UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: 2016-02-11 HS: Perheenyhdistäminen vaatii vastedes vakaita tuloja (yhdistetty)  (Luettu 167699 kertaa)

MW

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 24 157
 • Liked: 18061
 • Kiltti ja ystävällinen, mutta niin nuiva.
Aina, kun tässä contextissa mainitaan "lapsi", näen silmissäni Fahad Firasin.

Eat, sleep, fuck, repeat.

JoKaGO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 13 769
 • Liked: 4960
 • Kiiltomato loistaa
Tuloraja pitää tietenkin olla. Ja mitä korkeampi se on, sen parempi meille veronmaksajille.

Ei mulla muuta.
Auringonvalo tappoi virukset?

Alapo

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 789
 • Liked: 1588
Ville Veronkierto Niinistö jaksaa kyllä raivostua. Kyllä meillä vaan on vara menettää lukutaidottomat autokuskit, parturit ja kokit. Tervemenoa vaan. Mikäli on oikeasti aikeissa tehdä työtä ja elää yhteiskunnan sääntöjen mukaan, ei mikään tulorajavaatimus ole liikaa. 2600/kk ei ole mahdoton summa, sen kun tienaa dösää veivaamalla.

Masi Stirari

 • Vieras
Lakiluonnokseen voi tutustua täällä: http://www.intermin.fi/download/65225_Perheenyhdistaminen_HE-luonnos_2701.pdf?3b37a7358b28d388 Miten itse katselin, niin aika paljon tiukennuksia juuri Suomen, EU-maiden ja Pohjoismaiden kansalaisille, ja paljon keinoja kiertää lakia, jos on turvapaikanhakijajärjestelmää hyväksikäyttävä niljakeihminen.

1. Ongelma: Olet saanut oleskeluluvan "alaikäisenä", mutta vaimo ja lapset olisi kiva saada Suomeen. Ratkaisu: Vaimosi ja lapsesi ovat nyt sinun sisaruksiasi. Kerrot, että alaikäiset siskosi ovat huolehtineet pienimmistä sisaruksistanne sinun etsiessä turvaa Suomesta, kun isä ja isän vaimo(t) kuolivat tai katosivat kotimaan hirvittävissä oloissa. Jos vaimosi oikeasti ovat yhä lapsia, laita lapsivaimojesi iäksi kuitenkin juuri sopivasti 17 vuotta, jotta oppivelvollisuus ei päde heihin, niin et joudu keksimään kummia kotikouluvirityksiä eikä vaimojasi laiteta kouluun saamaan radikaaleja ajatuksia.
Lainaus
Tässä pykälässä tarkoitetun oleskeluluvan myöntäminen ei edellytä, että ulkomaalaisen toimeentulo on turvattu, jos oleskelulupa myönnetään Suomeen yksin tulleen alaikäisen lapsen alaikäiselle sisarukselle. Edellytyksenä on, että sisarukset ovat asuneet yhdessä ja lasten vanhemmat eivät ole elossa tai heidän olinpaikkansa on tuntematon.

2. Ongelma: sait pakolaisstatuksen, ja perhe pitäisi saada Suomeen. Ratkaisu: No problemo. Muistat vaan jättää hakemuksen 3 kk kuluessa turvapaikan saannista. Voinet varmaan samalla pikaisesti ostaa pari lapsivaimoa itsellesi ja tuoda ne Suomeen "tyttärinäsi" - tulevat teiniäidit saanevat helposti kunnan asunnon "vanhempiensa" läheltä, kunhan tajuavat, ettei lapsen isän henkilöllisyyttä kannata kertoa viranomaisille.
Lainaus
Tässä pykälässä tarkoitetun oleskeluluvan myöntäminen ei edellytä, että pakolaisaseman Suomessa saaneen henkilön perheenjäsenen toimeentulo on turvattu, jos perheenyhdistämistä koskeva hakemus on esitetty kolmen kuukauden kuluessa pakolaisaseman myöntämisestä ja turvapaikkamenettelyssä oleskeluluvan saaneen perheenkokoajan perhe on muodostettu ennen perheenkokoajan Suomeen tuloa tai pakolaiskiintiössä otetun ulkomaalaisen perhe on muodostettu ennen pakolaisen hyväksymistä Suomeen pakolaiskiintiössä eikä perheenyhdistäminen ole mahdollista sellaisessa kolmannessa maassa, johon perheenkokoajalla ja/tai perheenjäsenellä on erityisiä siteitä.

3. Ongelma: Olet täysi-ikäinen, etkä saanut pakolaisstatusta vaan pelkän oleskeluluvan, ja perhe olisi kiva saada Suomeen. Ratkaisu 1: Laita ne vaeltamaan tänne. Dublin-sopimuksen mukaan perheen ei tarvitse päästä Suomeen asti, sillä heidät on kuljetettava Suomeen luoksesi, koska sinä olet saanut täältä oleskeluluvan ja perheet pitää lähtökohtaisesti yhdistää. Jos kuolevat tahi katoavat matkalla, aina saa uusia vaimoja ja mukuloita. Ratkaisu 2: Anna tarinankertojakulttuurisi kukkia. Ota tarvittaessa yhteys Helsingin Sanomiin.
Lainaus
Toimeentuloedellytyksestä voidaan yksittäisessä tapauksessa poiketa, jos siihen on poikkeuksellisen painava syy tai lapsen etu sitä vaatii.

4. Ongelma: Perheenyhdistäminen ei välttämättä onnistu enää niin helposti, ja asiasi käsittely kestää. Ratkaisu: Lähde Suomesta "huonojen olosuhteiden, mummon sairastumisen jne. takia" hakemaan vaimosi, lapsesi, mummosi ja vaarisi. Teidän ei tarvitse päästä edes Suomeen saakka, sillä Dublin-sopimuksen mukaan sinut on rahdattava Suomeen - samoin perheesi. Uutisten perusteella moni irakilainen on tajunnut tämän, ja pian saamme nähdä niitä paljon kaivattuja "pakolais"lapsia.

5. Ongelma: Et nyt oikein jaksa lähteä hakemaan perhettäsi, ja perheesi pelkää tulevaa matkaa, kun aika moni lapsi on kadonnut matkalla seksiorjiksi sun muiksi. Ratkaisu: Eiköhän tuo toimeentuloraja saada kuroon, kun haalii itselleen tarpeeksi monta lasta. Lapsilisät per lapsi nimittäin kasvavat sitä mukaa, kuinka monta lasta perheellä on, mutta toimeentulovaatimusraja laskee suhteellisesti sitä mukaa kuinka monta lasta on. Osta itsellesi pari lapsivaimoa "tyttäriksesi" ja ota naapurin lapset hoiviisi - naapuri voi jopa antaa sinulle rahaa, jotta pääsee elätettävistä lapsistaan eroon.
« Viimeksi muokattu: 14.02.2016, 10:57:23 kirjoittanut Masi Stirari »

ISO

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 353
 • Liked: 19969
 • Persuhtava keskustelija

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vaatii vihreän puoluevaltuuskunnan avauspuheessaan

Tässä artikkelissa riittää, että lukee alusta tuon verran.

Vihreän puolueen puheenjohtaja vaatimassa jotain puoluevaltuuskunnalle esittämässään puheessa.

Sisältö ei voi olla mitään muuta kuin täyttä sontaa.
Syyrialainen Nesrin, 20, kertoo:
Hänen mukaansa häirinnältä voi arabikulttuurissa välttyä, jos ei puhu miehille ja välttää kaikenlaista kontaktia, ”merkkien antamista”.

Artisti

 • Vieras
Kauanko sitä nettoa pitää tulla sen 2600 euroa? Olen varma, että vihervasemmisto keksii tuon tulotason saavuttamiseen jonkun jipon, ettei ainakaan siitä jää kenelläkään kiinni.

Keinoja voisi olla esim. sellainen, että työntekijä tekee tänä vuonna töitä työnantajalle pimeänä ilmaiseksi ja hakee rahat elämiseen sossusta. Seuraavana vuonna saa pimeänä sisääntehtyjä palkkojaan virallisen työsuhteen kautta siten, että saa tuon 2600 euroa käteen. Kun perhe on yhdistetty, voi lopettaa verokirjalla työskentelyn, verojen maksun, hakea toimeentulotuen sossusta ja jatkaa pimeitä töitä.

Kyllä keinoja löytyy, minusta siis koko tuloraja on tehoton, joskin ajatus sinänsä on hyvä, että jotain yritetään tehdä.

Masi Stirari

 • Vieras
Kauanko sitä nettoa pitää tulla sen 2600 euroa? Olen varma, että vihervasemmisto keksii tuon tulotason saavuttamiseen jonkun jipon, ettei ainakaan siitä jää kenelläkään kiinni.

Keinoja voisi olla esim. sellainen, että työntekijä tekee tänä vuonna töitä työnantajalle pimeänä ilmaiseksi ja hakee rahat elämiseen sossusta. Seuraavana vuonna saa pimeänä sisääntehtyjä palkkojaan virallisen työsuhteen kautta siten, että saa tuon 2600 euroa käteen. Kun perhe on yhdistetty, voi lopettaa verokirjalla työskentelyn, verojen maksun, hakea toimeentulotuen sossusta ja jatkaa pimeitä töitä.

Kyllä keinoja löytyy, minusta siis koko tuloraja on tehoton, joskin ajatus sinänsä on hyvä, että jotain yritetään tehdä.
Tähän voi kivasti yhdistää yhteisön pyörittämän ravintolan ja starttirahan kierrätyksen: aina yksi kerrallaan hoidetaan ravintolaa muiden työskennellessä pimeästi sossun tukien varassa. Kun virallisen omistajan perhe on saatu Suomeen, ravintola menee konkkaan, ja seuraava perheenyhdistäjä alkaa pyörittää ravintolaa kyseisellä paikalla, jolloin edellinen omistaja siirtyy pimeäksi työntekijäksi. Ruokalista pysyy samana, mutta nimi vaihtuu. Samalla saadaan Marja Sannikalle kivoja ruokahetkiä.

Teaparty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 310
 • Liked: 4510
 • I will stand my ground
^ Muissa maissa näitä kusetusmetodeja on kosolti kopioitavissa.

Melko toimiva keino on hyväksyä tulorajaan ainoastaan keskimääräinen veronalainen tulo verovuodelta. Silloin erinäiset pikkuserkusten ristiinpalkkaamiset palkkioperusteisesti tulevat niin kalliiksi, ettei kannata. Kaikkine sosiaalimaksuineen 2600 euron palkka tarkoittaisi nelisen tonnia työnantajakulua kuussa.

Niin ja sitten minä heräsin ja muistin, ketkä näitä tulkintoja käytännössä tekevät. Eiköhän tässä riitä ihan yksi 2600 euron tilisiirto tiliotteessa. Tama minu palkka rakettikapteeni.

jalmarieno

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 11
 • Liked: 51

Olen myönteisesti yllättynyt tästä lakiesityksestä.

Luulin jo että perussuomalaisten maahanmuuttokriittisten vikinä ei kuuluisi mihinkään "monikulttuurisuus on rikkautta" kokoomuksen ja "taloni pakolaisille" keskustan puristuksessa. Petteri Orpon nimi tuon esityksen alla on ihme, kun muistaa minkälaisia lausuntoja hän on antanut julkisuuteen viime vuonna.

Toimeentulotuella pysyvästi Suomessa asuva Suomen kansalainen voi tuoda EU:n ulkopuoleltakin puolison elämään toimeentulotuella. Tähän ei ole tulossa muutoksia.

Ulkomailla pitkään oleskellut Suomen kansalainen voi palata Suomeen elämään toimeentulotuella. Tähän ei ole tulossa muutoksia.

Jos uuden lakiesityksen mukaan hän ei tässä tilanteessa voi tuoda lisäksi muuttokuormassa puolisoakin elämään toimeentulotuella, niin mielestäni tämä on Suomen veronmaksajien etu.

Se että pohjoismaiden kansalaisia kohdellaan tässä asiassa kuten muita EU kansalaisia, on hyvä asia. Ruotsissa on paljon toimeentulotuella eläviä Ruotsin kansalaisia, ja lisää tulee joka vuosi. En näe mitään syytä miksi heillä olisi erityinen oikeus tuoda kolmansista maista lisää toimeentulotuella elätettäviä Suomeen.

Hallitusohjelmassa lukee että pakolaiskiintiö ei kasva muutamasta sadasta hengestä.
Pakolaiskiintiössä Suomeen otettu saa edelleen kolmen kuukauden ajan anoa perheenyhdistämistä. Kiintiöpakolaisten ja heidän perheidensä aiheuttama kustannus on pientä verrattuna kymmeniin tuhansiin omasta aloitteestaan rajalle tulleisiin siirtolaisiin, jotka anovat turvapaikkaa.

Lakimuutoksen jälkeenkin kaikilla perheenjäsenillä on mahdollisuus matkustaa useiden turvallisten maiden kautta Suomen rajalle ja sanoa taikasana "asylum",ja päästä Suomen veronmaksajien elätettäväksi.

Vetovoimainen ulkomaalaislaki sisältää edelleen oleskeluluvan myöntämisen suojeluntarpeen perusteella. Suomen hallituksella ole vielä lakiesitystä sen poistamiseksi.

Toivon, että näemme lisää oikeansuuntaisia lakimuutoksia ennen kuin Suomen sosiaaliturva ja hyvinvointivaltio on tuhottu.

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 718
 • Liked: 76719
Tässä ensimmäinen porsaanreikä:

"Turvattua toimeentuloa ei kuitenkaan edellytetä, jos Suomessa pakolaisaseman saaneen – kiintiöpakolaisen tai turvapaikan saaneen – perheenjäsen hakee Suomesta oleskelulupaa kolmen kuukauden sisällä pakolaisaseman myöntämisestä."

Pakolaisstatuksen saaneita koskeva direktiivin rajoite, jolle ei voida mitään.

Toinen porsaanreikä koskettaa kaikkia, mutta viranomaiset tietäen 99% todennäköisyydellä sitä ei tulla koskaan soveltamaan Suomen kansalaisiin perheenyhdistäjinä, vain turvapaikan saaneisiin:

"Ulkomaalaislakiin jää mahdollisuus poiketa toimeentuloedellytyksestä, jos siihen on poikkeuksellisen painava syy tai lapsen etu sitä vaatii."

Tämä poikkeuskohta on nykyisessäkin laissa. Huolestuttavaa on kuitenkin se, että lakiesityksessä vihjataan, että poikkeuksia myönnettäisiin jatkossa aiempaa enemmän muiden tiukennusten kompensoimiseksi eli juuri turvapaikanhakijoiden perheenyhdistämisissä.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Mursu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 276
 • Liked: 2373
Lainaus
Vaatimus 2600 €:n nettotuloista raivostuttaa: ”Siihen Suomella ei ole varaa”
 
-Tämä lakiesitys on esimerkki siitä kaltevasta pinnasta yksilönvapauksien rajoittamisessa, johon harkitsematon impivaaralainen populismi voi meitä johtaa.
...

On todella outoa nähdä Suomeen tulo yhteiskunnan elätettäväksi yksilönvapautena. Siitä, pitäisikö sen olla oikeus voidaan toki keskustella, mutta mitenkään se ei voi olla vapaus. Vapaus on oikeus olla rauhassa valtion toimilta.

Mursu

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 276
 • Liked: 2373
Minkälainen sosiaalietuus on asumistuki?
Kustannuksia korvaava.

Minä näkisin kustannuksia korvaavan etuuden tarkoittavan sellaista, jota ei ole tarkoitettu nimenomaan pienituloisille. Asumistuen laskeminen tuloksi olisi outoa, koska se painisi vuokralla asujan edullisempaan asemaan kuin omistusasujan.

Kokoliha

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 000
 • Liked: 6589
Oman mielipiteen muodostaminen voi joskus olla aikaavievää tai hankalaa. Pitää lukea faktoja, kuunnella asiantuntijoiden kommentteja, ja ajatella omilla aivoilla. On helpompaa yksinkertaisesti selvittää vihreiden mielipide asiasta, ja sitten olla itse täysin päinvastaista mieltä. Näin voi minimaalisella vaivalla varmistaa olevansa aina oikeassa.
Tämä. Joka ikiseen asiaan ei aina ehdi perehtyä, joten minullekin Vihreät on jo pitkään ollut poliittinen kompassi, jonka osoittamaa suuntaa pitää vaan kääntää tasan 180 astetta.
Nämä samat politikot jotka haluavat pitää koulut nyt auki kannustivat puoli vuotta sitten lapsia ilmastolakkoon.

jandon

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 15
 • Liked: 13
Lainaus
Vaatimus 2600 €:n nettotuloista raivostuttaa: ”Siihen Suomella ei ole varaa”
 
-Tämä lakiesitys on esimerkki siitä kaltevasta pinnasta yksilönvapauksien rajoittamisessa, johon harkitsematon impivaaralainen populismi voi meitä johtaa.
...

On todella outoa nähdä Suomeen tulo yhteiskunnan elätettäväksi yksilönvapautena. Siitä, pitäisikö sen olla oikeus voidaan toki keskustella, mutta mitenkään se ei voi olla vapaus. Vapaus on oikeus olla rauhassa valtion toimilta.

Lain tarkoitus oli hankaloittaa turvapaikan saaneiden perheenyhdistämistä ja tehdä Suomesta vähemmän houkutteleva ja siinä homma meni täysin reisille. Jostain käsittämättömästä syystä muutosehdotukseen otettiin mukaan Suomen kansalaiset kuten esimerkiksi paluumuuttajat joilla on ulkomaalainen perhe tai muuten vaan ulkomaalaiseen rakastuneet ja avioituneet. En ymmärrä minkä takia täytyy kairata ahteriin Suomen kansalaista täysin aivokuolleen maahanmuuttopolitiikan takia. Suomen kansalaisuudesta täytyy olla jotain etuja verrattuna esimerkiksi turvapaikan saaneisiin.

Huutakoon hep kenellä olisi nettotulorajan mukaan oikeus perhe-elämään Suomessa.

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 453
 • Liked: 7046
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
^ Kai se on niin, että hallituksen on kertakaikkiaan mahdoton ajaa suomalaisten etua. Yrittävät tiukentaa maahanmuuttopolitiikkaa, mutta hups, tulipa sotkettua suomalaiset siihen mukaan, ja itse asiassa eniten uudistuksesta saattaisivatkin kärsiä juuri suomalaiset! Pystyvätkö muiden maiden hallitukset tällaisiin temppuihin?? (Ruotsia ei lasketa)
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

Artisti

 • Vieras
Hep! Tähän on tultu. Homma menee niin että kaikki rajoitukset ja säädökset asetetaan koskemaan kaikkia tasapuolisesti.

Kun esimerkiksi hygieniapassi määrättiin pakolliseksi kaikille ravintolatyöntekijöille, se ei suinkaan johtunut mistään muusta kuin lisääntyneestä maahanmuuttajien ravintolabisneksestä. Suomen nuoriso on jo kotona ja koulun kotitaloustunnilla saanut sellaisen hygieniatietouden, joka riittää keittiössä työskentelyyn. Mutta olisi syrjintää ja rasismia vaatia hygieniapassia vain kouluttamattomalta matulta, niinpä passin suorittavat ihan kaikki.

80-luvulla ei ollut mitään hygieniapasseja. Kun mamupitseriat alkoivat lisääntymään, otettiin hygieniapassi käyttöön. En usko sattumaan tässä.

jandon

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 15
 • Liked: 13
Hep! Tähän on tultu. Homma menee niin että kaikki rajoitukset ja säädökset asetetaan koskemaan kaikkia tasapuolisesti.

Kun esimerkiksi hygieniapassi määrättiin pakolliseksi kaikille ravintolatyöntekijöille, se ei suinkaan johtunut mistään muusta kuin lisääntyneestä maahanmuuttajien ravintolabisneksestä. Suomen nuoriso on jo kotona ja koulun kotitaloustunnilla saanut sellaisen hygieniatietouden, joka riittää keittiössä työskentelyyn. Mutta olisi syrjintää ja rasismia vaatia hygieniapassia vain kouluttamattomalta matulta, niinpä passin suorittavat ihan kaikki.

80-luvulla ei ollut mitään hygieniapasseja. Kun mamupitseriat alkoivat lisääntymään, otettiin hygieniapassi käyttöön. En usko sattumaan tässä.

No entäs tulityökortti?

Ari-Lee

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 32 330
 • Liked: 26971
 • Sarkasmoitunut työvoimapulareservi ♂Syyllinen☦
5-vuotis muovikorttikoulutukset ovat osa suurta koulutuskuplaa niiltä ajoilta kun koulutus liikelaitostettiin. Kyse on vain pelkästä rahastuksesta. Poislukien tietenkin muutamat erittäin tärkeät kuten mm. ensiapu- ja kattotulityö. Tottakait nämä pakolliset koulutukset koskevat kaikkia. Miksi eivät? Näitähän voidaan keksiä lisääkin.
"Meidän on kaikki, jos meidän on työ:
Nälkälän rahvas, äl' aarteitas' myö!" - Ilmari Kianto 🇫🇮

"Miksi kaikessa keskusteluissa on etsitty kaikki mahdolliset ongelmat heti kättelyssä? "- J.Sipilä

Artisti

 • Vieras
No sattumalta mamupitseriat lisääntyivät räjähdysmäisesti silloin kun hygieniapassi otettiin käyttöön. Jännä!

Uuno Nuivanen

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 21 912
 • Liked: 36142
 • Haloo, onko GSK:lla? Olemme taas mukana kokeessa!
No entäs tulityökortti?

Tampereen pizzamamuilla olisi kyllä hyvä ollut sellainen olla.
Iltapäivälehdillä voisi olla valmis lööppipohja, jossa lukee: "Persu mokasi jälleen". Siihen alapuolelle sitten vain vaihdettaisiin nimi ja paikkakunta.  - Jussi Halla-aho

J.M

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 4 453
 • Liked: 7046
 • Inhorealisti ja paatunut pessimisti
Nyt kun jäsen Artisti otti nuo koulutusasiat puheeksi, niin sekin on, jotta täällä Suomen maassa osattiin ajaa kuorma-ja linja-autoja vuosikymmenet ilman direktiivikursseja, mutta 2010-luvun taitteessa tapahtui jotain, ja enää ei osata. Pitää käydä 5 vuoden välein 35 tuntia koulua, jossa kerrotaan samalla tavalla vasta aloittaneelle räkänokalle ja kymmeniä vuosia työskennelleelle konkarille, miten työt tehdään. Ja ketäs niitä nykyään koulutetaankaan suurimmaksi osaksi ainakin linjurihommiin? Nii-i.

En ole aiemmin tuolta kantilta asiaa ajatellut. Mutta kaikki on mahdollista.

Mielestäni kaikkein hyödyllisin kurssi etenkin linjurin ajajille on EAt 1 ja 2, saisivat olla pakollisia.

No joo, se siitä OTsta.
Punavihreäthän tunnistaa jo siitä, että heidän toimintansa ja heidän toimintansa tulokset saavat kenen tahansa kasvot joko punoittamaan tai vihertämään. jäsen Veikko

"Rajavalvonnan tilapäinen palauttaminen EU:n sisärajoille ei ole mahdollista kansanterveyden vaarantumisen perusteella". Maria Ohisalo

Jepulis

 • Kannatusjäsen
 • Jäsen^^^
 • ****
 • Viestejä: 3 225
 • Liked: 8562
Lainaus
Vaatimus 2600 €:n nettotuloista raivostuttaa
Yle tänään: Rajalla väsyttiin vihaan

Toisista asioista on lupa raivostua, suuttua, vihastua?

Lainaus
”Siihen Suomella ei ole varaa”
VMP mutta eiköhän migrin Mielikkitäti päästä taikaseinän ääreen pelkällä tuhannen jayhden yön tarinallakin.
Vihapuhe on parempi kuin lässytetty valhe.

Toni R Jyväskylästä

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 3 740
 • Liked: 6013
 • Minä olen kaapumies!
Kesällä tullaan sanomaan että matut raiskaavat koska perheenyhdistäminen on liian vaikeaa.

Histon

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 180
 • Liked: 3119
 • Puolinuiva
Luulisi että Vihreät olisivat vaan hiljaa tyytyväisiä tähän. Tiukennuksethan koskevat vain suomalaisia ja niitä jotka ovat saaneet oleskeluluvan humanitäärisen/toissijaisen suojelun perusteella. Jälkimmäistä ryhmää ei kai juuri ole enää olemassa, kun kaikki saavat turvapaikan ja pakolaisstatuksen.
Halla-aho: ”Perussuomalaisten ohjelmaan tai tavoitteisiin ei kuulu ihmisten geeniperimän tarkkailu tai suomalaisuuden määrittely ja rajaaminen tällaisin kriteerein. Suomeen on vuosisatojen ja -tuhansien aikana tullut kaikenlaista ainesta idästä, lännestä ja etelästä. Oleellista on se, kuka muuttoliikettä kontrolloi."

jandon

 • Jäsen
 • *
 • Viestejä: 15
 • Liked: 13
Luulisi että Vihreät olisivat vaan hiljaa tyytyväisiä tähän. Tiukennuksethan koskevat vain suomalaisia ja niitä jotka ovat saaneet oleskeluluvan humanitäärisen/toissijaisen suojelun perusteella. Jälkimmäistä ryhmää ei kai juuri ole enää olemassa, kun kaikki saavat turvapaikan ja pakolaisstatuksen.

Tässä tulee käymään niin, että arabimaiden ja afrikan sarven moniosaajat saavat perheensä helpommin Suomeen kuin Suomen kansalainen, jos lakiehdotus menee läpi.

Asra

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 233
 • Liked: 2325
Koskisiko tämä myös somaleita, joilta ei tällä hetkellä edellytetä edes viisumia perheenyhdistämisessä?

ﻳَﺎ ﺃَﻳُّﻬَﺎ اﻟﻨَّﺎﺱُ اﺗَّﻘُﻮا ﺭَﺑَّﻜُﻢُ اﻟَّﺬِﻱ ﺧَﻠَﻘَﻜُﻢْ ﻣِﻦْ ﻧَﻔْﺲٍ ﻭَاﺣِﺪَﺓٍ ﻭَﺧَﻠَﻖَ ﻣِﻨْﻬَﺎ ﺯَﻭْﺟَﻬَﺎ ﻭَﺑَﺚَّ ﻣِﻨْﻬُﻤَﺎ ﺭِﺟَﺎﻻً ﻛَﺜِﻴﺮًا ﻭَﻧِﺴَﺎءً ۚ ﻭَاﺗَّﻘُﻮا اﻟﻠَّﻪَ اﻟَّﺬِﻱ ﺗَﺴَﺎءَﻟُﻮﻥَ ﺑِﻪِ ﻭَاﻷَْﺭْﺣَﺎﻡَ ۚ ﺇِﻥَّ اﻟﻠَّﻪَ ﻛَﺎﻥَ ﻋَﻠَﻴْﻜُﻢْ ﺭَﻗِﻴﺒًﺎ

http://www.setakielto.fi/

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 718
 • Liked: 76719
Koskisiko tämä myös somaleita, joilta ei tällä hetkellä edellytetä edes viisumia perheenyhdistämisessä?

Osaa heistä. Suurimmalle osalle myönteisen päätöksen saavista somaliturvapaikanhakijoista myönnetään jostain käsittämättömästä syystä pakolaisstatus, joten toimeentuloedellytys ei koske heitä. Toisaalta hakemuksen voi jättää jatkossa netissä ilman naapurimaan lähetystöreissua, joten hakemusten määrä moninkertaistuu kertaheitolla.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58264
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Perheenyhdistämisen vaikeuteen liittyvien nyyhkytarinoiden tulva taitaa alkaa tästä. Kannattaa varata paljon nenäliinoja, sillä kohta itkettää.

Kai nyt tällaisella julkisuudella saadaan jo järjestettyä Mohamedin tyttärelle, äidille, kahdelle veljelle ja viidelle orvolle suora lento Afrikasta tänne. Onhan meillä varaa.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/mohamedin-tytar-on-jumissa-togossa-perheenyhdistaminen-on-vaikeutumassa-merkittavasti/2236058?pwbi=9b5f3efb7fe99871854955592cabdb4a

Lainaus
Mohamedin tytär on jumissa Togossa – Perheenyhdistäminen on vaikeutumassa merkittävästi

Eräs perheenjäsentään odottava on togolainen pakolainen Mohamed Bawa Sanoussi, joka yrittää saada luokseen 6-vuotiaan tyttärensä. Hän tuli Suomeen vuonna 2010 jouduttuaan kotimaassaan poliittisen vainon kohteeksi ja vankilaan.

Helsingissä asuva Sanoussi on työskennellyt postinjakajana, siivoojana ja Pakolaisavun vertaisohjaajana, mutta on perustanut äskettäin kotisiivousyrityksen. Elämä on kiireistä, mutta ajatuksissa pyörii usein Afrikkaan jäänyt tytär.

– Koko perheen piti lähteä Togosta pakoon. Tytär piileskelee äitini ja kahden veljeni kanssa, ja mukana on myös viisi orpoa, joista pidin huolta.

Koska isä ei voi anoa perheenyhdistämistä Suomesta käsin, tytön pitäisi matkustaa esimerkiksi Nigeriaan Suomen suurlähetystöön tekemään hakemusta. Hänellä ei kuitenkaan ole passia, ja sitä olisi vaarallista lähteä hakemaan Togosta.

– Suomessa on paljon ihmisiä samassa asemassa kuin minä. Haluamme pitää huolta lapsistamme kuten muutkin, Sanoussi korostaa.

Pakolaisjärjestöt vastustavat vetoomuskampanjalla ulkomaalaislain kiristystä, jonka arvioidaan vähentävän uusia perheenyhdistämishakemuksia merkittävästi. Pakolaisavun mukaan perheenjäseniä on jo nyt vaikea saada Suomeen aiempien tiukennusten jälkeen.

Lakiehdotuksen mukaan ulkomaalaisten perheenyhdistämistä koskeva toimeentuloehto laajenee koskemaan myös toissijaista kansainvälistä suojelua saavia ja Suomen kansalaisia. Laskelmien mukaan perheenkokoajalle pitää verojen jälkeen jäädä käyttövaraa 2?600 euroa kuussa, jotta hän saisi Suomeen puolisonsa ja kaksi lastaan.

Toimeentuloehto ei koske turvapaikan saaneita tai kiintiöpakolaisia, jos perheenyhdistämistä haetaan kolmessa kuukauden sisällä myönteisestä päätöksestä.

Uudistus voi vähentää perhesidehakemuksia muutamiin tuhansiin, kun niitä aiempien arvioiden mukaan voisi tulla 30 000 ellei enemmän. Näin kertoo ylijohtaja Jorma Vuorio sisäministeriöstä.

– Lain todelliset vaikutukset nähdään kuitenkin vasta sitten, kun se on tullut voimaan, Vuorio sanoo. Lakia viedään eteenpäin nopealla aikataululla, ja se on tarkoitus saada voimaan jo ennen kesää.

Vuorion mukaan perheenyhdistämisen tiukentaminen on hallituksen poliittinen linjaus. Lähtökohtana on se, että perhe pystytään elättämään eikä jäädä sosiaaliturvan varaan. Vastaavia EU-direktiivin mukaisia ehtoja on käytössä myös muissa maissa, ja esimerkiksi Ruotsi suunnittelee tiukennuksia.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html

Purppura

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 956
 • Liked: 328
5-vuotis muovikorttikoulutukset ovat osa suurta koulutuskuplaa niiltä ajoilta kun koulutus liikelaitostettiin. Kyse on vain pelkästä rahastuksesta. Poislukien tietenkin muutamat erittäin tärkeät kuten mm. ensiapu- ja kattotulityö. Tottakait nämä pakolliset koulutukset koskevat kaikkia. Miksi eivät? Näitähän voidaan keksiä lisääkin.

Saako EA-kortti koulutusta  muilta kuin SPR:ltä? 
Todellisuuden tajuamista nimitetään nykyään rasismiksi.

Alaric

 • Administrator
 • Jäsen^^^
 • *****
 • Viestejä: 23 456
 • Liked: 58264
 • Ei maata ilman kansaa, ei kansaa ilman verilinjaa
Kuten edellisessä viestissäni sanoin: tästä se lähtee.

:'(

http://yle.fi/uutiset/ulkomaalaisen_naineet_huolestuivat_hallituksen_aikeista__jos_olisin_rakastunut_suomalaiseen_olisinko_hyvaksytympi/8672496

Lainaus
Ulkomaalaisen naineet huolestuivat hallituksen aikeista – "Jos olisin rakastunut suomalaiseen, olisinko hyväksytympi?"

Hallituksen aikeet kiristää maahanmuuttoa voivat estää myös suomalaisten perhe-elämän kotimaassa ulkomaalaisen puolison kanssa.

Hallitus kaavailee perheenyhdistämiseen kiristyksiä. Ne koskisivat myös niitä suomalaisia, jotka haluavat asettua Suomeen EU:n ulkopuolelta tulevan puolisonsa kanssa. Muutos huolestuttaa kahden kulttuurin perheitä.

– Itselle tulee sellainen olo, että minkälainen suomalainen minä olen. Miten kuulun tänne, jos perhe-elämääni voi rajoittaa? Olisinko jotenkin hyväksytympi henkilö, jos olisin sattunut rakastumaan suomalaiseen tai eurooppalaiseen, kysyy helsinkiläinen Milja Rämö, jonka puoliso on kotoisin Turkista.

Sisäministeriössä valmistellaan parhaillaan ulkomaalaislain muutosta, jonka tavoitteena on tiukentaa perheenyhdistämisen edellytyksiä EU:n perheenyhdistämisdirektiivin mukaisesti. Luonnos hallituksen esitykseksi on tällä hetkellä lausuntokierroksella. Hallitus pyrkii saamaan lain voimaan mahdollisimman pian, viimeistään kesällä.

Vaatimuksena sille, että EU:n ulkopuolelta tuleva puoliso saisi oleskeluvan Suomesta, on niin sanottu turvattu toimeentulo. Turvattu toimeentulo tarkoittaa riittävää palkkaa, yritystuloa, varallisuutta tai eläkettä.

Edellytyksenä olisivat vähintään 1 700 euron nettotulot kuukaudessa, jos oleskelupaa hakevalla puolisolla ei ole Suomessa työpaikkaa valmiina. Jos Suomen kansalainen haluaa palata esimerkiksi ulkomailla vietettyjen työvuosien jälkeen kotimaahansa ja tuoda nelihenkisen perheensä tänne, pitää hänelle jäädä tuloja verojen jälkeen käteen jo 2 600 euroa kuukaudessa.

Milja Rämö meni naimisiin viime kuussa. Pari asuu tällä hetkellä eri maissa, Milja Suomessa ja puoliso Mesut Turkissa. Tarkoitus olisi asettua asumaan Suomeen, kun Mesut saa yliopisto-opintonsa tulevana keväänä valmiiksi Miljan jatkaessa vielä opintojaan.

– On paljon fiksumpaa, että Mesut muuttaa Suomeen kuin että minä muuttaisin Turkkiin, koska hän valmistuu minua aiemmin, perustelee Rämö pariskunnan valintaa.

Hallituksen aikeet kiristää ulkomaalaislakia pika-aikataululla ovat muuttaneet Miljan ja Mesutin suunnitelmia. Molemmat ovat vielä opiskelijoita, eikä pari pääsisi vaadittuun rahamärään, jos he hakisivat oleskelulupaa vasta sitten, kun laki on jo tullut voimaan.

– Laki ei ole vielä voimassa ja nyt meidän pitää vain tehdä oleskelulupahakemus nopeammin, sanoo Rämö.

(...)
Äänestys: Etnonationalismi, kyllä vai ei? Eli kannatatko vai etkö? Käy antamassa äänesi!

https://hommaforum.org/index.php/topic,129465.0.html