UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2016-02-11 HS: Perheenyhdistäminen vaatii vastedes vakaita tuloja (yhdistetty)  (Luettu 161674 kertaa)

MiljonääriPlayboy

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 303
 • Liked: 12554
Johtuu siitä, että noin 70% myönteisistä päätöksistä 2016 lähtien ovat olleet turvapaikkoja, joihin tulorajat eivät päde.

Ja johtuu osittain myös siitä, että mitään tulorajoja ei oikeasti ole olemassakaan: on vain "suuntaa-antavia"" taulukoita, jotka eivät oikeasti velvoita virkamiehiä mihinkään, ja joiden antamien rajojen täyttymistä ei muutenkaan valvota mitenkään (varsinkaan pitkässä juoksussa).

Lainaus käyttäjältä: IL
Esimerkiksi kahden aikuisen ja kahden lapsen perheeltä vaaditaan Maahanmuuttoviraston "suuntaa-antavan" taulukon mukaan 2600 euron kuukausittaiset nettotulot.

Lisäksi, jos perheenyhdistäjä-mobuto täyttää rajat hetkellisesti työllistymällä joksikin monikulttuurisuuskoordinaattoriksi, niin yhteiskunnan rahoituksen kannalta se(kin) nyt on ihan yhtä tyhjän kanssa. Mikään ei myöskään estä mobutoa siirtymästä pysyvästi Kela Gold-asiakkaaksi heti välittömästi myönteisen perheenyhdistämispäätöksen jälkeen.

e:typo
« Viimeksi muokattu: 19.02.2018, 17:52:19 kirjoittanut MiljonääriPlayboy »
PolPolle tiedoksi:
A) kaikki kirjoittamani on sarkasmia
B) Vous êtes des collaborateurs

Sakari

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 2 152
 • Liked: 4225
Eli yhteenvetona voitaneen todeta tuloraja vaatimusten olleen kansalaisille suunnattua propagandaa maahanmuuton tiukennuksista. Tälläisillä toimilla kyetään ehkäisemään nykyisen maahanmuuttopolitiikan muuttaminen. Toisin sanoen on päivänselvää että maamme johdossa on voimakas joukko jolla on tahtotila tuoda suomeen lähi-idästä ja afrikasta porukkaa.

Motiivi tälle toiminnalle on kieltämättä haeskelun takana, sillä on vaikea kuvitella niin välinpitämätön henkilö, joka uhraa tulevaisuuden saadakseen rahaa. Sillä ne jotka päättävät todella, siis Orpon esimiehet, ovat susia, sudet ei elättele harhakuvitelmia ihmisoikeuksista, tai muistakaan utopioista. Mutta luulisi omien susiemmekin ajattelevan pidemmän päälle omaa etuaan enemmän. Nyt ns. omat sudet päästävät vieraat sudet aitaukseen saadakseen helpommin saalista yleisessä hajaannuksessa. Mutta lopputulos omille susille ei voi olla hyvä tässä skenaariossa mitenkään. Tavalla tai toisella ne häviävät, koska ovat kohtalonyhteydessä suomalaisiin halusivatpa tai eivät. Siis järjetöntä omaan jalkaan ampumista riistäjiltä, ehdoin tahdoin nyt pyrkiä heikentämään riiston kohdetta, saaden jatkossa vähemmän saalista. Ehkäpä noin tyhmien susien on aika kuolla.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 140
 • Liked: 71385
Asianajaja Ville Punto ja Maahanmuuttovirasto väänsivät pari kuukautta sitten turvapaikkapolitiikasta Talouselämässä.

Maahanmuuttoasianajaja: Migrin laintulkinta holtitonta – ”kottikärryjen paikka” estänyt perheiden yhdistämisen 12.1.2018
Migrin vastine: Perheenyhdistämisen edellytyksistä säädetään laissa
Mielipide: Eikö käytännön olennaisten muutosten tule perustua lain muutokseen? 14.1.2018
Migri kieltää syrjineensä somaliperheitä: "Kielteisten päätösten määrä oli meillekin yllätys" 17.1.2018

Lainaus käyttäjältä: Ville Punto, Talouselämä 14.1.2018
Mielivaltaiselta vaikuttavat laintulkinnat, jotka alkoivat vuonna 2011 lisääntyneestä somalialaisten perheenyhdistämisten hylkäämisestä, kertovat yksittäisiä päätöksiä laajemmasta oikeusturvaongelmasta.

Migrin internetsivustolla olevista tilastoista on havaittavissa, että vuodesta 2009 somalialaisten oleskelulupahakemuksissa kielteisten päätösten osuus nousi radikaalisti 44 %:sta enimmillään 80 %:iin vuonna 2012. Samana aikana päätösten kokonaislukumäärä kasvoi 951:stä 2 527:ään, mutta myönteisten päätösten lukumäärä pysyi vuosittain suurin piirtein samalla tasolla.
...
Useissa käsittelemissäni tapauksissa vuosina 2011-2013 Suomessa asuva perheenkokoaja esitti pettymyksensä lähinnä siihen, että Suomen laissa on säädetty mahdollisuudesta ydinperheen yhdistämiseen. Moni totesi, etteivät olisi tulleet Suomeen, mikäli laki ei pidäkään paikkansa ja harkitsivat perheensä luo palaamista lähialueen maiden pakolaisleireille, joissa nämä pääsääntöisesti oleskelivat. Oliko tämä käytännön muutoksen tavoitteena vuonna 2011?

Maahanmuuttovirasto on useissa yhteyksissä kiistänyt poliittisen ohjauksen vuonna 2015 alkaneen pakolaiskriisin aikana siitä huolimatta, että hallitus ilmoitti julkisesti tavoitteena olevan vähentää Suomen houkuttelevuutta kansainvälistä suojelua tarjoavana maana. Somalialaisten perheenyhdistämisiin vuosina 2011-2013 vaikuttaneesta poliittisesta ohjauksesta ei ole julkisia mainintoja. Ainakaan lain muutokseen uutta tulkintaa ei voitu perustaa.

Lainaus käyttäjältä: Talouselämä 17.1.2018
Vuonna 2011 somalialaiset tekivät tilastollisestikin katsoen eniten perhesiteeseen perustuvia oleskelulupahakemuksia Suomeen. Maahanmuuttoviraston eli Migrin tilastojen mukaan Somaliasta tehtiin 1974 perhesiteeseen perustuvaa oleskelulupahakemusta. Näistä jopa 1392 eli yli 70 prosenttia saivat kielteisen päätöksen.

Kyseessä on merkittävä tilastopoikkeama, sillä tuona vuonna 65 prosenttia kaikista perhesiteen perusteella oleskelulupaa hakeneista sai myönteisen päätöksen.

”Meille oli yllätys, että siellä oli niin paljon kielteisiä päätöksiä. Oli yllätys, millaista se hakijakunta oli, hakijaprofiili muuttui niin paljon. Aikaisemmin ei ollut ollut niin paljon kasvattilapsia siinä hakemusten joukossa,” kertoo oleskelulupahakemuksia käsittelemässä ollut Migrin ylitarkastaja Leena Turku Talouselämälle.

Migrin mukaan hakemuksessa saattoi enimmillään olla mukana jopa 8 kasvattilasta, eli lasta, joka ei välttämättä ollut biologinen lapsi, vaan tullut jossain vaiheessa asumaan perheeseen.

Ratkaisevaa tällaisessa perheenyhdistämishakemuksessa on silloin ollut se, että kasvattilapsetkin ovat eläneet perheen kokoajan, eli Suomessa asuvan jäsenen kanssa.

Turun mukaan kasvattilasten joukossa oli ollut sellaisiakin, jotka olivat liittyneet perheeseen vasta sen jälkeen, kun perheen kokoaja oli tullut Suomeen.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 624
 • Liked: 53850
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Tässä ei ole tulorajoista juttua, mutta liittyy perheenyhdistämiseen, joten laitan tänne.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kotimaa/item/176706-irakilainen-ethar-muisti-vaimonsa-syntymapaivan-paivalla-vaarin,-eika-perhetta-voida-nyt-yhdistaa (21.3.2018)

Lainaus
Irakilainen Ethar muisti vaimonsa syntymäpäivän päivällä väärin, eikä perhettä voida nyt yhdistää

Turvapaikanhakijoiden asema on heikentynyt viime vuosina, todettiin maanantaina Joensuussa järjestetyssä keskustelutilaisuudessa.

- Vuonna 2014 irakilaisista 23 prosenttia sai kielteisen turvapaikkapäätöksen. Heinäkuussa 2016 jo 77 prosenttia irakilaisista sai kielteisen päätöksen, Joensuun monikulttuurisuusyhdistys Jomonin kehittäjä-koordinaattori Henna Middeke sanoo.

Vuonna 2016 lakeja kiristettiin monin tavoin. Perheen yhdistämistä vaikeutettiin.

Piru asuu tunnetusti pikkuasioissa, minkä myös irakilainen Ethar Deyah Jumaah, 30, sai kokea.

- Migrin työntekijät tekevät hyvää ja perusteellista työtä. Minä sain turvapaikan ja oleskeluluvan. Kun yritin saada vaimoni Suomeen, Maahanmuuttovirasto huomasi, että olin jossain vaiheessa sanonut vaimoni syntymäpäivän väärin.

Jumaah oli erehtynyt päivällä, sanonut 21.3., kun oikea syntymäpäivä on 22.3.


- Ei auttanut vaikka kerroin hyvinkin paljon vaimostani.

Jumaah on saanut elämänsä kuntoon Suomessa. Hän opiskelee ammattikorkeakoulussa ja puhuu ja kirjoittaa suomea. Pitkä odotus käy monilla hermoille.

- Suomeen päässeet pelkäävät tulevaisuutta. He eivät tunne kuuluvansa mihinkään.

Koko juttu tilaajille:

Syntymäpäivä heitti päivällä - irakilaismies ei saa vaimoaan Suomeen
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 140
 • Liked: 71385
EU-tuomioistuin on päättänyt, että alaikäisen turvapaikanhakijan oikeus perheenyhdistämiseen on määritettävä jo siitä päivästä, kun hän saapuu maahan, ei esimerkiksi oleskeluluvan saamispäivästä tai perheenyhdistämishakemuksen jättämispäivästä. EU-direktiivi ei ota asiaan täsmällistä kantaa, vaan jäsenmaat ovat tähän asti voineet itse päättää käytännöistään.

https://curia.europa.eu/jcms/upload/docs/application/pdf/2018-04/cp180040en.pdf

Tuomioistuin viittasi jokseenkin järjenvastaisen päätöksensä perusteluissa EU-lainsäädännön tavoitteisiin ja tasa-arvoon.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Micke90

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 19 620
 • Liked: 14700
Lainaus
- Suomeen päässeet pelkäävät tulevaisuutta. He eivät tunne kuuluvansa mihinkään.

Voi voi. On raskasta olla muslimi, kun on vaarassa sekä kotimaassaan että täällä.  :'(

Skeptikko

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 11 675
 • Liked: 14708
EU-tuomioistuin on päättänyt, että alaikäisen turvapaikanhakijan oikeus perheenyhdistämiseen on määritettävä jo siitä päivästä, kun hän saapuu maahan, ei esimerkiksi oleskeluluvan saamispäivästä tai perheenyhdistämishakemuksen jättämispäivästä. EU-direktiivi ei ota asiaan täsmällistä kantaa, vaan jäsenmaat ovat tähän asti voineet itse päättää käytännöistään.

Ei kai tämä tarkoita sitä, että jatkossa yksin tullut lapsi saa taas  ensinnäkin oleskeluluvan vain alaikäisyytensä ja perheettömyytensä perusteella vaikka ei ole turvallisuuteen perustuvaa syytä ja sitten yhdistää tänne vielä sen perheensä? Silloinhan pitäisi yhdistymisen jälkeen karkottaa koko perhe, koska sittenhän lapsi ei enää ole yksinäinen.
En homona toivota tervetulleiksi Suomeen henkilöitä, jotka haluavat tappaa minut:
http://www.bbc.com/news/magazine-33565055

Tanskan pakolaisapu: hallitsematon tulijatulva johtamassa armageddoniin ja yhteiskuntamme tuhoon:
http://jyllands-posten.dk/international/europa/ECE7963933/Sammenbrud-truer-flygtningesystem/

Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 986
 • Liked: 19761
Lainaus
- Suomeen päässeet pelkäävät tulevaisuutta. He eivät tunne kuuluvansa mihinkään.

Voi voi. On raskasta olla muslimi, kun on vaarassa sekä kotimaassaan että täällä.  :'(

Islam (PHYI) on yksilöllisen vieraantumisen eli alienaation varmin tae. Itse asiassa koko islamilainen maailma on siinä tilassa, että se ei oikeastaan kuulu mihinkään.

Nämä musut tekevät toki osuvia havaintoja, kun marmattavat, että heitä ei oikein pidetä minään. Ei pidetä, ei. Emmekä halua heitä tänne päällepäsmäröimään meitä kunnon ihmisiä saati vaivalla toimivia systeemejämme johtamaan. Viittaan nyt apulaispormestari Nasiman hengentuotteeseen yöpormestrin jobista. Siinä yhden musun anti ja hengen palon tuote.
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 345
 • Liked: 5867
Lainaus
- Vuonna 2014 irakilaisista 23 prosenttia sai kielteisen turvapaikkapäätöksen. Heinäkuussa 2016 jo 77 prosenttia irakilaisista sai kielteisen päätöksen, Joensuun monikulttuurisuusyhdistys Jomonin kehittäjä-koordinaattori Henna Middeke sanoo.
Ja vuonna 2018 (tammi-maaliskuu) irakilaisista 36% sai kielteisen päätöksen. Minäkin osaan siteerata lukuja.

Lainaus
Vuonna 2016 lakeja kiristettiin monin tavoin. Perheen yhdistämistä vaikeutettiin.
Tiukentuminen vaikutti Ethariin vain, jos perheenjäsenten syntymäpäivissä on aiemmin sallittu ns. laajempi aikakäsitys.
Tulorajat eivät koske suurinta osaa irakilaisista, koska ovat saaneet turvapaikan, toissijaisen suojelun sijaan.
Juuri siksi perheenyhdistämisissä tehtiin viime vuonna ennätys.

Lainaus
Ulkomaalaisia koskevien perheenyhdistämisten määrä on kaksinkertaistunut vuosikymmenessä ja määrän ennustetaan jatkavan kasvuaan. Maahanmuuttovirasto teki viime vuonna ensi kertaa yli 10 000 perheenyhdistämispäätöstä. Niistä yli 80 prosenttia oli myönteisiä.

Aamulehti (19.2.2018)

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 116
 • Liked: 2928
 • Puolinuiva
https://yle.fi/uutiset/3-10177604
Lainaus
  EU:n tuomioistuin pakottaa Suomen helpottamaan perheenyhdistämistä – se ei enää auta satoja alaikäisenä saapuneita pakolaisia, joiden vanhemmat jäivät kotimaahan

Tämä on tarina siitä, miten Suomen ulkomaalaislakiin tehty pieni muutos mullisti Habat Wardheren elämän. Hän ei ole nähnyt äitiään yli seitsemään vuoteen.

Kuvateksti: Habat saapui Suomeen 14-vuotiaana turvapaikanhakijana. Nyt hän on 21-vuotias lääketeknikko ja Suomen kansalainen.

Terroristijärjestö Al-Shabaab kiinnostui Habat Wardherestä, kun tämä oli 14-vuotias. Teini puhui englantia, ja tuli epäilyttävän hyvin toimeen länsimaalaisten kanssa. Äiti päätti lähettää poikansa Somaliasta Suomeen turvaan.

Habat sai turvapaikan, mutta tulevaisuus ei näyttänyt valoisalta. Teini oli oudossa maassa ilman vanhempiaan.

– Piti puhua itseni kanssa. Miksi olen täällä? Mitä teen elämälläni? Päätin, että kun Suomesta kuitenkin saa tukea ja opiskella ilmaiseksi, se on mahdollisuus, joka pitää käyttää.

Nyt 21-vuotiasta Habat Wardhereä voisi pitää malliesimerkkinä onnistuneesta kotoutumisesta. Hän oppi nopeasti puhumaan suomea, löysi töitä, opiskeli lääketeknikoksi, ja perusti perheen.

Viime vuonna Habatista tuli Suomen kansalainen. Muukalaispassin vaihtuminen Suomen passiin tuntuu hyvältä.

– Tuntee itsensä enemmän ihmiseksi, eikä "muukalaiseksi". Passi auttaa myös käytännön asioissa, kuten verkkopankkitunnusten saamisessa.

Yksi palanen elämästä kuitenkin edelleen puuttuu: Habatin äiti jäi Somaliaan. He eivät ole nähneet toisiaan yli seitsemään vuoteen.

"Ankkurilapsien" tuloa hillittiin lakimuutoksilla
Wardheren perhe repesi kahtia Somalian sisällissodan vuoksi. Perheen yhdistymisen tielle tuli Suomen lainsäädäntö.

Vuonna 2008 Suomessa väiteltiin kiivaasti maahanmuutosta. Keskustelua kiihdytti maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuneiden perussuomalaisten kuntavaalimenestys ja Somaliasta saapuneiden turvapaikanhakijoiden määrän kasvu. Vuonna 2008 heitä saapui , kun aiempana vuonna määrä oli jäänyt n. Alaikäisten turvapaikanhakijoiden osuus oli suuri. Vuonna 2008 heitä tuli yli 700, joista suuri osa Somaliasta.

Alaikäisiä kutsuttiin myös "ankkurilapsiksi". Se on etenkin maahanmuuttoa vastustavien käyttämä nimitys turvapaikanhakijalle, joka lähetetään Suomeen hakemaan turvapaikkaa ja myöhemmin järjestämään aikuiset maahan perheenyhdistämisen kautta.

Vuonna 2010 ulkomaalaislakia muutettiin niin, että perheenyhdistäminen tehtiin vaikeammaksi. Siis samana vuonna, kun Habat saapui Suomeen.

Yksi kiristyksistä koski Suomeen tulleen alaikäisen ikää. Muutosta ennen riitti, että vanhempansa Suomeen haluava pakolainen oli alaikäinen sinä päivänä, kun perheenyhdistämisprosessi pantiin vireille.  hänen tuli olla alaikäinen vielä silloinkin, kun perheenyhdistäminen ratkaistiin.

Moni alaikäinen pakolainen ehti täysi-ikäistyä prosessin aikana. Habatin perheenyhdistämisprosessi venyi vuosien mittaiseksi.

– Äidin piti matkustaa Suomen suurlähetystöön haastatteluihin. En muista, oliko se Keniaan vai Etiopiaan. Joka tapauksessa jo matkarahojen keräämiseen meni aikaa, hän muistelee.

Perheenkokoajana toimi isoveli, joka oli tullut Suomeen ennen Habatia. Isoveli ehti täyttää 18 ennen päätöstä. Huoltosuhteen vanhempien ja lasten välillä katsottiin katkenneen, ja vanhemmille ei annettu oleskelulupaa.

– En usko, että isoveljeni edes tiesi ikärajoituksesta.

Vuoden 2010 jälkeen perheenyhdistämistä on kiristetty pariin otteeseen. Osin kiristyksistä johtuen yhä harvemman alaikäisen pakolaisen vanhemmat pääsevät Suomeen. Aikajaksolla 2011 – 2015 Maahanmuuttovirasto teki 291 ratkaisua kansainvälistä suojelua saaneen huoltajan oleskelulupahakemukseen. Niistä 21 oli myönteisiä ja 270 kielteisiä.

Maahanmuuttovirasto löysää linjaa: "pidämme huolta, että ristiriitaa ei tule"
Nyt Suomi löysää perheenyhdistämistä koskevaa linjaansa. Se ei johdu poliittisesta tahdosta vaan pakosta.

Pari viikkoa sitten EU:n tuomioistuimen tekemän ennakkoratkaisun mukaan vanhempien tulee päästä lastensa luo, kunhan perheenyhdistämisprosessi on aloitettu alaikäisenä. Asiasta kertoi tuolloin .

Suomen viranomainen ei voi tehdä päätöksiä, jotka ovat ristiriidassa tuomioistuimen ratkaisun kanssa. Se tarkoittaa, että Maahanmuuttoviraston on muutettava linjaansa.

– Poimimme kaikki tapaukset, jotka istuvat EU:n päätökseen, ja pidämme huolta, että ristiriitaa ei tule, sanoo ylitarkastaja Sanna Helariutta Maahanmuuttovirastosta.

Jatkossa perheenyhdistäminen ei siis tyssää siihen, että perheenkokoaja täysi-ikäistyy. Helariutan mukaan tuomioistuimen ratkaisu tulkitaan Maahanmuuttovirastossa niin, että perheenkokoajan on oltava alaikäinen turvapaikkaprosessin käynnistyessä.

Jatkossa yli 18-vuotias voi siis hakea perheenyhdistämistä vanhempiinsa, kunhan hän on saanut pakolaisstatuksen ja kunhan perheenyhdistämisprosessi on aloitettu kolmen kuukauden sisällä turvapaikan saamisesta.

"Lainsäädäntöä korjataan, mutta millä aikataululla, en pysty sanomaan. Eduskunta on aika tukossa tällä hetkellä".

SISÄMINISTERIÖN MAAHANMUUTTO-OSASTON YLIJOHTAJA JORMA VUORIO.
Ristiriita tuomioistuimen ja Suomen aiemman linjan kanssa johtui siitä, että perheenyhdistämistä säätelevä direktiivi ei täsmennä ajankohtaa, jolloin perheenkokoajan on oltava alaikäinen.

"Viimeksi mainitusta seikasta ei kuitenkaan millään tavoin seuraa, että kunkin jäsenvaltion asiana olisi päättää, minkä ajankohdan perusteella se haluaa arvioida, täyttyykö mainittu edellytys", EU-tuomioistuimen tuomiossa sanotaan.

Suomi on monen muun EU-maan ohella kuitenkin päättänyt asian lainsäädännöllään. Suomen  mukaan "oleskeluluvan myöntäminen alaikäisen perheenkokoajan perheenjäsenelle edellyttää, että perheenkokoaja on alaikäinen sinä päivänä, jolloin perheenjäsenen oleskelulupahakemus ratkaistaan".

Suomen ulkomaalaislaki on siis ristiriidassa EU-tuomioistuimen – ja Maahanmuuttoviraston uuden käytännön – kanssa. Ulkomaalaislakia aiotaankin muuttaa, mutta ei ihan heti.

– Lainsäädäntöä korjataan, mutta millä aikataululla, en pysty sanomaan. Eduskunta on aika tukossa tällä hetkellä. Todennäköisesti pykälän uudistaminen pitää yhdistää johonkin muuhun hankkeeseen, sanoo sisäministeriön maahanmuutto-osaston ylijohtaja Jorma Vuorio.

Tällä hetkellä perheenyhdistämisen helpottuminen ei koske suurta ihmismäärää. Viimeisen 12 kuukauden aikana on pantu vireille 75 perheenyhdistämisprosessia, jossa suojelua saaneen huoltaja haluaa lapsensa luo Suomeen. Perheenyhdistäminen ei helpotu kaikille tapauksista, sillä mainittu linjan löystyminen koskee vain pakolaisstatuksen saaneita.

Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti.

– Sotatilat aiheuttavat aina muutoksia, se on nähty aiemminkin, sanoo Helariutta Maahanmuuttovirastosta.

Habat on asunut Suomessa yli seitsemän vuotta. Toinen jalka on silti edelleen Somaliassa, koska siellä sukukin asuu. "Missä mun koti on? Mä en oikein vielä tiedä sitä".Markku Pitkänen / Yle
Jo tehtyihin päätöksiin linjanmuutos ei vaikuta. Habat Wardhere tai hänen veljensä eivät siis voi valittaa epäonnistuneesta perheenyhdistämisestään. Jos se katkeroittaa Habatia, hän ei ainakaan näytä sitä.

– Toivottavasti tällä hetkellä prosessissa olleille nuorille ei nyt käy, niin kuin meille on käynyt, Habat toteaa.

Lainmuutokset ja polveileva laintulkinta pistävät kuitenkin mietteliääksi. Teini-ikä olisi ollut aivan toisenlaista, jos perheenyhdistämistä ei olisi tiukennettu ja vanhemmat olisivat aikoinaan päässeet Suomeen.

– Muistan sen fiiliksen, kun ollaan oltu ulkona päivä ja aletaan kääntyä kotiin päin. Kavereiden äidit soittaa niille kännykkään ja kysyy "missä sä olet?". Katsot omaan kännykkään ja huomaat, että kukaan ei ole soittanut sulle. Se oli sellainen, että "oispa hyvä, jos äiti olisi täällä".

Tärkeintä kuitenkin on, että elämässä kaikki sujuu hyvin ja äiti ja muu suku on turvassa, Habat tuumaa. Somalian pääkaupunki Mogadishu on rauhoittunut huomattavasti viime aikoina. Habat on suunnitellut matkustavansa sinne tulevana kesänä. Siellä hän näkisi äitinsä ensimmäistä kertaa yli seitsemään vuoteen.

Jälleennäkeminen on odotettu, mutta paluu Somaliaan pistää mietteliääksi. Habatin toinen jalka on yhä vahvemmin Suomessa, toinen edelleen entisessä kotimaassa, jossa suurin osa suvustakin asuu.

– Missä mun koti on? Mä en oikein vielä tiedä sitä. Olen aikuistunut Suomessa, viettänyt teini-ikäni täällä. Mutta olenko mä Somaliasta kokonaan poistunut?

Aiemmin Habat mietti tosissaan muuttamista takaisin Somaliaan. Perheen perustaminen on tainnut muuttaa mieltä.

– Mä olen edelleen vähän hukassa. Näkisin silti, että mun tulevaisuus olisi täällä Suomessa.

 
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 783
 • Liked: 17175
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Lainaus
EU:n tuomioistuin pakottaa Suomen helpottamaan perheenyhdistämistä
Siinäpä se meni tämä aurinkoinen aamu pilalle.  :facepalm: Ja kamelinlanta-kikkareena kakun päällä tietysti, kuinkas muuten, toimittelija Eero Mäntymään itkunsekainen reportaasi partaisista ankkurilapsista.


Lainaus
Somalian pääkaupunki Mogadishu on rauhoittunut huomattavasti viime aikoina. Habat on suunnitellut matkustavansa sinne tulevana kesänä.
Miksi somaleille edelleen myönnetään turvapaikkoja?

Lainaus
"Missä mun koti on? Mä en oikein vielä tiedä sitä".
Se on Somaliassa. Hyvää kotimatkaa.
« Viimeksi muokattu: 11.05.2018, 10:35:08 kirjoittanut Blanc73 »
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Kattomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 112
 • Liked: 146
Lainaus
EU:n tuomioistuin pakottaa Suomen helpottamaan perheenyhdistämistä
Siinäpä se meni tämä aurinkoinen aamu pilalle.  :facepalm:

Voidaan ainakin "tämän jälkeen" unohtaa lopullisesti edes teoriatasolla pohdiskelu siitä, että mamut parantaisivat huoltosuhdetta, kun raahaavat vanhempansa, jne. "viettämään" eläkepäiviä Suomeen.

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 087
 • Liked: 2598
Lainaus
Päätin, että kun Suomesta kuitenkin saa tukea ja opiskella ilmaiseksi, se on mahdollisuus, joka pitää käyttää
Tärkeintä kuitenkin on, että elämässä kaikki sujuu hyvin ja äiti ja muu suku on turvassa, Habat tuumaa. Somalian pääkaupunki Mogadishu on rauhoittunut huomattavasti viime aikoina. Habat on suunnitellut matkustavansa sinne tulevana kesänä

Tuossahan ne tärkeimmät tuosta jutusta. Voin kääntää tämän suvakista nuivaksi, vaikka kaikkihan täällä puhuvat ja ymmärtävät sujuvasti suvakin kieltä.

Käännös:

Habat ei opiskele ilmaiseksi, joku sen koulutuksen aina maksaa. Sitä ei vain maksa Habat itse.
Habat haluaisi myös äitinsä tänne elätettäväksi veronmaksajien piikkiin, koska kaikki on ilmaista.
Habat ei tarvitse enää turvapaikkaa, koska Somalia on sen verran turvallinen, että sinne voi matkustaa lomailemaan.Tämä kohta tuosta Ylenannista oli kyllä paras

Lainaus
Alaikäisiä kutsuttiin myös "ankkurilapsiksi". Se on etenkin maahanmuuttoa vastustavien käyttämä nimitys turvapaikanhakijalle, joka lähetetään Suomeen hakemaan turvapaikkaa ja myöhemmin järjestämään aikuiset maahan perheenyhdistämisen kautta.

Mitenkäs suvakin kielellä tuo määritettäisiin? Tuostahan tässä Habatin tapauksessa on kuitenkin kyse. Se, että kutsutaanko sitä ankkurilapseksi tai vaikka miksi lapseksi, sillä ei ole mitään merkitystä, kun siitä on kuitenkin kyse. Jos maahanmuuttoa vastustava kutsuu somalia lukutaidottomaksi kamelipaimeneksi ja suvaitsevainen kuoriutumattomaksi kultamunaksi, ei se muuta sitä somalia siitä yhtään mihinkään. Totuus on kuitenkin, että somalien tapauksessa suurimman taloudellisen taakan kantaa veronmaksaja.


Ernst

 • Asiantuntija
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 26 986
 • Liked: 19761
Tämä on hyvin vaarallinen linjaus. Ja kallis. Seuraavia "Linjauksia" on tulossa Suuresta ja Mahtavasta EU:sta. Mihin hävisi suvereeni valtio?

Totuushan on se, mitä sitä kaunistelemaan, että me suomalaiset eme pidä somaleista, emme näe heillä olevan mitään asiallista perustetta muuttaa maahamme elätettäviksi heidän oman perhekäsityksensä sanelemassa laajuudessa. Emme halua eriarvoisuutta, siis erityisoikeuksia somaleille.

Suomessa ja lännessä pärjää ja menestyy, jos on riittävän älykäs ja tunnollinen. Somalit eivät ole kumpaakaan. He elävät täällä jatkuvaa sadekautta. Kotimaassaan sadekausi tarkoitti sitä, että miehet makaavat ja naiset puuhaavat vain kodin piirissä. Sopeutumiskyky ei riitä uusiin oloihin vaadittavan kielitaidon hankkimiseen ja sen tajuamiseen, että täällä yhteiskunta toimii 24/7/365 riippumatta sateesta tai kuivasta kaudesta.

Somalit itsekään eivät viitsi puhua mistään henkilöön käypäisestä vainosta vaan itsevarmasti kotimaahan matkustelemisesta ja siitä, että olisi kiva kun isä ja äiti olisivat kanssa täällä.  Vainoon ei tarvitse enää vedota, kun muitakin "hyviä" syitä on ja kantikset keksivät lisää. Ja EU-tuomioistuin kävelee sen vähän oman lainsäädäntömme yli, jota on vielä olemassa. Eu - somalin paras kaveri.

Miksi meidän oikeastaan pitäisi sietää somaleja? Sama tietysti pätee muihinkin tänne luikerrelleisiin turvapaikkajärjestelmää pilkanneisiin hyväksikäyttäjäryhmiin. En keksi perustetta.
« Viimeksi muokattu: 11.05.2018, 11:11:17 kirjoittanut Ernst »
Idealisti rakastaa ideologiaansa enemmän kuin lähimmäistään.

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 273
 • Liked: 19519
 • Persuhtava keskustelija
Somalia on turvallinen paikka, kaikki sinne vaan takaisin täältä norkoilemasta.

Jos sinne voi matkustaa lomailemaan kuukausiksi, on naurettavaa väittää, että siellä olis jotain vaarallista.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 140
 • Liked: 71385
Lainaus käyttäjältä: Yle 11.5.2018
Pari viikkoa sitten EU:n tuomioistuimen tekemän ennakkoratkaisun mukaan vanhempien tulee päästä lastensa luo, kunhan perheenyhdistämisprosessi on aloitettu alaikäisenä. Asiasta kertoi tuolloin Helsingin Sanomat.

Toimittaja Mäntymaa on ymmärtänyt väärin.

EU-tuomioistuimen päätöksen mukaan alaikäisyys määritellään siitä ajankohdasta, kun perheenyhdistämistä hakeva on saapunut jäsenmaahan. Käytännössä siis turvapaikkahakemuksen jättämisestä, ei perheenyhdistämishakemuksen jättämisestä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

pienivalkeapupu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 708
 • Liked: 2058
 • Elämältä piilopaikan saanut ahistunu pupu
"Mutta olenko mä kokonaan Somaliasta poistunut?" Noh, ainakin suunnittelet käyväsi siellä. Ja sitten palaat takaisin. Ja sitten käyt uudestaan Somaliassa.
Ei siinä eikä mitään, kyllähän tuollaisesta ramppaamisesta pää menee sekaisin ja voi olla suht vaikeata vastata itselleen, että onko sitä koskaan oikeasti poistunut Somaliasta.
Kun ei vaan tajuu

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 087
 • Liked: 2598
"Mutta olenko mä kokonaan Somaliasta poistunut?" Noh, ainakin suunnittelet käyväsi siellä. Ja sitten palaat takaisin. Ja sitten käyt uudestaan Somaliassa.
Ei siinä eikä mitään, kyllähän tuollaisesta ramppaamisesta pää menee sekaisin ja voi olla suht vaikeata vastata itselleen, että onko sitä koskaan oikeasti poistunut Somaliasta.

Valitettavasti sen miehen voi poistaa Somaliasta, mutta ei Somaliaa miehestä...

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 159
 • Liked: 15412
Huusko otsikoi aihetta koskevan kirjoituksensa näin:

Lainaus
EU pani persuuntuneen Suomen kuriin

EU:n tuomioistuin on päättänyt, että Suomi on kiristänyt turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämistä liikaa. Tämä koskee perheitä, joissa Suomeen saapunut nuori ehtii täyttää 18 vuotta yhdistämisprosessin aikana.

Jatkossa perheenyhdistäminen taas onnistuu, vaikka alaikäisenä maahan saapunut turvapaikanhakija ehtisi saavuttaa täysi-ikäisyyden prosessin aikana. Näin oli asian laita myös ennen vuotta 2010.

Kun lakia muutettiin, luki Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen vuonna 2009 tekemän esityksen perusteluissa näin: ”On myös mahdollista, että oikeus perheenyhdistämiseen vielä täysi-ikäiseksikin tulon jälkeen lisää turvapaikanhakijoiden ja erityisesti ilman huoltajaa Suomeen tulevien alaikäisten määrää. Ulkomaalaislakia tulisi muuttaa siten, että vaatimus lapsen alaikäisyydestä sidottaisiin hakemuksen vireilletulohetken sijasta sen ratkaisupäivään”.

Ulkomaalaislakia kiristettiin siis porvarihallituksessa jo ennen perussuomalaisten vuoden 2011 jytkyä, kun maahanmuuttokeskustelu oli vilkasta ja perussuomalaisten kannatusnousu käynnissä.

Tuossa persuuntuneessa kokoonpanossa istuivat keskustan ja kokoomuksen lisäksi vihreät ja RKP. Maahanmuutto- ja eurooppaministerinä toimi RKP:n Astrid Thors.

Pätkäpääministeri Mari Kiviniemen vetämää keskustaa se ei vuoden 2011 vaaleissa auttanut, mutta kokoomus sai torjuntavoiton, ja syntyi Jyrki Kataisen (kok.) kuuden puolueen hallitus.

Nyt Juha Sipilän (kesk.) porvarihallitus ja sen alaisuudessa toimiva maahanmuuttovirasto joutuvat ottamaan lusikan kauniiseen käteen ja antamaan periksi EU:n tuomioistuimen päätöksen edessä. Istuvassa hallituksessa toimii tunnetusti ulkoministerinä jytkyn isä Timo Soini (sin.). Kuulemmekohan ”Missä EU, siellä ongelma” -kommentteja?

Jussi Halla-ahon viime kesästä asti johtamat perussuomalaiset voisivat saada joissain toisissa olosuhteissa EU:n tuomioistuimen päätöksestä vettä myllyynsä, mutta tällä hetkellä siihen ei ole oikein eväitä. Tilanne maahanmuuton suhteen on Suomessa normalisoitunut: ensimmäisen turvapaikkahakemuksen jätti vuonna 2017 vain runsaat 2 100 hakijaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/248411-nakokulma-eu-pani-persuuntuneen-suomen-kuriin

Persuuntunut Suomi?  ???

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 22 624
 • Liked: 53850
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Jännää porukkaa tuollaiset kaiken maailman huuskot, jotka iloitsevat siitä, että jokin ylikansallinen taho pakottaa Suomen muuttamaan tekemiään linjauksia.

Tämäkin tapaus osoittaa kouriintuntuvasti sen, ettei Suomi ole itsenäinen valtio. Ja se on joidenkin mielestä hieno juttu.
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Eino P. Keravalta

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 27 399
 • Liked: 13701
 • Letters from Paskastan
Somalia on turvallinen paikka, kaikki sinne vaan takaisin täältä norkoilemasta.

Jos sinne voi matkustaa lomailemaan kuukausiksi, on naurettavaa väittää, että siellä olis jotain vaarallista.

Voisivatko Perussuomalaiset nostaa esiin kysymyksen siitä, miksi täällä on edelleen somaleita, vaikka Somaliassa on turvallista elää?

Tästä kaivataan laajaa keskustelua, jossa myös kansan mielipide on huomioitava.

Perussuomalaiset voisivat vaatia kaikkien perusteettomasti maassa oleskelevien, kuten somaleiden, lähettämistä kotiinsa. Perusteluna paitsi logiikka, myös se, että näin saavutettaisiin useiden miljardien säästö jo vuodessa, parissa.
HUOMIO. Ylläolevaa tekstiä ei voi ymmärtää ilman seuraavaa, siihen kuuluvaa lisäystä: Olen todellisuudessa päinvastaista mieltä ja koko kirjoitus on vain parodiaa, jonka tarkoituksena on tuoda esiin maahanmuuttokriittisen ajattelun onttous; monikulttuuri on rikkaus ja kaikki ihmiset samanarvoisia.

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 531
 • Liked: 34443
 • Hiipivä skitsofrenia
Olisi kai liikaa pyydetty tekemään iänmääritystestit jokaiselle "alaikäiselle" perheenyhdistäjälle. Ei tarvitse vastata.  :(

Ja kun EU vaati autoveron yhdenmukaistamista (elv), asiaa kyettiin vitkuttamaan vuosikausia. Nyt on kauhea kiire saada mahdollisimman monta somalimummoa elätiksi.

Kattomies

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 112
 • Liked: 146
Somalia on turvallinen paikka, kaikki sinne vaan takaisin täältä norkoilemasta.

Jos sinne voi matkustaa lomailemaan kuukausiksi, on naurettavaa väittää, että siellä olis jotain vaarallista.

Voisivatko Perussuomalaiset nostaa esiin kysymyksen siitä, miksi täällä on edelleen somaleita, vaikka Somaliassa on turvallista elää?

Tästä kaivataan laajaa keskustelua, jossa myös kansan mielipide on huomioitava.

Perussuomalaiset voisivat vaatia kaikkien perusteettomasti maassa oleskelevien, kuten somaleiden, lähettämistä kotiinsa. Perusteluna paitsi logiikka, myös se, että näin saavutettaisiin useiden miljardien säästö jo vuodessa, parissa.

Tuossa olisi ilmainen lounas tarjolla, jotenkin tuntuu, että puolueella ei eväät riitä säälliseen ja näkyvään oppositiopolitiikkaan.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 140
 • Liked: 71385
Huusko otsikoi aihetta koskevan kirjoituksensa näin:

Lainaus
EU:n tuomioistuin on päättänyt, että Suomi on kiristänyt turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämistä liikaa.

Päätös koski Hollantia, mutta se vaikuttaa kaikkiin EU-maihin, myös Suomeen.

Lainaus
Kun lakia muutettiin, luki Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen vuonna 2009 tekemän esityksen perusteluissa näin: ”On myös mahdollista, että oikeus perheenyhdistämiseen vielä täysi-ikäiseksikin tulon jälkeen lisää turvapaikanhakijoiden ja erityisesti ilman huoltajaa Suomeen tulevien alaikäisten määrää. Ulkomaalaislakia tulisi muuttaa siten, että vaatimus lapsen alaikäisyydestä sidottaisiin hakemuksen vireilletulohetken sijasta sen ratkaisupäivään”.

Helpoksi ja nopeaksi mielletty perheenyhdistäminen oli turvapaikanhakijoiden itsensäkin mukaan yksi tärkeimpiä syitä, että Suomeen tuli vuonna 2015 yli 30 000 turvapaikanhakijaa.

Lainaus
EU pani persuuntuneen Suomen kuriin
...
Ulkomaalaislakia kiristettiin siis porvarihallituksessa jo ennen perussuomalaisten vuoden 2011 jytkyä, kun maahanmuuttokeskustelu oli vilkasta ja perussuomalaisten kannatusnousu käynnissä.

Tuossa persuuntuneessa kokoonpanossa istuivat keskustan ja kokoomuksen lisäksi vihreät ja RKP. Maahanmuutto- ja eurooppaministerinä toimi RKP:n Astrid Thors.

Pätkäpääministeri Mari Kiviniemen vetämää keskustaa se ei vuoden 2011 vaaleissa auttanut, mutta kokoomus sai torjuntavoiton, ja syntyi Jyrki Kataisen (kok.) kuuden puolueen hallitus.

Nyt Juha Sipilän (kesk.) porvarihallitus ja sen alaisuudessa toimiva maahanmuuttovirasto joutuvat ottamaan lusikan kauniiseen käteen ja antamaan periksi EU:n tuomioistuimen päätöksen edessä. Istuvassa hallituksessa toimii tunnetusti ulkoministerinä jytkyn isä Timo Soini (sin.). Kuulemmekohan ”Missä EU, siellä ongelma” -kommentteja?

Kun muilla EU-mailla on ollut tältä osin sama perheenyhdistämiskäytäntö, niin laittoiko EU kuriin kokonaisen "persuuntuneen" Euroopan? Miksi "persuuntunut Suomi" ei koskaan ottanut käyttöön EU-direktiiveissä sallittuja perheenyhdistämisedellytyksiä, joita käytetään muissa maissa?

Lainaus
Jussi Halla-ahon viime kesästä asti johtamat perussuomalaiset voisivat saada joissain toisissa olosuhteissa EU:n tuomioistuimen päätöksestä vettä myllyynsä, mutta tällä hetkellä siihen ei ole oikein eväitä.

Suomen aiempia turvapaikkapolitiikan valintoja ei ole koskaan yhdistetty valtamediassa vuoden 2015 tapahtumiin, vaan tulijavyöry kuitattiin tuoreeltaan "Syyrian kriisistä" johtuvaksi. Valtamedia ei käsittele käytännössä lainkaan maahanmuuttopoliittisten valintojen vaikutuksia turvapaikanhakijamääriin, joten tämäkin päätös jää vaikutuksiltaan äänestäjille hämäräksi.

Lainaus
Tilanne maahanmuuton suhteen on Suomessa normalisoitunut: ensimmäisen turvapaikkahakemuksen jätti vuonna 2017 vain runsaat 2 100 hakijaa.

Tilanne on kaikkea muuta kuin normaali, kun ns. spontaanien turvapaikanhakijoiden tulijatulvaa pidättelivät viime vuonna edelleen lähinnä vain määräaikaisiksi rajatut rajatarkastukset muissa EU-maissa. Samaan aikaan Suomeen lennätettiin EU:n määräyksestä turvapaikanhakijoita suoraan Italiasta ja Kreikasta.

Suomen sisäministeri on väläyttänyt pakolaiskiintiömme kymmenkertaistamista, kun taas hallitus näyttää vihreää valoa EU-komission esittämälle ns. taakanjakomekanismille, joka pakottaisi Suomen ottamaan vastaan prosenttiosuuden kaikista EU:n ulkorajan ylittävistä turvapaikanhakijoista ja luultavasti myös laittomista siirtolaisista, joita ylivoimainen enemmistö Italiaan Välimeren yli saapuvista on. Tämä tilanteessa, jossa Suomi on Ruotsiakin selvästi liberaalimmalla turvapaikkapolitiikallaan muuhun Eurooppaan verrattuna suhteessa houkuttelevampi kuin koskaan aikaisemmin.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Blanc73

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 11 783
 • Liked: 17175
 • Geenivirhe paholainen, Oulun osasto
Päätoimittelija Huuskon mielenterveydelle taisivat ne pari jytkyä olla pikkuisen liikaa. Maaninen persuviha se vain jatkuu kiihkeänä. Taitaa muuten pitää hallussaan Suomen ennätystä siitä, että kuka toimittaja on eniten kirjoittanut vihaisia uutisjuttuja Halla-ahosta ja kumppaneista?
"Somaleissa on korkeasti koulutettuja runsaasti mm. koneinsinöörejä, Soile Syrjäläinen on huomannut. Heidän todistuksensa on vain jäänyt Somaliaan, hän toteaa."

Erikoislääkäri ja terapeutti Pirkko Brusila: "Muslimeilla seksuaalisuuden käsite on kantasuomalaisia laajempi."

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 140
 • Liked: 71385
#oikeusperheelämään


Kuinka moni kielteisen päätöksen saanut hakija on ollut "lapsi" päätöksen tullessa? Niinpä niin.


Tuossa on niin paljon pielessä, että jo sen perusteella voi aikamoisella varmuudella arvioida Väestöliiton monikulttuurisuuden asiantuntijan pätevyyden kommentoida yhtään mitään.

Hallitushan tilasi vuoden 2015 turvapaikanhakijakriisin jälkeen Väestöliitolta selvityksen siitä, kannattaako perheenyhdistämislakia tiukentaa. Ei kannata, arvioi muun muassa Novitskyn kanssa samassa Väestöliiton monikulttuurisuustiimissä työskentelevä Minna Säävälä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

kivimies

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 345
 • Liked: 5867

Tuossa on niin paljon pielessä, että jo sen perusteella voi aikamoisella varmuudella arvioida Väestöliiton monikulttuurisuuden asiantuntijan pätevyyden kommentoida yhtään mitään.

Miten nykyiset perheenyhdistämiskäytännöt muka estävät näitä sotalapsia palaamasta takaisin lähtömaahansa? Äly hoi älä jätä.  :facepalm:

Rokka

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 1 087
 • Liked: 2598
Kaveripiirissä on muutama EU:n ulkopuolisesta euroopan maasta tullut kaveri, jotka myös perhettään haluavat tänne tuoda perheenyhdistämisen kautta. Heillä olen huomannut ideana olevan se, että saa oman taloudellisen tilanteen siihen kuntoon, että nuo tulorajat täyttyy. Ehkä jopa vaimolle etsitään jotain töitä valmiiksi, että ei tarvitse kelaan mennä heti alkuun. Opetellaan kieltä ja integroidutaan ja silleen.
Heistä näkee sen, että kun Suomi on asettanut jonkun riman tuohon perheenyhdistämiseen, niin tavoite on ylittää se rima ihan omillaan. Näillä taas joita näkee julkisuudessa itkemässä perheenyhdistämisen vaikeudesta, tavoite ei edes ole saavuttaa sitä rimaa, vaan tavoite on riman laskeminen. Siinä taitaa olla se ero kulttuureissa.

Kemolitor

 • Global Moderator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 5 281
 • Liked: 4266
 • Understanding is a three-edged sword.
Järkipäätös KHO:lta:

Lainaus
Maahanmuuttovirasto oli hylännyt Vietnamin kansalaisen A:n perhesiteen perusteella tehdyn oleskelulupahakemuksen. Maahanmuuttovirasto oli katsonut, että hakijan toimeentulo ei ollut turvattu, koska perheenkokoaja B:n toimeentulo perustui täysin yhteiskunnan maksamiin etuuksiin, joista osa oli kustannuksia korvaavia etuuksia.

Hallinto-oikeus oli katsonut, että perheenkokoaja B:n tuloista suuri osa perustui vanhempainpäivärahaan, joka ei ollut ulkomaalaislain 39 §:n 2 momentissa tarkoitettu kustannuksia korvaava etuus.

Korkein hallinto-oikeus totesi, että vanhemmuuteen liittyvät ansiosidonnaiset päivärahat ovat työskentelyperusteisia sosiaalietuuksia, eivätkä ne siten muodostaneet toimeentulotukeen verrattavia etuuksia. Vanhemmuuteen liittyvät sosiaalietuudet ovat kuitenkin määräaikaisia, mikä tuli ottaa huomioon arvioitaessa toimeentuloedellytyksen täyttymistä.

Vanhempainpäivärahan maksamista oli edeltänyt B:n noin kahdeksan kuukautta kestänyt työttömyys, eikä B:n työllistymisen mahdollisuuksia voitu arvioida. Tähän nähden korkein hallinto-oikeus totesi, että perheenkokoaja B:n saamien etuuksien taso oli tilapäinen eikä sen perusteella A:n toimeentulo ollut turvattu siten, että A:n ei voitu olettaa joutuvan toimeentuloa turvaavan etuuden tarpeeseen Suomessa.

KHO 7.11.2018/5169

Kni

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 159
 • Liked: 15412
Tarve elää perheensä kanssa Suomessa on kuulemma kaikkien ihmisten lakisääteinen oikeus. Kenellä on vastuu siitä, että kaikkien turvapaikanhakijoiden perheet eivät pääse Suomeen?

Perhe on hajoittanut itsensä ja lähettänyt lapset kalliiseen kylmään pohjoiseen maahan, vaikka lähellä olisi halpoja lämpimiä maita. Nyt tuosta pohjoisesta maasta - tai tässä tapauksessa yksittäisestä kunnasta - pitäisi löytyä joku, joka kantaa vastuun siitä, että perheen elämä Suomessa ei onnistukaan kuten oli suunniteltu.

On melko rankkaa, että suomalaisen kunnan sosiaaliasioista vastaaana joutuisi vastaamaan oman kunnan asukkaiden hyvinvoinnin lisäksi myös tuntemattomien afgaanipoikien tulevaisuudesta.

On tämä melkoista suomalaisten syyllistämistä.

Lainaus
”Olen turvassa, mutta yksin”
Yksin alaikäisinä turvapaikanhakijoina Suomeen tulleiden nuorten on lähes mahdotonta saada perheensä Suomeen

Afganistanilaiset veljekset A, 16 ja 14 –vuotiaat, hakivat turvapaikkaa Suomesta 2015. Heille myönnettiin oleskelulupa alkuvuodesta 2017. Heillä on yhteys perheeseensä: perheeseen kuuluu veljesten lisäksi vanhemmat ja kaksi nuorempaa poikaa, joista toinen on autistinen. Perhe asuu pakolaisina Iranissa vaikeissa olosuhteissa.

Veljekset kaipaavat perhettään, ja haluaisivat saada myös heidät turvaan. Tarve elää perheensä kanssa on paitsi ymmärrettävää ja inhimillistä, myös YK:n ihmisoikeussopimuksien mukaan kaikkien ihmisten oikeus. Näillä sopimuksilla on Suomessa lain voima. Veljeksillä on siis lain mukaan oikeus perheeseensä. THL:n mukaan perheestä erossaolon ja perheenyhdistämiseen liittyvien vaikeuksien on todettu olevan tärkein pakolaisten kotoutumista vaikeuttava tekijä.

Nuoremmalla veljeksistä joka on edelleen alaikäinen, on oikeus toimia perheenkokoajana, eli henkilönä jonka perheenjäsenet hakevat oleskelulupaa perhesiteen perusteella. Tällä hetkellä laki edellyttää, että perheenjäsen voi saada oleskeluluvan, jos hänen toimeentulonsa Suomessa on turvattu. Tämä tarkoittaa, että perheenkokoajalla pitäisi olla riittävät tulot perheensä elättämiseen. Peruskoulun yhdeksännellä luokalla opiskelevalla alaikäisellä nuorella pitäisi siis olla 2600 euron kuukausittaiset bruttotulot. Toimeentuloedellytyksestä voidaan kuitenkin lain mukaan poiketa, jos siihen on poikkeuksellisen painava syy, tai lapsen etu sitä vaatii. Tämä on mahdollista, mutta ei varmaa.

Perheenjäsenten – vanhemmat ja kaksi alaikäistä lasta – jotka asuvat pakolaisina Iranissa, tulisi tehdä hakemus perheenyhdistämisestä Suomen suurlähetystössä. Iranin pääkaupungissa Teheranissa on lähetystö, mutta se käsittelee vain niiden henkilöiden perheenyhdistämishakemuksia, joilla on Iranissa oleskelulupa. Afganistanin kansalaisten tulee asioida Suomen New Delhin suurlähetystössä Intiassa. Teheranista on New Delhiin yli 3000 kilometriä. Päästäkseen sinne Afganistanin kansalaisten tulisi hakea passi ja viisumi Kabulista. Veljesten perhe on pakolaisina Iranissa, koska he eivät ole turvassa Afganistanissa.

Jos perhe – autistisine lapsineen – selviytyisi turvassa matkasta Kabuliin, heidän pitäisi hakea kaikille Afganistanin passit, Intian viisumit ja ostaa matkaliput. Matkakustannukset olisivat yhteensä 2000 euroa. Se tarkoittaa 2-3 vuoden palkkatuloja pakolaiselle Iranissa – jos töitä olisi koko vuoden, ja koko vuoden palkan pystyisi säästämään, eikä sitä tarvittaisi elämiseen. Matkoja Kabulista New Delhiin pitäisi pystyä tekemään ainakin kolme: ensin hakemuksen tekemiseen, sitten tunnistautumiseen ja viimeiseksi päätöksen hakemiseen. Matkakulujen lisäksi tulisi vielä maksaa oleskelulupahakemusmaksut: 1280 euroa yhteensä. Lisäksi perheen pitäisi asua ja elää odotusaika jossakin, Afganistanissa tai Intiassa. Kokonaiskustannukset olisivat yli 10.000 euroa. Tälle perheelle siis 10-15 vuoden palkkatulot, jos kaiken pystyisi säästämään. Käytännössä noin 30 vuotta. Ja aikaa on enää kuusi kuukautta siihen, että nuorempi veljeksistä täyttää 18.

Afganistanilaiset veljekset R, 16 ja 13 –vuotiaat hakivat turvapaikkaa Suomesta 2015. Heille myönnettiin oleskelulupa alkuvuodesta 2017. Toinen veljeksistä on jo täysi-ikäinen, mutta toinen on edelleen alaikäinen. Heillä ei ole yhteyttä perheeseensä. He tekisivät heti hakemuksen, jos saisivat yhteyden perheeseen. Mutta entä jos nyt 16-vuotias pikkuveli ehtii täyttää 18 ennen kuin perhe löytyy?

Veljekset A ja R kysyvät, miksi hallinnollinen päätös hajottaa heidän perheensä? Miksi afganistanilaisten pitää hakea oleskelulupaa perheenyhdistämisen perusteella Suomen suurlähetystöstä New Delhistä eikä Teheranista? Missä ja miksi tämä ihmisoikeuksia loukkaava päätös on tehty?

Afganistanilaiset veljekset H, 16 ja 14 –vuotiaat joutuivat eroon perheestään ja toisistaan pakomatkalla. Vanhempi veli haki turvapaikkaa Suomesta 2015. Hänelle myönnettiin turvapaikka alkuvuodesta 2017. Hän oli onnistunut löytämään Punaisen Ristin avulla pikkuveljensä Turkista. Hän täytti lyhyen ajan kuluttua oleskeluluvan saamisesta 18 vuotta, ja muutti alaikäisyksiköstä kuntaan, mutta kunnassa ei ollut sosiaalityöntekijää, ja hänelle ei kerrottu ajoissa pikkuveljen mahdollisuudesta hakea oleskelulupaa perheenyhdistämisen perusteella ilman toimeentuloedellytystä.

Veljekset H kysyvät, miten kunnan rekrytointiongelma voi vaarantaa heidän tulevaisuutensa? Kenellä on vastuu?

Osa yksintulleista turvapaikanhakijoista on menettänyt perheenjäsenensä sodassa tai he ovat kadonneet Afganistanissa. He eivät voi edes yrittää saada perhettään tänne.

Vaikuttajatiimi

Shayegh Adeli
Fereshteh Akbari
Muhammad Shah Arefi
Faride Ghorbani
Noorulhaq Haqiar
Mosi Herati
Mojtaba Razaei
Zahra Shirzad

Vaikuttajatiimin kommentti Johanna Hiitolan ja Eeva Elfvingin mielipidekirjoitukseen "Kenellä on vastuu pakolaisten epä­onnistuneista perheen­yhdistämisistä?
Erityisesti alaikäiset yksin tulleet turvapaikanhakijanuoret ovat täysin riippuvaisia heitä auttavista ammattilaisista." HS 26.11.2018
https://www.facebook.com/groups/rhc.helsinki/permalink/10156248175673533/