UmmaGumma

Kirjoittaja Aihe: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)  (Luettu 283440 kertaa)

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 869
 • Liked: 8314
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #720 : 25.09.2019, 18:05:14 »
Entä jos biomassa ei kelpaakaan fossiilisten korvikkeeksi?

Lainaus

Euroopan unionin tulisi luopua ajatuksesta, että metsäpohjainen bioenergia olisi hiilineutraalia.

Näin arvioi kansainvälisen tutkimusryhmä EASAC:n (European Academies’ Science Advisory Council) tutkijat tuoreessa julkaisussaan. Mukana ryhmässä on Suomesta muun muassa Helsingin yliopiston ympäristömuutoksen professori Atte Korhola.

”Keskipitkällä aikavälillä, vuosikymmenien aikaskaalassa, metsät eivät ehdi kerryttää takaisin sitä hiilidioksidin määrää, mikä energiaa tuottaessa vapautuu ilmakehään”, Korhola sanoo tiedotteessa.

Siksi tutkijoiden mukaan bioenergian lisääntynyt käyttö vaarantaa YK:n ilmastotavoitteet hiilineutraalista maailmasta vuoteen 2050 mennessä.

YK:n ilmastohuippukokouksessa maanantaina 77 valtiota sitoutui hiilineutraalisuustavoitteeseen. Suomen hallitusohjelmaan on kirjattu, että Suomi tavoittelee hiilineutraalisuutta vuoteen 2035 mennessä.

Hiilineutraalisuus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Suomi tuottaa vuodessa päästöjä vain sen verran kuin esimerkiksi metsät ja maaperä kykenevät sitomaan. Metsien kannalta tähän kuluu kuitenkin huomattavasti enemmän aikaa kuin aikaisemmin on ajateltu, tutkimusryhmä varoittaa.

”Kysymys on vuosikymmenistä tai jopa vuosisadoista. Korjuukäytänteistä riippuen metsämaiden hiilivaranto saattaa jäädä tyystin palautumatta”, ryhmä sanoo tiedotteessa.

Ei fossiilisen energian korvaajaksi

Tutkijaryhmän mukaan metsäperäisen biomassan energiatiheys on jo lähtökohtaisesti niin alhainen, ettei siitä ole fossiilisen energian korvaajaksi.

”Biopohjaisesti tuotetun energian hiilidioksidipäästöt ovat tuotettua energiamäärää kohden selvästi jopa pahinta ilmastosaastuttajaa, kivihiiltä, suuremmat”, tiedotteessa sanotaan.

Tutkijat vaativat, että hiilineutraalisuuden käsitteestä luovutaan. Tutkimuksen mukaan vain teollisuuden sivuvirroista saatu bioenergia täyttää hiilineutraalisuuden vaatimukset, mutta silloinkin vain tietyillä reunaehdoilla.

”Mikäli hakkuut ja metsämaaperän muokkaus lisääntyvät, menettää myös jätepohjainen metsäenergia ilmastoetunsa”, tutkimuksessa todetaan.

Bioenergian suosiminen saattaa tutkimusryhmän mukaan lisätä hakkuukiertoa. Suomessa kierto on Korholan mukaan lyhentynyt viime aikoina, ja valtion metsistä hakataan liian nuorta metsää.

"Tilanne on vielä epäedullisempi, mikäli puubiomassan tuotannon koko elinkaari otetaan huomioon. Päästöjä syntyy varsinaisen polton lisäksi myös esimerkiksi korjuusta, raaka-aineiden kuljetuksesta ja käsittelystä”, Korhola sanoo tiedotteessa.

• Tyystjärvi, Ilona: Puun käyttö energialähteenä on itsepetosta – ”Biopohjaisesti tuotetun energian hiilidioksidipäästöt ovat jopa kivihiiltä suuremmat” Tekniikka & Talous, 2019-09-25.

Kuitenkin liikenne tarvitsee hiilipitoisia polttoaineita, kuten esimerkiksi metanolia tai dimetyylieetteriä. Lentoliikenne tarvitsee ilmiselvästi hiilivetypolttoaineita kuten lentopetrolia tai bensiiniä. Ellei sitten hiilineutraalia hiiltä voida ottaa biomassasta, käyttökelpoisia hiilen lähteitä ovat yhä teollisuuden sivuvirrat ja fossiilisia polttoaineita polttavien voimaloiden savukaasut. Mutta koska pitkällä tähtäimellä tällaisista lähteistä, jotka eivät ole nykyisellään hiilineutraaleja, halutaan eroon, lopulta jäljelle jäävät kelvollisiksi hiilen lähteiksi vain ilmakehä ja merivesi. Viimeksi mainituista nimenomaan merivedessä on runsaammin hiiltä, ja prosessoitavat tilavuusvirrat ovat siksi kohtuullisempia. Toisaalta ilmakehä peittää koko planeettaa ja on saatavissa muuallakin kuin merialueilla ja rannikoilla.

Pelkällä hiilineutraalilla hiilidioksidilla ei vielä ratkaista mitään, vaan täytyy saada myös primäärienergianlähteet kuntoon.
Totuus ei ole vihapuhetta.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 774
 • Liked: 5030
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #721 : 25.09.2019, 18:15:23 »
...
Mutta Follow The money pätee taas. Kun muiden yritysten osakkeet lähti laskuun, niin yllätys yllätys, Exxon Mobilen osake lähti nousuun. Sitten vain tutkimaan ketäs kaikkea Exxon oikein tukeekaan...

Lobbaa lakeja ilmastopäästöjen rajoittamiseksi, rahoittaa päästökaupan saamista käyntiin että ihmiset voi maksaa päästöistään heille rahalla ja rahoittaa hiilenkaappauksen ja varastoinnin projekteja.

Suunnannut siis nykyisin kovasti estämään ilmastonmuutosta, josta hyvästä työstään voimme sitten kuluttajina maksaa kaikissa toimissamme. Mitä siitä pitäisi mielestäsi nyt päätellä?

Hiilivety

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 016
 • Liked: 2289
 • Silakoitunut
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #722 : 26.09.2019, 10:20:56 »
Tavallaan nimimerkin artti viestiä voisi likettää, koska hän uskoo teknologian kehittymisen suureen potentiaaliin, mikä on todellakin olemassa.

Mutta asioiden ei ole pakko kulkea minkään äkillisen suuren katastrofin kuten "öljyn loppumisen" kautta, vaan kaikenlaista kehitystä tapahtuu koko ajan, niin että minkään luonnonvaran ei tarvitse loppua.

Peak Oil -ajattelun kulta-aikakin oli viime vuosituhannen puolella, eikä mitään maailmanlaajuisia katastrofeja ole tullut, vaan suuntaus on kohti parempaa hyvinvointia, niin että elämme nyt yltäkylläisyydessä, jos tarkastelee vaikka 100-200 vuoden aikajänteellä. Kannattiko pelätä ja muuttaa maakuoppaan asumaan? Asiat ovat parantuneet globaalisti monella mittarilla mitattuna, enkä näe nykytilanteesasakaan mitään aihetta katastrofin pelkkoon: äärimmäinen köyhyys on vähentynyt, demokratia yleistynyt, koulutustaso parantunut, terveydenhuolto parantunut, lukutaito yleistynyt, lapsikuolleisuus vähentynyt. Kaikssa noissa on tapahtunut huima edistyminen 200 vuoden aikana, mikä olisi syytä muistaa silloin kun surkuttelemme nykyajan vaikeuksia.

Voisi miettiä, onko ollut aiheellista käyttää aikaa ja energiaa nykytilanteen surkutteluun, kun sen sijaan olisi mahdollista käyttää jokainen hetki uusien ideoiden kehittelyyn. Monelle ihmiselle on kyllä vaikea suhtautua asioihin toiveikkaasti pessimistisen mielenlaadun takia, johon kuuluu muun muassa niin sanottu scarcity consciousness, jossa nähdään pelottavana asiana luonnonvarojen ehtyminen, vaikka sellaiseen pelkoon sinänsä ei ole mitään aihetta, koska kehitys hoitaa sellaiset kuvitellut ongelmat pois päiväjärjestyksestä.
Mutta ehkä me Kalat vain olemme virtaavaisia. ~ Brandis

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 657
 • Liked: 4323
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #723 : 26.09.2019, 10:59:56 »
Millaisella logiikalla  nämä biopolttoaineet ja muut hiilineutraalit muka ovat hiiltä pahempia saastuttajia tulokset saadaan aikaiseksi? Tietääköhän nämä sankarit metsänhoidosta mitään tai osaavatko tarkastella isoja kokonaisuuksia. Olisi ihan kiva saada kyllä selkeät luvut mitenkä moisiin laskelmiin on päästy.
Ja mitenkä prohvessorit ovat ottaneet metsäpalot laskelmissaan huomioon.
« Viimeksi muokattu: 07.10.2019, 21:35:25 kirjoittanut Hämeenlinnan Oraakkeli »

Nikolas

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 5 869
 • Liked: 8314
 • Tiellä Rhodesiasta Zimbabween
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #724 : 26.09.2019, 11:22:52 »
Tässähän on olemassa useita eri motiiveja jotka osoittavat samaan suuntaan:
 • Peak oil. Öljy loppuu joskus. Niin myös muut fossiiliset loppuvat joskus. Tähän asti ennusteet ajankohdasta ovat olleet epäluotettavia, mutta yleisesti tunnustetaan että rajallisesta luonnonvarasta ei voi ammentaa rajattomasti.

 • Ilmastonmuutos. Ihmisten hiilidioksidipäästöt kuulemma aiheuttavat kauhean ilmastonmuutoksen. Meret nousevat, jäät sulavat, planeetta paistuu ja kaikki kuolee. Väitteiden tieteellisyys ja uskottavuus ovat kyseenalaisia mutta ainakin anekauppa on lähtenyt käyntiin.

 • Muut ympäristövaikutukset. Fossiilisten polttoaineiden tuotannon ja kulutuksen muut ympäristövaikutukset aiheuttavat huolta.

 • Riippuvuus. Kansantaloudellisesti ja turvallisuuspoliittisesti on arveluttavaa, että olemme jatkuvasti erittäin riippuvaisia ulkomaisista luonnonvaroista kuten raakaöljystä ja muista fossiilisista energialähteistä.
Periaatteessa riittää jos tunnistaa yhden edellä mainituista todelliseksi ongelmaksi, jolloin niitä muita voi ajatella mahdollisena taustatukena, vaikka niitä ei itse pitäisikään esillä.
Totuus ei ole vihapuhetta.

Wir alle sind gekreuzigt, und alle sind kaputt, von Reiztechnologie, von Zeitökonomie, von Qualität des Lebens und Kriegsphilosophie.
—Laibach

Jokainen joka ei myönnä Suomen olevan vekselivetoinen velkaelvis voi jättää ministerinsalkkunsa ovelle ja painua vaikka helvettiin.
—Waldseemüller

Alarik

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 774
 • Liked: 5030
 • Harvinainen valkoinen leijona
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #725 : 26.09.2019, 12:40:03 »
...Periaatteessa riittää jos tunnistaa yhden edellä mainituista todelliseksi ongelmaksi, jolloin niitä muita voi ajatella mahdollisena taustatukena, vaikka niitä ei itse pitäisikään esillä.
Olemme samalla kannalla.

Mutta varsinkin ilmastonmuutos-kiihkoilijat eivät tunnista tätä, vaan he pelaavat hyvis-pahis peliä, jossa pitää ottaa ilmastonmuutos 100% totuutena sen kaikkein pahimman arvion mukaan + suostua kritiikittä ihan kaikkiin toimiin mitä joku keksii. Niille kiihkoilijoille ei ole mitään se, jos sanoo että
- Asia hoituu tässä pikkuhiljaa kun tekniikka kehittyy ja tuskin sillä kannattaa tavallisia kuluttajia (saati lapsia) vaivata. Jokaisella pikkujutulla.
Ja YLEkin käyttää suhteettomasti ruutu- ja media-aikaa tällalisen yhden pienen ympäristöseikan käsittelyyn, kun olisi paljon muutakin kuten vaikka vaihteeksi positiivista asiaa eri tekniikoiden kehityksestä.

Kimmo Pirkkala

 • Nimellinen
 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 9 829
 • Liked: 5995
 • Järkioikeistolainen
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #726 : 07.10.2019, 19:53:18 »
Lainaus
Perussuomalaiset ovat pitkään tukeneet pienydinvoiman kehittämistä – Purra: Hienoa, jos vihreätkin ovat viimein ymmärtäneet ydinvoiman merkityksen

Ydinvoima on ainoa energiantuotantomuoto, jolla oikeasti voidaan vaikuttaa merkittävästi ilmastonmuutoksen torjuntaan, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja ja puolueen varapuheenjohtaja Riikka Purra.

Atte Harjanne (vihr.) ja Heikki Vestman (kok.) ovat jättäneet eduskunnalle toimenpidealoitteen pienten ydinreaktoreiden hyödyntämisen edistämisestä. He ehdottavat, että hallitus ryhtyy toimenpiteisiin ydinenergialainsäädännön uudistamiseksi, jotta maassamme olisi mahdollista kehittää ja kaupallisesti hyödyntää sarjatuotettuja, modulaarisesti valmistettuja pieniä ydinreaktoreita.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajan Riikka Purran mukaan aloite on erittäin kannatettava. Hän muistuttaa, että pienydinvoima on esiintynyt perussuomalaisten ohjelmissa jo pitkään.

– Olen positiivisesti yllättynyt erityisesti vihreän ehdokkaan aloitteellisuudesta ydinvoiman suhteen, sillä aivan viime aikoinakin puolueesta on kuulunut ydinvoimakielteisiä viestejä, ja historiallinen painolasti on suuri. Hienoa, mikäli vihreät ovat nyt ymmärtäneet, että ydinvoima on käytännössä ainoa mahdollisuus saavuttaa kunnianhimoisia päästötavoitteita, Purra huomauttaa.

Turvallisin energiantuotantomuoto

Kirkkonummen valtuustossa jätettiin jo joulukuussa 2017 aloite, jonka mukaan kunnan tulisi selvittää pienreaktorin rakentamisen mahdollisuuksia kaukolämmöntuotannossa. Aloitteen alkuunpanijana oli perussuomalaisten valtuustoryhmä, jossa erityisesti valtuutettu Piia Aallonharja on ollut pienydinvoiman suhteen aktiivinen.

– Kirkkonummi on sitoutunut erittäin kunnianhimoiseen ja vaativaan päästövähennystavoitteeseen, kuten useimmat Suomen kunnat. On vaikea nähdä, miten tähän voitaisiin päästä ilman avointa suhtautumista ydinvoiman tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Ydinvoima on myös kaikkein turvallisin energiantuotantomuoto, Purra toteaa.

Myös muutamissa muissa kunnissa perussuomalaiset ovat vieneet asiaa eteenpäin. Muutoksia kaivataan kuitenkin valtiotasolta ja lainsäädännöstä.

Ydinvoima on ympäristöystävällistä

Perussuomalaisten ympäristö- ja energiapoliittisen ohjelman mukaan Suomen sähköntuotannon selkärankana tulee olla ydinvoima.

Se on ilmastoneutraali ja muutenkin päästötön tuotantotapa. Se on kallis rakentaa, mutta halpa käyttää ja tuottaa sähköä tasaisesti vuoden ympäri. Ydinvoiman avulla on mahdollista varmistaa, että teollisuudelle riittää sähköä tulevaisuudessakin kilpailukykyiseen hintaan, ohjelmassa todetaan.

– Tulevaisuudessa pienydinvoimalaitosten yhdisteleminen osaksi muuta perinteisempää lämmöntuotantoa voisi alentaa päästöjä huomattavasti ja niiden käyttöönottamiseksi on kehitettävä sääntelyä, perussuomalaiset toteavat.

– Ydinvoima on ainoa energiantuotantomuoto, jolla oikeasti voidaan vaikuttaa merkittävästi ilmastonmuutoksen torjuntaan. Paitsi että ydinvoima on tärkeä isossa mittakaavassa, tarjoavat pienydinvoimalat tulevaisuudessa mahdollisuuksia pienimuotoisempaan energiantuotantoon, esimerkiksi kunta- ja kaupunkitasolla. Kannatan lämpimästi alaan panostamista ja kehitystyötä, jotta Suomi voisi olla edelläkävijä muutenkin kuin vain kunnianhimonsa julistamisessa, Purra toteaa.

https://www.suomenuutiset.fi/perussuomalaiset-pitkaan-tukeneet-pienydinvoiman-kehittamista-purra-hienoa-vihreatkin-viimein-ymmartaneet-ydinvoiman-merkityksen/

Hämeenlinnan Oraakkeli

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 657
 • Liked: 4323
 • لا يوجد إله غيره من الشيطان والنبي محمدا أو خادمته
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #727 : 07.10.2019, 21:44:58 »
Vihreissä ja pienydinvoimaloissa on se huono puoli että vaikka kourallinen fiksuja vihreitä kannattaa niin enemmistö vastustaa. Samoiten koko vihervasemmisto taitaa vastustaa pienydinvomaa ja kepulit lisäksi. Työsarkaa riittää jotta lainsäädäntö näille saadaan valmiiksi.

Lasse

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 8 036
 • Liked: 9568
 • A pox on both your houses.
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #728 : 13.10.2019, 15:29:00 »
Kyllä lähtee?

Warp Speed Mr Sulu: US Navy Files Patent For Compact Nuclear Fusion Reactor
https://hothardware.com/news/us-navy-patent-compact-nuclear-fusion-reactor
Lainaus
Nuclear fusion is often seen as the “holy grail” of energy production as it has no carbon emissions, it is an order of magnitude more efficient compared to fossil fuels, and there is less of a threat from disposing of radioactive materials (among other benefits).

While current fusion reactors are vast in size (think roughly the size of a small building), the U.S. Navy has filed a patent for a “compact” fusion reactor that measures between 0.3 to 2 meters in diameter. The patent’s author, Salvatore Cezar Pais, works for the Naval Air Warfare Center (Aircraft Division).

Many of today’s fusion reactors uses toroidial superconducting magnetic coils to contain the plasma core during a fusion reaction. Pais’ design, however, uses several electrically-charged conical dynamic fusors that spin at high speeds to create a “concentrated magnetic flux,” while at the same time filling the chamber with Deuterium gasses to sustain the fusion reaction.

Terawatteja tai jigawatteja, kunhan kinkku pysyy kuumana ja kaljat kylminä...
NOVUS ORDO HOMMARUM

Roope

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 33 955
 • Liked: 78757
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #729 : 03.11.2019, 13:57:28 »
Lainaus
Pääkirjoitus: Nord Stream 2 -kaasuputken saama lupa kertoo Euroopan energiatilanteesta mutta voi liittyä myös valtioiden toimiin kulissien takana

Viimeinen virallinen este putken valmistumiselle poistui, kun Tanska myös luvat talousvyöhykkeensä läpi kulkevalle putkelle.

Tämän viikon keskiviikkona Tanska kertoi myöntävänsä rakennusluvan talousvyöhykkeensä läpi kulkevalle Nord Stream 2 -kaasuputkelle. Muut reitin varrella olevat maat, myös Suomi, olivat käsitelleet luvat jo aiemmin. Putki valmistunee ensi vuoden alkupuolella.

[...]

Kriitikot ovat sanoneet putken lisäävät EU:n riippuvuutta venäläisestä kaasusta. Sen on myös katsottu lyövän kiilaa Saksan sekä muiden EU-maiden ja Ukrainan välille. Maakaasu on fossiilinen polttoaine, vaikka sen päästöt ovat tuotettuun energiaan verrattuna pienemmät kuin kivihiilellä.

Investoinnilla on kuitenkin myös perusteensa. Saksa on nopeassa aikataulussa luopumassa sekä ydinvoimasta että hiilen käytöstä. Vaje pitää paikata jollakin, ja nopeimmin se onnistuu maakaasulla.

Ajan mittaan kaasu todennäköisesti vihertyy eli muuttuu osin uusiutuvista raaka-aineista tuotetuksi, ja myös muut uusiutuvat energialähteet kasvattavat huomattavasti osuuttaan tekniikan kehittyessä ja investointien edetessä.
Helsingin Sanomat 3.11.2019

Onko taustalla Hesarin toimituksen tuki putkihankkeelle ja/vai ilmastonmuutosliturgialle, kun pääkirjoituksessa väitetään, että Saksa luopuu hiilen käytöstä "nopeassa aikataulussa"?

Monet muut EU-maat luopuvat hiilestä nopeassa aikataulussa kuten Suomi vuonna 2029, mutta Saksa viivyttelee näillä näkymin vuoteen 2038, eikä senkään aikataulun pitäminen vaikuta vielä täysin uskottavalta.

EU:n riippuvuus Venäjän maakaasusta mainitaan ohimennen, mutta pääkirjoituksessa ei sen kummemmin pohdita, mitä kasvava Venäjä-riippuvuus tarkoittaa etenkin Saksalle, jonka energiapolitiikka vaikuttaa muutenkin itsetuhoiselta.
Mediaseuranta - Maahanmuuttoaiheiset uutiset, tiedotteet ja tutkimukset

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 757
 • Liked: 235
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #730 : 22.02.2020, 14:33:20 »
Sivilisaatio on kuin lentävä lentokone, josta ehtyy pian kerosiini. Siksi pitää keksiä ratkaisu. Ensimmäinen ehdottaa, että katsotaan kuinka pitkälle lennetään. Toinen ehdottaa, että laitetaan suihkumoottoreiden tilalle sähköllä toimivat potkurit, jotka saisivat virran aurinkopaneeleista ja tuulivoimasta. Kolmas ehdottaa, että säädetään suihkumoottorit toimimaan biopolttoaineella. Neljäs ehdottaa, että rakennetaan fuusioenergia ja siirrytään asteroidiresursseihin
« Viimeksi muokattu: 26.02.2020, 10:40:06 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Hiilivety

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 016
 • Liked: 2289
 • Silakoitunut
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #731 : 25.02.2020, 10:33:38 »
^Katsotaanpa. Wordometes-sivulla sanotaan, että öljyvarat riittävät nykykulutuksella 43 vuotta, eli se tarkoittaa sitä, että öljy ei lopu. On aikaa kehittää uutta teknologiaa, joten neljäs voi sanoa, että pistetään tämä lentokone kunnolla vauhtiin.
Mutta ehkä me Kalat vain olemme virtaavaisia. ~ Brandis

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 757
 • Liked: 235
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #732 : 08.03.2020, 00:57:25 »
Sorry mighty reading package

Anteeksi tavaton lukupaketti

Kun Moldova, Georgia ja Ukraina ottivat suunnan länteen, Venäjä miehitti osia Moldovan, Georgian ja Ukrainan alueista.

Venäjä kykenee pitämään alueita hallussaan niin kauan kuin Venäjällä on rahaa. Venäjällä on rahaa niin kauan kuin öljykentät tuottaa. Kun Venäjän öljylähteet ehtyvät niin valtion rahasäiliö tyhjenee, alueet muuttuvat tyytymättömiksi ja etsivät uuden isännän.

Lännellä on sellainen suunnitelma, että odotamme, kunnes Venäjän liittovaltion rahasäiliö on tyhjennetty ja alueet ovat tyytymättömiä, jota vahvistaa neuvostotasavaltoihin kohdistuva väkivalta.

Kremlin harjoittama väkivalta tietenkin puskee neuvostotasavaltoja meidän leiriin.

Venäjän pyrkimys on palauttaa keisarikuntaan kuuluneet alueet Venäjään. Se ei ole fantasia vaan, se on todellisuutta, jonka Venäjä on todistanut käytännössä.

90-luvulla pienemmän valtion diktaattori aikoi, huhujen mukaan, liittää pienemmän valtion isompaan valtioon sillä ehdolla, että pienemmän valtion diktaattorista tulee isomman valtion diktaattori, mutta isomman valtion diktaattoriksi tuli nykyinen diktaattori.

Kun katsomme Valko-Venäjää näemme mini-neuvostoliiton, jota johtaa kommunistinen puolue. Jos Lukashenkosta olisi tullut Venäjän diktaattori, hän olisi varmaankin palauttanut neuvostoliiton tunnukset ja kommunistisen puolueen. Se olisi sitten nähty, että olisivatko venäläiset hyväksyneet neuvostoliiton tunnusten ja kommunistisen puolueen paluuta, että olisiko se johtanut neuvostoliiton kaataneen vallankumouksen toistumiseen ja Lukashenkon hallinnon nopeaan kaatumiseen. Muistetaan, että kun neuvostoliitto romahti niin sen syynä oli, että järjestelmä oli niin heikossa hapessa, ettei se kyennyt voittamaan edes pientä Tsetseniaa siksi, että kaiken kokoamisessa oli niin suuria vaikeuksia.

Liittääkö Venäjä Valko-Venäjän itseensä, tästä on keskusteltu julkisuudessa neuvostoliiton romahduksesta asti.

Kun Venäjän panssarivaunut suuntaisivat Minskiin niin Kiova vaatisi, että Naton panssarivaunut ajavat Kiovaan.

Euraasian unioni hajoaisi siksi, että Venäjän pidäkkeettömät pyrkimykset liittää entisiä neuvostotasavaltoja Venäjään realisoituivat.

Armenia, Azerbaidzan ja Georgia etsisi tukea, Natolta ja Turkilta ja Euroopan unionilta.

Valko-Venäjä etsisi tukea Natolta ja Euroopan unionilta.

Kazakstan, Uzbekistan, Turkmenistan, Kirgisia ja Tadzikistan perustaisivat oman talousliiton ja puolustusliiton, joka etsisi tukea Aasiasta.

Kun Venäjä lähetti joukkoja Moldovaan, Georgiaan ja Ukrainaan, se toimi herätyksenä entisille neuvostotasavalloille.

Kiina ja Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat erittäin kiinnostuneita Venäjän tilanteesta. Erityisesti siksi, että Venäjällä on metallia ja öljyä.

Venäjä sijaitsee Kiinan ja Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen muodostaman kolmion keskellä.

Maantieteellinen sijainti on erittäin merkittävä seikka mikä täytyy huomioida koska se vaikuttaa siihen kuinka paljon on varaa olla heikkouden tilassa. Merkittävässä strategisessa sijainnissa olevalla valtiolla ei ole varaa olla heikko. Esimerkiksi Puola oppi sen moneen kertaan, kun valloittajat kerta toisensa jälkeen kulkivat Puolan ylitse.

Kun ennustetaan Venäjän tulevaisuutta, pitää muistaa, että se ei ole vain Venäjä. Supervallat ovat kiinnostuneita Venäjästä.

Venäjä sijaitsee Kiinan ja Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin kolmion keskellä ja siksi Venäjän heikkous saa Kiinan ja Euroopan unionin ja Yhdysvallat vahtimaan toisiaan, että millaisia aikeita kolmella supervallalla on Venäjän suhteen.

Euroopan unionin ja Kiinan välillä on Kazakstanin tasanko. Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä on Siperia ja Beringin salmi.

Tiedämme historiasta ja nykypäivän tapahtumista, että Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat erittäin agressiivisia laajentujia. Niillä on valloittajan verenperintö. Täytyy vain valloittaa. Valloittaminen vain on vastustamaton houkutus.

Kun Euroopan unioni ja Yhdysvallat liikkuvat entiseen neuvostoliittoon niin Kiinakin joutuu liikkumaan entiseen neuvostoliittoon tai muuten Kiina joutuu havaitsemaan, Että Euroopan unionin ja Yhdysvaltojen armeijat ovat Kiinan rajan pinnassa.

Yhdysvaltoja ja Euroopan unionia ja Kiinaa kiinnostaa Kazakstanin tasanko, jonka hallitsija hallitsee Euraasiaksi sanottua mannerta.

Kazakstanin tasanko on väylä Kiinaan. Kazakstanin tasanko on väylä Eurooppaan. Kazakstanin tasanko on väylä Lähi-itään.

Se on niin, että jos Kiinan armeija etenisi Kazakstanin tasangolle niin Euroopan unioni ja Yhdysvallat joutuisivat mobilisoimaan.

Se on niin, että jos Euroopan unionin armeija ja Yhdysvaltojen armeija saapuisivat Kazakstanin tasangolle niin Kiina joutuisi mobilisoimaan.

NATO ja Venäjä ei elele rauhantilassa, ne käyvät proxysotaa.

Kiinan sotilaallinen kokemus nykyaikaisesta sodasta on pienempi.

Venäjän taloudelle ja entisen neuvostoliiton taloudelle fossiilisten polttoaineiden vienti on merkittävä tulonlähde, joita ilman bruttokansantuote pienenee huomattavasti.

Kun entisen neuvostoliiton fossiiliset polttoaineet ehtyvät ja samalla bruttokansantuote pienenee niin niiden alueelle alkaa muodostua maantieteellisesti laaja hauraiden epäonnistuneiden valtioiden vyöhyke tilanteessa, että ne sijaitsevat kolmen supervallan keskellä.

Kiina, Yhdysvallat ja Euroopan unioni ovat johtavaa teknologiaa tuottavia supervaltoja, joiden bruttokansantuote ei enään kauaa ole riippuvainen maankuoren metalleista ja fossiilisista polttoaineista siksi, että Euroopan unioni, Yhdysvallat ja Kiina ottavat pian käyttöön sähköautot ja fuusioenergian ja asteroidit.

2019 maailman bruttokansantuote oli 87 265 226 000 000 us dollaria.

Maailman bruttokansantuote siinä vaiheessa, että fossiiliset polttoaineet ja metallikaivokset ovat ehtyneet, on melko varmasti pienempi kuin nyt.

Kauanko romahtaneen bruttokansantuotteen tila vallitsee riippuu teknologiasta ja johtamisesta.

Maailman tulevaa bruttokansantuotetta arvioitaessa pitää huomioida uusien teknologioiden vaikutus. Fuusioenergia ja asteroidiresurssit poistavat kasvun rajat teknologisesti kehittyneiltä sivilisaatioilta. Ratkaisevaa on, että kuinka nopeasti fuusioenergia ja asteroidiresurssit tulevat kehitysmaiden käyttöön.

Ihmiskunnan pelastamiseksi vaaditaan, että kehitysmaat muuttuvat kehittyneiksi sivilisaatioiksi, joissa pystytään fuusioenergian ja asteroidiresurssien avulla ylläpitämään miljardien ihmisten kokoisia väestöjä ympäristöystävällisellä tavalla.

Seikan laskeminen, että paljonko maailman bruttokansantuote tulevaisuudessa olisi, kun öljy, kaasu, hiili ja maankuoren metallikaivokset ovat ehtyneet, on mutkikasta.

Monimutkaisempi arvio on, että arvioidaan öljyä, kaasua, hiiltä, ja metalleja korvaavien ratkaisujen vaikutus bruttokansantuotteen ylläpitämisessä.

Alkeellisin arvio olisi tietenkin, että arvioidaan kuinka paljon maat menettävät dollari määräisiä tuloja öljy, kaasu, hiili ja metallikaivosten ehtyessä, ja raha vähennetään maailman dollari määräisestä bruttokansantuotteesta.

Kehitysmaiden valtiontalouden ostovoima tulee öljyn ja metallien viennistä. Kun öljylähteet ja metallikaivokset ovat ehtyneet, valtiontalouden ostovoima on kadonnut.

Entisen neuvostoliiton teknologian markkinat ovat perinteisesti olleet kehitysmaissa siksi, että neuvostoliiton teknologia on liian vanhentunutta kelvatakseen länsimarkkinoille.

Pian on niin, että entisen neuvostoliiton metallikaivokset ja öljykentät ehtyivät, ja siksi niiden piti sen vientitulon menetyksen korvaamiseksi lisätä entisen neuvostoliiton tuotteiden vientiä kehitysmaihin.

Kun kehitysmaiden metallikaivokset ja öljylähteet ehtyivät niin kehitysmaiden ostovoima katosi ja siinä samalla katosi kehitysmaissa olevat markkinat.

Kehitysmailla on vaikeuksia korvata öljykentistä ja metallikaivoksista tulevia tuloja innovaatioilla siksi, että kehitysmaassa ei ole valtiota, joka olisi oikeudenmukainen markkinatalouteen perustuvan toimintaympäristön turvaaja.

Afrikan unionin, Euraasian unionin, Mercosurin, Arabiliiton, Aseanin olisi asetettava tavoitteeksi nousta supervalloiksi, joita johtaa kansallisvaltiot.

Kansallisvaltioiden johtama unioni on sivilisaatioiden evoluution huipentuma. Euroopan unioniin johtava kehityskulku on hyvin ennakoitavissa. Hyviin diileihin perustuva supervalta on parhain ratkaisu.

Voimakkaimmat unionit ovat vasta tulossa.

Galakseja valloittava avaruuskolonia saa alkunsa, kun ihminen rakentaa ensimmäisen avaruuslaitteen, jonka kaikki osat ovat valmistettu asteroidien materiaaleista avaruudessa.

Kartta

https://www.pri.org/stories/2014-05-14/map-shows-which-export-makes-your-country-most-money
« Viimeksi muokattu: 04.04.2020, 18:37:37 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 473
 • Liked: 10952
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #733 : 09.03.2020, 01:26:33 »
 8)
Lainaus
The huge sell-off follows the collapse of Saudi Arabia’s oil-cutting alliance on Friday, with Russia refusing to make deeper cuts to output despite the sharp hit to demand from the coronavirus outbreak. Saudi Arabia’s response — to raise output and offer its crude at unprecedented price discounts — comes despite a weakening economy and the threat of coronavirus becoming a global pandemic sapping demand for transport and fuel.

“It is very rare for a demand collapse to coincide with a supply surge,” said Bob McNally at the Rapidan energy Group. “It is the most crude price-bearish combination since the early 1930s. The price collapse has just begun.”
I used to trust the media - To tell me the truth, tell us the truth - But now I've seen the payoffs - Everywhere I look -
Who do you trust when everyone's a crook?: Queensrÿche : "Revolution Calling" (1988)

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 757
 • Liked: 235
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #734 : 19.04.2020, 15:01:16 »
Tulevaisuudessa Euroopan unioni, Mercosur, Euraasian unioni, ASEAN, Arabiliitto ja Afrikan unioni ovat kansallisvaltioiden johtamia supervaltoja, joilla on fuusioreaktorit, avaruuslentokoneet ja pääsy avaruuteen, jotka tarjoavat resurssit ikuisesti

In the future European Union, Mercosur, Eurasian Union, ASEAN, Arab League, and African Union are nation-state-led superpowers who has fusion reactors, spaceplane's, and access to space that provide the resources forever
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Hiilivety

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 016
 • Liked: 2289
 • Silakoitunut
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #735 : 20.04.2020, 21:15:43 »
WTI-öljyn hinta romahti näköjään yhteen senttiin tynnyriltä. Ei tällaista joka päivä näe.
Mutta ehkä me Kalat vain olemme virtaavaisia. ~ Brandis

insinörtti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 268
 • Liked: 1593
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #736 : 20.04.2020, 21:38:09 »
WTI-öljyn hinta romahti näköjään yhteen senttiin tynnyriltä. Ei tällaista joka päivä näe.

Nyt se on jo pakkasella; ihan helmeä settiä  ;D Eiköhän säälistä oteta pari tankkeria Suomeen? Varmaan me sille öljylle jotain käyttöä keksitään, jos ei heti, niin talvella.

Nuivake

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 7 624
 • Liked: 10672
 • Arvo Pohja
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #737 : 20.04.2020, 21:39:55 »
$ -34.98

Suomessa jälleen yksi syy nostaa bensan hintaa?  ;D
Lähetetty minun ATK laitteestani Taputapu.

qwerty

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 10 473
 • Liked: 10952
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #738 : 20.04.2020, 21:45:27 »
Senttiosakkeeet on so last season :P

Varastot on niin täynnä että maksavat siitä että joku hakisi litkut pois? :o
I used to trust the media - To tell me the truth, tell us the truth - But now I've seen the payoffs - Everywhere I look -
Who do you trust when everyone's a crook?: Queensrÿche : "Revolution Calling" (1988)

insinörtti

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 268
 • Liked: 1593
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #739 : 20.04.2020, 21:52:49 »
Tulipahan tämäkin nähtyä. Yli 100% kurssilaskuja kun ei ollut edes 30-luvun laman aikana. Jos pidempään jatkuu, niin saattaa poikia pieniä lieveilmiöitä maailmanpolitiikassa.

Make M

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 107
 • Liked: 3322
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #740 : 20.04.2020, 23:54:38 »
Luin ylen uutisen ja ihmettelin, että mitä ne taas valehtelee.
Lainaus
Maanantai-iltana WTI-laadun öljyn hinta painui negatiiviseksi ensimmäistä kertaa historiassa. Vielä varhain maanantaina hinta pyöri 15 dollarin hujakoilla.
https://yle.fi/uutiset/3-11314672


Sitten piti tulla täältä Hommalta tarkistamaan asian oikea laita, ja uskottavahan se nyt on. Mutta siltikin tätä on vaikea käsittää.

Econ101

 • Jäsen^^
 • **
 • Viestejä: 476
 • Liked: 1155
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #741 : 21.04.2020, 01:30:21 »
Luin ylen uutisen ja ihmettelin, että mitä ne taas valehtelee.
Lainaus
Maanantai-iltana WTI-laadun öljyn hinta painui negatiiviseksi ensimmäistä kertaa historiassa. Vielä varhain maanantaina hinta pyöri 15 dollarin hujakoilla.
https://yle.fi/uutiset/3-11314672


Sitten piti tulla täältä Hommalta tarkistamaan asian oikea laita, ja uskottavahan se nyt on. Mutta siltikin tätä on vaikea käsittää.

Epätarkkahan tuo uutinen on. Kyse on toukokuun futuurista, jonka kaupankäynti umpeutui eilen 20.04. Öljyn spot-hinta on dipannut rajusti, joten kukaan, joilla näitä futuureja on, ei halua ottaa riskiä, että takapihalle aletaan toukuussa roudata fyysistä kamaa, jonka varastointi on nyt todella kallista öljyn kysynnän dipattua ja varastoiden täytyttyä. On kannattavampaa myydä futuuri isollakin tappiolla kuin alkaa kikkailemaan fyysisen tuotteen kanssa.

Futuurikaupassa mm. kesäkuun toimitukset ovat vielä selvästi plussalla.
"If something cannot go on forever, it will (eventually) stop."
-Herbert Stein, Richard Nixonin ja Gerald Fordin talouspoliittinen neuvonantaja

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 757
 • Liked: 235
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #742 : 05.05.2020, 22:09:24 »
Kaikilla ihmisillä on ihmisarvo

Ihmisten on kunnioitettava kansallisvaltioita

Kansallisvaltiot johtavat unioneja

Ihmiskunnalla on edessä haasteita, unionien on tiivistettävä yhteistyötä

Keskeisin kysymys on resurssit ja teknologia, joiden avulla ylläpidetään miljardeja ihmisiä

Euroopan unioni on kehittynyt teknologiassa, ja siksi Euroopan unionin tarjous tehdä yhteistyötä Mercosurin, Aseanin, Euraasian unionin, Arabiliiton ja Afrikan unionin kanssa on varmasti se mitä nämä eniten tarvitsevat selviytyäkseen edessä olevasta maailmasta

Euroopan unionin avulla Mercosur, Asean, Euraasian unioni, Arabiliitto ja Afrikan unioni hankkivat fuusioreaktoreita, avaruuslentokoneita, ja asteroidiresurssejaAll people have dignity

The people must respect the nation states

Nation states lead unions

Humanity faces great challenges, and that is why unions need to work more closely together

The key issue is the resources and technology to sustain billions of people

The European Union is technologically advanced, and therefore the European Union's offer to work with Mercosur, ASEAN, the Eurasian Union, the Arab League and the African Union is certainly what they need most to cope with the world ahead

With the help of the European Union, Mercosur, ASEAN, the Eurasian Union, the Arab League and the African Union procure fusion reactors, spaceplane, and asteroid resourcesEuroopan unioni

https://europa.eu/european-union/index_en

9. toukokuuta 1950, Ranskan ulkoministeri Robert Schuman ehdotti:

Lainaus
Ranskan hallitus ehdottaa, että ranskalais-saksalainen hiili- ja terästuotanto asetetaan yhdelle yhteiselle viranomaiselle, organisaatioon, johon Euroopan maat voivat liittyä

Jäsenvaltiot

Itävallan tasavalta           Italian tasavalta
Belgian kuningaskunta     Latvian tasavalta
Bulgarian tasavalta          Liettuan tasavalta
Kroatian tasavalta            Luxemburgin suurherttuakunta
Kyproksen tasavalta         Maltan tasavalta
Tšekin tasavalta              Alankomaiden kuningaskunta
Tanskan kuningaskunta    Puolan tasavalta
Viron tasavalta                Portugalin tasavalta
Suomen tasavalta            Romanian tasavalta
Ranskan tasavalta            Slovakian tasavalta
Saksan liittotasavalta       Slovenian tasavalta
Kreikan tasavalta             Espanjan kuningaskunta
Unkarin tasavalta             Ruotsin kuningaskunta
Irlannin tasavalta

Bruttokansantuote 2019

18 705 miljardia dollaria

Väkiluku

447 206 135Mercosur

https://www.mercosur.int/quienes-somos/paises-del-mercosur/

Mercosur perustettiin Paraguayn pääkaupungissa Asuncionissa 31. joulukuuta 1994

Mercosur on Argentiinan, Brasilian, Paraguayn ja Uruguayn perustama

Myöhemmin liittyi Venezuela, Bolivia on edelleen liittymisprosessissa

Jäsenvaltiot

Argentiinan tasavalta
Brasilian liittotasavalta
Paraguayn tasavalta
Uruguayn tasavalta

Lainaus
Venezuelan Bolivariaanisen tasavallan laittoman poliittisen tilanteen vuoksi lakkautetaan Venezuelan oikeudet ja velvollisuudet, jotka liittyvät sen asemaan MERCOSURin sopimusvaltiona

Bruttokansantuote 2019

4600 miljardia dollaria

Väkiluku 295 007 000ASEAN

https://asean.org/asean/about-asean/overview/

Lainaus
Kaakkois-Aasian maiden liitto ASEAN perustettiin 8. elokuuta 1967 Bangkokissa, Thaimaassa. Indonesia, Malesia, Filippiinit, Singapore ja Thaimaa, allekirjoittivat Bangkokin julistuksen

Brunei Darussalam liittyi 7. tammikuuta 1984, Vietnam 28. heinäkuuta 1995, Laosin demokraattinen tasavalta ja Myanmar 23. heinäkuuta 1997 ja Kambodža 30. huhtikuuta 1999

Jäsenvaltiot

Brunein sulttaanikunta
Kambodzan kuningaskunta
Indonesian tasavalta
Laosin kansandemokraattinen tasavalta
Malesian liittovaltion perustuslaillisesti valittu monarkia
Myanmarin liittovaltion tasavalta
Filippiinien tasavalta
Singaporen tasavalta
Thaimaan kuningaskunta
Vietnamin sosialistinen tasavalta

Bruttokansantuote 2018

3000 miljardia dollaria

Väkiluku 651 000 000Euraasian unioni

http://www.eaeunion.org/#about-history

Lainaus
Ensimmäisen virallisen vierailun aikana Venäjälle, 29. maaliskuuta 1994, Moskovan valtionyliopistoon. MV Lomonosov Kazakstanin presidentti Nursultan Abishevich Nazarbayev keksi ensimmäistä kertaa ajatuksen perustaa Euraasian valtioiden liitto

Jäsenvaltiot

Armenian tasavalta
Kazakstanin tasavalta
Kirgisian tasavalta
Valko-Venäjän tasavalta
Venäjän federaatio

Tarkkailijajäsen Moldovan tasavalta

Bruttokansantuote

3915 miljardia dollaria

Väkiluku

184 000 880Arabiliitto

http://www.lasportal.org/ar/aboutlas/Pages/HistoricalOverView.aspx (arabiaksi, käytä kääntäjää)

http://www.lasportal.org/ar/aboutlas/Pages/CountryData.aspx

https://de.wikipedia.org/wiki/Arabische_Liga (saksankielinen wikipedia)

Arabiliiton perustamista motivoi keskeisesti näkemys, että arabit ovat yhtenäisinä vahvempia

1940-luvulla Egypti toimi aloitteen tekijänä Arabiliiton käynnistämisessä

Lainaus
Egyptin pääministeri Mostafa El-Nahhas teki aloitteen ja kehotti sekä Syyrian pääministeriä (Jamil Mardam) että Libanonin kansallisen blokin päällikköä (Bechara El-Khoury) keskustelemaan heidän kanssaan Kairossa ajatuksesta perustaa Arabiliitto.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Arabiliiton ajatus esiteltiin selkeästi, sitten se vahvisti Egyptin hallituksen olevan valmis tutkimaan arabivaltioiden näkemyksiä yhtenäisyydestä ja piti konferenssin keskustellakseen siitä - ajatusta, jota kiitti Jordanian tuolloin hallitsija prinssi Abdullah

Seurauksena oli kahdenvälisten neuvottelujen sarja toisaalta Egyptin ja toisaalta Irakin, Syyrian, Libanonin, Saudi-Arabian, Jordanian ja Jemenin edustajien välillä

Alexandriassa syyskuussa 1944 pidetyn ensimmäisen valmistelukokouksen jälkeen Alexandrian pöytäkirja allekirjoitettiin 7. lokakuuta 1944

Jäsenvaltiot

Jordanian hasemiittinen kuningaskunta  Arabiemiirikunnat
Bahrainin kuningaskunta                      Tunisian tasavalta
Algerian demokraattinen tasavalta         Djiboutin tasavalta
Saudi-Arabian kuningaskunta               Sudanin tasavalta
Syyrian arabitasavalta                         Irakin tasavalta
Somalien demokraattinen tasavalta       Omanin sulttaani
Palestiinan osavaltio                           Qatarin osavaltio
Komorien yhdistynyt tasavalta              Kuwaitin osavaltio
Libanonin tasavalta                             Libyan osavaltio
Egyptin arabitasavalta                         Marokon kuningaskunta
Mauritanian islamilainen tasavalta         Jemenin tasavalta
                                   
Bruttokansantuote 2016

6601 miljardia dollaria

Väkiluku 2016

401 000 000Afrikan unioni

https://au.int/en/overview

https://au.int/en/member_states/countryprofiles2

Lainaus
Afrikan unioni koostuu 55 jäsenmaasta, jotka muodostavat Afrikan mantereen maat. Se käynnistettiin virallisesti vuonna 2002 Afrikan yhtenäisyysjärjestön OAU, 1963-1999, seuraajana

Lainaus
Toukokuussa 1963 32 itsenäisen Afrikan valtion päällikköä tapasi Addis Abebassa Etiopiassa allekirjoittaakseen peruskirjan, jolla perustettiin Afrikan yhtenäisyysjärjestö OAU

Jäsenvaltiot

Keski-Afrikka

Burundin tasavalta
Kamerunin tasavalta
Keski-Afrikan tasavalta
Tsadin tasavalta
Kongon tasavalta
Kongon demokraattinen tasavalta
Päiväntasaajan Guinean tasavalta
Gabonin tasavalta
Sao Tomen ja Principen demokraattinen tasavalta

Itä-Afrikka

Komorien liitto
Djiboutin tasavalta
Eritrean osavaltio
Etiopian liittotasavallan demokraattinen tasavalta
Kenian tasavalta
Madagaskarin tasavalta
Mauritiuksen tasavalta
Ruandan tasavalta
Seychellien tasavalta
Somalian liittotasavalta
Etelä-Sudanin tasavalta
Sudanin tasavalta
Tansanian yhdistynyt tasavalta
Ugandan tasavalta

Pohjois-Afrikka

Algerian demokraattinen kansantasavalta
Egyptin arabitasavalta
Libya
Mauritanian islamilainen tasavalta
Marokon kuningaskunta
Sahrawi Arab demokraattinen tasavalta
Tunisian tasavalta

Etelä-Afrikka

Angolan tasavalta
Botswanan tasavalta
Eswatinin kuningaskunta
Lesothon kuningaskunta
Malawin tasavalta
Namibian tasavalta
Etelä-Afrikan tasavalta
Sambian tasavalta
Zimbabwen tasavalta

Länsi-Afrikka

Beninin tasavalta
Burkina Faso
Cabo Verden tasavalta
Norsunluurannikon tasavalta
Gambian tasavalta
Ghanan tasavalta
Guinean tasavalta
Guinea-Bissaun tasavalta
Liberian tasavalta
Malin tasavalta
Nigerin tasavalta
Nigerian liittotasavalta
Senegalin tasavalta
Sierra Leonen tasavalta
Togon tasavalta

bruttokansantuote (2013 arvio)

1971 miljardia dollaria

Väkiluku 2014

1100 000 000 (1,1 miljardia)
« Viimeksi muokattu: 15.05.2020, 05:17:54 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 757
 • Liked: 235
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #743 : 14.05.2020, 09:00:38 »
Iskulauseita

Maailman valtarakenteen pulma ei ole ilmaston lämpeneminen vaan öljyntuottajamaiden romahdus

Öljyntuottajamaat ovat kleptokratioita, on todellinen syy vaikeuksille monipuolistaa taloutta

Fuusioenergialle ei anneta sille kuuluvaa näkyvyyttä siksi, että fuusioenergian näkyvyys heikentää öljyn hintaa

Öljylähteiden kuivuminen vähentää päästöjä, ja ilmastorahoitusta

Se pulma, mistä hälinä sallitaan, ei ole oikea pulma, mutta se missä pulma on oikeasti, kaikki ovat hiljaaSlogans

The problem with the world's powerstructure is not global warming, but the collapse of oil-producing countries

Oil-producing countries are kleptocracies, is the real reason for the difficulties in diversifying the economy

Fusion energy is not given its due visibility, because the visibility of fusion energy weaken the price of oil

Dehydration of oil sources reduces emissions, and climate finance

It the problem, where the uproar is allowed, is not the real problem, but where the problem really is, everyone are silent
« Viimeksi muokattu: 14.05.2020, 16:17:44 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 757
 • Liked: 235
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #744 : 15.05.2020, 22:42:31 »
Kuuminta perunaa voi koittaa nähdä tästä mitä tiedotusvälineet ja puolueet jättävät kertomatta. Että se vaiettu kohta on se mikä on niin suuresti näiden etujen vastainen, että sille ei voi antaa edes näkyvyyttä. Media ja puolueet suojelevat meitä siltä totuudelta juuri siksi, että se on esimerkiksi sen edellytys, että olisi hillotolppa. Totuus kehitysmaiden valtarakenteen romahduksesta ja tulevaisuuden maailmasta on näille liian kova pala.

Tyypillinen kehitysmaa on sellainen, että siellä on diktatuurinen hallinto ja köyhä kansa ilman innovatiivista talouselämää. Ja tuo kehitysmaa romahtaa entistäkin köyhemmäksi, kun kaivannaisten lähteet ovat tyhjennetty ja ylikansoittuneessa kehitysmaassa asuvien heimojen koko on kasvanut niin suureksi, että heimot hävittävät toisiaan taistelussa elintilasta. Ne mätkii siellä kilpailevaa heimoa kuokilla ja viidakkoveitsillä.

Kehitysmaat romahtavat entistäkin köyhemmiksi siksi, että diktatuurien yhteiskunnalliset rakenteet on suunniteltu sillä tavalla, että siinä on vain yksi poliittinen valtarakenne ilman mitään muita valtarakenteita, innovatiivinen talouselämä puuttuu kehitysmaista siksi, että se poliittinen valtarakenne on tuhonnut sen kehitysmaan innovatiivisen talouselämän kehittymisen edellytykset.

2000-luku on taloudellisesti melkoisen haastava siksi, että suurelta osalta maailmaa romahtaa bruttokansantuote, josta seuraa varmasti kaikenlaista mielenkiintoista, että 2000-luvulla ei ole uutispulaa. Kehitysmaiden ja lännen erot kasvavat valtaviksi ja siksi on helppo ennustaa, että kansainvaellus kehitysmaista länteen tulee räjähtämään kehitysmaiden luonnonvarojen vähentyessä ja väestön kasvaessa. Tulevia ennakoiden alamme rakentamaan Euroopan ympärille muuria samanaikaisesti, kun tuemme pakolaisten lähtömaita ihmisarvoisen sivilisaation rakentamisessa.

Teknologisesti kehittyneen lännen hegemonia vahvistuu fuusioenergian ja asteroidien avulla, joiden perustana on innovatiivinen talouselämä. Lännessä on vahva yksityinen sektori, joka tuottaa teknologiaa ja verotuloja ja hyvinvointia ja vaurautta.

Euroopan unioni on vauras ja teknologisesti voimakas sivilisaatio, jonka voima kasvaa vielä entisestäänkin, kun Euroopan unioni saa käyttöönsä fuusioenergian ja avaruuslentokoneet ja asteroidit ja uudet voimakkaat teknologiat.

Siksi olen pitänyt esillä, että Euroopan unioni tukisi Mercosuria, Aseania, Euraasian unionia, Arabiliittoa ja Afrikan unionia haasteiden kohtaamisessa siksi, että Euroopalla todellakin on supervallan voimavarat, jotka vielä vahvistuvat valtavaksi ja ilman mitään kasvun rajoja tämän 2000-luvun teknologian tullessa todellisuudeksi.

Afrikkaa kolonisoineet siirtomaavallat tuntevat varmasti mielenkiintoa Afrikan tilanteeseen. Afrikan valtiot koostuvat kymmenistä heimoista, joka on varmasti se rakenne, joka muodostuu hallitsevaksi, jos Afrikan valtiot romahtavat tilanteeseen, että siellä ei ole yhtä järjestäytynyttä hallintoa.

Edit: vuosilukujen korjailua

Johdin 2100-luku käsitteen täysin väärin käsitteestä 1980-luku

1980-luku on vuosikymmen 1. tammikuuta 1980 - 31. joulukuuta 1989

2100-luku on vuosisata 1. tammikuuta 2100 – 31. joulukuuta 2199

2000-luku tarkoittaa tässä yhteydessä ajanjaksoa 1. tammikuuta 2000 - 31. joulukuuta 2099 eli nykyistä vuosisataa

.....
« Viimeksi muokattu: 17.05.2020, 12:36:10 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 541
 • Liked: 6628
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #745 : 16.05.2020, 20:29:06 »
Mutta mistä Suomen teollisuus ja suomalaiset saavat tulevaisuudessa energiaa?

Kivihiilen polttaminen kielletään, turpeen polttaminen kielletään, polttomoottoriautoilla ajamista rajoitetaan (eli sähköautoilun virrankulutus kasvaa), neljän nykyisen ydinvoimalan tekninen käyttöikä alkaa lähestyä loppua, yksi uusi ydinvoimala ei ole vieläkään käynnissä, tuulivoima ei tuota talvella, aurinkokennot eivät tuota talvella, vesivoimaa ei saa rakentaa, vanhoja vesivoimaloita puretaan luontosyistä, tekoaltaita ei saa rakentaa ja jne...

Tätä kun miettii, niin sähkön ja muun energian hinta on pian varsin kallista. Miten tuotanto on ajateltu ratkaistavan? Ostetaan sähkö Venäjältä ja Norjasta?

Hiilivety

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 2 016
 • Liked: 2289
 • Silakoitunut
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #746 : 16.05.2020, 20:50:31 »
Kun liketin artin viestiä, en takoittanut että olisin kaikesta samaa mieltä, mutta ihailin yritystä ennustaa ensi vuosisadan geopoliittisia ja energiantuotanoon liittyviä asioita, vaikka tässä nykyisessä vuosisadassakin on vielä tekemistä. Eihän se toisaalta mahdotonta ole, että tilannetta sadan vuoden päästä olisi helpompi ennustaa kuin tilannetta kymmenen vuoden päästä, kuten vaikka kahvikupissa oleva kahvin kuviot kerman kaatamisen jälleen asettuvat myöhemmin, tai että ilmastoa ennustetaan eri tavalla kuin säätä.

Mutta kaikki tämä 2100-luvun ennustaminen on täyttä scifiä, kun on niin paljon epävarmuuksia. Ei ole mitään takeita siitä tuleeko nousukausia tai lamoja vai unohtuuko koko nykyinen talosjärjestelmä.

Ja aina se perhanan fuusioenergia. Onko mitään takeita, että siitä joskus tulisi jotain kaupallisesti merkittävää? Ja vaikka ihmiset saisivat määrättömästi energiaa, miten he sen käyttäisivät?

Minä kyllä uskon, että hyvä tästä tulee, enkä usko luonnonvarojen niukkuuteen vaan siihen että kaikkea tulee riittämään, kun tekniikka kehittyy. Ei ole syytä uskoa nollasummapeliin eikä vaatia paluuta kivikauteen.

Kaiken kaikkiaan tulevaisuuden ennustaminen on vaativaa, ja yleensä se menee täysin väärin, ja kertoo lähinnä ennustajan itsensä mielentilasta.
Mutta ehkä me Kalat vain olemme virtaavaisia. ~ Brandis

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 757
 • Liked: 235
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #747 : 17.05.2020, 17:58:44 »
Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan 6/2013 Suomen sata uutta mahdollisuutta radikaalit teknologiset ratkaisut sisällysluettelon otsikko: Raaka-aineet maapallon hyödyntämättömiltä alueilta ja avaruudesta sivulla 39 kertoo miksi fissioreaktoreiden rakentamista on vähennetty.

Lainaus
OECD:n ydinenergiaohjelman ja IAEA:n yhteisen raportin mukaan maailman taloudellisesti käytettävissä olevien uraanivarantojen arvioidaan riittävän nykyisten ydinvoimaloiden tarpeisiin seuraavaksi 85 vuodeksi.

Uskon, että maailman uraanivarannot ovat rajattomia. Mutta maapallon kuoren taloudellisesti hyödynnettävät uraanivarannot ovat pieniä. Kunnioitan suuresti eduskunnan valiokuntien lukupaketteja.

Aurinkokunnan hurjassa alkuvaiheessa pirstoutuneiden protoplaneettojen metalliytimissä on valtavasti uraania. Esimerkkinä metalliasteroidi Psyche, jossa on ulkomittojen perusteella, pallon tilavuuden kaavalla, 5,8 miljoonaa kuutiokilometriä metallia.

NASA onkin lähettämässä luotaimen 2022, joka saapuu Marsin ja Jupiterin ratojen välissä aurinkoa kiertävälle, satojen miljoonien asteroidien, vyölle 2026.

USA varmaan pystyttää lipun ja ilmoittaa, että Psyche on USA omaisuutta, onko jotakin sanottavaa.

Pulma ei ole metallipula vaan se, että miten me saamme asteroideissa olevat rajattomat rikkaudet maapallolle. Siksi sanon, että ihmiskunnan tuievaisuus on ikuisesti kestävää rajatonta runsautta, että se ei todellakaan ole mitään resurssiniukkuutta. Ihmiskunta on juuri nyt rajattomien resurssien kynnyksellä, vain pieni askel niin meillä on rajattomat resurssit, että kaikki on siis aivan toisin kuin meille väitetään.

Sitten voi tietenkin kuvitella miten metallia arvotetaan, kun kaikki tietävät, että metallin lähde on asteroidi, jossa on 5,8 miljoonaa kuutiokilometriä metallia.

https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/julkaisut/Documents/tuvj_6+2013.pdf
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Supernuiva

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 6 541
 • Liked: 6628
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #748 : 17.05.2020, 21:44:35 »
Eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan 6/2013 Suomen sata uutta mahdollisuutta radikaalit teknologiset ratkaisut sisällysluettelon otsikko: Raaka-aineet maapallon hyödyntämättömiltä alueilta ja avaruudesta sivulla 39 kertoo miksi fissioreaktoreiden rakentamista on vähennetty.

Lainaus
OECD:n ydinenergiaohjelman ja IAEA:n yhteisen raportin mukaan maailman taloudellisesti käytettävissä olevien uraanivarantojen arvioidaan riittävän nykyisten ydinvoimaloiden tarpeisiin seuraavaksi 85 vuodeksi.

Uskon, että maailman uraanivarannot ovat rajattomia. Mutta maapallon kuoren taloudellisesti hyödynnettävät uraanivarannot ovat pieniä. Kunnioitan suuresti eduskunnan valiokuntien lukupaketteja.

Aurinkokunnan hurjassa alkuvaiheessa pirstoutuneiden protoplaneettojen metalliytimissä on valtavasti uraania. Esimerkkinä metalliasteroidi Psyche, jossa on ulkomittojen perusteella, pallon tilavuuden kaavalla, 5,8 miljoonaa kuutiokilometriä metallia.

NASA onkin lähettämässä luotaimen 2022, joka saapuu Marsin ja Jupiterin ratojen välissä aurinkoa kiertävälle, satojen miljoonien asteroidien, vyölle 2026.

USA varmaan pystyttää lipun ja ilmoittaa, että Psyche on USA omaisuutta, onko jotakin sanottavaa.

Pulma ei ole metallipula vaan se, että miten me saamme asteroideissa olevat rajattomat rikkaudet maapallolle. Siksi sanon, että ihmiskunnan tuievaisuus on ikuisesti kestävää rajatonta runsautta, että se ei todellakaan ole mitään resurssiniukkuutta. Ihmiskunta on juuri nyt rajattomien resurssien kynnyksellä, vain pieni askel niin meillä on rajattomat resurssit, että kaikki on siis aivan toisin kuin meille väitetään.

Sitten voi tietenkin kuvitella miten metallia arvotetaan, kun kaikki tietävät, että metallin lähde on asteroidi, jossa on 5,8 miljoonaa kuutiokilometriä metallia.

https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/julkaisut/Documents/tuvj_6+2013.pdf

Miten nämä metallit toimitetaan maapallolle? Entä metallien jalostamisen vaatima energia?

artti

 • Jäsen^^^
 • ***
 • Viestejä: 757
 • Liked: 235
 • Ajattele isommin Ajattele kaukonäköisemmin
Vs: Öljykriisi, talousrommaus ja energia-asiat (yhdistetty)
« Vastaus #749 : 17.05.2020, 23:46:06 »
Kanadan Ontarioon Sudburyyn laskeutui nikkeliasteroidi 1,8 miljardia vuotta sitten. Ontarion nikkelikaivokset ovat tuottaneet vuosien varrella noin 50 miljardia dollaria voittoja. Tämä tömähti kosmisella nopeudella siksi, että sillä ei ollut laskuvarjoa.

Laskuvarjoilla alas tuleva Soyuz paluukapseli painaa 2900 kiloa. Että soromnoo, että laskuvarjolla pudotettavan metallikappaleen paino voisi olla max 3000 kiloa. Tällä tavalla 1 000 000 kiloa metallia voitaisiin tuoda laskuvarjoilla 333:lla pudotuksella vaikkapa Saharan autiomaahan, joka on sopivasti lähellä Eurooppaa.

Soyuz tiedot wikipedia russia

Metallin jalostamisen energia tuotettaisiin tietysti fuusioenergialla. Ja sulamispisteellä erottelussa tarvittava painovoima keskipakoisvoimalla.

Tässä tarkoitus on kertoa asteroidien potentiaalista vastata resurssien kysyntään. Kysymys siitä milloin ihmiskunta ryhtyy tuottamaan metallia maapallolle asteroideista suuressa mittakaavassa ja suurimmalta osalta on ehkä 100 - 200 vuotta vielä ajassa eteenpäin.

Ihmiskunnan käyttämästä teräksestä kierrätetään 86 prosenttia. Ja monia muitakin metalleja kierrätetään tavoitteena se sadan prosentin kierrätys. Kierrätys on paljon energiatehokkaampaa kuin metallin tuottaminen malmista asti. Mutta koska kierrätysprosentti ei ole sata prosenttista niin metallin määrä vähenee kierros kierrokselta. Lisäksi metallin kysyntä kasvaa, joka lisää tarvetta tuoda lisää metallia kiertoon, joka tehdään erottelemalla metalli malmista. Tällä tavalla arvioiden useimmat ja eniten käytetyt maapallon metallit riittäisivät nykyisellä kulutuksella 100 - 200 vuotta.

Asteroideilla ei ole ilmakehää, joka hapettaisi metallia ja jouduttaisi metallin hajoamista ja siksi pienilläkin asteroideilla on suhteessa enemmän metallia kuin maapallon kuoressa.

Energian ja metallien kysyntä tietenkin kasvaisi, jos kaikki ihmiset pyrittäisiin nostamaan Euroopan elintasoon, joka on mahdollista paremmilla johtajilla ja fuusioenergialla ja asteroidien resursseilla.

Länsimainen elintaso laskee syntyvyyttä. Todistettavasti on havaittu, että kuta paremmat olosuhteet perheille kasvattaa lapsia niin sen pienempi syntyvyys. Että pitäisikö lännessä olla kurjat olosuhteet, että syntyvyys saataisiin nousuun.

Fuusioenergialla pystyttäisiin esimerkiksi merivettä höyrystämään ja lauhduttamaan suolattomaksi vedeksi. Maapallon pinnasta 70 prosenttia on meriä ja merien syvyydet ovat kilometrejä. Lisäksi mannerjäätiköissä on vettä niin paljon, että sillä nostaisi maailman merien pintaa 60 metriä. Vesipulaa ei ole sen jälkeen, kun fuusioenergia tuottaa ihmiskunnalle rajattomasti energiaa.

Maapallon metalliytimen koko on 70 prosenttia kuun koosta. Jos avaruuskolonia löytäisi vieraasta aurinkokunnasta kuun kokoisen kappaleen täyttä metallia niin heillä olisi käytössään 21 952 706 175 kuutiokilometriä metallia. Siitä rakentaisi melkoisen ison avaruuskolonian laajentamaan maailmankaikkeuden valloitusta jokaiseen suuntaan.

Maapallon metalleista suurin osa on maapallon ytimessä ja siellä sen pitääkin olla siksi, että maapallon pyörimisen liike ylläpitää metallin liikettä, joka tuottaa voimakkaan sähkömagneettisen kentän, joka suojaa maan elämää auringosta tulevilta korkean energian varautuneilta hiukkasilta, jotka maapallon magneettikenttään törmätessään tuottaa revontulet.

Olen ihmiskunnan tulevaisuuden suhteen positiivisella kannalla. Ihmiskunnalla on mahtava tulevaisuus.
« Viimeksi muokattu: 12.06.2020, 17:57:51 kirjoittanut artti »
Jäljentävä paperi äänestyslapun alla on äänestäjän kuitti

Tagit: