytetä.
« Viimeksi muokattu: 12.02.2016, 09:18:19 kirjoittanut Kemolitor »
MAKE FINLAND NORMAL AGAIN

Fimbulvetr

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 256
 • Liked: 414
Vakaita tuloja - sossusta.
Tytti Tuppuraisen mielestä nyt on tärkeää vahvistaa euroop­pa­laista yhteistyötä kansal­lis­mie­lisen ajattelun nujer­ta­mi­seksi.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 570
 • Liked: 75146
Johtopäätös: Mikään ei tiukkene.

Toimeentuloedellytys kyllä tiukentaisi seulaa paljonkin, mutta toisaalta lakiesityksessä vihjataan, että poikkeusten (mm. "lapsen etu") määrää lisätään tiukentamisen kompensoimiseksi. Kun samaan aikaan käyttöön otettava sähköinen asiointi helpottaa valtavasti nimenomaan turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämistä (aiempi sinänsä onnistunut kiristys ei perustunut niinkään kriteerien tiukentamiseen kuin byrokratian lisäämiseen), mennään uudistuksessa ojasta allikkoon.

Katastrofaalinen epäonnistuminen, jota parin PS-kansanedustajan kirjallinen kysymys ei auta vaan vain korostaa PS:n voimattomuutta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 570
 • Liked: 75146
Lainaus
Mediatiedote 27.1.2016
...
Jatkossa sekä kansainvälistä suojelua saavilta että Suomen kansalaisilta edellytettäisiin turvattua toimeentuloa ennen kuin perheenyhdistämishakemus voitaisiin hyväksyä. Toimeentulovaatimus voidaan ottaa käyttöön nopeassa aikataulussa, koska se ei vaadi hallinnollisia muutoksia. EU-direktiivi mahdollistaa myös muita lisäedellytyksiä, mutta niiden käyttöönotto kestäisi pitempään.

...
Ylijohtaja Jorma Vuorio

Vuorio puhuu omiaan. Yhtäkään muuta lisäedellytystä ei jätetty pois ajanpuutteen vuoksi, vaan hallituksen esityksestä käy yksiselitteisesti ilmi, että ne kaikki argumentoitiin mielivaltaisesti kumoon lakia valmisteltaessa. Perusteina olivat muun muassa kotoutumisen parantaminen, koska perheenyhdistäminen muka helpottaa kotoutumista. Etenkin asumisaikaedellytyksen käyttöönotto olisi vieläkin helpompaa ja nopeampaa kuin toimeentuloedellytyksen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 818
 • Liked: 17443
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
En usko esim somalien perheenyhdistymisten vähenevän ennekuin itse näen uudet tilastot omin silmin. En luota Migriin ja sisäministeriöön pätkän vertaa.
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12039
En usko esim somalien perheenyhdistymisten vähenevän ennekuin itse näen uudet tilastot omin silmin. En luota Migriin ja sisäministeriöön pätkän vertaa.

Perheenyhdistämiset eivät tule vähenemään.

Kun ennen Jaana Vuorion aikaa Maahanmuuttovirasto antoi 1-2 pakolais-statusta vuodessa somaleille ja muutaman irakilaisille ja loput saivat jäädä toissijaisella suojelulla niin nyt syyskuusta 2015 lähtien "kiristysten" jälkeen pakolais-statuksen saa 60%-80% turvapaikan saavista eli jokainen satu menee läpi sellaisenaan.

Aikaisemmin Jaana Vuorion aikana 2013-2015 pakolais-statuksen sai paljon useammin kuin 2000-2010 eli jos katsoo  Maahanmuuttoviraston toimintaa niin Astrid Thors oli parempi maahanmuuttoasioista vastaava ministeri kuin Päivi Räsänen sillä Päivi Räsäsen harhaisen sekoilun aikana 2011-2015 jossa hän vaati nopeampia käsittelyitä EU-direktiiviin nojaten ilman lisähenkilökuntaa johti siihen että Maahanmuuttovirasto alkoi lätkiä pakolais-statuksia satujen perusteella pysyäkseen käsittelyajoissa.

Päivi Räsäsen kuuluisin harhainen väitehän oli että maahanmuuton kustannuksia ovat Maahanmuuttovirasdton kustannukset ja vastaanottokeskusten kustannukset eli jos käytetään vähemmän työtunteja per turvapaikanhakija ja vähemmän vastaanottokeskusvuorokausia per turvapaikanhakija niin silloin säästetään maahanmuutosta eli kun Päivi Räsäsen aikana alettiin lätkiä nopeammin ilmaiseen asuntoon, sossun tukiin ja sossun asiaaksi tapahtuviin perheenyhdistämisiin oikeuttavia oleskelulupia niin Päivi Räsänen säästi suom,alaisten rahoja.

Katsos kun Päivi ajatteli että kelan ja sossun maksamassa asunnossa elelevä ja perheensä kaverikseen saanut sosiaalitukia nostava turvapaikan saanut ei enää olekaan maahanmuuton kulu vaikka eläisikin seuraavat 10-vuotta sossun masseilla, vaikka lapset syrjäytyisivät kalliista tukiopetuksesta huolimatta ja vaikka rikoksiakin tulisi tehtyä niin mikään näistä ei ole maahanmuuton kulu kun ei ole budjetissa siinä kohdassa josta Päivi Räsänen oli vastuussa.

Jokainen oleskelupa joka annetaan turvapaikanhakjalle maksaa suomalaisille 800 000 euroa mikä on norjan laskema elinkaarikustannus ja kun lasketaan perheenyhdistäminen 4- perheenjäsenellä päälle 800 000 per perheenjäsen niin se tarkoittaa 4 miljoonan euron laskua per oleskelulupa eli jos Maahanmuuttoviraston virkailijaksi pestautunut vihreä tekee 2 myönteistä päätöstä päivässä niin se on 8 miljoonan euron lasku plus rikokset, raiskaukset ja muu perseily joihin liian suuri osa syyllistyy tähän päälle

Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

Ajattelija2008

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 694
 • Liked: 9673
Tässähän se selvisi syy, miksi Maahanmuuttovirasto alkoi pari vuotta sitten myöntää "turvapaikkoja" paljon enemmän kuin aiemmin. He varautuivat jo etukäteen perheenyhdistämisen kiristämiseen.

Turvapaikkaan on Geneven sopimuksen mukaan oikeutettu sellainen ihminen, jonka kansalaisuusvaltio ei halua suojella häntä. Suomeen tällaisia ihmisiä tulee korkeintaan muutama kymmenen vuodessa. Mutta Maahanmuuttovirasto myöntää lain ja Geneven sopimuksen vastaisesti satoja tai tuhansia turvapaikkoja vuodessa.

Miksi Suomen hallitus sallii Maahanmuuttovirastolta jatkuvan lainvastaisen toiminnan? Miksi Petteri Orpoa ei aseteta syytteeseen virkavirheestä?

B52

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 5 505
 • Liked: 2626
 • Tylsä hetero

Johtopäätös: Mikään ei tiukkene.

Väärin. Perunanenien verotus tiukkenee.
On kumma miten vähän saa aikaan, jos vain lakkaa yrittämästä. Paula 8v.

writer

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 257
 • Liked: 12039
Lainaus
Mediatiedote 27.1.2016
...
Jatkossa sekä kansainvälistä suojelua saavilta että Suomen kansalaisilta edellytettäisiin turvattua toimeentuloa ennen kuin perheenyhdistämishakemus voitaisiin hyväksyä. Toimeentulovaatimus voidaan ottaa käyttöön nopeassa aikataulussa, koska se ei vaadi hallinnollisia muutoksia. EU-direktiivi mahdollistaa myös muita lisäedellytyksiä, mutta niiden käyttöönotto kestäisi pitempään.

...
Ylijohtaja Jorma Vuorio

Vuorio puhuu omiaan. Yhtäkään muuta lisäedellytystä ei jätetty pois ajanpuutteen vuoksi, vaan hallituksen esityksestä käy yksiselitteisesti ilmi, että ne kaikki argumentoitiin mielivaltaisesti kumoon lakia valmisteltaessa. Perusteina olivat muun muassa kotoutumisen parantaminen, koska perheenyhdistäminen muka helpottaa kotoutumista. Etenkin asumisaikaedellytyksen käyttöönotto olisi vieläkin helpompaa ja nopeampaa kuin toimeentuloedellytyksen.

Kumpi on motivoituneempi menemään töihin?
a)jonka perhe on yhdistetty suomeen hänen kaverikseen elelemään sossun masseilla ilmaista elämää
b)jonka perhe viestittelee vaikkapa Turkista tai irakin turvallisilta alueilta tai somalian turvallisilta alueilta että kai sinä olet saanut työpaikan että voit yhdistää vaimosi ja lapsesi suomeen.

Millä maalla on isommat vetovoimatekijät:
a)Suomi jossa perheen saa suoraan sossun masseilla ilman mitään omaa yritystä tai mitään vaatimuksia ja hakemuksen voi tehdä heti
b)Toinen eu-maa jossa ei saa perhettä sossun asiakkaaksi ja jossa pitää odottaa, opiskella kieltä ja mennä töihin ennenkuin on toiveita mistään.

Persut ovat täysin sekaisin, passiivisia ja käytännössä perheenyhdistämisten kiristykset suurimmilta osin vesittäneet virkamiehet tai Päivi Nerg tai Jorma Vuorio tai Petteri Orpo näyttävät toiminnallaan keskaria kaikille persuille ja suurimmalle osalle kokoomuslaisista ja suurelle osalle keskustalaisista.

Timo Soini kulkee hymyillen ympäri maailmaa diplomaatti-passinsa kanssa sillä ulkoministereillähän se on elinikäinen.


Jos jätät äänestämättä niin autat silloin muita puolueita ja eniten sinun äänestämättä jättämisestäsi hyötyy vaalit voittava puolue.

Ne persujen kannattajat jotka jättivät äänestämättä 2015 tukivat käytännössä äänestämättä jättämisellään Keskustaa ja ne jotka jättävät äänestämättä 2019 tukevat Demareita ja Kokoomusta.

jandon

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 15
 • Liked: 13

Johtopäätös: Mikään ei tiukkene.

Väärin. Perunanenien verotus tiukkenee.

Tiukkenee edellytykset Suomen kansalaisen perheenyhdistämiseen. Turvapaikan saaneille jätetään sen verran porsaanreikiä ettei mikään käytännössä tiukkene. Suomen kansalainen jolla on aviopuoliso esimerkiksi muualta Euroopasta tai Pohjoismaista, USA:sta, Australiasta tai Aasiasta joutuisi tienaamaan NETTONA 1700-2600€ ennen kuin muulle perheelle voisi hakea oleskelulupaa Suomeen. Nyt pistetään tikulla silmään Suomen kansalaista ja tiukennetaan oleskeluluvan saamisen vaatimuksia juuri niiltä hyvin integroituvilta maahanmuuttajilta joita Suomi tarvitsee. Kuinka moni Suomessa asuva suomalainen perhe pystyisi perustelemaan oman oleskelunsa Suomessa noilla tulovaatimuksilla?
« Viimeksi muokattu: 13.02.2016, 05:43:55 kirjoittanut jandon »

Lippis

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 16
 • Liked: 11
Femakot on innoissaan, jää suomijuntilta vaimo hakematta. Yliopiston käynyt, suojatyöpaikassa työskentelevä BBW saa kuitenkin jamalinsa maahan.

nevahood

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 483
 • Liked: 1447
 • Ahkera monitaituri
Tuskin koskee alaikäisiä tai erityisryhmiä. Tai tilannetta, jossa yhdistetään pelkät lapset (ja ottolapset). Kun lapset on yhdistetty, on kauan kadoksissa olleiden ja jo kuolleiksi luultujen äitien vuoro (ja samalla ottolasten vanhemmat löytyvät, ellei kotiorjasta/jalkavaimosta ole tehty hyvää diiliä).
« Viimeksi muokattu: 13.02.2016, 09:01:36 kirjoittanut nevahood »
Suurkiihottaja Runeberg

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 400
 • Liked: 6802
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Lainaus
Vaatimus 2600 €:n nettotuloista raivostuttaa: ”Siihen Suomella ei ole varaa”


Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vaatii vihreän puoluevaltuuskunnan avauspuheessaan hallitusta perääntymään aikeissaan vaikeuttaa perheenyhdistämistä. Lausuntokierroksella oleva esitys voisi Niinistön mukaan vaikeuttaa perusteettomasti niin turvapaikanhakijoiden kotoutumista kuin ulkosuomalaisten paluuta Suomeen perheidensä kanssa.
 
Niinistö viittaa sisäministeriössä tehtyyn uuteen esitykseen laista perheenyhdistämiseksi. Uutta lausuntokierroksella olevassa esityksessä on se, että perheenyhdistämisen toimeentuloehtoa tiukennetaan turvapaikan saaneilta ja ulotetaan se koskemaan suomalaisia.

Esityksen mukaan myös Suomen kansalaisen perheenjäsenen oleskeluluvan myöntämisen edellytyksenä olisi jatkossa turvattu toimeentulo. Suomen kansalaisen perheenjäsenen olisi jatkossa haettava oleskelulupaa perhesiteen perusteella ulkomailta käsin ulkomaalaislain pääsäännön mukaisesti.
 
Niinistö arvostelee erityisesti ehtoa turvatusta toimeentulosta. Se tarkoittaa hänen mukaansa sitä, että yhden aikuisen on tienattava vakituisesti 2 600 euroa nettona kuukaudessa saadakseen maahan yhden aikuisen ja kaksi lasta.
 
-Tämä lakiesitys on esimerkki siitä kaltevasta pinnasta yksilönvapauksien rajoittamisessa, johon harkitsematon impivaaralainen populismi voi meitä johtaa. Ja siihen Suomella ei ole varaa. Suomi menestyy avoimena ja kansainvälisenä taloutena. Nyt tarvitaan malttia ja kokoavaa johtajuutta. Tämä lakiesitys on torjuttava. Vetoankin hallituspuolueisiin: korjatkaa linjaanne, Niinistö vaatii.
 
Lakiesitystä arvosteli eilen myös Unicef.

...

Uusi Suomi 13.02.2016

Unicefin arvostelu:

Lainaus
-Toimeentulovaatimus tarkoittaa käytännössä sitä, että pienituloisten vanhempien lapset joutuvat elämään ilman toista tai molempia vanhempiaan, mutta rikkaammille suodaan perhe-elämä. Tämä ei ole lapsen oikeuksien sopimuksen edellyttämää yhdenvertaista kohtelua, toteaa Suomen UNICEFin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki.

Hallituksen esityksessä pyritään ”huomioimaan kansainväliset sopimusvelvoitteet.” Siinä on kuitenkin jätetty huomioimatta YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen yleisperiaate, artikla 2, joka velvoittaa yhdenvertaiseen kohteluun ilman minkäänlaista lapsen, hänen vanhempiensa tai muun laillisen huoltajan kansallisuuteen tai varallisuuteen perustuvaa erottelua.

- Pakolaisten kohdalla tilanne voi olla erityisen raadollinen. Lakiesitys tarkoittaa käytännössä sitä, että pienituloisen tai työttömän pakolaisen lapsi jää sodan jalkoihin tai pakolaisleireille vaille kunnon ravintoa, terveydenhoitoa ja koulutusta, Hetemäki sanoo. 

Suomen tiukennukset pohjautuvat EU:n perheenyhdistämisdirektiiviin. Se asettaa kuitenkin vain vähimmäisvaatimukset perheenyhdistämiselle. Hallitus kertoo esityksessään tavoittelevansa sitä, että ”Suomi ei näyttäytyisi poikkeuksellisen houkuttelevana turvapaikanhakumaana”.

- Yhdenvertaisen kohtelun vaatimus on keskeinen periaate kaikessa kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa, perustuslaissamme ja muussa lainsäädännössämme. Siitä ei voi laistaa edes kriisitilanteissa, Hetemäki painottaa.


Kuten monesti punavihreiden ulostuloissa, tämäkin herättää jälleen enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. MIKSI Suomella ei ole varaa tähän? Onko luku- ja kirjoitustaidottomista niin huutava pula?

Uusi juttu tuokin, että vihreä vetoaa ulkosuomalaisten puolesta. Asia on ilmeisesti matu-yhteyden kautta sen verran lähellä sydäntä, että ei koe vastenmieliseksi puhua suomalaisen puolesta. TAI, sitten Niinistö tarkoitti ulkosuomalaisia, jotka eivät vielä ole suomalaisia. Kävisi paremmin vihreään ajatusmaailmaan.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

Iku-routa

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 355
 • Liked: 550
Kimeä-ääninen, pahastunut kälätys on yleensä sen merkki, että suunta on oikea.
"Know what you're owed on this dark day road
 Temper burn hot
 And your heart stay cold"

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 659
 • Liked: 14948
 • Letters from Paskastan
Lainaus
Uutta lausuntokierroksella olevassa esityksessä on se, että perheenyhdistämisen toimeentuloehtoa tiukennetaan turvapaikan saaneilta ja ulotetaan se koskemaan suomalaisia.

Ehkä hieman aiheen ulkopuolelta, mutta olen tänään ihmetellyt, miten perheenyhdistäminen voisi koskea suomalaisia - meidän perheemmehän jo ovat Suomessa ja jolleivät ole, se ei vaadi kuin lentolipun kotiinpalaamiseksi. Olen ymmällä.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 729
 • Liked: 5966
 • Minä olen kaapumies!
Jos Ville Niinistöllä alkaa päässä kiehumaan, niin oikeaan suuntaan ollaan menossa.

-PPT-

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 783
 • Liked: 9105
Suomen kansalainen saa palata Suomeen, oli sitten miljonääri tai persaukinen joten äläpä Ville yritä bluffata; kyllä se on kehisten asiat päällimmäisenä mielessä.

Masi Stirari

 • Vieras
Lainaus
Uutta lausuntokierroksella olevassa esityksessä on se, että perheenyhdistämisen toimeentuloehtoa tiukennetaan turvapaikan saaneilta ja ulotetaan se koskemaan suomalaisia.

Ehkä hieman aiheen ulkopuolelta, mutta olen tänään ihmetellyt, miten perheenyhdistäminen voisi koskea suomalaisia - meidän perheemmehän jo ovat Suomessa ja jolleivät ole, se ei vaadi kuin lentolipun kotiinpalaamiseksi. Olen ymmällä.
Esim. Hymyjen maa -nimisen dokumentin Tuomas ei välttämättä saa perhettään Suomeen?

Kaveri siis asui pitkään Thaimaassa, perusti perheen, mutta erosi ja alkoholistui niin pahasti, että hänet täytyi hakea Suomeen. Hänen poikansa voi voida parhaiten Thaimaassa, mutta tuli vaan mieleen, että esim. tällaiset tapaukset varmaankin tulevat kyseeseen.
« Viimeksi muokattu: 13.02.2016, 22:21:22 kirjoittanut Masi Stirari »

Eisernes Kreuz

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 995
 • Liked: 24702
 • Paalutetaan sananvapaus!
Se, mihin Suomella ei oikeasti ole varaa, on elintasopakolaisten ja heidän sukujensa elättäminen.

Toisaalta hyvää tässä on se, että tällaiset aivopierut vihervassareilta eivät ole omiaan lisäämään heidän kannatustaan kansan keskuudessa. Suurin osa suomalaisista on varmasti yhtä mieltä siitä, että elintasopakolaisten maahantunkeutuminen on tehtävä nykyistä vaikeammaksi, erityisesti tässä surkeassa taloustilanteessa.
There is freedom of speech, but I cannot guarantee freedom after speech.
- Idi Amin, diktaattori