Se näkyy kuin tyhjä katsomo täydellä stadionilla, että politiikka väistelee fossiilisten polttoaineiden ehtymistä kuin konsanaan yhteisestä sopimuksesta. Uskon, että kun fossiilisten polttoaineiden ehtyminen alkaa konkretisoitumaan niin ihmiset alkavat ihmetellä sitä, että politiikka väistelee fossiilisten polttoaineiden ehtymistä. Ennen fossiilisten polttoaineiden ehtymistä on fossiilisten polttoaineiden saatavuuden pienentyminen, josta ihmiskunta havaitsi, että fossiilisten polttoaineiden ehtyminen on alkanut konkretisoitumaan.
Maailman fossiilisten polttoaineiden tuottajamaiden fossiilisten polttoaineiden tuotannon viivanjatkoja kännissä ja läpällä:
http://roperld.com/science/minerals/FossilFuels.htm2016 kulutustasolla maaöljyä on 47 vuoden ajaksi:
https://www.worldometers.info/oil/2016 kulutustasolla maakaasua on 52 vuoden ajaksi:
https://www.worldometers.info/gas/2016 kulutustasolla kivihiiltä on 133 vuoden ajaksi:
https://www.worldometers.info/coal/Tässä linkissä on maakaasuntuottajamaiden maakaasuntuotantoa kuvaavia käppyröitä:
https://ourworldindata.org/fossil-fuels#gas-production-how-much-do-countries-produceTässä linkissä on maaöljyntuottajamaiden maaöljyntuotantoa kuvaavia käppyröitä:
https://ourworldindata.org/fossil-fuels#oil-production-how-much-do-countries-produceTässä linkissä on kivihiilentuottajamaiden kivihiilentuotantoa kuvaavia käppyröitä:
https://ourworldindata.org/fossil-fuels#coal-production-how-much-do-countries-produceMielestäni fossiilisten polttoaineiden ehtyminen ei tarkoita maailmanjärjestyksen mullistuksia. Lännen mahti kestää tietenkin ikuisesti kautta aikojen. Se alkoi antiikin Kreikasta ja se jatkuu tähtienvälisessä avaruudessa kulkevissa avaruusaluksissa. Maailmanjärjestys siis pysyy ennallaan, että Eurooppa ja Pohjois-Amerikka johtavat maailmaa edelleenkin, maailmanjärjestys pysyy siis ennallaan, mutta se mitä voi ennakoida on, että fossiilisten polttoaineiden ehtyminen merkitsee rikkaiden maanosien ja köyhien maanosien välisten erojen kärjistymistä. Se, kuinka suuriksi rikkaiden ja köyhien maiden väliset erot kärjistyvät, riippuu siitä miten maat valmistautuvat fossiilisten polttoaineiden ehtymiseen: Kravun kääntöpiirin ja Kauriin kääntöpiirin välissä sijaitsevissa maissa aurinko paistaa voimakkaasti, jota voi hyödyntää rakentamalla aurinkopaneelifarmeja tuottamaan sähköä.
Se mitä maailmantalous ja maailman politiikka odottaa on, että fuusioreaktori tuottaisi enemmän sähköä kuin mitä fuusioreaktori kulutti. Maailman fuusioreaktoritutkimuksen tärkein ja eniten investoitu hanke on ITER. Kun ITER fuusioreaktori todistaa fuusion tuottavan enemmän sähköä kuin kulutti niin ihmiskunnalla on rajaton sähköntuottaja ikuisiksi ajoiksi.
Fuusioreaktorin sisällä vedyn deuterium ja tritium isotoopit kiitävät vastakkaisiin suuntiin ja törmäilevät toisiinsa magneettikentillä ohjatussa tyhjiökammiossa. Ymmärtääkseni; jotta fuusioreaktori tuottaisi enemmän sähköä kuin kulutti niin fuusiopalon pitäisi syttyä niin, että ulkoinen kuumennus voidaan sulkea. Vedyn deuterium ja tritium isotooppien törmäyttämiseen perustuvan fuusion ulkoisen kuumennuksen on nostettava fuusiotilan lämpötila tasolle + 150 miljoonaa Celsiusta, jolla tasolla plasman pitäisi syttyä niin, että ulkoinen kuumennus voidaan sulkea niin, että plasmaa ylläpidetään syöttämällä fuusioreaktorin palotilaan deuterium ja tritium isotooppeja fuusioitumisen lukumäärän ylläpitämiseksi:
https://www.iter.org/album/construction Deuterium + tritium fuusion haasteena on, että tritium on radioaktiivinen alkuaine. Deuterium + Tritium fuusioreaktiot tuottavat energisten neutronien virtauksen, jolta ihmiset ja elektroniset laitteet on suojattava, siksi seuraava fuusiotutkimuksen tavoite on luoda fuusioreaktori, joka perustuu deuteriumin ja helium-3 fuusioon, joka ei tuota neutroneja. Deuterium + Helium-3 fuusion haaste on, että tässä fuusion muodossa tarvitaan + 1500 miljoonan Celsiuksen lämpötila.
Fuusiotutkimus versoo muitakin teknologioita, kuten suorafuusiomoottori, joka tuottaisi nopeiden avaruusalusten työntövoiman, jota ihmiskunta testaa, kun ihmiskunta ryhtyy rakentamaan avaruusaluksia avaruudessa aurinkokunnan taivaankappaleiden tarjoamista materiaaleista.
Tällä hetkellä maailmanlaajuisella tasolla yleisin sähköntuotantomuoto on maakaasun ja kivihiilen polttaminen. Toiseksi yleisimmät ovat ovat vesivoima ja ydinvoima. Kolmanneksi yleisimmät ovat tuulivoima ja aurinkopaneelit ja biomateriaalien polttaminen. Muut uusiutuvat ovat asemassa pienet sähköntuotantomuodot:
https://ourworldindata.org/electricity-mix#where-does-our-electricity-come-fromYleisimpiä uusiutuvan energian tuotantomuotoja ovat vesivoima, tuulivoima, ja aurinkopaneelit. Kategoriasta muut uusiutuvan energian tuotantomuodot löytyy biopolttoaineet. Merkittävä uusiutuvan energian tuotantomuoto erityisesti kehitysmaiden kotitalouksissa on polttaa puuta ja roskia.
Persianlahden aavikkovaltioiden energiantuotanto uusiutuvilla energiantuotantomuodoilla on marginaalista tässä vaiheessa. Maailman suurin öljyntuottajavaltio Saudi-Arabia tuottaa uusiutuvilla energiantuotantomuodoilla 0,020 prosenttia energiastaan, josta tyrmistyneenä sanoisin, että kiirehtikää aurinkopaneelien rakentamista aavikoille, että aavikot kattavat aurinkopaneelit ovat valmiita siinä vaiheessa, kun Persianlahden maiden öljykentät ovat tyhjiä:
https://ourworldindata.org/renewable-energy#how-much-of-our-primary-energy-comes-from-renewablesErityisesti soisin, että homman ilmastonmuutos-ketjussa huomioitaisiin fossiilisten polttoaineiden ehtymisen vaikutus hiilidioksidipäästöjen pienentymiseen ja ilmaston lämpenemisen lievittymiseen. Sehän on niin, että koska ilmaston lämpeneminen johtuu fossiilisten polttoaineiden polttamisesta tulevista hiilidioksidipäästöistä niin tästä johtaa, että fossiilisten polttoaineiden ehtyminen on merkittävä tekijä ilmaston lämpenemisen lievittämisessä.
Liitteenä on maaöljyn, maakaasun ja kivihiilen tuottajamaiden maaöljyn, maakaasun ja kivihiilen tuotantoa kuvaavia käppyröitä. Maaöljyn, maakaasun ja kivihiilen tuottajamaita on enemmän kuin mitä kuvissa on. Laitoin kuviin suurimmat fossiilisten polttoaineiden tuottajamaat. Laitoin lisäksi kuviin maita, joiden fossiilisten polttoaineiden tuotanto on kääntynyt laskuun, sen osoittamiseksi, että fossiilisten polttoaineiden tuotanto todellakin voi kääntyä laskuun, että siihen pitää valmistautua hyvissä ajoin ennakoiden. Kuvissa on monta kuvaa yhdessä kuvassa. Lukija siis joutuu zoomaamaan kuvia painamalla näppäimistöstä Ctrl ja pyörittämällä hiiren rullaa. Käppyrät ovat sivuilta:
https://ourworldindata.org/fossil-fuels#gas-production-how-much-do-countries-producehttps://ourworldindata.org/fossil-fuels#oil-production-how-much-do-countries-producehttps://ourworldindata.org/fossil-fuels#coal-production-how-much-do-countries-produce