HOMMAN KESKUSTELU > Mylly

Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)

<< < (230/297) > >>

Hämeenlinnan Oraakkeli:

--- Lainaus käyttäjältä: Köhösen Keijo - 27.06.2022, 13:24:22 ---Tiedossa Euroopan kalleinta sähköä ja polttoainetta. Ihan kuin tämä olisi tahallista ja ihan vaan tämän meidän halliituksen erikoisuus. Eikö ne vasta suositelleet sähköautoja ihmisille?

--- Lainaus päättyy ---

Eiköhän syyt ole jo pidemmältä ajalta peräisn. Nyt vaan eskaloituu. Koko eurooppa on ajanut vuosia luokatonta energiapolitiikkaa ja nyt siitä maksetaan laskua. Ollaan liikaa toisten armoilla.

Timo Rainela:
Saksasta kajahtaa.

https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/pfbid033VM5Q4YAgEGXfMMFzHbS4E1JLmeC5S9PMQBiaW9NjUt3248DLKFuApzSLZhSky92l


--- Lainaus käyttäjältä: Pertti Rönkkö Havaintoja Saksanmaalta ---Saksan hallitus kehottaa yrityksiä hankimaan mitä pikimmin sähköaggregaatteja mahdollisesti uhkaavan sähköpulan takia. Kehotus on nostattanut vilkkaan keskustelun. Monissa kommenteissa kysytään, miksi Saksan hallitus ei päätä tässä tilanteessa jatkaa kolmen vielä käytössä olevan ja vuoden loppuun mennessä verkosta poistuvan atomivoimalan käyttöaikaa.
Monet arvuuttelevat, kuinka monta aggregaattia tarvitaan korvaamaan yksi ydinvoimala. Joissakin kommenteissa todetaan, että saksalaisten on turha murista. Nykyisessä „liikennevalohallituksessa“ istuvat puolueet (demarit, vihreät, liberaalit) ilmoittivat hyvissä ajoin ennen vaaleja kannattavansa energiamuutosta ja siihen liittyen ydinvoimasta luopumista kuluvan vuoden loppuun mennessä. Tavoitteet kirjattiin hallitusohjelmaan. Vaikka saksalaiset äänestäjät eivät tieneet vielä viime syksynä, että Venäjä hyökkää Ukrainaan, niin he tiesivät, minkälaista energiapolitiikkaa ehdolla olleet puolueet ajavat. Monissa kommenteissa todetaan kyynisesti, että sitä saa, mitä tilaa.
--- Lainaus päättyy ---

Nikolas:

--- Lainaus ---
Monissa kommenteissa todetaan kyynisesti, että sitä saa, mitä tilaa.


--- Lainaus päättyy ---

Koskee myös Suomea. Myös tulevissa eduskuntavaaleissa.

Ajattelija2008:
Öljyn hinta on enää $104 barreli, lähimpänä alinta hintaa helmikuun 24. jälkeen. Laskeskelin silloin, että muut öljyntuottajat pystyvät helposti korvaamaan Venäjän koko öljynviennin 7 miljoonaa barrelia päivässä.

Talous on taantumassa, mikä pudottaa kulutusta pari miljoonaa barrelia.

Suljetun öljylähteen uudelleen avaaminen vaatii fyysisiä toimia. Kyse ei ole pelkästä hanan kääntämisestä. Lisää öljyä pitäisi nyt virrata markkinoille yhä enemmän kuukausien kuluessa. Vuoden kuluttua öljyn hinta voi olla jo alempi kuin ennen Ukrainan sotaa.

Öljyn kulutus kääntyy arvioni mukaan pysyvään laskuun 2029. Nyt on hyvä aika tuottaa öljyä huippuhinnalla.

totuuspuheasiamies:
Trump varoitti Venäjä-riippuvuudesta.


--- Lainaus ---Germany Mocked Trump. Four Years Later, He’s Proven Right

Former President Donald Trump warned Germany in 2018 about relying on Russian oil and was laughed at by the German delegation. Four years later, Trump was proven right as Germany fears a massive gas shortage.

Speaking at the 73rd U.N. General Assembly, Trump criticized Germany for relying on Russian oil exports.

“Reliance on a single foreign supplier can leave a nation vulnerable to extortion and intimidation. That is why we congratulate European states, such as Poland, for leading the construction of a Baltic pipeline so that nations are not dependent on Russia to meet their energy needs,” Trump said. “Germany will become totally dependent on Russian energy if it does not immediately change course.”

[...]
--- Lainaus päättyy ---
https://dailycaller.com/2022/07/06/germany-russia-oil-gas-pipeline-putin-dependence-donald-trump/

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta